veronique2508
    13. mar 2019    Čítané 1946x

    Nečakajte a odhaľte potravinovú intoleranciu včas

    Migréna, zhoršená pleť, nafúknuté a bolestivé bruško, únava alebo iné nepríjemnosti nás vedia poriadne potrápiť. Asi by nám ani napadlo, že by sa o slovo mohla hlásiť potravinová intolerancia. No, mohla! Nežiaduce symptómy sa objavia oneskorene, až do 72 hod. po požití potraviny. A tak je náročné bez pomoci odborníkov odhaliť škodlivú potravinu či nájsť príčinu našich zdravotných komplikácií. Trvalé zaťažovanie organizmu pravidelným príjmom škodlivej potraviny môže viesť až k vzniku chronických ochorení.

    Ako to prebieha?

    Vyšetrením oneskorenej potravinovej alergie však možno odhaliť až 270 problematických potravín, ktoré vám spôsobujú ťažkosti a vy o tom možno ani neviete. Najväčšou výhodou je, že šetrí váš vzácny čas. Za týmto vyšetrením nemusíte čakať, ale môžete si ho spraviť aj doma. Ide o krvný test s možnosťou odberu vzorky v pohodlí domova. Jeho súčasťou je odberová súprava s detailným návodom na použitie zabalená v praktickej škatuľke. Princíp spočíva v tom, že odobratú vzorku krvi z prsta si odtlačíte na priložený špeciálny papierik. Následne, prostredníctvom pošty, ju zašlete do laboratórií Medirexu, kde zabezpečia analýzu vzorky. Výsledok dostanete na adresu, ktorú uvediete. Váš lekár vám vďaka výsledkom tohto testu, ktorý, samozrejme, akceptuje, môže nastaviť na mieru ušitú eliminačnú diétu a následne aj potrebnú liečbu. Viac o teste nájdete aj v tomto videu

    Aké mám možnosti?

    Na výber je viacero možností testu, buď 22 základných potravín, druhý variant ich zahŕňa až 90 alebo je možné zvoliť si tzv. skryté, vzácne a zriedkavé potraviny. Najkomplexnejší je balíček „All-in-one“, kde sa dá vyšetriť celé spektrum až 270 potravín. Testy na potravinové intolerancie si zatiaľ môžete kúpiť len v odberových centrách laboratórií Medirex a v lekárni v Nemocnici Malacky. No už čoskoro budú dostupné aj online. Ak máte obavy z odberu vzorky u vás doma, môžete sa na vyšetrenie potravinovej intolerancie objednať v najbližšom odberovom centre laboratórií Medirex. Viac info o testoch na potravinovú intoleranciu nájdete na webovej stránke.

    Zdroj: www.laboratornadiagnostika.sk

    veronique2508
    27. sep 2018    Čítané 219x

    SÚŤAŽ ♥ S Trisomy testom nebude zdravie Vášho bábätka hádankou

    Leto je za nami a ja verím, že ste prežili nádherné chvíle. Určite máte množstvo nezabudnuteľných zážitkov, krásnych spomienok a pred vami je nádherá štedrá jeseň. Rozhodli sme sa, že vám spolu s www.zenskeveci.com chceme urobiť radosť. Preto vám v našej skupine Ženské veci, prinášame novú súťaž o balíček krásnych darčekov s logom Trisomy testu. Z výhry sa budú tešiť až 3 z Vás. Súťaž sa začína dnes 24. 9. 2018 a bude trvať do polnoci 30 .9. 2018. Súťaž vyhodnotím večer 1 .10. 2018.

    Tehotenstvo je nádherné obdobie v živote ženy. Predstavuje mnoho krásnych chvíľ, plných radosti a lásky a malo by sa spájať len s príjemnými vecami. Pocit neistoty a obavy o zdravie  dieťatka, by rozhodne nemali patriť k radostnému očakávaniu. Budúce mamičky, spravte si poriadok v ,,ženských veciach“ a venujte sebe i zdraviu svojho bábätka čo najväčšiu pozornosť. Trisomy test je unikátny laboratórny test určený na neinvazívne skríningové vyšetrenie DNA plodu a dokáže stanoviť aj pravdepodobné pohlavie plodu.

