34 / 389
    Losos s citronovou omáčkou, varené zemiaky, baby špenát ... http://varecha.pravda.sk/recepty/losos-scitronovou-omackou/32275-recept.html

    Mozem sa spytat ako si robila omacku?

    23. mar 2014
    monda17
    autor

    Suroviny
    800 glosos
    160 g. čerstvýbaby špenát
    600 gzemiaky
    30 gmaslo
    250 mlsmotana na šľahanie
    olej
    3-4 strúčikycesnak
    1 kscitrón
    soľ
    korenie čierne mleté

    Nafiletujeme si lososa na 4 porcie, okoreníme, osolíme, opečieme na panvičke z oboch strán a necháme dopiecť v rúre približne 8 – 10 minút pri teplote 180 °C. Do zovretej smotany si vytlačíme šťavu z jedného citróna, dochutíme soľou, okoreníme a necháme variť ďalších 5 minút na pomalom plameni, kým nám omáčka nezhustne (na spestrenie a zvýraznenie farby môžeme pridať do omáčky tesne pred jej servírovaním nakrájanú petržlenovú vňať alebo najemno nakrájanú pažítku).
    Uvarené a na kocky nakrájané zemiaky opražíme krátko v panvičke, pridáme trošku masla, necháme spražiť do zlata, ochutíme soľou a okoreníme.
    Do zemiakov pridáme čerstvý špenát, trošku cesnaku, poriadne premiešame. Špenátové zemiaky uložíme do hlbokého taniera, na ktoré uložíme lososa, prelejeme citrónovou omáčku a ozdobíme čerstvým kôprom.

    24. mar 2014

    to je super receptik, mnam

    16. apr 2014