Platili ste za vyšetrenia po 36. týždni?

deluxe86
4. aug 2015

Ahojte, Dobry den,

Dneska som bola u gynekologicky. Povedali mi, ze od 36 tyzdna musim ist na CTG - pozorovanie tlkotu srdca dietatka - a ze zato budem platit 15 eur za kazdy bozi tyzden,kym neporodim. Este pred vysetrenim som zavolala do Vseobecnej a spytala som sa na tuto vec. Pravdaze oni povedali, ze to nie je mozne a ze za ukony by sa nemalo platit. Tak, ked som vstupila do ambulancie, spytatala som sa nato. Pani doktorka tak na mna vyletela,ze uz som cakala otazku ,,akym pravom sa ma toto spytate?,,. Vravela, ze kedze poistovna uhradza iba jeden ukon v mesiaci, tym padom musim platit peniaze za ostatne vysetrenia, tzn. ze po 36 tyzdni platim 15 eur za CTG plus vysetrenie a ak sa mi to nepaci, tak ma moze dat prepisat do nemocnice, kde mi spravia tieto vysetrenia zadarmo avsak ma musi prepisat aj k inemu gynekologovi, p. MUDr. Szaboovi. No neviem ako Vy, ale ja poznam tohto pana, a uprimne, nechcem aby sa na mna pozrel, ani aby ma vysetroval a ani nic ine. Tak to vyzera, ze tam dali ,,odbornika,, pre tie socialne slabsie, vsak im je to jedno, ked nemaju na ,,expertov,, tak nech tam maju takehoto .... doktorka. Tiez dodala, ze oni su sukromaci a im preplaca poistovna iba jedno vysetrenie za mesiac, ale zase na druhej strane od nich pozaduje vysetrit tehotnu po 36 tyzdni kazdy tyzden. Je to zvlastne no nie? V skratke, otazka znie, po 36. tyzdni ste platili za vysetrenia alebo za nieco - otazka sa vztahuje pre poistenkyne VZP - ? Dakujem za odpovede.

nikaella
4. aug 2015

Nie neplatila som ani u mojho lekara a ani v nemocnici...(moj lekar mi to vysetrenie ani nespravil).

bielavila
4. aug 2015

ja som bola od 32 tt v nemocnici a tam to robili kazdy den zadarmo, neviem ako to je ked nie si hospitalizovana, ale v kazdom pripade je to vela penazi, ale ked je to vysetrenie nutne tak nevahaj, ide o tvoje zdravie a zdravie babatka, ja viem, ze mas nervy, ale nic s tym asi neurobis,,,sme na slovensku tu je bordel ako v tanku a najma v zdravotnictve☹

deninka233
4. aug 2015

Nie som z DS ani poistenec VZP ale toto je tak na sťažnosť.

O súkromnej ambulancii a vyšetrení raz za mesiac si nie som istá, moja poisťovňa napr prepláca len tri či štyri UTZ za celé tehotenstvo, ostané (mám cca jedno mesačne) si doplácam. Pár eur. Takže povedzme že má pravdu v tomto.

Ale od 36tt sa normálne chodí na ambulanciu do nemocnice v ktorej chceš/budeš rodiť. Žiadne vyberanie doktora za teba ani žiaden prepis k inému dr. Ty si vyberáš pôrodnicu aj prípadne pôrodníka (ak chceš zazmluvňovať).

A CTG každý týždeň je úplne zbytočné, každotýždňové monitory sa robia až po termíne, keď prenášaš.

dai
4. aug 2015

@deluxe86 ja som platila za vsetko - kazde vysetrenie 50 euro, od 36tt 800 euro za starostlivost - tiez preto ze moj gynekolog je sukromny a jemu poistovna nepreplaca nic... vzdy je tu moznost sa nechat vysetrit priamo v nemocnici kde ti aj pridelia lekara zadarmo... nemyslim ze je to nejaky speci system, alebo zeby tam boli nejaky iny podradni lekary - aspon v ba su medzi nemocnicnymi gynekologmi aj super lekary...

bibiana20
4. aug 2015

k tomu CTG vsetky zeny co poznam a aj ja,sme boli v 36 aj v 37,38 tyzdni na CTG tak kazdy 5 den,posledny tyzden kazdy 3 den a po termine kazdy 2 den a neplatila som nic a to mam sukromnu doktorku.chodila som do nemocnici kde som planovala rodit (aj som odrodila) a mam VZP

alexanotbad
4. aug 2015

@deluxe86 od 36tyzdna mozes chodit na kontroly do nemocnice, kde chces rodit a tam Ti budu robit aj CTG a zadarmo. Vacsina ambulantnych lekarov tento pristroj ani nema. a Tvoja lekarka zda ze zneuziva to, ze nema v meste konkurenciu.
Najhorsie je, ze ked clovek nepozna zakony a nevie, ci ma Tvoja dr na to vobec zo zakona pravo. Lebo ak nema, tak si koleduje o problemy.

