Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    babatko88
    7. dec 2019    Čítané 169x

    S Linolou pripravení na zimu...

    Jeseň a zima. Moje dve najhoršie obdobia v roku. Hneď po prvom ochladení cítim zmeny na svojej pokožke, hlavne na tvári, a tiež to cíti aj môj 12-ročný synček. Spolu sme dva krásne týždne testovali produkty Linola. Moje prvé dojmy pri prijatí balíčka s výrobkami boli zmiešané. Keďže som si za tie roky prešla už rôznymi výrobkami, ktoré síce občas zabrali, no stále to nebolo to, čo by som od drahých výrobkov očakávala, bola som presvedčená, že ani Linola u mňa neuspeje. Ale poďme pekne po poriadku.

    Ja mám celkovo suchú pokožku, v zimnom období sa u mňa objavuje ekzém hlavne na tvári (nos, obočie - to úplne najviac) a vo vlasoch. U kožnej som častejšie ako na manikúre, aj keď nič z toho, čo mi dáva, mi nepomáha dlhodobo, ale len krátko, a potom sa to ešte zhorší. Môj syn má najväčší problém s tvárou, suchý nos, brada, líca, čelo. Úplne najviac ale trpí jeho nos, je veľmi suchý, drapľavý a aj na pohľad nepekný, taký šupinkový. Keď som mu povedala, že ideme testovať nové výrobky, potešil sa. Je celkom ako ja, tiež ho to trápi a chce byť pekný. No čo? Chúdiatko, toto zdedil po mne.

    Poďme teda na samotné testovanie.

    Prvý produktom, ktorý sme testovali bola Linola Face - krém na každodennú starostlivosť o suchú a citlivú pokožku tváre.

    Prvé veľké plus je hustota krému, už s maličkou guličkou som si natrela polovicu tváre. Aj keď prvý dojem mi hovoril, že balenie nám obom dva týždne nijako nemôže stačiť. Omyl! Po dvoch týždňoch a dvoch testovacích tvárach je v tube ešte skoro polovica. Druhé plus je vôňa. Úplne jemná, obom nám vyhovovala. A najväčšie plus: už po treťom natretí synovej tváre som dotykom zistila veľké velikánske plus. Jeho nos už nie je vôbec taký drapľavý ako bol, po dvoch týždňoch úplná bomba. Na pohľad už nevidno vôbec nič, dotykom trochu cítiť suchú pokožku, no syn je spokojný a ja maximálne s ním. V okolí obočia pri nose som mala šupinky a začervenanú pokožku, po týždni používania je začervenanie preč a aj pokožna je na dotyk jemnejšia. Linola Face sa odteraz stala naším krémom číslo 1. Žiadny mínus som nenašla 🙂

    Linola Shower and Wash - sprchový a umývací gél na telo a tvár

    Na tento výrobok som sa veľmi tešila. Prvýkrát som si umyla s ním tvár. Za mňa plusom je vôňa - nádherná, jemná, dlhotrvajúca. Avšak po nanesení na tvár som mala zmiešané pocity, akoby som mala na tvári lep. To ma veľmi nepotešilo. Po umytí tváre ale prišiel ďalší plus, moja pokožka bola jemná, vláčna, prevoňaná. Keďže máme sprchový kút, navštívili sme švagrinku, ktorá nám požičala ich vaňu a tak sme mohli tento výrobok vyskúšať aj na pokožke. Testoval ho môj syn a bol spokojný, vraj nič zvláštne :D No čo už, chlap, takže veľa som sa neodzvedela, lebo som musela byť za dverami. Hlavné u mňa bolo, že po ňom nebola dráždivá reakcia na pokožke. Neviem, ako to mám vyjadriť, nie som s ním úplne spokojná, ale zase okrem lepenia som nič zlé nezaregistrovala. Škoda, že som testovanie nezopakovala na tvári ešte raz :(

