Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    babyonboardsk
    4. máj 2015    Čítané 0x

    Ako by ste mali podporiť správny vývoj pohybového aparátu Vášho dieťaťa?

    http://www.babyonboard.sk/zaujimavosti/co-ovplyvnuje-spravny-vyvoj-pohyboveho-aparatu-dietata


    Hraničným vekom vo vývoji pohybového aparátu dieťaťa je vek 1,5 roka, kedy by už každé dieťa malo začať samostatne chodiť. Správna životospráva v tomto veku vo veľkej miere pomáha predchádzať nepríjemnostiam, ktoré sa objavujú až v neskoršom veku. Z tohto hľadiska sú dôležité nasledujúce aspekty:

    Zdravá výživa

    Optimálne množstvo vitamínov, minerálnych látok, bielkovín, sacharidov a tukov je nevyhnutné pre zdravý vývoj dieťaťa. Energetická hodnota potravy by sa mala meniť podľa aktuálneho veku, čím sa zabezpečuje udržiavanie vhodnej telesnej hmotnosti.

    Výber kvalitnej obuvi

    Obuv by mala byť  anatomicky tvarovaná tak, aby podporila správny vývoj nožičiek. Nemali by sa deťom obuť nosené topánky, nakoľko malé nožičky si postupne vytvarujú a opotrebujú topánky. Kvôli poteniu malých nožičiek by sa mala vybrať obuv výlučne z prírodných materiálov, z pravej kože alebo textilu. Tieto materiály majú schopnosť pohlcovať vlhkosť. Materiály, ktoré sú nepriedušné môžu spôsobiť aj nepríjemné plesňové ochorenia chodidiel.

    Tesné ponožky

    Dieťa by malo nosiť ponožky v príslušnej veľkosti. Príliš tesné ponožky stláčajú malé prsty, ktoré takto nemajú dosť priestoru na voľný pohyb. Ponožky by mali byť z bavlny, aby dobre pohlcovali vlhkosť.

    Pravidelný pohyb

    Pre správny vývoj pohybového aparátu dieťaťa je nevyhnutný pravidelný pohyb. Rodičia by mali denne cvičiť s dieťaťom doma alebo navštevovať krúžky cvičenia. Šport a rôzne pohybové aktivity by mali byť prirodzenou súčasťou každodenného života dieťaťa už od malička.

    Chôdza naboso

    V lete by dieťa malo chodiť naboso po tráve, kamienkoch alebo piesku, keďže tieto odlišné povrchy vytvárajú rôzny tlak na chodidlá a tým spevňujú ich svalstvo. 

    www.babyonboard.sk

    babyonboardsk
    28. mar 2015    Čítané 0x

    Prečo sa odporúča supinovaná detská obuv Szamos Kölyök?

    Prečo sa odporúča supinovaná detská obuv Szamos Kölyök?

    Zdroj: www.szamoskft.hu

    Supinovaná detská obuv Szamos Kölyök výrazným spôsobom prispeje ku zdravému vývoju detských chodidiel. Vnútorná konštrukcia obuvi je špeciálne vyvinutá tak, aby predchádzala deformácii chodidiel. Unikátne vnútorné tvarovanie aktívne zabraňuje vybočeniu chodidla dovnútra, čím podporuje správne držanie tela. 

    Špeciálne vytvorenú supinovanú obuv Szamos Kölyök žiadne ortopedické vložky nenahradzujú! Supinovaná detská obuv Szamos Kölyök je certifikovaná v Maďarsku a vyrobená v súlade s odporúčaniami ortopédov.

    Detská obuv Szamos Kölyök je vyrobená výlučne z vysokokvalitných materiálov, ktoré sú pravidelne kontrolované v akreditovanom skúšobnom laboratóriu. Pri výrobe zvršku a stielky obuvi sú použité len vodou riediteľné lepidlá, teda lepidlá bez obsahu organických rozpúšťadiel.

    Charakteristickými znakmi supinovanej detskej obuvi Szamos Kölyök sú:

    • vysoká, pevná a uzatvorená pätová časť obuvi, ktorá zabezpečuje stabilitu členkov,
    • vystuženie na vnútornej strane päty a chodidla (supinované) a nad ním polstrovanie, ktoré pohodlne podopiera členok, zabraňuje vybočeniu chodidla dovnútra a podporuje tak správne držanie tela,
    • vnútorná časť  päty obuvi je o 4,5mm vyššie ako vonkajšia, vďaka čomu sa uvoľňuje napätie vo väzivách členku a dochádza tým k zmierneniu až zániku prípadnej bolesti,
    • široká, pružná a odľahčená gumená podrážka, ktorá umožňuje pohodlnú chôdzu, pričom posilňuje svalstvo nôh,
    • horná časť topánok a stielka sú vyrobené z pravej kože, čím zabezpečujú vetranie nohy a maximálne pohodlie,
    • široké a vyvýšené špičky topánok pre voľný pohyb prstov a pohodlnú schôdzu.


    Viac informácii o supinovaných detských topánkach Szamos Kölyök sa dozviete na stránke výrobcu Szamos Kft. www.szamoskft.hu. 

    Je dôležité podotknúť, že 98% novorodencov má úplne zdravé chodidlá. Neskoršie deformácie chodidiel môže spôsobiť nesprávny výber topánok a/alebo nesprávne, slabo vyvinuté svalstvo chodidiel.

    Detské topánky Szamos Kölyök v klasickom a supinovanom prevedení nájdete vo webshope www.babyonboard.sk.

    babyonboardsk
    31. mar 2016    Čítané 3x

    Milé mamičky,

    dovoľte mi, aby som sa Vám predstavila. Volám sa Andrea Varga Mihács, som prevádzkovateľom webshopu www.babyonboard.sk. Mojou hlavnou ideou pri založení internetového obchodu bolo vyhľadať európskych výrobcov vysokokvalitných detských topánok a oblečenia, a v rámci jedného webshopu Vám ponúknuť ich produkty. Unikátom na slovenskom trhu sú topánky maďarského výrobcu Szamos Kft., ktoré sú dostupné len v našom webshope. Okrem toho tu môžete nájsť aj produkty spoločnosti Wojcik z Poľska, ktorá sa špecializuje na výrobu luxusného detského oblečenia. Popri týchto dvoch hlavných výrobcov ponúkam aj produkty iných výrobcov. V dnešnej dobe sa kladie nesmierne veľký dôraz na kvalitu detských topánok a oblečenia, pričom nároky rodičov, ako aj detí sú čoraz vyššie.

    Verím, že s ponukou webshopu www.babyonboard.sk budete spokojní. 🙂

    Andrea