    Podmienky súťaže sú veľmi jednoduché:

    • Sledujte môj profil
    • Staňte sa členom skupiny Ženské veci
    • odpovedzte na súťažnú otázku: V ktorom týždni tehotenstva je vhodné absolvovať TRISOMY test a akým spôsobom toto vyšetrenie prebieha?
    • Nezabudnite použiť hashtag #zenskeveci a #trisomytest

    Spolu vyžrebujem až 3 výhercov, ktorí získajú krásne darčeky od www.zenskeveci.com. Do súťaže budú zaradené iba tí z vás, ktorí splnia všetky podmienky súťaže a uverejnia svoju správnu odpoveď na súťažnú otázku do polnoci, nedele 30. 10. 2018. Správnu odpoveď na otázku hľadajte v príspevku na mojom blogu alebo priamo na stránke www.trisomytest.sk.

    Všetky podmienky súťaže nájdete na tomto odkaze.

    Všetkým vám držím palce a teším sa na vaše správne odpovede, v našej skupine Ženské veci. Prajem vám nádherný jesenný týždeň plný krásnych zážitkov, úsmevu a zdravia. Na našom zdraví záleží, tak sa o neho starajme s láskou.

    S pozdravom, Veronika ♥

    www.trisomytest.sk

    www.zenskeveci.com

    Výherkyne našej súťaže sú @adrika3544, @barbie77 a @nanina11.

    Gratulujem ♥

    veronique2508
    8. aug 2018    Čítané 245x

    Nebojme sa rakoviny krčka maternice. GynTect®, odhalí pravdu o našom ženskom zdraví

    Na Slovensku, je rakovina krčka maternice 2. najčastejšie sa vyskytujúcim ochorením žien v produktívnom veku. Viac ako 600 sloveniek, ročne ochorie na rakovinu krčka maternice a vyše 200 žien jej podľahne. Nepodceňujme význam prevencie. Starajme sa o svoje zdravie. Už jediné, jednoduché cytologické vyšetrenie u nášho lekára, v rámci pravidelnej gynekologickej prehliadky, môže zachrániť náš život. Toto ochorenie je v prípade včasnej diagnostiky ochorenia, liečiteľné na takmer 100%. Práve včasné stanovenie diagnózy spoľahlivými metódami, je najdôležitejším faktorom pre celkovú úspešnú liečbu pacientky.

    Ako možno diagnostikovať rakovinu krčka maternice?

    Na odhalenie predrakovinových zmien buniek krčka maternice sa používa cytologické vyšetrenie. V rámci preventívnej prehliadky, od 23. roku života, absolvujete u svojho gynekológa krátke cytologické vyšetrenie. Bunky sa sterom, odoberú z povrchu krčka maternice, a následne vyšetrujú buď klasickou cytologickou metódou alebo na žiadosť pacientky, LBC cytológiou, keď si pacientka za špeciálny odberový materiál zaplatí priamo v ambulancii lekára odporúčanú sumu 25 €. Odobraté bunky putujú do laboratória, kde ich podrobia cytologickému vyšetreniu, pomocou tzv. PAP testu. Niekedy sa však stáva, že PAP test, neprinesie dostatočne jasný výsledok a sú potrebné ďalšie vyšetrenia.

    Prečo vôbec rakovina krčka maternice vzniká?

