Názor iných maminiek

sonka14
24. máj 2015

Ahojte maminy.
Stale sa zaoberame nasim "problemom" ktory sme uz mali aj vyrieseny.Ale ja sa k nemu stale vraciam.No asi preto ,ze v mojej hlave to nemam uzavrete.Mame 28 mrsacneho chlapceka.Obaja sme zamestany v jednej firme.Manzel je veduci "a ja sa riadim jeho prikazom"😉Zarabame obaja krasne.No teraz je zivitelom moj muz.Co je asi samozrejme,kedze skm na materskej.Nasa praca je psychicky dost narocna.Ked som bola v praciala som zdravotne problemy .No moje cele tehotenstvo bolo rizikove ,od uuplnehk zaciatku.Mali sme problem aj otehotniet.Som po tazkej operacii chrbtice.Operovali ma cez brucho.Bolo to dost narocne.No na stastie sa nam otehotniet podarilo a miminko som donosila.Aj ked s problemami.No nasa praca je na smeny,cize ranne,poobedne ,nocne.Vratit spat som sa uz nechcela,ale problem najst si pracu a s tak malinkym dietatom je nerealne.Materska mi konci v marci.S manzelom sme sa vela rozpravali,a tak sme sa zhodli ze zostanem doma.A ,ze chceme druhe babatko.Ze nejdem riesit otazku prace.A budem kludna.Vsetky dobre vieme,ako ten cas a tie tri roky na materskej utecu neskutocne rychlo.Ani sa nenazdame a uz tie nase "malinke babatka" zanasame do skolky.Ked sme si s manzelom pozerali ktora smena by nam najviac vyhovovala,tak to si moje dieta 2 dni v ttzdni neuvidim.Na ranne odchadzam z domu o 5.00 ,na poobedne odchadzam o 13.00 a na nocne o 21.00.Manzel je jednoznacne za to aby som zostala doma.No ja rozmyslam,ci by nebolo lepsie vratit sa do prace,trosku opat nasetrit peniazky.Uzit si plnymi duskami nase dieta.A mat druhe babatko ,ked nas syncek bude prvacik.Ucit sa s nim.A byt pri nom.No praca na smeny bude pre nas narocna.A bez pomoci starych rodicov nezvladnutelna.No moji rodicia mi povedali,ze s nimi pocitat nemozem.Obaja pracuju.Ale ich praca je od 7.00 do 15.00.Manzelovi rodicia su od nas 30 km.No ale samozrejme radsej by som synceka nechala mojim rodicom.Raz sme pred mojou rodinou spomenuli,ze chceme druhe babatko a teda zostat doma.No cela moja rodina sa so nas pustila,ze to nie je dobry napad.Ze vratit sa do prace musim.Aby som sa vratila do roboty a neskor mali druhe babatko.A vela inych argumentov.Uvedomujem si,ze preco sa zaoberam nazormi mojej rodiny.Ked je to cisto na nas.Ale ich nazor ma velmi ovplivnuje a tym neviem co by bolo najlepsie.Dakujem,ze ste precitali do konca.A aj za Vase nazory.Pomozu mi urovnat myslienky.Dakujem

dzejn80
24. máj 2015

Ak si to mozete financne a u teba aj zdravotne dovolit, kludne si spravte druhe .... ja osobne mam maly rozdiel medzi detmi a som za to nesmierne rada. Ked budes mat prvaka a zaroven mimco, dajme tomu trosku narocnejsie, necakaj ze budes s prehladom vsetko sama stihat. Ved aj babo aj prvacik daju zabrat. A este k tomu vekovemu rozdielu, ak si surodenci budu blizsie, skor sa spolu prebavia. Ja mam o 7 rokov starsieho brata a veru som mu ako mala riadne liezla na nervy 🙂))))))

kaaaty
24. máj 2015

Ahoj aj ja som mala plány mat dve deti po sebe a ísť do prace. Dieťa mame jedno, potom dva potraty a teraz opäť tehotná na úplnom začiatku. Tiež som veľa premýšľala ale pri dieťati sa treba riadiť srdcom. Ak to chcete sup do toho. Držím palce

