Streptokoky, zápaly močového mechúra a močových ciest zo sexu

amanda12
27. júl 2013

Tááák veľmi by ste mi pomohli, keby ste mi poradili čo robiť!!!! dlhé roky sa trápim s týmito problémami. Začalo to po prvom pohlavnom styku. Podotýkam, s priateľom, ktorý bol panic a vždy sme sa milovali s kondomom. Priateľ pracuje v zahraničí. Vždy keď bol preč, nebolo mi nič. Prišiel a asi po týždni, dvoch, niekedy po mesiaci odkedy sme mali sex (stále chránený) vždy bol a je problém. Rezanie, pálenie, .... Prvý rok som asi 6 x brala antibiotika, bez toho, aby sa unúvali zistiť čo mi je. Asi zápal močových ciest!!! Potom mi ale zistili, že mám v moči streptokoky, bielkoviny, .... Vždy sa to opakuje. Teraz aj nesúvisle s pohlavným stykom, už aj keď je 25 stupnov von a ja si dám kraťasy, šaty, sandály, mám problém. Naposledy pri gyn. prehliadke som požiadala o ster a tie koky mi vyšli aj v pošve. Dobrala som masť, momentálne som zasa na antibiotikach, pre silný zápal močového mechúra a o týždeň idem na kontrolny ster, som zvedavá čo mi vyjde. Som zúfala. Ešte že mám tolerantného priateľa, ale fakt, sex stojí za prd, pretože už viem, že po týždni, či dvoch týždňoch milovania príde opať problém. Už iba čakám kedy. Dookola a dookola. Samozrejem, po antibiotikách prichádza mikoza...... . Budúci rok máme svadbu. Chceme bejby, no bojím sa. Neviem si predstaviť. Sex, otehotnenie, zápal, antibiotika, mikoza, streptokoky...... chúďa dieťa!!!! Fakt sa bojím!!! Vyskúšala som už všeličo. Poslali ma aj na imunologiu, mám ju oslabenú, beriem lieky 2 mesiace (mám ich na 3) a už počas tých 2 mesiacov som mala 2 x problém. No des!!!! Vyskúšala som aj prírodné antibiotika, ktoré mi tak trocha pomohli na čas, aj urinal, beriem aj urovaxom, urologicky čaj......... ja si už myslím, že sa toho koka nezbavím!!! zúfalstvo!!!! Nielen že ma štve to, že nemôžeme mať poriadne ani sex, kedže priateľ chodí na 6 týždnov preč, potom je doma a polovicu času z toho kvôli mne nemôžeme........... ale bojím sa aj kvôli tomu otehotnieť!!!! Možno ten streptokok nesúvisí s pohlavným stykom. Možno on je samostatný problém a druhý problém je ten, že po sexe chytím zápal močového mechúra!!!! samozrejme aby toho nebolo málo, mám aj epilepsiu na ktorú beriem lieky, čiže lieky na lieky. Bojím sa otehotnieť!!! poradte mi!!!Prosím pomôžte mi!!!!

janinah
27. júl 2013

priateľ vyšetrený?liečený?

missrussia
27. júl 2013

Nemas to podrazdene od nedostatocnej vlhkosti? Taketo pripady byvaju ked sa ide tzv. na sucho.

franica
27. júl 2013

@amanda12 mne sa to stalo raz, lekár automaticky bral ster nielen odo mňa, ale aj od muža, našli sa tam streptokoky a on vtedy vybral tiež riadne antibiotiká, kontrola už bola v dobrá a odvtedy sa to už nikdy neopakovalo a tomu sú aspoň 3 roky.
Ťažko ti poradiť, lebo podľa všetkého si skúsila už všetko- lekárov, lieky, čaje, imunitu... 😖 zvyknú ešte radiť pred aj po milovaní ísť cikať, nech sa žiadne baktérie neusadia v močovej rúre, ale to asi vieš. Držím palce, aby sa to vyliečilo 😉

mamavera
27. júl 2013

@amanda12 možno je to babská rada, ale za pokus to stojí, robila to tak moja známa, ktorá mala podobné problémy. Chodila k jednej babke bylinkárke, ale kde, to netuším. Tá jej okrem bylín, v ktorých sa kúpala a z ktorých pila čaje poradila drasticky obmedziť cukor v strave a jesť čo najviac stravy surovej a čo najmenej varenej. Či jej nakoniec pomohli byliny, alebo úprava stravy, to netuším, len viem, že sa potom už na podobné problémy nesťažovala a to tiež jedla jeden rok antibiotiká ako lentilky.....

amanda12
autor
27. júl 2013

janinah priateľ vyšetrený, je OK a aj tak stále máme sex s kondomom. Stále stále.