    Najobávanejším produktom na testovanie bol Šampón Linola. Po otvorení balíka som mala normálne strach, bola som vďačná sama sebe, že som sa hneď ráno ozmývala (zmývam sa každý tretí deň) 🙂 Pokožka mojej hlavy neznesie zmeny a už vôbec nie testovanie každý mesiac iného šampónu. Kožná, samozrejme, "testuje" zakaždým a môj problém sa stále zhoršuje. Už nemám len šupinky, lupiny, seboreu alebo... no neviem ani čo to je. Doslova sa mi robia krvavé fľaky (kruhy cca 2-4 mm) a pri nich veľa, veľa mastných lupín, zatiaľ len pri jednom uchu, no obávam sa, aby sa to nezhoršovalo. Šampón som teda riskla. Dúfam, že nevadí, ale budem ho porovnávať s mojím šampónom, ktorý používam už pol roka (doteraz mi vyhovoval, ale v poslednej dobe sa mi pokožka vrátila do pôvodného zlého stavu). Takže prvé plus Linola šampónu je úžasná penivosť, o ktorej som pri mojom šampóne mohla len snívať. Samozrejme, ja streswoman a šampón som mala aj v oku. Keďže od operácie očí som na ne dosť citlivá, štípal ma, nie veľmi, ale teda príjemné to nebolo. Vlasy som vysušila (nie úplne do sucha) a rozčesala. Rozčesávanie bolo lepšie ako pri mojom starom šampóne, ale tiež dosť zdĺhavé. Pri druhom použití som si dala aj balzam, ktorý používam zakaždým, a vlasy sa perfektne rozčesali, úplne bez problémov. Na úplnú recenziu mi dva týždne testovania nestačili. Určite ho budem používať, minimálne dovtedy, kým sa neminie. 🙂 Na záver chcem len napísať, že po dvoch týždňoch žiadna zmena na pokožke, aj keď manžel spozoroval, že už sa neškriabem pri uchu. 🙂

    Posledné dva výrobky na testovanie sú skoro totožné. Linola Lotion a Linola Lotion Light sa líšia iba obsahom lipidov.

    Začneme Linola lotion light. Ten testovala moja malá 3-ročná princezná a, samozrejme, ja. Keďže o pokožku sa snažím starať čo najlepšie u všetkých, bola som zvedavá, čo urobí u nej. Veľkým plus je, že sa veľmi ľahko rozotiera, nezanecháva mastný povlak ako väčšina takýchto výrobkov. Ako som sa dozvedela, odporúča sa na teplejšie obdobia, no malej, aj mne, vyhovoval aj v tomto počasí. Žiadne nežiadúce reakcie. Avšak ako malé mínus vidím malé balenie, keďže sme krém minuli veľmi rýchlo. Brala by som aspoň také balenie ako Linola Face.

    Linola Lotion - krém na telo. Toto je ďalší produkt, ktorý budem kupovať. Ako prvé, ale teda nič prekvapujúce, je krásna vôňa, to majú všetky produkty Linola spoločné. Pre mňa krásna, jemná vôňa. Konzistencia hustejšieho mlieka mi plne vyhovuje. Linolu Lotion sme testovali traja - ja, syn aj dcérka. U všetkých veľká spokojnosť. Krém sa rýchlo vstrebáva, veľmi dobre rozotiera, nemastí oblečenie, žiadne fľaky, aj keď som sa ponáhľala obliekať. Keďže mám suchú pokožku, čakala som, že ráno to bude zase to isté, ale omyl, ešte druhý deň som mala pokožku príjemnú na dotyk a hydratovanú. Dcérka a syn taktisto. Keďže dcérka mala atopický ekzém (tento rok sa už, chvalabohu, neukázal, ale predsa sa len o ňu lepšie starám ako o kohokoľvek iného), tento výrobok u mňa veľmi zabodoval. 

