kate_cs
    21. júl 2019    Čítané 313x

    Farmfoods - potraviny zo slovenských fariem priamo na náš stôl

    Farmfoods. Pre mňa to však nebola žiadna novinka, už dlho sme ich verni zákazníci.

    Prevádzku v Trnave na Trstínskej ulici v City Parku navštevujeme odkedy je otvorená a vždy sme boli veľmi spokojní. Preto som presne vedela, aké potraviny si na test vyberiem.

    Prečo voliť Farmfoods?

    Doma sme dávali pozor na kvalitu aj pôvod potravín vždy. Odkedy sme rodičia, dávame si ešte viac záležať na tom, čo bude jesť aj naše dieťa. V obchodoch sledujeme zloženie potravín, krajinu pôvodu a aj energetické hodnoty. Zaujímam sa aj o to, aký život mala sliepka, ktorej vajíčko je v mojom koláči, alebo krava, od ktorej mám mlieko.

    Farmfoods predáva Natur potraviny, ich zvieratá majú dostatok priestoru, kvalitnú stravu aj vodu, nie sú dopované hormónmi a ani liekmi.

    Všetko, čo by vás mohlo zaujímať, sa dočítate aj na ich stránke.

    https://www.farmfoods.sk/bio-vs-natur

    Ako prebehol nákup?

    V Trnave je obslužná menšia predajňa, čo mi vyhovuje, lebo nákup vybavím vždy veľmi  rýchlo. Predavačky sa vyznajú, vedia mi zodpovedať moje otázky a odporučia produkt,   ktorý potrebujem. A to som voči službám často veľmi kritická, lebo som roky pracovala v obchode na rôznych pozíciách.

    Presne som vedela, že potrebujem múku na pečenie chleba, jogurty, ktoré u nás doma milujeme, nejaké mäso, výživu pre krpca, naše obľubené pirohy a doplnili sme to ešte nejakým syrom, tvarohom, cestovinami a musli. Papierové tašky sú už len bonus k tomu všetkému. Zistite, či aj vo vašom meste nájdete ich predajňu.

    https://www.farmfoods.sk/vsetky-predajne

    Ide sa variť. A jesť!

    Nie som veľký kváskový odborník, skôr začiatočník, ale pečivo už zásadne pečiem doma. Skúšala som rôzne múky a potešilo ma, že aj vo Farmfoods majú Hladkú múku na  pečenie chleba. Dali sme si k nemu zeleninu a bryndzovú nátierku, do ktorej som pridala maslo z Farmfoods. Krpec si zatiaľ pochutnáva len na domácom chlebíku, ale spokojní sme boli všetci.

    Pochutnali sme si aj na raňajkách. Boli lievance! Na vrchu je trochu domáceho džemu, tvaroh a ovocie zo záhrady. Múku a tvaroh mám z Farmfoods a osvedčili sa výborne. Tvaroh je mäkký, ľahko sa roztiera a skvelo sa hodí k ovociu.

    Na obed bolo teľacie mäso s haluškami. Chutilo výborne a najviac bol spokojný muž.

    Sú dni, kedy sa nám variť jednoducho nechce. A vtedy na raňajky skvelo postačí jogurt a chrumkavé musli. A obed sme si uľahčili s pirohami zo zemiakového cesta, plnenými slivkovým lekvárom. Pridali sme len tvaroh a skvelý obed bol hotový za pár minút!

    Upiekla som ďaľší chlieb z kvásku, nakrájali sme si k nemu zrejúci syr a pridali jemné karé. Jednoduchá a chutná večera na svete.

    A testovanie som ukončila domácimi bagetami, do ktorých som použila Hladkú múku (T650). Bola to moja premiéra, a preto som sa veľmi vytešovala, že sa podarili. Úplne stačilo potrieť tradičným maslom a chutili výborne!

