angie_l
    21. mar 2024    Čítané 830x

    Prečo ísť na rodinnú dovolenku práve do Demänová rezort?

    Raj pre deti?

    Ak sa chystáme na dovolenku, kladiem dôraz na niektoré kritéria ako sú:

    • Aby sme sa všetci cítili komfortne a oddýchnuto
    • Výber kvalitneho a rôznorodeho jedla
    • Detské aktivity
    • Spoločné rodinné aktivity 

    Komfort a oddych v jednom:

    Keďže chce človek na dovolenke hlavne nabrať silu a oddýchnuť si, je dôležité mať kvalitné matrace. Áno, aj to nás zaujíma. Dopredu to človek nevie, ale tu na to dôraz kladú, čo je veľké plus. Matrace sú naozaj kvalitné, a spalo sa nám sladko, aj deťom. Náš apartmán v Demänová rezort 39sa volal Apartmán Comfort. Mali sme tam dve manželské postele, rozkladací gauč, dve kúpeľne i terasu s výhľadom. Hlavne terasu sme využívali na posedenie a zrelaxovanie, keďže sme mali priamy vyhlaď na ihrisko a tým pádom sme v kľude mohli sedieť pri čajíku alebo káve. Ja som už na tejto dovolenke veľmi aktívna nebola, keďže som bola už v 8.mesiaci tehotenstva, tak mi robilo problém behať za deťmi. Ešteže sú už viac-menej samostatné. 

    V jednej kupeľni bola vaňa,v druhej sprchový kút, deti využili kúpanie aj vo vani, my zase sprchový kut. Dva záchody tiež nie sú na škodu. Nikto nemusel na nikoho čakať.

    Stravovanie k pobytu

    Stravovanie v Demänová rezort prebieha v reštaurácii PINUS alebo v reštaurácii SAFRAN, k dispozícii sú aj all you can eat bufety. K dispozícii sme mali polpenziu - raňajky a večere. Výber jedla bol veľmi rôznorodý, dokonca deti si prišli na svoje s kútikom na stravovanie zvlášť pre deti, a najväčším lákadlom pre deti bola čokoládová fontána, to sme vždy deťom povedali, že až keď sa poriadne najedia, môžu sa pustiť veselo do čokoládovej fontány a teda zaberalo to perfektne. 

    Mne najviac ulahodili raňajky. Kombinácia sladkého a slaného v mojom stave,top. Výborné mini párky, čerstvé vajíčka na rôzne spôsoby a čerstvé lievance. Deťom zase chutili cereálie s mliekom rôzneho druhu, a mužovi omeleta. Na obed sme si zvykli dať pizzu, ktorú robia veľmi chutnú, majú aj detskú variantu. Nápoje sú potom len k raňajkám, na večer a na obed sme si dokupovali navyše. Jediné, čo nám trošku vadilo, že na večere bolo prezentované, že tam bude aj sushi a aj pizze, ale nakoniec tam nebolo ani jedno. Vynahradili to zrejme tým, že bol k dispozícii väčší výber mäsových jedál, a aj vegetariáni si prídu na svoje. Za mňa plus, že tam boli k dispozícii šaláty, aj ovocne aj zeleninové. Dezerty boli pomenej, ale vždy mali aj sladké jedlá, buchty, šúľance alebo palacinky.

    Detské aktivity

    Každý víkend sa animácie nesú v duchu nejakej zaujímavej témy, počas nášho pobytu si naše deti užili tému šmolkov,čo je u nás aj dosť aktuálne, takže si to veľmi užívali, a naozaj veľmi veľa času trávili práve s animátormi, počas dobrého počasia s deťmi trávili vonku a počas horšieho čo u nás našťastie zastihlo len jeden deň relaxovali vo welnesse, deti prvý krát zažili detské saunovanie, nevedeli sme či to vydržia a zvládnu ale máju to perfektne vymyslene deťom dali šmolko čapice, využili saunový rituál v detskom duchu použili pomarančovú arómu, deti mali zážitok. Najlákavejšie pre deti boli aj samozrejme kolotoče  a 3D bludisko ktoré zaujalo aj mňa ale teda už som nevládala ísť si to užiť spoločne ale v mojom stave to už veľmi nešlo, ale muž tam snimi pobehoval, kolotoče su rôznorodé a iné ako poznáme u nas, vyskúšali každý jeden, muž snimi vyskúšal aj veľkú reťazovku, čo je fajn že aj keď sa za kolotoče platí, stále ta cena je prijateľná, pre ubytovaných je to 2€ na osobu pre neubytovaných je to 3€ na osobu.Deti sa vždy na večer tešili na detské kino prvý deň premietali Šmolkovia 1, a na druhy deň pokračovanie Šmolkovia 2, ja s mužom sme zatiaľ relaxovali v štýle prechádzky na čerstvom vzduchu. 

    Ukonečenie pobytu spoločne vo welnesse:

    Náš pobyt sme ukončili spoločne vo wellnesse, k dispozícii vám poskytnú plachty a uteráky zdarma, župany su za poplatok,vystihli sme akurát čas kedy sme si ho užili úplne sami, čo samozrejme nám aj vyhovovalo. Na výber máte dve fínske, parnú a infra saunu s ochladzovacou kaďou, odpočiváreň a dve vonkajšie vírivky s úžasným výhľadom. S detičkami sa môžete zabaviť v krytom dvojbazéniku s vyhrievanou vodou, kde teda samozrejme naše deti strávili aj najviac času, využili sme celý welness,ja som veľmi sauny nemohla využiť išla som sa na chvíľu zahriať ale v mojom stave som využila lehátka v odpočivárni a mala výhľad na rodinku.

    Pobyt si plánujeme zopakovať, nás veľmi oslovilo že naše dievčatá mali stále možnosť využívať každú časť rezortu, a tým o zábavu mali stále postarane, ja s mužom sme mohli zrelaxovať a nabrať energiu, myslím že o tomto práve dovolenka je aby sme spoločne strávili čas a všetci si užili to čo potrebujeme, dievčatá sú vo veku 6 rokov a práve aj tým že sú naozaj samostatnejšie, využívali všetko čo bolo deťom poskytnuté. K dispozícii v areáli sú zdarma na zapožičanie aj kolobežky a rôzne odražadla pre menšie detičky. Ak by som mala ešte vyzdvihnúť na záver je perfektná káva, na tu si ja potrpím, muž si vychvaľoval pekný výhľad na hory, a samotnú prírodu, každý sme si našli to čo nám najviac ostane v pamäti.

    sunibrutal
    11. jan 2024    Čítané 261x

    Zimné radovánky - Demänová rezort

    Naša štvorčlenná rodinka veľmi rada cestuje - keď máme možnosť nevynecháme výlet, či je to na Slovensku alebo v zahraničí, pri vode či na hory... Žiaľ financie nám nedovolia toľko cestovať,koľko by sme chceli (určite to poznáte 🫣😊)... Ale vďaka tejto stránke a vďaka Demänová rezort sme tento rok mali možnosť ísť na zimnú dovolenku hneď začiatkom roka 2024. Začalo to s tým ,že som našla možnosť vyhrať testovanie - tak som aj ja prihlásila našu rodinku, veď aspoň to skúsim... A potom prišla správa, že ideme testovať ☺️ Hneď som teda kontaktovala rezort na uvedenom e-mail, bez problémov sme dohodli termín a už len nedočkavo čakali s rodinkou, kedy príde 3. Január ☺️

    Na dlhú cestu sme vyrazili hneď ráno a okolo 14:30 sme už boli "na mieste činu" 😁 Zaparkovali sme hneď pri recepcii. Milá pani nás šikovne a rýchlo vybavila - nakoľko som naše údaje vopred vyplnila pri on-line check in (odporúčam využiť, super služba, všetko vyplníte online raz-dva, a pri recepcii už s tým nemáte starosti). Dostali sme chipové karty a pani vysvetlila všetko potrebné, dostali sme aj mapu areálu. Za pár minút sme už boli na ceste k nášmu apartmánu. Dostali sme apartmán Lux v apartmánovom dome O, skoro na druhom konci areálu. Bolo to trošku ďaleko od diania, ale skôr sme to brali ako pozitívum - aspoň sme trochu aj po prechádzali na čistom vzduchu 😁 inak na celom rezorte nie je nič až tak ďaleko, kľudne to zvládne každý. 

    Apartmán bol perfektný, moderne zariadený, čistý, veľký. Náš apartmán bol na 3. Poschodí -  našťastie bolo v budove aj výťah - takže naše kufre mali raz-dva na izbe. Apartmán sme mali hneď pri výťahu - predizba bola dostatočne veľká s veľkými vstavanými skriňami - zmestí sa tam všetko potrebné. V apartmáne boli dve kúpeľne - obidve so sprchovacím kútom a s WC, dostali sme aj kvalitné,  mäkké uteráky. Kúpeľne boli tiež moderné a čisté, jedna vec tam mi trošku chýbal - koberček či predložka k sprche, ináč všetko super. 

    V apartmáne bola veľká obývacia izba s kuchynským kútom, stôl so stoličkami, veľký gauč - všetko krásne, jednoducho štýlové. A ešte veľké plus - hlavne pre deti - na tv bol dostupný aj Youtube aj Netflix. Ako v celom areály aj v apartmáne sme mali free Wifi (a to s veľmi dobrým signálom).

    Kuchynka bola vybavená so všetkým, čo potrebujete - rýchlovarná kanvica, mikrovlnka, príbor, taniere, hrnce,.... skoro ako doma 🙂 My sme to moc ani nevyužili, nakoľko sme mali super raňajky a večeru (ale o tom neskôr), ale kto chce aj niečo navariť, určite to problém nebude. 

    V apartmáne poľa aj "mini knižnica" ☺️ 

    Spálne sme mali na poschodí - dve menšie izby s posteľami. Izby boli jednoduché, ale pohodlné, práve ideálne na oddych. Žiadne zbytočnosti, v jednom bol len posteľ v druhom posteľ, skrinka a písací stôl - no nič viac sme ani nepotrebovali, takže pre nás spokojnosť.

    ...a ten výhľad z apartmánu...to bolo na nezaplatenie 😍 veď posúďte sami, pripájam foto :

    A teraz trochu k polpenzii... v krátkosti: SUPER ! Trošku dlhšie: raňajky aj večere sme mali v reštaurácii Šafran. S ponukou, s jedlami aj s obsluhou sme boli veľmi spokojný. Síce personál hovorí len po anglicky, ale žiadny problém to nebol pre nás. Na raňajky môžete vybrať z veľmi veľkej ponuky nápojov aj jedál. Ani neviem, či by som vedela niečo povedať, čo som tam nenašla. Máte chuť na sladké, či slané, mali všetko - koláče, musli, veľý výber syrov, salám, šunku, lekváre, jogurty, kašu, vajíčka - varené, praženicu, ham and eggs, párky, americké palacinky....ani neviem všetko vymenovať :D na určite každý najde niečo pre seba - malý aj veľký. Samozrejme tam boli aj ovocie, zelenina všetkého druhu. Mlieko - studené, vlažné, horúce, bezlaktózové, sójové... čaje, džúsy, kávy ... všetko možné aj nemožné :D

    Večere boli - ako aj raňajky - formou bufetových stolov. Pri večere sme mali nápoje objednať (a platiť) sami. Ako aj pri raňajkách, tak aj pri večere bolo veľmi veľký výber jedál. 2-3 druhy polievky a niekoľko hlavných jedál (minimálne 10) - môžete vybrať aj "suchú večeru"- boli vyložené pomazánky, syry, šunka, salám, klobásy atď., ale aj veľmi chutne varia, a mali aj vegánske jedlá každý deň. Vždy bolo dostatok mäsitých aj bezmäsitých jedál, lokálne aj ázijské dobroty, veľký výber príloh (varené zemiaky, pečené zemiaky, hranolky, cestoviny, ...) A samozrejme nezabudli ani na deti - sladké dobroty, ako parené buchty alebo niečo slané - ako hranolčeky....ale "čerešnička na torte" bola každý večer čokoládová fontána.

    Tu ešte musím pochváliť reštauráciu, že všetko bolo v najvyššej kvalite! Zeleniny aj ovocie boli ozaj chutné (nie také ,ako niekedy kúpim v obchode a ako by som jedla vodu), čerstvé , všetko bolo pekne poskladané. Vždy bolo všetkého dostatok, čašníci hneď doplnili, ak bolo treba. Veľmi veľká spokojnosť.

    Najviac času sme samozrejme strávili vonku - hoci počasie nám žial neprialo, ale aj tak sme chceli vyskúšať, čo sa dalo . 

    Celý rezort je kráľovstvo pre deti - na každom rohu sa nájde niečo pre nich. Ihrisko, fun zone, sánkovanie... Program nájdete na celý deň. Ako som písala, počasie nebolo najlepšie, veľakrát pršalo, sneh bol len na svahu- umelý. Napriek tomu sme zažili krásne chvíle na čerstvom vzduchu.

    Deti vyskúšali aj ihrisko pri reštaurácii - ako všetko v rezorte, aj ihrisko bolo krásne, moderné :

    Hneď na prvý deň sme vyskúšali aj fun zónu, je tam veľká veža - bludisko - čo deťom veľmi páčilo, viaceré kolotoče, zipline... (Kolotoče sú za príplatok) Nájdu tam svoje aj malé aj väčšie detičky. Nám už bolo trošku aj zima, no deti sa tam vybláznili, a mi sme tešili z ich radosti. Fun zónu sme navštívili potom každý deň, aspoň na chvíľku. 😁

    Na druhý deň sme plánovali lyžovanie. Ja lyžovanie milujem, náš ocko až taký veľký lyžiar nie je, a deti sa len teraz učia... Nakoľko výbavu nemáme, rozhodli sme využiť služby požičovne. Našťastie hneď pri svahu máte možnosť vypožičať všetko potrebné. Nakoľko ocko mal trochu nádchu a necítil sa veľmi dobre, lyžovanie nechal na nás. Pán v požičovni bol milý, profesionálny, dalo sa vidieť , že to má v krvi ☺️ opýtal sa na naše miery, ako dobre lyžujeme a za pár minút sme mali vybavenie. 

    Žiaľ deti boli na lyžovanie trošku netrpezlivý... Skúšala som ich učiť, no veľmi sa im nedarilo. Chceli sme využiť aj miesto pre začiatočníkov, no žiaľ to bolo vtedy preplnené. Ale aspoň trošku vyskúšali, možno keď budú väčšie,budú mať väčší výdrž a obľubujú tento šport tak,ako ja. Keďže deti už lyžovať nechceli, vrátili sa do apartmánu trochu oddychovať a ja som využila možnosť - hurrá na svah!

    ...a keďže z nášho apartmánu sme mali výhľad na svah, niekoľko krát som im mohla aj zakývať - a ony mňa pozerať z balkóna, ako púšťam dole z kopca. 

    Napriek počasiu, svah bol v dobrom stave, veľmi som vychutnala lyžovanie. 

    Tento deň sme rozhodli využiť aj wellness. Pred večerou sme zbalili plavky, a išli sme na to. Nakoľko otcko sa necítil dobre, on s nami neprišiel... Našťastie, lebo on neznáša veľký dav, a wellnes bol trochu preplnený. Pri vchode sme aj trošku museli čakať, no po cca 15 min. sme dostali uteráky, a išli sme do vnútra. Pani pri recepcii povedala, že vždy popoludnie je také trochu rušné, najlepšie je ísť okolo obeda, vtedy je wellness skoro prázdny. Inak wellnes je super vybavené, nájdete tam sauny,vírivku, jakuzzi, bazén pre deti aj miesto na odpočinok. Napriek toho, že bol tam veľa ľudí, miestnosti aj bazény boli čisté. Celý wellness centrum je veľmi príjemný má veľmi dobrú atmosféru, teplota vzduchu aj vody je ideálna. Určite vyskúšajte, po lyžovačke je to príjemný oddych.

    Po večeri deti ešte vyšantili na snehu - vyskúšali Snowtubing, kým sme mi dali teplý chutný čaj pri svahu. Veľmi sa im to páčilo, boli sme tam do záverečnej 😁 určite to nevynechajte ! Parádna zábava, len rehocali a rehocali, išli jedno kolo po druhom. 

    Naša dovolenka veľmi rýchlo odletela, piatok po chutných raňajkách sme vyrazili na cestu s plným bruchom a s milión zážitkami. Keď budeme mať možnosť,určite sa ešte vrátime.

    Na záver trochu zhrnutie : Demänová rezort nám veľmi páčilo, je to skvelé miesto pre rodinnú dovolenku. Mi sme boli v zime, ale určite to je pekné aj cez jar či leto, keď sú otvorené vonkajšie bazény.

    Stravovanie je jednoducho super, určite odporúčam polpenziu. 

    Toto miesto by som odporúčal každému, kto chce zažiť aktívnu dovolenku s deťmi. Celý rezort je kráľovstvo pre deti, pre rodiny. Určite tu nájdete kopu aktivít v každom počasí aj pre malých aj pre veľkých.

    https://www.modrykonik.sk/recenzie/demanova-rezort-pobyt-so-zazitkami/39

    sprituska
    7. jan 2024    Čítané 1437x

    Najlepší rodinný Silvester

    Osobne nemám rada tento nútený sviatok, kedy čakáte do polnoci pri trapnom programe v TV, aby ste si mohli štrngnúť a otočiť stranu v kalendári a začať ďalší rok. Preto som mala sen byť na Silvestra mimo domu, najlepšie niekde na horách. Bohužiaľ, každý rok som natrafila iba na hotely, ktoré ma nútili kúpiť si pobyt na min. 5 nocí v čase Vianoc, čo pri našom spôsobe trávenia sviatkov nepripadalo nikdy do úvahy. Ale konečne je tu rezort, kde si viete kúpiť pobyt aj na 2 noci.

    Ja som vďaka @konik_testuje dokonca mala tento pobyt pre našu rodinu zdarma. 🙂Prišli sme v piatok, bohužiaľ, v ten deň sme toho už moc nestihli. :( Check-in je od 15:00, ak máte šťastie a ubytujete sa načas, stihnete wellness, ktorý je pre deti do 17:00 a máte ho na 90 min. v cene pobytu. Je inak úžasný - sauny, vírivka, menší bazén s tryskami, detský bazén s hračkami, každý si príde na svoje. Od 17:00 je už iba pre dospelých.

    Prípadne viete ísť hneď lyžovať - skipas cez deň na 3 hodiny máte takisto v cene pobytu. Od 16:30 začína večerné lyžovanie, ktoré máte s 50% zľavou. Svah je tam fantastický na učenie sa lyžovať či snowboardovať. Využiť môžete aj lyžiarsku školu. Pred 2 rokmi sme synovi zaplatili jednu hodinu a odvtedy lyžuje tak, že sa nestíhame diviť. 🙂

    My sme lyžovali na Silvestra - žiadne čakačky na vleky, všetko išlo krásne hladko. Naozaj odporúčam všetkým, čo sa chcú naučiť lyžovať. Milí vlekári vám pomôžu aj spomalia vlek, ak potrebujete. Ak vám nestačí tento svah, tak rezort ponúka aj skibus do Jasnej.

    V rezorte sme stihli využiť aj dráhu na snowtubing. Za 5 eur si na hodinu zapožičiate nafukovací kruh a môžete jazdiť na vyhradených dráhach. Takisto pre menšie deti je tam spravený kopec na sánkovanie. Vonku nájdete aj obrovské ihrisko, zipline, klzisko a kolotoče, ktoré sú však za poplatok.

    Čo sa týka interiéru, mali sme prenádherný apartmán view, s tým najkrajším výhľadom (škoda len, že nebolo viac snehu). Izby sú dokonalé. Raz tam určite vyskúšame aj apartmán s vlastnou vírivkou a saunou. 🙂

    Reštaurácia je síce drahšia, ale za kvalitu sa platí a jedlo je tam naozaj vynikajúce.

    Čo sa týka silvestrovského programu, tak sme sa zabavili - pre deti boli nachystaní animátori - maľovali ich na tvár, tvorili z balónov... ale syn radšej išiel s nami na koncert Lukáša Adamca. 🙂

    Jediné mínus bola tombola (lístok stál 10 € a žrebovala sa až po pol 1 v noci, čo naše dieťa už naozaj nedalo 😒).A teda veľa ľudí čakalo, že bude nejaké občerstvenie počas večera, ale bolo až o 23:00 kapustnica a rezne so šalátom. Každopádne, večera v rámci polpenzie bola bezkonkurenčná.

    Pre viac info si môžete pozrieť krátke reels na mojej stránke https://www.facebook.com/reel/1297353274286968

    Ak by som to mala zhrnúť, tak napriek malým nedostatkom, ak hľadáte rezort ako stvorený pre deti v www.demanovarezort.sk ste na správnom mieste.

    Či prídete v zime alebo v lete, nudiť sa tam určite nebudete🙂 #test_demanova_rezort6 #recenzia

    • nádherné izby
    • úžasná kuchyňa
    • lyžiarska škola
    • svah pre začiatočníkov
    • skvelý wellness
    • kopec aktivít pre deti
    • animátori
    • keď prší tak je tam nuda 🙂
    • keď je tam príliš veľa ľudí, tak nestíha ani recepcia ani obsluha v reštike ( ale myslím, že to je normálne všade)
    • platené kolotoče, ktoré sa tam podľa mňa nehodia k tomu rezortu
    • umelé klzisko z nie moc kĺzavého materiálu :(
    anka2103
    26. okt 2023    Čítané 1577x

    Ako sa z nevinných slov stala o týždeň realita.

    Pred týždňom vravím mužovi. "Tak by som šla do Tatier 😔, ani si nevieš predstaviť".

    O týždeň čítam správu, že práve nás vybrali 😍😍.

    Pre mnohých klišé, no pre mňa a rodinku neskutočná vďaka #konik_testuje .

    Poďme si priblížiť, čo by každú maminu zaujímalo, ak by si chcela vybrať práve tento rezort na dovolenku s deťmi.

    Po rezervácii jesenného pobytu v #test_demanova_rezort6 a blížiaceho sa termínu som sa už ani netešila.
    Počasie aké hlásili-sneh, dážď, teplo a zima zároveň, no čo Vám poviem. Ideme do Tatier, a vonku takto?

    No v deň odchodu to bola neskutočná radosť. Žiadna katastrofa a zatial len zamračený deň.

    Ak by ste to chceli vidieť v krátkych reels, tak kľudne nahliadnite na môj profil na Instagrame @anka.zaky.

     Aspoň fotkami vypichnem to naj, no pozor! Fotiek bude veľa 😉📸.

    Prostredie pre každú vekovú kategóriu, veď posúdte sami. 

    Musím uznať, že za daždivého počasia by to bolo viac o hrách v apartmáne, ale aj to sa dá využiť.

    Náš mezonetový apartmán, že WAAU, krásny výhľad, izba pre nás rodičov a pre deti zvlášť. Veľká telka, terasa, kuchynka komplet vybavená a myslia aj na najmenších samozrejme a k tomu knižnica kníh na dobrú noc. 

    Ak mám opísať reštauráciu, tak počas pobytu sme mali k dispozícii práve indickú Safran na poschodí a nebol problém ani sa dorozumieť(kto nevie cudzí jazyk) pekne rozumejú aj nášmu jazyku. Nie je človek, ktorý si nevyberie. Moji drobci sú dosť vyberaví a aj oni našli toho mnoho. Majú po väčšine všetko, čo sa varí bežne u všetkých doma (základ).

    Myslia predovšetkým na deti, bezlepkových, celiatikov aj na lactofree ľudí. 

    Veľa zeleniny, sladkého aj menej slaného-čo oceňujem. Odkedy mám deti,tak nesolím ako pred tým. 

    Detičky majú aj kútik s hračkami, knihami a všetkým možným a samozrejmosťou je aj dosť detských stoličiek na jedenie.

    Nedá sa prezdieľať úplne všetko, to by bolo na knihu 🙂.

    V rezorte mnoho hojdačiek, šmýkaliek a snáď všetky športy v jednom.

    Basketbalové koše, futbalové ihrisko-tie moje využili na 100%, stolný tenis a veeeeeľa ďalšieho.

    Wellnes je tiež fajn, no práve na tom by mali popracovať ešte viac. 

