Ako naučiť dieťa jesť z lyžičky?

evitka83
24. nov 2014

Kocky ako ste ucili deti jest prikrmy z lyzicky. Ked jej spravim kasu alebo mrkvove pyre a davam jej to lyzickou tak ledva zje 2-3 lyzicky a potom to nechce, tvari sa, ze je to hnusne. Ale ked jej to dam do flase s vacsim cumlom tak to zje vsetko sama len taky fukot. Nemusim to do nej tlacit. Ale chcem, aby sa naucila lyzickou, ale neviem ako. Skusame to uz tyzden, ale stale ziaden posun, vzdy skoncime u flasky.

dana_l
24. nov 2014

no ved to bude trvat kym sa sama nauci jest lyzickou. neocakavaj ze za jeden dva dni, ci len za tyzden sa to nauci. tie pevnejsie veci, kde treba vidlicku, to sa nauci rychle. ale tekute veci ako jogurt ci (este horsie 🙂 ) polievka, to bude trvaaaat, kym nebude nic porozlievane a len vsetko v ustach.
priprav sa na to ze budes mat velky neporiadok po jedle, ryza bude vsade, jogurt na rukach, nohach I vo vlasoch. o obleceni ani nehovorim.
chce to len trpezlivost. a nechaj aj ju samu jest. ty budes drzat "svoju" lyzicku a ona "svoju". a bude jest sama aj s tebou. ak je problem flaska, tak ja neviem, ja som jedlo ako prikrm nikdy nedavala do flase, take teda nepoznam. nedavaj jej do flase. daj jej do misky a na tanier. ona je este mala aby vsetko urobila perfektne.

pribinak
24. nov 2014

4 mesacne babatko ma narok, aby nevedelo papat s lyzicky, este je malicka ;))) samozrejme, ze s flasky je to v takomto veku pohodlnejsie

bambinecko
24. nov 2014

fľašou by som nedávala vôbec, nech si na to zbytočne nezvykne, v jej veku stačí, že bude ochutnávať príkrmy, nemusí sa z nich najesť, na to má stále mliečko.

mimake
24. nov 2014

A uz ti aspoň sama sedí? Lebo pokial ti sama nesedí tak neviem ako by mala jesť lyžičkou. Ale ak ti uz hopa, tak jej skús dat jednu lyzicku do ruky a druhou ju kŕm ty. Dieta ti samo dá vedieť kedy ju uz lyžička zaujíma, bude ti ju vyslovene brat z ruky a to je myslím ten správny čas na lyzickovanie 🙂

miku1
24. nov 2014

@evitka83 Malá ma 4 mesiace, tak ju nechaj papať z fľaše, takto je to lepšie. Na papanie z lyžičky má ešte čas. Keď už bude sedieť, dáš jej do rúčky lyžičku, druhou ju budeš kŕmiť a uvidíš, že sa to naučí aj sama a potom ešte budeš spomínať na zlaté časi, kedy jedla z fľaše a nebol bordel po celej kuchyni 🙂

stanislavao
24. nov 2014

@evitka83 ma 4 mesiace. co by ste cakali? jejda, pockajte a skuste to o 2 mesiace. je este velmi malinka na to, aby jedna lyzicou.

melesmeles
24. nov 2014

ty si aka narocna matka....?? ved to je este malinke babatko.... 🙂

adulla2
24. nov 2014

ešte ja maličká to že zje 2-3 lyžičky úplne stačí, ja som pri mojich dievčatách začala s príkrmami až od pol roka aj preto že bolo pre mňa pohodlnejšie len kojiť, nemusela som nič chystať, bolo to bez starostí 🙂

evitka83
autor
24. nov 2014

@melesmeles ale nie som, ale pediatricka do mna husti, aby som davala malej cez obed prikrm, aby jej vypadla jedna davka mlieka za tuhsiu stravu. Lenze z lyzicky nic nezje, iba cez flasu.

miku1
24. nov 2014

@evitka83 Občas netreba brať pediatričky až tak vážne. Keď kojíš, do pol roka malá fakt nič iné nepotrebuje, len tvoje mlieko.

jasminet
24. nov 2014

@evitka83 2-3 lyzicky bohato stacia na ochutnavanie jedla... flasu by som nedavala, je naozaj malinka na to, aby jej bolo nahradene mlieko obedom

zuzkanik
24. nov 2014

@evitka83 Ja som moje deti nekojila a prvé príkrmy dostali v 6-tich mesiacoch. Keby som mala to šťastie, že kojím, určite by som to potiahla čo najdlhšie. Moja kamarátka čisto kojila do 8-mich mesiacov a mala svätý pokoj. 4-mesačné bábätko nepotrebuje žiadne príkrmy, úplne stačí materské mlieko. Pediatričku ber s rezervou, treba si uvedomiť, že ju tlačia výrobcovia detských príkrmov. Je to biznis. Uvidíš, že keď prestaneš malú kojiť, začne ťa tlačiť do rôznych umelých pokračovacích mliek. Ja som to riešila tak, že som hovorila, že dávam, a dávala som normálne mlieko s obchodu. 🙂 Po roku, samozrejme.

evitka83
autor
24. nov 2014

Nekojim =( po 3 mesiacoch som prisla o mlieko a ani dovtedy to nebola ziadna slava

dana_l
24. nov 2014

@evitka83 no ved ona nebude ti jest za misku tej nahradnej stravy. to je normalne ze babatka zacinaju ze ti "ochutnaju" lyzicku a to je vsetko. oni to daju do ust a hned aj von. ved necakaj ze bude hned jest ako ty. a pediatricke mozes povedat ze nebudes davit prikrmy a hotovo. do basy ta za to nezavru.
do flasky sa davaju tak maximalne kase ale nie pomixovane prikrmy. takze tu flasku na krmenie ako taku zabudni. netlac do dietata nieco na co ma este cas.
ja som kojila posledne dvojicky do 8 mesiaca - mali zdravotne tazkosti a priberali aj z mojho mlieka. nemusis sa nikam ponahlat. cely zivot ti bude potom len na normalnej strave

kaktusik007
24. nov 2014

@evitka83 no na lyzicku ju naucis tak, ze jej ju das do ruky, pripravis sa na totalny bordel, co spravi, a budes mat neskutocnu trpezlivost a nechas ju jest aj pol hodiny, minimalne.

lauricka
24. nov 2014

ked si poopravis slovo UZ tyzden na ESTE LEN tyzden, tak to pochopis 😉 , styri mesiace ma, zazraky od nej nemozno cakat. Len skusat a skusat a ponukat a ponukat, trenuj trpezlivost, taak velmi sa Ti este mnohokrat zide 😉 . Drzim palce.

kaktusik007
24. nov 2014

@evitka83 a pre inspiraciu - motivacna foto -- asi takto nejako to bude vyzerat:

dana_l
24. nov 2014

ak mas kamaratky s detmi tak sa ich spytaj alebo si pozri videa na nete. tvoje dieta ak "nezje" co mu davas sa sprava presne tak ako sa od neho ocakava. @kaktusik007 ti dala super fotku. dieta pri prvych pokusoch o jedenie - to co das do ust tak to aj vypluje naspat. ono sa len uci ako pouzivat jazyk a ako prehltat potraviny. to nie je tekute ako doteraz. a je uplne normalne ze ti nezje - nevypije (prosim nedavaj jej to do flase !!!) - viac ako jednu dve lyzicky. nechaj ju sa vyvijat presne ako sa vyvijaju aj ine babatka. ved 4 mesacne dieta este nevie chytit hracku a hrat sa s nou "ucelovo". ako mozes ocakavat ze sa bude same krmit lyzickou? 😕 😕 😕

dzejn80
24. nov 2014

A preco jej musis vyhodit 1 mliecnu davku uz v 4 mesiacoch? Tiez som citala ze nedojcene deti MOZU zacinat s prikrmami uz od 4 mesiacov, ale osobne si nemyslim, ze MUSIA. Ako ked je evidentne hladna, tak mozes k mlieku skusat pomaly dat prikrm, ale takemu malemu babatku by som to este nenahradzala. Ci dojcene alebo nie, do toho pol rocika mliecko potrebuje urcite. Ja som starsieho tiez nedojcila, nemala som mliecko, s prikrmami som zacala ked mal 5,5 mesiaca a uz sedel. Ale zacala som jedlo pridavat, nie nahradzat. Nahradzat sme zacali az okolo 8 mesiacov, pomaly. Drzim palce a aj ked ti dokyna radi, radsej daj na svoju materinsku intuiciu a potreby svojho drobca, ktoreho sama najlepsie poznas a vies co potrebuje 🙂

dana_l
24. nov 2014

takto jedavali moje deti

dzejn80
24. nov 2014

A my v prsiplasti 🙂))