Ako dostať od bývalého zamestnávateľa poslednú výplatu aj s papiermi?

stanca22
27. jan 2013

Od sept. do decembra som robila minulý rok na pracovnú zmluvu na dobu určitú, výplatu som dostávala na čas a pravideľne ale v decembri predajňu zrušil a ja som nedostala stále poslednú výplatu za december, ani len žiadne papiere, ako je napr. zápočtový list, prosím o radu, ako by som ďalej mala pokračovať, keď mu volám, vraví že nemá peniaze na výplatu a s papiermi, vraj on za to nemôže, že jeho účtovníčka mu ich ešte nespravila ... A na emaily neodpovedá ani na sms. Vyhrážať sa mu, nechcem, len potrebujem radu ako to od neho dostať????

popelka5000
27. jan 2013

Treba poslat doporuceny list vyzvu na vyplatenie vyplaty,ak ti ju nevyplati je to trestny cin... Cize napisat mu ze ak ti ju nevyplati pojdes na policiu....toto sa stalo dvom kamoskam tiez ze nema prachy a bla bla ...treba mat v ruke list ktory posles prefoteny aby si mala dokaz ....nic neries cez telefon....

grettka
27. jan 2013

popelka ma pravdu, a nie je to vyhrazanie, ty si si svoje odpracovala, teba nema co zaujimat, ze on nema peniaze a ani papiere. Ved predsa sa musis hlasit pripadne na urade prace do 8 dni od skoncenia pracovneho pomeru kvoli dovodom na poistovne. Nie si evidovana na UP? Pretoze tam by to uz pytali!

juliaadamcikova
5. feb 2014

Pozor na spolocnost Botticelli

stastenka42
6. feb 2014

Skus oslovit uctovnicku aby ti vystavila papiere..pokial nebude komunikovat ani ona,zober prefotenu PZ a ries to cez inspektorat prace,pripadne chod na socialku a tam ti mozu dat vystavit zapoctovy pokial za teba zaplatil odvody..na policiu podavat oznamenie o nevyplateni vyplaty mozes dat ale aj tak je to zbytocne..nieje to ziadny trestny cin ,mozes ho dat na sud -obciansko-pravne konanie o vymahanie pohladavky co je na dlhe lakte,roky a nervy...aj tak ho nedonutis vyplatit ti tie peniaze..bohuzial takto to funguje v nasom state..chod na urad prace a tam sa pytaj co a ako..

tajomna21
6. feb 2014

@stanca22 Urcite mu napis doporuceny list a poziadaj ho o vyplatenie, urci mu termin. V liste by som ho zaroven vyzvala na zaslanie dokladov, ktore je zamestnavatel povinny pri ukonceni PP zamestnancovi dat (zapoctovy list, potvrdenie o prijme napr., podklady na Urad prace atd). Zaroven ho v liste mozes upozornit, ze sa dopusta trestneho cinu podla §214 Tr.zákona .... ak nevyplati v tebou urcenej dobe, mozes ho nahlasit na Inspektorat prace, taktiez mozes podat aj trestne oznamenie ... osobne by som najprv volila asi inspektorat prace, ten mu spravia kontrolu + mu nalsedne mozu ulozit aj pokutu ....
V kazdom pripade konaj!

@stastenka42 je to trestny cin "nevyplatenia mzdy a odstupneho"