    V lete asi super - vonku perfektné bazény, ale mimo leta veľmi málo bazénov a aj to vonku aj keď pod strechou. Pre plnú kapacitu rezortu je toto veľké mínus, lebo je to fakt malé. My sme vystihli poloprázdny rezort, tak sme sa vymočili až až, ale chcelo by to poriadny vnútorný bazénisko. Detičky síce majú akoby vnútorný bazénik a aj dostačujúci, no v poriadnej zime ísť do neho cez vokajšiu terasu.., no poviem Vám aj mne by drkotali zuby 😃😜. Manžel využil najmä sauny. Majú Infra, parnú aj suchú. Cez deň je aj detské saunovanie s animátormi, ktorí stále vymyšľajú deťom program - či už vonkajšie hry v areáli, alebo večerné kino. 

    V rezorte sú aj kolotoče, ale tie sa platia zvlášť, ale sú super-odskúšané aj nami dospelými 😂🙈. 

    Momentálne všade krásna strašidelná výzdoba.

    Boli sme sa v Jasnej prejsť aj okolo Vrbického plesa a aj keď veľmi fúkalo-paráda. Nájsť v lese ihrisko pre deti? Fuuu vymakané 👌.

    Dalo by sa tu písať ešte veľa, ale myslím, že názor si viete vytvoriť aj z toho najpodstatnejšieho.

    No ak to mám všetko zhrnúť do jednej vety, tak to bol najlepší zážitok tohto roka a k tomu teplé počasie bola len čerešnička a už teraz sa teším na nejaké ďalšie prípadné testovanie.

    monda17
    2. jún 2023    Čítané 127x

    Behá celá Demänová

    Celý tento príbeh začal vtedy, keď som neprehliadla upozornenie na MK, že sa bude testovať pobyt v Demänová rezort. Liptov sme ešte nemali tú česť navštíviť a keď som sa dočítala, že v jednom z testovacích termínov sa tam bude konať aj Demänovský Fun Run, so zapojením sa som už neváhala ani sekundu. To bolo radosti keď som si v pošte našla info, že si na mňa šťastie sadlo a dostala som možnosť spolu s rodinou pobyt otestovať. 

    Vyrazili sme v piatok v poobedných hodinách, po klasických povinnostiach (práca, škola).

    Do rezortu sme dorazili okolo 17. hodiny. Na recepcii sme sa dozvedeli a obdržali všetko potrebné a následne sme sa aj s autom presunuli do areálu rezortu k budove F, kde sa nachádzal náš Standard apartmán F21. Zaparkovali sme 5 krokov od vchodu do výťahu a po vyvezení sa na 2. poschodie to bolo opäť 5 krokov do apartmánu.

    Prvý dojem z priestoru bol veľmi príjemný a útulný. Apartmán tvorí obývacia izba spojená s malou kuchynkou a spálňa. Súčasťou je aj komora - praktická miestnosť, kam sme si odložili všetkých 12 párov topánok, mikiny a bundy. Kúpeľňa bola priestranná a oddelené WC potešilo. Pár drobností na zobnutie sme si napriek polpenzii priviezli, tak sme otestovali aj chladničku a rýchlovarnú kanvicu. Kuchynka bola vybavená postačujúco. 

    V obývacej izbe sa nachádzal rozťahovací gauč, určený na spanie našich synátorov (11 a 13 rokov). Vyspali sa na ňom doružova. Deti v apartmáne najviac potešil Netflix 🙂 Terasa s výhľadom na Fun zónu plnila účel na 100%.

    Keďže sme prišli v podvečer, po zabývaní sa, sme sa vybrali rovno na večeru. Tá sa podávala od 17:00 - 20:00  v indickej reštaurácii Safran. Čo nás ako prvé prekvapilo, bol anglicky hovoriaci personál, no čoskoro sme zistili, že aj keď slovensky nehovoria, rozumeli nám. Išli sme si teda každý svoj jazyk 😀 . Z ponuky jedla sme boli už prekvapení príjemnejšie. Každý sme si našli nejakú tú svoju dobrotu.

    Dalo sa vybrať či už zo sladkých, slaných, zdravých aj práve nie najzdravších jedál. Ja som im zjedla všetok listový šalát. v Priestore reštaurácie sa nachádza aj detský kútik, ktorý bol ako som si všimla, využívaný malými stravníkmi non-stop.

    Túto výdatnú večeru sme sa rozhodli rozchodiť v areáli rezortu, dali sme si takú trojkilometrovú poznávaciu prechádzku na ktorej sme rezort preskúmali. Mali sme pocit, že sa prechádzame v malom útulnom mestečku. Cestou sme natrafili na lezeckú stenu o ktorej sme sa na druhý deň dozvedeli, že nie je zoservisovaná , takže moje plány vyskúšať túto srandu boli zrušené. Detskú fun zónu sme zaradili na sobotný program.

    Mini ZOO nás upútala hlavne po zvuku. Kozičky veselo mékali a do toho strašidelne bečala ovca ako z horou. Tu sme sa zdržali, lebo pohľad na zvieratká (kozy, ovce, kohút, psy) bol úchvatný a zatienil hocijakú komédiu  v telke. 

    Piatkový večer sa krátil a tak sme sa pobrali... Deti na izbu, otestovať Netflix a ja s manželom do Wellness. Počas víkendu bol otvorený od 13:00 - 22:00 s tým, že do 17:00 ho môžu navštíviť aj deti od 2 - 12 rokov v plavkách a po 17:00 je v celom wellness bezplavková zóna. Nachádzajú sa tu dve fínske sauny, infra, parná, dve vírivky, malý bazén pre deti, detská krytá vírivka, odpočivárne . Máte možnosť dať sa aj vymasírovať. My sme si užili fínsku saunu s vonkajším ochladzovacím kúpeľom, vírivku a kneippov kúpeľ. 

    Bolo nás tam asi 6 ľudí, ale ani sme o sebe nevedeli. Vo wellness nechýba voda na doplnenie tekutín ani miska s ovocím. Manžel si zamiloval vyhrievanú lavicu kde si pochvaľoval aj jeho chrbát. Zrelaxovaní sme ukončili večer už len skokom do pohodlných postelí, aby sme nabrali dosť energie do ďalšieho dňa.

    Ráno nás čakal, povedala by som, hlavný program víkendu Demänovský Fun Run - rodinné bežecké preteky. Štart bol avizovaný o 10:30. Budík som si nastavila na 7:00, aby sme raňajkovali aspoň 2 hodiny pred štartom. Po raňajkách sme sa presunuli na registráciu, kde sme si prevzali štartovné čísla.

     Na 10:30 sme boli prichystaní odštartovať. Štart bol však posunutý na 11:00 s tým, že prvá štartovala kategória lezúňov, mini deti, väčšie deti, mladšie deti, staršie deti, teenage, juniori a až nakoniec dospelí. Každú kategóriu rozdelili na chlapcov a dievčatá opäť s tým, že sa čakalo kým sa jedna skupina vráti do cieľa, a až potom odštartovala druhá. Týmto spôsobom dospelí odštartovali až 12:30, takže sme už boli dosť hladní a nervózni. Naši chalani bežali tiež, obaja teenage. Dospelácka trasa mala byť dlhá 3500 metrov. Nás napokon odštartovali ženy aj mužov spolu. Po odštartovaní sme bežali vyznačenou trasou, kde nás asi na troch miestach navigovali dobrovoľníci, aby sme dobre odbočili. Od      začiatku som si obsadila tretie miesto, predo mnou boli dvaja muži a bežali sme takto až do cieľa. Pár metrov o d cieľa bolo počuť moderátorku ako nás povzbudzuje, že už len kúsok, tak som zo seba vymáčkla ešte čo sa dalo a za potlesku divákov a organizátorov sme dobehli prví traja do cieľa. Zrazu ako dobiehala asi po dvoch minútach druhá žena s ďalšími pretekármi, organizátor im odsunul zábranu a kázal  bežať ešte jedno kolo. Vtedy som si uvedomila, že nemám na hodinkách ešte 3,5 kilometra. Nám trom v cieli nikto nepovedal, že máme bežať ďalej, kým sme sa spamätali, pomalší bežci už vyrazili do druhého kola. No nič, nie s najlepšou náladou som kopla do vrtule spolu s jedným kolegom, ten čo dobehol do cieľa prvý to pre tieto zmätky vzdal a preteky nedokončil. Napriek tomuto chaosu sa mi podarilo dobehnúť do cieľa ako prvej žene a na druhom mieste celkovo. Manžel prebehol cieľom ako tretí muž, mladší syn zabojoval o tretie miesto za starším    bratom, ktorý bral striebro.

    Na stránke rezortu je uvedené, že každý účastník bez ohľadu na umiestnenie obdrží v cieli sladké nakopnutie a pamiatku za účasť a športový výkon. Nič z toho sa nestalo, dokonca ani pohár obyčajnej vody nás v cieli nečakal. Vyhodnotenie bolo už podľa plánu o 15:00. 

    Pobrali sme sa teda na izbu, doplniť stratené tekutiny, umyť sa a pred vyhodnotením sme sa stihli naobedovať v reštaurácii Pinus. Výber veľký, navarené perfektne a rýchlo. Čo sme nevládali zjesť, nám zabalili a vybrali sme sa na vyhlásenie.

    Vyhlásení a ocenení boli traja najlepší vo všetkých súťažných kategóriách. Obdržali sme medaile a tašku plnú darčekov. Musím uznať, že ceny pre víťazov predčili naše očakávania. Verím, že sa organizátor z nedostatkov poučí a každý ďalší ročník bude stúpať na kvalite 😉

    Keďže sa nám už aj sobotný deň krátil, pobrali sme sa užiť si ešte, čo rezort ponúka. Mladšiemu synovi som sľúbila, že s ním pôjdem do bludiska. Nemusel ma dvakrát prehovárať a už som aj bola na samom vrchu. On sa dolu šmykol toboganom a ja som sa ani cestou dolu nestratila. Vyskúšal všetko čo sa dalo kolotoče, trampolíny, minizipline, zahrali sme si pingpong, mali sme v pláne aj basketbal, ale ten bol stále obsadený. 

    Niektoré atrakcie ako skakací hrad, bungee trampolíny, lezecká stena či aquapark neboli k dispozícii. Zrejme až od 17. júna bude všetko v plnej prevádzke. Natrafili sme v areáli na obchodík - pekáreň Kriváň. Bola som uchvátená širokou ponukou všetkého možného od chrumkavého pečiva, cez syry, vínka, bylinky, sladkosti až po suveníry. Otvorené majú každý deň od 7:00 - 18:00. 

    Mali sme v pláne aj v sobotu večer využiť wellness, tak sme sa pobrali na večeru, ktorá opäť nesklamala a čakal nás bohatý výber. Ja osobne som bola vďačná za všetky tie zeleninové šaláty.

    Deti sa po večeri chceli ešte vrátiť ku zvieratkám, tak sme sa rozdelili a s manželom sme si dali wellness repete. Opäť všetko tip top, nikde nikoho, kľud, pohoda, relax užila som si ho ešte viac predošlý deň.

    V nedeľu ráno sa náš pobyt blížil ku koncu, pobalili sme sa a pobrali sa na rozlúčkové raňajky. Pri raňajkách sa trošku rozpíšem, pretože aspoň podľa mňa, čo sa výberu týka sa s večerou nedajú zrovnať. Zvyšok rodiny si nesťažoval, no ja som mala problém vybrať si (aj v sobotu). Zvyknem mávať sladké ovocné raňajky, ale tu toho ovocia na výber veru nebolo. Pár jabĺk, pomaranč a pár plátkov ananásu všetko nakrájané na veľké kusy, pomaranče aj so šupou. Pritom by to stačilo očistiť a nakrájať na malé kúsky, zmiešať a aspoň aký-taký šalát by bol na stole. 

    Ovocná šťava alebo smoothie by sa tiež vďačne minuli. S pečivom to bola tiež bieda, v košíku boli 2 kúsky bezlepkového chleba, tie keď som si vzala, za 45 minút ich nikto nedoložil a to bolo z bezlepkovej ponuky všetko. 

    Pri jogurtoch a pomazankach chýbali ceduľky čo si vlastne plánujem naložiť-nenaložiť. Bezlaktózové mlieko bolo označené a opäť, len mlieko z tejto kategórie. 

    Prijala by som väčší výber bezlepkových a bezlaktozových potravín. Zato vajíčka (ja nejem) mali pripravené na všetky spôsoby. Údeniny, nutelu, lievance, wafle, syry, zelenina ... toho bol dostatok. Pre mužskú časť našej rodiny výdatných raňajkách, nasledoval už len check out a rozlúčenie sa so zaujímavým miestom-rezortom. 

    Odchádzame oddýchnutí, plní nezabudnuteľných zážitkov. Na záver sme sa všetci zhodli, že do Demänová rezortu sa určite oplatí ešte vrátiť.

    Ďakujeme pekne za príležitosť zažiť niečo nové 🙂

    https://www.modrykonik.sk/recenzie/demanova-rezort-pobyt-so-zazitkami/39

    lili007
    24. apr 2023    Čítané 198x

    Teenageri verzus rezort, testujeme Demänová rezort

    Veríte na predsavzatia? Ja už áno... Jedno som si dala začiatkom roka, i keď skôr to bola prevencia pred vyhorením ako predsavzatie, podstatou ale bolo cestovať. Super predsavzatie ,,kde na to však vziať?", zneli mi slová elánovskej pesničky v hlave a v tom prišla výhra. Predchádzala tomu reklama v novinách, súťaž na internete, zmienky o Demänová rezorte, ktoré sa okolo mňa točili už pár mesiacov. Súťažím pravidelne a rada i keď nevyhrávam.🙂 Verím však, že bez zapojenia sa ani vyhrať nemožno. Obrovsky ma preto potešila a prekvapila správa o výhre víkendového testovacieho pobytu pre celú rodinu! Modrý koník, plníte sny! Ďakujem.

    Sme aktívna rodina s dvomi deťmi, už jemne pubertou chytenými teenagermi, denne športujúcimi, cestovanie za súťažami nám teda zaberá značne veľa času. Návšteva rodiny, bývajúcej po celom Slovensku zase ten zvyšný. Cestovanie mňa však napĺňa neopísateľnou energiou a následným tvorivým obdobím i duševným pokojom. Deti sú na cestovanie zvyknuté, zbalíme sa už do 5 minút, tak hor sa na výlet.

    Očakávania od pobytu v rezorte boli neurčité, rezort ako taký sme ešte nezažili ak nerátam kempy. Boli sme preto veľmi zvedaví čo od toho možno čakať a aké budú naše dojmy. Naštudovali sme ubytovanie, stravovanie a aktivity, s príchodom typicky aprílového počasia sme však zabalili aj spoločenské hry a pripravili sa na víkend strávený na apartmáne. Z domu sme odchádzali za dažďa spojeného so snehovou búrkou, s miernymi obavami, či rezort a jeho možnosti budeme mať takto vôbec možnosť spoznať. 

    Prvé prekvapenie nastalo už na začiatku, ešte pred nástupom na pobyt. Rezort ponúka penziu, my sme začínali večerou, ktorá je podávaná len do 20.hodiny. Čas nášho príchodu bol ale tesne po 20.hodine, povinné tréningy nám totiž nedovolili odísť z domu skôr. Po zaslaní mailu na recepciu však prišla obratom odpoveď, že personál na nás čaká aj s večerou a v prípade ešte neskoršieho príchodu nám večeru zabalia. Veľmi promptné odpovedanie, príjemné jednanie a ústretovosť nás teda očarili v úvode.

    Zoznámenie...

    Príchod do rezortu sa už odohrával v tme. Blúdiť sme však nemuseli, všetko je zrozumiteľne označené a vysvietené. Pri ubytovaní sme na recepcii získali mapu rezortu, základné informácie a naše kroky nasledovali do reštaurácie. Rezort je veľký, o to viac poteší, ak sú všade prítomní zamestnanci, ktorí všade s úsmevom navigujú ako tomu bolo aj tu. Reštaurácie sú v rezorte dve, Pinus (slovenská) a Safran (indická), nachádzajú sa nad sebou. Naša penzia bola podávaná v indickej, chute ale na švédskych stoloch vládli viac než pestré: strapačky, mäso na rôzne spôsoby, chuťovo vynikajúce ryby, šalátový bar, sladké dezerty ale najmä najviac obľúbené jedlo detí...a tým je? Pizza. Áno, tou sa pri tom obrovskom množstve jedla natlačili do prasknutia. Teplé aj studené pulty boli napriek pokročilej hodine plné, obsluha nás nesúrila, naopak sa uistila, či sme najedení do sýtosti a či môžu podávanie večere ukončiť. Nápoje k večeri sú na objednanie, personál hovorí len anglicky, čo môže niekomu spôsobiť jazykovú bariéru, slovenské ,,národné" nápoje, kofolu a pivo, ovládal však naspamäť. Cenovo sú nápoje v prijateľných cenách, konzumné 4 osôb náš vyšlo 9 Eur. 

    Samozrejme zvedavosť nás už lákala na apartmán. V nepretržite upršanom počasí nás potešilo prestrešené parkovanie priamo pod budovou a výťah, ktorý viedol z úrovne parkoviska až k samotným apartmánom. Rozžiarené oči detí signalizovali dobré správy a tie potvrdil priestor, ktorý nás uvítal: drevom obkladaný apartmán, so šikovnou a vybavenou kuchynkou spojenou s obývačkou, priestrannou izbou, veľkou kúpeľňou, bohatými odkladacími možnosťami. Do vybavenia apartmánu patril okrem uterákov a hygieny v kúpeľni aj fén, kuchynský riad s chladničkou, mikrovlnkou a rýchlovarnou konvicou, ale napríklad aj ventilátor či klimatizácia. Mňa, známu teplomilnú osobu, potešila príjemná izbová teplota, tej som sa v tomto prechodnom období totiž obávala asi najviac. To najlepšie nás čakalo až ráno...

    Násťroční a rezort

    Rezort je umiestnený v malebnom kraji, na Liptove, pohľad naň i pohľady z neho hladia dušu a oku lahodí cit a vkus, akým je rezort postavený. Široké možnosti vyžitia pre deti nás nenechali chladnými a vyrazili sme na poznávaciu akciu. 

    Rezortu dominuje niekoľko detských ihrísk, viaceré sú v aj blízkosti apartmánov, čo umožňuje oddych na terase apartmánu, nepretržite sledujúc svoje ratolesti. Naši ,,násťroční" ale už boli tvrdší oriešok a chcelo to niečo viac. Poschodová lanová veža so šmýkačkou či trampolíny sľubovali nám dospelým zaslúžený oddych. Deti však boli po pár chvíľach zažiadané vyskúšať lezeckú vežu a bungee trampolíny, tu sme žiaľ narazili na sezónne obmedzenia. Tieto aj ďalšie atrakcie sú dostupné len v lete či zime, v mimo sezóne bola nefunkčná aj mini zoo či skákacie hrady. Na kúpanie priskoro, na lyžovanie prineskoro. Začala som sa obávať, či ich predsa dokážeme v rezorte zabaviť.

    Premenlivé počasie nám ponúkalo celú spleť teplôt, od slnečných a horúcich, po chladnejšie spojené s dažďom, kedy sme hľadali úkryt a možnosti trávenia času vonku mimo apartmánu, nie však na daždi. Kroky nás zaviedli pod párty stan, ktorý sme si v letáku nevšimli. Ten okrem posedenia a hudby obsahuje aj atrakcie ako air hockey, basketbal, stolný futbal či biliard, a čo je lepšie ako možnosť zdravo si zasúperiť s vlastnými deťmi? Tu je v lete zriadený aj stánok s občerstvením. V párty stane si nás našli aj animátori rezortu. Prekvapil nás bohatý detský program, ktorý nám predstavili. Kreslenie či hľadanie pokladu ale nebolo nič pre vekovú kategóriu našich detí a tie čas radšej vymenili za ďalšie poznávanie, tento krát športových možností rezortu. Tri stoly na stolný tenis, workout aj basketbal sú aktivity, pri ktorých sa konečne našli a čas by tu trávili aj do ďalšieho dňa. Môžeme teda potvrdiť, že rezort zaujme aj väčšie deti, ktoré si tu nájdu svoje. Do hry s nimi sme sa opäť zapojili aj my, po čase detí pri hre pribudlo a pribúdalo kamarátstiev. Náš deň ale ešte nekončil...

    Dostupné možnosti v okolí

    Mám rada, ak spoznám aj kúsok okolia miesta, v ktorom sa nachádzam. Web stránka rezortu je skvelým sprievodcom a vďaka nej sme sa v okolí rýchlo zorientovali. Neďaleká Liptovská Mara, dve jaskyne, lyžovanie i turistika ponúkajú dosť možností na poznávacie výlety. My sme si vybrali krátku prechádzku na Bencúrovu vežu, vyhliadku s krásnymi pohľadmi na Nízke Tatry a blízkym symbolickým cintorínom. Túra netrvá viac ako 1,5 hodiny tam a späť. Úvodné frflanie detí vystriedalo pokorné čítanie príbehov obetí hôr, ktoré Vás nachvíľu zastavia a učia vážiť si daný moment. Za týmito míľnikmi sa dostanete z parkoviska pod stanicami lanovky na Chopok. Trasa je nenáročná a napriek odstrašujúcemu úvodnému stúpaniu, je od veže pozvoľná a zvládne ju naozaj každý. 

    My sme sa takto správne vyvetraní a vyzimení tešili už na rezortné wellness... To je otvorené až od 13.hodiny kedy je na programe detské saunovanie. Od 17.hodiny je wellness už bezplavkové a určené najmä pre dospelých. Vtesnať sa do týchto troch hodín sme sa snažili zjavne viacerí, nakoľko po našom príchode nás už obsluha upozornila na plné kapacity čo bolo najmä v šatniach dosť cítiť. 

    Wellness je otvorené aj pre mimorezortných hostí, v zimnom období by sme uvítali rozšírené otváracie hodiny. Spoločné šatne v priestoroch wellness sú dosť úzke a zimné bundy sme museli nechať mimo uzamykateľných skriniek. V priestoroch wellness ale už plnú obsadenosť nebolo až tak cítiť. Naopak, viaceré atrakcie sme využili ako rodinka sami. S deťmi sme vyskúšali vírivku pod holým nebom, fínsku i parnú saunu a prestrešený bazénik s vodnými tryskami. Časť wellness zóny má vonkajšie priestory (napríklad vírivka) a živo si predstavujem ako romanticky to musí pôsobiť v zime, keď napadá sneh.

    Veľmi príjemná je odpočinková miestnosť, kde sú k dispozícii deky a relaxačná hudba. Rovnako potešilo dostupné pitie, výhrevná odpočinková lavica i fény v sprchách. Vedľa šatní či recepcie wellness sa nachádza fitnes, ktoré deti stihli využiť kým sme sa poobliekali a vysušili. 

    To ešte nebolo všetko...

    Že v rezorte sa dá aktívne fungovať za každého počasia sme zistili rýchlo. Že si tu na svoje prídu aj väčšie deti, to tiež môžeme potvrdiť. Gurmáni si určite vyberú z pestrej ponuky jedál i nápojov. Cestovatelia zase z možností okolia. Ale, že si v rezorte na Liptove večer sadneme k veľmi príjemnej živej hudbe, to som naozaj nečakala... Ako sme zistili, prebiehajú počas sobôt, a program sa mení, možno sem teda prísť a buď si pri hudbe posedieť alebo aj potancovať. Ale pekne poporiadku...

    Večera bola opäť famózna, deti sa nám podarilo presvedčiť, aby okrem pizze vyskúšali možnosti teplých bufetových stolov. Tie podobne ako aj pri raňajkách opäť ponúkali širokú škálu jedál, ovocných i zeleninových pultov a sladké ,,bodky" na záver. S ponukou sme boli veľmi spokojní a skutočne nám nikdy nič nechýbalo. 

    V čase večere začínalo detské kino. Detský kútik (aj s kinom), reštaurácia aj bar so živou hudbou sa nachádzajú v jednej budove. Rodičia tak mohli deti nechať v kľude pozerať animovaný film a sami sa zabaviť pri hudobnom zážitku. Rezort ponúka aj možnosť babysittingu. O relax majú teda rodičia postarané.