sonka14
autor
24. máj 2015

@dzejn80 maznzel zarobi krasne.K tomu 13 aj 14.Ako super.No samozrejme ,moj plat chyba.Kedze sme boli na ten prijem nauceny.Ale nie je tk az tak zle.No moja rodina ma dost ovplivnuje.Viem,ze z prace ma nevyhodia.Kazda jedna mamina vo firme dala kvoli tymto smenam bud vypoved alebo isli rovno na druhe mimino.No ked vidim pohlady mojej rodiny .Odrzadza ma to z tohoto rozhodnutia.Pritom cela rodina vie,aky sme mali problem otehotniet a ked uz sme aj otehotneli.Tak babo donosit.Stale len rozmyslam,co by bolo najlepsie.Ci pre nas alebo pre synceka.

janinah
24. máj 2015

Vzhľadom na problémy okolo prvého tehotenstva by si mala otehotnieť čím skôr,organizmus nemladne. A príliš plánuješ,väčšinou sú plány jedna vec,ale realita druhá 😉 kde máš napísané,že otehotnieš presne vtedy,ked prvé dieťa bude prváčik? Na tvojom mieste ostávam doma,venujem sa dieťaťu a pracujem na druhom....

dzejn80
24. máj 2015

@sonka14
A povedali ti aj dovod, ze preco by si mala ist najskor do prace? Ci ako ti to odovodnili?
Fajn, ze ti na ich nazore zalezi, ale podla mna by ta mali hlavne podporit a stat za tebou, nech sa rozhodnes ako ty s manzelom uznate za vhodne. Je to vas zivot.

sonka14
autor
24. máj 2015

@janinah mas uuplnu pravdu.Jednak vzdy som sa snazila si v zivote vsetko planovat a ist podla toho.No ked mi moji rodicia povedali,ze s nimi pocitat nemozem.Ublizilo mi to.A viem,ze navrat do nasej prace bez pomoci starych rodicov je nerealny.No potom mi moja sestra povedala,ze aby sme si nasli k syncekovi niekoho kto by nam bol k dispozicii aj o pol noci.No ja jej na to vravim,ze najst si k svojmu dietatu,niekohu uuplne cudzieho.A platit jej 200 eur.Je asi hlupe z mojej strany,ze sa zaoberam stale niecim co uz moj manzel ma uzavrete.Tym,ze vie ako je to v nasej praci,nechce ani len pocut,ze sa tam vratim.

sonka14
autor
24. máj 2015

@dzejn80 ze si nemozem dovolit v tejto dobre stratit taku pracu aku mam.No len ja som im povedala,ze jedna vec je ta ako je ta nasa praca financne ohodnotena a druha aka narocna na psychiku a cas je.

janinah
24. máj 2015

@sonka14 a ešte jedna vec- pre syna by bolo výborné,ak by mal súrodenca s čím menším vekovým rozdielom,píšem z vlastnej skúsenosti,ja som tak mala súrodencov a moje deti staršie sú jedno za druhým, tretie dieťa mám s dosť odstupom a vidím,že by súrodenca k sebe potreboval "do partie"

0silvia0
24. máj 2015

@sonka14 ak by som bola v tvojej situácii, tiež zostávam doma a nehrniem sa do práce a názormi rodičov by som sa určite neriadila. Možno sa obávajú, že ich budeš zaťažovať dvoma deťmi, v tomto bude asi nejaká sebecká myšlienka z ich strany. Tiež keď som mala deti malé, rodičia boli pracujúci a všetky choroby detí som si musela riešiť sama, ale samozrejme nemusela som nikdy riešiť prácu na smeny, v tomto to máš horšie.

sonka14
autor
24. máj 2015

@janinah.myslim si,ze mi najviac chyba podpora v rodine.Aj ked mojou rodinou je teraz moj manzel so synom.Ale stale sa "obraciam na pomoc k rodicom"
Aj ked som povedala,ze to uz robit nebudem.