    Na záver by som chcela poďakovať Modrému koníku a Linole za túto možnosť, za testovanie výrobkov, ktoré sme si obľúbili a našli si dva, ktoré u nás už nebudú nikdy chýbať.  A upozorniť vás, mamičky, aby ste nezabudli, že každý máme inú pokožku, každý vnímame rovnakú vec inak. Určite stojí Linola za vyskúšanie. 🙂

    babatko88
    31. mar 2017    Čítané 104x

    Môj posledný deň

    Milé moje maminky, fanúšičky skupiny Nutrilon - expert pre imunitu. S ľútostou Vám musím oznámiť, že dnešným dňom končí moje pôsobenie na Modrom koníku ako ambasadorky pre firmu Nutricia.

    Tých šesť mesiacov bolo pre mňa veľmi poučných, úsmevných a niekedy aj ťažkých. Dúfam, že som Vám bola dobrou ambasadorkou, snažila som sa poradiť čo najlepšie. Tiež som sa dozvedela veľa vecí, o ktorých som predtým nevedela. Verím, že som Vaše očakávania nesklamala.

    Ak by ste si chceli len tak "pokecať" alebo sa niečo spýtať, kľudne mi napíšte, budem rada. Na Modrom koníku budem stále.

    Budete mi chýbať. Ani si neviem predstaviť, čo budem robiť zajtra ráno, keď Nelka zaspí,...

    ...ale viem, budem myslieť na Vás. 🙂

    Ste úžasné maminky, budete mi veľmi chýbať.

    S láskou Vaša bývalá ambasadorka Alena 🙂

    babatko88
    3. mar 2017    Čítané 102x

    Oslava prvých narodenín

    Ani sme sa nenazdali, tak dlho sme ťa čakali a ty si už veľké ročné dievčatko, ktoré sa stále smeje a robí náš život krajším. Dňa 20.2.2017 oslávila naša Nelka svoj prvý rok a my sme jej vychystali parádnu oslavu. 

    Ráno vstala vyspinkaná a plná energie po krásnych 12 hodinách spánku. Hneď na to sme si pochutili na výdatných raňajkách v podobe našej obľúbenej kaše Nutrilon Pronutra obilno-mliečna viaczrnná s ryžovými chrumkami. Mňam. V miske samozrejme nezostalo nič. A ja som spomínala... Takto pred rokom sme odchádzali do pôrodnice na kontrolu. 🙂

    Kým sme sa my s Nelkou hrali a zabávali, tatino zatiaľ priniesol tortu a občerstvenie pre našich gratulantov. Akoby vedela, čo sa chystá, dala svoj pravidelný dvojhodinový spánok, aby som mohla chystať všetko potrebné aj ja. Žiaľ, snaha o moju kreativitu skončila totálnym chaosom. Chcela som malej nafúkať balóny, ktoré má rada a viete čo? Zistila som, že som ich asi nechala v obchode, prehodila som celú izbu hore nohami a ich nikde. Boli proste fuč. 


    Kým sme sa s Nelkou prezliekali - lepšie povedané, kým som s ňou bojovala, aby sa prezliekla, prišli hostia. Hostí sme zúžili na minimum, takže prišla len krstná, krstný, a teta ako jej hovoríme krstná baba - našej krstnej mamy mama. 🙂 

    Nelinke zagratulovali, dostala kopec oblečenia, veľkého krásneho plyšového macka Pooh, ktorého má pri postieľke a od narodenín ho každé ráno pusinkuje a akoby nestačilo sladkostí, ďalšiu tortu. Pustili sme sa do papania, Nelka vyskúšala zopár nových vecí, ktoré dovtedy nepoznala a chutilo jej. Po kávičke prišla na rad výborná, slovami neopísateľná, torta. Nelka bola v šoku, nevedela čo to je, aj chytiť sa jej spočiatku bála. Najviac sa jej páčila horiaca sviečka. 🙂 Po tej aj zvedavo siahala, no nakoniec na to doplatila torta. Nelka buchla rukou a uško na torte sa rozletelo po obývačke. Nakoniec už bola Nelinka zo všetkého unavená, vydržala doobeda, všetky tie stískania, objatia a bozkávania moju spáčku tak unavili, že zahájila poobedný spánok. Ja som si zatiaľ vypila teplú kávu a pokecala s krstnou o jej už rastúcom brušku. Teším sa na ďalší prírastok do rodinky, keďže Nelka už ďalšieho súrodenca nedostane, bude mať na hranie malú kamošku. 🙂