missrussia no niekedy ano, ale to isté aj po použití gélu (bez parfumov) no + mikoza k tomu z toho gélu

franica s tým cikaním dodržiavam, ja dodržiavam už asi všetko aj všetko som už skúsila aspoň mám taký pocit !!! A kontrolne kultivácie mám vždy v poriadku. A o niekoľko týždňov či mesiacov je to spať. Ak nie streptokoky, tak zápal a po antibiotikach mikoza!!!

amanda12
autor
27. júl 2013

mamavera vyskúšala som 2 ľudových liečiteľov, čo liečia aj rukami, rôzne prírodné lieky, čaje, probioticke čipky, .... asi všetko !!! Nič nepomáha. Tak akurát na pár mesiacov

dionyzka
27. júl 2013

@amanda12 ... nemusi byt problem pohlavny styk ale oralny. Skus este toto zvazit.
Tych antibiotik beries naozaj privela, podla mna, imunita a bakterie i telu prospesne su fuc. Skus kvalitne probiotika a kupit caj v cajovni - nie v lekarni, na mocovy mechur.
A zajdi k obvodnej lekarke a vramci prehliadky zobrat krv, sono mechura a kompletne vysetrenie u gynekologa. Partner musi byt vysetreny tiez. U lekara sa nedaj a chci naozaj vsetky vysetrenia.
... a este ma napadlo, kolegyna mala tieto problemy pri pouzivani kondomov a ja som mavala problemy zasa pri pouzivani "mazadiel" - vymenili sme za prirodny 100% olivovy olej a je to v pohode.

aristka
27. júl 2013

určite treba dať vyšetriť aj priateľa,ty sa vyliečiť môžeš ,ale od neho to opakovane môžeš dostať,aj slinami,mykózy neviem či berieš hak,tam sú mykózy veľmi časté ,nasaď si dlhodobo probiotiká,na obličky dodržuj striktne pitný režim,nech sa obličky vyplavujú ,skús si nasadiť grepové kvapky ,oregánový olej a kondóm tiež hoďte do koša ,lubrigačné gély spôsobujú alergie,pozor na mlieko,skús na dlho vysadiť a taktiež sladké a vydrž...

dionyzka
27. júl 2013

@amanda12 ... a este ma napadlo - skusala si nejest sladke. Mozno ho mas v tele privela a bakterie maju zivnu podu mnozit sa.
Je to dost drsna dieta, kontrolovat prijem cukru, toto by Ti mal vysvetlit lekar ako presne na to. Este zvaz aj toto.

lili_mia
27. júl 2013

Baby ako sa prejavuje alergia na latex? či to nebude práve to.

@amanda12
Ešte sa popýtať svojho gynekológa, či môžeš bifido baktérie zospodu. Ja som používala Gynflor, ale sú aj také, ktoré si žena vkladá aj počas bratia atb, ktoré idú cez žalúdok (kedže sú atb aj zospodu). Dúfam, že si si nedávala jogurt zospodu, v danej dobe je to blud, sliznica je podráždená a ešte do toho dávať jogurt plný Ečiek. Moja gynda mi za toto parádne vynadala.
S tým cukrom je pravda, obmedziť na najnutnejšie minimum. Nielen priamo sladké, ale aj ovocie, zmzlinu.

amanda12
autor
27. júl 2013

@dionyzka ako vravím vyskúšala som už všetko, 2 roky bez oralu 😝 važne, tiež som myslela či nie z toho. Ako som spomínala partner je OK na prehliadke bol a sex je stále iba s kondomom ako som to tu už písala. Sono mechúra mi tiež robili, aj sono obličiek, všetko OK. Pri použití lubrikantov mám problém a kondomy tiež zvažujem že asi robia problém. Kde kupuješ prírodné kondomy? Olivový olej? ten nepoškodí kondom? a taktiež nespôsobí mi problémy?

@aristka ano hak beriem, a ked ju beriem a nemáme sex aj 6 týždnov kedy je priatel preč tak problém nie je, iba ak sa prechladím. mykoza vačšinou z antibiotik a mám pocit že asi aj z kondomov občas. probiotika beriem iba cez antibiotika, musím skúsiť dlhodobo, dakujem 🙂 grepové kvapky, oreganový olej 😉 2 roky som brala prípravky na prírodnej báze, oregano, grapefruit, aloe vera, noni, prírodné antibiotikum cordyceps, antiparasite ..... nemalé peniaze na to išli, zabralo trošku ale potom boli akoby odolné tie koky a nič. (lebo chodila som na vyšetrenia biorezonancie tam ti ukáže čo a ako, dajú ti prírodné prípravky a chodíš na kontroly) aj tí prírodní liečitelia čo pozrú na teba a povedia ti čo ti je tak sa zhodli na streptokokoch, dokonca vraj aj zlatý stafilokok . To mám asi z toho, že až preháňam s hygienou ach ach!!!! čo sa týka mlieka tak ja mám aj celiakiu a laktozovu intoleranciu, čiže stravujem sa vačšinou bio a zdravo, málo čo z obyčajných potravín môžem.

