Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    mirka6789
    7. okt 2017    Čítané 230x

    Panna Cotta. Mini Taliansko u nás doma.

    Panna Cotta - varená smotana, je taliansky dezert z oblasti Piemontu. Je to vlastne smotana uvarená so želatinou, mliekom a cukrom. Horúci krém se potom vleje do formiček, nechá stuhnúť a podává sa s lesným ovocím, karamelom a s čokoládovou či ovocnou polevou. 

    Toto som sa dočítala na internete, keď Modrý koník dal avízo článkom, že sa môžeme zúčastniť na testovaní a veľmi ma to zaujalo, preto som sa aj zapojila do výzvy. A bola som vybraná na testovanie. Balíček od MK úspešne dorazil.

    A hneď som sa aj pustila do testovania. Návod na prípravu znel jednoducho - dať do hrnca, ohriať nie variť, dať do nádobky, ochladiť a dať stuhnúť. A naozaj to tak aj bolo 😉👍. Dezert je na prípravu naozaj jednoduchý, zvládne ho aj začiatočník.

    Ale poďme poporiadku:

    Keď som otvorila krabičku objavilo sa tam niečo rôsolovité:

    Šupla som to rovno do hrnca:

    Po chvíľke sa hmota začala rozpúšťať:

    Vznikla krásna krémová hmota s ešte krajšou vôňou:

    Toto som hneď podľa návodu vyliala do formičiek:

    Naplnené formičky necháme odstáť podľa návodu 10-20 min a šup s nimi do chladničky:

    A teraz už len čakať 😉. Dezert som nechala odstáť cez noc a ráno som sa nevedela dočkať až ho vyklopím z formičiek a či sa mi to vôbec podarí... A ono sa to podarilo, takže na raňajky bol netradične dezert 😁

    Celý sme si ho preliali levanduľovym medom a bola to naozaj mňamka. Deti si na ňom zgustli. Neskôr som vyskúšala postup varenia ešte viackrát a tak isto s rovnakým výsledkom. Dezert po vychladnutí bol naozaj super a mal lahodnú chuť.

    Vyskúšala som ho dať aj do silikónových formičiek, pretože pre deti to bola akurátna porcia. Najviac im chutil čistý, bez ovocia alebo iných vylepšení. Mladší syn pil Panna Cotta rovno teplé z hrnčeka 😂 , takže niekedy netreba ani nechať stuhnúť a deti aj tak majú dezert 😉.

    Neskôr som v obchode objavila aj Panna Cotta v prášku, ale inej značky. A chcela som porovnať rozdiel a či vôbec nejaký ten rozdiel v polotovare a v prášku je! Príprava práškovej Panna Cotta je o trocha zložitejšia - treba aj nakúpiť suroviny ako smotana a mlieko, takže o starosť viac.

    A pustili sme sa do chutoveho porovnávania... A na moje prekvapenie tento dezert z prášku bol menej chutný ako ten od Raja z polotovaru.V dezerte bola cítiť jemná chuť po prášku, čo mi potvrdil aj manžel. Takže, ak chcete vyskúšať určite odporúčam Rajo Panna Cotta.

    Klady dezertu:

    - jednoduchá príprava

    - zrozumiteľný návod

    - na prípravu potrebujeme len hrniec a varešku

    - lahodná chuť

    - nádherná vanilková vôňa

    Negatíva dezertu: 

    - dlhé chladnutie

    - obsah 1 balenia vhodný na 4 porcie

    Zhrnutie:

    Tento dezert je naozaj lahodný a jemný. Chuťovo je naozaj super. Je vhodnejší na leto ako teraz na jeseň, keďže sa podáva priamo z chladničky. Po tomto testovaní sa nám dezert nejako "prejedol", preto si dávame u nás sa od neho trochu pauzu. Ale určite odporúčam, ak chcete niekoho s týmto dezertom prekvapiť a "vytiahnuť sa". Vyzerá aj chutí naozaj super, ako od ozajstneho cukrára. Určite v lete tento dezert opäť budem svojej rodinke pripravovať a odporúčam vyskúšať každému, kto má rád sladké.

    mirka6789
    22. mar 2017    Čítané 49x

    Ako sme sa zoznámili s kozmetikou Bupi 🐸

    Ahojte koničkárky 😉. Vďaka Modrému koníku  sme boli vybraní na testovanie kozmetiky Bupi. Som mamina dvoch chalanov (Matej 4 r., Maroš 1 r.). Doteraz som veľa skúseností s touto kozmetikou nemala. V obchode som ju videla no nejako som jej nevenovala svoju pozornosť. A preto má veľmi potešilo, že sa tohto testovania zúčastníme. 

    Testovacia sada obsahovala:

    1. Tekuté mydlo
    2. Tuhé mydlo
    3. Vlhčený toaletný papier

    Tekuté mydlo:

    Mydlo má antibakteriálne zloženie vďaka šalvii. Je určené na každodenné používanie. A to sme aj doma praktizovali. Vôňa mydla je Bupi Fruti. A musím povedať, že nám aj voňalo. Naozaj krásna svieža vôňa, ktorú je na rukách cítiť. Konzistencia mydla je tiež super. Nie je ani husté ani riedke. A naozaj aj dobre pení. Taktiež ma prekvapila hmotnosť mydla. Má 500 ml čo ma naozaj potešilo, keďže ruky umývame skoro stále.

    Toto mydlo si našlo v našej domácnosti miesto a budeme ho určite kupovať naďalej. Prikladam aj foto so zložením mydla:

    Tuhé mydlo:

    Doma  tuhé mydlá nepoužívame. Nejako ich v obchode ani nevyhľadávam. Toto mydlo ma zaujalo najmä tvarom. Krásna usmievavá žabka. Bolo zabalené v krabičke, z ktorej sa dá vystrihnúť taktiež žabka. To potešilo môjho syna, ktorý sa s ňou hrá.

    Mydlo má jemnú, nenápadnú vôňu, čo mi naozaj pri kúpaní mladšieho syna vyhovovalo. Nemám rada, ak sú detské sprchové gély veľmi parfumované. Doteraz som ho s tuhým mydlom neumývala. Mydlo mu pokožku nevysušilo (toho som sa najviac obávala).

    Mydielko ešte používame, takže uvidíme ako ho syn bude tolerovať na atopickej pokožke. Týždeň je krátka doba na zhodnotenie.

    Vlhčený toaletný papier:

    Tento toaletný papier je super. Starší syn si ho hneď obľúbil. Obsahuje 60 ks obrúskov a je splachovateľný. Sám výrobca uvádza upozornenie, že sa môžu spláchnuť maximálne 3 ks na 1 použitie. Naozaj má extra jemné zloženie. Je jemne parfumovaný, čím si u mňa taktiež získal bod navyše. Určite odporúčam.

    Zhrnutie:

    Značka Bupi si v našej domácnosti našla miesto. Získala si nás nie príliš parfumovanými výrobkami a jemným zložením. Potešili malých aj veľkých 🐸.

    Veľká vďaka patrí Modrému koníku a Bupi, že sme sa mohli testovania zúčastniť. A ďakujeme aj za darček 🐸