    Predpokladom pre vznik rakoviny krčka maternice, je infikovanie sa vysokorizikovým typom ľudského papilomavírusu. Testy na ich prítomnosť, ich môžu veľmi ľahko odhaliť. Niekedy imunita sama odvážne zabojuje a zbaví sa týchto rizikových typov HPV v tele. Nie vždy sa to však imunite úspešne podarí zlikvidovať. A u malej skupiny HPV pozitívnych žien, môžu byť tieto nebezpečné, vysokorizikové typy ľudského papilomavírusu, potrenciálnoou príčinou vzniku rakoviny krčka

    maternice. Práve nový DNA test GynTect®, môže u týchto žien identifikovať budúci rozvoj vysoko

    pravdepodobných onkogénnych zmien.

    Čo je GynTect® vyšetrenie?

    Ide o neinvazívny, vysoko spoľahlivý DNA test, ktorý dokáže odhaliť predrakovinové zmeny na bunkách krčka maternice. Ide o bezbolestné vyšetrenie, vykonáva sa spolu s LBC cytológiou a robí sa

    so súhlasom pacientky.

    Ako takéto GynTect®vyšetrenie prebieha?

    Najprv gynekológ pacientke odoberie bunky z krčka maternice. GynTect® vyšetrenie je možné urobiť iba z biologického materiálu, ktorý je určený rovnako aj na LBC cytológiu a to metodikou ThinPrep. Pacientka zaplatí za test buď priamo v zdravotníckom zariadení, alebo prostredníctvom platobnej brány www.medirexplatby.sk . Vzorka je odoslaná do laboratória, kde ju genetickou metódou analyzujú. Výsledok testu odosielajú z laboratória priamo vášmu gynekológovi a to do 14 dní. Výsledky testu povie spravidla jej gynekológ, ktorý pacientke toto vyšetrenie indikoval.

    Koľko zaplatím za takýto GynTect® test a kto ho indikuje?

    Toto vyšetrenie indikuje ošetrujúci gynekológ. GynTect® vyšetrenie nie je hradené z verejného zdravotného poistenia a stojí 200€.

    Kedy lekár toto GynTect® vyšetrenie odporúča?

    Tento DNA test sa odporúča u žien s nejasným výsledkom cytologického vyšetrenia alebo s pozitívnym nálezom vysokorizikových typov ľudského papilomavírusu v organizme. Alebo pre ženy, ktoré sa chcú dozvedieť ešte viac pred tým, než podstúpia akékoľvek invazívne vyšetrenie a následne chirurgický zákrok. Práve GynTect®, môže pomôcť pri rozhodovaní, či je práve invazívny zákrok skutočne nevyhnutný, alebo stačí gynekológovi iba naďalej sledovať zdravotný stav pacientky. GynTect® vyšetrenie, je tiež vhodné pre ženy, ktoré plánujú otehotnieť, resp. sú tehotné a invazívny zákrok do krčka maternice nie je možné vykonať.


    http://www.zenskeveci.com/wp-content/uploads/2017/05/MEDI-17065_letak_Gyntect_final.pdf
    http://www.zenskeveci.com/cytologia/

    veronique2508
    23. júl 2018    Čítané 168x

    Súťaž - Starajme sa o seba

    Milé Dámy!

    Leto je ideálny čas na oddych a starostlivosť o seba, aj o svoje zdravie. Chceme vám počas týchto krásnych letných dní urobiť radosť, a preto sme si pre vás pripravili súťaž o pekné darčeky. Napíšte nám do skupiny Ženské veci, čo pre vás osobne znamená #starajmesaoseba. Dobrý wellness, príjemná dovolenka, čas s rodinou,  chvíle pre seba, beh, návšteva kaderníka, nová manikúra alebo skvelý outfit? A čo vaše zdravie? Ako sa o neho staráte? Nezabúdate na preventívne prehliadky?

    Podmienky súťaže sú veľmi jednoduché:

    Spolu vyžrebujem až 5 výhercov, ktorí dostanú nádherné darčeky od www.zenskeveci.com. Pozor! Do súťaže budú zaradené iba príspevky, ktoré splnia všetky podmienky súťaže a budú uverejnené v skupine Ženské veci do piatka, 27. 7. 2018 a to do 12:00.