    Rezort napriek nepriaznivému počasiu zanechal na nás príjemné dojmy. Veríme, že ak by striedavo nepršalo a nesnežilo, zážitkov by bolo ešte viac. Napriek tomu necítime, že by sme sa čo i len chvíľu v rezorte nudili, naopak. Deti sa už teraz pýtajú na letný pobyt kedy bude otvorený aj bazén a ďalšie atrakcie. 

    Až na pár drobností môžeme povedať, že tento koncept je unikátny a ponúka novú dimenziu pobytov na Slovensku. Ponukou aktivít nás naozaj zaujal a je pravdepodobné, že ho navštívime napríklad aj cestou okolo. 

    Nielen týždňový ale aj víkendový pobyt dokáže človeka uvoľniť, naplniť novou energiou a správne navnadiť do nových dní ak je takto vhodne vyskladaný z možností aké napríklad Demänová rezort a jeho okolie ponúka. 

    Cestovanie po Slovensku je dostupné aj časovo a naša krajina je bohatá tým čo nám môže ukázať. Do Demänová rezort sa radi vrátime. 

    PLUSY verzus MÍNUSY

    + ústretový a milý personál rezortu

    + veľmi vkusný rezort s dizajnovým a príjemným ubytovaním v apartmánoch

    + vybavenie apartmánov je na vysokej úrovni, nič nám nechýbalo /kuchynka, mikrovlnka, varná kanvica, chladnička, riady i umývací prostriedok a utierka, fén, uteráky i hygienické potreby, ventilátor, klíma, odkladacie priestory/

    + obrovské množstvo aktivít pre deti, aj teenagerov! /ihriská, športoviská, fitness, herňa, animátori s celodenným programom/

    + pestré možnosti pre gurmánov

    + útulné a estetické wellness

    + večer so živou hudbou

    + široká ponuka aktivít v okolí /turistika, poznávanie, jaskyne, lyžovanie, kúpanie/

    - nie všetky atrakcie či aktivity rezortu sú otvorené počas celého roka

    - wellness je veľmi pekné, otvorené je ale aj pre verejnosť, teda dosť kapacitne využívané

    - rovnako Panorama bar bol v sobotu večer naplnený aj hosťami mimo rezortu

    - aj ďalšie možnosti rezortu sú dostupné nielen pre ubytovaných v čom vidíme nevýhodu i keď chápeme dôvody rezortu

    - v indickej reštaurácii hovorí personál len anglicky, čo možno niektorým môže spôsobiť jazykovú bariéru

    - ubytovaniu v chatách s vírivkou by nám osobne chýbalo súkromie

    - balkóny apartmánových domov sú priechodné, čo nemusí byť každému príjemné

    kajkach
    2. apr 2023    Čítané 73x

    Demänová konik testuje

    Ahojte, nedávno sme sa zúčastnili testovania ubytovania v Demänová Resort39. Toto miesto je zaujímavo riešené. Je to na úrovni luxusného hotela, ale aj zároveň sa cítite ako na chate v horách. 

    Krásny výhľad situovaný na zjazdovku je snom každého lyžiara. My sme však využili wellness, ktoré má v ponuke niekoľko sáun. Deti sa vyšantili na ihrisku pri lúčoch prvého jarného slnka. 

    Hotel má v ponuke dve reštaurácie jednu indickú a klasickú. Personál je veľmi milý a priateľský všade sú veľmi príjemní a priateľskí. Personál Indickej reštaurácie nerozpráva Slovensky, ale aspoň si deti precvičili angličtinu.

    Pochutnali sme si na skvelom jedle. V klasickej reštaurácii Pinius robia úžasné stejky. V ponuke je široká škála outdorových záležitostí: lyžovanie, bežky, šplhanie ihrisko... Ponúka wellness, fitness, pekáreň a v lete bazény. Máličko nám chýbalo niečo vo vnútri, čo by pokrylo upršané dni na Liptove, neskôr sme našli detský kútik v reštaurácii. Je bohato zásobený hračkami a legom. My sme si urobili výlet, aj do Liptovského Mikuláša do múzea a do väčšieho detského ihriska. Celkovo tento výlet hodnotíme k našej spokojnosti. Jedlo je v Demänová resort vynikajúce, personal príjemný a izby sú čistučké moc drobcov potešila poschodová posteľ. Naše deti sa nenudili, určite si tam nájde každý svoje. Ďakujeme za takúto príležitosť a určite k Vám ešte zavítame

    #test_demanova_rezort5 #recenzia https://www.modrykonik.sk/recenzie/demanova-rezort-pobyt-so-zazitkami/39

    mravenekAMBASÁDORKA
    19. feb 2023    Čítané 2853x

    Ako nás Demänová rezort s láskou „vyšťavil“

    Výlety, pobyty či dovolenky s tromi deťmi sú už viac-menej o kompromisoch a predovšetkým o prispôsobení sa tým najmenším členom rodiny. U nás to nie je inak. Preto vyberáme hotely zacielené na detského návštevníka, pláže bez nástrah, reštaurácie bez dresscodu, bezpečné atrakcie a najmä nech sú záchody na každom rohu 🙂.  Ja osobne nie som žiadny prehnaný „puntičkár“, ktorý sa príliš stresuje balením, pripravovaním podrobných aktivít či časovým harmonogramom. Aj tak sa vždy niečo....No veď viete. Každopádne z každého vyparenia sa mimo domu mám nielen ja, ale aj ďalší členovia našej rodiny euforickú radosť. A inak to nebolo ani vtedy, keď mi napísali z Modrého koníka, že nás vybrali na testovanie pobytu v Demänová rezort.

    Recenzií na Demänová rezort je už na Modrom koníkovi viacero – či už letné alebo zimné. Poctivo som si ich pred naším odchodom prečítala, a tak som aspoň zhruba vedela, do čoho ideme. Že nemusím zbytočne baliť fén, kozmetiku pre deti, uteráky, že lyže si môžeme pohodlne odložiť v lyžiarni priamo v našom apartmánovom dome, že nemusíme z domu ťahať knižky...bolo tam viacero veľmi užitočných rád. Tak verím, že aj v tej mojej ich nájdete 🙂 . Týmto ďakujem aj @mamelka za komunikáciu, ktorá mi veľmi pomohla!

    Všetko na jednom mieste

    V rezorte sme ako rodina nikdy ubytovaní neboli. Vždy ideme cestou hotela alebo súkromných apartmánov, prípadne chaty. Toto bolo úplne niečo iné. Už pri príchode je jasné, že ide u uzatvorený komplex s ubytovacími, stravovacími a zážitkovými možnosťami na jednom mieste. Sú tú chatky, apartmánové domy, dve reštaurácie, wellness, letné aj zimné atrakcie, bufet, parkovanie...z rezortu nemusíte takpovediac vystrčiť nos. Všetko je riadne označené, takže nájsť recepciu nebol problém. Tu sme boli vybavení rýchlo, dostali sme všetky základné  informácie, ktoré sme potrebovali, čipovú kartu na apartmán a mohli sme sa ísť zložiť. Počasie nám prialo a zažili sme nádherné tri zimné dni plné snehových zážitkov. Tých bolo toľko, že nás Demänová rezort totálne vyšťavil. Ale pekne po poriadku...

    Prikladám aj linky na krátke videá: 

    https://www.instagram.com/reel/CogwIlaIQ3h/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D&fbclid=IwAR36cmf7Ejc2dZ46oWfrf_4uNi5FcjhhxYm3NJM81tyy0Dsftr5rkPy5zRk

    To je náš veľký doooom!

    Náš apartmánový dom bol označený ako O a nachádzal sa poriadne ďaleko od samotného centra rezortu – rozumej reštaurácie, wellness, atrakcií... Po ceste autom k ubytovaniu ma, priznám sa poty zalievali pri predstave toho, že ťahám tri deti na raňajky a na večeru a zase späť. Nakoniec bola z tejto „nevýhody“ výhoda, ale o tom neskôr. Apartmánový dom bol impozantný už pri pohľade zvonku. Najmenšia kričala to je veľkýýýý doooom! Už na recepcii nám povedali, že máme izbu úplne hore, tak najmä deti mali radosť. My o to viac, že k dispozícii bol výťah. Dievky z dediny boli celé bez seba 🙂. V tom, ktorá stlačí gombík, sa museli striedať. Hneď na prízemí bola lyžiareň, kde sme si uložili naše veci. Všetky vstupy fungujú na čipové karty. 

    Náš apartmán s názvom LUX splnil naše očakávania. Dve poschodia pohodlia a komfortu – chodbička, dve kúpeľne so sprchovými kútmi, obývačka spojená s jedálňou a kuchyňou, dve spálne. Všetko tak akurát, žiadny zbytočný nábytok, dostatok úložného priestoru. Schodisko v apartmáne bolo síce strmejšie, ale naša najmenšia má skoro tri roky a hravo to zvládla. Dievčatá sa hneď ubytovali v jednej zo spální, my s najmenšou sme spali v tej druhej. Izby boli príjemne teplé, rovnako tak fungovalo podlahové kúrenie. Večer by som však na gauči uvítala aspoň jednu deku, na tie moje studené nohy 🙂 . My sme mali v rámci pobytu k dispozícii polpenziu, takže s varením sme si starosti nerobili. No ten, kto by chcel mať stravovanie vo vlastnej réžii, kuchyňa splní základné požiadavky. Nechýba varná doska, chladnička, hrnce, rýchlovarná kanvica, mikrovlnná rúra, príbory – aj pre deti, poháre, taniere, vývrtka, nože, dosky na krájanie...no jednoducho si tu môžete uvariť podľa vlastnej chuti a ušetriť. 

    Terasa bola síce zasnežená, ale v lete určite ponúka príjemné miesto na oddych. V dvoch kúpeľniach boli sprchovacie kúty, využívali sme len jeden. Uterákov nám nadelili požehnane, rovnako tak bola k dispozícii detská kozmetika, fén, sprchovací gél. Kúpeľňa disponuje aj radiátorom, takže nie je problém mokré veci vysušiť. Oceňujem, že v celom apartmáne vládla pri našom príchode dokonalá čistota. Milo nás prekvapila aj knižnica pre najmenších plná krásnych knižiek. Naše sú odmalička knihomoľky, tak sme si aj večer niečo pekné prečítali. K dispozícii je aj televízia, kde nechýbali ani Netflix a Youtube, čo sa stretlo s veľkou odozvou, keďže Wednesday mohli tancovať aj v Demänovej 🙂. 

    Chuťové poháriky a brušká si pochvaľovali 

    Demänová rezort má dve reštaurácie – Pinus s medzinárodnou a lokálnou kuchyňou a indickú reštaurácia Safran. Raňajky sa podávajú v oboch, večere sme mali v Safrane. Všetko je pripravené formou „švédskych stolov“. A je ozaj z čoho vyberať. Ako prvá nás čakala večera a veľmi milo nás prekvapila. Nezľaknite sa Indie a toho, že by išlo o jedlá vyslovene neznáme pre naše končiny. Bola možnosť ochutnať aj exotiku, ale súčasťou boli aj rezne, ryža, zemiaky, mäsko s kapustou, knedľa, ragú, ryby, soté, špagety, pizza, sladké dobroty, pečivo, šaláty, nátierky a veľa iného. Nechýbali ani dva druhy polievok a sladká bodka vo forme zákuskov. V niektorej z recenzií som sa dočítala, že na zákusky sa treba ponáhľať, ale pri našom pobyte som si všimla, že ich bolo dostatok aj keď sme prišli neskôr. Čašníci všetko dokladali priebežne. Nápoje sme si pri večeri kupovali. Rovnako viaceré, ktoré absolvovali pobyt, sa „sťažovali“ na anglicky hovoriaci personál v tejto reštaurácii. To som ako problém vôbec nevidela, vždy bola snaha a ochota dorozumieť sa a naša najstaršia si skúšala anglické frázy. K dispozícii sú aj detské stoličky pre tých najmenších. Koncentrácia ľudí na meter štvorcový bola ozaj poriadna, čo už bolo trošku „veľa“ na môjho manžela, ale prežili sme. Možno to bolo aj víkendom. V lete sú k dispozícii tiež terasy, takže miesta je určite viac. A tu mi nedá nespomenúť fakt, že tá vzdialenosť nášho veľkééého dooomu nám po večeri padla vhod. Prevetrali sme napapané bruchá, vyváľali sa v snehu a hneď sa nám lepšie dýchalo. 

    Na raňajky sme sa veľmi tešili, tie mám na dovolenkách najradšej. Svoje si tu nájde každý. Milovníci sladkého, waflí, lievancov, nutely, cereálií, kakavka, džemíkov...a tiež „poriadni“ jedáci – praženica, párky, fazule, slanina, klobásky...Nechýbala zeleninka, studené obložené misy, čerstvé pečivo, ovocie...Plus pri raňajkách sme mali v ponuke aj nápoje. Od teplej kávy, čajíkov, cez džúsy, bublinkové nápoje až po prosecco 🙂. To som pri troch deťoch veľmi ocenila. Reštaurácia Safran má k dispozícii menší priestor pre deti, ktorý môžu využiť na hru. Pinus na prízemí disponuje veľkou detskou herňou. Je presklená, a tak na detičky vidíte, čo rodičia určite ocenia. Kuchyňu v Demänová rezort hodnotíme na výbornú, ulahodila našim chuťovým pohárikom a bruškám.  

    Aktivity od výmyslu sveta 

    Demänová rezort má zacielené na rodiny s deťmi či v lete alebo v zime. Celý areál ponúka množstvo aktivít pre malé aj väčšie deti. Súčasťou je lyžiarsky vlek, bežkárska trať, snowtubing, My sme si tie snehové možnosti užili naozaj do posledného zvyšku síl 🙂. V piatok sme si celý areál podvečer prešli, deti navštívili fun zónu, kde je napodiv čo robiť aj keď je všade kopec snehu. 3D poschodové bludisko s tobogánom si obehli nespočetné množstvo krát. Nechýbali ani zábavné prvky pre našu najmenšiu. Všetci boli spokojní. 

    Na druhý deň sa v rezorte konala zimná detská olympiáda, ktorá mala byť o týždeň skôr, ale pre počasie sa presunula na náš termín. Váhali sme, čo urobiť. Plán bol taký, že po raňajkách si deti prejdú disciplíny a popoludní pôjdem ja s najstaršou lyžovať. Veď by to bol hriech nevyužiť lyžiarsky areál, keďže trojhodinové skipassy na každý deň sú v cene pobytu. Všetko však nakoniec dopadlo inak 🙂. Dve staršie dievčatá sme po raňajkách zaregistrovali. Dostali kartičku s deviatimi olympijskými disciplínami. Naskočili sme do ich plnenia pekne zhurta, detí bolo zo začiatku pomenej. Baby si vyskúšali strieľanie na cieľ, hokej, bludisko, ťahanie po lane, sparťanské prekážky...Postupne pri plnení úloh už pribúdali aj „davy“ a zvyšovala sa čakacia doba. Animátori boli úžasní, no toto sa jednoducho ovplyvniť nedalo. Počasie bolo unikátne, a tak pritiahlo veľa rodín s deťmi. Pri plnení poslednej úlohy bola takmer jedna hodina popoludní a videla som, že naše baby melú z posledného 🙂. 

    Rovnako tak ja s manželom, keďže sme lietali za nimi a do toho ešte zabávali tú najmenšiu. Dvakrát sme preto radšej navštívili bufet a posilnili sa. Oceňujem aj dostupnosť toaliet, keďže cikať sa chce takmer stále. Po splnení všetkých úloh dievčatá dostali medaily, o tretej popoludní bolo hlavné vyhodnotenie. Keď som sa pozrela na našu najstaršiu, tak som sa jej so strachom opýtala, že čo to lyžovanie. Našťastie sa skoro rozplakala, s tým, že nevládze 🙂. A tak sme išli na izbu, aspoň trošku vegetiť. Manžel medzitým uspal tú najmenšiu. Dlho sme však neobsedeli a bežali na vyhodnotenie. Aj keď sme nezískali pódiové umiestnenia, na nálade nám to neubralo. Za odmenu sme si s babami užili snowtubing, ktorý stál päť eur na hodinu. Zábava to bola poriadna, zasmiali sme sa ako dávno nie. Unavené, ale spokojné, sme sa opäť upratali na apartmán. Pred nami bola ešte jedna poriadna výzva!

    https://www.instagram.com/reel/CohoMwaImoD/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D&fbclid=IwAR1HSCMVh9NHjU4MdTXUKMHj7B2R3-UDN5qytOAKjv0Xix3KfK0mVpnYBV0

    Valentínska večera pre malých aj veľkých 

    Keď som kontaktovala rezort, aby sme si dohodli presný termín nášho pobytu, navrhli nám Valentínsky víkend. Jeho súčasťou bola večera plán lásky pre rodičov aj ich detičky. Povedali sme si dobre, takéto sme ešte nezažili. Päťchodové menu znelo poriadne netradične, a tak sme sa veľmi tešili. Valentínsky stôl sme mali prichystaný v reštaurácii Pinus. Tá síce praskala vo švíkoch, ale to nikomu neprekážalo. Možno keby sme boli vo dvojici, tak sa chytám za hlavu, ale takto s našimi tromi, sme úplne zapadli. Výzdoba bola tip-top. Oceňujem najmä dekorácie ako balónik a malé srdiečka, s ktorými sa naše baby hrali celý večer. Menu pre dospelých bolo ozaj unikátne a priznám sa, že sme takéto netradičné chute ešte nemali možnosť skúsiť. Veď taká hrebenatka, lososová pena, teľací chrbát, cviklová tarhoňa či morský vlk, na tanieri nebýva každý deň. Čakal nás aj welcome drink a neobišiel ani deti. Tie si pochutili na tradičnom kuracom vývare a mäsku s kašou a mrkvičkou. 

    Počas večera sme mali aj „živého speváka“, ktorý nám spríjemnil chvíle známymi hitmi. Deti sa postupne vytratili do detského kútika, a tak sme si trošku romantiky pri dobrom víne aj užili. Najviac nám chutil dezert, mascarpone srdiečka, ktoré boli naozaj neskutočné. Na apartmán sme odchádzali s plnými bruchami, ja s ružou v ruke a deti s balónikom. Bolo to skvelé spestrenie nášho pobytu a poriadne sme si ho užili. 

    https://www.tiktok.com/@mama3dceryakral/video/7198995808744705285?_t=8a0ds4kjGNx&_r=1

    A bola aj lyžovačka!

    V nedeľu nás čakal posledný deň našej výpravy. Po raňajkách sme sa dozvedeli, že skipass máme na tri hodiny k dispozícii aj po check oute, a tak už nebolo na čo čakať. Veď ten výstroj sme predsa neťahali zbytočne. Vlastný lyžiarsky svah je určený pre začiatočníkov a mierne pokročilých. K dispozícii je aj lyžiarska škola, servis a požičovňa. Pre ubytovaných hostí však premáva viackrát denne Skibus priamo z rezortu do Jasnej a späť. Ako sme sledovali, túto možnosť využívali ľudia naplno. Lyžiarsky vlek v rezorte funguje s dvomi vlekmi – „pomou“. Musím skonštatovať, že na svahu sa naozaj ľudia učia. S tým majú práce najmä vlekári, ktorí im pomáhali najmä pri nasadaní na pomu. Popasovať sa museli aj s poľskými návštevníkmi a miestami jazykovou bariérou. Dovolím si povedať, že my sme už trošku skúsenejší lyžiari, a tak bola pre nás táto lyžovačka najmä príjemným spestrením. Svah nie je náročný, treba skôr dávať pozor na to, čo sa deje okolo vás. Pádov tam bolo neúrekom. Naša najstaršia sa už neskôr lyžovala sama a mama odparkovala do bufetu. Medzitým si menšie dve užívali s ocinom bobovačku a atrakcie vo fun zóne. Potom už nastal čas a my sme sa museli s rezortom rozlúčiť...

    Ďakujeme za krásne zážitky!

    A aký bol teda náš pobyt? Priznám sa, že sme mali isté očakávanie, ale tie Demänová rezort príjemne prekonal. Užili sme si všetko, čo nám ponúkol, až na wellness (90 minútový vstup v cene pobytu), ktorý sa do našej časovej bubliny proste nezmestil. Aktivity nás doslova vyšťavili, deti padali únavou a vyštípané červené líca hovorili za všetko.  Ak by som mala rezort niekomu odporučiť, tak určite rodinám, ktorým sa nechce len tak sedieť na zadku, no zároveň si vedia chvíľku oddýchnuť aj od detí. Pre tie sú pripravené animačné programy, množstvo zábavy, atrakcií – rovnako v zime ako aj v lete. Všetky pripravované aktivity nájdete priamo na internetovej stránke rezortu, jeho facebooku či instagrame. Myslím, že Demänová rezort spĺňa predstavy o skvelom pobyte a my to len môžeme potvrdiť. No vzhľadom na to, že počas našej návštevy to tu doslova praskalo vo švíkoch, určite nie sme jediní!

    Za všetky úžasné chvíle v mene celej našej rodinky ďakujeme Modrému koníkovi a tímu Demänová rezort. Bolo nám potešením!

    Plusy:

    + uzatvorený rezort, ktorý nemáte počas pobytu dôvod opustiť

    + parkovanie priamo pri ubytovaní

    + moderné, prakticky zariadené a čisté ubytovanie 

    + detská knižnica, radiátor na sušenie vecí, vybavená kuchyňa, veľa úložného priestoru

    + vynikajúce jedlo v reštauráciách/ švédske stoly

    + fun zóna pre deti 

    + ochotný a ústretový personál

    + lyžiarsky vlek priamo v areáli - free skipassy, lyžiarska škola

    + požičovňa lyží, korčulí, snowtubing

    + animačné programy pre deti

    + dôraz na detského návštevníka

    + detské kútiky v reštauráciách 

    Mínusy: 

    - veľká koncentrácia ľudí na "meter štvorcový"

    - neskúsení lyžiari na svahu 

    - chýbajúce deky

    - vyššia cena

    #test_demanova_rezort2739

    bejbi777
    7. feb 2023    Čítané 511x

    Zimné radovánky na jednom mieste? áááno Damänová rezort!

    Časy kedy sme si hocikedy od začiatku decembra až do konca februára vzali sánky a išli sa na najbližší kopec vyblázniť sú už nenávratne preč. Našťastie tu ešte v dnešnej dobe máme miesta kde deti môžu v januári vidieť ako vyzerá skutočný sneh. Čas nášho pobytu sa nenávratne blížil a ja som sa modlila aby sme ho skutočne aj absolvovali, tí ktorí máte viac detí to určite poznáte ako je to s chorobami hlavne v zimných mesiacoch. Avšak v piatok ráno sme sa zobudili všetci plní síl a radostných očakávaní nášho zimného pobytu v Demänová rezorte.

    Demänová rezort je moderné stredisko so všetkým čo bežný človek potrebuje k aktívnemu aj pasívnemu oddychu. Rezort ktorý poskytuje zábavu v každom ročnom období.  Vzhľadom k tomu, že bývame blízko Bratislavy a sneh sme videli naposledy pred rokom v januári, sme sa na víkend v Demänová rezort veľmi tešili. Naše deti Tamarka (9r), Teodor (6r), a Marína (3r) sa najviac tešili na sneh a hotelové raňajky kde si užijú jedlo čo doma zvyčajne na raňajky nemôžu. 

    Cesta tam je relatívne krátka a komfortná, niečo menej než 3 hodiny a hneď 5 minút po zjazde z diaľnice sme sa dostali na miesto. Kto by chcel predtým ešte doplniť zásoby na apartmán, tak treba ísť 5 minút opačným zjazdom smerom do Liptovského Mikuláša, kde e sa nachádzajú viaceré obchody s potravinami a športovými potrebami. My sme okrem fľaše vína potrebovali ešte napríklad aj plavky pre syna, ktoré sme zabudli doma. 🙂

    Privítalo nás krásne mrazivé počasie Deti už z auta híkali, koľko je tu snehuu.

     Zaparkovali sme pár metrov od vstupu na recepciu. Check-in prebehol veľmi rýchlo, keďže naše údaje sme poskytli už pár dní predtým online, čo považujem za veľké pozitívum. Ak by sa tam náhodou niekto musel z nejakého dôvodu zdržať, tak sú pre deti pripravené tabuľa na písane, hračky a stolík na kreslenie, aby to čakanie bolo čo najpríjemnejšie. Zhruba do 10 minút od príchodu sme už parkovali pred našim apartmánovým domom. Už pri ceste autom po areáli sa nám zdala tá cesta trocha pridlhá, čo sa nám aj pri ceste pešo z večere bohužiaľ potvrdilo. 