    Ak si chcete prezrieť, aké produkty majú vo Farmfoods, kliknite na priložený link.

    http://sortiment.farmfoods.sk/

    Farmfoods som zatiaľ len chválila. Majú aj negatíva?

    Všetko má svoje plusy aj mínusy a tak je to aj v tomto prípade.

    Keď som pred niekým spomenula Farmfoods, ani nevedeli, o čo ide a kde v Trnave sa vôbec nachádzajú. A pritom to je veľká škoda. Preto si myslím, že by mohli zapracovať trochu na reklame.

    Tak isto som sa stretla s názorom, či je to všetko naozaj tak, ako sa prezentuje. Ľudia sú už skeptickí a často majú nedôveru k informáciám, ktoré prezentuje daná značka. Tu to chce len spokojných zákazníkov, nič viac.

    Cena. Často je to všetko hlavne o cene. My doma kupujeme potravín menej, ale kvalitné. Veľa si toho dopestujeme doma, a tak ma vyššia cena slovenských potravín neodrádza. Ale viem, že pre niekoho môžu byť tieto výrobky predražené. Tvaroh hrudkovitý 300 g stál 2,39 €, špaldové cestoviny 2,39 €, tradičné maslo 3,37 €, domáce ovsené musli 120 g 1,65€.

    A sme na konci!

    My máme s Farmfoods len dobré skúsenosti a zostávame ich zákazníkmi aj naďalej. Netvrdím, že nakupujeme potraviny len tu, ale kombinujeme to s klasickými reťazcami, kde už máme overené slovenské produkty.

    Inšpirácia na obed.
    Teľacie mäso s haluškami.
    Mäso som kúpila vo Farmfoods v Trnave.
    Na masti som opiekla dve cibuľky a orestovala nakrájané mäso. Pridala som nakrájané rajčiny, pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie. Podliala som bielym vínom a pod pokrievkou nechala dusiť.
    Zatiaľ som si urobila domáce halušky (300g hrubej múky, 4 vajíčka, pol deci mlieka a soľ).

    Obed hotový a chutil výborne.
    Recepty s vínom mám rada, lebo popri varení sa ujde pohárik aj kuchárovi 😉

    #test_farmfoods #farmfoods #obed #dnesvarim #telaciemaso

    Na materskej si užívam hlavne raňajky.
    V práci som nemala čas na pokojné raňajky a tak som ich vždy riešila ovocím, jogurtom a čajom.
    Teraz si užívam to, že si môžem doma urobiť čokoľvek.
    Dnes to boli tieto lievance.
    Do cesta ide 1 vajíčko, lyžička medu, 100 ml mlieka, hrnček hladkej múky, pol lyžičky kypriaceho prášku, škorica, trochu citrónovej šťavy, nastrúhané jabĺčko a roztlačený banán.
    Nemusia kysnúť, hneď som ich robila na panvici s kvapkou oleja.
    Na vrchu je trochu domáceho džemu, tvaroh a ovocie zo záhrady.
    Múku a tvaroh mám z Farmfoods a osvedčili sa výborne. Tvaroh je mäkký, ľahko sa roztiera a skvelo sa hodí k ovociu.

    Zavoňali aj našej Lujze 😉

    #test_farmfoods #farmfoods #lievance #ranajky

    (2 fotky)

    Ako som včera plánovala, dnes som upiekla domáci chlebík.
    Prvýkrát som skúsila múku z Farmfoods (Hladká T650) na ktorej je aj uvedené, že “je vhodná na pečenie toho najlepšieho pšeničného chleba”
    Zo záhradky máme kaleráb, pažítku a aj kôpor. Rajčinky sú zatiaľ z trhu a urobili sme si aj výbornú bryndzovú pomazánku, kde som využila maslo z Farmfoods.
    Večera chutila mužovi a drobec zatiaľ ochutnáva len z chlebíka. Takýto domáci mu s radosťou dám ❤️

    #test_farmfoods #farmfoods #vecera

    (4 fotky)