    Držím vám palce a teším sa na všetky vaše zaujímavé príspevky. Verím, že sa navzájom motivujeme k novým výzvam, v snahe starať sa viac o seba a o svoje zdravie.

    Prajem vám krásny týždeň, plný letných zážitkov a nových inšpirácií. 

    S pozdravom, Veronika ♥

    www.zenskeveci.com

    Kompletný štatút súťaže nájdete na tomto odkaze.

    veronique2508
    17. júl 2018    Čítané 719x

    Problém na tanieri alebo čo je to oneskorená potravinová alergia

    Trápi vás vaše trávenie, cítite sa nafúknuto, zhoršil sa stav vašej pokožky alebo vás trápi častá bolesť hlavy? Možno aj vy patríte k 45 % našej populácie, ktorú trápi potravinová intolerancia na určitú potravinu. Príznaky potravinovej intolerancie sú často podceňované, príčina problému nejasná a nie vždy správne určená. Navyše, mnohokrát nesprávne zamieňaná za alergiu, čo je obrovský rozdiel.

    Patrícia je moja kolegyňa. Každé ráno si pochutnávala na jogurtoch. Samozrejme, veď sú zdravé, chutné a plné vápnika. Robila to vždy, každý deň. Občas ignorovala obed a zjedla iba rožky so syrom. Takto Patrícia fungovala niekoľko mesiacov. Zhoršené akné, pravidelná migréna, problémy s trávením, pocit nafúknutia, bolesti brucha, malátnosť. To všetko pripisovala stresom v práci, v škole a ako každá žena trochu aj svojmu chlapovi 🙂. Napriek všetkým, priam učebnicovým príznakom potravinovej intolerancie, to nikomu nenapadlo. ,,Prešla som všetkými vyšetreniami, rôznymi lekármi, od gynekológa až k neurológovi. Všetci bezradne krútili hlavou a bezcieľne vypisovali výmenné lístky, od jedného lekára k druhému. To, že by za tým mohla byť neznášanlivosť na mlieko, nezistil nikto z nich. V lete ma skolila črevná viróza a musela som držať diétu. Žiadne mlieko, žiadne jogurty ani syry. Práve to ma zachránilo. Začala som sa cítiť lepšie. Pátrala som o tom viac na internete a aj baby konikárky opisovali rovnaký zdravotný stav, ako som mala ja. Neváhala som a objednala som sa na testy. Nechcela som čakať, takže som to riešila z vlastného vrecka. Stálo mi to za ten pocit. Chcela som pokojne spávať a vedieť, čo mi je. Takže záver? Neznášanlivosť kravského mlieka, nie klasická alergia, ale oneskorená reakcia. Po úprave jedálnička sa cítim ako nový človek. Dokonca sa mi konečne podarilo zhodiť aj nejaké to kilečko.“

    Pri oneskorenej potravinovej alergii sa vyšetrujú špecifické IgG protilátky. Potraviny, ktoré zjeme, vyvolajú v našom tele oneskorené reakcie, ktoré sú založené na inom princípe, ako pri klasickej alergii. Ide síce o reakciu imunitného systému, ale na inom princípe, aj preto je veľmi náročné ,,na ňu prísť.“

    Medzi najčastejšie netolerované potraviny patrí kravské mlieko, obilniny, vaječný bielok, morské plody, kukurica, ryža a iné.Reakcie pri potravinovej intolerancii sú na rozdiel od alergie oneskorené a príznaky sa môžu objaviť o niekoľko hodín alebo dní. Nejde o život ohrozujúci stav. Takže nám ani nenapadne z našich zdravotným problémov podozrievať potravinu. Navyše, čo je ešte horšie, môžeme byť intolerantní k viacerým potravinám súčasne.