    Boli sme ubytovaný v apartmáne J. Od reštaurácie sme boli vzdialení cca. 500 metrov a pri ceste naspäť sme museli prekonať 20 metrové prevýšenie, čo s tromi deťmi a plným žalúdkom nebolo úplne jednoduché. 

    Poďme však späť k apartmánu. Vybrali sme si apartmán Family View a odhliadnuc od veľkej vzdialenosti prakticky od všetkých atrakcií, sme boli s apartmánom veľmi spokojní. Síce teda vzdialenosť ku všetkým atrakciám bola pridlhá, ale zato výhľady cez veľké terasové presklené dvere boli dychberúce. Ja s mojim minimalistickým okom som bola veľmi očarená škandinávskym štýlom mne lahodiaciam. V apartmáne prevládalo hlavne drevo a všetko spolu krásne zapadalo.

     Zaparkovali sme dolu pod apartmánom čo nám veľmi zjednodušilo vynášanie batožiny na tretie poschodie kde sme boli ubytovaní. Z auta do výťahu to bolo pár metrov a rovnako z výťahu do apartmánu. Dvojposchodový apartmán sa nám zapáčil hneď na prvý dojem, všetko čisté, moderné, účelne a prakticky zariadené. Deti hneď v úvode samozrejme absolvovali schody hore – dolu tak zo 10x a bola to pre nich počas celého pobytu najväčšia zábava. 

    Žiadne prebytočné veci ani nábytok sme tam nenašli. Kuchyňa bola praktická, nenápadná a veľmi dobre zariadená aj pre hostí, ktorí by si chceli niečo navariť. Chladnička, mikrovlnná rúra, rýchlovarná kanvica, či mini indukčná doska tu nechýbajú. My leniví s polpenziou sme však po uložení deti do postele použili iba vínové poháre a na druhý deň na obed veľké lyžice na polievky , ktoré sme si objednali z reštaurácie. Naše deti sú veľmi akčné, už pár výjazdov na Kramáre máme za sebou – a  teda všade oblé hrany ma veľmi potešili, nenašla som tu žiadnu ostrú hranu.

    Samé superlatíva áno, našlo sa však aj pár negatív ale nič z toho nám vyslovene nevadilo, avšak pobyt by nám ešte viac spríjemnili. Trocha nás sklamalo, že vo „family“ apartmáne chýbal či už nočník alebo podsedák na záchod aby sa aj najmladší hostia cítili ako doma🙂 ale to všetko si viete za minimálny poplatok požičať, to sme sa už dozvedeli až doma  - nikto nás na to neupozornil.

    Teplota v apartmáne na naše pomery bola príliš vysoká, nedala sa regulovať a teplota v kúpeľni to už bol iný masaker. Na dolnom poschodí bola teplota 25, na hornom 26 a v kúpeľni 30 stupňov! Po vypnutí radiátora v kúpeľni to kleslo na ledva znesiteľných 28. Podlahové kúrenie však tak pálilo, že s bosými nohami bolo ťažké vydržať stáť na podlahe. Regulácia termostatom bola zbytočná, nastavili sme na ňom 20 stupňov, ale bolo to len na okrasu, takže v noci sme sa skôr cítili ako v strede júla a nie v strede januára. Už chýbali len komáre 🙂. Určite by pri znížení teploty ušetril aj majiteľ keďže teplota sa dala regulovať jedine vetraním.  

    Hladní sa odtiaľto nedostanete.

    Ako sme už spomínali, areál je veľmi rozsiahly a pri ceste do reštaurácie sme po skúsenosti v prvý deň na tie ďalšie zvolili radšej auto. 

    Raňajky i večere sme mali v reštaurácii Safran na poschodí. Je to akýsi mix indicko-slovenských jedál, kde si zákonite musí nájsť každý to svoje. My by sme najradšej ochutnali úplne všetko, v ponuke boli všetky druhy mäsa na rôzne spôsoby, taktiež aj ryby, zeleninové jedlá , fast-foodové, pizza , či sladké jedlo, proste výber jedla bol veľmi ťažký , naše oči chceli ochutnať úplne všetko. Jedlo bolo stále dopĺňané a nestalo sa nám že by niečo na čo sme si spravili ešte chuť nedoplnili.

     Bolo tam  mnoho iných rodín s menšími či väčšími deťmi, čo nám vyhovuje, keďže vtedy nie je počuť na celú miestnosť len naše deti. Dokonca je priamo v miestnosti aj kútik pre najmenšie detičky, ktoré nevydržia dlho sedieť pri stole, s drevenenou šmýkačkou a vkusnými montessori hračkami, ktorý využívala naša najmladšia dcérka. Praktické.

    Jediné čo nám na reštaurácii prekážalo, bola komunikácia v angličtine. Aj keď obaja s manželom  rozprávame anglicky tak nám celkom prekážalo že v rodinnom slovenskom hoteli musíme komunikovať v angličtine. Raňajky boli veľmi rozmanité podobne ako večere a dalo sa vybrať z vajíčok pripravených na veľa spôsobov alebo si vybrať z ďalších vari 100 možností rôznych raňajkových jedál či už na slano alebo na sladko. Veľa zeleniny, teplé chrumkavé kváskové pečivo z ich vlastnej pekárne bol príjemný bonus. Nikto z nás našťastie nemá žiadne potravinové intolerancie – no všimla som si tam bezlaktózové, bezlepkové jedlá, všetko bolo pekne vyznačené. Takže čo sa jedla týka, boli sme viac ako sa dá spokojní a bez problémov by sme sa tu stravovali aj viac ako 2dni🙂.

    Keďže nikto z nás nelyžuje, bola hlavným trávením pobytu vonku sánkovačka. Priniesli sme si svoje boby a lopaty, ale kto by aj zabudol, tak si vie bez problémov požičať zo ski centra. My sme chceli skúsiť jazdu na snowtubingu  tak sme si ho požičali a oplatilo sa. Deti sa na ňom dosýta vybláznili.

     Počasie nám vyšlo výborné a napriek predpovedi, že namala padnúť ani vločka tak rozprávkovo krásne snežilo a mohli sme sa poriadne vyblázniť pri sánkovaní či už na ohradenom okruhu, alebo o kúsok ďalej na väčšom kopčeku. Napriek hlavnej sezóne a víkendu sme necítili, že by tam bolo veľa ľudí a netlačili sme sa.

    Návštevou detičky potešil aj veľký zajko maskot z rezortu, ktorý si s deťmi spravil rannú rozcvičku, sánkovačku a potešil aj deti z lyžiarskeho kurzu.

     Okrem sánkovania sa tu samozrejme dá aj lyžovať. A celú lyžiarsku výstroj si taktiež viete požičať v ski centre. Svah, ktorý tam je, nám prišiel miernejší, ideálny skôr pre začiatočníkov, či už deti alebo aj starších. Veľmi sme rozmýšľali dať dve staršie deti lyžovať , je tam výučba lyžovania a snowboardingu vedená certifikovanými inštruktormi, ktorí to s malými deťmi fakt vedeli, čo sme si všimli minimálne pri sledovaní z okna.

    Avšak naše deti natoľko očarili všetky aktivity vo Fun centre že lyžovanie sme tentokrát odložili.  Pre ubytovaných hostí však každý deň premáva viac krát denne Ski bus priamo z rezortu do Jasnej a späť – čo považujem ako veľmi veľkú výhodu keďže vieme ako je to s parkovaním a cenami v takýchto lokalitách.

     A ak sa vám nechce nikam cestovať samozrejmosťou je 3hodinový skipas pre každého v cene pobytu. Okrem sánkovania sme sa tešili aj na korčuľovanie. Bohužiaľ umelé klzisko bolo úplne zasnežené a neupravené, čo nás trocha sklamalo, keďže sme si z domu priniesli vlastné korčule. Myslím, že keď už rezort prezentuje korčuľovanie ako možnosť, tak by sa malo o samotnú plochu aj starať.

     Staršie deti boli chvíľku sklamané že sa nebudú korčuľovať, no v rámci ohradeného areálu, kde bolo nefunkčné klzisko bola aj 3D poschodové bludisko s tobogánom, kde teda po pár minútach zabudli že nejaké klzisko tu vôbec je a všetky vonkajšie atrakcie si poctivo vyskúšali niekoľkokrát.

    Nečakala by som že takáto aktivita sa dá využívať aj v zime ale naše deti boli z tohto natoľko nadšené a absolvovali niekoľko takýchto spustení a hneď sme vedeli, že večer nám nepovedia, že sa im nechce spať.

    Manžela veľmi potešilo workout ihrisko pre dospelých.

    Naša najmladšia Marína sa najviac tešila na bazén a niekoľkokrát denne padla otázka kedy si môže dať plavky. A tak po poriadnej sánkovačke sme konečne zavítali do wellnes centra. Wellness centrum sa nachádza v samostatnej budove a je ohraničené dobou 90minút. Do 17ej je plavková zóna vhodná pre deti – po 17ej bezplavková bez detí. Šatne sú síce menšie ale úplne stačia a sú spoločné pre všetkých. Vnútri vo wellness potešili  naše deti dva menšie oddelené detské bazény, kde deti krikom nerušili ostatných hostí, ktorí si chceli užiť ticho vo vírivkách. Vonku sa nachádzajú vírivky a aj Kneippov kúpeľ. Ja som si nejak naivne myslela že si vychutnám aspoň pár minút iba v spoločnosti manžela a vírivky – keďže by tam mali byť do 17ej aj animátory, ale nejak sme ich nepostretli🙂 a tak si manžel -milovník saunovania naplno užil všetky sauny a ja som si užila detský bazénik s našimi tromi láskami ktoré sa veľmi tešili že môžu z bazéna pobehovať cez sneh do horúcej vírivky.

    Spokojná mama = spokojné deti.

    Po wellness na chvíľku deti a hlavne rodičia ocenili aj veľkú telku na ktorej nájdete všetky možné kanály aj youtube, myslela som že telku tu určite nevyužijeme ale unavené deti ktoré si nevedia oddýchnuť lebo chcú vštko preskúšať si pozreli krátku rozprávku a všetci sme boli spokojní.

    V sobotu večer sme ešte stihli zaujímavú zvyklosť pálenia lyží, kde lyžiari jazdili na svahu bez svetiel a plno detí ich v nadšení očakávalo so svetelnými faklami v rukách. Všetko bolo jednoducho komentované aj pre tých najmenších a deti mali krásny zážitok. 

    Každý víkend je tu animačný program na rôzne témy s usmiatymi a vtipnými animátorkami. Páči sa mi že program majú daný tematický na každý víkend spojený s animačným programom pre deti ale aj pre dospelých. 

    Detičky viete po večeri poslať ku veselým animátorkám, do detského kútiku, zatiaľ čo vy si v bare viete vychutnať obľúbený drink v spoločnosti vašich najmilovanejších. A tak sme túto možnosť využili aj my, a vychutnali sme si pár minút sami s pohárom kvalitného vína a potom všetci do postele, kde sa spalo ako na obláčiku.

    Detaily dotvárajú celkový dojem a tých detailov tu je veľmi veľa jedným z nich sú vyšité vankúše či uteráky s ich vlastným logom.

    Posledný deň bol na pláne už len odchod z apartmánu a check-out, ktorý tiež prebehol rýchlo a bezproblémovo napriek tomu, že sme to nestihli presne do 10.00, čo je trocha na tesno ak sa chcete trocha vyspať, v kľude najesť a potom ešte pobaliť. Na konci, sme ešte navštívili miestne potraviny Kriváň, kde mali fantastické kváskové pečivo, ktoré nás očarilo už v reštaurácii pri švédskych stoloch, a nakúpili sme si ho do zásob aby sme pri chrumkaní mohli spomínať na fakt parádny pobyt v tomto rodinnom rezorte.

    A ako by sme zhodnotili tento náš rodinný zimný pobyt?

    Pobyt bol pre nás ako rodinu veľmi vydarený a určite by sme ho radi absolvovali znova. Možno teraz pre zmenu v lete aby sme mohli využiť  všetky zvyšné atrakcie, ktoré v zimnej sezóne nie sú dostupné a určite by sme cielene zvolili apartmán, ktorý by bol bližšie k reštaurácii a detským atrakciám, keďže sme si neuvedomovali rozsiahlosť komplexu. Ak sa bude dať v lete rezort  radi preskúmame. Sme najviac šťastní že sme ho v našej rodinnej zostave mohli absolvovať hlavne vďaka vedeniu Demänová rezortu a testovaniu modrého koníka, každopádne musím potvrdiť že ubytovanie v rezorte stojí fakt zato.

    plusy:

    + vynikajúce jedlo v reštaurácii            

    + svah na sánkovanie

    + vlek priamo v rezorte

    + lyžiarska škola

    + free skipas + požičovňa lyží

    + krásny minimalistický apartmán a celkovo štýlovo pôsobiaci rezort      

    + veľa atrakcií a animácie pre deti   

    + všade čisto či vo wellness, reštaurácii či apartmáne 

    + všetko na jednom mieste , stačí odparkovať auto a užívať si všetko čo rezort ponúka

    mínusy:

    - vzdialenosť apartmánu od reštaurácie

     - veľmi vysoká teplota v apartmáne, ktorá sa nedala regulovať

    - iba jeden 90minútový vstup do wellness na pobyt

     - nefunkčné, zasnežené klzisko

    - anglicky hovoriaci personál v reštaurácii Safran 

    #test_demanova_rezort39
    #recenzia

    tratatundra
    8. jan 2023    Čítané 1538x

    Apalucha po našom alebo Vianoce na horách

    Ja, vianočný škriatok, neúnavný počúvač vianočných kolied už od konca novembra, rozmiestňovač vianočných dekorácií na všetkých dostupných i nedostupných miestach a rozvešiavač svetielok vnútri i vonku, som sa tento rok ocitla v nečakanej situácii. Vianočný stromček nebolo kam umiestniť, medzi krabicami pripravenými na sťahovanie by akákoľvek vianočná ozdoba vyzerala len ako ďalší predmet určený buď na vyhodenie alebo len nezatriedený do krabíc… Vidina šťastných a veselých bola veľmi nejasná, ba až utopická. Až…

    … až sa naskytla možnosť z toho chaosu proste zdrhnúť. Ba čo viac, zdrhnúť niekam, kde Štedrý deň nebude v znamení varenia a nervyčiek, či všetko klapne tak, ako má. A… mať biele Vianoce! Milujem vianočné filmy. Snáď v žiadnom z nich nechýba sneh, hory, praskanie ohňa… Pre mňa splnený sen!

    Predvianočný piatok bol tým dňom D! Vydali sme sa na trojhodinovú cestu - smer Demänovská dolina. Trošku mi zlomil srdce pohľad na zelené stráne. Ešteže Demänová rezort má aj toto vychytané a svah pre sánkarov i pre lyžiarov zasnežujú. A teploty atakujúce decembrové maximálne rekordy tak nenarušili naše plány. 

    Ale pekne po poriadku. Ubytovanie sme mali zaistené v jednom z apartmánov LUX - úplne hore, s krásnym výhľadom na areál. Každá budova má parkovacie miesta pre ubytovaných hostí bezprostredne pri vchode, nemuseli sme sa teda s kuframi naťahovať, a keďže tento typ apartmánov má parkovisko pod strechou, pri tom odmäku sme ocenili vstup do budovy “suchou nohou”.

    Čakali nás teda dve noci v apartmáne s dvomi spálňami, kompletne vybavenou kuchyňou a pohodlím ako lusk. Samozrejme, našich dvoch vetroplachov - Benjamina (5) a Katku (7) - ako prvé zaujali schody v apartmáne. Myslím, že si prvých niekoľko minút ani neuvedomili, čo všetko sa okolo nich nachádza. Telocvik - hore-dole po schodoch bol ideálnym štartom nášho vianočného víkendu. 

    Celkovo pôsobí celý areál veľmi príjemne. Dôraz na prírodné materiály a predovšetkým drevo pôsobí veľmi príjemne. Je to pastva pre oči. Aj deti hneď chválili pekné prostredie. Veľmi pekné zariadenie celkový dojem z ubytovania znásobilo. 

    Na stole nás dokonca čakal košík s niekoľkými druhmi čajov, čo sme v chladnom období naozaj ocenili. Kuchynku sme ale inak nevyužili - polpenzia a túžba vidieť na Štedrý deň zlaté prasiatko plne zastúpili potrebu variť si v apartmáne. Priznávam však, že som ocenila prítomnosť pohárov na víno - veď čo by to bolo za dovolenku, keby si rodičia nenašli čas na trochu romantiky pre seba. 

    Osobne ma okúzlil čitateľský kútik pre najmenších. Prelúskali sme všetky knižky v knižnici. Náš päťročný sa práve naučil čítať, a tak bola pre nás ideálnym doplnkom. 

    A o tom, že sa myslelo hlavne na deti svedčí aj prítomnosť detskej kozmetiky v kúpeľni. Prekvapivo sa jej deti potešili snáď viac než darčekom pod stromčekom na druhý deň. 

    Viem, znie to všetko ideálne. A aj by možno bolo, nebyť pár nedostatkov. Teda, v podstate konkrétne jedného. V apartmáne nás totiž privítal nechcený “pán domáci”. Bol ním zápach z odpadov, ktorého sa nám nijak nepodarilo zbaviť po celú dobu ubytovania. A keďže jedna toaleta sa nachádza hneď pri vstupe do apartmánu, bola to nemilá facka hneď na úvod. Popravde, s vedomím, že zrejme bude v areáli cez sviatky “full house”, neriešili sme to. Navyše, ani nebol čas. 

    Ak by Vám napadlo, či je v naozaj priestranných apartmánoch v zimných mesiacoch dosť teplo, musím skonštatovať, že nám zima nebola. Príjemne bolo ako v spoločenskej časti, tak aj hore-v spálňach. Navyše, periny majú naozaj teplé. Spalo sa nám teda ako na obláčiku. 

    K nášmu apartmánu prislúchala aj “pavlačová terasa”. Ja osobne by som však ocenila oddelený balkónik a nie spoločný priestor, ktorý ubytovaných značne ukracuje o súkromné posedenie vonku na terase. Na to však ani nebol priestor, keďže posedenie bolo pri odmäku mokré. 

    Čo sa týka polohy pavilónu F, v ktorom sme boli ubytovaní, tá bola, podľa mňa, ideálna. Relatívne blízko všade, kam sme potrebovali. Hoci, samozrejme, nevyhli sme sa frfľaniu detí počas šliapania do kopca z večere. Toto je malá nevýhoda oproti klasickému hotelu - hlavná budova so stravovacími zariadeniami a detským kútikom proste nie je dostupná výťahom a pár schodmi, ale za jedlom sa proste musíte prejsť. Ja si to pochvaľujem. Nieto nad prechádzku s plným bruchom. Aspoň človeku lepšie vytrávi.

    Pôvodný plán bol z Bratislavy vyraziť najneskôr o deviatej a skočiť na obed do nejakej liptovskej koliby, cestou navštíviť nejaké pekné miesto a akurát stihnúť check-in o 15. Klasicky, plány boli na míle vzdialené od reality a tak sme hladní dorazili chvíľku pred pätnástou do areálu Demänová rezortu. Obed sme teda cestou nestihli a tak sme sa plánovali zložiť a okúsiť miestnu reštauráciu. Avšak my mienime, deti menia. Keď zbadali zasnežený svah, klzisko a obrovské ihrisko, nebolo cesty späť. Museli všetko hneď vyskúšať. Našťastie sme mali so sebou vlastné korčule - požičovňa priamo v areáli totiž chvíľku na to zatvárala svoje brány. A tak sme vyskúšali umelý ľad, lanovú dráhu a užili sme si aj guľovačku na zvyškoch snehu okolo ihriska. Deti sa vyšantili. 

    Avšak, prázdne brušká nás zahnali do reštaurácie Safran na včasnú večeru. Samoobslužné pulty nás zaujali svojou rozmanitosťou a z ponuky jedál bolo náročné si vybrať. Musím však skonštatovať, že všetko, čo sme ochutnali, ako na večeru, tak i pri raňajkách, nám veľmi chutilo. Fidlikantov v bruchu utíšili deti, aj my dospelí. Dokonca aj ja, ktorá som si vymyslela detox pred Vianocami a žila som predovšetkým na zelenine.

    Samozrejme sa myslí aj na deti a v ponuke pre výmyselníkov bola pizza aj hranolky a na raňajky lievance, krupička a tiež wafle, ktoré si však každý maškrtník musel pripraviť sám vo waflovači - mne sa táto interaktívna súčasť raňajok veľmi páčila. 

    Tip na výlet

    Počas vianočného víkendu chýbali v rezorte animácie. Voľné chvíle, kedy už nebola k dispozícii ani požičovňa bobov, sme si teda museli vyplniť sami. Čas v prvý večer sme teda využili na návštevu vianočného Liptovského Mikuláša. Tento mini výlet stál naozaj zato. Vianoce sálali z každého rohu! 

    Viááánoce šalalaaaaa

    O tom, že je v areáli dostuplný Wellness, vírivka, masáže, atd. ste si už mohli prečítať v predchádzajúcich recenziách. Napríklad u @dominika_c .

    Čo bolo však na našom pobyte výnimočné a jedinečné bolo práve to, že sme tu absolvovali ten najkúzelnejší deň v roku - Štedrý deň. Snehu sme sa, žiaľ, nedočkali (a verte mi, že moje prvé kroky 24.12. ráno smerovali práve k oknu - veď, čo ak…). Ale našim najmenším to nevadilo. Ráno s jasotom pribehli do našej spálne: “Sú Vianoceeeee!” Áno, boli Vianoce. A z celého rezortu sálala taká zvláštna čarovná atmosféra. Hoci sa raňajky podávajú v indickej reštaurácii Safran - od rána tu zneli koledy a vianočné pesničky slovenskej i zahraničnej produkcie. Bol trochu boj presvedčiť deti, aby si dali raňajky, keďže obaja ašpirovali na zlaté prasiatko… Našťastie sme im vysvetlili, že aspoň zeleninu a ovocie si dať môžu. 😀 Tak mali vegánske raňajky - avšak nebol problém sa dosýtosti najesť s týmto obmedzením. No a to už nám nič nebránilo užiť si tú pravú vianočnú sánkovačku. 

    Pôvodný plán bol vyskúšať po prvýkrát lyže - usúdili sme však, že zažiť štedrý deň na pohotovosti si radi necháme ujsť, tak sme stavili na boby a lepšie sme nemohlli urobiť. Požičali sme si dvoje. Bežná cena za požičanie je 3 € na hodinu. Pána v požičovni ale posadol vianočný duch, a tak sme mali boby na neurčito. To pre nás znamenalo tri hodiny blbnutia na boboch. Ja a dieťa vo mne sme si tiež nenechali újsť zbesilú jazdu dolu svahom. Zaručene to bol pre mňa TOP zážitok z pobytu. Nuž, odmäk však úradoval a kompletne premočení sme sa odobrali na poobedného šlofíka. Náš benjaminko totiž stále poobede spánok potrebuje, ocenili sme teda aj jednu spálňu s televízorom. Spáči boli teda v tichu v jednej posteli a nespáči pod perinou s čajom v ruke odpočívali pri vianočných rozprávkach.
    A tak, nevedno kedy, prehupli sme sa k večeru. Celý areál sa zatrblietal vianočným osvetlením. A duch vianoc pristál na prahu nášho apartmánu. Nezostávalo nám teda nič, len sa nastrojiť do gala a vykročiť do reštaurácie Pinus, kde už nás čakali prestreté stoly a vianočné pesničky.

    Pán vedúci gastra nás uviedol ku stolu. Cítili sme sa naozaj slávnostne. 

    Pozor, spoiler: Navyše, potom, čo som sa s ním skontaktovala dopoludnia, našej fajnovke priniesli miesto kapustnice slepačí vývar a namiesto majonézového šalátu hranolky (no, proste fajnovka).