    Oslava prebiehala príjemne, Nelke sa páčilo a bola spokojná, čo bolo pre mňa prvoradé. Zobkala aj z torty.


    Večer už bola z toľkej pozornosti taaaak unavená, že sme si ľahli a pripili sme si s naším milovaným Nutrilonom. Po vypití sa otočila na bok a kráľovsky zaspala.
    Pozerala som ako spinká, aká už je veľká, krásna... Kam sa podelo to moje maličké stvorenie, ktoré prišlo na svet pred vyše rokom o 14:10? Čas je neúprosný, zostávajú len spomienky, preto si milé maminky užívajte každý deň, každú hodinu, každú minútu, ba dokonca každú sekundu so svojími milovanými. 

    babatko88
    18. nov 2016    Čítané 109x

    Riešim svadbu s bruškom

    Ahojte maminy, aj vy ste riešili svadbu s bruškom? Teraz sa to netýka osobne mňa, ale mojej veľmi dobrej kamarátky a krstnej mojej maličkej. Včera boli u nás na návšteve, konečne po 7rokoch budú mať svadbu a to celkom rýchlo, pretože zistili, že budú mať mimi. Konečne!

    Sú krásny pár, vidno na nich, že sa majú veľmi radi a sedem rokov je už predsa len dlhá doba. Keďže chcú mať všetko na poriadku, rozhodli sa pre svadbu ešte kým nenarastie toľko bruško.

    Keďže mám dlhoročné skúsenosti so svadbami ako takými, rozhodli sa požiadať ma o pomoc. Nielen mňa, ale aj manžela, ktorý je fotograf. Tým pádom máme svadobný dar vybavený. Dostanú dvojdňové fotenie, druhého fotografa, aby sme sa my mohli baviť.

    Ani si už nepamätám aké to bolo, keď sme sa brali my. Tiež som mala bruško, ale svadbu som si tak či tak užila.

    Prvé čo sme riešili bola sála. Odškrknuté, majú vybavenú.

    Dj - nemajú, vybavila som 🙂 No nemajú, vraj známy vybavil kamaráta za 150€, len si vraj majú zohnať aparatúru a hudbu, že on chodí po svadbách. Tak dobre som sa dlho nezasmiala. Videli ste niekedy dj, aby došiel s prázdnymi rukami? No ja teda ešte nie, max tak na diskotéku, ale na svadbu!? Hm, chcela by som ho vidieť...

    Foto vyriešené 🙂 Pôjdeme fotiť v pondelok po svadbe, aby ženích nevidel nevestu pred svadbou. A keďže je tehotná, je to aj lepšie, bude zima, má problémy už teraz, tak aby sa jej s bábätkom nič nestalo.

    Pri kňazovi sme sa trochu zasekli, ešte u neho neboli, no skoro ma porazilo. Tak som ich tam dnes vyslala, som zvedavá čo vybavia.

    Kameramana nechcú, aj tak dobre, aj keď ja rada pozerám video zo svadby. Aj to svoje, je síce hrozné, no spomienky sú krásne.

    Maličkosti ako sú pierka, oznamká, výzdoba, podbradníky si poriešia samy, keďže bývajú trochu od ruky, nemôžem im pomôcť zo všetkým.

    A budúci týždeň ideme vyberať šaty. Na to sa teším asi najviac. Aj mne nejaké treba, takže o to bude viac srandy, len sa nám tam nominujú aj svadobné maminy, za čo nie sme rada ani jedna. 🙂 Keďže už teraz sa do všetkého montujú, nebude to s nimi ľahké, ale čo už, patria tam tiež a silou mocou chcú pomáhať.

