Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri
zuzka38
23. júl 2018
130 

Zmrzlina naša každodenná

Veľký úsmev na tvári mi vyčaril fakt, že som bol vybraná na testovanie produktu Klarstein. Napokon som si musela ako jediná na neho dlhšie počkať, tak som pátrala na koníku aký asi produkt mi to dorazí 🙂 Tak veľmi som sa tešila na zmrzlinovač Schneefloeckchen 🙂 Napokon mi dorazil zmrzlinovač ale Bacio Azzuro.

Vždy som si myslela, že zmrzlinovač je stroj na výrobu a mrazenie zrmzliny, niečo ako taký profesionál v zmrzlinárni. Po obdržaní a neskôr naštudovaní trhu zmrzlinovačov som sa dozvedela, že sú dva druhy prístrojov - plne automatické s kompresorom, ktoré Vám priamo zmrzlinu chladia a bez kompresoru, pričom nádobník musíte na ideálne 24 hod. vopred dať zmraziť. Prístroj Bacio Azzuro je zmrzlinovačom bez kompresoru a teda nádobník je nutné vopred dať hlboko zmraziť.

Zmrzlinovač Bacio Azzuro uvádza, že pripravíte zmrzlinu za 30 minút. Pri sorbetoch to celkom platilo, pri smotanových či bezlaktózových to nie veľmi platilo, musela som nechať prístroj pracovať aj 45 minúť, pričom sa zmrzlina veľmi rýchlo topila.

Moje odskúšané recepty:

Kakaová bezlaktózová zmrzlina:
1,5 hrnčeka ryžového mlieka
2 hrnčeky bezlaktózovej šľahačky
0,5 hrnčeka kakaa
1 hrnček cukru - vanilínový
Postup:

1. mixovať mlieko s kakaom a cukrom, dokým sa cukor nerozpustí
2. primiešať šľahačku
3. spolu všetko vložiť do zmrzlinovača a nechať pracovať

Mango sorbet

1-3 mangá (ja som použila vzhľadom na veľkosť zmrzlinovača jedno mango)

šťava z limetky

1 pohár cukor

1 pohár voda

Postup: najskôr si spravíme sirup z vody a cukru, necháme zovrieť, keď sa cukor roztopí vypneme a necháme úplne vychladnúť. Rozmixujeme mango, pridáme šťavu z limetky, vychladnutý sirup, vložíme do zmrzlinovača a necháme pracovať samotný prístroj #klarstein Bacio Azzuro.

Banánovo-čokoládový sorbet

3-4 banány

3-6 lyžičiek kakaového prášku

1/4 pohára sladeného kondenzovaného mlieka (alebo cukor a kokosové mlieko)

Postup: všetko zmixovať spolu a potom vložiť do pripraveného zmrzlinovača

Výhody 

  • malý prístroj ako taký
  • jednoduchá obsluha
  • tichý
  • ľahké čistenie, rozobratie

Nevýhody:

  • potrebujete stabilné väčšie miesto v mrazáku alebo mať premyslené aspoň deň vopred, že chcete robiť zmrzlinu a dať nádobu zmraziť (uvádza min. 8 hodín, odporúčam 24 hod.).
  • pomerne malá nádobka, pre našu 5 člennú rodinu to boli vždy jednorázovo malé porcie "zmrzky" pre každého 🙂
  • potreba iných domácich spotrebičov na prípravu zmrzliny, poväčšine mixér alebo robot
  • chýbajúci návod v slovenskom jazyku

Ďakujem za možnosť testovania zmrzlinovača, naša rodina je v lete obohatená o domáce sorbety a bezlaktózové zmrzliny 🙂

#test_klarstein  #recenzia

Podla tvojho popis,za mna o nicom, ☹ a preco vlasyne ti bol doruceny iny,ako prvotne mal?

23. júl 2018
zuzka38
autor

@simulienka2207 neviem 😉 ja som prisla na to, ze keby som si isla do domacnosti kupovat pristroj tak urcite s kompresorom, lebo zmrzlinu takto vyrobis aj v mixeri napriklad rozmixovanim zmrznuteho ovocia a pod. nepotrebujes mat zrmzlinovac s chladiacou nadobou..

23. júl 2018
Komentár bol odstránený

@zuzka38 ano,presne,je to zbytocnost,kt.nahradis obyc.mixerom 😉

23. júl 2018

Urcite s kompresorom je lepsie, len oni su o dost vacsie a drahsie. Takze ked niekto ma maly kuchynu/byt, nerobi vela zmrzliny kazdy den a ma priestor v mraznicke, tak nie je to zbytocny spotrebic. Mam sice inu znacku bez kompresora, ale som spokojna, Ked to len vyslahat mixerom, a potom dat to do chladnicky zamrazit, tak nie je to to iste ako zo smrzlinovaca.
Ale je to moj osobny nazor 🙂

23. júl 2018

Mam s kompresorom, predtym som mala len takuto chladiacu nadstavbu k robotu.
A z oboch sa musi dat zmrzlina dotiahnut do mraznicky, ani z kompresoroveho nie je uplne tuha.
Ale hlavna vyhoda kompresoroveho je, ze mozes vyrobit mnoho davok zmrzliny za sebou a nic ti nezabera miesto v mraznicke. Teda, len to mnozstvo vyrobenej zmrzliny🙂.

23. júl 2018

Začni písať komentár...

Odošli