Aké kaše dávate bábätku?

magnesia
12. sep 2013

Ahojte, chcela by som sa opytat. Zacinam davat kasu na veceru a kupila som si mliecnu kasu ryzovu, ale zda sa mi velmi sladka. Chcem malu uchranit pred cukrom a neviem ktore kasu su take pure bez cukru, i ked oni tam napisu ze bez cukru a pritom to je sladke. Neviete ake znacky su bez cukru alebo ako mam uvarit taku kasu? 😵 dakujem....

strieza
12. sep 2013

Ahoj, ja kupujem Hipp na dobrú noc bez cukru-dvojbalenie v DM, tam ma vyjde najlacnejšie. Majú asi 3-4 príchute. Tak to striedame. Malej chutí. Ale, či je naozaj bez cukru, to sa nikto nedozvie 🙂 .

cinnamon111
12. sep 2013

ja som dávla od Nestlé - tiež ryžovú, alebo kukuričnú, Ale boli to nemliečne kaše. Proste som si dala svoj Nutrilon a túto kašu. Sladká určite nebola. Mne doktorka odporučila kupovať kaše nemliečne - lebo sme mali špeciálny Nutrilon. Je ich podstatne menší výber, sú aj iné značky nypr. Hami , aj v DM Baby Love. Tieto nemliečne kaše sa mi osvädčili aj napr pri hnačke, keď sme museli držať diétky, tak som pár dni dávale len vodu s oašou a potom po malých množstvách som pridávala mlieko.

tortelinka
12. sep 2013

ja davam iba jednu znacku, Nomina, je to cista kasa, bez cukru, bez somarin..proste iba obilnina...nikdy nejedol ziadnu inu

ketrinka17
12. sep 2013

My sme vyskúšali skoro všetky kaše a boli sladke. jedina nesladka je krupicova s mliekom, ktorú mu uvarím alebo inst. ryzova od nestle a kukuricna, tie treba dochutit 🙂 mojmu malemu ich zvyknem davat na desiatu s postruhanym jablckom..

bibi21
12. sep 2013

doma uvarena ovsena kasa..alebo instantna psenicna celozrnna al. ryzova al. kukuricna maju ich v kauflande pri pudingoch vola sa Krupni si.

zuzik307
12. sep 2013

nám chutia obilninové kaše z DM- ovsená, z prosa, 3-zrná /ovos, špalda, jačmeň/...malej to chutí také ako to je, ale dá sa to osladiť napr. výživkou...🙂

blackcat8885
12. sep 2013

Ja dávam Nestlé-nie su veľmi sladké,Hami sem-tam ale sú sladšie.Nestlé obsahujú aj ovsenú múku a chystám sa skúsiť aj Hipp

stanislavao
12. sep 2013

ja som davala len Nutrilon. Vanilkova je veeelmi dobra. alebo klasicka krupica doma uvarena. skusala som aj kukuricnu, ale treba ju dlhsie varit.

liz_lemon
12. sep 2013

ja davam kase len bez pridaneho cukru, davam Hipp a Nestle Alete, oboje kupujem v Rakusku, su lacnejsie a aj kvalitnejsie ako u nas

miskamaj
12. sep 2013

ja tiez davam vacsinou instantne zn. Nutrilon, ale uz som zacala varit aj klasicke naturalne ovsene vlocky, rozmixovat a pridat nejake ovocie. Zatial to syn velmi nechce, ale dufam, ze coskoro si zvykne, lebo tie instantne kase maju jednak vysoky glykemicky index a taktiez moze to tazit v brusku.

salome_82
12. sep 2013

Ja nedávam detské instantné kaše práve pre ten cukor, ktorý obsahujú. Kaše pripravujem ja a je to veľmi jednoduché - ryžová kaša je vlastne úplne rozvarená ryža, treba ju variť vo väčšom množstve vody, nakoľko ju ryža dosť vcucne. Mladšiemu bábätku ju treba aj rozmixovať, staršiemu už netreba. Tak isto robím pšenovú, ovsenú a krupičnú kašu. Najbližšie sa chystám pripraviť kukuričnú, špaldovú a pohánkovú kašu tým istým spôsobom. Kaše miešam s roztlačeným ovocím alebo so zeleninou+mäso. Príprava netrvá dlho, možno akurát tá ryža... Rozhodne bezkonkurenčná je kombinácia ryžová kaša+marhuľa+banán 🙂 Kombinácií je veľmi veľa, dcérka má skutočne pestrý jedálniček 🙂 Čítala som však, že občas instantná kaša nie je na škodu, pretože sú obohatené o vitamíny a minerály. Mám v pláne kúpiť instantnú kašu v BIO obchode, nakoľko tie neobsahujú toľko cukru.

kikuleenka
12. sep 2013

Hipp ma ryzovu aj pohankovu nemliecnu, su bez cukru, tiez som mala od nestle nemliecnu ryzovu (bol v nej ale vanilin, cize do masovych prikrmov sa pridat neda :D, tak tu som robila iba s ovocim). Idealne je vsak uvarit ovsene vlocky, pohanku, ryzu, pseno a pod. a to potom iba na kasu zmixovat. Zatial to ale nestiham, kedze sa krmime iba cca 3 tyzdne a tak mi tie instantne tiez pridu vhod, kupujem vsak iba tie bez cukru a miesam s ovocnym pyre alebo surovym ovocim. Nemliecne kupujem, lebo mala ma intoleranciu laktozy a tak jej to pripravujem s bezlaktozovym mliekom.

josenka
12. sep 2013

Takisto ako @bibi21 - kupujem v kauflande instantné kaše - pšeničná, kukuričná, ryžová, pohánková, instantné vločky z prosa. Tie sú naozaj bez cukru. Mne ich ale malý nechcel, tak som mu do nich rozvárala 2-3 sušené biohrozienka alebo biomarhule.

zuju2
12. sep 2013

Ja som dávala kašu Babylove z DM , dobrá je aj Nutrilon aj Hami. Ja som to striedala.

jumama
12. sep 2013

A co tak kasa z ryze? Ryzu rozvarit, dat trochu viac vody ako obyc. a zmixovat... Bud len s vodou alebo trosku mliecka pridat....? My sme takto varili a casom do takej kasicky mozno pridavat trochu psena alebo pohanky alebo ovsennych vlociek... Casom aj zeleninky, dieta o lahsie spapa ako ciste zeleninky... Existuju parne hrnce na ryzu, kde sa da aj mala davka ryze uvarit a nastavit casovanie... A davala som pol na pol bielu ryzu a ryzu natural. Tak nam radil lekar.

hradnapani
12. sep 2013

ciste kase (ryzovu ci obilninove) bez akychkolvek prisad a prichuti kupis za rozumny peniaz v akomkolvek bioobchode. Zalejes horucou vodou a hotovo. Potom mozes dochutit podla lubovole alebo nechat tak, ak to dieta zje.

kvetulienka253
22. mar 2015

ahojte, prosim, poradite mi, ako pripravit nemliecnu kasu s pouzitim materskeho mlieka? vopred dakuejm 🙂

vlockasnehu
24. mar 2015

@kvetulienka253 Odsavackou (idealne elektrickou) si odsajes mliecko, hned prelejes do misticky, pridas instantnu nemliecnu kasu - napr Hami ma nemliecne, podla toho aku hustu chces, premiesas a podavas 🙂 U starsieho dietatka mozes vyskusat aj nemliecne instantne kase od Ravity - maju ryzovu, kukuricnu, pohankovu, spaldovu, ovsenu a psenovu