    Na stole nás čakala slovenská klasika. Oblátky, med i cesnak. Proste ako doma. Na prípitok Demänovka. Až po večeri sme si uvedomili, že sme si neprekrojili jabĺčko, ani nerozhádzali orechy po rohoch. Nuž, najbližšie už na to budeme myslieť vopred. Jabĺčka na stole totiž celú večeru boli prítomné. Rovnako ako burské oriešky a vianočné cukrovinky i zákusky. Po oblátkach prišla na rad kapustica. V mise pre všetých. Aby Vianoce mali stále to pravé kúzlo… mamka nabrala plný tanier… Rovnako aj druhý chod bol servírovaný na spoločných misách a každý si mohol nabrať toľko, čo mu hrdlo ráčilo. Zemiakový šalát ako od babičky, rezeň a vyprážaná platesa pre každého. Ano, čítate správne, kapor nebol na programe dňa, čo mne ani nevadilo, nie som fanúšička. 

    Prezradím vám tajomstvo. Ja som takéto vianočné menu mala po prvýkrát. U nás sa kapustnica na Štedrý deň nejedáva. U mojich rodičov dokonca ani ryba. 

    Ale späť k veci. Po hlavnom chode prišla ďalšia moja premiéra. Bobáľky s makom. Dámy a páni, nieže som ich nikdy nejedla, ale počula som o nich prvýkrát asi mesiac pred Vianocami. Už ich opis mi príliš nevoňal, ale vykročila som zo svojej komfortnej zóny a v konečnom dôsledku to nebolo také hrozné, ako som si predstavovala. Avšak, zostanem pri tejto unikátnej skúsenosti.

    Celú večeru zavŕšila ešte obrovská misa s údeninami a syrmi všetkých druhov. Nuž, hody, ako majú byť a cestou na apartmán sme teda funeli riadne.  

    Za vianočné menu si rezort zaslúži 1*. Čo však môžem skonštatovať je fakt, že takéto Vianoce nie sú pre každého. Musíte počítať s množstvom dudzích ľudí v priestoroch, kde budete večerať. V našom prípade bol s nami susediaci stôl obsadený deťmi okolo 10 rokov, ktoré sa ohadzovali burákmi. To nebolo nič, čo by pridávalo na sviatočnej atmosfére. Rovnako jej nepridávali ani televízory, na ktorých bol pustený hokejový zápas striedavo s krasokorčuľovaním. Nič vianočné. 

    Priznávam, madšiu ratolesť viac ako vianočná večera zaujímalo, kedy bude môcť šantiť v detskom kútiku a tú staršiu, či aj do hotela chodí Ježiško. Prezradím: Chodí. Šikovne sa mi podarilo narafičiť to tak, že  po návrate z večere nás veru pár maličkostí pod stromčekom čakalo. To bolo radosti! Veď posúďte sami!

    Plní dojmov sme sa už vlastne ani nikam nedostali. Spoločnosť nám robili Grinch a Popoluška - veď bez nich by to ani neboli Vianoce. Nuž a ráno po raňajkách späť do reality.

    Ako to teda hodnotíme Vianoce v Demänová rezorte?

    Zhodnotím to v bodoch, tak snáď na nič nezabudnem. To, že nebol sneh rezort neovplyní a vďační sme boli aspoň za tú trochu zo zasnežovania, ale myslím, že celkový dojem by bol úplne v iných dimenziách, keby sme zažili snehovú nádielku.

    Plusy

    • výborné jedlo vrátane štedrej večere
    • bohatý výber jedál pri raňajkách a večerách formou bufetov
    • čistota - v interiéroch reštaurácii, na toaletách aj v apartmáne
    • požičovňa korčulí, lyží aj saní
    • zasnežovanie svahov
    • umelé klzisko - funguje za každého počasia
    • vonkajšie ihriská
    • detský kútik pri oboch reštauráciách
    • plne vybavená kuchynka súčasťou apartmánu
    • malá knižnica pre deti
    • prírodné materiály
    • veľa úložného priestoru v apartmáne
    • dve toalety
    • parkovanie priamo pri apartmáne (vstup suchou nohou do budovy)
    • ústretový personál - vymenili nám ochotne vianočnú večeru pre dcérku, ktorá nemá rada kapustnicu a zemiakový šalát

    Mínusy

    • chýbajúce animácie počas Vianoc
    • wellness pre deti len do 17
    • po zotmení v podstate už žiaden program pre deti
    • zápach z odpadov v apartmáne (boli sme v inom apartmáne už v minulosti a zápach bol prítomný aj tu)
    • dlhá odozva na otváranie rampy a dverí čipovou kartou
    • voda z rostopeného snehu neodprataná z plochy klziska
    • v reštaurácii Safran anglicky hovoriaca obsluha, čo bol pre mnohých ľudí problém

    #test_demanova_rezort
    #recenzia
    #recenzia_demanova_rezort39

    tweetinka.co
    16. dec 2022    Čítané 150x

    Oddych aj zážitky v Demänovej rezorte

    Romantika, oddych, zážitky v Demänovej rezort....

    Keď som zahliadla rezort v Demänovej, akoby som ho prehliadala“, s tým, že je len pre „vyššiu triedu“ a nie pre bežných ľudí. Ale oslovila ma ponuka vyskúšať romantický pobyt s naším otareným útulkáčom J. Nadšenie aj kúsok stresu. Pred samotným pobytom – oceňujem ochotu a promptnosť komunikácie s recepciou rezortu. Riešili sme zopár vecí, možností predĺženia aj s deťmi mimo testovacieho pobytu. Zakaždým odpovedali ústretovo a snažili sme sa nájsť spoločné riešenie.

     Pobyt sme začali v piatok 02.12.2022. Check-in bol o 15tej. Recepcia útulná, príjemná, aj pracovníci v nej. Vybavenie na veľmi dobrej úrovni, bez zdržaní.  Na odporúčanie sme mali apartmán Relax. A bol to pre nás veľmi dobrý tip. Apartmán sa nachádzal na prízemí, čo bolo pre hafana komfortné. Do vrchného apartmánu sa vchádzalo po kovovom schodisku zboku. Samozrejmosť bola čistota, efektnosť apartmánu, ktorý je minimalistický, ale účelný, príjemne presvetlený veľkými oknami s výhľadom na hory. Po chodbičke nás uvítala „obývačka“, kde bol rozkladací gauč, stolík so stoličkami a veľká telka. Ziggy (psík) si našiel miestečko pri okne – kde mal svoj peliešok, deku aj papací „kútik“ – výhodou v apartmáne so psíkom je komfortná dlažba, ktorá sa nešmýkala a bola príjemnej teploty.

    Prechádzalo sa cez praktickú kuchynku, z ktorej bol vstup do peknej kúpeľne s toaletou. V kuchynke boli základné riady – poháre na víno J, taniere, misky, príbor, aj nejaký hrniec, sitko, nožík, dokonca aj soľnička s koreničkou, mikrovlnka aj rýchlovarná kanvica, indukčná varná doska, menšia chladnička. V kúpeľni sa nachádza dostatočne veľká vaňa, efektné poličky, fén na vlasy. Samozrejmosťou bolo viac ako dosť uterákov. Prešli sme do spálne. A že waaaaaw. Aká vysoká posteľ. Teda matrace. Tipujem, že boli cca 40cm vysoké. Waw. Čo si môžu unavení rodičia viac želať, ako kvalitnú posteľ, na ktorú ani pes nevyskočí J. Aj v spálni bola telka. Nevadila mi, ale nevyužívala sa. V obývačke aj v spálni je dostatok úložného priestoru riešeného formou vstavaných skríň. Z apartmánu som mala príjemný pocit, celkovo drevený dizajn pôsobí ukľudňujúco.  

    Privítal nás sneh, rezort pôsobil sviežo, krásne, čisto. Rozmiestnenie viacerých apartmánových domov a chát, umiestnených v kopci, vytvára pocit menšieho mestečka v pozadí s nádhernou panorámou hôr. Kto sa nechce z rezortu pohnúť, tak so psíkom sa dá poprechádzať aj v rezorte. Koše boli umiestnené nerušivo, na viacerých miestach aj s eko vreckami. Na lyžiarsky svah, ktorý je na kopčeku v areáli, je zákaz so psíkom v zime. (kvôli bezpečnosti).

    Čakala nás večera. Vstup je bez psíka, pred reštauráciou nie sú „odložiská“, aby mohol psík čakať vonku. Ale nášmu to vôbec nevadilo, vychutnal si pokoj a ticho v apartmáne. Ja som vitariánka, manžel vegetarián. Ale tieto požiadavky sme vopred nepísali ani nespomenuli. Ja si všade so sebou nosím zásoby jedla J J J a na večeru som šla ako doprovod a pozorovateľ. Ale!!! Aj ja som odišla prejedená...  Ostala som v nemom úžase, očarená, prekvapená a nadšená z jedla. Výber, kvalita a čerstvosť jedla, až neskutočná. Večeru sme mali v indickej reštaurácii SAFRAN, na poschodí. Mňa hneď upútalo množstvo čerstvého ovocia, a to nielen jablká či pomaranče, ale bol chutný ananás, grepy, jahody – a teda, na zimu aj mimoriadne chutné, žltý melón... Zelenina pekne nakrájaná a servírovaná formou švédskeho bufetu, samostatne rajčiny, papriky, šaláty, vedľa rôzne kondimenty ako napríklad nakladané cibuľky, rajčiny, feferónky. V ponuke boli dve polievky – jedna vegetariánska, manželovi veľmi chutila a jedna mäsová – vyzerala veľmi dobre. Množstvo zaujímavého aj tradičného jedla, kde si vybral každý. Kuchár priebežne opekal/griloval nejaké ryby. Z mäsa bolo najmenej 5 druhov, čo sa dalo vybrať. Z nemäsových bolo hríbové ragú – čo bolo neskutočne dobré, grilovaná zelenina, vyprážané cibuľové krúžky, syrové trojuholníčky. Z príloh bolo napríklad zemiaková kaša, ryža, krokety, hranolky, opekané zemiaky, kus-kus, opekané batáty. Už z tak veľkého výberu bolo možné si jedlo ešte dokombinovať rôznymi syrmi, omáčkami, dochucovadlami. Ako bolo vidieť, ľudia jedli preto, že im chutí. Nápoje k večeri boli ponúkané ako doplnok. Tu by sa mi hodil nápojový lístok – aj s cenami. Aby sa (bežný) človek „nebál“ si objednať. Celkovo, ceny za tovar/služby v rezorte, boli akoby „skryté“. Za nápoje sú mierne vyššie, ale dá sa to zvládnuť. V reštaurácii hovorili zásadne po anglicky, čo na jednej strane pôsobí „na vyššej úrovni“ ale zasa, nie každý vie aj po anglicky, čo môže odradiť od objednávky.

    Súčasťou večere bola čokoládová fontána, s ovocím alebo marshmalow.

    Na záver sladká bodka – koláčiky. Bolo viac druhov mini koláčikov. Krásny vzhľad, pôsobili čerstvo a veľmi dobre. Manželovi veľmi chutili.

    Po večeri sme sa poprechádzali – v piatok nasnežilo, primrzlo, cesty boli posypané, aj chodníky, ale pri party stane, sa extrémne šmýkalo (pri vchode).

    Ja som sa rozhodla už v piatok využiť fitness. Ako prvé ma prekvapili ne-šatne. Síce skrinky boli, ale v podstate riešené na chodbe (vedľa recepcie, pred vstupom do šatní do wellnessu). Čiže, pri prezliekaní diskomfort. Fitko sú dva bežecké pásy, jeden rotoped a jeden orbitrek. Jedna šikmá lavička a stojan s činkami od 1kg po tuším 20. Zacvičiť sa dá. Miestnosť tak maximálne pre dvoch. Beh na páse či iné cvičenie - keď sa zotmelo, tak človek bol ako vo výkladnej skrini.

    Manžel sa poprechádzal so psíkom a potom sme si dali spoločný wellness. Tak trochu romantický. Keď teda, romantický pobyt J. Asi netreba ani spomenúť, že uteráky a plachty sú samozrejmosť. Šatňa – privítala by som ju trochu komfortnejšiu. Ale, v podstate stačí. Je spoločná pre ženy aj mužov. Súčasťou sú kabínky na prezliekanie. Do 17tej je plavková zóna, môžu ísť aj deti, po 17tej je bezplavková zóna len pre dospelých. Súčasťou balíčku je 90+15 minút wellness. Po prekročení limitu, je prijateľný doplatok. Saunový wellnes bol čistý, útulny, praktický. Podľa fotiek mi pripadlo, že to bude obrovské (neosobné) wellnes, ale je to skôr menšie, ale o to útulnejšie a príjemnejšie wellness. Napriek veľkosti, nebolo preplnené. Všetky sauny fungovali tak, ako mali. Sú tam: suchá fínska sauna, infra sauna, parná sauna, otepľovacia lavička, ľadová sprcha, ochladzovací kúpel, kneippov kúpeľ, vonku tiež suchá sauna, dve vírivky, hojdacie kreslá, tepidárium. Teplota je akurát, hrala príjemná-pokojná hudba, súčasťou a samozrejmosťou bola voda na pitie k dispozícii. Bolo aj občerstvenie v podobe banánu a jabĺčka. Wellness hodnotím veľmi pozitívne. Hocikedy by som ho navštívila, čo je výhodou, že môže byť aj pre neubytovaných hostí (napríklad keď budeme cestovať okolo), veľká výhoda je možnosť si objednať wellness súkromne. Minerálka alebo šampanské sa dá zakúpiť pri bare, prípadne ho donesú. Pracovníčky vo wellness chcem pochváliť a vyzdvihnúť ich ústretovosť a profesionalitu.

    3.12 bol v rezorte Mikulášsky deň. Aj keď sme boli na romantickom pobyte a deň bol plný aktivít pre deti a bolo ich veľa, tak aj v takomto termíne sa môžete ako pár vybrať na romantiku. Nikto nikoho nerušil svojím programom. Všetko bolo zorganizované tak, aby sa aj skupina detí s rodičmi zabavila a aj ľudia, čo si prišli oddýchnuť.

    Po rannej prechádzke rezortom, kde sme obdivovali detskú zónu, naozaj neskutočne vymakaná, tak sme si užili raňajky. Opäť formou bufetu. Raňajky boli podávané v reštaurácii Safran, ako aj večera a opäť bufetový spôsob. Naje sa tu úplne každý. K dispozícii boli rôzne cereálie, mlieka – aj bezlaktózové, jogurty, pečivá – na sladko (vianočka, croissanty, orechový koláč, lekvárový slimák... ), na slano (bochníčky, toastový chlebík, dokonca bezlepkový chlebík....)  dali sa vyrobiť „guličkové“ wafle, čo malo obrovský úspech, opäť množstvo možností dochutenia – cez nutellu, viac druhov džemov, marmelád. Čerstvé ovocie – aj maliny či čučoriedky, kiwi, celé ovocie – banány, pomaranče, jabĺčka. Teplý bufet – opäť si môžu vybrať aj vegetariáni aj mäsové typy. Vajíčka na viac druhov ponúkané – varené, volské oko, praženica či chlebík vo vajíčku, rôzne klobásky/párky. Krupicová kaša, niekoľko druhov syra, množstvo druhov (na pohľad) kvalitných a čerstvých salám, šuniek či slanín. Raňajky, ktoré potešia oči aj bruško.

    Po raňajkách sme sa vybrali so Ziggym na prechádzku. So psíkom odporúčam napríklad menšiu prechádzku po dedinke Demänová, ktorá má svoju podhorskú atmosféru, veľmi príjemnú, pokojnú a pohodovú. Kto má rád dlhšie prechádzky, tak odporúčam prejsť od rezortu dole a odbočiť na smer časť Bodice – poza polia, veľmi príjemná a pohodová prechádzka. Dá sa prejsť do časti Pavčina lehota, kde sa dá pochodiť po lazoch, aj do lesa, aj po kopčekoch, krásne výhľady na hory.

    Po romantickej prechádzke sme si vybrali fitko, trochu si pocvičili. Uvítala by som, ak by bolo fitko pre hostí otvorené od rána. Ale otvára sa až spolu s wellness časťou, v piatok a sobotu je to od 13tej a cez týždeň od 15tej. Aj keď, asi sme boli výnimka, čo využila aj fitko. Nikoho iného sme nestretli a nevideli vo fitku J

    V sobotu sme si užili Mikulášske divadielko – musím pochváliť organizátorov, cez výber divadielka, na ktorom sme sa zabavili aj dospeláci, po celú organizáciu, skvelé animátorky. Počas celého dňa robili program pre detičky (dielničky, saunovane, večerná minidisko a kino). Podvečer bol ceremoniál s prípravou indického „koláčika“ – skvelý zážitok.

    Druhá večera – opäť nesklamala. Opäť veľký výber, čerstvosť. Neskutočné buchty boli v ponuke, doteraz má manžel guče za ušami J. Možnosť si ich dochutiť podľa seba – maslo, mak/cukor, orechy, kakao/granko, lekvár.. Dve polievky, v sobotu boli obe mäsové, vyzerali výborne, ale tie sme neochutnali. Široká škála čerstvej zeleniny, aj ovocia, samozrejmosť boli rôzne mäsá a prílohy, dusená zelenina, cestoviny. Tri druhy koláčikov. Nevýhodu sme si všimli, že okolo 19tej sa už pomenej dokladalo – hlavne koláčiky, ovocie. Večera sa podávala do 20tej.

    Pre gastronomický a príjemný zážitok určite odporúčam aj reštauráciu Pinus s ich výbornou pizzou, skvelou zmrzlinou. Veľmi fajn je aj pekáreň Kriváň, kde je kváskové pečivo, rôzne prezenty a doplnky. Rozhodne stojí za návštevu – aj keď len keď prechádzate cez Demänovú. Tak ako aj obe reštaurácie.

    V sobotu sme využili masáž a znova wellness.

    Na masáž je dobré sa objednať deň vopred (hlavne cez víkendy) ale mali sme šťastie a dalo sa aj v sobotu objednať. Ako doplnok by som privítala aj možnosť – spoločnej masáže vo dvojici. Ale samozrejme, nemám čo vytknúť. Masáž veľmi príjemná, profesionálna. Samozrejmosť bola presnosť, teplo, pohodová hudba. Privítala by som na doplnenie vôňu kvalitných esenciálnych olejov. Sobotné wellness – znova môžem len odporučiť. Znova čistota, profesionalita.

    Sobotu sme so Ziggym ukončili prechádzkou po rezorte.

    Nedeľné raňajky – opäť nesklamali. Tu bol veľmi obdobný výber ako v sobotu ráno. Čerstvé pečivo na slano, sladko, syry, salámy, vajíčka, párky. Kuchár robil čerstvé lievance. Na pitie bola možnosť čaju, kávy a limonáda,voda.

    Check-out je do 10tej ráno. Všetko prebehlo profesionálne, promptne. Za nápoje, doplnkové služby je možnosť platiť v hotovosti alebo sa dá všetko napísať na kartu a naraz zaplatiť.

    Celý pobyt hodnotím veľmi pozitívne, určite sa sem chcem vrátiť, aj na dlhší pobyt. Rozhodne odporúčam akejkoľvek vekovej kategórii, postavenia. Či chce človek prísť za romantikou, za oddychom, za aktivitami akéhokoľvek druhu, vždy sa nájde to, čo človek potrebuje. Oceňujem možnosť ubytovania so zvieratkom, čo je v dnešnej dobe skôr výnimka.  

    V celom rezorte je wifi – stabilné a rýchle pripojenie.

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    16. nov 2022    Čítané 374x

    Ticho, pohoda, Demänová...

    Keď rozmýšľam nad tým, čo som mala najviac rada na celej rodičovskej dovolenke, bol to asi fakt, že sme mali všetok čas sveta pre seba. Nechcelo sa mi v stredu vstávať? Nič sa nedeje, tak sme boli doobeda v posteli a strávili sme pohodový deň pri hrách. Zobudila som sa ráno do nádherného počasia? Pobalila som ruksak, rýchlo vygooglila, čo sa deje v okolí a vrátili sme sa domov až za tmy. Mala som chuť na dobrodrúžo? Žiaden problém, nosič, kočík, kľúče od auta a už nás nebolo. Niekedy deň, niekedy týždeň. Muži by vedel hovoriť 🙂 

    Och, boli to krásne časy a to aj preto, že sme mohli výletovať mimo víkendov a prázdnin, a tak bolo všade príjemne málo ľudí. Nie, že by som ľudí nemala rada, to zas nie, ale keď som si mohla vybrať, vždy som preferovala zážitky bez radov, tlačenice a prekrikovania.

    Takže keď sme dostali ponuku ísť si vyskúšať pobyt v Demänová rezort počas týždňa, neváhala som ani chvíľku. Veď škôlka povinná nie je, nejaká tá dovolenka sa ešte nájde a Liptov, to je srdcovka a vždy dobrý nápad. 

    Termín som volila veľmi strategicky, po predĺženom víkende od stredy do piatku. A verte mi, lepšie som urobiť nemohla. Okrem nás tam boli iba dve rodinky s deťmi a asi tri páry. A, veruže, keby sme sa nestretli pri raňajkách a večeri, bola by som schopná tvrdiť, že sme tam boli úplne sami. Pre niekoho nemysliteľné, pre mňa, splnený ultimátny sen!

    Samozrejme, každá minca má dve strany a druhou stranou v našom prípade bolo, že nie všetky atrakcie fungovali (ale to bolo hlavne kvôli jesennej sezóne) a v rezorte počas týždňa nie sú animátorské programy. Ale keďže naše deti podobné aktivity vôbec nebavia a majú nulový záujem sa ich zúčastňovať, pre nás to žiadnu výhodu nepredstavovalo.

    null

    A čo je teda Demänová rezort? Je to miesto, ...

    ...kde ticho je návykové...

    Náš apartmán sa nachádzal na kopčeku nad rezortom a ponúkal naozaj dokonalé ticho a pokoj. Je to skvelá voľba pre rodiny, ktoré už nemajú maličké deti, takže do kopca neberú kočík a trilión drobností. Naše dievčatá sú už predsa trošku väčšie, a hoci muži skúsil navrhnúť, že by sme na večeru išli autom, tento návrh v žiadnom prípade neprešiel. Je to ledva 5 minút chôdze od reštaurácie a tri minútky od ihriska, takže žiadna tragédia. A to ráno na terase, kde vám spoločnosť robí iba vychádzajúce slnko a občas nejaká zablúdená srnka, za to tých pár metrov jednoznačne stojí.

    ...kde sa cítite ako doma. A ešte trošku lepšie...

    Apartmán bol naozaj priestranný a pre štvorčlennú rodinu dostatočný. Oficiálne je určený až pre šiestich, kedy sa dvaja ľudia vyspia na rozkladacej pohovke, ale to je už z môjho pohľadu trošku strop, kedy by prestal poskytovať taký komfort. Má krásnu terasu s dokonalým výhľadom. To je skutočne obrovský benefit. To ráno s horúcim earl grey čajom s mliekom, zabalená v deke sledujúc vychádzajúce slnko... Och, to bolo naozaj niečo famózne. Teda, ak mám byť úprimná, radšej by som sa vyspala do desiatej, ale kombinácia časového posunu a dvoch detí to, veruže, neumožnila 🙂 A keďže u nás na kopčeku sa hmla drží na jeseň pokojne aj do dvanástej, toto slniečko už o siedmej bolo príjemnou zmenou a nabíjalo energiou.

    V obývačke bol veľký priestor na rozloženie spoločenských hier, na menšiu naháňačku a dokonca tam bol aj malý stolík so stoličkou pre najmenších drobcov, ktorí sa chcú najesť či vytvoriť malé umelecké dielko.

    Čo dievky okamžite očarilo, bola mini knižnica. Im sa najviac páčili knižôčky s krátkymi príbehmi, ktoré mi už na druhý deň vedeli prerozprávať, mne zas Guliverove cesty od Stonožky s nádhernými ilustráciami.

    A hoci v noci bolo už naozaj "sviežo" a na aute sme ráno našli srieň, v izbách nám zima ani náhodou nebola. Teplotu si viete bez problémov regulovať, mokré veci vysušiť na radiátoroch (toto sme mimoriadne ocenili na softshellky, ktoré dievky tak zababrali od blata, že som ich musela aspoň trošku preprať) no a v kúpeľni bola najpríjemnejšia podlahovka, ktorá bola po celom dni vonku po sprche naozaj príjemným bonusom.

