Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    martinka15
    2. okt 2017    Čítané 352x

    Šťastná mama = šťastná celá rodina 🙂 A s Roombou to ide ľahšie a veselšie

    Alebo čím má mamina s 3 chlapmi v domácnosti viac pomocníkov, tým má lepší pocit, že je doma čistejšie a zároveň má viac času na svoje lásky 🙂

    Náš nový člen domácnosti k nám docestoval 4.9.2017 a ja ako žienka domáca, ktorá ňou ale vôbec nie je, som sa mu veeeeľmi potešila. Hneď som si začala predstavovať tú čistú podlahu každý deň, keď sa vrátim z práce spolu s mojimi huncútmi zo škôlky.

    V našej domácnosti veľmi často vysáva(l) tatino – a doteraz neviem, či mi chce(l) z lásky tak skutočne pomáhať alebo sa nemohol pozerať na ten bordel 🙂

    Samozrejme ja som sa hneď prvý večer pustila do štúdia materiálov (apropo študovanie papierov mi ide ďaleko lepšie ako domáce práce).

    Ako správny a právoplatný člen našej domácnosti by Roomba mala dostať meno, tak sme usporiadali rodinnú radu a že musíme jej vymyslieť meno. Prvé, ale zamietnuté nápady boli:

    1. Mišo – nemôžeme, takto volá svojho robota susedka 🙂
    2. Albert – tak volá sesternica svojho osobného šoféra 🙂
    3. Hugo – toto meno začína byť veľmi populárne medzi malými chlapčekmi, tak až náhodou niekoho neurazíme 🙂

    Napokon padlo meno FERO – každý druhý pomocník sa volá Fero a tak sme rozhodli, že aj ten náš sa tak bude volať (navyše naše dvojičky potrebujú trénovať ,,R“, tak sa hodí aj na to) 🙂

    Troška teórie: Čo je vlastne iRobot Roomba?

    Roomba 966 je robotický vysávač od iRobotu s inteligentnou navigáciou pomocou kamery, s výkonnou li-ion batériou, ešte vyšším sacím výkonom a s maximálnym pokrytím až 185 m² podlahovej plochy. Elegantný dizajn Roomby 966 bude vo vašej domácnosti pôsobiť nielen luxusným dojmom, ale plnohodnotne zastane pravidelné vysávanie vašich izieb. A nezáleží na tom, aký rozsiahly byt alebo dom máte, Roomba 966 si vytvára mapu miestností a povysáva skutočne všade tam, kde dosiahne. Nezastaví ju ani vybitá batéria - zájde sa sama dobiť a neskôr dokončí vysávanie z miesta, kde ho prerušila. Zastaví ju jedine virtuálna stena, ktorou môžete oddeliť miesta, kam nechcete, aby šla.

    Kľúčové funkcie Roomby 966

    Upratuje bez ohľadu na rozmery vašej domácnosti

    Nový sofistikovaný systém navigácie iAdapt 2.0 zabezpečí dokonalé čistenie garzónky aj veľkometrážneho bytu. Vďaka navigácii iAdapt 2.0 pozná Roomba 966 svoju cestu, "vidí" a rozpoznáva nábytok a prekážky, alebo vstup do ďalšej miestnosti.

    Neskončí, kým nemá hotovo.Nová Li-Ion batéria vydrží až 4x dlhšie!

    Lítiová batéria pre dlhší výkon umožní iRobot Roomba 966 vyčistiť max. až 185 m². V porovnaní s predchádzajúcimi iRobot batériami má o 50% väčšiu kapacitu a 4x dlhšiu životnosť.

    Vyčistí všetky typy podláh a kobercov, zdolá aj plochy pod nábytkom

    Roomba 966 si poradí s upratovaním všetkých druhov podláh - dve proti sebe rotujúce gumové kefy so špeciálnymi vodiacimi drážkami spoľahlivo pozbierajú nečistoty z dlažby, linolea, drevenej podlahy, koberca, ... Navyše je konštrukcia navrhnutá tak, aby sa na kefách nezachytili nečistoty, takže sú takmer bezúdržbové.

    Pred robotom Roomba 966 sa špina nikam neschová

    Systém Wall Follow zabezpečí, aby Roomba 966 perfektne povysávala pozdĺž stien, nábytku, v rohoch, či na iných ťažko dostupných miestach.

