Poraďte prácu v zahraničí, kde by som mohla mať so sebou dcérku

angelaa214
4. aug 2013

potrebujem pracu. chcela by som ist do zahranicia aj s mojou 4roc dcerou.. anglicky viem aj dcerka vie. vedel by mi niekto poradit nejaky job, pracu. kde by som sa uchytila j s mojou dcerkou.....ja proste doma ani na slovensku nevidim sancu na lepsi zivot.........nepotrebujem ziadne odmerane rady, typu naco chcem ist s malou do zahranicia..len chcem nejake rady ..dakujem pekne

sissy27
4. aug 2013

@angelaa214 neviem, či existuje práca, kde by si mohla mať dieťa fyzicky pri sebe, asi teda to poriešiť škôlkou, nech sa už vyberieš kamkoľvek...

miruska320
4. aug 2013

možno že by si aj našla,napr.dokladaniue tovaru,prípadne upratovanie nejakej kancelárie alebo obchodíka,len či by ju po čase neomrzelo a nezačala ti v robotke špekulovať 😉

hradnapani
4. aug 2013

@angelaa214 tak asi jedine, ze by si sama podnikala, co je v tejto chvili zrejme nerealne. Mozno este tak na slovensku, ale v cudzine by to bolo asi velmi tazke. Alebo potom hladat pracu v nejakych skolkach a tak, proste praca s detmi, aby si zabila dve muchy jednou ranou.
Na druhej strane tiez si musis uvedomit, ze ak ta ma niekto zamestnat, bude ocakavat tvoj plny vykon a nie rozptylovanie sa dcerou, takze skor pre nu hladaj skolku a ty pracuj... Vela stastia!

sissy27
4. aug 2013

@miruska320 ale jej nebude stačiť práca na 2-3 hodiny denne, resp. neužíví ich to, a hlavne žiadny zamestnávateľ jej nebude tolerovať dieťa v práci, jednak neodvedie potom svoju prácu na 100% ak pri tom bude musieť ešte riešiť malú a jednak z bezpečnostných dôvodov... čo keď pri dokladaní tovaru sa jej vyšmykne z ruky kartón s konzervami a rovno na malú? kto bude zodpovedný? treba rátať s prac. dobou minimálne 8 hod plus cesta hore dole, jediné riešenie je škôlka alebo opatrovateľka, čo zas niečo stojí...

evelynm
4. aug 2013

tiez si neviem predstavit, ktory zamestnavatel by ti toleroval dieta v praci. Ani na Slovensku, ani v zahranici. Ani nevidim dovod, preco by mal.
a stvorrocne dietatko takisto nevydrzi s tebou celu pracovnu dobu, to sa ani neda od neho cakat.
takze pre dieta skolku, alebo hladaj ine riesenie.

stardust
4. aug 2013

@angelaa214 Tagesmutter, opatrovatelka malych deti, ale na to by si si musela v Nemecku urobit kurz a zlozit skusky.

fiffinkaa
4. aug 2013

práca v jasliach, ty ako vychovávatelka a dohodnúť sa s majitelom že si môžeš brať do jasiel aj dcérku..

iva87
4. aug 2013

Mna hned napadlo opatrovanie dietatka a popri tom "opatrovat" aj to svoje 😉

angelaa214
autor
4. aug 2013

presne tak.. aj ja rozmyslam,ze nejaka opatrovatelka.. .som rada,ze ste sa ozvali.. 🙂

tova
5. aug 2013

poznam par zien ktore sice mali muzov ktory pracovali ale oni si bravali deti sebou a robili oparovatelku deti v jednej rodine, byvali v podnajme. v uk sa mi zda v jej veku uz musi povinne chodit do skolky to by malo byt zadarmo a v podstate potom by si mohla robit nico pocas dna. to by ti vedeli povedat viac tie, co ziju v uk, irsko ...

