veronique2508
    13. mar 2019    Čítané 1946x

    Nečakajte a odhaľte potravinovú intoleranciu včas

    Migréna, zhoršená pleť, nafúknuté a bolestivé bruško, únava alebo iné nepríjemnosti nás vedia poriadne potrápiť. Asi by nám ani napadlo, že by sa o slovo mohla hlásiť potravinová intolerancia. No, mohla! Nežiaduce symptómy sa objavia oneskorene, až do 72 hod. po požití potraviny. A tak je náročné bez pomoci odborníkov odhaliť škodlivú potravinu či nájsť príčinu našich zdravotných komplikácií. Trvalé zaťažovanie organizmu pravidelným príjmom škodlivej potraviny môže viesť až k vzniku chronických ochorení.

    Ako to prebieha?

    Vyšetrením oneskorenej potravinovej alergie však možno odhaliť až 270 problematických potravín, ktoré vám spôsobujú ťažkosti a vy o tom možno ani neviete. Najväčšou výhodou je, že šetrí váš vzácny čas. Za týmto vyšetrením nemusíte čakať, ale môžete si ho spraviť aj doma. Ide o krvný test s možnosťou odberu vzorky v pohodlí domova. Jeho súčasťou je odberová súprava s detailným návodom na použitie zabalená v praktickej škatuľke. Princíp spočíva v tom, že odobratú vzorku krvi z prsta si odtlačíte na priložený špeciálny papierik. Následne, prostredníctvom pošty, ju zašlete do laboratórií Medirexu, kde zabezpečia analýzu vzorky. Výsledok dostanete na adresu, ktorú uvediete. Váš lekár vám vďaka výsledkom tohto testu, ktorý, samozrejme, akceptuje, môže nastaviť na mieru ušitú eliminačnú diétu a následne aj potrebnú liečbu. Viac o teste nájdete aj v tomto videu

    Aké mám možnosti?

    Na výber je viacero možností testu, buď 22 základných potravín, druhý variant ich zahŕňa až 90 alebo je možné zvoliť si tzv. skryté, vzácne a zriedkavé potraviny. Najkomplexnejší je balíček „All-in-one“, kde sa dá vyšetriť celé spektrum až 270 potravín. Testy na potravinové intolerancie si zatiaľ môžete kúpiť len v odberových centrách laboratórií Medirex a v lekárni v Nemocnici Malacky. No už čoskoro budú dostupné aj online. Ak máte obavy z odberu vzorky u vás doma, môžete sa na vyšetrenie potravinovej intolerancie objednať v najbližšom odberovom centre laboratórií Medirex. Viac info o testoch na potravinovú intoleranciu nájdete na webovej stránke.

    Zdroj: www.laboratornadiagnostika.sk