Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri
lili007
1. mar 2017
1 

Pudingoš

                                                    MŇAMKA NAD MŇAMKY
                                           alebo ako prekvapiť návštevu i rodinu

Konečne som narazila na recept tohto skvostného koláča, keďže moja knižka receptov sa pri sťahovaní stratila a bez nej som bezradná. Neviem si pomaly ani bublaninu urobiť bez presného receptu.
Tento koláč som objavila u tety z Martina a hneď som vedela, že tento rodinný recept získam aj keby som ho mala zlatom vykúpiť 🙂
Koláčik s pudingom a smotanou je úžasným osviežením pre všetkých maškrtníkov. Ja pridávam do pudingu aj višne či maliny a deti sa zalizujú až za ušami. V lete dobre vychladený zasýti aj na celý deň a dobre padne po sparnom dni.
Takzvané hrnčekové koláče mám najradšej. Postup je jednoduchý a rýchly, nemusíte sa báť zložitej prípravy.

Suroviny

  • 2 šálky múka polohrubá
  • 1 šálka cukor kryštálový
  • 1 šálka mlieka
  • 1/2 šálky oleja
  • 4 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • PLNKA:
  • 1 PL kakaa
  • 500ml mlieka
  • 2PL cukru
  • 1 čokoládový puding
  • PLnka 2:
  • 750ml kyslá smotana

Postup prípravy1. Krok

všetky suroviny treba merať šálkou s objemom 250ml

2. Krok

celé vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, postupne pridáme olej, mlieko a nakoniec múku s práškom do pečiva

3. Krok

veľký, hlboký plech vymastíme vysypeme hrubou múkou, na plech vylejeme cesto

4. Krok

z pol litra mlieka pudingu, kakaa a cukru uvaríme puding a ešte horúci ho lyžicou kladieme na neupečené cesto, puding nemá celé cesto zakryť

5. Krok

koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C asi na 15-20 minút

6. Krok

kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom a vylejeme na ešte horúci upečený koláč... vrch posypeme kakaom alebo škoricou, prípadne postrúhanou čokoládou a necháme vychladnúť