    Skvelou vychytávkou na izbách bolo podsvietenie postelí pri pohybe. Takže v noci, ak sme my alebo dievčatá potrebovali ísť na wc či napiť sa, priestor pod posteľou sa automaticky rozsvietil a jemne ukázal cestičku bez nutnosti rozsvecovania ďalších svetiel a budenia zvyšku osadenstva. Hlavne v cudzom prostredí je toto veľká pomoc a naozaj sme ju ocenili.

    Na samotnom ubytovaní som našla iba dva malé nedostatky. Prvým je nefunkčnosť wifi a s tým spojená aj obmedzená funkčnosť smart TV. Teda, aby som to uviedla na pravú mieru, určite nie som matka, ktorá deti posadí na pol dňa pred telku, aby som scrollovala telefón, ale večer pustiť rozprávku, či nejakú pesničku, kým idem do sprchy, by bolo fajn.

    No a potom fakt drobnosť – neprítomnosť háčika na uterák vo WC. Ja viem, znie to ako blbosť, ale v priestore, kde nie je žiaden iný úložný priestor, je jediná možnosť umiestnenia uteráka na umývadlo alebo na zem. No a nemusíme si hovoriť, ako ten uterák pri dvoch duracelkách po troch dňoch vyzeral.

    Avšak oproti celkovo príjemnej a pohodlnej atmosfére, ktorá v apartmáne panovala, to boli zanedbateľné drobnosti..

    ...kde sa diéty nedržia…

    Či je rezort plný, alebo je v ňom iba pár hostí, hladní určite nezostanete! Dievčatám sa najviac páčili “bublinkové wafličky” na raňajky, ktoré si robia hostia sami, takže boli vždy čerstvé, teplé, chrumkavé a chuťovo skutočne vyladené.

    No a pre dospelákov, ktorí sa rozhodli ozaj zrelaxovať, bolo každé ráno pripravené vychladené Prosecco. Ja teda alkohol na raňajky ozaj nedávam, ale mala som pocit, že si našlo svoje publikum 🙂

    Samozrejmosťou bol studený bufet s veľkým výberom, vajíčka na všetky možné spôsoby, ovocie, zelenina a vynikajúca krupicová kaša. Aj mi bolo trošku hlúpe, ísť si pre dupľu. Ale potom si hovorím, no majú to vyhodiť? Neexistuje! Tak som si dala aj druhú misku a svet bol opäť trošku viac v poriadku!

    Och, a mali vynikajúcu kávu. A keď to napíšem ja, tak to už niečo znamená! Skrátka žiadna filtrovná hnedá tekutina podivnej chuti v konvici, ale jedno solídne silné čerstvé espresso. Presne také, aké rodičia potrebujú 🙂 Ak vychytáte krásne počasie od rána, deti môžete vypustiť na vonkajšie ihrisko a vy si môžete posedieť na terase hneď vedľa nich a užiť si pokojne aj druhú (tretiu a štvrtú šálku). Ja som to za vás otestovala k maximálnej spokojnosti...

    V rezorte nás bolo ozaj máličko, takže večere formou bufetu boli nahradené večerou à la carte. A keďže ponuka reštaurácie Pinus je veľmi pekne vyladená, nemali sme najmenší dôvod byť smutní. Každý z nás si mohol vybrať polievku a druhý chod, pripravené boli šaláty, ovocie aj dezerty. Dievky si veľmi vážili, že im do vývaru kuchár dal iba rezance a mäso a my s mužim sme mali tú najlepšiu gaštanovú a tekvicovú polievku! Dovolím si tvrdiť, že z ponuky si vie vybrať ozaj každý. Či máte chuť na streetfood alebo slovenskú klasiku, taliansku ľahkú kuchyňu alebo poriadny kus mäsa, ktorý zasýti. Skrátka všetko, čo si po dni plnom zážitkov môžete priať.

    A aby si rodičia po večeri mohli dopriať ešte chvíľku rozhovorom pri pohári vínka, deti sa môžu hrať v dvoch presklených detských kútikoch, takže na ne celý čas vidíte. Pre najmenšie detičky sú pripravené jedálenské stoličky a aj miestnosť na prebalenie či najdojčenie. No a myslí sa aj na také slečny, ako sú naše, ktoré na dámskom wc nájdu umývadlo znížené tak, aby si pohodlne samé umyli ruky, a tak sa mohli hrať na samostatných dospelákov. Skrátka miesto pripravené pre deti!

    ...kde sa deti nenudia…

    Keď dievky uvideli vonkajšie ihrisko, nebolo cesty späť. Hoci pri ubytovaní už bola takmer tma a vonku už začínala byť poriadna zima, slečny nás uprosili, aby sme pred večerou ešte išli na ihrisko. "Len sa pozrieť". Nemusím vám asi hovoriť, že sme ich odtiaľ ledva dostali a ráno bola prvá otázka - kedy už KONEČNE môžu ísť von!

    A veď ja sa im vlastne ani nečudujem. Trampolíny, v ktorých sa mohli ozaj vyskákať dosýtosti, hojdačky, kolotoče, lanovky (na ktoré už konečne aspoň M. vie vysadnúť sama, takže sa pri nich narobí iba jeden rodič : ) ) a obrovská preliezka s toboganom, ktorý som si vyskúšala aj ja. Nie, že by som až tak veľmi chcela, ale naša L. je ten typ dieťaťa, čo si potrebuje trochu strašidelnejšie veci najskôr vyskúšať s mamou, a keď zistí, že je to v poriadku, ide sama hlava-nehlava.

    M. si vyskúšala aj lezeckú stenu. A hoci nevyliezla až ku zvončeku (za čo, prirodzene, schytila jeden menší hysáčik), išlo jej to na moje prekvapenie viac než dobre! Jediná nepríjemnosť bola orientácia lezeckej steny - slnko totiž celý čas svietilo spoza nej, takže dopadové matrace boli celý čas mokré. Preto hoci bolo pekne, M. som vyzbrojila softshellkami a bundou, aby po dopade na ne neskončila celá mokrá.

    V rezorte je aj mini ZOO, v ktorej sú ovečky, sliepky, kačky či húsky a deti ich môžu samé nakŕmiť vhodným krmivom. Samozrejme, to by neboli naše dievky, aby nedopriali aj zvieratkám, takže ich kŕmili pri každej možnej príležitosti 🙂

    A čo si veľmi užli bola hra vo vode. Veď povedzme si ako je, ktoré dieťa nemiluje čľapkať sa v nej a robiť blato. Samé si napumpovali, cez jednotlivé cestičky zistili, ako voda prúdi, kvalitne sa zamočili a do mokrého piesku mi kreslili obrázky. A vďaka krásnemu počasiu, ktoré sme mali, som nemala najmenší dôvod im v tom brániť!

    No a keď už som usúdila, že je čas na pauzu, vzali sme dievky do wellnessu. K tomu poviem iba jedno, tieto malé ženy, tie vedia, ako žiť život. Infrasauna, bazén, vírivka, na chvíľku dokonca aj sauna, to je ich a patrične si to užili!

    Wellness je ozaj maličký. V našom prípade to nebol vôbec žiaden problém, boli sme v ňom sami. Ale v čase, keď je v rezorte 200 a viac hostí, to tam musí byť celkom preplnené. Hlavne preto, že deti majú povolený vstup prakticky iba medzi treťou a piatou, takže keď sa ich tam v tomto čase zíde viac, neviem si úplne predstaviť, ako sa to dá kapacitne zvládať. Nejaký menší bazén napríklad so šmykľavkou, ktorý by bol deťom dostupný celý deň, by bol pre rezort určite prínosom.

    Ja som si s mužim dala na striedačku aj kolo vo fínskej saune a najviac dobre nám to padlo! Vyhriata bola k mojej spokojnosti a ľadový bazénik vonku mal ideálnu teplotu!

    Samozrejme, s jesenným počasím sú spojené niekoľké obmedzenia - veľké trampolíny s pripútaním, skákací hrad či bazény neprichádzali do úvahy. Avšak aj napriek tomu mali dievčatá toľko aktivít a podnetov, že som ich nedostala z areálu až do momentu, kým sme sa neodubytovali. Mala som celkom dosť plánov, čo si v okolí pozrieme, ale tieto boli zmietnuté zo stola hneď, ako som ich navrhla. Skrátka, toto je miesto, ktore deti budú milovať a budú sa vždy radi vracať!

    …kde príroda je skutočne blízko…

    Kedy ste si naposledy v rezorte dali divoké maliny? Ktorý hotel vysadí kopec černíc a čučoriedok, aby si ich hostia mohli dať ako zaslúženú odmenu po malom výlete? Kde si môžete opiecť klobásku, skúsiť adrenalín v podobe pumptracku, zbierať kvietky, schovávať sa za stromami a vidieť všade vysokú trávu namiesto dlažby a kameňov? Kde je susedom lúka a les, odkiaľ vidíte majestátne hory a ak máte chuť, môžete si priamo z apartmánu prejsť k mini vleku? Nuž, odpoveď je jasná! A keďže naše dievky majú k prírode blízko a trávia v nej kopec času, táto všadeprítomná zeleň bola pre nás všetkých veľkým benefitom...

    ...kde sa myslí na ekológiu...

    Drevo je nosným prvkom celej architektúry, v celom rezorte je toľko zelene, koľko sa len do takého priestoru dá "vopchať" a na každom kroku nájdete kontajnery na separovaný odpad. Hej, nebudeme si klamať, do toho krásneho minimalistického škandinávskeho dizajnu až tak nepasujú, ale je to presne to, čo by moderné rezorty mali za každých okolností mať!

    ...kde si oddýchnu aj rodičia...

    Nebudeme si klamať, dovolenka s deťmi skrátka nie je časom, kedy si vyložíte nohy, čítate knižku, pol dňa strávite vo wellnesse a večer zakončíte štvorchodovou večerou pri sviečkach. Avšak musím povedať, že dievky sa pomaličky dostávajú do veku, kedy si už vieme počas dovolenky aj trošku oddýchnuť. Samozrejme, je to dané hlavne tým, že dievčatá majú mnoho možností, kde sa zabavia, nachádzajú sa v oplotenom priestore, kde sa nemusím obávať o to, že by odišli alebo by sa k nim dostal niekto nepovolaný.

    Väčšina prvkov je prispôsobená deťom tak, aby ste ich mohli nechať sa hrať aj bez väčšieho dozoru a tých možností je toľko, že sme sa často pristihli pri tom, že vedieme normálnu dospelácku konverzáciu. A to už je čo povedať!

    Rezort, ktorého najväčšou slabosťou je…počasie

    Ak máte šťastie a máte počas pobytu také dokonalé počasie, ako, napríklad, my, budete na svoju dovolenku s najväčšou pravdepodobnosťou spomínať ako na skvele strávený čas plný zábavy, zážitkov a radosti.

    Čo je slabinou rezortu je nedostatok aktivít, ktoré sa dajú vykonávať v interiéri. Samozrejme, väčšina rodičov so sebou nosí hračky či hry, takže o program v apartmáne budete mať iste postarané. Avšak väčšia herňa či celodenný dostupný bazén by bolo presne to, čo by rezort prehuplo z kategórie "Výborný" do "Famózny".

    Ak to mám zhrnúť, ak máte radi sprievodný program, živú atmosféru, veľa atrakcií a možnosť "instantnej" zábavy, určite využite tematický program počas víkendov. Napríklad taký halloweensky bol viac než nabitý.

    Ak ste však ochotní vzdať sa "humbuku" okolo a nevadí vám, že vaše deti budú odkázané iba na vás, ak máte radi ticho, intímnu atmosféru a pomalé dni, pobyt počas týždňa je ideálnou voľou.

    Nech už sa rozhodnete pre ktorýkoľvek variant, myslím, že s pobytom budete spokojní a opäť radi sa vrátite.

    #test_demanova_rezort #recenzia

    monikaaa7
    Správa bola zmenená    12. nov 2022    

    #neplatena_reklama🙂
    #recenzia
    #akvamarin
    #besenova
    #tip_na_vylet
    Hotel Akvamarin-pobytovy balicek,ktorý som kúpila min. týždeň zahŕňa okrem vstupov do aquaparku Bešeňová(suchou nohou) vrátane saunoveho sveta,raňajok aj tatranské lanovky...a tak sme boli na Chopku..počasie ako na objednávku...a celkovo odporúčam,ak tu budete (z Bešeňovej sme to mali cca 30 min.cesty)

    (10 fotiek)
    valeriusk
    11. okt 2022    Čítané 62x

    Testovačka aviváže SILAN sensitive 🤍

    ..SILAN SENSITIVE  bielizen mäkkučká,voňavá a fresh ! Veľké plus pre moju a mojej malej pokožku je to že je dermatologicky testovaná a hlavne hypoalergénna !S kľudom môžem povedať že vôňq čerstvosti prevoňala aj ostatnú bielizeň v skrini .. takze palec hore 👍🏻.

    Jediná nevýhoda je že keďže sa u nas perie veľa rychlo sa minie …

    https://www.modrykonik.sk/recenzie/avivaz-silan-sensitive/51

    ursulienka1
    9. okt 2022    Čítané 67x

    Testovanie silan sensitive

    Som vďačná za vynález práčky a sušičky...u nás ficia každý deň 😉. Sme päť člena rodina, máme tri dcéry s väčším vekovým rozdielom. Ester má 2, 5 roka, denne ju prezliekam niekoľko krát 🙈. Sofinka má 9 rokov, venuje sa tancu, gymnastike a basketbalu. tréningy má každý deň. Ďalšie špinavé w spotené prádlo 🏀 Sarah má 20 rokov. Kreslí a maľuje. Expert na špinavé a zafarbené oblečenie 🎨

    Na testovanie Silan sensitive som sa veľmi tešili. musím priznať, že si to užila celá rodina.

    Už roky používam prášok a aviváž pre bábätká. Silan sensitive 51nesklamal. Je šetrný k prádlu aj pokožke. Má jemnú bábätkovsku vôňu. Určite odporúčam každej mamičke.

    ja_mi
    3. okt 2022    Čítané 21x

    Silan sensitive &baby

    Testovanie u nás prebiehalo na 1☆ .

    Prali  sme v tomto týždni teda  statocne😀....

    Takže skoro celá fľaša padla . Ideme v tomto týždni na ďalšiu,  pretože je veľmi veľmi super.

    Sialn Sensitive 51krásne vonia , nie tak vtieravo ale tak prirodzene jemne. 

    Prádlo vonalo ešte aj po uschnuti čož sa pri inej avivazi nedá povedať , farby nám ako keby ožili 😉.

    Mala som aj odborníka na vône 😀.

    Veci sú mäkké a prijemne na dotyk. 

    Isto po tejto variante ešte siahneme ,ale budeme čakať  na akciu, keďže  cena je dosť vyššia. Toto je jediné asi negatívum  co sme našli. 

    Keďže chlapci po iných avivazach mali pokožku takú vyhadzanu prestali sme používať....ale Silan sa nám osvedčil. 

    Určite odporúčame aj maličkým bábätkam na jemnú pokozku.❤

    zuzanars
    18. sep 2022    Čítané 243x

    Veľké testovanie dm

    Po dlhšej dobe sa na mňa usmialo šťastie a mala som možnosť zapojiť sa do testovania dm produktov šetrných k životnému prostrediu. U mňa tieto produkty dostali zelenú už len kvôli svojmu konceptu šetrnosti. Rad za radom som ich všetky s nadšením vyskúšala. S pracím gélom som sa už v našej kúpeľni stretla. Jemná vôňa, konzistencia aj konečný efekt vypratého prádla splnil moje očakávania. Keďže sme v kúpeľni, tak sa od prádla presuniem do sprchy. Detská umývacia emulzia Alverde svojou konzistenciou, príjemnou vôňou určite neurazila. Oceňujem, že deti neštípali oči, čo sa pri iných sprchových géloch stáva. Neodolala som a emulziu som vyskúšala aj ja 🙂. Bylinkový šampón Alverde mi svojou vôňou pripomína detstvo. Myslím, že s tento šampón bude môj kamarát. Olej na holenie Alverde ma veľmi prekvapil. Tento výrobok som doteraz nepoznala. Na testovanie konkrétne tohto oleja som sa tešila najviac. Konzistenciou veľmi príjemný, holenie bolo fakt veľmi jemné. Po týchto kozmetických procedúrach sa vrátim k robote a upracem kúpeľňu. V našej domácnosti uprednostňujem menej agresívne výrobky bez parfumácie. A to Denkmit čistiaci prostriedok na umývanie kúpeľňe je. Octová vôňa nie je veľmi výrazná, zato účinok tohto výrobku je fajn. Prostriedok na umývanie riadu Denkmit Pro Climate v mojej kuchyni miesto nenájde. Nepáčilo sa mi, že veľmi penil. Za studena neodmastil plastovú misku. Inak konzistenciou a vôňou určite fajn výrobok. V kuchyni určite s nami zostanú Profissimo kovové čistiace perly. Fľaše s tenkým hrdlom sme v našej domácnosti nikdy nevedeli poriadne vyčistiť. Podarilo sa nám to až s týmito perličkami (nerozumiem, že som ich už dávno doma nemala). Kefa na čistenie riadu fajn, oceňujem drevenú rukoväť, ale zároveň sa musím priznať, že takéto kefy veľmi neobľubujem Síce vyčistia špinavý riad ale potom všetky zbytky zostanú v tej kefe. Profissimo suché hubkové utierky sú fajn, tie používam roky a sú všestranne využiteľné. Vydržia naozaj dlho. Profissimo utierka z bambusu a mikrovlákna je utierka, ktorá asi nechýba v žiadnej domácnosti. Je perfektná na utretie rozliatej tekutiny, na vyleštenie pohárov. Testovanie ma veľmi pobavilo, mala som možnosť spoznať nové výrobky. Niektoré si určite v našej domácnosti nájdu miesto a ja som rada, že ich zloženie je šetrné k našej planéte.

    #test_dm40 #recenzia #recenzia_dm

    mravenekAMBASÁDORKA
    18. sep 2022    Čítané 1009x

    Keď vďaka testovaniu s MK a dm-ke spoznáš riadne „šupy“!

    Počas svojho života sa dostaneme do „kontaktu“ s nespočetným množstvom výrobkov, ktoré nám majú uľahčiť upratovanie či hygienu. Väčšinou si radi necháme poradiť od známych, siahneme po niečom overenom, nejakej topke, ktorá zapasovala aj iným. Aj preto mám rada testovanie s Modrým koníkom. Je to niečo iné. Domov sa nám často dostanú produkty, ktoré by sme si „len tak náhodou“ do košíka nepridali. Tentokrát som sa veľmi potešila, keď som si prečítala správu, že naša rodinka bude testovať výrobky od dm drogerie markt. A to som ešte netušila, že medzi ekologickými produktmi nájdem také „šupy", že si ich hneď na prvý „omak“ zamilujem. 

    Ale poďme pekne po poriadku. Ja nie som veľmi „žienka domáca“. To znamená, že ma nie veľmi vzrušuje nákup prípravkov, ktoré vyčistia kúpeľňu, riady, nábytok, prevoňajú bielizeň alebo vyleštia poháre. A stotožňujem sa s myšlienkou, že v dome nie som otrokom a radšej ho zatvorím a ideme na výlet. Ale tak zase pri troch deťoch to býva niekedy pekný odvar.  A preto si rada ten život uľahčím. A to testovanie s MK a dm splnili do bodky. 

    Tak poďme pekne po poriadku. Ako prvý som doma z balíčku od dm vyskúšala Denkmit nature prací 9gélPrací gél na farebnú bielizeň, ktorý je šetrný k životnému prostrediu a zároveň odstraňuje odolné škvrny, chráni farby a vlákna, znel ako dobrý spoločník. Úmyselne som ho použila bez aviváže, nech precítim jeho vôňu. Musím povedať, že ma príjemne prekvapil a bielizeň bola nielen čistá, ale aj voňavá.  

    Druhý pomocník, s ktorým som si to zamierila do kúpeľne, bol Denkmit nature čistiaci prostriedok na kúpeľne, 750 ml11Použila som ho na umývadlá, ktoré sú zasvinené asi každý boží deň. Pasta, pasta, pasta...žiaľ nie tie talianske výborné cestoviny, ale proste pasta. Nielen od detí, ale aj od manžela. Šialený kolotoč, kedy mám chuť rozbiť tie umývadlá a poslať ich nabudúce do potoka. Praktický rozprašovač prípravku bol tou pravou zbraňou v mojich rukách. Odstránil aj jemný vodný kameň z batérií a mám pocit, že vytvoril  akýsi ochranný filter pred mojimi spolubývajúcimi.  Takže za mňa super jednoduché a rýchle čistenie. 

    Trojicu testovaných v prvých dňoch uzavreli Denkmit nature Pro Climate prostriedok na umývanie riadu, 500 ml10 a Profissimo nature kefa na umývanie riadu10. Týchto dvoch som otestovala na poriadnych mastnotách. Väčšinou putujú naše riady do umývačky riadu, ale predsa len niekedy niečo potrebujete umyť hneď. Mastnota išla z panvice krásne dolu aj pri nižšej teplote vody a kefa odstránila zapečené hnusoty. Jej plusom je, že môže ísť do umývačky riadu. Lebo z tých „dráteniek“ sa mi vlasy stavajú dupkom. Všetko sa na ne nalepí a je to proste „fuj“!

    Leštíš, leštím, leštíme 

    A teraz vám predstavím jednu z tých „šúp“, ktoré ma počas testovania príjemne prekvapili. A to Profissimo utierka z bambusu a mikrovlákna7.Doma som mala dva poháre, ktoré jednoducho z častého používania „zašli“ . Čo si budeme hovoriť, pri troch deťoch je toho vína akosi viac...Skúšala som ich vyčistiť aj predtým, proste klasika, prostriedok na umývanie riadu a potom leštiť utierkou. Ani sa to nehlo. Alééééé...prišlo testovanie a s ním aj utierky z bambusu a mikrovlákien, ktoré to dali. Navyše bez chemických čistiacich prostriedkov. Takže sláva, pijem stále, ale na úrovni!

    V kuchyni som sa snažila použiť aj Profissimo kovové čistiace perly7Ale priznám sa, s tými mi to veľmi nešlo. Vlastne som ani nenašla nič, čo by som z nimi mohla vyčistiť. Takže som ich odložila a budú čakať na svoju príležitosť. 

    Naopak milo ma prekvapili Profissimo suché hubkové utierky9Keďže tri deti a muž robia bordel neustále, tak toto je niečo čo potrebujem. Hubkové utierky sú odolné voči roztrhnutiu a majú špeciálnu nasiakavú schopnosť. No jednoducho ideálny spoločník na rozliatu polievku, pivo, jogurt alebo veci mimo nočníka.

    Ach, zamilovala som sa

    A na záver to najlepšie. Čerešnička na torte. Ale pekne po poriadku. Kozmetiku Alverde poznám. Milujem totiž vôňu byliniek a to táto kozmetika spĺňa na výbornú. A preto alverde NATURKOSMETIK detská umývacia emulzia a šampón, 250 ml8síce putovala na chvíľu tým našim trom princeznám, ale napokon som si ju uchmatla. Výťažok Bio nechtíka a BIO mandľový olej sú také lahodné. Pokožka je po použití krásne voňavá a jemná. No jedna báseň. Podobne ako alverde NATURKOSMETIK bylinkový šampón, 200 ml18Ja skúšam na tej mojej hlave ozaj všeličo a toto mi bolo veľmi príjemné. Prírodné zloženie s obsahom hydratačného rastlinného glycerínu a 7 bio bylín z ekologického poľnohospodárstva dodáva vlasom dlhotrvajúcu sviežosť, pružnosť a ľahkosť. Za mňa môže byť. 

    A na záver vám poviem o mojej novej láske, do ktorej som sa naozaj zamilovala. A to alverde NATURKOSMETIK Pro Climate ošetrujúci olej na holenie, 100 ml8Akože holenie tam „tej dole“ ma permanentne vytáča a nebaví. Chcem, aby to išlo ako po masle, ale vždy sa nájde nejaký „zádrhel“. A z neho potom zarastené chĺpky a zapálené miesta. Ja oleje milujem, natierala by som sa nimi stále, kĺzala sa na vlne príjemnosti a je to podľa mňa sexi. Aj preto som išla hneď do toho. A teda napíšem ako je. Mala som ju „ako batoľa“! Aj preto ma trošku zarazili recenzie na tejto olej, kde žienky písali, že to nebolo podľa ich gusta. Za mňa určite skvelá vec, ktorá, keď sa minie, nebude v dm-ke v mojom košíku chýbať. Koža krásne hladká, holenie bezproblémové a tá vôňa. Noooo, takto – manžel vychválil. A to se vyplatíííí!