    Domácnosť plná káblov? Pre Roombu 966 žiadny problém!

    iRobot svoje robotické vysávače vybavil funkciou ANTITANGLE, ktorá zabráni zamotaniu a zaseknutiu sa do káblov. Keď kefy ucítia odpor, otočí sa ich rotácia. Týmto spôsobom sa robot z káblov uvoľní a môže pokračovať v upratovaní.

    Nezastavia ho prahy ani iné nerovnosti

    Roomba 966 dokáže hravo prekonať prechodové lišty, prahy alebo iné nerovnosti, ktoré jej stoja v ceste za čistou domácnosťou, až do výšky 1,6 cm.

    Keď je potrebné, zvýši intenzitu čistenia

    Inovatívny systém Dirt Detect 2. generácie pomocou akustických a vizuálnych senzorov detekuje nadmerne znečistené miesta, ktorým sa Roomba 966 následne venuje s ešte väčšou intenzitou.

    Vydá sa len tam, kam chcete

    Funkcia Virtual Wall a Halo udrží robota v izbách, ktoré chcete povysávať, a v bezpečnej vzdialenosti od vecí, ktoré chcete chrániť. Virtuálna stena vysiela infračervený lúč, cez ktorý robot neprejde. Funkcia Halo vytvorí okolo virtuálnej steny ochrannú zónu s priemerom 1,2 m, takže môžete presne vymedziť upratovaný priestor.

    A teraz trošku našej praxe: Ako vyzerá naša domácnosť?

    Sme mladá 4-členná rodinka v zložení: maminka Martinka, tatinko Mirko a 2 malí huncúti – dvojičky Alexík a Damiánko.

    Žijeme v 2-podlažnom domčeku, ktorý je navyše kompletne podpivničený. Samozrejme do pivníc – kotolňa a garáž som ani nemala v úmysle Fera pustiť, i keď manželík také nápady mal 🙂 Čo sa týka typov podláh, tak kuchyňa, chodba a kúpeľne majú dlažbu, ostatné miestnosti – obývačka, pracovňa, spálňa a detské izby majú plávajúcu podlahu.

    Koberce máme až dva – v obývačke s dlhým vlasom a v detskej izbe klasický, prahy nemáme, iba prechodové lišty. S kobercom v obývačke bol problém – Ferovi nerobia problém prechodové lišty a koberce do výšky 1,6 cm, ale tento náš koberec je vyšší, takže tu sa pri vysávaní zasekol a musela som mu pomôcť.

    Našťastie v balení s Ferom bola i Virtuálna stena DualModeVirtualWall, ktorá udrží robota upratovať tam, kde chcete – a naopak, zabráni mu v upratovaní tam, kde nechcete.

    Takže s jej pomocou a pomocou taburetky viem koberec ohraničiť, aby sa mu Fero vyhol a pokračoval vo svojej práci bez zaseknutia.

    Príjemným prekvapením bolo, že jedálenské stoličky nemusím vykladať na stôl, Fero sa pod ne zmestí a pekne prejde všetok priestor pod stolom a stoličkami – srandovne pri tom kľučkuje, ale skutočne povysáva všetko 🙂

    Spočiatku som veľmi neverila, že kamera dostatočne zachytí schody a Fero nespadne. Takže ako neveriaci Tomáš som si pri prvom pustení na chodbe sadla na druhý schodík a ruky som mala pripravené na jeho záchranu. Nebolo treba, na moje príjemné prekvapenie sa Fero pekne pri prvom schodíku zastavil, otočil a pokračoval v práci.

    Čo sa týka jeho údržby tak neviem vynachváliť. Nádobka so smeťami a prachom sa dá ľahko odpojiť a vysypať. Snímače, kameru a nádobku stačí pretreť suchou handričkou. Zaberie to tak 2 minúty vášho času 🙂

    Najlepšie vlastnosti nášho Fera podľa nás?

    1. Šikovný

     - sám sa orientuje v členitej domácnosti plnej nábytku a vysáva aj pod ním – pokiaľ nemáte stolík na TV a posteľ príliš nízke. Inteligentný systém navigácie iAdapt v spojení s vizuálnou lokalizáciou pomocou kamery zabezpečuje, aby sa Roomba sama orientovala po ploche celej domácnosti, pamätala si svoju  polohu a ak sa stane, že je vybitá, vráti sa do nabíjacej stanice a po dobití pokračuje vo svojej práci tam, kde pred nabitím skončila.

