Žiadna spermia vo vzorke

alica1980
3. mar 2014

Ahojte,nie som tu nová,dlho vystupujem pod iným nickom ako snažilka....ale už k nim zrejme nepatrím.Manželovi nenašiel urolog žiadnu spermiu vo vzorke.Živú ani mrtvu....pol roka sme sa snažili,začala som brať inofolic a teraz toto....totálne som na dne,stále plačem(nikdy som nebola plačlivá),už plačem aj pri milovaní,chýba mi ten pocit,že možno sa to podarí,nohy si vyložím hore a pod.rituály....mám jedno dieťa ,ale je z predošlého vzťahu.Veľmi túžime po spoločnom.Nechcem,aby moje dieťa vyrastalo ako jedináčik.Diagnoza aazospermia a pôjdeme ešte na kontrolné vyšetrenie,ale nič si od toho nesľubujem.Nedokážem sa zmieriť s tým,že už nikdy nebudem tehotná,nebudem kočíkovať svoje dieťa....mám pocit,že upadám do depresie a cítim sa zároveň nevďačná,lebo môžem byť vlastne rada,že aspoň jedno mám....je nás tu viac s podobnými pocitmi?...potrebujem nejaké názory a skúsenosti vás,čo máte skúsenosť s um.oplodnením.Neviete,či mi to bude hradiť poisťovňa,ak už dieťa mám?

paskolinka
3. mar 2014

@alica1980 vela o tom neviem (moj mm na takom vysetreni nebol, zatial riesime mna, kedze sa nam tiez nedari dlhsiu dobu), ale viem ze su rozne priciny tohto ochorenia (alebo co to vlastne je) a v niektorych pripadoch sa to da liecit. ja by som na tvojom mieste nezufala 😉 , clovek nikdy nevie a niekedy otehotneju lahsie ti, ktorym sa dava minimalna sanca, ako ini uplne zdravi 😕 neboj, co ma prist, to pride 🙂

alica1980
autor
3. mar 2014

@paskolinka ďakujem za útechu...mám však obavy,že skôr prídem o zdravý rozum...badám na sebe,že nemôžem ani vidieť bábätká,ani tu na fore testy s dvoma paličkami...nemyslím si,že som závistlivá,ale vždy,keď k tomu dôjde,akoby mi vyrazilo dych a,začne mi biť srdce a slzy sa tlačia...vieš,mne ani nenapadlo,že by mohol byť problém v manželovi.Bola som jeho prvá a u gyn.na vyšetrení mi povedal DR,že najprv treba vyšetriť manžela,lebo tam je výsledok jasný ihneď,kdežto u ženy môže byť príčin viac a aj vyšetrení je spústa....skôr vidím nádej len v tom,že po čase rezignujem a zmierim sa s tým a začnem si konečne vážiť to čo mám.

kveta
3. mar 2014

@alica1980 Existuju techniky ako TESA a MESA, s ktorymi sa mozete dopracovat k spermiam partnera. Treba ho otestovat, ci nie je nositel genu pre cysticku fibrozu. Vtedy byva taky soermiogram. Urobte urologicke vysetrenie, vysetrenie celkoveho zdravotneho stavu. A mozno casom budete chciet dieta z darcovskej spermie.

Ale rychlo sa pories, lebo vhlap dlho neznesie, ked mu zena place pri sexe kvoli jeho neplodnosti. Tak ho mozes zlomit uplne.

paskolinka
3. mar 2014

@alica1980 uplne ti rozumiem, ja sice este neviem, kde je presne pricina, ze sa nam nedari a nadej nestracam, ale tiez ked vidim, ako vsetci okolo a ja nic... nie je mi vsetko jedno. druhym to prajem, len sa stale pytam, preco nie aj ja? 😒 ja som bola trochu prekvapena, ze mne moja doktorka vysetrenie mm vobec ani nenavrhla, ale tak to vyzera, ze bude predsa len problem vo mne, tak mm zatial neriesime... mne je v tomto oporou vlastne moj mm. tak sme sa o tom zhovarali a povedal, ze vsak deti nie su jediny zmysel zivota, a ked budu budu (obaja by sme samozrejme velmi chceli) a ked nebudu nebudu... ja si ale myslim, ze budu 😉 a mozno sa aj ty dockas, neboj... a manzel ako to berie? skus asi aj jeho podporit trochu, asi je tiez teraz v depke predpokladam... a ked uvidi, ze teba to odrovnalo, bude to pre neho este tazsie 😒

zemruska
3. mar 2014

@alica1980 ake velke dietatko mas? Je tam sanca,kludne napis IP

alica1980
autor
3. mar 2014

@kveta vďaka....áno,ideme už na budúci týždeň na druhý spermiogram a budú ho rovno aj vyšetrovať.Našťastie,povedal,že podstúpi čokoľvek.Viem,že ho to trápi a že mu plačom moc nepomáham.Aj preto som si dnes vytvorila nový nick,aby som to mohla dať zo seba von.Na starom mám kopec fotiek a pravdivé bydlisko,bojím sa ,že by ma niekto spoznal.Nikomu to samozrejme nesmiem hovoriť-rodine,ani kamarátkam,manžel si to nepraje,čo aj chápem.