katie555
5. aug 2013

@angelaa214 to co ti navrhuju baby , ze starat sa niekomu o dieta popri svojom ...ano ono sa to da, lenze na to potrebujes mat aspon 2-3 roky skusenosti ako nanny.. Anglicania si deti len tak hocikomu strazit v takomto pripade nedaju.
Ono z pracou a sama pri dietati fakt netusim...lebo jednoducho ked das dieta do skolky tak zbytocne budes pracovat ... rada by som nieco poradila ale fakt netusim..
Plus nastava tu otazka aku mas kvalifikaciu, alebo aky druh prace si predstavujes. Bo tym ze mas male dieta o ktore sa staras sama 99% pracovnych moznosti odpada 😖

aliza
5. aug 2013

@angelaa214 ja ti mozem napisat o UK - ak uz ma dcera 4 roky, mala by nastupit od septembra do tzv.reception class, cize pripravka skoly a ta je kazdy den od 8.45 do 15.15-15.30, kazda skola konci inak. Cize v tom case mozes pracovat. Problem vidim v ubytovani, ak nemas znamych, co ta na zaciatok ubytuju alebo nemas aspon £3000 nasetrenych na zaciatok, tak budem zniet odmerane, ale nikam nechod. Bez prace ti neotvoria ucet v banke, bez uctu ti nikto neprenajme legalne byt a byty sa prenajimaju na minimalne 6mesiacov a musis skladat zalohu. Co sa tyka praci v skolok, ci opatrovania, tak na to v UK zabudni, ani keby si mala diplom z SK, ze si ucitelka, ani tak ta nezoberu, pokial nemas minimalne niekolkomesacnu prax v UK a pokial nemas ich diplom o urovni anglictiny (aspon Level 2 Functional skills or Skills For Life) a takisto aj kvalifikaciu z UK. Mozes nacierno opatrovat niekomu dieta, ale teda neviem, ci by som to riskovala. A k praci celkovo, nemam ani sajn, aku pracu by si mohla robit. Momentalne je v UK velmi zla situacia, nezamestnanost rastie kazdym dnom, ludia su nespokojni, prace niet. A to poznam studovanych, kvalifikovanych ludi, co sa boja o pracu a beru vsetko, co sa naskytne, nemozu si vyberat. Mozes ist este do fabriky k Poliakom, ale to nezvladnes, najma ak si sama s malym dietatom. Tam budes robis sichty, nikto ti nevyjde v ustrety a ak budes na nocnej, kam das dieta? A aku mas vlastne ty predstavu?

aliza
5. aug 2013

@fiffinkaa ako chces robit opatrovatelku, ked mas dieta? mozes robit aupair, ale sanca, ze ta ubytuju aj s dietatom, je minimalna. Su potom tzv.childminder, tie opatruju u seba doma, ale cely proces vybavovania trva aj rok a musis mat UK kvalifikaciu. Su este nannies, ale tam musis tiez prejst kurzom, zaregistrovat sa, platit clenstvo a pod. Anglicania ta bez toho k detom nezoberu. Takze mozes skusit najst nejaku slovensku rodinu, ktora ta zamestna nacierno, ale potom neviem, ako vybavis ubytko, ucet v banke a pod. Nemohla by si si nic vybavit, ani pridavky, prispevky...

fiffinkaa
5. aug 2013

@aliza ja mám dve kamošky, jedna robí opatrovatelku v rakúsku, dva týždne tam , 2 doma a berie si aj dcéru-3 ročnú..druhá kamoška robí v jasliach, zarobí minimálnu ale dohodla sa s majitelkou že dceru si môže brať do roboty..fakticky dcera má jasle zadarmo..

aliza
5. aug 2013

@fiffinkaa ale v rakusku s anglictinou asi tazko, ci? zakladatelka pise, ze vedia po anglicky, tak mna logicky napadlo, ze rozmysla nad anglicky hovoriacou krajinou. A preto som pisala o UK, nie o rakusku 😉. V UK to tak nefunguje. uz len to, ze dcera ma 4 a mala by ist do skoly, ta je zadarmo, kdezto skolku by musela platit a to by ju stalo celu vyplatu. A v neposlednom rade, ak si dobre citala, co som pisala, bez UK kvalifikacie ju nikam nezoberu.