sonka14
autor
24. máj 2015

@0silvia0 nas pravdu.Vela krat som sa pohadala s mojimi rodicmi,pretoze som sa dopocula ,ze moja maminka nema nervy na mojho synceka.A to ,je nas maly podla mna velmi kludne dieta.Mamina vidi najvacsi zmysel k sadeniu kvetov,krikov a podobnych veci.Nahneva sa ,ked jej poviem,ze nemam cas jej prist vyriadit kupelnu ci povysavat dom.

janinah
24. máj 2015

@sonka14 ale rodičia nie sú povinní ti pomáhať či už strážením detí či finančne či inak...a ty nie si povinná im chodiť upratovať či robiť nákupy....a nemali by ste sa jedna či druhá strana pre toto uraziť....ste dve samostatné rodiny...u nás to tak fungovalo s tou vzájomnou pomocou ,ale chceli o obe strany,tak nám to vyhovovalo-dedko postrážil vnuka a ja som mu porobila v záhrade atď

maslenka47
24. máj 2015

@sonka14 si dospela, zariad sa tak, ako to tebe a tvojmu muzovi bude najlepsie vyhovovat. Ostatni mozu brblat, ale budu to musiet akceptovat. Osobne by som sa do tej tvojej povodnej smenovej prace nevratila. Bud by som sa snazila o dalsie dieta a zostala doma, alebo hladala inu pracu, kludne na pol az 3/4 uvazku a za (ovela) menej penazi, ale samozrejme taku, aby sa mi to pracovanie stale oplatilo a zaroven mohla byt doma s dietatom v case, ked je to potrebne.

0silvia0
24. máj 2015

@sonka14 no tak najvyšší čas sa od svojej pôvodnej rodiny odstrihnúť a fungovať ako nová rodina. Ty máš očakávania od svojej pôvodnej rodiny, tvoja pôvodná rodina má očakávania voči tebe, očakávania si nenapĺňate a ste z toho sklamaní a frustrovaní. Zariaď sa najlepšie ako vieš a keď vieš, že tvoja mama nemá nervy na tvojho syna, tak jej ho nenos na varovanie. Možno si so synom bude rozumieť, keď bude väčší, keď bude s ním môcť komunikovať a nie stále za ním behať a strážiť ho aby sa mu niečo nestalo. Mať na starosti malé dieťa je obrovská zodpovednosť a jednoducho sa na to necíti, alebo na to len fakt nemá nervy. Buď rada, že to vieš a takto sa môžeš aspoň zariadiť podľa seba. A hlavne žiadne očakávania, ale treba prijímať situácie také aké sú a netúžiť, aby boli iné.
Nám sa stalo, že môj syn bol strážený mojimi rodičmi, nedali na neho taký pozor, aký mali dať (aký by som na neho možno dala ja, ako rodič). Stal sa mu úraz, dostal infekciu a ležal na infekčnom 2 týždne (nechem písať podrobnosti). Odvtedy viem, že najlepšie si dá na svoje dieťa pozor rodič a ak niekto nemá čas ani nervy na moje dieťa, tak mu ho nevnucujem. Rešpekt treba na všetkých stranách.

sonka14
autor
24. máj 2015

@janinah no ja mojej maminke neviem povedat nie.Nechcem aby sme sa hnevali ani nic podobne.Tak vzdy som jen urobola po voli.No a teraz ,ked mam toho casu menej.Tak samozrejme to nechape.Lebo som si ju na to naucila ja.No s pracou to je tazko,ked som si nasla pracu,hned po dostudovani.Bpla som stastna,ze sa mi to podarilo a nebola som ani len tyzden nezamestnana.Kedze vidim,ze niektore spoluziacky si ak do dnesneho dna pracu nenasli.Mala som 25 rokov,ked sa nam syncek narodil.A pohlady ludi mi ublizovali.Pretoze nase mimi nebolo neplanovane.A kazdy sa na nas dival ,ze "boooze aky mlady".Manzel ma 30 a ja 27.

janinah
24. máj 2015

@sonka14 buď asertívna,pohľady ľudí si ani nevšímni 😉 a ešte niečo-matka s deťmi do 10r. by ani len uvažovať nemala o práci na smeny a nočné,deti by to zvládli,nejaké stráženie by sa vždy našlo...ale tá žena sa vyšťaví dočista,behá,stará sa,nedospí..a bude mať 45+ a vtedy ju ten stres dobehne a podpíše sa na jej zdraví 😒

sonka14
autor
24. máj 2015

@0silvia0 boze,velmi ma to mrzi.No mas pravdu,ze najlepsie si urcite veci zariadime my same.No nam sa stalo,ze moji rodicia odisli do Holandska na navstevu k mojej sestre.Ja s mojim muzom a syncekom sme sa musela na 10 dni odstavovat k mojim rodicom.Maju 3 psov a 7 maciek.No mne sa to velmi nepacilo,ale musela sme ist.Cely dom som si vyriadila,prezliekla periny,roadila vsetko sanytolom na dezinfekciu.Mozno som chora,ale 7maciek pre mna bolo dost.A pptom som si nasla ostate kachlicky,stenu od kocura.Ktory si zacal vsetko znackovat,ked sme tam boli my.Povedala som,ze to uz nikdy neurobim.Predsa len sme tam mali male dieta.No moja maminla sa na.mna nahnevala,ze ako som take nieco jej mohla povedat.Pred tehotenstvom som prekonala toxoplazmozu.Moja mamina miluje macky.

janinah
24. máj 2015

@sonka14 musíš len zomrieť....všetko ostatné môžeš,ale nemusíš...to si opakuj,keď zas biude požiadavka sa kdesi sťahovať a mačky obskakovať..a klobúk dolu,že sa sťahoval aj tvoj muž,99% mužov zaťov by toto odmietlo 😉

sonka14
autor
24. máj 2015

@janinah no moj muz ist ani nechcel.Ale on mi povedal,ze ma nenecha samu.Vedel,ze tam budem mat vela.roboty.No on zatial vycistil mojim rodicom jazierko,vystrihal zlaty dazd,pozbieral h... po dvore ,zakuril do krbu,ked sa mali vratit.Moja mamina nam povedala,ze to co z chladnicky a spajze zjeme.Tak aby sme to kupili spat.My sme si len teda posali zoznam veci a kupili to spat.No ja som si chladnicku k rodicom odniesla ,ale mraziak nie.

0silvia0
24. máj 2015

@sonka14 tvoja mama asi nepozná, čo je to vďačnosť... veď mala byť šťastná, keď sa jej niekto postaral o zvieratá a nie ešte pýtať doplniť chladničku... čudný vzťah máte veru...
My keď chodíme na dovolenky, tiež potrebujeme postrážiť zvieratá, ale môj otec to veľmi rád urobí. Keď zasa chodia moji rodičia na chalupu, je samozrejmosťou, že im chodím polievať sklennník a kŕmiť kocúra a mačku. U nás je pomoc obojstranná, u vás je tá pomoc akási jednostranná - len z tvojej strany, 😒

lolonka
24. máj 2015

@sonka14 ...............to čo máš za rodičov?.nie sú tak trocha vypočítaví?????????????............nechcú aby si mala druhé dieťa a pomôcť ti nechcú...a ty im máš pomáhať?....dokúpiť v chladničke, čo ste vyjedli?....bože... 😒

janinah
24. máj 2015

@sonka14 a ty si jej čo neposlala účet za vykonanú prácu? bež do kníhkupectva a kupuj knižky o asertivite,potrebuješ to ako soľ 😉