    Takže ešte raz ďakujem MK a dm-ke za možnosť testovať. Vďaka, že som si našla nových spoločníkov, ktorí mi spríjemnia chvíle pri upratovaní, ale aj pri starostlivosti o telo. A to, že sú šetrné k životnému prostrediu? To je bonus, ktorému sa oplatí dať šancu!

    Katka 

    #test_dm40 #recenzia #recenzia_dm

    lienka525
    18. sep 2022    Čítané 383x

    Testovanie produktov z dm

    V prvom rade ďakujem že som mohla testovať produkty z predajne dm, z ktorých veľa ostane v našej domácnosti ako stály pomocník.

    Tak poďme na otestované produkty. Toto je pre mňa top kombo a ostane u nás. Čistiaci prostriedok značky Denkmit, ktorý je cenovo určite lacnejší a rovnako účinný ako drahšie produkty, je citrónovej vône a má účinnú cistiacu penu. A lestiaca a čistiaca handrička je super na suché a aj mokré čistenie a leštenie. Handričku som použila na rýchle prelestenie pohárov a taktiež na prelestenie batérie bez použitia čohokoľvek.

    Čistiaci prostriedok značky Denkmit tiež u nás ostáva. Síce toto doplňujúce balenie bez prvej a hlavnej fľašky má ťažšie dávkovanie ale zas je super že nemusíte stále nové a nové fľašky kupovať ale stačí len toto a prelejeme do fľašky. Čo sa týka účinku tak je porovnateľný s drahším. Jemná a nevtierava vôňa a pre mňa dôležitá účinná pena ktorá vyčistí a vydrzi.

    Poďme teraz na čistiace guličky. To je produkt ktorý nesklame ale podľa mňa nie je nutnosť. Popravde keby deti nemali fľašky tak nevyužijete. Guličky sa ľahko používajú. Stačí dať guličky do fľašky, pridať čistiaci prostriedok, vodu, zavrieť fľašku a len hrkat😉. Fľašky sa vyčistili a určite ak máte širšie ruky že nezmestite do fľašky tak využijete ale pre mňa potom lepším pomocníkom je kefka ktorú sme tiež dostali na testovanie.

    Kefka na čistenie riadu je dobrý pomocník. Okrem čistenia fľašiek alebo zavaraninovych pohárov je super aj na hrnce a riad. Ja som ale využívala na fľašky a skúsila som aj hrniec keď som robila krupicu. Vyčistiť som vyčistila ale tým že sú stetinky tak ostalo aj v kefke a musela som čistiť aj kefku.

    Prací gel u nás ostáva. Príjemná vôňa, dobrá konzistencia a prádlo bolo čisté. Určite spravi takú istú robotu ako drahšie prostriedky. Len odporúčam kúpiť najprv vo fľaške lebo dávkovanie z tohto doplňujúceho bolo pre mňa trošku nešikovne. 

    Šampón značky alveder je bez silikónov a prijemnej bylinkovej vône. U mňa vlasy umyl, prijemne voňali ale teda extra rozdiel som nezbadala.

    Detský alveder umyvaci gél má tiež príjemnú vôňu. Nestipe v očiach a hoci moje deti majú citlivú pokožku, ostali bez reakcie čo hodnotím ako plus.

    Z mojej strany všetko a ešte raz veľmi pekne dakujem.

    #test_dm40 #recenzia #recenzia_dm

    mamelka
    13. sep 2022    Čítané 194x

    Kniha s najkrajšími spomienkami

    „Fotografie je obrazem zachycený okamžik, tedy moment, který se už nikdy nemůže opakovat.“ —  Petr BruknerZnenie článku

    Pre mňa sú fotky niečo ako zlato, majú pre mňa neskutočnú hodnotu, milujem ich. Často som vzala do ruky telefón a pozerala fotky alebo napojila USB kľúč a prehrávala si ich cez PC a ukazála dcéram aké maličké boli. Žiaľ vždy som odkladala tlač fotiek/fotoknihy na neskôr. Veď to každá poznáte ,,má to čas,,. V Nemecku som chodila do školy a zároveň do práce, čiže výhovorka bola škola a práca, potom som už mala prácu a stavbu. Žiaľ stále ,,nebol,, čas. 

    Ako som ostala tehotná s Máriou tak som si povedala,že každý mesiac spravím fotoknihu. No....ostalo to len pri slovách. Narodila sa nám Mária, fotky pribúdali, a ja som zas len v telefóne škrečkovala... Stále len tá technika⁉️⁉️

    Až v jeden pekný deň, keď som už mala plnú pamäť na karte som sa rozhodla,že idem vymazať pdf súbory a veci ktoré nepotrebujem. Všetko som pekne vymazala, napichla som kartu do notebooku,že prehodím forky do notebooku a čo to? Mne zmizli vsetky fotky😭. Od obeda do večera som len plakala a plakala, všetky moje obľúbené fotky boli fuč(o tom akú som mala migrénu na druhý deň, nebudem ani písať) Hľadala som spôsob ako dostať fotky späť. Áno android vám ponúkne program na vytiahnutie fotiek, ale kvalita taká,že by si to aj moja babka všimla, čiže na tlač to nebolo. Čiže zasa len plač. Nakoniec som našla softvér, ktorý sľuboval vytiahnuť fotky naspäť, samozrejme 50€. Manžel ma dobre pozná, keď ma videl povedal,,skús, 50€ pre fotky obetujeme, len nech už neplačeš,,. Ešte som si overila softvér cez kamaráta, ktorý programuje počítače, predsa 50€ je dosť, stiahla som softvér a mne vytiahol fotky naspäť🙏. 

    A prečo to píšem? Pretože keby riešim hneď fotoknihy ako som už dávnejšie plánovala, tak som nemusela plakať, stresovať a to hlavné- platiť 50€. Za tie peniaze som mohla mať jednu peknú fotoknihu spomienok.

    Preto som sa veľmi  potešila keď mi konik_testuje a cewe umožnili a ma vybrali do testovania fotoknihy

    Nebudem vám písať ako som sťahovala softvér pretože som ho mala už stiahnutý od zmazania fotiek, chcela som vytvárať fotoknihy každý mesiac aspoň jednu. Na stránke cewe nájdete softvér ktorý je zadarmo. Je to naozaj jednoduché, môžete využiť PC/notebook či telefón. 

    Ja som skôr za PC, lepšie sa mi pracuje s fotkami a predsa všetky fotky mám už na USB kľúči (už aj tie ktoré som zmazala z telefónu). 

    Softvér sa mi zdal na ,,prvý blick,, komplikovaný, ale to bol naozaj len prvý dojem. Je to úplne jednoduché a kto sa chce vyhrať s fotkami, pozadím či grafikou tak má možnosť. 

    Na CEWE  nájdete softvér, stačí kliknúť na ,,cewe fotosvet,, kde sa vám otvorí ponuka produktov a privedie vás k tomu, aké požiadavky máte od fotoknihy/tlačfotiek/darčeky až po fotky na plátno.... 

    Keďže som mala testovanie na fotoknihu,tak som klikla na ,,CEWE FOTOKNIHA,, a už ,,len,, vybrala veľkosť podľa seba. (Len píšem preto v úvodzovkách pretože som chodila po stavbe a hľadala meter aby som si vedela predstaviť veľkosť)

    Ja som sa rozhodla pre štvorcové knihy s tým, že určite vytvorím aspoň 2 možno 3 foknihy. 

    Po výbere veľkosti som sa dostala na ,,typy papiera a knižné väzby,,. Ja som mala v rámci testovania mini vzorkovník kde bola kvalita papiera aj s popisom, čiže som za toto naozaj rada pretože by som sa asi nevedela rozhodnúť. Je iné keď si ten papier chytíte a aj vidíte aký je matný či lesklý papier. 

    Ja som sa rozhodovala medzi fotopapierom Premium matný a fotopapier matný. Bola som naklonená viac k ,,fotopapier matný,, ale keďže som sa nevedela rozhodnúť, tak mi Manžel pomohol vybrať a vybral podľa môjho vkusu☺️. Papier je pevnejší. Na predstavu by som to pripísala lepšie kvalitnému výkresu. 

    Väzba je tvrdá-to mi automaticky vyhodilo, inú by som ani nechcela keďže by som sa bála mať mäkkú väzbu kvôli poškodeniu/pokrčeniu.

    Potom sa vás softvér opýta, či chcete fotoknihy vytvoriť s asistentom CEWE FOTOKNIHY alebo s vlastnou grafikou. Ja som chcela skúsiť asistenta(zas tá moja pohodlnosť😂) všetky fotky vám krásne rozloží, ale aj oreže-treba dať pozor aby ste nemali polovičnú fotku. Ja som nakoniec aj tak vypla asistenta a fotky zoradila, zväčšila/zmenšila/pridala ďalšie fotky podľa seba. Na výber máte rôzne štýly, kliparty, rámčeky, počet strán. Výber je neskutočne bohatý, ale ja sa držím pravidla ,,menej je niekedy viac,, nemám rada ,,čačkanice,, na fotkách, preto som zvolila jednoduchosť, bez klipart atď. 

    Určite si treba dať pozor aby ste zaplnili všetky strany, ja som 3x kontrolovala fotoknihy aby som náhodou nemala jednu stranu voľnú, dobre som spravila pretože som našla voľné strany (za každú stranu platíte aj keď je bez fotky) 

    Veľmi sa mi páči, že uz keď mám fotoknihy doma, tak po prihlásení na cewe v mojich objednávkach nájdem vyhotovené knihy a keby chcem a potrebujem, tak si ich môžem opäť objednať. Stačí už len vložiť do košíka ☺️😊, zaplatiť a objednať.

    Ešte jedna taka rada. Na výber máte aj možnosť dodania. Ja som si dala k nám so Bytče, že veď sa prejdem. Určite si skúste vopred prečistiť či daná firma nemá dovolenku. Aby sa vám nestalo, že sa k objednávke nedostanete v termíne kedy potrebujete. 

    Prikladám vám aj fotky, teraz si fotoknihy s Máriou radi pozeráme keďže sme samé na Slovensku. 

    Milý konik_testuje a cewe, chcem sa pekne poďakovať za možnosť testovania. Určite to neboli posledné fotoknihy. 

    Ja som do objednávky mimo testovania vsunula aj fotku na plátno a ešte jednu fotoknihu, že veď aspoň poštovné ušetrím a som neskutočne spokojná. 

    Milé mamičky, ak váhate kde spraviť darčeky pre rodiny už formou fotoknihy, fotku na plátno, ci ine darčeky s fotkami tak  cewe môžem len odporučiť. Určite to neodkladajte ako ja, aby ste nemali potom zbytočný stres keď vás zmiznú fotky.

    monikaaa7
    2. sep 2022    Čítané 485x

    Demänová rezort - miesto, kde sú deti na prvom mieste

    Testovanie je moja práca… Ak ste si práve povzdychli, že tá sa má, tak to uvediem na správnu mieru. Mňa živí testovanie softwéru, čo teda nie je až taká zábava, ako bolo toto testovanie, ale poďme pekne od začiatku. Na začiatku bola výzva na zapojenie sa do testovania Demänová rezortu. Kto by nechcel, mi napadlo ako prvé. Ja Liptov veľmi môžem. Až tak, že ak by som sa mala ešte raz narodiť, tak prosím na Liptove. To prostredie je úžasné. Je to už pár rokov, čo sem jazdíme z Košíc niekoľkokrát ročne, väčšinou na otočku. Vďaka diaľnici to máme asi tak na 1 a pol hodinky cesty. Liptov vyhľadávame najmä kvôli prostrediu a aquaparkom. Raz ročne sa vyberieme aj na pobyt, keďže Liptov má toho veľa čo ponúknuť. Je to už taká naša rodinná tradícia. V takomto rodinnom rezorte sme ešte neboli a tak som sa do výzvy hneď zapojila. Prešli sme si ťažkým životným obdobím a preto zážitky a radosť v očiach našich detí sú pre nás najdôležitejšie, ale poďme k testovaniu.

    Ubytovanie
    Pre účely hodnotenia sa nám ušiel apartmán Štandard v budove M. Tento apartmán tvorí spálňa a kuchyňa spojená s obývačkou, kde sa nachádzal pohodlný rozťahovací gauč určený na bežné spanie, pričom oceňujem jeho jednoduché rozkladanie. Súčasťou apartmánu bola veľká kúpeľňa so sprchovacím kútom a elektrickým radiátorom, čo hodnotím veľmi pozitívne - využili sme to. Palec hore dávame aj za oddelené veľké WC, keďže väčšinou ho šupnú do kúpeľne a nám sa to páči takto, oddelene. Súkromná, prikrytá terasa s bočným výhľadom na Liptov má taktiež svoje čaro a je súčasťou apartmánu. Vybavenie kuchynky bolo postačujúce. My sme variť pri polopenzii nestihli, ale v rámci kontroly, všetko na špagety som našla, tak ako aj chladnička, či kanvica boli k dispozícii. Milé mi prišli aj čaje, soľ, cukor či korenie, ako taký základ v kuchynke. Apartmán bol veľmi príjemný, čistý, moderný. Taký škandinávsky štýl (však posúďte sami - viď foto). V rámci baby-friendly rezortu oceňujem na ubytovaní pripravené nové knižky pre rôzne vekové kategórie (v prípade zlého počasia by sa iste zišli), detskú kozmetiku a dostatočnú ponuku televíznych kanálov, vrátane tých detských. Výťah a parkovanie priamo pred apartmánovým domom sú vítané bonusy. Poloha apartmánu popri pripravenej detskej zjazdovke v kopci, trochu ďalej od atrakcii a stravovania, nám padla vhod. Inak by sa deti s nami odmietli prechádzať, kdesi mimo atrakcií, len tak. Zabudla som dodať, že súčasťou nášho testovacieho tímu boli aj 8-ročná dcéra a 5-ročný syn.

    Stravovanie - polpenzia

    Dve noci ubytovania zahŕňali aj 2x raňajky a 2x večeru. Začínali sme večerou. Večere sa podávali v indickej reštaurácii Safran, ktorá je súčasťou areálu a nachádza sa na poschodí. Vybavenie celého areálu, čiže aj tejto reštaurácie, podliehalo jednotnému škandinávskemu štýlu, kde dominuje drevo a pôsobí teplo a moderne. Stolovať sa dalo aj na terase, čo v prípade pekného počasia pridá na atmosfére. Vybrať sa dalo z viacerých druhov mäsa, príloh, ale aj indických špecialít. Alternatívou bolo aj sladké jedlo - buchty či tvarohové plnené guľky. Detské menu zahŕňalo pizzu, rôzne fritované mixy (syr, zelenina) a polmesiačikové hranolky, teda sa tak tvárili, ale moje deti neoklamali. Možno taký tajný tip pre rezort, deti milujú klasické hranolky. Veľmi bohatý výber ovocia a k tomu čokoládová fontána nás potešili. Koláčiky boli ako taký bonus. Súčasťou polpenzie nie sú nápoje pri večeri, ale ich doobjednanie bolo úplne ok, aj čo sa ceny týka.

     Na deti v tomto rezorte myslia všade a táto reštaurácia nebola výnimkou - detské stoličky, detské menu, detský kútik, záchody hneď pri reštaurácii, prebaľovací pult a ochota personálu pomôcť a to znamená pre mňa baby friendly. Večere sa podávali od 17-tej do 20-tej hodiny, čiže každý si našiel ten svoj optimálny čas.

     Raňajky, v čase od 7-mej do 10-tej, sa podávali v jeden deň dokonca v dvoch reštauráciách (Pinus aj Safran). Aj to svedčí o snahe rezortu zabezpečiť čo najvyšší komfort pre svojich hostí. Výber bol ozaj široký a úprimne, ani mi nič nenapadá, čo by mi tam chýbalo. Našli sa teplé jedlá - vajíčka na rôzne spôsoby, párky, klobásky, anglické raňajky, studené jedlá - rôzne syry, salámy, šunky, zelenina, šaláty, kváskové pečivo, rôzne mlieka, jogurty, ovocie, cereálie pre deti, ale aj dospelých, káva, čaj, kakao, džúsy, no jednoducho, čo vám napadne. Bonusom bolo, že sme si sami robili čerstvé wafle. Za mňa bola strava veľmi chutná a bohatá. Priestory veľmi príjemné. Narátala som 3 detské kútiky, obrazovky s reklamnými videami ukazujúcimi, čo všetko sa dá v rezorte zažiť a vtáčiky, na tie som skoro zabudla, v reštaurácii na prízemí bola aj veľká klietka s papagájmi a to deti môžu. Jednoducho každá aktivita pre deti v reštaurácii je vítaná, aby sme aj my rodičia v kľude dojedli.

    Atrakcie
    V tomto rezorte nájdete toho mnoho pre deti. Základ tvorí aquapark a fun park. Aqua park sme nestihli navštíviť - čo nám teda ostáva nabudúce, no fun park sme vyskúšali sprava aj zľava. Mojím drobcom sa páčili najmä hlavné atrakcie a to 3D bludisko, kde dieťa, ale aj rodič, prekonáva rôzne prekážky pri ceste nahor a napokon sa šmykne dolu tobogánom. Vyskúšali sme aj my s mužom a môže byť 🙂 Skákací hrad prejdený mnoho krát, najmä mojim Miškom, som na jeho prosenie vyskúšala aj ja🙂 Nasmiali sme sa teda riadne, lebo tie deti sú fakt odvážne. Trampolínové centrum bolo tiež nami využité, ako aj skákanie na trampolínach s výstrojou, ktoré bolo za doplatok, no dcéra to má veľmi rada a syn si to vyskúšal prvýkrát. Našli sa tam aj moderné mechanické kolotoče, či spúšťanie sa na kotvách. Priznám sa, že neviem ako sa daná aktivita volá. Vo fun parku oceňujem vaky na sedenie, či pohodlné sedadlo - ležadlá pre nás rodičov. Inak ihrísk bolo v areáli veľa. Atrakcie vo fun parku sa dali navštíviť za doplatok aj pre neubytovaných hostí (cenník nájdete na stránke rezortu). Ubytovaní hostia to mali v cene. Deti dostali náramky na ruky a my dospelí sme používali pre vstup karty od izieb. Počas nášho pobytu som nezaznamenala problém s turniketmi, o ktorom som čítala v iných recenziách.

    Mini ZOO a zvieratká sú top pre deti rôznych vekových kategórii. Detičky si mohli o zvieratkách prečítať základné informácie, mohli ich kŕmiť krmivom, ktoré sa dalo zakúpiť pri vstupe, hladkať, dokonca mohli aj k zvieratkám do ohrady. Zo zvieratiek sme tu našli ovečky, kozičky, zajačiky, sliepočky, kačky a dvoch psíkov, ktorých som ani brechať nepočula. V areáli mini ZOO boli aj vodné kaskády, čo je teda veľká zábava pre deti, lebo si tam môžu pumpovať vodu, zatvárať a otvárať rôzne cesty pre vodu, ktorá finálne konči v jazierku pre kačky. Slnečníky a sedenie pre rodičov boli dobrý nápad. Mini zoo hodnotíme veľmi pozitívne - deti milujú zvieratká.

     O zábavu v areáli sa staral animačný tím a maskoti Anička a Kubko s prsiami (takto ho nazvali moje deti). Ráno detičky cvičili, kŕmili zvieratká, tvorili - napr. maľovali na kamene. Večer mali mini disko. O deti tu bolo ozaj postarané. Nesmiem zabudnúť ani mnohé športové aktivity, ktoré sme tu našli od ping pongu, basketbalu, futbalu a rôznych hier v stane, ktorý je využívaný na rôzny program, ako napr. večerná živá hudba.

     Welness a Fitness je taktiež súčasťou rezortu. Vo fitku sa nachádzalo pár strojov na cvičenie ako bežiace pásy, bicykel, cvičiaca veža, no otvárajú ho spolu s welness až o 12-tej, čo mne príde veľmi neskoro (ja napríklad rada cvičím ešte pred raňajkami). Vo wellnesse sme našli rôzne sauny - fínska, parná, infra, kaďu s ľadovou vodou, veľkú výrivku pre hádam aj 10 osôb a mini vírivku, malý bazén pre deti a odpočiváreň, vnútornú aj vonkajšiu. Welness nie je veľký, no potešil by nás aj vnútorný bazén, keďže Liptov je chladnejší kraj. A trošku nás mrzelo, že welness je pre deti len do 17-tej hodiny. Fotky z interiéru nemám, keďže som bola upozornená, že sa tam nesmie fotiť.

    Celkový dojem
     Demänová rezort nás veľmi milo prekvapil. Ubytovanie sa nám páčilo. Strava nám chutila. Deti sa vyšantili do sýtosti. Prvý dojem bol perfektný – deti síce nevedeli, čo skôr a len híkali. Našťastie, druhý deň už mali predstavu, čo sa kde dá robiť a už si našli nejakú tú svoju postupnosť. Využitie atrakcii je viazané najmä na dobré počasie. Nie som si úplne istá, ako veľmi by sa deti zabavili, ak by nám počasie nevyšlo. V areáli sa dalo dokonca aj opekať v pripravenom priestore. Demänová rezort ponúkal všetko, čo dobrý baby friendly rezort má mať, teda aspoň z môjho pohľadu. Za dobrý nápad považujem aj informačné kartičky v ktorých sme mali karty od izby. V nich sa totiž nachádzali informácie o tom, kedy sa aké jedlo podáva, kedy sa dá navštíviť welness a fitko, ako sa pripojiť na wifi, informácie o tom, čo máme v cene či telefónne číslo na recepciu a aj čas check outu. Všetky potrebné info na jednom mieste. V rezorte sme sa stretli s mnohými národnosťami a jazykmi, čiže rezort je známy aj za hranicami Slovenska.

    Demänová rezort odporúčame všetkým rodinám a my už teraz zvažujeme zimný pobyt, keďže v areáli sa nachádza aj detská zjazdovka dlhá 450 metrov a klzisko, no a do Jasnej je to len na skok.

    Ďakujem Modrému koníku ako aj Marketingovému oddeleniu Demänová rezort za možnosť testovať tento zábavný rezort – robíte to dobre.

    #test_demanova_rezort
    #recenzia
    #recenzia_demanova_rezort39

    mamelka
    31. aug 2022    Čítané 1176x

    Pobyt pre rodiny? Tak potom Demänová rezort je tá správna voľba

    Vďaka Modrému koníku a Demänovskému rezortu sa nám naskytla možnosť ísť po 4 rokoch niekde spolu ako rodina. Normálne si človek aj položí otázku, že či naozaj dokážeme oddychovať😂 a či to vlastne budeme vedieť. Kto nás na koníku ako tak pozná vie, že naše „dovolenky“ sú strávené na Slovensku. Na stavbe. Čiže také „ala malta“, kde sa snažíme aspoň troška deťom spestriť prázdniny bazénom, hojdačkami, či trampolínou. Samozrejme, je to iné, keď sme na stavbe a my s manželom makáme od rána do večera, zatiaľ čo sa naše dievčatá kúpu, šantia na trampolíne alebo relaxujú na hojdačkách, keď nemajú nič na práci. Dievčatá by chceli také dovolenkové šantenie zažiť aj s rodičmi, ako každé dieťa. Keď som obdržala správu, že som bola vybraná do testovania ,tak som kričala od radosti: „Ja neveriiiiiim, čožeeeee?!“.

    Dievčatám som po chvíli  ukázala na mobile video, kde pôjdeme a cirkus radovania začal opäť, ale už s detskou radosťou. A tak dievčatá začali odratúvať dni do odchodu za naším oddychom. 

    Tešili sme sa naozaj všetci. Veď kto by sa netešil? Ja s manželom sme sa tešili na jedlo a masáž, dievčatá že zažijú niečo nové. Čoho sme sa s manželom najviac obávali, bola cesta. Nemáme to až tak ďaleko, navigácia ukazovala „len“ 96km, ale naša Mária má operné sklony, keď ideme v aute len od nás z dediny do mesta (4km). Čiže, keď vidíte v aute matku chytajúcu sa za hlavu, tak to som ja🧏‍🙋‍♀️. Preto sme naplánovali cestu na spánok našej najmladšej, teda jej „druhý“ spánok.

