Informácie o opatrovaní detí

katussamus
27. sep 2012

Ahojte,
chcela by som sa popýtať, hlavne maminiek, ktoré využívajú na opateru svojich detičiek opatrovateľku. Som na materskej s mladším drobcom a chcem opatrovať ešte jedno dietko. 🙂 Zaujímalo by ma kde si mamičky našli svoju opatrovateľku, kde by bolo vhodné dať avízo, že hľadám niekoho na opatrovanie? Koľko cca platíte na mesiac mamine, teda ak ide o pracovné dní? A ako je to so stravou, varí opatrovateľka alebo chystáte svojmu dieťaťu svoje jedlo? 😉 Ďakujem za všetky odpovede a tipy. 🙂

zmrzlinkams
27. sep 2012

aj mna by take info potešilo 🙂

anjelicek26
27. sep 2012

@katussamus - nasa dcerka bola u opatrovatelky rok, takze hadam ti budem vediet pomoct - opatrovatelku som mala z referencii od kamosky, co tam mala dieta. Ak takuto moznost nemas, je idealne, aby ta mamicka, co ti chce dat dietatko uz poznala a vedela, ako sa spravas k svojmu dietatu. Co sa tyka stravy - ano varila ona. Mali sme par pravidile - ziadne sladkosti, vyprazane, ale to by ju asi aj tak nenapadlo. Ja som platila 700 eur na mesiac, ale my sme v nemecku a je to uz davnejsie... na slovensko je pravdu realizovatelnych max 350€. Potom sa uz mamickam neoplati pracovat. Ak im to ma preplacat stat, potrebujes ty navyse zivnost.

Saska sa prisposobila opatrovatelke, co sa tyka rezimu, chodila s nimi na cvicenie, plavanie, dedinske zurky, nakupy 😀 Mala normalny program dietata, neboli stale doma. Mala tam autosedacku, aby mohli chodit na vylety, aj kocik, postielku..

liz_lemon
27. sep 2012

@anjelicek26 350E? to je prilis vela na opatrovatelku, nie? ved su skolky, ktore stoja menej, napr. ja som teraz nasla za 295 + 70 E strava, ale z toho preplati stat 230, takze skolka vyjde na 130 E
tym, ze by sa starala len o moje dieta, tak by som napr. ja bola ochotna dat max do 200 E

anjelicek26
27. sep 2012

@liz_lemon - skus si to prepocitat na hodinovu mzdu (pri normalnych pracovnych hodinach je to dieta u teba 7-17h)a ci by si bola za to ochotna stravovat a non-stop obskakovat cudzie dieta, asi nie ;)

Nie, ono je to adekvatna cena, ano skolka je lacnejsia - ale co ponuka? Je tam 1-2 ucitelky na 25 deti, neni sanca sa o ne tak dobre postarat, ako v domacom prostredi. Detom pod tri roky pravdu - treba este jednu konkretnu osobu, ktora ich bude obletovat... ak sa to financne da, vzdy je to to lepsie riesenie. Aj co sa tyka chorobnosti - v skolke toho nachyta podstatne viac... ja som aj teraz opatrovatelku zvazovala, ale pri aktuallne 1000€ za to - no to nedam ani z mojho platu proste, ked preratam co prejeme a prejazdime, tak by som skoncila v minuse :(

mimikas
27. sep 2012

@liz_lemon 200 eur je miestna suma, veď to nie je ani minimálna mzda a na hodinu by to vyšlo tak 1.25 eur, ty by si za to robila? Ja platím 450 eur a to je este super cena a to sú tam 2 deti.

mandarinkadarinka
27. sep 2012

ahoj, ja mam externu studentku a platim jej 350 eur

carodejnica
27. sep 2012

@katussamus Ja som si našla dobrú kamošku, mamičku na MD, platila som jej 2€ na hodinu, ale stravu som nosila ja. Dcéra tam bola okolo 6hodín denne, vedeli sme si to s mužom tak zadeliť, aby tam bola čo najkratšie, striedali sme sa ráno ju zaviezol on neskôr. poobede som ju ja vyzdvihla. Rozhodla pre platbu podľa hodín, lebo tam bývala rôzne dlho.