dionyzka
4. aug 2015

@deluxe86 no, podla spravnosti, by si odteraz mala chodit uz do nemocnice, kde by si chcela rodit - vsetku opateru okolo Teba plne hradi poistovna, ze je nutne CTG kazdy tyzden alebo nie, rozhodne lekar.
Moj nazor je taky, ze neuskodi, ked Ti kazdy tyzden CTG urobia. Mne robili v nemocnici tiez, nikdy som neplatila.
Druha vec, ak chodis do sukromnej ambulancie - narok na priplatok maju - akoze to beru ako sluzbu.
S VZP som doplaca u gynekologa za hocico. S druhou poistovnou nikdy nic.

monhla
4. aug 2015

Som v VZP a nikdy som nič u gynekológa neplatila - je súkromník. Som u neho 20 rokov a 3x tehotná.
Žiadne vyšetrenie som neplatila ani mi to nebolo navrhnuté.
Pri prvom tehu som po 36 tt chodila každý týždeň do nemocnice /tam mi CTG robili/, pri druhom už bola možnosť si vybrať - nemocnica alebo pôvodný gynekológ. Rozhodla som sa pre môjho gynekológa, lebo v nemocnici som čakávala aj 2-3 hodiny a u neho som bola objednaná na presný čas /tehotné majú u neho túto službu zadarmo/ CTG mi nerobil. Urobili mi ho až pri prijatí v pôrodnici.

P.S. Raz som platila 2 eurá za vylačenie viacerých fotiek zo sona. No to bolo na moju žiadosť. 2-3 kusy robí automaticky a nič sa neplatí.

hedvi
4. aug 2015

Tak take nieco som este nepocula. Nie som sice poistena vo VZP, ale ani nikto v mojom okoli za toto vysetrenie neplatil. Rodila som v sukromnej nemocnici, kde sa platia tusim 2 € za kazde vysetrenie. Tehotne po 36. tt zaplatia jednorazovy pausalny poplatok asi 7€ a potom uz neplatia za ziadne vysetrenie. Dnes si v zdravotnictve kazdy robi co chce. To ti daju aj doklad o zaplateni?

jonki
4. aug 2015

@deluxe86 asi si nieco zle pochopila, v 36 tyzdni vacsinou prechadzas zo starstlivosti svojho gynekologa do starostlivosti nemocnice kde planujes rodit. To neznamena ze nemozes rodit u svojho gynekologa ak je porodnikom, ale myslim si ze aj v takom pripade je to bodovane uz na nemocnicu nie na jeho ambulanciu. Cize cela otazka mi pride zle polozena.

cannella
4. aug 2015

Ja mam gynekologa tiez sukromneho, ale na CTG pasy som chodila k nam do ZA v nemocnici, ani za jedno vysetrenie CTG som neplatila (mam VSZP). Nerozumiem, preco by ta mala prepisat prave k danemu Mudr.,ved gynekologa si mozes zvolit sama. Inak u takejto doktorky by som uz dlhsie tak ci tak nezostavala. Podla mna len cucaju pacientky a potom si to znova vyuctuju aj v poistovni. Nebol by to prvy pripad.
Skoda, ze tu nie je grcajuci smajlik,by sa mi sem teraz hodil
.

zuzich
4. aug 2015

Po 36.týždni už nechodis ku svojej gynekologicke do ambulancie, ale do nemocnice, kde budeš rodiť / aj keď rodiť môžeš úplne inde/. Tam budeš chodiť aj každý týždeň do poradne, na ctg a poprípade aj na ultrazvuk, za nič z toho sa neplatí.
Tiež ma napadlo, ten prístroj asi V amulanciach nemavaju. Rodila som trikrát, mám tiež súkromnú lekárku, nič neriešila, proste mi povedala, že od 36.tt ona konci a ja sa mám hlásiť V nemocnici, kde budem rodiť. V nemocnici som neplatila nič.

vejula
4. aug 2015

@deluxe86 ja som to mala tak, že som si mohla vybrať - bud budem na CTG chodiť ku môjmu gynekologovi za 5 eur, alebo môžem chodiť do nemocnice zadarmo (tam je nevýhoda, že často sa dlho čaká) Ale i v prípade že budeš chodiť na CTG do nemocnice nemá právo ťa vyradiť, či prepísať k nniekomu inému 😕

alenkaorava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dankakk
4. aug 2015

Cozeeee?!?! Obe tehotenstva som bola riziková, tehucukrovka... Pravidelne kontrolovaná v rizikovej poradni v nemocnici kde som rodila. Ctg mi nebolo robené ani raz, teda raz, po vyvolavacke prvého syna... Nikdy som nič neplatila, som vzp.

m.i.r.i
4. aug 2015

ja som si platila sukromnika tiez, takze podobne ako @dai...obdobne sumy..ale to som vedela, ze si platim za nadstandard...
Kazdopadne od 36tt som chodila na kontroly tiez uz aj do nemocnice kam moj porodnik patri a kde som mala (pri nom) rodit...CTG mi tam nikdy neuctovali..

