Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    eilish
    30. aug 2021    Čítané 732x

    Ochráňme pokožku detí účinným SPF

    Povedomie o ochrane detskej pokožky nie je na škodu v žiadnom ročnom období. Napriek tomu, že leto sa s nami lúči, je dôležité si stále pripomínať dôležitosť používania ochranného faktora. Koniec koncov, niekomu sa možno ešte tieto informácie hodia aj na neskorú dovolenku. Ako teda na to a ktoré produkty na opaľovanie (Sun Protection Factor – SPF) dostupné na našom trhu sú tie naj?

    Najmä v letnom období je viac než potrebné chrániť kožu pred škodlivým účinkom UV žiarenia. Detská pokožka je tá najcitlivejšia aj preto, že ešte nemá toľko melanínu, je tenšia a môže sa ľahko a veľmi rýchlo spáliť. A teda, dôležité je, správne si vybrať vhodný vysoký ochranný faktor SPF 30 –SPF 50. Tu však stále platí, že malé bábätká by sme priamemu slnku nemali vystavovať vôbec a okrem SPF je na mieste aj ochrana hlavy v podobe klobúčika alebo iného prekrytia.

    Na našom trhu prevláda množstvo značiek, ktoré ponúkajú produkty s ochranným faktorom, do úzkeho výberu sa však dostali rokmi pediatrami a mamičkami overené značky, ktoré si vďaka svojej reputácii a kvalite držia doteraz vysoké skóre. Na základe tohto si produkty rozdelíme podľa veku (6 mesiacov až 2 roky - 2 roky a viac).

    Výhody SPF - 6 mesiacov až 2 roky:

    • tým, že sú založené na prírodnej báze (minerálne), majú menej alergizujúci potenciál,
    • vhodné aj pre citlivú pokožku,
    • sú bez parfumácie,
    • cenovo medzi sebou len s malými odchýlkami.

    Nevýhody SPF - 6 mesiacov až 2 roky:

    • veľa z nich robí biely povlak.

    Výhody SPF - 2 roky a viac:

    • na výber máme z dvoch typov (minerálne a chemické),
    • oba typy nie sú zdraviu škodlivé,
    • chemické sú pohodlnejšie na aplikáciu (niektoré vo forme peny),
    • cenovo približne rovnako.

    Nevýhody SPF - 2 roky a viac:

    • chemické častejšie alergizujú, veľa detí je s nimi však v poriadku,
    • pri pobyte vonku by sa mali reaplikovať každé 2-3 hodiny,
    • pri vode treba zvoliť vodeodolné,
    • pri novom produkte je potrebné robiť „patch“ test, a teda na kúsok kože na predlaktí naniesť a čakať 48-72 hodín.

    SPF vhodné od 6 mesiacov až 2 roky

    La Roche Posay Baby 50 ml

    SPF 50+, objemovo má síce len 50 ml, ale konzistencia mlieka mu zaručuje jednoduché rozotieranie. Má hebkú a príjemnú zamatovú textúru. Pokožku zanecháva hydratovanú a vyživenú. Toto SPF je vhodné pre veľmi citlivú pokožku, takže ideálne pre najmenšie deti. Je hypoalergénne a úplne bez parfumácie. Pre udržanie ochrany je vhodné produkt opakovane aplikovať v dostatočnom množstve, najmä pri potení.

    null

    Uriage Bebe Mineral 50 ml

    SPF 50+, objemovo 50 ml balenie v konzistencii krému. Vhodný pre všetky typy pleti a typy pokožky. Obsahuje aktívne látky ako sú vitamín C a vitamín E. Hydratuje detskú pokožku. Je možné ho aplikovať na telo aj na tvár. Vo vlastnostiach vyniká, že je vodeodolný, hypoalergénny, bez alkoholu a bez parfumácie.

    null

    Bioderma Photoderm Mineral 100 ml

    SPF 50+, na báze spreju v čom je veľká výhoda v nanášaní. Sprej ponúka už štedrejší objem balenia a to až 100 ml. Je vhodný pre všetky typy pokožky. Obsahuje 100% minerálnych filtrov a je bez parfumácie. Vďaka bunkovej ochrane v kombinácii so slnečnými filtrami chráni pokožku do hĺbky, aktivuje prirodzené reparačné mechanizmy a zaručuje tak pokožke potrebnú ochranu. Bonusom je aj to, že vďaka fluidnej textúre nezanecháva na pokožke mastný film ani biele stopy.

    null

    Heliocare 360° Pediatrics Mineral 50 ml

    SPF 50+, v 50 ml balení. Konzistenciou to je fluid vhodný pre citlivú, atopickú až ekzematickú pokožku. Veľmi šetrný k jemnej detskej pokožke. Vyznačuje sa tým, že je hypoalergénny, hydratačný a vodeodolný. Vhodný na použitie na telo aj na tvár.

    null

    SPF vhodné od 2 rokov a viac

    V tomto prípade máme na výber minerálne aj chemické filtre. Zameriame sa však na tie chemické. Sú rovnako účinné a bezpečné ako minerálne, ale pre vyšší alergizujúci potenciál, vhodnejšie až pre staršie deti.

    Bioderma Photoderm Kid Spray 200 ml

    Bioderma má na trhu v tejto kategórii pre staršie deti až tri verzie SPF – sprej, pena a mlieko. Zamerali sme sa však na sprej, ktorý sa jednoduchšie nanáša a aj objemovo je väčší.

    SPF 50+, krém v spreji v konzistencii oleja. Vhodný je pre citlivú pleť a pokožku, výborne znášanlivý. Má patent bunkovej bioochrany, a teda podporuje obranyschopnosť kože počas slnenia. Je hypoalergénny, bez parfumácie, bez parabénov a bez oktokrylénu. Najlepšie je aplikovať ho opakovane 2 – 3 hodinách, ale aj napríklad po športe, zotretí alebo aj preventívne po pohybe vo vode.

    null

    Heliocare 360° Pediatrics 200 ml

    SPF 50+, v objemovo bohatom balení (až 200ml) je transparentný neviditeľný sprej pre citlivú pokožku. Sprej vyniká ľahkou nemastnou textúrou, ktorú netreba rozotierať. Navyše, aplikácia je možná aj na mokrú pokožku, čo uľahčuje každodennú, napríklad aj dovolenkovú starostlivosť. Je hypoalergénny, vodeodolný a bez parabénov.