kubuliatko
28. sep 2012

ahoj. ja mam 19 mesacneho syna a tyzdenne robim 8 hod. na tych 8 hod ho davam opatrovatelke a spolu ma na starosti 2 deti a platim jej 2 € na hodinu. a som velmi spokojna , stravu mu nabalim ja aj nacarim obed . a dozvedela som sa o nej len tak cez manzela ze je doma na materskej a chcela by opatrovat.

katussamus
autor
28. sep 2012

Ďakujem za odpovede 🙂 ja som tiež tak rozmýšľala, hodinová sadzba 2 €, a že desiate by maminka nosila /ovocie, jogurt/ ale obedíky by som varila ja, kedže aj ja mám drobca a ako to poznáme, vždy chceme to čo má druhý, tak aby mali rovnako. 😀 Na výlety by sme tiež mohli chodiť, mám auto, ale kedže bývam v rodinnom dome a máme veľkú záhradu, kde máme pieskovisko, šmýkačku, trampolínu, takže doma by sme určite nesedeli. 🙂 No už len niekoho nájsť, čo vidím ako najväčší problém. . . 😀

traktor
28. sep 2012

podla mna je rozdiel, ci ma opatrovatelka zivnost, alebo nie, a zalezi aj od mesta, kde byva....tak potom je aj suma za opatrovanie rozdielna..nemam zivnost a opatrovala som aj za 200 € na mesiac + som davala aj stravu./ aj za menej, kedze som opatrovala aj jednorazovo - ked mamina potrebovala nieco vybavit, isli na svadbu..alebo potrebovala strazit len v noci/...nerobila som rozdiel moje dieta , cudzie dieta..skratka dieta o ktore sa treba postarat, venovat sa mu a tak 😉 ..bolo to super, moje dieta malo spolocnost + som nieco zarobila + som pomohla inej mamine..teraz to zas planujem..

nercia
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nercia
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vivusika
21. jan 2013

maminky, som na predlženej rodičovskej dovolenke a ponúkam opatrovanie Vášho dieťatka u mňa doma v rodinnom dome
s hŕbou hračiek a hŕbou lásky a trpezlivosti. Žilina - Bytčica.

mataklinec
22. jan 2013

Aj ja sa rada a s láskou postaram o Vaše dietatko. Som mamou 4 detí a mám skusenosti v kazdej oblasti, čo sa týka detičiek. U nás sa bábo nebude nudit, máme kopu hračiek a denne program...
Detva, Dúbravy

kukulienka111
8. júl 2014

Dobrý deň,
ak by mala nejaká mamina záujem, rada by som opatrila jej detičky. Som z MARTINA (z centra). Skúsenosti s opatrovaním mám, opatrovala som 6 - ročné dievčatko (vyzdvihovala som ju zo škôlky, strážila a hrala som sa s ňou do príchodu rodičov, v čase prázdnin som s ňou bola celý deň). Ozvite sa 🙂
Denisa

bibi2h
28. júl 2014

Dobrý deň!
Volám sa Barbora, mám 27rokov. Rada opatrím Vaše dieťatko u Vás doma, detičky mám veľmi rada, mám skúsenosti s opatrovaním. Som kamarátska, spoľahlivá, zodpovedná, usmievavá, flexibilná, nefajčiarka, mám vp. Študovala som vysokú školu zdravotníctva a sociálnej práce, popri škole som praxovala aj v škôlke.
Už v 12-stich rokoch som sa vedela celodenne postarať o maličkú sestričku, keďže rodičia veľa pracovali. Svoje dieťatko zatiaľ nemám. S láskou sa postarám o Vaše dieťatko.
Kysucké Nové Mesto a okolie + Žilina