    Klasická alergická reakcia je charakterizovaná okamžitou, často silnou reakciou nášho imunitného systému a sprostredkúvajú ju takzvané špecifické IgE protilátky. Tvorbu IgE protilátok môže lekár zisťovať pomocou kožných testov alebo vyšetrením ich hladiny v krvi. Ak sa prítomnosť IgE protilátok potvrdí, hovoríme o klasickej alergii. Medzi najčastejšie potravinové alergie patrí alergia na mlieko, vajcia, arašidy, orechy, čučoriedky a kôrovce. Alergické príznaky sa zvyčajne objavujú ihneď po konzumácii nevhodnej potraviny.

    Typické príznaky oneskorenej potravinovej alergie

    Oneskorená reakcia

    Nepriaznivá reakcia sa objavuje o niekoľko hodín až dní neskôr. V prípade ekzému a artritídy to môže byť dokonca niekoľko týždňov až mesiacov.

    Nevhodná potravina spôsobuje kumulačný efekt

    Ak sa potravinová intolerancia na danú potravinu včas neodhalí a nelieči, človek môže byť časom citlivý aj na ďalšie skupiny potravín. Ak máte napríklad intoleranciu na jednu skupinu potravín zo štyroch hlavných skupín (na mlieko/mliečne výrobky, glutén/pšenicu, fruktózu, kvasnice/huby).

    Ako vás môže potravinová alergia potrápiť?

    Potravinová alergia môže ovplyvniť ktorýkoľvek orgán v našom tele. Medzi najčastejšie prejavy patria tráviace ťažkosti, hnačka, zápcha, plynatosť, pocit nafúknutého brucha, nevoľnosť alebo bolesť brucha. Typické a časté prejavy sú aj kožné prejavy, ako napríklad začervenanie, svrbenie pokožky, zhoršenie ekzému, akné a iné. Niekedy môžu nevyhovujúce potraviny vyvolať bolesť hlavy a malátnosť. Môžu dokonca zhoršovať aj niektoré ochorenia, ako napríklad cukrovku, reumatoidnú artritídu či astmu. 

    Ako sa dá s týmto problémom bojovať?

    Často postačí dobre nastavený stravovací plán, v ktorom sa nenachádzajú konkrétne problémové potraviny. Dnes už vďaka laboratórnemu vyšetreniu, pri ktorom sa zistí zvýšená hladina špecifických IgG protilátok, je možné odhaliť konkrétnu pre vás nevhodnú potravinu. Takáto nevhodná potravina môže byť zodpovedná za nežiaduce prejavy. Ak test ukáže vysoké hladiny protilátok na konkrétne potraviny, mali by ste ich odstrániť zo svojho jedálnička aspoň na 3 mesiace. Keď príznaky odznejú, vylúčené potraviny môžu byť znovu postupne jedna po druhej zavedené do stravy.

    Netriafajte naslepo, vyberajte si svoje jedlo s istotou

    Ak ste na sebe v poslednom čase spozorovali zdravotné ťažkosti a chcete si byť istí, že sa nejedná o potravinovú alergiu, dajte sa vyšetriť. Testy dnes už môžete absolvovať na vlastnú žiadosť, bez čakania a podľa vášho výberu. Ak sa potravinová alergia testami potvrdí, odborník vám nastaví špeciálnu diétu. V rámci laboratórnej diagnostiky, laboratóriá Medirex ponúkajú vyšetrenie potravinovej alergie na vlastnú žiadosť pacienta, na základné potraviny, alternatívne potraviny, ale aj skryté, vzácne a zriedkavé netolerované potraviny, ktoré dokáže súčasná medicína spoľahlivo odhaliť. Súčasťou tohto vyšetrenia je, samozrejme, aj konzultácia s lekárom a správne nastavenie vášho jedálnička.

    Ak sa chcete o možnostiach vyšetrení na vašu žiadosť a podľa vašich predstáv dozvedieť viac, určite navštívte stránku https://www.laboratornadiagnostika.sk/pre-pacientov/vysetrenia/imunologia. Na vyšetrenie potravinovej alergie sa môžete objednať z pohodlia vášho domova, telefonicky alebo pomocou formulára na stránke www.laboratornadiagnostika.sk

    Zdroj: www.laboratornadiagnostika.sk  

              www.zenskeveci.com

    veronique2508
    14. júl 2018    Čítané 781x

    Je celiakia iba výmysel modernej doby? Ako zistiť, či ju mám?