fiffinkaa
5. aug 2013

@aliza čo sa týka UK tak to naozaj neviem povedať..ja som radila tie jasle na SK a to Rakúsko som dala len ako príklad, že mám kamošku kt. takto chodí, ale tiež ked malá začne chodiť do školy, tak bude musieť niečo iné poriešiť pravdepodobne...

nella1
5. aug 2013

@angelaa214 , aliza ti napisala realitu a pravdu, zila som v UK 5rokov viem co to obnasa...ak nemas tam znamych kde by si mohla zo zaciatku byvat kym sa otukas a dostatocnu sumu na zaciatok s dietatkom je to velky risk.. toho by som sa ja bala...a to sama uvazujem ze casom opat zbalim kufre s rodinou...ak uz budes tam myslim ze ked nachodis denne zopar km a bude behat cely den za pracou, sanca tam je...len musis nechat dieta niekde..nikde ti ho nevezmu s tebou do prace...to nedovola anglicanom nieto este slovenke...., urcite zacni cez znamych ak tam nejakych mas, malu prihlasis do predskolskej, a mozes behat za pracou..aj cez agenturu na zaciatok ale urcite mat vacsi obnos penazi kym sa to cele rozbehne..nam trvalo kym sme sa rozbehli skoro rok...ale sanca na pracu je len nesmies zufat musis verit ze najdes..len malinku si urcite najskor vyries...vela stastia..

matozazzo
5. aug 2013

Ak mas nejakych znamych, ktori ta ubytuju, tak to mozes skusit. Ale sama s dcerkou takmer 0-va sanca. Zabudni na prispevky a skolku zadarmo, pokial tam nemas pracu a pobyt, nie je to take jednoduche, to nemaju ani cudzinci u nas... Z pohladu zamestnavatela... ak ti dcerka ochorie, kam ju das? Ak ty budes chora, kto sa o teba postara?
Mas na zaciatok nejake financie? Ak nenajdes hned pracu...
Manzel pracoval v zahranici a ja som bola na materskej, tiez som si hladala pracu, bohuzial... Aj ked mam skolu, prax, viem jazyky... som cudzinec s dietatom :( To jedine fakt po znamosti.
Zazila som pobyt v cudzine a sama s dcerkou by som neodisla.. Viem, ze to na SR nie je lahke, ale skus si hladat pracu aj mimo domova a ak, tak sa prestahovat za pracou aj do ineho mesta.

aliza
5. aug 2013

@nella1 len ja vidim problem v tom, ze ak tam znamych nebude mat a nebude mat ani financie na rozbeh, moze sa stat, ze zostanu bez penazi a bez byvania....a vtedy by som sa bala socialky a pod. Podla mna je to velky risk. Moj muz isiel tiez najprv sam a ja som prisla az po vyse roku...skor to nemalo vyznam. Byvali viaceri v jednom dome, tym sa usetrilo. Ale sama zena s dietatom nema moznosti lebo je limitovana. Presne, dieta ochorie a pod. Takisto sa jej nemusi podarit najst pracu v case skoly a co potom? kto bude vodit dceru do skoly a zo skoly? lebo statna skola ma presne casy, dieta nemoze meskat, ani skor odist, ci zostat dlhsie (niektore poskytuju after school care, ale za to sa plati), sa da to len v sukromnej a ta by ju stala aj £800 mesacne. Moj maly ide na 3 dni a bude nas to stat £500 a to v tom nie su prazdniny a sviatky. Skolky, co pokryvaju aj prazdniny, su podstatne drahsie. A to, ze v UK je sialene vela prazdnin, moze byt tiez pre samozivitelku problem.