elly23
7. mar 2021
39 

Výzva VYSKÁČ SA!

Ahojte mamičky, slečny, budúce mamičky, babičky, oteckovia všetci dobrej vôle 🙂 

Som študentkou prvého ročníka na UNIPO odbor predškolská a elementárna výchova a minulý rok som založila s dvoma ľuďmi OZ MAMAaTATA. Začínali sme cvičeniami pre deti, ale bohužiaľ sme kvôli korone museli cvičenia ukončiť.  Premýšľala som stále nad tým, ako zapojiť celé rodiny, čo sa dá hrať všade. Potom ma osvietilo a spomenula som si. Skákanie cez gumu. Môžete ju skákať  úplne kdekoľvek! Vonku, na záhrade, ale aj doma (pripevníte gumu o stôl, stoličku, rebrinu...).

Pamätáte si ešte, keď sme skákali ako deti gumu? Bola to najobľúbenejšia hra. Vyskákať sa do sýtosti. Najprv som si matne spomenula na dané zostavy, ale raz večer, keď som nemohla spať som sa rozpamätala.

CIEĽ:

Podporiť kolektívny šport v lockdowne - deti, mladí, rodičia, starí rodičia....

ČO BUDETE POTREBOVAŤ
Textilnú gumu prádlovú rozmer šírka 0,8-1cm dĺžka min 5m (stojí okolo 1 max 2 eur). V KE je otvorená galentéria ANJEL na Mlynskej, ako výdajňa 🙂
Chuť športovať
Dobrú náladu

PRAVIDLÁ SKÁKANIA CEZ GUMU:
1. Guma sa spojí uzlíkom na koncoch, prípadne zošije.
2. Gumu skáču traja hráči, ale v tomto prípade to nie je podmienka.
3. Ak sa jedná o troch hráčov, dvaja sa postavia oproti sebe a navlečú si gumu okolo členkov. Odstupujú od seba, pokiaľ im guma dovolí. Nechoďte veľmi od seba, aby ste si nezarezali gumou do nôh. Nohy rozkročíte na cca 30 cm.
4. Hra začína členkami a postupne sa zvyšuje úroveň na kolená, zadok, pás, podpazušie a krk.
5. Začína sa jednou z troch zostáv: Československo, Pyramída alebo Klopkana.
6. Hráč skáče jednu z tejto zostavy pokiaľ sa nepomýli alebo nezakopne. Ta istá zostava sa skáče celé kolo, ďalšie kolo sa môže vybrať iná, nie je podmienka odskákať všetko len jednou zostavou. Ak sa hráč pomýli, nasleduje ďalší hráč. Hráč, ktorý sa pomýli sa vracia vždy na úroveň, ktorú nezvládol, dovtedy pokiaľ ju neprejde. Hráč, ktorý zvládol základnú zostavu postupuje o úroveň vyššie.
7.    Vyhráva ten hráč, ktorý zostavu odskáče najvyššie.

Tip: Na začiatok je lepšie voliť zložitejšie zostavy Československo, Klopkana, pretože už pri vyššej úrovni je ich ťažšie odskákať. 

Urobíte radosť svojmu telu a posilníte si koordináciu, stabilitu, obratnosť, pamäť a posilníte si aj srdce. Pre prvých 100 zapojených tu na Modrom koníkovi, pošlem za účasť srdiečko 💙. 

PRAVIDLÁ VÝZVY:
1. Zapojiť by sa malá celá rodina (spoločná domácnosť)
2. Z aktivity je potrebné vytvoriť foto alebo video
3. Každú foto aj video je potrebné označiť týmito hashtagmi:
#vyskáčsa #Výzva  #ozmamaatata

A takmer by sme zabudli. Linky na zostavy nájdete tu:

Československo
https://youtu.be/l6W-u8JJiT8 

Pyramída
https://youtu.be/pR0ztPAjyeU 

Klopkana
https://youtu.be/gtWIpk4BqCE 

Musím sa priznať, že sama som išla príkladom a zapojila som sa tiež. No čo vám poviem. Až také jednoduché to nie je. Niekoľko rokov nečinnosti po reťazových pôrodoch a po zákroku si vyžiadali svoju daň, ale zvládla som aspoň základnú verziu. Skákať už na druhej úrovni (kolená) mi dalo poriadne zabrať. Začína sa otepľovať, prichádza pomaly jar a treba sa začať hýbať!

Do skákania priatelia!

P.S. Naša stránka na FB https://www.facebook.com/OZ-MAMAaTATA-105946348198089
Zobraziť menej

Začni písať komentár...

Odošli