    Možno sa práve teraz chytáte za hlavu a myslíte si, že je to ďalší "problém", ktorý naši predkovia nepoznali. Celiakia nie je výmysel modernej doby. Ak vás dlhodobo trápia tráviace ťažkosti ako nadúvanie, bolesti brucha, hnačky, zápchy, alebo rôzne kožné problémy, nastal čas zistiť, čo za tým je. Možno ste to doteraz ani netušili a aj vy trpíte celiakiou.

    Celiakia je autoimunitné ochorenie, kedy telo produkuje protilátky proti lepku (gluténu). Celiakia je geneticky podmienené ochorenie a trpí ním čoraz väčšie množstvo ľudí. Hlavným vinníkom vzniku celiakie je bielkovina, nazývaná glutén, ktorej zložky vytvoria v organizme po jej konzumácii v strave sled imunitných reakcií. Ich výsledkom môže byť napadnutie tenkého čreva. Stena tenkého čreva sa v dôsledku toho poškodí a môže stratiť jednu zo svojich hlavných funkcií, a tou je vstrebávanie živín. Následok toho, sa v tele spustia rôzne tráviace ťažkosti ako napríklad hnačka, bolesti brucha, nadúvanie, vracanie, kožné problémy alebo únava. Celiakiu často sprevádzajú ďalšie autoimunitné ochorenia, ako napríklad zápal štítnej žľazy, hrubého čreva či vznik cukrovky 1. typu.

    Odhaliť Celiakiu dnes už nie je také zložité. Takéto vyšetrenie celiakie je možné absolvovať napríklad aj v laboratóriu MEDIREX, a to bez toho, aby ste museli navštíviť svojho všeobecného lekára alebo iného špecialistu. Vyšetrenie prebieha jednoducho a to špeciálnym vyšetrením krvi. Na celkové stanovenie diagnózy sú zvyčajne potrebné 2 návštevy laboratória. Pri prvej návšteve laboratória, vám zdravotníci odoberú krv. Okrem krvného obrazu, železa a základnej biochémie vám v rámci imunológie, vyšetria protilátky proti lepku a autoprotilátky proti enzýmu nazývanom, tkanivová transglutamináza, ktoré sú pre celiakiu vysoko špecifické.

    Tieto testy sa vykonávajú v čase, keď ešte človek zo svojej stravy nevylúčil lepok. Je to práve preto, že takouto chybou odberu v nevhodnom čase, môže dôjsť k nesprávnemu vyhodnoteniu laboratórneho testu a zlému stanoveniu diagnózy. Čo nie je chybou testov alebo laboratória, ale nesprávneho načasovania diéty. Počas druhej návštevy, lekár vyhodnotí výsledky vášho vyšetrenia celiakie. Keďže sa jedná o vyšetrenia na vlastnú žiadosť, tieto laboratórne služby si pacient v plnej výške hradí sám.

    Ak sa chcete o tomto vyšetrení  na vlastnú žiadosť dozvedieť viac, všetky potrebné informácie nájdete na webovej stránke: https://www.laboratornadiagnostika.sk/pre-pacientov/vysetrenia/imunologia.

    V našej skupine ženské veci, prebieha diskusia o tom, aké sú vaše skúsenosti s celiakiou a aký je život celiatika. Za váš názor, vás odmením  srdiečkami ♥ 

    Zdroj: www.laboratornadiagnostika.sk  

                www.zenskeveci.com

    veronique2508
    27. jún 2018    Čítané 237x

    Sila prevencie - predíďme chorobe spoločne!

    Podľa štatistík, sa na Slovensku viac ako 80% žien chce starať o svoje zdravie, no len 25% z nás pravidelne absolvuje preventívne prehliadky.  