    null

    La Roche Posay Anthelios Dermo-Pediatrics 250 ml

    SPF 50+, konzistenciou mlieko v bohatom objemovom balení až 250 ml. Vytvorené pre citlivú pokožku so sklonom k slnečnej intolerancii. Výhodou je aplikácia priamo na mokrú pokožku, na ktorej vytvára film odpudzujúci vodu. V tomto prípade nezanecháva ani biele stopy. Textúra mlieka je jemná, nemastná a nelepivá, ľahko sa rozotiera.

    null

    Daylong Kids 150 ml

    SPF 50+, mlieko s rovnako štedrým objemom ako tie predchádzajúce (150 ml). Je vhodné pre všetky typy pleti, pre citlivú a aj pre všetky typy pokožky. Hydratuje, chráni pred spálením kože, vyživuje a ošetruje. Takisto je mlieko aj vodeodolné.

    null

    Aj vďaka produktom s SPF vieme seba aj naše deti veľmi dobre chrániť pred nežiaducim UV žiarením. Oceňujem hlavne La Roche Posay Anthelios a jeho aplikáciu na mokrú pokožku, no u nás najviac zabodovala Bioderma Photoderm Kid, ktorá svojim ochranným filtrom a olejovou konzistenciu najviac zapasovala synovej jemnej a veľmi bledej pokožke. Avšak, ktorýkoľvek zo spomínaných SPF si vyberiete, zaručí vám veľmi vysokú ochranu, ktorá spríjemní pobyt na slnku alebo vo vode.

    Aké sú tie vaše overené? Vyskúšate alebo ste už skúšali niektoré z týchto vyššie spomínaných?

    eilish
    23. máj 2021    Čítané 55x

    Jarné radlerovské testovanie chutilo extra sviežo

    Extra osvieženie pre každého a bez výčitiek! Taká je svieža radlerovská novinka od Zlatého Bažanta, ktorý v novej trojici nealko nápojov spojil chuť piva so šťavnatým ovocím.

    Zlatý Bažant každý rok milo prekvapuje, keď na jar predstavuje nové príchute svojich ovocných Radlerov. Túto sezónu prichádza s trojicou plechovkových Radlerov 0,0 % Svieži a Extra Svieži, bez pridaného cukru. Novinkou z radu Svieži je Brusnica & Ríbezľa a rad Extra Svieži zastupujú šťavnaté príchute Citrón a Grapefruit.

    Zlatý Bažant Radler 0,0 % Svieži BRUSNICA & RÍBEZĽA

    Na prvý pohľad, sa zdá, že tento Radler bude presladený, ale opak je pravdou. Je mierne sladký, so sviežim nádychom horkastej chuti svetlého piva a táto nealko kombinácia s brusnicou a ríbezľou mu dodáva sladkokyslú chuť, ktorá vo výsledku perfektne osvieži. Obsahuje o 30 % menej cukru ako nápoje Zlatý Bažant Radler 0,0 % bez označenia Svieži alebo Extra Svieži. Najlepšie chutí vychladený a ako nápoj sa hodí na každú príležitosť. Ja som si ho najviac vychutnala pri chvíľke pohody na balkóne, spolu s čerstvo upečeným koláčom. Perfektne sa však hodí aj na dlhšie cesty autom, kedy toto osvieženie ocení aj šofér.

    Zlatý Bažant Radler 0,0 % Extra Svieži CITRÓN

    Ovocná príchuť citróna v nealko nápoji je už akousi klasikou, no tentokrát to Zlatý Bažant posunul na vyšší level. Citrónový Radler je 100 % prírodným produktom, bez pridaného cukru, bez konzervantov a bez umelých farbív. Ako jediný z noviniek prekvapil najviac. Niekto by očakával poriadnu nálož citrónovej chuti, avšak opak je pravdou. Chuť citróna je mierna, no zároveň extra svieža a nepresladená. Niekomu sa môže zdať, že to nestačí a zastúpenie citrusovej príchute v tomto prípade jednoducho chýba, ale celý Radler sa nesie najmä v duchu horkastej chuti piva namixovanej s extra sviežim a šťavnatým citrónom. Veľmi dobre padne po celodennej práci v záhrade, no mne sa osvedčilo podávať ho vychladený, ako osvieženie pitného režimu k obedu alebo večeri.

    Zlatý Bažant Radler 0,0 % Extra Svieži GRAPEFRUIT 

    Grep ako taký je sám o sebe špecifický a aj moje očakávania boli zo začiatku nejednoznačné... Ale tá grepová horkastá chuť, v spojení s horkastou príchuťou piva, má niečo do seba. Celému nápoju dodáva pocit sviežosti a osvieženia počas i po celom náročnom dni. Grepový Radler je 100 % prírodný a nealkoholický produkt, bez konzervantov a bez umelých farbív. Ani v tomto prípade nemožno hovoriť o presladenom nápoji, ale práve o extra sviežom nealko pive vhodnom na každú, nielen letnú, príležitosť. Je skvelým spoločníkom počas teplých dní, keď som sa na záhrade, bez bazéna, cítila ako na dovolenke pri mori. Spríjemní aj každý online koncert alebo seriál v pohodlí domova a stal sa mojim, takmer každodenným, spoločníkom.

    Pre milovníka Radlerov ako som ja, bolo potešením testovať tieto Zlatý Bažant novinky. A keďže viac inklinujem ku sladším príchutiam, vyhral u mňa bez váhania práve Zlatý Bažant Radler 0,0 % Svieži BRUSNICA & RÍBEZĽA, čo je očividné aj z fandiacej hokejovej fotky.

    Ďakujem Modrý koník a Zlatý Bažant, že som si aj vďaka vám mohla užiť toto extra svieže testovanie.

    #test_zlatybazant3 #recenzia #skusenosti_zlaty_bazant_extra_sviezi10

    eilish
    24. jún 2020    Čítané 1046x

    Ten čas tak rýchlo letí

    Polrok ubehol ako voda a ja sa musím rozlúčiť.

    Lúčim sa ako Ambasádorka Verbena, ale pokračujem ako jedna z vás, žena, manželka, mama. Bola to veľká výzva a ja za ňu ĎAKUJEM, no je načase .. posunúť sa ďalej.

    Každodenné tvorenie obsahu pre vás mi veľmi veľa dalo a ja vám chcem žienky hlavne poďakovať, že ste boli súčasťou tejto našej bylinkovej cesty na MK. Že ste sa zapájali do súťaží, úloh .. alebo len tak, akosi prirodzene, komentovali jednotlivé príspevky.

    No moje veľké ĎAKUJEM patrí tímu Verbena, že mi dali príležitosť s nimi spolupracovať. Veľa som sa naučila a som bohatšia o množstvo nových poznatkov.

    A aby som na záver nezabudla na to najhlavnejšie. Ďakujem celému MK, no najmä Dominike, @dominika_c , za podporu, rady a celkovo za to, že robí svoju v mnohých prípadoch náročnú prácu na jednotku.

    Koniec koncov, teším sa, že sme si s niektorými z vás vytvorili mini virtuálne priateľstvá a budem rada, ak sa tu budeme navzájom vídať aj naďalej.

    Vaša

    Oli

    eilish
    6. jún 2020    Čítané 115x

    Zdravý životný štýl môže aj chutiť

    Zdravý životný štýl nemusí byť založený len na diétách, cvičení či obmedzovaní sa v jedle ako takom. Bude taký, aký si ho nastavíme ... aký si k nemu vybudujeme vzťah, ako si ho doslova ušijeme priamo na seba, aby nám vyhovoval v čo najlepšej možnej forme. Nie je to len pojem či fráza, je to štýl života, ktorý nám správnym zaobchádzaním môže zabezpečiť kvalitné a v neposlednom rade aj zdravé bytie. A človek by ani nepovedal, že môže aj tak dokonalo chutiť!

    Príroda nám ponúka množstvo možností, ako si vybudovať zdravý životný štýl. Môžeme obrábať polia či vlastné záhrady a dopestovať si tak plodiny, ktoré nám chutia a obľubujeme ich v našom jedálničku asi najviac. A ja rada vyhľadávam kvalitné výrobky podčiarknuté prírodou a najradšej si niektoré z nich aj sama dopestujem.

    Za veľmi veľa vďačím svojej mame a starej mame, vďaka ktorým som si obľúbila bylinky. Sušené, ale aj čerstvé. Do varenia, v čaji. Najradšej mám mätu a medovku, nepohrdnem ani repíkom či materinou dúškou. V lete mätový čaj ako osvieženie, v zime poriadne horúci na zohriatie. Ako mama dvojročného chlapca som využila to, že mám záhradu a pestujem si bylinky aj ja. Postupne ho učím na túto, preňho nevšednú chuť. Dávam si záležať na tom, čo by malo byť v jeho jedálničku a v akom zložení. Naším už overeným ranným rituálom je čaj zo sušenej mäty s citrónom, ktorej sa minulý rok v mojej záhrade mimoriadne darilo. Postupne ho už obohacujeme aj čerstvou mätou. K tomu nikdy nepohrdneme „sladkosti“ bez farbív s chuťou byliniek, plnej minerálov. Tá vyváženosť chutí je ako ranný balzam pre dušu, keď potrebujeme naštartovať organizmus na celý deň.

    Spojenie byliniek a sušienok je dokonalá náhrada nezdravých sladkostí nielen pre mňa, ale aj pre syna a manžela. Som tak trochu na sladké zameraná a moje kilá na váhe si so mnou robia čo chcú. Preto je toto v mojom jedálničku vítaná zmena. A ešte aj chutí a rozvoniava ako babičkina záhrada plná vôní byliniek a ruží.

    Výhodou ranného mätového čaju je aj to, že si ho môžem zo sebou zobrať aj niekde von, do záhrady, na prechádzku do mesta, či už teplý alebo chladný.

    Po rannom čajovom prebudení znie slovíčko káva ako dezert. Dezert, ktorý potrebuje ešte svoj ďalší dezert. Niečo chutné a zároveň zdravé, čo nakopne tvorivú, kreatívnu dušu v tvorbe, prinesie jej inšpiráciu a dodá silu. Ten čas, kedy si môžem nerušene vypiť kávu a prečítať obľúbený časopis je na nezaplatenie.

    Po rannom čajovom prebudení znie slovíčko káva ako dezert. Dezert, ktorý potrebuje ešte svoj ďalší dezert. Niečo chutné a zároveň zdravé, čo nakopne tvorivú, kreatívnu dušu v tvorbe, prinesie jej inšpiráciu a dodá silu. Ten čas, kedy si môžem nerušene vypiť kávu a prečítať obľúbený časopis je na nezaplatenie.

    Keď sa syna opýtam, čo si na obed uvaríme, ešte mi nevie úplne presne odpovedať, ale ja mám v tom už dávno jasno. Niečo dobré, zdravé a rýchle. Vtedy siaham po domácej zelenine zo záhrady. Minulý rok sme vďačili štedrej úrode a tak sme sa okrem mrkvy a zemiakov tešili napríklad aj cesnaku a orechom. Posledné dni si pochutnávame na reďkovke, ktorej sa veľmi dobre darilo v zeleninovom záhone.

    Neprestáva ma udivovať aká krásna chuťová spojitosť môže nastať medzi zeleninou a bylinkami. Obe sú nielen zdravé, ale aj chutné. A preto nájsť na našom trhu niečo chuťovo výborné a zároveň prírodou inšpirované nie je ľahké. No Verbena sušienky a cukríky obohatené o bylinky toto v mojich očiach dokonalo splnili. 

    Aké dôležité je ukradnúť si čas pre seba. Hoci aj počas obedného spánku. Keď nerušene môže aj mama maškrtiť. Hlavne taká mama ako ja, ktorá bojuje s kilami navyše a zároveň obľubuje sladké.

    Čas pre mamu je tým najvzácnejším. Je to akási malá oáza toho, keď sa všetko zastaví a vie si užívať život taký aký je. Aj toto je istý spôsob zdravého životného štýlu = zdravo si vychutnať pár minút pre seba a oddychovať, zrelaxovať.

    Po dobrom obednom spánku sa radi dobíjame energiou na slniečku. Či už na prechádzke v prírode, v záhrade alebo na balkóne. S čajom na zohriatie alebo osvieženie. Podľa ročného obdobia, podľa nálady.

    A keď práca volá, najlepším pomocníkom pri písaní či tvorení sú zdravé, malé, plné vitamínov, prírodou inšpirované sušienky. Bez výčitiek, vyčarujúce úsmev, obohacujúce o harmóniu chuti s výnimočným zložením.

    Vďaka týmto chutným lístkom aj moje cvičenie nabralo iný rozmer. Zaháňam nimi chuť na sladké a často ma prenesú do oázy byliniek a relaxu, kde si aspoň v myšlienkach vychutnávam atmosféru pokoja a pohody.

    Zdravý životný štýl v skratke v jednom dni alebo variácii dní môže chutiť napríklad aj takto. Ako ten môj. Jednoducho, obyčajne, užívaním si prítomného okamihu a vychutnávaním si radostí i starostí, ktoré život prinesie. Pridanou hodnotou sú jedlé dobroty a nápoje, ktoré nám dodávajú pocit blaženosti a naplnenosti.

    Oli

    eilish
    24. apr 2020    Čítané 2932x

    Chutný púpavový med

    Sezóna púpavy je tu!

    A my ju môžeme využiť v náš prospech. Čo si z púpavy vieme pripraviť? Napríklad aj med či sirup. Je to veľmi jednoduché a rýchle. Zvládne to naozaj každý.

    Púpavový med má u nás dlhú tradíciu. Mnohým pripomína detstvo, iní zas o ňom počuli od svojich prastarých mám. Je redší ako iný včelí med, no svoje zdravotné účinky a iné pozitíva si zachováva.

    Užívaním jednej čajovej lyžičky denne, med prispieva k posilneniu imunity a podporuje správne fungovanie organizmu. Je účinný pri prechladnutí či proti kašľu, pri liečbe a prevencii vzniku cukrovky. Podporuje imunitný systém, trávenie a krvotvorbu, prečisťuje krv a cievy, prevencia vzniku Anémie a rakoviny. Pôsobí močopudne, prečisťuje obličky a močové cesty.

    Poďme si spolu pripraviť tento prírodný zázrak.

    Budeme potrebovať: 

    400 ks púpavových kvetov bez stoniek, 

    2 ks bio citrónov, 

    2 l vody, 

    2 kg kryštálového cukru.

    Kvety púpavy nazbierame na neznečistených miestach, mimo prašných ciest, najlepšie po daždi a v čase obeda, keď sú kvietky najviac otvorené. Odtrhneme ich od stoniek, umyté citróny nakrájame na plátky, dáme všetko do hrnca a zalejeme vodou. Varíme asi 15 minút na miernom ohni. Potom odstavíme a necháme lúhovať na chladnom mieste 24 hodín. 

    Po jednom dni zmes prelejeme cez sitko alebo dôkladne precedíme cez gázu. Následne pridáme cukor, premiešame a hodinu a pol varíme na miernom ohni, tak, aby stále vrel, do zhustnutia. Čím hustejší med chceme mať, tým dlhšie by sme ho mali variť, na nízkom stupni, aby sa vyparilo čo najviac vody. Po uvarení nalievame do sterilizovaných fliaš, ktoré ihneď uzavrieme a prevrátime hore dnom.

    Med je hotový. Výborne sa hodí do čaju aj na chlebík.

    A k čomu nám ešte púpava napomáha? Nakuknite do nášho #herbar_verbena a inšpiruje sa aj vy. 🙂

    Krásny večer!

    Oli

    eilish
    10. apr 2020    Čítané 3027x

    Veľkonočné tvorenie - jednoducho a rýchlo

    Nestihli ste si tento rok nakúpiť všetky potrebné dekorácie na veľkonočnú alebo jarnú výzdobu? Nevadí. Využiť sa dá aj to, čo už máme a zvyšok nájdeme v prírode.

    Príroda nám ponúka nekonečno možností. Nielen svoje jedlé dary, ale aj tie oku lahodiace. Stačí sa dobre poobzerať okolo seba a určite niečo nájdeme. 

    Predstavím vám pár inšpirácií, ako si „v  hodine dvanástej“ jednoducho a rýchlo vyzdobíte svoje bývanie. 

    Všestranný mach

    Fantázii sa medze nekladú! Obyčajný mach môžeme využiť na niekoľko spôsobov. Naaranžovať do misky s inou dekoráciou alebo do vázy spolu s cibuľkami narcisov. Potom už len čakať na ich vykvitnutie.

    Vetvičky vŕby

    Bahniatka a zlatý dážď už odkvitli? Nevadí.. vieme ich nahradiť vetvičkami vŕby, na ktoré môžeme povešať kraslice, ale aj nami vyrobené vajíčka, prípadne vtáčiky či pierka. Vetvičky minimalisticky vyniknú ako milé zátišie vo vysokej váze, v okne, či na slávnostne prestretom stole.

    Váza plná prepeličích vajíčok

    Niekedy všetko závisí na detailoch a pritom stačí tak málo. Sklenená váza, fľaša, miska, čokoľvek priehľadné. Dnu nasypeme napríklad prepeličie vajíčka, do stredu dáme zajaca a dekorácia je na svete. Ja som použila mini polystyrénové vajíčka, ale vítané sú aj iné doplnky. Už spomínaný mach, trochu slamy a podobne.

    Recyklovaný obal na vajíčka

    Využila som obal na vajíčka a vyrobila som z neho takúto nádheru. Hodí sa nielen na jedálenský stôl, ale aj ako ozdoba na konferenčnom stolíku. Škrupinky od vajíčka môžu slúžiť ako svietnik a dekorácia je za pár minút hotová.

    Budeme potrebovať: obal na vajíčka, škrupinky, čajové sviečky, mach, mini vajíčka, halúzky alebo kvietky.

    Čajové sviečky povkladáme do škrupiniek, tie zas vložíme do obalu. Pridáme mach a halúzky, prípadne drobné kvietky. Zvyšné miesto v obale môžeme doplniť prepeličími vajíčkami.

    Zvyšný mach vieme šikovne použiť napríklad aj do stojana na vajíčko.

    Aj vy ste tento rok niečo tvorili? Pochváľte sa mi vašimi výtvormi. 🙂

    Krásny deň!

    Oli

    eilish
    31. mar 2020    Čítané 1301x

    Týždeň s Ambasádorkami: Utorok plný čitateľských tipov pre deti aj dospelých

    V tomto týždni plnom tipov a zábavy .. dnes pokračuje #verbena

    Aktuálna neľahká situácia nás síce núti byť doma, ale čo keby sme si to aj nejako spríjemnili? A tipov na dobré knihy nie je nikdy dosť. Preto som sa rozhodla predstaviť vám knihy pre deti aj dospelých, ktoré sú u nás veľmi obľúbené.

    Tak sa pohodlne usaďte, pripravte si milovaný nápoj a začítajte sa do nasledujúcich riadkov.

    DETSKÉ KNIHY

    Potulky jarou - Rotraut Susanne Bernerová

    Jar je v plnom prúde a v našej knižnici nesmú chýbať Potulky jarou. Kniha je zo série štyroch kníh, ktoré zároveň predstavujú každé ročné obdobie (Potulky jarou, letom, jeseňou a zimou) a najnovšie je možné dostať aj Potulky nocou. Medzi deťmi sú veľmi vyhľadávané a inak tomu nie je ani u nás. Potulky alebo aj inak povedané – sprievodca 4 ročnými obdobiami sú založené na princípe hľadaj a nájdi,  bez textu. 

    V každých potulkách je graficky znázornené, čo je pre to dané ročné obdobie typické. V tých jarných sledujeme ako sa prebúdza príroda, ako ľudia vykonávajú jarné upratovanie, chystajú záhradky, otvárajú sa trhoviská. Touto hravou formou čítania sa deti zároveň učia rozoznávať postavy, povolania, veci.

    Gerda – Adrián Macho

    Veľa z nás už túto milú knihu pozná, no nedá mi nepodeliť sa o ňu. Odkedy ju Maťo dostal ako niekoľkomesačný, má ju rád dodnes. A to nielen vďaka dokonalým ilustráciám od Adriána Macha, ale aj vďaka príbehu, ktorý zaujme natoľko, že sa stane neoddeliteľnou súčasťou detskej knižnice. 

    Malá Gerda je najšťastnejšia veľryba na svete. Raz sa však prihodí niečo nečakané a Gerda zostane úplne sama. Vyberie sa teda na plavbu šírym oceánom. Cestou stretáva veľa nových kamarátov: kosatky, tučniaky, čajky a chobotnice. Prezradia jej zaujímavosti o svojom živote, ale aj o oceáne, v ktorom všetci spolu žijú. Nájde nakoniec malá Gerda nový domov?

    Cukrové topánky – Adela Režná

    Cukrové topánky sme si začali čítať len nedávno. Vždy pred spaním a rozoberáme negatívny dopad konzumácie sladkostí napríklad aj na mliečne zuby. Kniha totižto rozpráva príbeh o nezdravej láske k sladkostiam a následkoch pažravosti. 

    Poukazuje aj na to, že sladkosti sa dajú jesť aj s mierou a ak sú pripravené zo zdravších a lokálnych ingrediencií, sú o to chutnejšie. Tento milý, vtipný a krásne ilustrovaný príbeh nemoralizuje, ba naopak, dáva jemný návod na to, ako deťom vysvetliť, že vo všetkom musíme nájsť tú správnu mieru a vždy je lepšie siahnuť po zdravšej alternatíve.

    Ilustrované atlasy unikátnych faktov z ríše zvierat - Maja Säfströmová

    Priznávam, že tieto knihy som si zamilovala najmä ja, ale ten môj malý objavovateľ ich tiež nenechá na pokoji. Zvieratká, to je jeho! Švédska ilustrátorka vytvorila sériu atlasov, ktoré na prvý pohľad zaujmú staršie deti, ale aj dospelých. Pri čítaní objavíte spolu s najrozličnejšími zvieratami z rôznych kontinentov, dávno vyhynutými tvormi a roztomilými mláďatkami, aký krásny, unikátny a vzácny je svet okolo nás.

    KNIHY PRE DOSPELÝCH

    Som mama a stále som mama – Kristína Farkašová

    Je tu niekto, kto ešte nečítal túto knihu/y? V tomto úsmevnom čítaní nielen pre mamy listujem vždy, keď mám pocit, že potrebujem rozveseliť.  Kristínine vtipné písanie vás zavedie do sveta jej „knedlí“ (dvojičiek Matildy a Ely) a pobaví aj ženy, ktoré zatiaľ matkami nie sú. O materstve rozpráva s nadhľadom a láskou, využíva svoj legendárny trefný a nápaditý  humor. Svoje každodenné starosti a povinnosti opisuje živo, až máte pocit, že ste u nich na návšteve. Okrem vtipnej stránky knihy, môže byť pre nás matky aj povzbudením. V tom, že aj iné mamy majú tie isté starosti a radosti ako my a určite nie sme jediné na tomto svete. Knihy sú doplnené o milé ilustrácie od Borisa Farkaša. Sériu dopĺňa tretia kniha Budem mama.

    Absyntovky od Prekliatych reportérov

    Mám veľmi rada reportážnu literatúru. Je to moja srdcovka už zo školských čias. A ten kto má rovnako rád reportáže, toto je preňho to pravé orechové. Vydavateľstvo Absynt vydáva reportážnu literatúru z celého sveta. Vo svojej edícii Prekliati reportéri cez aktuálne a dôsledné spracovanie témy, objektívnym prístupom, hľadaním zmierenia a odvahou autora neuspokojiť sa s frázami, ktoré sa núkajú pri hľadaní zložitejších a nejednoznačných odpovedí, prinášajú svedectvá o svete, v ktorom žijeme, a teda aj o každom z nás. Všetko sú to témy, ktoré vo svete rezonujú a veľakrát to nie je ľahké čítanie.

    Malá kniha Hygge – Meik Wiking

    Počuli ste už o tom, že Dáni sú najšťastnejším národom na svete? A môže za to jediná vec – dánsky životný štýl hygge. Sú to chvíle, keď sa v hrubých ponožkách zababušíte do pohodlnej deky, kým vonku zúri búrka. Hygge, to je ten neopísateľný pocit, ktorý sa vás zmocní pri pohľade na červenkasté nebo so zapadajúcim slnkom. Kniha prináša praktické a jednoduché tipy, ako zažívať viac radosti a plnými dúškami si užívať chvíle pohody na dánsky spôsob hygge. A to všetko od oblečenia, doplnkov, osvetlenia vášho domova, cez spoločný čas s priateľmi a rodinou až po chutné recepty.

    A ja mám rada práve takéto vychutnávanie si pohody. To môžeme teraz praktizovať naozaj každá. V pohodlí svojho domova. Aspoň na chvíľu prísť na iné myšlienky. Zababušiť sa do deky, otvoriť si knihu, ktorú sme dlho odkladali, pripraviť si obľúbenú kávu alebo čaj. Alebo, len tak si vyložiť nohy, meditovať, oddychovať a užívať si prítomný okamih s #verbena_susienky plnými benefitov a inšpirovanými prírodou.

    Okrem Hygge Meik Wiking napísal aj knihu Lykke, kde predstavuje autentické príbehy, dôkazy a rôzne tipy ako tráviť voľný čas, cez vzťahy so susedmi až po varenie.

    Ak ste došli až sem, ďakujem vám za prečítanie! Ak ste sa konkrétnou knihou aj inšpirovali budem len rada.

    Na záver som si pre vás pripravila súťažnú otázku za #srdiecka

    "Aká je vaša a vašich detí obľúbená kniha?"

    Podmienkami pre zapojenie sa je LIKE na článok a komentár s odpoveďou. Odmenou bude pre každého kto splní podmienky 10 a jedna vyžrebovaná výherkyňa získa 20

    Do súťaže sa môžete zapojiť do 48 hodín od publikovania článku. Výherca bude následne vyhlásený u mňa na blogu, tak ho nezabudnite sledovať. Sledujte aj hashtag #tyzden_s_ambasadorkami, pretože práve na ňom sa budú každé ráno zverejňovať súťažné články od ambasádoriek.

    eilish
    29. mar 2020    Čítané 294x

    Týždeň s Ambasádorkami!

    S príchodom prvých jarných dní sa mení nielen počasie, ale aj naša nálada. Povedzme si úprimne, každý z nás si toto obdobie predstavoval inak… Byť zavretý doma, nikam nechodiť, stále tí istí ľudia (aj keď sú to naši príbuzní, ruku na srdce ponorka je ponorka 😀).
    Tak sme sa Ambasádorky v koníku rozhodli, že si tieto spoločne strávené chvíle v izolácii užijeme naplno, najviac ako sa len dá a vyťažíme z toho maximum!

    Budeme veľmi radi ak sa k nám pridáte! Keď si teda chcete chvíle doma spestriť, tak tento týždeň sledujte blogy Ambasádoriek, čítajte články, inšpirujte sa a súťažte o poriadne dávky srdiečok alebo o super ceny!

    Pripravili sme si pre vás #tyzden_s_ambasadorkami !
    Ako sa do tohto týždňa s Ambasádorkami zapojiť?

    1. Sledovať blogy Ambasádoriek
    1kriosa1 - Britax Römer
    domichrumi - Fisher-Price
    zuzkanr - Baby Dove
    zuzannka10 - Pepco
    eilish - Verbena
    doda818 - KetoDiet
    holubicka28 - Sunar

    2. Čítať články Ambasádoriek! Počas tohto týždňa s Ambasádorkami vyjde každý deň jeden článok. Každý deň si pre vás jedna z nás pripraví zopár tipov, rád a inšpirácií ako si spríjemniť tieto dni Vašou úlohou je prečítať si článok, ktorý vyjde každý deň medzi 7:00-9:00.

    3. Dať like na článok a pod článok napísať komentár so svojou súťažnou odpoveďou. Na konci každého článku sa bude nachádzať súťaž, do ktorej máte možnosť sa zapojiť. Každá súťaž bude trvať do nasledujúceho dňa do polnoci. Vyhrať môžete zaujímavé ceny, alebo poriadnu dávku srdiečok. O čo súťažíte sa dozviete stále na konci článku, aj so súťažnou otázkou.

    Každý deň v tento #tyzden_s_ambasadorkami máte možnosť zapojiť sa, čítať články, súťažiť, vyhrať cenu alebo ♥

    Tešíte sa? My veľmi! Začíname už zajtra!

    PS: Sledujte blogy ambasádoriek #britaxroemer, #baby_dove, #ketodiet, #fisherprice, #pepco, #sunar #verbena , aby ste vedeli, kde sa práve súťaží!

    Na zahriatie si môžeme dať prvú súťaž o #srdiecka . Ktorá z fotiek na našej spoločnej koláži je tá moja? Poznáte ma? Za správnu odpoveď pošlem ♥♥♥♥♥

    eilish
    28. mar 2020    Čítané 1644x

    Čo nám aktuálne príroda ponúka?

    Využime v týchto dňoch dary prírody a vytvorme si zásobu na celú zimu.

    Jar je tu a dáva nám to najavo aj samotná príroda. Všetko sa pomaly prebúdza k životu, pučia a kvitnú stromy, lietajú včely a ráno nás budia spevavé vtáky.

    Príroda nám však ponúka aj bohaté dary, ktoré vieme zužitkovať, aby sme sa bylinkami dobre predzásobili nielen na zimné obdobie, ale posilnili si imunitu aj v tejto neľahkej situácii.

    Medzi prvé jarné rastlinky, ktoré majú aj liečivé účinky patria napríklad: Prvosienka jarná, Podbeľ lekársky a Medvedí cesnak.

    Prvosienka jarná rastie na polotienistých trávnatých stanoviskách s dostatkom vlahy. Už po stáročia je známa ako liečivá bylinka a svoje uplatnenie v medicíne nachádza aj dnes. Podporuje produkciu a vykašliavanie hlienu, má antibakteriálne, protizápalové a silné antimykotické  účinky i zmierňuje bolesť. Zber prvosienky je najlepšie načasovať na jarné mesiace počas slnečných dní, kedy rastlina obsahuje najviac účinných látok. Vnútorne sa môže užívať vo forme čaju pri liečbe zápalu priedušiek, hrdla a kašľa a vonkajšie použitie je možné formou odvarov, tinktúr a prvosienkového oleja pri problémoch s pokožkou. Prvosienku môžeme nájsť nielen vo voľnej prírode, ale vieme si ju vypestovať v záhrade aj ako liečivú bylinku a zároveň ako jarné kvety v okrasnej záhrade.

    Podbeľ lekársky najčastejšie rastie na lúkach a poliach, ale aj pri cestách, na brehoch riek i okolo sídlisk. Je to medonosná kvetina obľúbená aj v ľudovom liečiteľstve. Za suchého počasia, skoro na jar, sa zbierajú čerstvo rozkvitnuté žlté kvety. Zbierajú sa aj listy, ale až začiatkom leta, po odkvitnutí rastliny. Kvet aj list sa suší v tenkých vrstvách, aby nedochádzalo k zapareniu. Kvety si musia zachovať svoju prirodzenú žltú farbu. Podbeľ sa využíva pri ochorení a zahlienení priedušiek a pľúc – uvoľňuje hlieny, pri zápaloch slizníc horných dýchacích ciest, pri zápalových ochoreniach hrubého čreva aj na utíšenie suchého a dráždivého kašľa vo forme čaju. Liečivé účinky listov možno využiť ako obklad na zápaly kože, chronické rany, pri zapálených žilách a kĺboch, pri reume i pásovom opare.

    Medvedí cesnak je zdravá a chutná bylinka, ktorá rastie skoro na jar vo vlhších lesoch. Má výraznú vôňu, korenistú chuť a liečivé účinky. Pri zbere sa treba sústrediť na mladé lístky, ktoré sú bohatšie na vitamíny a chuťovo príťažlivejšie. Túto sezónnu bylinku môžeme spracovať na mnoho spôsobov. Medzi najoverenejšie patria – uskladnenie v mrazničke, použitie pri varení, pečení, ale aj ako pokrm na studeno, aby sa v ňom zachovali všetky vitamíny. Najobľúbenejšie je však chutné pesto. Medvedí cesnak si môžeme vypestovať aj v záhradke. Rozmnožuje sa semienkami alebo cibuľkami. Vyhovuje mu tienisté miesto v blízkosti stromčekov alebo kríkov. Najviac sa mu darí vo vlhkom prostredí s jemne kyslou pôdou. Medzi jeho liečivé účinky patria detoxikačná schopnosť, napomáha pri žalúdočných problémoch i problémoch s vysokým krvným tlakom alebo aj pri liečbe srdcovo-cievnych ochorení či ochorení horných dýchacích ciest. V jarnom období je výborným posilňovačom imunity a jeho korenistá chuť môže pomôcť vypudiť z tela aj hlísty.

    Poznáte tieto najviac vyhľadávané bylinky? Prípadne, zbierate ich?

    My zbierame prvosienku aj podbeľ a radi z nich pijeme čaj. Minulý rok som si v záhradke nasadila medvedí cesnak a už sa krásne rozrastá, tak sa teším na jeho tohtoročnú úrodu.

    Krásny večer!

    Oli

    eilish
    26. mar 2020    Čítané 1309x

    Proti chorobám bojujeme dostatočným prísunom vitamínov

    Aktuálna, neľahká situácia nás núti zamyslieť sa, ako zvýšiť prísun vitamínov a posilniť tak svoju imunitu. Existujú vôbec nejaké tipy a triky, ktoré sú dostatočne účinné?

    V skratke, imunita zaisťuje obranu tela proti všetkým škodlivinám. V praxi, je to akýsi nástroj nášho tela, ktorý nás chráni pred nežiaducimi vplyvmi. Za posledné roky sa však výrazne zmenila naša životospráva a životný štýl. Sme pohodlnejší, zachutilo nám nezdravé jedlo, presúvame sa autami a pobyt na slnku niektorí vyhľadávajú len v čase letných dovoleniek. A práve aj toto sú faktory, ktoré môžu výrazne vplývať na našu imunitu.

    Medzi takzvaných nepriateľov imunity patria:

    • stres,
    • rafinovaný cukor,
    • nedostatok vitamínov a minerálov,
    • fajčenie,
    • nadmerné množstvo alkoholu,
    • nedostatok pohybu a spánku.

    Ako však rozhýbať a ochrániť svoj imunitný systém? Treba začať doslova od seba. Zmeniť životný štýl, pohľad na svet a vo veľkej miere aj na samého seba, vyhýbať sa stresu, zdravo sa stravovať, skoncovať napríklad s fajčením a obmedziť pitie alkoholu. Takto sa môžeme vyhnúť zvýšenej chorobnosti.

    Ďalej nám k tomu napomáha predovšetkým:

    • zdravá strava,
    • dostatok spánku,
    • veľa smiechu,
    • veľa športu,
    • ale aj spokojný život v kruhu svojich blízkych.

    Zdravá strava je základom, na ktorom by sme mali stavať. Je to zároveň ten najjednoduchší trik ako si posilniť imunitu. Príjem ovocia a zeleniny je v tomto prípade nevyhnutný. Ideálne, tie najvhodnejšie sú sezónne, domáce, alebo vždy čo najviac čerstvé z obchodu. Výbornými chuťovkami okrem čerstvej zeleniny a ovocia sú aj z nich spracované čerstvé šťavy, smoothies, ale aj zelenina na pare či polievky. Pomocníkom sú čaje z čerstvých i sušených bylín, z cibule, šípok, šalvie, žihľavy, púpavy, rakytníková šťava, strúhaný zázvor a citrón s medom k tomu. Medzi užitočné doplnky stravy patria aj cesnak (aktuálne napríklad aj medvedí cesnak), čili, kurkuma, kyslá kapusta, strukoviny ako také.

    Namiesto rafinovaného cukru sú alternatívou aj Verbena cukríky plné byliniek (levanduľa s čučoriedkou, šípka, šalvia, baza, zázvor, eukalyptus) alebo z prírody stvorené Verbena sušienky s benefitmi (bazové s kúskami amerických brusníc, rakytníkové s kúskami pomaranča, levanduľové s kúskami čučoriedok).

    Okrem toho je vhodné ku zdravej výžive doplniť dostatok základných vitamínov (C, A, E, D) a bioprvkov ako sú napríklad železo, zinok, magnézium, selén.

    K lepšej imunite prospieva aj dostatok spánku, otužovanie (napríklad v sprche ľadovou alebo vlažnou vodou), umývanie rúk, v zime vyhýbanie sa množstvu ľudí v preplnených uzavretých priestoroch, veľa vetrať.

    Ďalším z pozitívnych vplyvov na imunitný systém je šport. Pohyb ako taký v rôznych podobách zároveň  napomáha aj k pomalšiemu starnutiu. Veľmi prospešné sú každodenné, niekoľkominútové prechádzky (aj za každého počasia) i športová aktivita na čerstvom vzduchu a s ňou spojené otužovanie.

    Viete ako sa hovorí, smiech lieči! A inak tomu nebude ani v tomto prípade. Veľa smiechu a pozitívnej nálady len pridáva našej imunite a robí ju tak silnejšou. Preto si užívajme každý deň naplno, tešme sa s našimi blízkymi, vychutnávajme si radosti z maličkostí  a nezabudnime, že je len na nás, aký prístup si zvolíme.

    Majte krásny deň! ❤

    Oli

    eilish
    8. mar 2020    Čítané 280x

    Každá žena sa môže obliekať pohodlne a štýlovo

    Spojenie pohodlnosti a štýlového oblečenia. Presne toto spĺňa slovenská dizajnová značka Lull. Jednoduchý, moderný dizajn a kvalitné materiály, vďaka ktorým sa každá žena môže obliekať nielen štýlovo, ale najmä pohodlne. A pohodlnosť v každej situácii je aj jedným z hlavných zameraní značky.

    Na stránke mäkkučkej značky Lull, si každá žena má z čoho vybrať. Možností je hneď niekoľko, od jednotlivých doplnkov až po sezónne zimné bundy. Značka sa zameriava na kvalitné nadčasové oblečenie, ekologicky vyrobené, za férových podmienok s vášňou k dizajnu. A to je naozaj aj vidieť.

    Pri mojom výbere som dbala na farby a využitie. Mám rada jemné, jednoduché a prírodné odtiene, takže základom bola u mňa krémová, svetložltá a sivá farba, ktoré viem nakombinovať aj s inými farebnými prevedeniami. Nákup prebehol naozaj rýchlo a doručenie, tak ako píšu na stránke, do troch dní. Ak chcete tovar vrátiť, môžete tak spraviť do 14 dní a ak vám nesadla veľkosť, vymenia vám ju kedykoľvek. Avšak na stránke sa nachádza veľkostná tabuľka, vďaka ktorej nebudete pri výbere stratené.

