smajcii
24. jan 2017
75 

Testovanie dm

Tam pod Tatrami v slovenskej zemi, strhol sa tam boj testovací.  Veľmi pekne ďakujem celému tímu Modrého koníka a spoločnosti dm za takúto super možnosť. Urobili ste mi Vianoce aj v Januári. 

Doteraz si spomínam, ako som si tesne po Novom roku našla správu od Modrého koníka, že ma vybrali na testovanie, v prvom momente som ani nechápala o akom testovaní je vlastne reč, úplne som zabudla, že som sa niekde niekedy zapojila. Dokonca som v tom množstve príspevkov hľadala ten svoj komentár, či sa naozaj nepomýlili, ale čuduj sa svete nie . Keďže vyhrať dm boxy sa mi nedarí, zadarilo sa aspoň toto testovanie a som za to z celého srdca vďačná. Ako som spomínala v komentári, ktorý rozhodol o mojej účasti na testovaní, nemám deti, ale štyroch dospelých chlapov, ktorí narobia viac neporiadku ako poriadku, preto ocením akékoľvek prostriedky, ktoré mi uľahčia prácu, alebo spríjemnia relax. 

dm drogéria sa rozhodla odmeniť 20 mamičiek, 16-timi výrobkami z ich zásob, už len tento milý krok zaručenie prinesie spoločnosti dm ďalší kopec nových priaznivcov, o ktorých však nepochybujem, že ich je už beztak dosť .

Písal sa 9. Január 2017, keď sa študentka VŠ trápila a zatínala zuby nad poslednými vedomosťami zimného semestra, ktoré musí jej hlava ešte poňať, tobôž ak šlo o jeden z jej najväčších nepriateľov, matematický predmet s množstvom vzorcov a výpočtov. Z posledných síl hltala skriptá, ktoré nemali konca kraja a predstava, že ešte stále nevie 100 strán z 260 stranovej knihy jej na psychickej pohode veľmi nepridávala. V tom nastal dlhý zvonivý tón telefónu, ktorý ju vytrhol od učenia a milý hlas pána kuriéra jej zahlásil, že o 10 minút doručí balík. 

Celá šťastná som vybehla von a netrpezlivo vyčkávala, kedy si ten balíček budem môcť konečne otvoriť a celý prezrieť, v hlave ma však mátala jediná predstava: „Dievča, ako sa od toho balíčka odtrhneš a začneš sa venovať učeniu? Skúška je zajtra, ešte všetko nevieš a navyše ti prišlo domov veľké pokušenie.“ 

Po krátkej psychohygiene v podobe preskúmania obsahu balíčka, som sa s nevôľou vrátila k učeniu, no ten pocit, že ešte nemôžem začať testovať ma jednoducho nenechal chladnou a zaviedol ma opäť k prezeraniu balíka. 

Zrak mi padol na PROFISSIMO VONNÝ SET JABLKO – ŠKORICA, ktorý som mohla „testovať“ pri učení a zároveň nepotreboval moju bezprostrednú pozornosť. Tam sa začalo moje testovanie . Obal tohto výrobku nám sľubuje, že miestnosť, v ktorej sa nachádzame zaplní príjemnou letno-ovocnou vôňou, za čo môže množstvo použitých ratanových tyčiniek. Musím povedať, že vôňa škorice a jablka je pre mňa jednou z najpríjemnejších vôní vôbec a evokuje vo mne skôr Vianoce ako leto, no po otvorení a ovoňaní tohto výrobku som cítila prevažne nepríjemnú vôňu, jablká bolo cítiť celkom fajn, no škorica sa mi zdala neidentifikovateľná, keby som si na obale neprečítala, že tam je, ani by som ju nevedela určiť. Prvé dojmy z tohto výrobku teda pre mňa neboli veľmi príjemné, dokonca som vôňu vo svojej izbe vôbec necítila a to som použila hneď niekoľko ratanových tyčiniek. Na tento set som samozrejme nezanevrela a skúšala som ho presúvať po rôznych častiach domu, bol v otvorenej obývačke, na schodisku, v uzavretej izbe a nakoniec si našiel najvhodnejšie miesto, a to na toalete.  V miestnosti širokej približne 2x2 metre sa vôňa rozšírila veľmi rýchlo a musím povedať, že z počiatku pre mňa nepríjemnej vône sa postupom času stala vôňa veľmi príjemná. Keď sa ratanové tyčinky napili, sálala z nich identifikovateľná jablkovo-škoricová vôňa, v konečnom dôsledku teda môžem tvrdiť, že vonný set splnil svoj účel .