Nemyslim si, ze ist do nemocnice na vysetrenia posledne 4 tyzdne pred porodom je podradne, to sa robi standardne vsade, pretoze rodit asi nebudes v ambulancii svojho gynekologa....kazdopadne, suhlasim s @vejula, ze aj ked budes chodit do nemocky na CTG nema ta preco vyradit tvoj lekar...to je uplna hlupost.len s tebou lekarka manipuluje....

emilia25
4. aug 2015

Ja som tiez chodila čisto len gyndosovi kazdy tyzden ale tiez mi to ctg nerobil.prvy krát mi ho urobili v pôrodnici ked uz má doktor poslal ci uz kvôli vysokému tlaku alebo uz termínu pôrodu.max co som teraz platila bolo sono 7 eur.

mima595
4. aug 2015

v nasej nemocnici je dokonca zvykom..ze ak si rizikovy pacient, tak sa chodi na kontroly do nemocnice, podla potreby aj kazdy tyzden..ale ostavas stale u svojho obvodaka...takze s prepisom je to blbosť...a CTG u nas robili sestricky..lekar iba skontroluje vysledky....

lauricka
4. aug 2015

@deluxe86 nie, standardne vysetrenia az do porodu si, samozrejme, neplatis, ani CTG, kontaktovala by som znovu poistovnu...a hladala normalneho gynekologa

asocial
4. aug 2015

@deluxe86 mala by si po 36 tt chodit uz do nemocnice do poradne..nie k svojej..okrem toho..mne ctg robili len raz okolo 39 tt inak nie...lekarka je asi biznismenka

zabina27
4. aug 2015

ja som napriklad nechodila na nijake vysetrenia do nemocnice, moj gynekolog ma ten pristroj (spolu s druhym gyn.) v miestnosti vedla ordinacie, cize posledne tyzdne som chodila stale k nemu, ctg mi robili tam, ale neplatila som nic, robili mi to tusim 3x, raz tyzdenne. cize moze lekarka mat pristroj v ambulancii alebo spolu s dalsimi lekarmi spolocny, bohvie ako potom funguje s platenim...

jonki
4. aug 2015

@zabina27 kazda zena ma narok na rovnaku predporodnu starosltivost....od 36 tyzdna v ramci toho co preplaca poistovna. Cize ci ho ma lekarka v ambulancii alebo ho maju v nemocnici, bodovane je to rovnako a preplacane tiez.

libka1
4. aug 2015

Kedysi to bolo tak ze posledne 4 tyzdne sa chodilo do nemocnice, ale pri poslednej dcerke mi gyndos povedal ze uz to tak nie je a je na mne ci chcem chodit uz tam alebo este k nemu. Mas nejaku neserioznu gynekologicku podla mna. Ak robi taketo vykony za peniaze tak to je ok, ma na to pravo, ale ako sliepka sa chovat nemusi 😝 To s tym prepisovanim k inemu gynekologovi je klamstvo. Mna osobne by prepisovat nemusela, viac by som k takej nesla. Neverim ze v nemocnici kde budes rodit sa nejaky fajn lekar nenajde 😉

kali23
4. aug 2015

Mam skusenost s DS porodnicou, to si mozes precitat v konkr. Teme porodnica v DS...
K ctg baby uz pisali... Ja som bola na 2-3 poradniach v ruzinove, (stravila som tam vzdy min.pol dna a nebola som clovekom ale cislom v poradi) na ctg sa cakalo tiez par hodin, bezne sa stalo ze sa na ctg zena proste nwdostala...
V DS, ano pri Mudr.Sabovi som sa citila ako clovek, vzdy bol uctivy, prijemny, profesionalny, jemny... Cela poradna aj s ctg trvala pol hodinu +- uz fakt nepamatam, kolko trvalo ctg...
A Sabovi vdacim za porod... Aj po bol vzdy a ku kazdej rovnako mily a profesionalny! A socialnym pripadom sa necitim byt 😀😀😀
V Ds porodnici bol jedinym milym clovekom z personalu spolu s 2 sestrami jedna z jis a jedna co ku mne prisla na par minut pri kontrakciach... Inak des...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre