Odkedy dávať bábätku polentu, strukoviny?

milli3377
31. jan 2014

Ahojte viete mi prosim poradit kde najdem nejaku stranku odkedy davat dojcatu jednotlive typykasi, strukoviny atd? Chcela by som malemu- mal 11m a do pol roka bol plne kojeny a potom prikrmiky zacali-dat polentu,toje kukuricnu kasu uvarenu vo vode na veceru. Kojeny je stale aj 8 krat denne za 24h. Preto zvazujem kasicky na vodnom zaklade lebo kravske mlieko mu davat nechcem ked mam svoje mliecko. Kupila som mu ovsenu kasu ale pride mi to take umele ...nabuduce mu radsej kupim ovsene vlocky, ktore si zomeliem 🙂 Dakujem za rady a prajem pekny dnik.

belllinka
31. jan 2014

@milli3377 Ja davam polentu, ovsene vlocky, cervenu sosovicu, pseno a ine asi od siedmeho mesiaca. Ovsenne vlocky nemusis mliet. Ja kupujem jemne, nie vyberove, staci ich iba 5 minut povarit vo vode a mas ovsennu kasu. Miesam ju s ovocim alebo s vyzivou.

andrejka1978
31. jan 2014

@milli3377 ahoj. ovsene vlocky drvene staci aj zaliat vriacou vodou alebo mliekom a nechat par minut napucat. nemusis nic mliet. najlepsia je pohanka. ja kupujem pohankove vlocky a robim z toho kase. casto robime krupicovu kasu tak ze zmiesam spaldovu a pohankovu krupicu 1:1. je to vyzivne a zdrave a dobre to chuti. obcas pridavam pre zmenu chuti aj psenicne mlete klicky. chutia ako oriesky a deti ich maju velmi rady. davam to malemu od 7 mesiacov. do toho pridas rozne ovocie a mas obmenu na kazdy den v tyzdni. mozes miesat s ovsenymi vlockami, psenovymi vlockami atd. tie umele instantne kase akoze pre deti nie su podla mna nic moc. a tieto kase mozete jest aj vy dospeli, u nas ich jedava aj skolak na ranajky a my s manzelom tiez. strukoviny davam od 10 mesiaca. sosovicu davam cervenu lupanu, je uvarena za 5 minut. aj suseny hrach na kasu sme skusali. vsetko mu chuti. do toho kusok zemiaka uvarit, mliecko pridat a namrvim trochu chlebika a je to hotovo. zeleny hrasok a kukuricku davame od 6 mesiacov. chystame sa teraz na susenu fazulu a cicer. robila som aj natierku z tej cervenej sosovice s trochou masla a tiez na chlebiku mu velmi chutila.

lorela
31. jan 2014

@milli3377 Konkrétne stránky s tabuľkami nepoznám, ale nás vždy ochotne, a vlastne automaticky o zavedení nových potravín informovala pediatrička.
Strukoviny, ako aj ďalšie obiloviny už môžeš zaradiť malému do jedálnička. Pri strukovinách je dôležité, aby si ich predpripravila tak, aby dieťatko nenafukovali a nemalo po zjedení žiadne ťažkosti.
Ovsené vločky kupuj jemné, ktoré netreba mlieť ani dopredu namáčať. Výborné jemné ovsené vločky nájdeš v sieťach DM drogérie, ale aj v takmer každých väčších potravinách.

saska.t
31. jan 2014

@milli3377 Polenta,pseno,ovsene vlocky,pohanka po 6 mes. cervena lupana sosovica po 7 mes. strukoviny nie skor ako po 11 mes. 😉

siska53
31. jan 2014

@milli3377 suhlasim s belllinkou a saskou.t,cize tak,ako ony pisu.
ja som klasicku sosovicu az trosku neskor vyskusala,ked mala asi 14 m,lebo ako babo bola kolikova a zvlafla to v tom veku uz v pohode.
ale cervenu sosovicu mozes v poho ako aj to ostatne,co ti pisali ostatne maminky.