alica1980
autor
3. mar 2014

@paskolinka manžel je ten typ,že trápenie nedá najavo.Je to pokojný,vyrovnaný človek.Veriaci....a bola som prekvapená,že povedal,že keď to nepôjde inak,tak aj od darcu spermie.Ja som si tiež bola istá,že bude problém vo mne.Stále sa mi vracali vag.zápaly a teraz napr.nemám žiaden problém a DR robil ster a nasadil mi antibiotiká,že mám zápal v krčku maternice..

alica1980
autor
3. mar 2014

@zemruska Syn má 3 a pol roka,ja mám 27....manžel nevie a nepamätá si,že by mal nejaký problém,či zápal,alebo pruh...ale od začiatku som si všimla,že má také redšie semeno a niekedy takmer čírej farby...viem to od piatku a už som na prášky..

ivec16
3. mar 2014

@alica1980 spermie sa daju ziskat aj z nadsemennikov, nie je to este stratene. Poistovna hradi IVF aj zenam ktore uz maju deti, zalezi od diagnozy... urcite nie je este nic stratene... treba podstupit dalsie vysetrenia a bojovat

kveta
3. mar 2014

@alica1980 Ani mumps nemal?

kvietok173
3. mar 2014

@alica1980 ano to co si napisala posledne, si precitaj prosim este raz a potom este raz a potom zas a zas a dufam ze ti dojde co ti ma dojst. Prepac ale takto by si mohla vyvadzat keby si nemala ziadne dietatko a nemala naplnenu tuzbu stat sa matkou. A to ze pises ze places pocas milovania ☹. Prepac komu si myslis ze je horsie? Tebe alebo tvojmu manzelovi? Viem ze je to pre oboch velmi smutne to nepopieram, ale ty by si mala byt ta ktora pri nom bude stat za kazdych okolnosti. Tym ze mas tieto prejavy mu iste velmi ublizujes lebo sa citi hrozne, ze on je vsetkmu na pricine a pre muza je to neskutocny pocit menejcennosti, ze nie je chlapom na 100%. Ak mas rada svojho manzela a stoji ti zato tak si zvaz co mozes stratit. Vela krat sa mi ludia nahaname za nesplnenymi snami, lebo mame pocit, ze ked nebudu nebude to ok, len pri tom nahanani mozme startit skutocne bohatstvo, ktore uz vlastnime. Co myslis aka by bola reakcia tvojho manzela, keby to bolo opacne a ty by si bola neplodna? Ako by si sa citila? Tak porozmyslaj prosim. Tes sa ze mas jedno zdrave dietatko. Niektora zena nema ani to stastie. A ak tak velmi budete tuzit po spolocnom babetku, tak su aj ine moznosti, adopcia - je mnoho deti ktore prisli na svet a nemaju nikoho. Je tak vela moznosti, ale zo vsetkeho najdolezitejsi ste vy. Vasa laska, porozumenei a vzajomna ucta k sebe 🙂.

paskolinka
3. mar 2014

@alica1980 vsak uvidite, mozno to nie je take zle, ako sa na prvy pohlad zda... ak netikaju biologicke hodinky uz velmi nastojcivo, tak by som tomu dala este cas a nehrnula sa hned do oplodnenia s darovanymi spermiami... mozno mu navrhnu nejaku liecbu... ale to je samozrejme vasa vec, ako sa rozhodnete. skus sa trochu skludnit, manzelovi bud oporou, samozrejme nikomu to nehovor (to je pre chlapa rana pod pas) 😉 drzim palce. fakt niekedy veci nie su take zle, ako sa zdaju.

alica1980
autor
3. mar 2014

@kveta nevie,že by mal niekedy také čosi.Poviem mu,nech sa nejako nenápadne opýta svojej matky.No,nejako to vydržíme do budúceho týždňa a potom budeme múdrejší o niečo.