    Po dlhom uvažovaní som sa nakoniec rozhodla pre Vestu Hot Cider, ktorá sa hodí nielen pod zimný či prechodný kabát, ale vynikne aj počas teplejších jarných či jesenných dní namiesto svetríka. K nej sa nielen farbou, ale aj typovo hodí tričko Yellow Scrooge a pre moje hygge, pohodové chvíle pri káve som výber doplnila o podkolienky Kaybees

    Vesta Hot Cider bola láskou na prvý pohľad. Je dlhá, krémovej farby, áčkového strihu a vďaka obsahu panenskej vlny vám už nikdy nebude zima. Materiál je síce príjemne hrejivý, ale na najviac zaťažených miestach môže žmolkovať. Oceňujem, že jej súčasťou je aj opasok, ktorý sa prispôsobí každému typu postavy a bonusom sú vrecká. Vesta je ideálna na zimu, respektíve chladnejšie počasie, ale viem si ju predstaviť aj teraz na jar, keď sa pomaly otepľuje.

    Tričko Yellow Scrooge je svetložlté, voľné tričko s rolákom, z mäkkučkého plyšu, oversized strihu. Pre mňa ideálny spoločník pri loungovaní alebo jednoducho pri užívaní si domácej pohody. K tomu šálka dobrého čaju, kávy, kniha a nič viac mi nechýba. Hodí sa aj k veste, na prechádzku do prírody aj do mesta. Je štýlové, trendy, športové. Vybrala som si veľkosť M a je naozaj veľké a zrejme by mi stačilo aj Sko.

    Ako posledné boli u mňa jasnou voľbou podkolienky Kaybees z 80% bavlny v univerzálnej veľkosti. Som človek zimomravý a preto je u mňa základ mať nohy v teple. V každej situácii, aj keď ide len o relax v pohodlí domova. Podkolienky sedia výborne a svojim farebným aj materiálovým prevedením oživia každý outfit.

    Slovenská značka Lull ma zaujala už na prvý pohľad, no po otestovaní týchto jednotlivých kúskov som sa zaľúbila ešte viac. Oblečenie je doslova ovečkovské, mäkkučké, pohodlné a príjemné na dotyk. 

    Tento koncept si ma hneď získal a môžem len odporúčať. Značke ostávam verná a už sa teším na novú kolekciu! 🖤

    Ďakujem Modrý koník a Lull, že som si mohla aj vďaka vám rozšíriť svoje módne obzory a stať sa tak súčasťou tohto #test_lull

    eilish
    3. feb 2020    Čítané 921x

    Rok 2020 bude inšpirovaný prírodou

    Príroda je našim zdrojom už od počiatku. Vieme z nej čerpať nielen inšpiráciu, energiu, ale aj konkrétne dary, ktoré môžeme využívať vo svoj prospech. Ponúka nám aj množstvo možností, ako si vybudovať zdravý životný štýl. Môžeme obrábať polia či vlastné záhrady a dopestovať si tak plodiny, ktoré nám chutia a obľubujeme ich v našom jedálničku asi najviac. A ja rada vyhľadávam kvalitné výrobky podčiarknuté prírodou a najradšej si niektoré z nich aj sama dopestujem. Viete čo prírodné mám najradšej? Bylinky .. každého druhu. S bylinkami som vyrastala a aj v dospelosti sú mojou neoddeliteľnou súčasťou. A prečo ich spomínam? Pretože aj vďaka nim sa vám môžem predstaviť ako nová Ambasádorka pre značku Verbena.

    Verbena je značka, ktorá mi nie je cudzia. Má veľký potenciál rásť a opäť prebudiť v ľuďoch povedomie o harmónii chuti inšpirovanej prírodou. Presne ako také listy, ktoré sa na jar, na konároch stromov prebúdzajú k životu. Takto môžu rásť aj lístky sušienok a cukríkov, ktorých výhodou je množstvo spokojných konzumentov. A ja sa teším, že môžem byť jej Ambasádorkou a bližšie vám predstaviť jej prírodnú chuť. Je mi cťou, že som sa stala súčasťou konára, na ktorý pribudol nový lístok – moja maličkosť.

    Dvadsať - dvadsať. Dve dvadsiatky, číselne obsiahnuté v aktuálnom kalendárnom roku sú pre mnohých symbolom zmien, nových začiatkov, zážitkov i plnením si snov. A inak to nebude ani u mňa. Na začiatku nového roka si nedávam žiadne predsavzatia, skôr som vďačná za každý deň, no tento rok je pre mňa zlomový. A to aj vďaka Modrému koníkovi. Ambasádorovanie je splnenie si malého sna, ktorý vie dokonalo skĺbiť moje záľuby a preniesť ich von na svetlo sveta medzi vás. Ale aby som nepísala v hádankách, predstavím sa vám. Volám sa Oľga, známi mi hovoria Oli a tu ma často uvidíte aj pod prezývkou eilish. Som mama o pár mesiacov dvojročného Martina a milujúca manželka. Môj deň začína kávou a niekedy končí pohárom vína. Teším sa z maličkostí, žijem pre daný okamih a inšpiráciu hľadám vo všednom dni. Fotím, píšem, zaujímam sa o interiérový dizajn, obľubujem dobré jedlo a v neposlednom rade mám rada zdravý životný štýl. 

    So životným štýlom a inšpiráciou v prírode sa bude spájať aj moje ambasádorské pôsobenie. Zdravý životný štýl nemusí byť založený len na diétach, cvičení či obmedzovaní sa v jedle ako takom. Bude taký, aký si ho nastavíme ... aký si k nemu vybudujeme vzťah, ako si ho doslova ušijeme priamo na seba, aby nám vyhovoval v čo najlepšej možnej forme. Nie je to len pojem či fráza, je to štýl života, ktorý nám správnym zaobchádzaním môže zabezpečiť kvalitné a v neposlednom rade aj zdravé bytie. A človek by ani nepovedal, že môže aj tak dokonalo chutiť! Budem rada ak sa stanete súčasťou skupiny Verbena - inšpirovaná prírodou , ktorá sa bude zameriavať práve na toto všetko vyššie spomenuté. Pozývam vás tam a verím, že spolu vytvoríme priateľský kolektív. A ak vás zaujíma viac z môjho života, pokojne si ma pridajte k obľúbeným a neujde vám tak žiadna novinka či dôležitá informácia. Keď vás bude čokoľvek zaujímať, neváhajte ma kontaktovať, rada odpoviem, poradím. 

    Na záver patrí moje poďakovanie skvelým ľuďom z MK, no najviac Dominike a zástupcom značky Verbena, za príležitosť a dôveru, ktorú mi prejavujú. Verím, že vás nesklamem!

    Je mi potešením ak ste dočítali až sem, do skorého videnia/čítania,

    Oľga