    Viem, že je toho ešte kopec, ale to tu už nebudem rozpisovať, veď to každá veľmi dobre poznáte.

    Už teraz sa teším ako vám bude opisovať svadbu, ktorá sa už neúprosne blíži. Dúfam, že si ju všetci užijeme.

    babatko88
    25. okt 2016    Čítané 452x

    Nutrilon a ja

    Ahojte,

    volám sa Alena, mám 30 rokov, na Modrom koníku som ako babatko88 od decembra 2007 a mám tri úžasné detičky.

    Oddnes som ambasádorkou pre značku Nutrilon. Prečo som sa ňou stala? Značka Nutrilon je v mojom živote už skoro 9 rokov, samozrejme s prestávkami. Značke Nutrilon verím a nemala som s ňou nikdy žiadne problémy. Môj prvorodený synček Nikolas bol na Nutrilone od 6.mesiaca. V tej dobe som musela ísť akútne na operáciu a hneď ako som sa prebrala z narkózy som o mliečko prišla, takže nebolo na výber. Nutrilon mi vtedy odporučil náš pediater, vôbec som nepremýšľala nad inou značkou a kúpila som ho. Synček si ho hneď obľúbil, nemal problém prijať fľašu, aj keď som si zo začiatku poplakala. Bolo mi to ľúto, ale inej voľby nebolo. A musím si zaklopať, nemal koliky, ani žiadne iné problémy s bruškom, takže som o zmene neuvažovala.

    Po narodení druhého synčeka  Tomasa som znova dojčila, mliečka som mala dosť, tešila som sa. No začali rásť prvé zúbky a tu prišiel kameň úrazu. Moje malé zubadlo hryzalo ako besné a mne nezostávalo nič iné ako ho zo zdravotných dôvodov naučiť na fľašu. Keďže Nutrilon sme mali odskúšaný, nerozmýšľala som a kúpila som ho znova. To mal môj drobec vtedy niečo cez 7 mesiacov. Bol vysmiaty, fľašu prijal, keďže už v lete pil čajík, bol zvyknutý. Takže tak ako on aj ja som bola spokojná.

    Po narodení mojej dcérky Nelky, vytúženej princeznej, som zase spokojne dojčila, no keďže čím viac detí, tým viac stresu a starostí, postupne som prichádzala o mliečko a nastal čas kúpiť aj jej dojčenské mliečko. Vybrala som si Nutrilon, moja prvá voľba. Lenže tu prišiel kameň úrazu. Môj drobec ani za svet nechce fľašu. Zúfalá skúšam deň čo deň, chvíľku si spokojne pije a potom ziape, mliečko je všade, na nej, na mne, všade okolo. Bojujeme stále, ale hádam sa to časom upraví a už sa ukľudní a príjme fľašu a v kľude sa napapá. Nevzdávam to, tak ako som to nevzdávala ani pri dojčení, pila som rôzne čaje a nápoje, skúšala všetko možné aj nemožné, ale nepomohlo. Tak bojujeme teraz s fľašou. Mliečko jej evidentne chutí, ale ten cumeľ sa jej nepáči J už mám doma kopec rôznych fliaš a cumlíkov, mením, skúšam, tak držte palce, nech to čoskoro dáme.

    Značke Nutrilon sme verní, preto som sa rozhodla skúsiť to a stať sa ambasadorkou pre túto nami overenú a odskúšanú značku. Pripojte sa k nám do skupiny a zdieľajte svoje skúsenosti s ostatnými mamičkami. Budem rada, ak nás bude čo najviac a budeme si môcť radiť a pomáhať.

    Tak mi držte palce a vidíme sa u nás v skupine 🙂

    https://www.modrykonik.sk/group/9072/

    Pekný deň