Zvýšený prolaktín a tabletky Agnucaston

henika32
8. máj 2012

Máte niekto skúsenosti s tabletami Agnucaston? Mám zvýšený prolaktín trojnásobne od normálu a snažíme sa o mimčo. Je pravda, že soja a žihlavový čaj zvyšujú hladinu prolaktínu?

janie80
8. máj 2012

@henika32 ja mam tiez zvysny prolaktin... Ale vraj len mierne... Pozajtra idem s vysledkami k dalsej dokine, tak uvidime, co mi na to predpise... Teraz beriem Mastodynon kvapky, tie su tiez na znizenie prolaktinu... A o tej soji a zihlavovom caji som este nepocula... 😔

henika32
autor
8. máj 2012

@janie80
Dakujem.
Mne zatial doktor nechcel nič iné dat. Aj ked si myslím,že by som s tým mala niečo robit,nakolko už mám 35 a asi tak rok sa snažíme.

janie80
8. máj 2012

@henika32 ja mam okrem toho aj zvyseny testosteron a nedostatok vitaminu D... Uz mi zistovali aj inzulinovu rezistenciu a tu nemam, tak hadam sa od augusta dockam aj nejakej liecby... 😕 ale poznam tu na MK kocku, ktora brala agnucaston, potom mastodynon a do troch mesiacov bola tehu.... 😉 a pozor na stres... Prolaktin je aj stresovy hormon... 😔

henika32
autor
8. máj 2012

@janie80
stres stres,kto ho dnes nemá. Ale snažím sa. V septembri idem znova na odbery tak uvidíme.

janie80
8. máj 2012

@henika32 tak mi bolo povedane endokrinologickou, ked videla este starsie vysledky... Treba sa mu vraj vyhybat, len nikto nema recept, ako to zvladnut...

henika32
autor
8. máj 2012

@janie80
no verím tomu že to bude mať klesajúcu tendenciu.

smejlicka
21. máj 2012

ahojte tiež má zvýšený prolaktín, beriem od apríla Parlodel 2x1 (vynechávanie menštruácie od decembra 2011), 3 x pichnutý agolutín.

szzuzka
21. máj 2012

ahoj @henika32 ...skusila si uz mastodynon?je velmi ucinny homeopaticky liek 🙂 mne pomohol :D

henika32
autor
31. máj 2012

mastodynon ?? vyskusam dakujem.

dzabena11
3. jún 2012

Ahojte ja sa liecim na hyperprolaktemiu uz cca s prestavkami 7 rokov...po intenzivnej liecbe teraz od augusta 2011 som vo februari konecne otehotnela a teraz 30.5. som o dietatko prisla ☹ hrozna rana.... Na ten prolaktin som brala Parlodel najskor 10 dni stvrt tabletky vecer potom znova odber krvi kontrolne vysledky zvysenie na pol tabletky vecer po mesiaci znova kontola krvi a potom po pol roku tehotenstvo....A teraz bohuzial som zasa na zaciatku ☹

zoe2009
5. jún 2012

@szzuzka ahoj. Prosím ťa môžem sa opytat ako si brala ten mastodynon? Ráno a vecer 30 kvapiek? A este brala si ho tak ako homeopatika ze nič mentolove pri tom?

szzuzka
5. jún 2012

@zoe2009 Ahoj. Ano, brala som ho rano+vecer 30 kvapiek a nebrala som ho tak, že nijaké mentolove pri tom. Keby si mala este niejake otazky, kludne mi napis, a ja na nich rada odpoviem. Brala som ich cca.6 tyzdnov..vysledok odberu na prolaktin som mala minimalnu.....zvykla som mat okolo 18 a teraz som mala len 0,62 🙂 a teraz uz cakame babatko, sice som na zaciatku, ale velmi sa tesime, a dufam, ze vsetko dopadne dobre, lebo som uz v r. 2010 spontanne potratila 1 babo....odvtedy sa nam vobec nedarilo........keby daco ozvi sa.. 🙂 pekny dnik ti prajem 🙂

zoe2009
5. jún 2012

@szzuzka ďakujem za odpoved a zároveň Ti blahozelam. Ja ich uz tiež beriem asi 2 mesiace lebo ja som ich aj mala predpísané na cisty v prsníku.
Ale mne to nejako nezaberá ani na to.

zara0201
5. jún 2012

Ja som brala na prolaktin Medocriptine a Duphaston, potom aj Gynex a od bylinkara caj. Nepomohlo, ay nakoniec- moj dnesny pribeh v snazilkach- plodne dni ci tam niekde.

nika117
21. mar 2013

@dzabena11
Ahoj, neverila by som, že nájdem človeka s rovnakým príbehom. Ja sa liečim na hyperprolaktemiu už 8 rokov. Vyskúšala som viac druhov liekov, ale naposledy som na zníženie prolaktínu brala Cabest. Minulý rok sa mi podarilo otehotnieť, takže som lieky úplne vysadila. Ale moje tehotenstvo bolo ukončené v 13 týždni.
Minulý týždeň som bola na odber krvi a "môj" prolaktín sa ozval, takže som zas na začiatku presne s tými istými liekmi ako pred 8. rokmi.

dzabena11
24. mar 2013

@nika117 Ahoj , mne hned po druhej strate babatka znova nasadili Parlodel , v januari som bola na kontrole ukazkove vysledky, presla som genetikou , infekcnym, hematologiou, brala som neskutocne mnozstvo antibiotik a teraz sa davam do poriadku v kupeloch , este dva tyzdne a mozme sa o babetko zasa pokusit a dufam, ze uz bude vsetko v poriadku....prajem ti , aby si si aj ty dala ten prolaktin do poriadku a bola nakoniec stastna....a preco az teraz ti robili krv a zahajuju liecbu , ja som okamzite po potrate bola na odbere a znova zahajili liecbu...

nika117
3. apr 2013

Ahoj. Ja to mám komplikované aj tým, že moja endokrinologička má už len internú ambulanciu. A keď som sa jej pýtala, či si mám hľadať nového endokrinológa, vravela mi, že nás pacientov s nádormi si nechá. Ja k nej chodím na konzultácie ale lieky mi predpisuje gynekológ, keďže ona nemôže.
My sme s manželom obaja boli na hematológii a doktorka nám vravela, že už dávno nemala taký pár, ktorý by mal nejaký problém s otehotnením. Takže neviem, prečo prvé tehotenstvo dopadlo tak, ako dopadlo. Keďže je to manželova známa, tak mi hovorila, že akonáhle by som otehotnela, tak ma chce sledovať hneď od začiatku.
Hoci mám 2 synovcov (jeden 6 mesačný a druhý 1 mesačný), je to iné, lebo to nie sú moje deti.