    2. Jednoduchý

     - stačí zatlačiť tlačidlo CLEAN na robote alebo v mobilnej aplikácií. Pomocou aplikácie iRobot HOME vysávate a programujete Roombu úplne jednoducho – pôvodne som si myslela, že si Fera budem vedieť pustiť cez aplikáciu napr. z práce, ale toto mi nevyšlo. Pomocou aplikácie viem robot pustiť iba vtedy, ak som pripojená v rovnakej Wifi v akej je prihlásený Fero, takže len keď som doma. Avšak nevidím v tom veľký problém, pretože v aplikácií si viem Fera nastaviť na presnú hodinu každý deň v týždni. Keď Fero dovysáva, v mobile mi pípne správa, že úspešne dokončil svoju prácu spolu s informáciami aký priestor povysával a ako dlho mu to trvalo (a v tomto prípade môžem byť pripojená kľudne i cez mobilné dáta alebo k inej Wifi sieti). 

    3. Dôkladný

     - pomocou 3-stupňového systému čistenia a bočnej kefky hravo povysáva prach, vlasy, zvieracie chlpy, ale aj väčšie nečistoty, ako napríklad rozsypané cereálie. Proti sebe rotujúce kefy odolné voči namotávaniu vlasov účinne zbierajú nečistoty a nevyžadujú takmer žiadnu údržbu. Vysokovýkonné vysávanie Airflow cez utesnený kanál prudko zvyšuje účinnosť odsávania prachu, nečistôt a alergénov. Vysoko efektívny motor je špeciálne navrhnutý na zabezpečenie maximálneho sacieho výkonu – keď som Fera sledovala, akonáhle vyšiel na koberec, zvýšil svoj výkon, aby povysával všetok prach a smeti z neho.

    Okrem zaseknutia na koberci s veľmi vysokým vlasom som Fera zachraňovala ešte jeden krát a to v kúpeľni. Všetky WC v dome máme závesné, takže medzi WC a podlahou ostáva malý priestor, do ktorého sa Fero dostal. Avšak medzera je asi o 2mm menšia ako je výška robota, takže sa tam zasekol a hlásil chybu. Tu si však tiež viem pomôcť virtuálnou stenou a nemusím sa báť žiadneho zaseknutia.

    Zhrnutie

    S naším Ferom sme si sadli a porozumeli. Stal sa súčasťou našej domácnosti a veľmi nám pomáha. Je to fajn pocit, že s jeho pomocou si viem ušetriť čas alebo skrátiť čas, ktorý venujem domácim prácam a o to viac sa môžem venovať mojim deťom a manželovi. Čas je to najcennejšie, čo máme a preto by sme ho mali venovať ľuďom, na ktorých nám najviac záleží  a ja by som ho najradšej venovala mojim trom úžasným mužom a mojej rodine.

    Nehovorím, že k dokonalému šťastiu by si všetci mali zadovážiť Roombu, ale nám uľahčuje každodenný rodinný život. Som trošku puntičkárka a chcela by som mať okolo seba vždy a všade dokonalý poriadok (čo samozrejme pri našom životnom tempe  nie je možné), ale tento mesiac som bola akási kľudnejšia... Neviem, či za to všetko môže iba Fero alebo viac môj vek a uvedomovanie si podstatných hodnôt života. Každopádne Roomba má na tom svoj malý podiel.

    A keby ste sa spýtali na názor môjho manžela? Nevie vynachváliť, od 4.9. nedržal v ruke náš vysávač ani raz 🙂 O to viac držal v náručí manželku a synčekov a aj toto sa nám obom veľmi ráta 🙂

    Veľmi by som sa na záver chcela touto cestou poďakovať celému tímu Modrého koníka za možnosť zúčastniť sa tohto zaujímavého testovania a že ste si z mnohých prihlásených mamičiek vybrali práve mňa. Takejto možnosti som sa zúčastnila po prvýkrát a neľutujem, že som sa na to dala. Rada skúšam všetko  nepoznané a ak existuje niečo, čo mi dokáže uľahčiť každodenné povinnosti, tak by som to najradšej hneď chcela.

    Ale nemôžem byť prehnane náročná a snažím sa, aby som takou nebola... Najdôležitejšie je predsa naozaj zdravá rodina, zdravé detičky (či  už je doma jedno, dve alebo viac), harmónia, porozumenie a vzájomná súdržnosť a tieto najdôležitejšie veci života doma mám, takže som ŠŤASTNÁ MAMINA 🙂