Čo robiť, keď monitor dychu spustí alarm?

lenka674
13. aug 2015

Ahojte, chcela by som poradit. v septembri cakame babatko, kupili sme monitor dychu, ale teraz ma tak napadlo, ze co vlastne treba spravit, ak by zacal monitor pipat a babatko nedychalo. viem su tu aj take diskusie ale vacsina je z roku 2012, a kedze tie techniky sa castokrat tak menia, rada by som nejake sucastne rady co a ako treba robit. vopred vam dakujem za kazdu radu

s_mt
13. aug 2015

Niekedy monitor moze aj zblbnut,tak netreba panikarit. Snuza sa obcas zosmykne z plienky a spusti alarm a monitory pod matrac tiezniekedy mozu blbnut,napr.ak dieta spi velmi na okraji,to sa stalo svagrinej. A ak je ten alarm opodstatneny,tak mi napada zobrat ho na ruky a pobuchat dietatko po chrbatiku,to je tak prve,co treba urobit. Nie som zdravotnik,tak iba taky zaklad.. ;)

elizita
13. aug 2015

babo zoberies pod pazusky a musis s nim zatriast a prihovorit sa mu a ak treba aj trochu nan zakricat... ak naozaj nedychalo, tak by malo zacat plakat..

katy1979
13. aug 2015

s dietatom sa netrasie. v tom soku s nim mozes zatriast silnejsie a nestastie je na svete. ak pipa monitor v prvom rade vypnes a zaroven skontrolujes dieta ci dycha. nepanikarit a nebrat hned dieta na ruky. moze byt v poriadku len monitor zblbol ci su bateky slabe ci sa zosuchne z podlozky. Ak nedycha vtedy ries. na vacsinu deti zaberie uz len to ze ich zoberies z postielky a musis zobudit. pobuchat po chrbatiku. fukat do tvare. studenu vodu na tvaricku. volat zachranku. odnaviguju co mas robit a ako. az po prichod sanitky.

ohlala
13. aug 2015

@lenka674 nepisu v navode? My sme mali nany z jablotronu a tam boli aj instrukcie, co robit.

tanusenka
13. aug 2015

nam pipal dvakrat ja som vzdy maleho pre istotu zobudila opatrne aby som si bola ista ci je ok... neviem ci zblbol monitor alebo nie ale radsej nech pipa aj tisickrat a piskotku si skontrolujes akoby pipat nemal a bolo by zle... prvu pomoc nastuduj na nete ja mam tie obrazky ako spravne dieta drzat v hlave ako fotku kks...ale ako mozes predchadzat zlemu( bolo mi poradene) davat babetku dudku aj ked niektore maminy nechcu davat.. miminko ma saci reflex a ked dudka tak nema tvrdi spanok a nezabuda dychat a veci tomu podobne.. nas dudkal aj ked dudku nemal chvalabozku 🙂