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ostap
15. sep 2014

Ahojte, hladame opatrovatelku z Malaciek k 8mesacnemu chlapcovi; celodenne niekolkrat v tyzdni. Dakujem

aniko82
16. sep 2014

ahojte, mamicky, neviete, ci sa ma niekam nahlasit, kto sa stara o dieta do 3 r? dcerka ma 2 roky, chodila do jasli, vtedy som na upsvar-e nic neahlasila, nikto sa ma nepytal, kde mam dieta, ked som sa vratila do zamestnania...dokonca som sa vtedy pytala a chceli odomna iba pracovnu zmluvu, nic o dietati...teraz vyzera tak, ze budeme mat opatrovatelku (moju sesternicu), zivnost nema zatial, myslite si, ze by bolo v pohode? kontroluje to niekto? nerada by som prisla o prispevok, jej sa tiez velmi neoplati vybavovat si zivnost na par mesiacov....dakujem za vase skusenosti a nazory🙂

liz_lemon
17. sep 2014

@aniko82 dieta do 3 rokov sa nikam nemusi hlasit, ta povinnost je az od 3 rokov

dominika266
21. okt 2014

Ahojte ja sa tiež starám o detičky po známosti dva razy do týždňa. Učim sa snimi, urobim im jest, robime spolu neake aktivity. Robila som aj detské tábory a taktiez aj stretká. Som externá študentka, tak cez tyžden mám voľno. Som zodpovedná, mám rada detí, rada sa s nimi učím a vysvetľujem. Rada by som sa starala o detičky. Ak mate záujem budem velmi vdacna .

sonickadt
23. nov 2014

Ahojte, máte tu niektorá referencie na opatrovateľku v Detve ? Potrebovali by sme od februára k 13 mesačnému synčekovi opatrovateľku, ak nám nevyjdú jasličky v ZV.
Ďakujem

hana511
4. mar 2015

ahojte, ja opatrujem v Ba/raca. viac 😝 info do spravy.

cica869
4. mar 2015

ze 2 eura na hodinu?to nemyslite vazne? 😨 😅

eva.macko
19. mar 2015

Milí rodičia, ponúkam láskavú, spoľahlivú a zodpovednú starostlivosť o Vaše detičky - v minikolektíve. Mám niekoľkoročnú prax ako opatrovateľka detičiek vo veku od narodenia do školského veku. Opatrovala som v minikolektíve aj individuálne. Mám 36 rokov. Samozrejmosťou je vytváranie príjemnej rodinnej atmosféry, kompletná starostlivosť a kreatívne vyplnený čas. V prípade dohody dobrá domáca strava. Opatrovanie ponúkam u mňa doma (čoskoro v novom súkromnom opatrovateľskom centre- krásne priestory, dvor, bazénik). V prípade potreby som motorizovaná - možnosť dieťatko odviezť a priviezť. Príjateľné cenové nastavenie 😉 . V prípade záujmu mi môžete napísať Vašu predstavu - čas a forma opatrovania drobčeka, cenová predstava a pod. Teším sa.

bubikova
30. jún 2015

Ahojte,
ponúkam opatrovanie detí 🙂.

Lokalita: Trenčín, Trenčianské Teplice a okolie.
Gabi

katuska1988611
21. aug 2015

@eva.macko dobry den. Je vasa ponuka stale aktualna? Odkial ste? Dakujem

hana511
22. aug 2015

Od septembra mam volne miesto v minikolektive 4-6deti v rodinnom dome v ba-raca.viac info do spravy.

dadulka0111
28. aug 2015

Milé mamičky,rada sa postarám O vaše dieťa U mňa doma ak hľadáte niekoho na bavenie.sama mám dve deti A už mám aj skúsenosť S opatrovanim.
Cadca 0914170510

r1000
31. okt 2015

ahojte rada postrazim dietatko od 1-5r v martine. v rodinom domceku a deticky mam ,mam aj pestunsky kurz. pekny den prajem