Na DM BIO ŽIHĽAVOVÝ ČAJ S CITRÓNOVOU TRÁVOU si spočiatku posvietili vycibrené jazýčky dvoch hlavných domácich „čajoholikov“, čiže mňa a ocka . Musím povedať, že Nový rok sa u mňa už tradične nesie v znamení detoxu a žihľavový čaj sa považuje za jednu z top detoxikačných bylín, preto som rada, že som mohla siahnuť po tomto výrobku od dm . Pár druhov žihľavových čajov som už stihla otestovať a keďže čaje pijem nesladené, moje chuťové poháriky vedia oceniť čo sa im páči a čo nie. Zatiaľ čo niektoré žihľavové čaje mi prišli mierne nahorklé, pri tomto čaji musím podotknúť, že ide o naozaj lahodnú čajovú zmes, ktorej chuť nie je horká, skôr príjemne nasladlá. Možno to tak fantasticky dotvára aj citrónová tráva obsiahnutá v čaji. Milé dámy a páni, vrele odporúčam a podotýkam, že tento čaj sa veľmi hodí aj na každodenné pitie, nie len k detoxikačným kúram. Čajík počas týchto dvoch týždňov prešiel aj chuťovými pohárikmi ďalších troch členov domácnosti, ktorí už síce čaje sladia, ale aj tak ocenili vyváženú chuť žihľavy a citrónovej trávy . 

DENKMIT PROSTRIEDOK NA UMÝVANIE RIADU ROZMARÍN & MÄTA ma prinútil uvažovať o vete: "Neudělali soudruzi z NDR chybu?"  Nemal by sa tento saponát používať skôr do kúpeľa? Podľa mňa určite áno, tak dokonalá penivosť, vôňa a blahodarné účinky na pleť by mali jednoznačne patriť do kúpeľne. Až som mala chuť ponatierať sa olejom a ísť sa odmastniť do tohto zázraku. Vôňa tohto prostriedku vo mne evokuje detstvo, keď som bola nachladená a mama ma kúpavala vo vode s prídavkom mentolového oleja, aby sa mi ľahšie dýchalo . Musím však uznať, že aj saponát s touto vôňou je dokonalý a výrobcovia by mohli pouvažovať aj o výrobe peny do kúpeľa s touto vôňou, určite by bola mojím favoritom v oblastí pien do kúpeľa . K saponátu je treba ešte dodať, že skutočný stav korešponduje s informáciami vyznačenými na obale. Na bohatú penivosť úplne postačí pár kvapiek a odmastňovanie je takisto silnou stránkou. Týmto prostriedkom som ochotná zameniť doteraz používanú Jar, ktorá mimochodom poriadne zdražela a zďaleka nevonia tak príjemne ako toto. Za veľké pozitívum tohto výrobku považujem aj fakt, že saponát obsahuje horkastú zložku, ktorá má zabrániť náhodnému ochutnávaniu výrobku. 

DM BIO SUPERFOOD TYČINKA S PRÍCHUŤOU CHIA, KOKOSU A ČERVENÉHO POMARANČA s nami zavítala až na Oravu alebo skôr do slovenského Ria. Keďže sme rodení Tatranci, radi vybehneme do neďalekých hôr, či iných kútov našej domoviny a samozrejme na cestách nám nesmie chýbať nejaké to občerstvenie, pre prípad vlčieho hladu. Túto tyčinku budem už pravidelne zaradzovať do výbavy batoha, pretože príjemne osvieži, zasýti a zachráni ma od hladného a nevrlého priateľa. Viete akí sú chlapi, keď majú hlad . Na tejto dobrote som si teda pochutila ja, spolu s ním. Priateľ nie je zástancom zdravých maškŕt, ale pre prípad tohto výrobku urobil výnimku a ochutnal. Neskôr aj veľmi chválil a sám sa čudoval tomu, keď som mu prečítala, že tyčinku tvoria z prevažnej časti datle, ktoré mimochodom nemá rád. Tyčinku odporúčam aktívnym mamám, ktoré na seba (občas) nemajú čas a chcú sa zasýtiť alebo si zdravo zamaškrtiť. 

