388 / 451
    Linecké koláčiky

    Včera som skúšala linecké cestá, aby som zistila ktoré je najlepšie. Chuťovo boli výborné všetky ale mne išlo hlavne o pomery múky a masla aby bola dobrá konzistencia. Víťazi môjho domáceho testu boli srdiečka sladené kokosovým cukrom a liskovo-orieškové kvetiny. Nech sa páči recept na srdiečka.

    Linecké koláčiky (srdiečka)

    Potrebujeme:
    210g hladkej špaldovej múky (zvyknem preosiať)
    140g masla
    30g kokosového cukru
    1 žĺtok
    2čl citrónovej kôry (6g)

    lekvár na zlepenie (použila som domáci z pečených sliviek)

    Postup:
    1. Zmäknuté maslo zmiešame s ostatnými ingredienciami
    2. Vypracujeme cesto
    3. Necháme odležať asi hodinu v chladničke (ak by bolo príliš tuhé po vybratí chvíľku počkajte)
    4. Vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3mm (mne sa dobre robilo s potravinovou fóliou na vrchu cesta)
    5. Vykrajujeme ľubovoľné tvary v pároch (do každého druhého tvaru urobíme aj dierku)
    6. Pomocou noža opatrne naberieme vykrojené cesto a prenesieme na papier na pečenie na plechu
    7. Pečieme cca 8 minút na 170°C (treba sledovať farbu, každá rúra je iná)
    8. Horúce nechytáme hneď aby sa nepolámali
    9. Naplníme lekvárom

    Inak recept je upravený z lineckých mojej milovanej babky Katky 🥰

    6. dec 2018