Krvácanie počas a po styku

bluevivien
22. feb 2013

Ahojte, mam 2 rocneho syna a rok sa snazime o druhe babatko no bez uspechu. ( Bola som tehotna ale v septembri som potratila ). Odvtedy sa pocas ovulacie a nasledne po pohl.styku objavuje krvacanie, niekedy viac niekedy menej. Moj gyn. ma vysetril s tym, ze vsetko je OK a dal mi ascorutin. moj nazor je ten,ze mal najst pricinu a nie dat liek na znizenie krvacania. Obavam sa ze tieto komplikacie brania otehotneniu. Mate niekto takuto skusenost? Ako ste to riesili?

nikolet_89
22. feb 2013

@bluevivien ahoj nie nemala som ja osobne, ale mam znamu, co krvacala vzdy po styku a pri nom, a bola tehotna...ale to samozrejme nemusi byt aj tvoj pripad...ja by som na tvojom mieste isla k inemu gynekologovi

sense
22. feb 2013

ahoj...a nerobil ti ani ster z krcka?....ja som mavala obcas krv po styku niekedy viac, niekedy menej a som bola dost vystresovana nakolko mala moja mamina rakovinu krcka....som sla k lekarovi ten mi povedal ze tam mam ranku, zobral ster a slo to na rozbor o co sa to jedna.....nastastie to bola ozaj len neskodna ranka, asi sme mali divokejsi sex....ak ti lekar ziaden ster nerobil len ta pozrel, tak ja osobne by som skusila ineho lekara.....

bluevivien
autor
22. feb 2013

Ster mi robil aj z krcka, aj sono mi robil. Nad tou zmenou lekara uvazujem uz dlhsie.

ichbinich
22. feb 2013

@bluevivien:
Moze to byt aj tzv. krvacajuca ektopia. Vtedy rastie par buniek, ktore patria do maternice, na krcku, a tie su take citlive, ze pri dotyku (teda pri sexe), krvacaju.
Ak je tvoj ster v poriadku, mal by sa na to lekar pozriet lepsie. Ja som tiez kvoli takymto medzikrvacaniam zmenila lekara. Ten prvy sice skonstatoval, co to je, ale nenavrhol mi okrem zmeny HAK nic. A ta nepomohla.

Moja terajsia lekarka tie bunky najprv poleptala (znie to horsie, ako to je, vobec to neboli), ale nestacilo to. Tak som sa nakoniec rozhodla pre operaciu, v mojom pripade laserom, ale robi sa to aj klasicky. Dlho som vahala, ale bolo to fakt neprijemne, lebo som vlastne krvacala nonstop, nie iba po sexe aleho dvihani tazkych veci. A ked ma dve lekarky utvrdili, ze to nema najmensi vplyv na neskorsie otehotnenie ani tehotenstvo, sla som na tu operaciu.
Operacia bola ambulantne v celkovej narkoze, po nej som krvacala par dni, ale v ramci normy po tejto operacii. Dolezite je po tej operacii ostat doma na PNke a fakt nic nerobit, absolutny kludovy rezim. Mne sa to krasne zahojilo, a ked sa na to spatne pozeram, mala som tam ist ovela skor. Pocula som o zene, ktora hned doma zase zacala vsetko robit ako zvycajne, a museli ju po par dnoch operovat zase... Lebo nedodrzala klud.

Medzicasom mam 3 rocneho syna a na Velku noc sa narodi dcera. Obe tehotenstva spontanne a bez komplikacii...

bluevivien
autor
22. feb 2013

ichbinich - dakujem velmi pekne za odpoved. Moj lekar skonstatoval, ze by to mohlo byt ovulacne krvacanie, nakolko sa zjavuje len v tomto obdobi. Hormonalne vysetrenie neindikoval, taktiez ani hormonalne osetrenie liekmi, nakolko by som stratila ovulaciu, co je u mna neziaduce. To dieta chceme uz dlho a toto vsetko je dost frustrujuce. Davam mu sancu - lekarovi - este nejaky mesic a inem k inemu. Tu v Ziline je to problem, ale skusim.

kveta
7. jún 2013

Ahojte. Krvacala som po sulozi ako pri stredne silnej menstruacii. Bola som u gynekologa, vsetko je v poriadku. Stretli ste sa s tym? V com bol problem?

kveta
7. jún 2013

@bluevivien Moja exkamaratka bola na umelom preruseni tehotenstva a odvtedy zvykla krvacat z krcku tak ako Ty. Tak ma napadlo, ci nemas po tom Tvojom potrate operativne cistenu maternicu /technicky zakrok na krcku ako pri UPT/ a nekrvacas z toho.