krokodilkajmanka
    Správa bola zmenená    31. júl 2017    

    #vyletnici #riofresh
    Bojnice ZOO
    Boli sme sa s rodinou pozrieť na zvieratká do bojnickej ZOO. Pamätám si ju ešte zo školských čias, tak som nečakala nič výnimočné. Bola som však milo prekvapená, ešte pred vstupom sme si mohli pohladkať sovu 🙂 ZOO je naozaj krásne urobená, nové ploty, chodníky, naozaj veľa zaujímavých vecí pre malých návštevníkov. Zvieratká sú veľmi rôznorodé, mali sme možnosť vidieť vtáctvo, malé pandy, zebry, slony, levy, opice, medvede, ryby, žaby, hady, plazy, korytnačky, nandu, kone, kozy, jelene, srny ... a veľa iného. Nám sa veľmi páčili surikaty, boli rozkošné. Majú aj detskú Zoo, kde sú domáce zvieratá ako prasiatka, sliepky a myši 🙂 Na rôznych miestach sú náučné chodníky, veľké puzzle a čo sa najviac páčilo dcérke, to boli vyrezávané zvieratá z dreva. Uprostred ZOO sú dva bufety, pri každom sú detské atrakcie, niektoré spoplatnené (0,50€-2€), iné nie. Takže sme sa mohli v kľude najesť, kým dcérka bola na šmýkačke. V celej ZOO je zákaz fajčenia, sú na to vyhradené miesta, no napriek tomu sme tam stretli mnoho fajčiarov. Najviac práve v bufetoch a pri detských atrakciách. Mne ako nefajčiarovi to teda nebolo príjemné, keď pri druhom stole dymili ako z komína továrne... V areáli sú bezplatné toalety, pekne udržiavané. ZOO má tiež motýliu záhradu, je skutočne nádherná, motýle lietajú medzi vami, sadnú si na vás... Za mňa jednoznačne odporúčam, išli by sme zas 🙂
    Cena vstupného je celkom prijateľná, 5€ dospelá osoba, malé deti grátis, do 15 rokov 2,50€.
    Strava v bufetoch bola v cenách okolo 4-8€, napríklad vyprážaný rezeň/ syr s hranolkami a šalátom bol za 6€, porcia však bola poriadna, zjedli sme ani nie polovicu. Pečená klobása za 4€, zeleninový šalát za 5€. Neperlivá minerálka 500ml 1,50€.
    Ponúkajú aj rôzne suveníry, extrémne boli predražené plyšové hračky, magnetky sú v cene 2-6€.
    Parkovisko ZOO nemá vlastné, sú ale v blízkosti viaceré možnosti, my sme mali hneď pod zámkom, cena parkovného bola 0,70€ na hodinu, maximálne ale 4,20€.