DENKMIT OŠETRUJÚCI SPREJ NA NÁBYTOK S ANTISTATICKÝM ÚČINKOM som podrobila zaťažkávajúcej skúške, kedy musel zdolať prach, usadený po aktívnom žehlení štyroch košov bielizne . Poviem Vám, zvládol to . Po nastriekaní prípravku, prach sám skákal do utierky a nevíril po celom priestore, čo môže byť pozitívom najmä pre alergikov. Oceňujem aj jemnú nevtieravú vôňu, ktorá nespôsobuje bolesti hlavy, a takisto fakt, že po utretí prachu týmto prípravkom ostali police oživené a čiastočne by mohli konkurovať tým, ktoré boli pretreté Diavou, no samozrejme diametrálne odlišné vône sa dokopy posudzovať ani nemôžu. Či prachu sadalo menej alebo viac posúdiť neviem, nedá sa to vypočítať, ani spočítať, preto v oblasti tohto rozhodnutia ostávam na neutrálnej pozícii. Prostriedok ani extra nepoteší, ani neurazí. Pozitívom je, široká škála povrchov, na ktoré sa tento sprej môže použiť a tým pádom doma nepotrebujeme zvlášť prostriedok na drevo, sklo, plast a radiátor.

BALEA TEKUTÉ KRÉMOVÉ MYDLO „SWEET WONDERLAND“ ma opantalo zmyselnou vôňou ruže a vanilky (schválne píšem „ma“, pretože muži tieto vône, až tak intenzívne neprežívajú). Mydlo je krémové, vláčne a kdežto z obalu a názvu by sme mohli usúdiť, že sa jedná o príliš sladký výrobok, opak je pravdou, vôňa je úplne jemná a príjemná. Krásna farba mydla, priam nabáda aby sme si ním umyli ruky a pohladili zmysly. Okrem farby mydla, však musím vyzdvihnúť aj krásny romantický ružový design, obohatený o ilustráciu ruže a vanilky, ktorý z našej púdrovej kúpeľne urobil miesto, ešte viac pokojnejšie a príjemnejšie (veď posúďte samé). Čo ma však mrzí, je to, že na obale je zobrazená informácia limitovanej edície  dúfam, že sa toto mydlo z predajní nevytratí a naopak, že sa nájde aj nejaké iné mydlo, s krásnym zeleným designom do druhej kúpeľne.

BALEA DEO TELOVÝ SPREJ „MAGIC FAIRYTALE“ s vôňou magnólie a malín ma uchvátil svojou nezameniteľnou vôňou, ale tiež designom. Môže to znieť, že som závislá na ružovej, ale tak to vôbec nie je, jednoducho mám len rada, keď veci ladia.  Práve preto mi tento sprej zapasoval do športovej výbavy . Vôňa je sladká, evokujúca leto. Naše leto sa nesie v znamení oberania malín v pravidelných dvojdňových intervaloch, preto ma táto vôňa v zimnom období veľmi potešila. Deosprej splní svoj účel počas, aj po cvičení, telo je voňavé, ale nie prevoňané, nechá vyniknúť parfum . Chválim obsah, ktorý je bez hliníka a tým pádom zabezpečuje ochranu pred vznikom tukových vačkov. Budem sa opakovať, ale opätovne dúfam, že táto limitovaná edícia sa z regálov nevytratí. 

BABYLOVE BIO OVOCNÝ ČAJ PRE BÁBÄTKÁ A DETI sme museli testovať znova my, dospelí. Deti ešte nemáme, ale vraví sa, že kým máme aspoň jedného rodiča, sme jeho deťmi, tak prečo nie . Aby sme sa do tohto testovania aspoň trošku vžili, vzali sme termosky s čajom na testovaciu jazdu sánkami dolu Hrebienkom. Aj z 22 a 25 ročných dospelákov sa v momente môžu stať dve malé detičky. Čaj nás po náročnom výstupe príjemne zahrial a prešiel spolu s nami prehliadku Ľadového dómu a sôch vyrezaných z ľadu. Čaj chutil dobre po jemnej ovocnej chuti a mal nie príliš výraznú červenkastú farbu, čo veľmi oceňujem, pretože aspoň nezafarbí krehké detské zúbky. Vyzdvihujem aj to, čo je už v niektorých prípadoch zvykom, že je každé vrecúško balené samostatne.

NOČNÉ SÉRUM BEAUTY EFFECT S PEELINGOVÝM EFEKTOM, S OBSAHOM KYSELINY GLYKOLOVEJ A DUO KYSELINY HYALURÓNOVEJ som testovala výlučne ja, ale pravdepodobne tento výrobok posuniem ďalej, pretože som mu neprišla na chuť. Netrpím síce suchou pokožkou, no po nanesení krému som sa cítila ako so sadrou na tvári . Nemohla som sa ani usmiať, či zamračiť, pleť mi to stiahlo až nepríjemne, musela som si na ňu hneď naniesť hrubšiu vrstvu krému. Asi je to vekom a zrelosťou pokožky, na mladú 20tnicku pleť toto sérum ešte nie je to pravé orechové, staršie dámy by však efekt vypnutej pleti mohol potešiť.