sonka14
autor
24. máj 2015

@lolonka
@0silvia0
No po navrate z Holandska sme sa velmi pohadali.No uz som mala toho plne zuby.S mamzelom sme sa snazili abyali vsetko porobene,nakupene,upratane.No ale ,maminka si aj tak nasla co mi vytknut.Velmi ma to bolelo a trapilo.No sestra s priatelom jej v Holandsku nakupili neslutocne drahe darceky.Mala meniny aj narodeniny.No ,ked sa vratili tak zacala o tych darcekoch rozpravat ako o neskutocnej veci.A ,ze co sme jej uz len my kupili.No ano,neminula som na jek dar 200 eur ako sestra.Ale cca 70.Bol to hrozny pocit,citila som sa ako chudera.Prepabali sme byt a teda jadro v byte,byvali sme u mojich rodicov cca 3 tyzdne.Nechali nas spat v ich spalni.Ale ja som to nechcela.No ale syncek by inak spal v postielke ,ale medzi dverami.Aj ked mi to bolo proti srsti,ale nechvela som aby nam uvolnili ich spalnu.Ale teda uvolnili,no a o mesiac mi to vytkla,ze oni spali v malej izbe a bolel ich chrbat.

0silvia0
24. máj 2015

@sonka14 fakt je správanie tvojej mamy trocha divné a vypočítavé. Otca veľmi nespomínaš, takže bude asi pod nadvládou mamy 😒

sonka14
autor
24. máj 2015

@0silvia0 No tatino,je uzasny clovek.Velmi lubi nasho synceka.No s mojim mamzelom sme sa zhodli,ze je len "mala figurka".

sonka14
autor
24. máj 2015

Maminy,kazdej jednej z Vas velmi pekne dakujem.Dakujem Vam za cele precitanie.A za to,ze ste si nasli cas,a odpisali mi.Mozno sa cudujete,ze preco tak na maminku dam.Alebo teda moju rodinu.No velmi ich lubim a vzdy mi zalezalo aby si nemysleli nieco zle .Kazda hadka s maminkou ma velmi mrzela.A v poslednej dobe tych hadok je velmi vela.A velmi ma trapia.Alr nemam s tym co spravit,kym si maminka neuvedomi,ze to uz trosku prehana.Za Vase nazory dakujem.Mozete mi verit,ze mi velmi pomohli.

0silvia0
24. máj 2015

@sonka14 no ako u nás 🙂 u nás má tiež moja mama hlavné slovo a otec sa radšej pre pokoj v rodine podvolí 🙂 Ale určite by si ani mama nedovolila zasahovať do mojej súčasnej rodiny (manžel+deti), na to nemá ani žiadne právo ani žiadny nárok - veď už som dávno veľká 🙂 Aj tvoja mama si musí uvedomiť, že máš novú rodinu a táto je teraz pre teba najdôležitejšia.

sonka14
autor
24. máj 2015

No pred rokom som spravila velku hlupost.A to taku,ze sme si s manzelom vybavovali hypo na prerabku bytu.Nemohli sme byt v debete pre vyhodny urok a tiez splatky.Pozicala som si od sestry na vyrovnanie debetu.Podla mna to nebola velmi vysoka suma.No nemala tri nuly.S manzelom sme jej to zacali splacat teraz po necelom roku.Potrebovali sme sa trosku dostat z prerabky.Do ktorej islo vela peniazkov.No najvacsi problem je v tom,ze je to sice medzi mnou a mojou sestrou.Ktorej ta "dlzoba" vobec neprekaza.A vobec ju neriesi.Ale moja maminka,mi ju neskutocne vykrikuje a vyhadzuje na oci.

natalka13
24. máj 2015

Ufff, ako pekne nazyvas mamu - maminka, mne pripada ako macocha ☹

Dievca, nebud pod jej vladou. Pozyvaj otca na navstevu za vnukom a mamu skus ignorovat.

No a k babatku, tiez by som sla rovno do druheho.

pslahorova
24. máj 2015

@sonka14 Myslim ze je to jasne ako tu niektore pisu, treba sa odstrihnut, a robit to co chcete Vy. A ked manzel chce aby si este bola doma a mali ste druhe tak ani nerozmyslaj, tazko sa Vam podarilo prve babo, nevies kolko Vam bude trvat otehotniet druhy krat.A ze Tvoja mama ma vyslovene na haku to ze mate male babo a ma tam tolko maciek aj ked ste tam to je co povedat, a rodinu nepocuvat, toto nieje situacia ktoru maju oni co riesit a starat sa do nej, je to Vas zivot, Vas a Vasich deti.