Zrušenie poistky v Kooperatíve. Ako dlho to trvá?

lucia20
15. jún 2011

Chcela by som sa spytat ako dlho trvalo, kym vam vyplatili peniaze po zruseni poistky v Kooperative. Ja som tam viackrat volala, vzdy mi povedia inak. raz je to DO 6-tich tyzdnov, inokedy je to az po 6-tich tyzdnoch a teraz mi najnovsie povedali, ze az koncom jula, pricom som to podavala v maji. ako dlho u vas realne trvalo cakanie na peniazky a aku sumu v percentach vam zhruba vratili? dakujem.

janie80
15. jún 2011

Ahoj, pozri si do poistnej zmluvy, tam by si mala mat lehotu. Vacsinou je to do 6 tyzdnov. Ked si davala pisomnu vypoved - co predpokladam ano, tak v pisomnej odpovedi na nu by si mala mat aj datum, kedy ti to poslu a aj sumu... To poistovna posiela az po prijati vypovede a zaevidovani a ich systemoch. Suma vyplaty vzdy zavisi od toho, aku poistku si mala - kapitalovu, investicnu... a aj od toho, ci bola vypovedana predcasne, alebo jednoducho skoncila doba poistenia... 🙂

heln
15. jún 2011

ahoj, ja som akurát asi pred dvoma mesiacmi rušila v kooperative takú dôchodkovú poistku, a myslím, že to prišlo v tej lehote 6. týždňov. vedela som že mesiac to určite potrvá, tak som čakala a potom to už prišlo. ale presne neviem. ja som mala pri zmluve takú tabuľku s odkúpnou hodnotou + nejaký výnos zo zisku a prišla mi zhruba tá suma, taká akú som čakala, no nebolo to nič moc, ale keďže som tam platila smiešne sumy a cieľová suma tiež bola smiešna, tak sa ani nečudujem.
🙂

liz_lemon
19. jún 2011

poistovna musi vyplatit peniaze do 6 tyzdnov, ak to bude dlhsie, podaj staznost do NBS

zuzka444
5. jún 2013

ahoj je to sice stara tema ale hadam niekto sa ozve...vypoved z poistky som podavala pred mesiacom a zatial mi neprisla ziadna odpoved.co mam spravit?mam tam skusit zavolat alebo?

lillynka23
7. jún 2013

ahoj Zuzka, ja som rovnako rusila zivotnu poistku pred mesiacom aj par dni, vcera som tam volala a povedali mi, ze je to v stadiu riesenia, ze mi pride pisomne vyrozumenie a datum mi nevedela povedat ani kedy pride vyrozumenie ani kedy pridu peniaze,takze stale cakam a rozmyslam, ze pojdem na pobocku a budem tlacit tam, nech to nejako posuria, ved to nie je normalne..ked clovek nieco zaplati oneskorene, tak plati este aj penale ale oni maju casu do nekonecna mam pocit

kikuska28
14. júl 2013

Dobrý deň, chcem sa aj ja pridať so svojimi skúsenosťami ja som rušila životnú poistku dcére, keďže už má 19 rokov a mohli sme už peniaze vybrať.Poistku sme rušili na pobočke poisťovne v polovici mája. Keď som sa informovala koncom júna, že kedy mi prídu peniaze tak mi v Bratislave povedali že oni to zaregistrovali 05.6.13 ale že mi to pošlú urgentne...volala som tam o týždeň že peniaze ešte nemám, tak mi druhá pani povedala že " niekto to má na stole", volala som tam zase o týždeň a pani mi povedala že sa na to nevzťahuje urgencia a mám čakať...pani pri telefone bola maximálne podráždená z mojich otázok...ja keby takto pristupujem k ľuďom v práci, tak tam už dávno nepracujem... Takže POISTOVŇA KOOPERATÍVA už NIKDY viac!!!

grettka
14. júl 2013

mam podobnu nie prilis pozitivnu skusenost so zrusenim poistky v tejto poistovni, hadali sme sa niekolko mesiacov, ziadost bola podana pisomne, potom to niekde zostalo visiet, ziadost urgovana telefonicky raz, zase to viselo, urgovane druhy raz. Nakoniec ziadost znovu napisana pisomne a ziadne zasielanie postou, urobila som si kopiu a isla ziadost odniest osobne a na kopiu si prevzatie potvrdit. Nasledne to uz bolo rychle a peniaze mi prisli sekom. Celkova dlzka vybavovania 6 mesiacov 😝

mirussska
30. júl 2013

Môj ocino zrušil poistku v KOOPERATIVE v auguste 2012, peniaze mu vyplatili včera, 29.7 2013 🙂 po veľmi dlhom telefonovaní, posielaní urgencií.. zakaždým ho prepojili na niekoho iného. Začal sa ,,slušne pýtať" , že komu naúčtujú tie penále z oneskorenia a či to má riešiť súdne. Konečne sa zľakli a tie peniaze mu poslali, Chce to veľa trpezlivosti a nenechať sa odbiť, neustále ich kontaktovať a netreba byť milý. Ja už rok pracujem pre OVB (prosím, bez vyjadrovania, svoju prácu si robím kvalitne) ale takéto zážitky mám len s toutou spoločnosťou. A môj ocino určite nie je jediný, ktorému peniaze nechceli vyplatiť a držali si ich čo najdlhšie, samozrejme s nimi pracovali. Zatiaľ sa o tom ešte nehovorí, ohľadne toho je ticho. Ľudia sú v tomto bezmocní, nevedia na koho sa obrátiť. No raz sa niekto nahnevá a dá to do TV...vtedy to len začne. Pekný deň Vám prajem.

slabomodrykonik
25. sep 2013

Tuto poistovnu nikdy viac. Treba sa stazovat v Headquarters.

katkadrobcek
24. feb 2014

Tiež pracujem pre OVB a tiež najlepšie ako viem s čistým štítom a svedomím a tiež môj klient rušil poistku v kooperatíve a na výplatu čaká už dva mesiace! Bola preňho veľmi nevýhodná!! Takže nevravím že namajú niektoré produkty dobré , ale čo sa týka plnenia a výplaty je to katastrofa! Takže radšej vždy hľadám spoľahlivosť a istotu - na finančnom trhu! To je pre mňa prvoradé!

futurajunior
29. máj 2014

chcem sa tiež podeliť o skúsenosť. Dcére skončila povinnosť platenia poistky , ale poistenie trvá, tak mi poradili, ak peniažky chcem , 6týždňov pred dátumom založenia podať výpoveď. trvá to 2 mes. a nič sa nedeje. musím tam ísť osobne- Kooperatíva

motil1721
21. aug 2014

vedel by mi niekto povedať odborne keď som v poistnej zmluve Kooperatíva štipendijné poistenie urobila zmenu že som zrušila pripoistenie a nechala iba základné poistenie.....zmena bola vykonaná 27.6.2014......no a uraz sa nám stal 08.08.2014 máme nárok na vyplatenie urazu?...mala by tam byť 6 týždňov ochranná lehota, nikto mi nevie povedať a poisťovna KOoperatíva každý inak.Ďakujem.

lucinecka3_3
26. okt 2016

Chcela by som sa spýtať chcem zrušiť poistku v kooperative neni som tam ešte ani rok. Dá sa to ?