DONTODENT DETSKÁ ZUBNÁ PASTA S JAHODOU PRÍCHUŤOU je určená pre deti do 6 rokov, no ani pre mňa nebola na zahodenie. Keďže sladké moc nemusím, tým pádom ho ani často nejem, na túto zubnú pastu som sa však tešila každé ráno a večer, pretože mi svojou sladkou chuťou „dodala“ do krvi cukor . Vonia nádherne, po jahodách a nejedného napáda k tomu, aby ju ochutnal. Kdežto pri klasických pastách pre dospelých by ochutnanie pravdepodobne nebolo najpríjemnejšie, táto príchuť určená deťom pri náhodnom prehltnutí neprekáža a teda najmenším ani neublíži. 

PAPIEROVÉ VRECKOVKY SOFT & SICHER svojimi pútavými obalmi ulahodia nejednému oku. Veľmi oceňujem rôznorodosť použitých motívov a najmä to, že vo veľkom balíku nie je len jeden motív, ale rovno 5. Teraz už mám do každej kabelky iný motív. Vreckovky sa od tých ostatných líšia najmä svojou pevnosťou, za čo môžu 4 použité vrstvy, no na jemnosti im to neuberá, nos nijako nedráždia, ani neškriabu. Zaujala ma aj pekná potlač v podobe slniečka, v každom rohu vreckovky a takisto zakomponované logo dm. 

DAS GESUNDE PLUS PASTILKY S PRÍCHUŤOU OVOCNÉHO PUNČU sú príjemným osviežením na zmenu chuti v ústach, ak napríklad nemáte po ruke žuvačku, alebo ak si zrovna nemôžete dať vianočný punč, ale máte naň neskutočnú chuť . Chutia naozaj vynikajúco ako pravý punč a zmizli extrémnou rýchlosťou, pretože chutili naozaj všetkým.

BALEA MEN SPRCHOVACÍ GÉL „NATURAL ESCAPE“ 3 V 1 je výbornou voľbou pre ženy, ktoré sa v kúpeľni nechcú deliť o police . Keďže ošetria tvár, telo a vlasy, nie je potrebné dokupovať ďalšie prípravky . Do testovania sa pustili bratia, ocko a priateľ a všetci sa jednohlasne zhodli, že vôňa je mužná a penivosť adekvátna. Všetci vyjadrili svoju spokojnosť a nastala otázka, kto si nakoniec tento sprchovací gél privlastní.

BALEA KRÉMOVÝ SPRCHOVACÍ KRÉM „SWEET WONDERLAND“ nám na obale sľubuje sladkú vôňu, podľa mňa je však táto vôňa sladká, no nie presladená, jednoducho jemne sladká . Po použití ostáva telo ešte dlhšiu dobu pekne voňavé a hydratované. Absencia telového mlieka v tomto prípade vôbec neprekáža. Sprchovací krém odporúčam aj dámam so sklonom k suchšej pokožke. Ako môžete vidieť, tento krém mi zapadol k ostatným Balea produktom v kúpeľni.

BALEA PENA DO KÚPEĽA „PERLOVÝ ZÁZRAK“ mi zaručil jedinečný zážitok z kúpania. Vniesol ma do akéhosi pomyselného wellnessu s ružami a fialkami, kde ma okrem iného ovešali aj perlami :-P. Z jedného pohárika tohto výrobku vyčarujeme bohatú penu, ktorá nám zaistí príjemný relax. Vôňu a penivosť ocenila celá posádka rodiny, na čele s babkou, ktorá sa veľmi ľúbi máčať v horúcom kúpeli.

BALEA SOĽ DO KÚPEĽA „LOTOSOVÝ SEN“ ma najprv šokovala svojim poloprázdnym obsahom, spočiatku som mala pocit, že si z nej už niekto odsypal, no po vyskúšaní by som mu to pokojne dovolila, pretože relaxačný kúpeľ poteší hádam každého, tobôž s takýmto skvelým výrobkom. Soľ sa po napustení vane pomaličky roztápa, zatiaľ čo jemne premasíruváva celú pokožku tela. Veľmi som ocenila aj lupienky ruží, ktoré sa po napití vodou pekne roztiahli a pôsobili realisticky. 

Na záver tohto siahodlhého príspevku znova veľmi pekne ďakujem spoločnosti dm a takisto Modrému koníkovi za možnosť zúčastniť sa tohto testovania, bolo mi obrovským potešením .

PS: Po mojom 2-týždňovom testovaní posúvam výrobky ďalej, nech potešia čo najviac ľudí tak, ako potešili mňa a mojich najbližších, ĎAKUJEME!

#test_dm8

Začni písať komentár...

Odošli