S tým sledkým to skúsim 😉 ja sledké ani nepotrebujem, ja som skôr na slané kyslé a štipľavé 😀 len občas mám také "sladké záchvaty" tiež skúsim kapucinku, kúpila som si a uvidíme.

amanda12
autor
27. júl 2013

@lili_mia alergia na latex to nebude určite, to by ma hned začalo páliť po použití nie po nejakom 8 či 10 styku 😒

Ako vravím možno tie streptokoky sú moja vnútorná vec, ktorá sa pri pohlavnom styku aktivuje a sliznicami sa dostáva do močovej rúry a je problém.

No druhá vec je tá, že niekedy nemám tento problém ale mávam tie hrozné zápaly močových ciest a mechúra ktoré asi súvisia so sexom a teraz už aj ked sa slabšie oblečiem tak to chytám 😒

asaela
27. júl 2013

toto je velmi neprijemne co pises a je mi to luto,, ale- neuraz sa- pri vsetkych tych problemoch beries este aj hormonalnu antikoncepciu???

lili_mia
27. júl 2013

@amanda12 Po toľkých atb máš oslabenú imunitu, črevá v horšom stave. Čítala som, že po jednej liečbe atb sa črevá samoliečia cca polrok a ešte ked si celiatik :( možno kontrola na gastre, biopsia, či črevá fungujú ako majú.
Neviem, že prečo teda práve chytáš streptokoka a nie napr chrípku. Mne sa po liečbe atb stáva, že ešte preventívne ochoriem na niečo ľahšie.
Mykóza zrejme bude len z tých atb.
Inak na urológii ťa aj cievkovali, či si mala robené len usg? Je rozdiel brať atb na močové cesty a na mechúr, aspoň mne tak bolo povedané.
Inak, máš aj iné efekty z atb? Zvracanie, hnačka, bolesti čriev? Ak hej, tak by si ozaj mala ísť na to gastro na endoskopiu.
A gyndoš nenavrhol prestať brať hak? V podstate načo ju berieš, ked ti je zle, berieš lieky a tie znižujú účinnosť hak.

amanda12
autor
27. júl 2013

@lili_mia tak ja napríklad chrípku, angínu a nádchu a podobné mávam tak raz za 2 roky 😀 aspon že tak. Na urologii mi nezistili ani toho streptokoka nie to žeby ma ešte cievkovali. To mi zistila až potom moja obvodná. Čo sa týka atb ja ich zvládam v pohode. nie je mi ani zle ani nič 😉
@asaela no antikoncepciu beriem z pochopiteľných dôvodov. S priateľom sme spolu 8 rokov, čiže je vylúčené že by sme žili bez sexu, on toho toleruje mnoho v tomto aké mám obmedzenia, ale to by ma nechal keby nebolo nič 😀 a ja mám epilepsiu, beriem lieky nemôžem otehotnieť neplánovane pre to musím brať antikoncepciu. Chcem aj vysadzať lieky ne epi, ale nikto mi nevie poradiť ani sam doktor nevie čo by bolo správne .... takže tak. Keby som nemusela antikoncepciu neberiem

lili_mia
27. júl 2013

@amanda12 len nevysádzaj lieky na epilepsiu
urologiu som myslela cievkovanie v rámci vyšetrenia mechúra, nie len vyšetrenie moču, čo vycikáš

marta742
27. júl 2013

mala som podobny problem - skus poprosit vysetrenie na urea plasmu, bezne sa to nevysetruje, lebo je to vraj drahe , ale pokial mas tieto problemy preplaca to aj poistovna. 😉

amanda12
autor
27. júl 2013

@lili_mia no lieky na epi sa chystám vysadiť ale pod dozorom lekára aj ked no neviem neviem
hej hej chápem čo si myslela ale okrem ultrazvuku a vyšetrenia moču podotýkam pri umývadle ako bežne u obvodného mi nič neurobili. Streptokoka mi zistila až neskôr obvodná, dala mi moč na rozbor na kultivácie alebo ako sa to volá.

amanda12
autor
27. júl 2013

@marta742 dakujem aj o tom som uvažovala, len neviem to musíš ísť asi za dermatovenerologom či kto ti to robil? a teraz už všetko ok?

