Koľko dní ste boli v nemocnici po laparoskopii?

katka8855
4. mar 2014

Kolko dni po laparoskopii ste boli v nemocnici? Idem na laparku 7cm cysty na vajecniku do Galanty, s cim mam zhruba ratat?

paula21
4. mar 2014

@katka8855 ja som bola na laparoskopii, v banskej bystrici, bola som tam styry dni aj s dnom ked ma prijali, na druhy den ma operovali, a na stvrty ma pustili... 🙂 doma som potom sla k doktorovi hned ako pustili z nemocnice, kedze mna pustili v sobotu a moj lekar neordinuje v pondelok, takze v utorok som bola ako na koni pri nom...

katka8855
autor
4. mar 2014

@paula21 ja som tisko dufala ze na dalsi den pojdem domov :/ a ako to cele prebieha? mam dost strach

eri1212
4. mar 2014

@katka8855 Ahoj. Mne vyberali laparoskopicky zlcnik. Bola som tam po operacii este 3 dni. Po operacii ma bolel troska chrbat a okolo ramien. To je od toho,ze ta napustia vzduchom. ale inac v poho. Po operacii som cely den prespala. Hned ako ma vyniesli z operacky,tak som dostala infuziu aby som nemala bolesti. Este v ten den som po svojich isla na zachod 🙂

woman44
4. mar 2014

@katka8855 aj ja som si myslela,že budem mať laparoskopiu,ale nakoniec laparotómiu,čo je ešte horšie-týždeň v nemocnici ☹ a akú máš cystu?

katka8855
autor
4. mar 2014

@woman44 co je laparotomia? Neviem nic, doktor mi povedal len ze ma 7cm :(

woman44
4. mar 2014

@katka8855 keďže ti ju idú vybrať,tak bude zrejme nefunkčná-dermoid,endometriózna. Laparotómia je to isté,ale namiesto 3 mini jaziev mas jednu velku,čiže normálna operácia. Laparoskopia neni taká hrozná,aspoň podľa toho,čo som čítala,je tam aj rekovalescencia dobrá.

cerez
4. mar 2014

Ak budeš mať laparoskopiu, tak jeden deň je príchod, na druhý deň ťa operujú a na tretí deň by si mohla ísť domov. Ja mala dva krát už laparoskopiu, ale bola som vždy o deň dlhšie. Prvý krát som mala problém s tlakom a pri druhom zákroku som mala zavedený vývod v brušnej dutine a tým pádom som mala o jeden deň pobyt predĺžený.

katka8855
autor
5. mar 2014

@cerez a nevies ci prepustaju aj cez vikend? lebo mna maju operovat vo stvrtok ... bolelo odstranenie toho vyvodu? a bola si na laparke cysty:?

katkabac
5. mar 2014

ja som bola 2krat na laparoskopii v Kosiciach.Prvy den prijem druhy zakrok raz na prepustili na treti druhykrat na stvrty den(to som mala aj vyvod)Neboli ked ho vyberaju ale je to take neprijemne zvlastny pocit dlhu hadicku tahaju z brucha.Ale zvladnes to neboj sa je to mensi zasach ako pri riadnej operacii.Tri mini rezy+1ak je vyvod....

katka8855
autor
5. mar 2014

@katkabac a kedy davaju vyvod?

katkabac
5. mar 2014

@katka8855 hned pri zakroku .takze ked sa preberies uz ho mas zavedeny.Neviem ci ho davaju pravidelne ja somp rvy krat nemala a druhy krat ano....Ja mam endometriozu cize krvave cysty kt.mi ostavali.Vlastne pri prvej mi to diagnostikovali tu endometroizu.AKo je to zasah do tela brucha ale nie je to take strasne.Ono Ti brusko nafuknu tak si potom taka bruskata,tri male stehy,mne robili hned aj prefuk vajickovodov kedze som nemohla dlhsie otehotniet....ked chces nieco vediet tak sa pytaj.Ja som tiez isla prvy krat bez znalosti a so strachom....

brady1
5. mar 2014

@katka8855 asi tak jak pišu aj ja som tak bola, ale prečo do Galanty? Nevieš kde je Nitra? Teda ak ti je zdravie mile. tam je len jeden stary doktor a potom lekari cosi robia atestacie teda sa viacmenej učia, lebo iny tam nerobia za taky ubohy plat
a v takych podmienkach.nezabudni pribor,toalet.p., elast.obvazi...zlom vez

cerez
6. mar 2014

@katka8855 U nás sa prepúšťa aj cez víkend. Vyťahovanie vývodu je momentka. Či to bolí? Mala som väčší strach než samotný možno troj sekundový zákrok. Skôr je to nepríjemné, ale nebolelo to tak.

katka8855
autor
8. mar 2014

@brady1 Lebo v Galante operuje moj lekar a pokial viem, v Galante je momentalne dost dobrych lekarov, je tam jedna z najlepsich gyn na slovensku... pribor, toal.p atd este vobec v dnesnej dobe aj davaju?

uhnakova
8. mar 2014

Ja som bola v nemocnici od stredy (to ma prijali) do soboty (to ma prepustili). Operovali ma vo stvrtok, jeden den som mala vyvod z brucha, aby hnis a krv nezostavali vo vnutri. Vytiahnutie vyvodu ma nebolelo, praveze sa mi strasne ulavilo, dovtedy som bola totalne slaba a ubolena, po vytiahnuti vyvodu sa mi behom par hodin vratili sily (v ramci moznosti). Celkovo som sa zotavila po laparoskopii zhruba za 10 dni.