kveta
3. mar 2014

@alica1980 Staci sa spytat lekara ci to nema v karte ten mumps.

simka911
3. mar 2014

ženy prosim Vás pomôžte mi, som velmi zúfala .
Počas ovulacie sa každej žene má objavovať priesvitny mazlavy ťahavy výtok .
No ja ho vôbec nemám, ja mam stále krémovy husty biely bez zapachu bez svrbenia. a nejde len o paru mesiacov :(
P.S som po iterupcii .
:´(
bojim sa velmi že som neni plodná.

domuska11
4. mar 2014

@alica1980 potrebujete geneticke vysetrenie,hormonal.profil manzela,urologicke a andrologicke vysetrenie.teraz musis byt v pohode,plac ked ta nevidi.toto je velmi tazka cesta ale da sa to liecit...bud nasadia hormony,ak to nepomize tak chirurgicky odber spermii a zial,niekedy ani tam nic nenajdu :( nebavte sa zatialmo darcovi,ver,ze ho potrebovat nebudete!drzim silnoalce,je to tazky boj :(

alica1980
autor
4. mar 2014

@domuska11 ďakujem,presne kôli tomuto som sa rozhodla tu napísať.Kôli takýmto povzbudivým slovám,konkrétnym radám a osobným skúsenostiam....hneď mám krajší deň a od včera som ani nerevala.Manžel sa vrátil večer z práce a čudoval sa,že čo mám takú dobrú náladu....a ja že len tak....v skutočnosti mi však pomohlo,že som to mohla niekde dať von.

domuska11
4. mar 2014

@alica1980 pomaha to ked sa zdoveris,ale casom prejdes do toho,zeto nebudes s nikym riesit a budes to brata tak ako to je .nejdem ti vypisovat,ze sa ro vyriesi a neviem co...je to tazky boj a hlavne musis byt teraz silna a oporou pre manzela...drzim silno oalce,nech mate vsetky vysetrenia ok...🙂

dalilallit
8. mar 2014

Moj manzel ma tiez aazospermiu , buduci tyzdne nas objednavam do CARu ... u nas je to komplikovanejsie, problemy mam aj ja...

sofi80
9. mar 2014

ahoj alica 1980-presne prežívam to isté čo ty
tiež mám jedno dieťa s manželom-syna a chcela by som ešte jedno ,syn je už veľký má 11 rokov aja som z troch súrodencov tak viem aké to je -manžel je jedináčik -lebo jeho rodičia sa po jeho narodení rozviedli a jeho mama je stále sama-tiež nechcem aby vyrastal ako jedináčik ale už s tým asi nič nenarobím... 😢 ,prad dvomi rokmi sme boli v CAR-e tu v Bratislave a tam nám potvrdili že manžel je už neplodný -on mal totiž v detstve nezhubný nádor na semeníku tak mu jeden odstránili a jeden má -ale zistili sme že má aj varikokélu-kt. si nedal operovať tak asi aj to pomohlo k tomu že má diagnozu-ologoastheno spermia-čiže málo a nepohyblivé-to jedno dieťa čo máme spolu bolo vymodlené a vyprosené u pánbožka a ked to vyšlo -tak mužova mama ma chcela poslať na potrat-lebo mala dlhy pre nedokončenú strechu na rodinnom dome-žila sama s babkou a vraj sme ešte mladý a pokazíme si život..bla-bla -bla a teraz povie že všetko zlé je na niečo dobré-no nechápem -vtedy by ma bola hádam aj zabila -no neboli sme zosobášení a tak sme sa hned vzali -aj ked ja som nechcela-ale je to takto a je nám fajn-len ja stále tiež fňukám,ked počujem koľko detí sa už u nás v rodine narodilo a ešte daľšie sú na ceste aj a už nikdy nebudem hrdo nosiť bruško - s nokým sa preto ani nestretávam -nemôžem za to -asi by som len rumázgala a to nie je na návštevu vhodné-ak mi rozumieš-už manžela dva roky dopujem rôznymi vitamínmy -aj umelé oplodnenie nám schválili-tak sa neboj aj tebe určite schvália -je to pre nich biznis ....ale ja som chcela prirodzene a s láskou počaté dieťa-tak sa budem musieť zmieriť pomaly s touto situáciou a uvidím čo bude....tebe držím palce a udem si vyplakať dušu....snád sa mi potom uľaví....

alica1980
autor
10. mar 2014

@sofi80 je to nanič a tak ako pri všetkom,pochopí len ten kto to prežil,prežíva...My sme sa len pol roka snažili,tak dosť rýchlo sme sa dozvedeli tento záver...myslela som že je to zlý sen,plakala som a trápila sa.ale trvalo to len pár dní a teraz som sa nejak skľudnila,ako som sa tu z toho vyliala.Už neplačem a cítim nádej,že možno to bude liečiteľné a keď aj nebude,tak už dieťa nebude....možno je to len obdobie,keď to beriem pozitívne a možno ho vystrieda opäť smútok,ale teraz je mi fakt lepšie.Nedávam už manželovi najavo,ako veľmi túžim...on to aj tak vycíti,dnes sa mu zaleskli oči a povedal,že pre chlapa nemôže byť ani nič horšie,ako to,že zistí,že je neplodný....pochopila som,že musím byť ja tá silná a byť mu oporou.Odpovedala som mu,že vždy môže byť horšie.Že môžeme byť radi,že sme zdraví a že máme jeden druhého...veď ono všetko má svoj dôvod v živote a skutočne ak nám je niečo súdené,tak to príde.

kveta
10. mar 2014

@sofi80 Preco nedate tu varikokelu operovat? Mohlo by to pomoct..

hencsike
10. mar 2014

Ahoj alica1980, so tu nová, mám jedného syna z predchádzajúceho vzťahu, s priateľom sa snažíme asi 2 roky, neprišlo to, brala som clostyl, nepomohlo, jemu urobili smermiogram, azoospermia, mám termín do centra, ideme na konzultáciu, konicom marca. Neznášam mamičky s kočíkom, je mi do plaču, bojím sa aj ja. Pa

domuska11
11. mar 2014

@alica1980
@hencsike baby,drzim vam silno palce..viem ake to je,viem co prezivate..hlavne bojujte,nedajte sa odbit,skusajte,liecte sa..my sme chodili k specialistovi do Prahy,pol roka si mm pichal hormony do tela 3 x tyzdenne,ihiel sa boji ako certa,ale zvladol to,vsetko sa to da nejak prekonat len musite bytbteraz vy silne..plactd ked vas nevidi,placte ked spi,len nech vidi na vas ,ze ste silne! Aj vasi chlapi placu..zistujtesu vsetky informacie o vysledkoch,v Car budu chciet hend operovat,ale niekedy treba?pockat a skusit lieky,hormony a pod. Www.andromeda.cz tu je stranka toho doktora co sme?k nemu chodili,je tam vela popisaneho a azoo.silno drzim?palce !!!!!!!!

alica1980
autor
11. mar 2014

@hencsike tak sme na jednej lodi...ale si o krok ďalej,my ešte len tento týždeň ideme na spermiogram č.2 a prvé vyšetrenie urologa.Ešte nás čaká dlhá cesta.....to s mamičkami s kočíkmi.....závisť človeku ubližuje,mám taký pocit,že keď budem niekomu závidieť,neprinesie mi to šťastie....závidím im skôr tú ľahkosť,ten pocit samozrejmosti,že majú bábo...a tie fotoblogy:tehu č.1,tehu č.2,č.3....a fotky bruškaté...ach.Toto ma najviac ubíja,že nepatrím k ženám,pre ktorých je to normálna vec,že sa rozhodnú s partnerom a o mesiac,dva už mávajú s pozitívnym tehu testom.Akoby nič ľahšie a prirodzenejšie ani neexistovalo 😒

alica1980
autor
11. mar 2014

@domuska11 vďaka za tip,pokukám.Len pri manželovej vyťaženosti v práci si neviem predstaviť tak ďaleko cestovať.Smiem sa opýtať,koľko vás zhruba stála liečba?

domuska11
11. mar 2014

@alica1980 operacia1400 ,na sr sa to phybuje od 500 do 1000 eur.hormony asi tak 800eur,plus konzultacie u neho spolu 500eur.velmi vea slovakov k nemu chodi,ja som sa o nom tiez dopocula tu na mk baby mi ho odprucili. Ked sme boli obj.tak rano bol u mm odber a poobede konzultacia s vysledkami,nesor sme k nemu nechodili casto riesili sme odbery u nas,hlavne krv,poddla toho urcoval hladinu liekov.

alica1980
autor
11. mar 2014

@domuska11 to aby sme začali sporiť 😉

kveta
12. mar 2014

@alica1980 Tvoj manzel je velmi vytazeny v praci. Aj takyto stres moze nicit jeho tvorbu spermii.

hencsike
12. mar 2014

@domuska11 ďakujem za info, tú stránku pozrem. Ideme do gin fivu, neviem, čo ma tam čaká. Vy ste to zvládli tiež? Darí sa Vám?