    Najrozšírenejším onkologickým ochorením u žien, je rakovinou prsníka. Na túto formu rakoviny, ročne na Slovensku ochorie približne 2400 žien a je zaznamenaných viac ako 700 úmrtí. Druhým najrozšírenejším ochorením, je rakovina krčka maternice. Lekári ročne zaznamenajú na Slovensku takmer 600 nových prípadov a vyše 200 žien v produktívnom veku, tejto zákernej forme rakoviny podľahne. Tieto čísla nie sú vymyslené, ale získané zo štatistických údajov, národného centra pre zdravotnícke informácie/ Incidencia zhubných nádorov v SR. Za každým týmto číslom, je ľudský život a jeho skutočný, neľahký príbeh.

    Nájdime si čas na preventívnu gynekologickú prehliadku, aj napriek svojim každodenným  povinnostiam. 

     Vďaka LBC cytológii, ktorá je považovaná v súčasnosti, za najmodernejšiu a najkvalitnejšiu formu cytologického vyšetrenia rakoviny krčka maternice, je jej záchytnosť, až 4-krát vyššia, oproti "klasickej" cytológii.  Ak sa chcete o LBC cytológii dozvedieť viac, určite sa pozrite na : http://www.zenskeveci.com/cytologia/zachrani-ta-cytologia a naďalej sledujte môj blog. 

    Už čoskoro sa spoločne pozrieme na to, čo má obsahovať  preventívna gynekologická prehliadka. Z akých gynekologických vyšetrení  a výkonov pozostáva. Čo je to  LBC cytológia, ako môže včasná diagnostika ochorenia a pravidelná prevencia zachrániť náš život, aj ako možno predísť onkologickému ochoreniu. Čo je to BRCA 1 gén a prečo je z hľadiska prevencie ženského zdravia tak dôležitý? Objasníme si mýty a fakty o rakovine krčka maternice a možno bude aj súťaž 🙂. Nezabudnite aj na našu skupinu ženské veci: https://www.modrykonik.sk/group/10627/, kde práve prebieha diskusia o tom, aký má pre vás, význam absolvovanie pravidelných gynekologických prehliadok. Ja vaše odpovede odmením srdiečkom.

    Majte krásny deň, staraje sa o seba a o svoje zdravie!

    S pozdravom, 

    Veronika

    Zdroje:

    http://www.nczisk.sk/Registre/Narodne-zdravotne-registre/Pages/Narodny-onkologicky-register.aspx

    www.zenskeveci.com

    www.laboratornadiagnostika.sk

    veronique2508
    25. jún 2018    Čítané 645x

    Spravme si poriadok v ženských veciach

    Milé mamičky,

    dovoľte mi, prosím, aby som sa vám predstavila. Volám sa Veronika a je pre mňa veľkou cťou, že som bola vybraná Modrým koníkom a skupinou MEDIREX  group ako vaša ambasádorka pre ženské veci. Túto možnosť prijímam s veľkou radosťou, ale aj s pokorou, pretože v tejto milej úlohe je aj veľa zodpovednosti.

    Som veselá, komunikatívna, spontánna a občas prchká citlivka. Som jednou z vás, žena, manželka a mama mojej vytúženej dcérky Paulínky. Momentálne som mamička na materskej dovolenke, no aj napriek tomu sa snažím neustále vzdelávať, rásť po odbornej aj ľudskej stránke a byť aktívna. Povolanie farmaceuta, beriem vo svojom živote ako poslanie pomáhať iným. No to, že som mamou beriem ako dar, nie ako samozrejmosť. Mám rada knihy, prírodu, cestovanie, svoju rodinu, priateľky a svoj život. Ako každá žena, aj ja sledujem novinky z oblasti zdravia a krásy.

