Kedy vás doktor objednal na prvé tehotenské vyšetrenia?

donnah
27. aug 2014

Ahojte, pred dvoma tyzdnami som bola u gyn. aby mi potvrdila tehotenstvo, povedala ze som v 6.tyzdni. Na dalsie vysetrenia, vlastne tie prve, kedy dostanem aj teh.knizku ma vsak objednala az o vyse mesiac, ku koncu septembra. Nie je to neskoro? To uz budem v 12.tyzdni. Je to takto v poriadku? Mozno som az prilis prestrasena, chcem vediet ci je dietatko v poriadku, ci bude zdrave a muci ma to cakanie. Kedy dr.objednal vas na prve vysetrenia, v ktorom tyzdni? Dakujem za vsetky odpovede.

mimik79
27. aug 2014

ja som prisla prvykrat ked som bola v siedmom tyzdni a hned ma aj poslala na prve sono a o dva tyzdne na krvne odbery, neviem ako to robia ini, podla mna ti mala dat skor tie odbery a aj sono urobit

sjuzan0211
27. aug 2014

Mna gyn. objednal az v 11 tyždni tehotenstva, tak sa nemusim bat..bolo mi povedane že nakolko do desiateho tyzdna tam skoro nic neuvidi... ten mesiac a pol cakania bol pre mna velmi dlhy a pomaly to utekalo ale nakoniec mi to tak velmi rychlo uteka ze uz som v 27 tyzdni tehotenstva..takze ziadny strach..vsetko je tak ako ma byt..takze v poriadku..

bonaqa2013
27. aug 2014

A načo. Aj tak niektorí lekári dávajú tehu knižky až po 10 tt. koli potratom. V dnešnej dobe si kočky robia doma tehu testy, hneď zistia že su tehotné už hádam v 4 tt. S odbermi sa lekári neponáhľajú, nie je koli čomu. Čo sa má stať do 10 tt stane sa.

monicka9
27. aug 2014

Ja som bola dnes na prvom vysetreni u gynekologa podla tehoten.kalkulacky a posledneho menzesu som v 5tt no na sone nic nevidel este, trosku sa mu zdalo ze vidí dutinku ale ze mudrejsi bude o 2 tyzdne ked by malo byt vidiet gestac.vak aj plod uz pekne..to budem v 7tt. Krv mi nechcel zobrat aj som sa pytala vraj o 2 tyzdne.

egiginka
27. aug 2014

uplne staci🙂... tam potom su podstatne 3ple testy a tam sa aj mera babatku sija podla utz, takze sa to robi az od 11 tt do 15 tt neni dobre v kuse utz robit.. na utz treba dovod a nim sa nieco sleduje, tak to babatko potrebuje mat niaky patricny tyzden... a teda pokial videla srdieco tak najblizsie su az tie 3pple testy...... a aj krv odber je vtarane tych 3pple plus krvny obraz, a kardio...

milota164
27. aug 2014

ak bolo vidiet srdiecko tak s odbermi sa naozaj netreba ponahlat.

ukulela
27. aug 2014

moja gyndoska mi na zaciatku len brala krv na potvrdenie tehotenstva a ani sono nerobila. na prve "velke" vysternie objednala az v 11 tt a vtedy robila aj sono. sama mi povedala, ze do 10 tt sa plod nezachranuje (neviem to setrnejsie povedat). akurat mi nasadila duphaston preventivne na udrzanie, lebo som mala pred tym 1 spontanny potrat v nejakom 6tt..
ja osobne si myslim, ze tie sona v 5, 6 tt su velmi skoro. nic nevidno, mamicky maju stres, ze len bublinka, len macik, je to vela, je to malo,nebije srdiecko este a pytaju sa a chodia na sono ako na klavir potom.
aj teho-knizku som dostala az po prvom sone. v tom 11 tt mi robili aj krvne testy (PAPP myslim - nepamatam) a poslala ma aj na morfologicky utz preventivne. a potom uz kontrola kazdy mesiac a vsetko v pohode.

zlatunkava
28. aug 2014

ja som bola v 11 tyzdni zobrala mi sestricka krv a povedala,ze ked budu vysledky tak o 3 tyzdne mi daju knizku, ze to tam vsetko potom zapisu.Tiez som myslela,ze ju uz dostanem ale asi vedia co robia .....urobil mi dr sono a dostala som foto nasho maleho zazraku a to mi stacilo aby sme boli spokojny.Teraz idem na poradnu 16.9.drobcek ma 4 cm a hybe sa to je najdolezitejsie nie to ci mam alebo nemam knizku tak ziaden strach!vsetko ma svoj cas🙂

lenkadenisa
28. aug 2014

ja som zistila, že som tehotná 14.2., k dr. som išla 17.2. (spravila mi vaginálne sono - potvrdila tehotenstvo) a termín mi dala tak cca o 2 týždne, knižku som dostala až o dosť neskôr, asi až o ďalšie 2 týždne

katriner02
29. aug 2014

ja som bola prvy krat asi pred tyzdnom (chcela som este pockat ale slabucko som krvacala tak som radsej sla skor). Podla kalkulacky som v 6tt+2 ale dok. povedal, ze len 3tt aj som na sono videla taku malu bublinku 4mm. Bola som hrozne rada, ale dok. ma schladil tým, ze to este vseliako može dopadnut a objednal ma až o 3 tyždne.

me_to_you
29. aug 2014

prvykrat som bola u gynekologicky v 5tt koli duphastonu, tehotensku knizku a dalsie vysetrenia boli v 9-10tt tusim

pre buducu matku je v tomto obdobi najdolezitejsie byt v pohode! takze nerozmyslat nad zlymi scenarmi, uzivat si svoje male tajomstvo; bohuzial naozaj sa moze stat vela veci v zaciatkoch tehotenstva, ale to nikto neovplyvni, ani lekar, ani mamicka (ak je rozumna)..k lekarom sa este nabehate a nabehaaate 🙂

a tiez netreba prcka furt vyrusovat sonom,len nech sa pekne potichucky deli ;)

zuzu_79
2. sep 2014

ahoj, mne moj gynekolog potvrdil pred 3 týždnami že som tehu, a na 1 kontrolu idem až v polovici septembra 🙂
a už sa nemožem dočkat 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre