48 / 451
    Amur a pyre so spenatom

    Dusená rybka a pyré so špenátom

    Potrebujeme:
    kúsok rybky cca 150g na porciu (ja som použila amura)
    ghee maslo / olivový olej
    na pyré: (na 2 porcie)
    pór
    1 menší batat
    1 menšiu cukinu
    1 menší zemiak
    baby špenát podľa chuti (ja som dala 100g)
    maslo
    ghee maslo / olivový olej

    Postup:
    1. Rybku si dáme na rozohriate ghee maslo (ja dávam kožou hore)
    2. Otočíme na kožu, podlejeme vriacou vodou
    3. Prikryjeme a dodusíme (cca 30 minút)
    4. V hrnci si opražíme nakrájaný pór na ghee alebo olivovom oleji
    5. Pridáme na kúsky nakrájanú cukinu, batat a zemiak
    6. Podlejeme a varíme do mäkka
    7. Baby špenát sparíme namočením do vriacej vody na 1-2 minúty
    8. Zo zeleniny odlejeme vodu (nevylievať ak by bolo treba pyré zriediť), pridáme kúsok masla a sparený špenát
    9. Rozmixujeme do hladka
    10. Ak je príliš husté prilejeme vodu v ktorej sa zelenina varila

    Menším deťom soľ netreba, väčším kľudne dosoľte

    18. okt 2018