Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    a.n.j.e.l.i.c.e.k
    17. mar 2015    Čítané 0x

    Zbierka vrchnáčikov pre Timoteja

    Ahojte. Mnohé/mnohí z Vás nás tu poznajú, viete ako na tom Timotej je a ako stále bojuje a aký je statočný a silný ten náš Bojovník Timotej.

    Neustála starostliovosť je náročná, nielen finančne, ale aj psychicky a aj po všetkých stránkach.

    Po rôznych debatách u nás doma, aby sme si pomohli, sme začali zbierať vrchnáčiky pre Timoteja. Je to beh na dlhú trať, lebo ich treba veľké množstvo, ale s pomocou známych, rodiny a priateľov si myslím, že to zvládneme. Máme jednu firmu, ktorá to od nás vykupuje a zaradila nás do programu na pomoc Timotejovi formou zbierania vrchnáčikov z pet fliaš, mlieka, džúsov, sirupov.

    Výťažok z toho pôjde predovšetkým malému na prenosný kyslík, ktorý potrebujeme, kúpele, rehabilitačné pomôcky a aj jeho potreby. 

    Zberné miesto zatiaľ nemáme, ale vždy sa nejak dohodneme, je to v štádiu riešenia.

    Čím viac ľudí bude zbierať, tým pre nás lepšie.

    Ďakujeme za každý jeden vrchnáčik. Jeden vrchnáčik k jednému a bude ich veľká kopa.

    a.n.j.e.l.i.c.e.k
    18. aug 2012    Čítané 0x

    Timotej, náš anjelik 🙂

    Ahojky...neviema ni či je to správne to tu písať alebo nie...ale chcem vám porozprávať svoj príbeh........ príbeh ktorý sa nedá zmeniť..je to realita a je to skutočnosť...smutné ale nič sa nedá robiť..... Timotej sa narodil v 37.týždni tehotenstva, z dôvodu že moja placenta bola v zlom stave a nakoniec sa zistilo že mala infarkt. Narodil sa z hmotnosťou 1780 gg , 42 cm. Bol umiestnený do inkubátora a na tretí deň dostal na nožičky sadričky, pretože mal chodidlá otočené do vnútornej strany. Ale to nebol len jeden problém, problém bol aj v chrbtici – mal a aj má skoliózu a zistili že hlavička mu nerastie tak ako by mala, vraj tie lebečne švy mal zrastene ale to sa nepotvrdilo, mal ich iba podsunuté pod seba, ale či to naozaj tak bolo, neviem. Diagnóz máme veľa, tu sú: CTP – spastická kvadruparéza akcent. na DKK, viac vpravo Praematuritas 37.g.t. Polystigmatizácia, mikrocefália, kraniosynostóza VVCH CNS – hypoplázia vermis cerebella, ventrikulonegália Segundárne epileptické záchvaty charakteru infant.spazmov Axonálne – demyelinizačná neuropathia Kongenitálna Th sinistrokonvexná skolózia a gibbus Pedes equinovari Ger - jednoducho DMO - kvadruparetická forma ťažkého stupňa

    Najhoršie na tom všetko bolo, keď dostal aj epilepsiu, bolo to ťažké, ale dali nám liečbu a nejak sa to ustálilo, stane sa že má záchvat niekedy raz za mesiac inokedy raz týždenne, a niekedy aj 10 na den....ale ja už viem čo mám robiť. Timotej už nám aj trikrát aspiroval, ako keby toho nemal už dosť..... A to vracanie, ten GER, no strašné musí mať hustu stravu a aj mlieko zahustiť nutritonom ..inak by to všetko letelo von.....ešte sa stane že má také dni keď vracia a už ani neviem čo mu mám dať aby to prestalo, pred pár mesiacmi sme stále skončili v nemocnici keď toľko vracal, ale teraz len doma pretože nijak nám v tej nemocnici nepomohli, vybral infúzie a to bolo všetko a stále vracal, posledné týždne sa nejak drží, chvalabohu už aj papáme mixované jedlo, naučili sme sa na lyžičku, tkaže je to nejaký ten pokrok a vdaka koziemu mlieko sme začali priberať, ale čo bude dalej nevieme.... je to ťažké a hlavne finančne... nemôžme ísť do kupelov kôli tomu že nemáme na to financie.

    Zo začiatku som to všetko brala ako dočasný problém, ale pravda je opak. Timotej má 2 roky, má 5290 gramov, 68 cm a nesedí, iba leží, nevie sa otočiť na chrbátik ba ani na bruško, proste ležiace dieťa ktoré má tak tri mesiace, zaostáva za všetkým, ale aj napriek tomu máme z neho veľkú radosť. Nevie sa usmievať, nevie si mravčať, a aj napriek všetkému je kľudné dieťa, v noci spinká a málokedy plače. Niekedy si tak hovorím že čert ber tie diagnózy, len hlavne aby pribral aby začal aspon držať halvičku a sedieť.... to by bol pre nás ten najväčší úspech a pokiaľ by pribral a mal viac kíl tak to by bolo omnoho lepšie a aj šlo by všetko lepšie a určite by aj napredoval. Raz do týždňa chodíme k lekárovi aby sme sa zvážili a povedali či sa niečo zmenilo alebo nie, jednoducho povedané chodíme stále niekam na vyšetrenia aj niekoľko krát do týždňa.

    Môj priatel Dušan nie je jeho bilogický otec, ten nás opustil.po troch dnoch narodenia.....Dušan sa snaží aby nám nič nechýbalo..ale ako vravím všetko stojí peniaze, a ja do práce nemôžem musím byť s malým 24 hodín a preto nám chýbaju financie, bývame v jednej izbe u starých rodičov a nemožme si dovoliť nič iné lebo by sme to finančne nezvládli......možno že sa nájde zopár ludi ktorý by nám finančne pomohli, možno aj preto to tu píšem...a verím... že existuju ludia medzi nami s dobrým srdiečkom.... Napriek všetkým diagnózam, a všetkému okolo Timoteja, tak mám už s ním svoju reč, poznám ho, viem už kedy čo sa deje, proste s ním som 24 hodín denne, a nikto ho lepšie nepozná ako ja..... A poviem vám že mám z neho radosť aj napriek tomu aký je a verím že príde den ked sa všetko obráti na dobré, hoci si lekári myslia opak.. a to že sa stane anjelikom... .ale on už anjelik je tu medzi nami na zemi.... Dakujeme a zároven vás prosíme o pomoc, veríme že sa nájdu ludia čo nám pomôžu či už len 1 eurom alebo nejak inak...dakujeme : ______č.účtu : 2186613153 / 0200 ______

    a.n.j.e.l.i.c.e.k