marta742
27. júl 2013

robila mi to na gynekologii, brala som ant. 3x sa mi to vratilo ...po tretich uz mam pokoj a som v pohode. skoda ze som ja o tom nepocula skor, lebo ja som "bojovala" styri roky takto ako ty a netusila som co to je. no hlavne ze mi to nakoniec zistili.vsetko dobre 😉

amanda12
autor
27. júl 2013

@marta742 dakujem 😉 jáj ty si 4 roky ani nevedela čo ti je a z čoho hej? lebo ja mám diagnostikovaného streptokoka 😒 ale tak môže byť aj to, skúsim. Idem teraz asi od doktora k doktorovi a nedám sa odbiť len antibiotikami. Síce už som aj čo to pochodila, urologia - oničom, imunlogia sa rieši.... ale nič nepomáha

katche
27. júl 2013

@amanda12 ked pises o streptokokovi...mandle mas v poriadku? Staci, ze mas lozisko niekde a bakteria sa prejavi kdekolvek...mojmu znamemu museli mandle vybrat kvoli akne, lebo zistili, ze na mandliach sa mu drzi zlaty streptokok a robi sarapatu na kozi a slizniciach. Moze, nemusi mat suvis. Ja mam takto E. coli....:/ ale to je nic oproti tvojim problemom

amanda12
autor
27. júl 2013

@katche no hej, vraj to môže byť z mandlí ale neodporučajú vyberať že už nie je moda vždy vybrať, skôr preliečiť. Moja obvodná mi už pár krát povedala že pôjdu von kvôli tomu že môžu robiť problém no niektorí lekári vravia že aj hrdlo sa da preliečiť . A s E. coli máš aké problémy? a ako sa to dá zistiť? jááj 😒 ja len dúfam že nič viac sa k tomu nepridá musím ale tlačiť na lekárov nech zistia z čoho a pre čo .... aj ten zápal aj streptokoky

tesa.3
27. júl 2013

no tak podobne to poznam zo zaciatku som mala to iste 4 roky v kuse kolotoc zapal mocovych ciest a neustale antibiotika a kadejake somariny, urovaxon a aj urinal vsetko vyhodene peniaze. Nakoniec som bola u bylinkarky a ta mi poradila si vymocit nohy v teplej vode a v nej rozmiesana soda bikarbona a vrbovy caj. Neverila som tomu tiez, bola som skeptik,ale zabralo a mam svaty pokoj uz 7 rokov. Podotykam ja som nemala tie koky. A potom ako spominali baby pouzit gel aby to bolo viac vlhsie a samozrejme prazdny mechur pred aj po 🙂 ale to vies urcite

katche
27. júl 2013

@amanda12 mne na SA ani nechceli dat antibiotika, no vydupala som si ich, lebo som bola stale chora. Ak maju podozrenie, trvaj na odstraneni, lebo mozes byt nosic. A otom ta mozu pchat ATB do zblbnutia a nepomozu ti. E. coli? Tiez kultivaciou, za posledne dva mesiace uz dva zapaly, nastastie na ecolu nie vzdy treba atb, cize ak to podchytim vcas, do 24hodin mam pokoj..a ak nie, vacsinou skoncim na pohotovosti...
A dalsia vec, ci ti tolkymi antibiotikami nesposobili rezistenciu a tym neoslabili imunitu...je to viac nez pravdepodobne

epelino
27. júl 2013

ahoj,mne zistili pri preventivke z mocu zapal moc.ciest,problemy som ani nemala,ale..mam pri zube lozisko hnisu a vzniklo to na 90% z toho.akykolvek hnis v tele je nebezpecny,skus si dat vysetrit zuby a pod.

aristka
27. júl 2013

@lili_mia štípanie pálenie a môže byť následná mykóza

aristka
27. júl 2013

@amanda12 a vykultivovali ti niečo z mandlí...

35janina
27. júl 2013

mne sa to stavalo,ked som mala po ant.oslabeny org.Pozor na prsty pri sexe....vzdy musia byt ruky partnera dokonale ciste!!!! Ked je oslabena imunita su dobre probiotika oralne a aj na vkladanie.

andiekens
27. júl 2013

Ahoj, ja som mala podobny problem akurat, ze ja mam koka a nonstop mykpzy, ale len v posve..nestihla som mat poriadne pauzu a uz som mala znovu problem..akokolvek to bude zniet, tak mne pomohol zeleny jacmen, studena sprcha dvakrat denne. Neverila som tomu, lebo medicina mi nie je cudzia, ale vyslo to.. Stane sa, ze obcas mam neprijemne pocity ako svrbene, ale zvycajne to rozchodim bez akychkolvek liekov, drzim prsty! 🙂