Včera som skúšala linecké cestá, aby som zistila ktoré je najlepšie. Chuťovo boli výborné všetky ale mne išlo hlavne o pomery múky a masla aby bola dobrá konzistencia. Víťazi môjho domáceho testu boli srdiečka sladené kokosovým cukrom a liskovo-orieškové kvetiny. Nech sa páči recept na srdiečka.
Linecké koláčiky (srdiečka)
Potrebujeme:
210g hladkej špaldovej múky (zvyknem preosiať)
140g masla
30g kokosového cukru
1 žĺtok
2čl citrónovej kôry (6g)
lekvár na zlepenie (použila som domáci z pečených sliviek)
Postup:
1. Zmäknuté maslo zmiešame s ostatnými ingredienciami
2. Vypracujeme cesto
3. Necháme odležať asi hodinu v chladničke (ak by bolo príliš tuhé po vybratí chvíľku počkajte)
4. Vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3mm (mne sa dobre robilo s potravinovou fóliou na vrchu cesta)
5. Vykrajujeme ľubovoľné tvary v pároch (do každého druhého tvaru urobíme aj dierku)
6. Pomocou noža opatrne naberieme vykrojené cesto a prenesieme na papier na pečenie na plechu
7. Pečieme cca 8 minút na 170°C (treba sledovať farbu, každá rúra je iná)
8. Horúce nechytáme hneď aby sa nepolámali
9. Naplníme lekvárom
Inak recept je upravený z lineckých mojej milovanej babky Katky 🥰
https://www.facebook.com/papanickovo/photos/a.2...