    Množstvo momentov si vo svojom vnútri uchovávam aj vďaka ich jedinečnosti. Milujem vôňu domova, obľúbenej knihy, nového rána, letnej búrky, morského vánku, babieho leta či vôňu Vianoc. Najkrajšia zo všetkých však bola a je vôňa mojej dcérky.  Keď som ju prvýkrát držala v náručí, bola to láska na prvý pohľad. V tej chvíli, keď sa sama seba pýtaš, ako si bez nej mohla doteraz žiť.  Ten dotyk dlaní a pocit, že si sa stala mamou. Na všetko som zabudla. Zaliala ma len vlna šťastia. Moje dieťa bolo pre mňa odrazu celý môj vesmír a všetko zastalo len pre tú výnimočnú chvíľu. Vtedy som pochopila, že byť matkou je môj osud.

    Hlavný dôvod, prečo som zareagovala na tento ambasádoring pre ženské veci, je, že zdravie a život je to najcennejšie, čo máme. Tiež vnímam skupinu MEDIREX group ako silného partnera vo svete zdravia a prevencie a s tými najlepšími to vždy dáva zmysel napredovať.

    Mnohé ambasádorské projekty Modrého koníka denne pomáhajú. Je úžasné, ako veľmi si ženy dokážu citlivým prístupom tak empaticky a priateľsky navzájom poradiť, pomôcť a motivovať sa. Chcem  byť  jednou z vás a spolu s vami spoznávať nové veci i vaše príbehy. Budem vám prinášať zaujímavé články, rozhovory s MEDIREX odborníkmi v danej oblasti. Spolu sa pozrieme na novinky zo sveta zdravia, prevencie, laboratórnej diagnostiky, ale hlavne ženských vecí. Naštartujeme spolu výzvu #bezstresu a nebudú chýbať ani zaujímavé súťaže.

    Od roku 2001 sa na Slovensku vďaka programu asistovanej reprodukcie spoločnosti Gyncare narodilo mnohým šťastným párom už viac ako 1500 zdravých detí. A to je skutočne úžasné. Každé dieťa je pre matku zázrak, no niektorým mamičkám na ich ceste k vytúženému dieťatku je potrebné pomôcť. Majme otvorené srdce a citlivý prístup. A nech to nie je len klišé. Doprajme možnosť stať sa matkou všetkým ženám, ktoré majú vo svojom vnútri túto silnú túžbu. Niekedy stačí povzbudiť. Inokedy môžeme urobiť oveľa viac. Už to nie je len v rukách odborníkov a lekárov. Už sme to aj my. A nie len muži, ale aj MY ženy. Liečba v centre Gyncare predstavuje pre mnohé ženy novú nádej, mať vo svojom náručí krásne a zdravé dieťatko.

    Chcem sa poďakovať skvelým ľuďom z Modrého koníka, najmä Petre @nugat a tímu skupiny MEDIREX group za to, že si ma vybrali. Ich výber si veľmi vážim a verím, že pre vás všetkých, ktorí ste do mňa vložili svoju dôveru, nebudem sklamaním. Je mi potešením, pracovať spolu s vami na takom skvelom projekte, akým sú ženské veci.

    Milé ženy, spoločne stojíme pred veľkou výzvou. Máme možnosť zlepšiť osvetu prevencie ženského zdravia a otvorene rozprávať o ženských veciach, túžbach o rodine, našich radostiach aj starostiach. Majte sa rady, starajte sa o seba a pamätajte, že zdravie je len jedno. Je čas spraviť si poriadok v ženských veciach. Na každej z vás záleží a každá je výnimočná bytosť. Verím, že spolu vytvoríme skvelý babinec, v ktorom sa nikdy nebudeme nudiť. Projekt ženské veci je predsa o vás a pre vás. Srdečne vás pozývam, do skupiny ženské veci: https://www.modrykonik.sk/group/10627/

    Ďakujem vám za váš vzácny čas a úprimne sa na vás všetky teším.

                   S pozdravom,

                                     vaša Veronika ♥

    www.zenskeveci.com

    www.gyncare.sk

    www.laboratornadiagnostika.sk