    Deti, veci a to hlavné, kefka, zbalené,  baterky nabité, môžeme vyraziť za oddychom 😊. Vyrazili sme z našej dedinky kúsok za Bytčou o 13. hod, v Žiline sme sa ešte zastavili kúpiť niečo pod zub na cestu. Mária zaspala 14:15 🙏, to sme prechádzali akurát cez Strečno, to nám tiež prialo, žiadna kolóna. Staršie deti sú topka v aute. Sadnú a vezieme ich. Vieme o nich len niekedy, keď sú hladné. Prípadne, keď cestujeme dlhšie alebo sa nevedia dočkať, tak sa opýtajú: „Koľko ešte?“. Samozrejme, Mária párkrát ešte po ceste zamrnkala, ale dorazili sme šťastlivo. 🥰 

                      Foto ešte pred nalodením do auta zo Žiliny, čiže ešte usmiata foto.

    Do Demänová rezort sme prišli o 15. hod., odkedy je možné sa ubytovať. Na recepcii boli 3 ľudia predo mnou, ale behom 5 minút som bola na rade ja. Recepcia je veľmi pekná. Čo sa mi veľmi páčilo, tak hneď na ceduľke pri dverách bol mini plagát s animačným programom na celé leto, taktiež aj detský kútik, ktorý uvíta každý rodič. 

    Slečna na recepcii bola veľmi milá.  Nakoľko sme menili začiatkom augusta občianske preukazy a mali sme len doklad od policajtov, tak sme sa ubytovali aj s týmto dokladom. Mimochodom, na to, že potrebujeme „asi“ občiansky preukaz sme prišli hodinu pred odchodom, to by sme my neboli😂. Na recepcii nám dali brožúrku s animačným programom, dve karty od izby pre mňa a manžela, deti dostali náramok, vysvetlili nám cestu ku apartmánu, kedy, kde a akou formou sa podávajú večere/raňajky, kde máme voľný vstup, ako dlho. My sme si ešte zaplatili k polpenzii aj obedy, aby som nemusela variť, keďže sme si išli oddýchnuť. Čiže nám vznikol All inclusive. Dostanete náramky a keď ich máte na ruke, tak vedia že ste hosť s All inclusive, v balíčku All inclusive sme mali aj desiatu, olovrant a nápoje zadarmo.

    Náš apartmán LUX pre 5 člennú rodinu sa nachádzal troška ďalej od „centra“, ale zase s krásnym výhľadom na kopce a rezort. Nám to plne vyhovovalo, pretože milujeme prechádzky, pre mňa to je relax a snažím sa chodiť von, keď najmenšia dcérka spinká. Parkovanie je vyhradené pred budovou, kde sme mali apartmán.

    Náš apartmán sa nachádzal na 3. poschodí, výťah je k dispozícii. Je dostatočne veľký, zmestil sa tam aj náš obrovský kočík.

    Do apartmánu sa dostanete vďaka karte, slúži aj ako kľúč. Pri vstupe do apartmánu sa mi páčilo, že keď si chcete zapnúť elektriku, tak musíte vložiť vašu kartu do krabičky pri dverách a tým sa spustí elektrika. Keď idete z apartmánu preč, tak si kartu musíte zobrať so sebou, inak sa nedostanete napríklad do Fun centra. Toto sa mi veľmi páčilo, nakoľko sa takto šetrí energia (chladnička bola stále zapnutá), ale nestane sa, že idete von z apartmánu a bude TV pustená alebo svetlá zasvietené, to naozaj chválim, perfektne vymyslené. 

    Chodba v apartmáne bola dostatočne veľká a obsahovala vstavanú skriňu, telefón, s ktorým ste sa mohli spojiť s recepciou, vešiak na bundy či kovový obuvák (pre tehotné parádna vec). 

    Dolná časť apartmánu, teda prízemie, mala väčšiu kúpeľňu so sprchovým kútom, WC, umývadlo, tekuté mydlo (len bolo nejaké riedke a všade prskalo, možno stačí vymeniť značku),  uteráky sú v kúpeľni taktiež pre hostí a aj fén na vlasy tu nájdete. V dolnej kúpeľni by som uvítala vaňu keďže na poschodí je taktiež sprchový kút, nakoľko naša 10 mesačná sa rada kúpe a ja som tiež milovník vane. 

    Na prízemí sa nachádza kuchyňa s obývačkou, kde bol gauč pre milovníkov gaučovej kultúry, TV (Netflix či YouTube sú plne dostupné), menšia kuchyňa, ktorá obsahovala všetko, čo má kuchyňa mať. Na mňa až zbytočne moc,  keďže som sa nechystala variť 😄😂 (dvojplatnička, hrnce, príbor, taniere, misky, poháre, šálky, menšia chladnička, skrinka na potraviny, drez, hubku a jar na riad).  

    Náš  apartmán mal aj klimatizáciu, ktorú sme síce nevyužili, keďže bolo chladnejšie, ale super mašinka na horúce letné dni a som rada, že myslia na hostí, ako im spríjemniť pobyt počas horúcich letných dní.

    Apartmán bol rozdelený na dennú a nočnú časť. A tu sa teraz premiestnime na poschodie, teda nočnú časť, kde boli dve krásne spálne. Na poschodie sme sa dostali schodiskom.

    V každej izbe bola manželská posteľ, s pekne pripravenými osuškami, čo je naozaj super, pretože pri balení ušetríte miesto na niečo iné (napríklad také vínko), pri posteliach boli nočné lampy, v jednej spálni bola dokonca možnosť prístelky, stačilo len vysunúť prístelku. Taktiež boli v oboch izbách skrine slúžiace ako úložný priestor. V jednej izbe bol stôl na písanie a stolička, ďalší stôl a stolička v chodbe na hornom poschodí.

    Medzi dvomi izbami bola o niečo menšia kúpeľňa ako na dolnom poschodí, ale podľa môjho názoru útulná a dostatočne priestranná, s WC, sprchovým kútom a umývadlom a taktiež uterákmi na ruky.

    V oboch kúpeľniach boli balíčky pre deti, ktoré obsahovali sprchový gél, šampón na vlasy a krém na telo. Naozaj milá pozornosť. 

    V deň nášho príchodu to vyzeralo na dážď, žiaľ aj tak bolo. Keď sme boli na apartmáne bolo zamračené počasie a ešte bez dažďa. Ale ako sme prišli dole do ,,centra,, ku lezeckej stene, zaplatili 4€/1h pre 1osobu, začalo pršať. Ako pršalo, tak boli žinenky mokré, dievčatá dopadli dole na žinenky, nohami spravili jamu a natieklo im do topánok.  Lezecká stena je síce zastrešená, ale nie úplne, tak si dievčatá vyskúšali lezeckú stenu na 10 minút a išli sa prezliecť, lebo mali mokré nohy. Naspäť už nechceli ísť, lebo sa báli, že spadnú na žinenku a budú celé mokré. Chcelo by to možno lepšie zastrešenie, aby sa mohla stena využiť aj za nepriaznivého počasia. Taktiež topánky by uvítali odchod do dôchodku a chcelo by to niečo nové. (Na fotke vidíte, že sú mokré žinenky).

    Po lezeckej stene sme sa rozhodli ísť sa troška posilniť, teda na večeru, ktorú sme mali vždy v reštaurácií Šafran. Tá sa nachádza na poschodí s krásnym výhľadom.

    Raňajky sa podávali od 7:00 do 10:00 a večere od 17:00 do 21:00. Niekto možno povie, že raňajky sú strašne skoro, ale my vstávame 5:30 - 6:00, tak pre nás čas úplne ideálny. 

    Ako som už písala, reštaurácia sa nachádza na poschodí a žiaľ náš kočík sme museli nechať dole pri schodisku alebo si ho pekne vyniesť. Rozhodli sme sa pre plán A, už tam boli „odparkované“ 3 kočíky, tak sme nechali kočík dole. Výťah by bol super, keďže veľa rodín chodí aj s menšími deťmi na pobyt.

    V reštaurácii sa nachádza detský kútik s mini šmykľavkou, hračky, Playboard, detské jedálenské stoličky, s pultíkom aj bez. 

    Vďaka tomuto kútiku som si dokázala vypiť rannú kávu v kľude 🥰🥰

    Reštaurácia má sedenie aj na terase, len to počasie😶‍🌫️, to proste rezort nedokáže zabezpečiť na objednávku,  čiže sme sa stravovali celý čas vo vnútri. 

    Raňajky a večere sa podávajú formou švédskych stolov a každý si tam nájde to svoje. Mňa veľmi prekvapila v deň nášho príchodu kapustnica na večeru, ktorú som si hneď dala a manžel taktiež, naozaj bola výborná. Výber bol naozaj bohatý - zákusky, ovocie, zelenina, šaláty, grilovaná zelenina, zemiaková kaša, rezne, mäso s omáčkou, slivkové gule, ktoré ste si mohli poliať maslom a posypať tým, čo milujete,... no naozaj veľký výber, čo naozaj chválim, jedlo bolo chutné. 

    Vo vedľajšej miestnosti, smerom k toaletám, bol stôl s ovocím, marshmallow a čokoládové fondue. Dovidenia moje „nebudem sa prejedať“, vitaj „budem chudnúť po dovolenke“... Naše dievčatá si výber jedla naozaj užili. Samozrejme, že si dali najskôr varené (o tomto sladkom kútiku najskôr ani nevedeli), ale dali si aj fondue s ovocím a marshmallow. Veľmi sa mi páči, že si môžete nabrať čo chcete. Na druhý deň sme si pochutnali ráno na skvelých raňajkách. Na výber bola šunka, syry, ovocie, zelenina, sladké pečivo ako štrúdľa či vianočka, samozrejme aj maslo a med, párky, vajíčka na 4 spôsoby, krupicová kaša či cereálie pre deti a k tomu, podľa chuti, studené alebo teplé mlieko. Ja si myslím, že kto si zaplatí polpenziu, tak nebude ľutovať, jedlo je výborné,  až mi je ťažko, že píšem túto recenziu s prázdnym žalúdkom 😂 (kto je hladný vypnúť, nečítať, nepozerať).

    Amália a Melánia si spravili wafle na raňajky. Jeden milý pán čašník im pomohol. 

    Keďže v deň  príchodu pršalo a bolo zamračené, tak aquapark bol, žiaľ, zatvorený. Tu mi chýbalo niečo pre rodiny, kde by sme sa mohli ísť okúpať či vyšantiť ako rodina, keď je vonku škaredo, kde by mohli ísť aj menšie deti ako 3r. Písala som do rezortu a pripravujú niečo ako vnútorné ihrisko. Ešte by to chcelo naozaj bazén pre rodiny, keďže do wellness môžu deti až od 3 rokov. A tu je taký menší problém, keďže sme 5 členná rodina, štyria by sme mohli navštíviť wellness a najmladšia, 10 mesačná, nie.

    Wellnes je otvorený denne:

    PO – NE: 12:00 – 22:00

    Deti od 3 do 12 rokov

    do 17:00 (plavková zóna, v saunách plachta bez plaviek)

    Adults Only zóna

    po 17:00 (bezplavková zóna v celom wellnesse)

    K pobytu sme mali aj 90 min vstup do wellness. My sme si hneď v nedeľu podvečer, v deň príchodu, zarezervovali termín na masáž, ktorú si za príplatok môžete vychutnať. Sami si zvolíte  druh aj dĺžku masáže.

    V ponuke majú naozaj široký výber masáži:

    Originálna thajská masáž

    Thajská olejová aroma masáž

    Thajská masáž chrbta, nôh a chodidiel

    Klasická masáž

    Relaxačná masáž

    Športová masáž 

    Masáž chodidiel

    Reflexná masáž chodidiel

    Masáž tváre a dekoltu

    Anistresová masáž

    Anticelulídna masáž

    Masáž pre deti 

    Medová masáž

    Čokoládová masáž

    Masáž lávovými kameňmi

    Bankovanie

    Havajská masáž Lomi-Lomi

    Aromaterapia

    Naozaj krásne miesto, relaxačná hudba do toho, čudujem sa, že som nezaspala...

    My sme si vybrali klasickú masáž a dopriali sme si 50 minútovú, ktorá nás stála na osobu 43 Eur. S manželom sme sa prestriedali, keďže máme deti.  Možno ako dobrý tip je, zobrať niekoho so sebou, kto by postrážil deti, zatiaľ čo budú rodičia relaxovať. 

    Masáž bola skvelá. Naozaj som si tých 50 minút pre seba užila. Už si ani nepamätám, kedy som mala takto čas pre seba. Potom po mne išiel na masáž manžel a ja som zatiaľ nakŕmila a uspala Máriu. Vstup do wellness sme vyriešili tak, že keď prišiel manžel po masáži, tak bol pri Márií a ja som išla s dievčatami do wellness, aby dievčatá vyskúšali vírivky či nejakú saunu a troška porelaxovali.

    A takto ste našli vždy popis pri vírivke či saune. Toto sa mi veľmi páčilo 😊

    Tu nájdete všetky informácie o Wellness, aké vírivky či sauny sú k dispozícii, popis. Tu treba naozaj dobre pozerať čas, keď budete chcieť ísť s deťmi, pretože po 17. hodine je bezplavková zóna. 

    Pri Fun centre nájdete ihrisko pre najmenších, hojdačky, domček pre deti, pieskovisko, preliezky, šmykľavky, veľké dve hojdačky, kde si môžu rodičia sadnúť a sledovať svoje deti, ako sa hrajú. My sme s Máriou strávili najviac času na tomto ihrisku,  keďže aj hojdačky boli pre ňu prispôsobené.

    Dokonca aj vonkajší fitness je pri preliezkach.😊

    Pri reštaurácií, teda aj pri recepcii, sa nachádza Kids Zone, kde sú hojdačky už pre väčšie deti, preliezky, proste pre deti, ktoré neradi sedia. Aj autíčka ako odrážadlo mali pri ihrisku. Čiže opäť, keď si rodič chce vypiť kávu v kľude, tak sa deti môžu zabávať.  Pri Kids Zóne nájdete jazierko v ktorom je dovolené sa v letnom období osviežiť, ale aj stan so stolným futbalom, hokejom, basketbalom. Keď pršalo, tak mali animátori program pre deti v tomto stane, rodičia mohli sedieť na lavičkách a oddychovať, sledovať deti alebo z reštaurácie popíjať pivko, kávičku či prosseco. Animátori sa postarali o program aj o deti. Je fajn prísť na dovolenku a len oddychovať a pozerať sa, ako sa niekto venuje vašim deťom.

    Počas dňa chodili animátori po areáli a pýtali sa hostí, či už majú program. Neplánovali sme sa zapojiť, pretože dievčatá behali v 3D bludisku a my sme mali naplánovanú masáž. Animátor múdra hlavička 😁sa opýtal, či má manžel program, že sa ide hrať basketbal. Manžel odpovedal, že nemá program, že sa pôjdu deti radi zahrať. Tak sa opýtal na manželove meno a či prídu aj deti hrať, tie som nahlásila ja. Animátor to uzavrel: „Peter, Melánia a Amália, super, už sme šiesti.“ A takto pekne zapojil animátor aj manžela do hry 😂 a si predstavte, užil si to a páčilo sa mu, dievčatám ešte viac.

    Veľmi sa mi páči, že animátor nebral len deti na basketbal, ale aj rodičov, naozaj v rezorte strávite čas ako rodina, zapojiť dokážu aj rodičov a deti strávia čas s rodičmi. 

    Ešte sa mi veľmi páčila táto tabula, kde už ráno nájdete na tabuli program na daný deň. 

    V rezorte oproti Fun centru je hneď ráno možnosť kŕmenia zvierat s animátormi. Keď chcete počas dňa kŕmiť, tak sa dá zakúpiť krmivo - 0,50€. Kŕmiť môžete kozičky, ovečky, malé sliepočky a aj kačičky. 

    Asi nemusím písať, že sa to naším farmárkam neskutočne páčilo 😄

    Fun centrum

    je veľké, pekné a oplotené, čo sa mi veľmi páči, čiže sme sa nemuseli s manželom báť, že by dievčatá vyšli iným východom z parku. Dokonca, aj keď ste chceli ísť do bazéna, tak na to je extra vchod z Fun centra, kde musíte použiť taktiež chip/kartu, ale stále ste v areáli tohto zábavného parku.  

    ubytovaný hosť sa tam dostane zadarmo - vďaka karte, deti vďaka chipu. Aj pri odchode musíte použiť kartu/chip. Pred vstupom nájdete mini stánok, kde sa podávajú alko aj nealko nápoje, v ponuke majú tiež malý snack či langoše.V areáli Fun centra sa nachádza 3D bludisko

    mini zipline, 

    bungee trampolína,

    nafukovaci hrad so šmykľavkou.

    Bungee trampolína stojí 5€ na 5min. Je škoda, že tieto atrakcie nie sú už zahrnuté v cene. Ale naše dievčatá vyskúšali aj trampolínu a páčilo sa im, keďže nebolo veľa detí, tak si zaskákali dlhšie. Lístky sa dajú zakúpiť vonku vedľa stánku s občerstvením, kde vám dajú lístok a ten odovzdáte animátorom pri trampolíne.

    V areáli Fun centra nájdete rozkladacie stoličky, čiže deti sa môžu zabávať a rodičia oddychovať. 

    Naše najstaršie si najviac užili aquapark. Síce v pondelok bolo počasie doobeda zamračené a Oskar sa uráčil ukázať až okolo obeda, našim dievčatám to nevadilo. Melánia s Amáliou využili, že nikto sa do Aquaparku nehrnie a tak iba zobrali osušky a išli sa kúpať. Plavčíka poprosili o šmykľavku, či by ju mohli mať v bazéne a tak si hodinu vychutnali samé bazén. Potom sa pridalo ešte pár hostí k dievčatám.

    Veľmi sme chceli navštíviť  „kino pod hviezdami“. Kino sa kvôli počasiu konalo v jednej miestnosti v rezorte. My sme sa, žiaľ, nezúčastnili, pretože naše dievčatá boli po celom dni šantenia unavené. Inak, keď je na programe film pre dospelých a je viac detí, tak pustia rozprávku pre deti, čo naozaj chválim.

    Prikladám link na Aquapark , kde si môžete taktiež pozrieť bližšie informácie/video. 

    Kto je veľmi aktívny a nemá možnosť zobrať so sebou bicykel, tak má možnosť zapožičať si ho v obchode vedľa wellness. Nad týmto sme veľmi uvažovali, nakoľko milujeme bicykle, ale to by sme museli byť dlhšie na pobyte. 

    Vedľa reštaurácie Šafran nájdete taktiež veľmi krásnu pekáreň Kriváň, kde je možné zakúpiť čerstvé pečivo, syry, alko aj nealko nápoje, maškrty, suveníry....

    Pekáreň Kriváň 

    Mimo rezortu máte aj veľa možností na výlety. My sme, žiaľ, nestihli žiaden výlet. Mysleli sme si, že niekam pôjdeme, ale 3 dni sú naozaj málo na to, aby sme si užili rezort a aj výlety. Dokonca mi príde, že sme nevyskúšali všetko. V Rezorte sme sa naozaj nenudili.

    Ak mám zhrnúť pobyt a vypichnúť + a -

    Plusy:

    -》na dovolenke v rezorte sa nenudíte,

    -》program je pre deti, najmenšie deti (tvorivé dielne, športové aktivity, kŕmenie zvieratiek, minidisco pre deti, cvičenie pre dospelých, cvičenie vo vode ak počasie praje), ale aj dospelých 

    -》nachádza sa tu wellness, kde si môžete oddýchnuť a zrelaxovať sa,

    -》výborná reštaurácia, kde je neskutočný výber jedla,

    -》Fun centrum, kde sa nebude ani jedno dieťa nudiť, ale taktiež Kids Zóna a ihrisko pri Fun centre, naozaj super prostredie pre deti, ktoré milujú pohyb, ako tie naše ,

    -》animátori sú naozaj pecka pre deti a naozaj prácu vykonávajú s láskou, žiadne krútenie očami, ale pekná usmiata tvár,

    -》Aquapark je stvorený pre rodiny v letnom a teplom počasí,

    -》možnosť zapožičať si bicykle pre aktívne rodiny,

    -》v zimnom období možnosť lyžovania, sánkovania,  šantenia v snehu či klzisko pre milovníkov korčuľovania a hokeja.

    Mínusy 

    ● chýbal mi vnútorný bazén pre deti do 3 rokov a vnútorné ihrisko (to sa ale podľa mojich informácií rieši, čo má naozaj teší),

    ● vo Fun centre sa platí za trampolínu, bolo by fajn v rámci pobytu deťom umožniť aspoň 1x vstup už v cene pobytu.

    ---‐------------------------------------------------------------------------------

    Ak váhate a neviete sa rozhodnúť, či Demänová rezort navštíviť, tak pre rodiny vrelo odporúčam. Budem rada, ak vám moja recenzia pomohla k rozhodnutiu. Dúfam, že som vás aspoň troška mojím popisom, fotkami vtiahla na našu dovolenku plnú zážitkov a oddychu. Dievčatá boli naozaj spokojné a veľmi sa im páčilo. Myslím, že úsmev na tvárach našich detí hovorí za všetko.

    Podľa mňa rezort by bol super aj v zimnom období. Milujeme sneh, žiaľ, neboli sme dlho niekde,  kde by sme si sneh užili. Preto dúfam, že ak sa niektorá z vás rozhodne, že strávi v rezorte pobyt v zime, že ma označí a napíše taktiež svoje pocity. Pretože podľa mňa, v zime to musí byť tiež pobyt na parádu. 

    #recenzia_demanova_rezort39

    nikki2201
    14. aug 2022    Čítané 97x

    Leto v štýle DM 🙂

    Tak...a zase som raz dostala šancu vyskúšať a zrecenzovať pár výrobkov z DMka(drogéria). Ide o vecičky,ktoré pomôžu a ochrania vaše telo,pleť či vlasy pred slnkom...v skratke -  opaľováky a iné "srandy".

    Podte sa spolu somnou pozrieť(prečítať) ako to celé dopadlo.

    V prvom rade si ich predstavme..

    1. Alverde KIDS tuhé sprchovacie mydlo a šampón, 60 g
    2. Sundance sprej na opaľovanie, OF 15, 200 ml
    3. AlverdeSENSITIV detský balzam na opaľovanie, OF 50, 30 ml
    4. Babylove sensitive tyčinka na opaľovanie, OF 50+, 20 g
    5.  Balea šampón a balzam na vlasy, 2 v 1, 250 ml
    6. Balea sprchovací gél, 300 ml
    7. Balea telový gél Aloe vera, 200 ml
    8. Sundance Kids krém na opaľovanie, OF 50, 100 ml
    9. Sundance SPORT transparentný sprej na opaľovanie, OF 30, 200 ml

    10. Sundance KIds mlieko na opaľovanie, OF 50+, 200 ml 

    ...kto je prvý?🙂...

    1.(pozri zoznam)

    Je to mydielko od značky Alverde.

    Aj to vyzerá ako obyčajné mydlo ,no je šampón aj sprchový gél,takže obľúbený 2v1 produkt.

    Má jemnú jahodovú vôňu a celkom slušne pení,nato,že je to stále iba mydlo(aj ked mne to nestačí,klasický šampón či sprcháč pení viac).

    Ale oceňujem,že zloženie je vegánske,obsahuje bambucké a kakaové maslo a olej Inca Inchi(ani ja som netušila čo to je),ide o prírodný olej z  z rastliny pochádzajúcej z dažďových pralesov,ktorý má za úlohu dať vlasom dostatočnú starostlivosť a lahšie ročesávanie(čo ocení nejedna mamička).

    Takisto sa na ňom píše,že je bez minerálnych olejov, bez syntetických vôní, farbív a konzervačných látok,(čo je asi fajn kedže ide o deti).

    ...som spokojná?

    Tak úprimne asi to nebude ten výrobok,po ktorom siahnem v DMku ešte raz.

    Ja som skôr za klasický typ šampónu a sprcháča.(sama nepoužívam také tie tuhé šampóny aj ked priznávam,že na efekt a na fotku to vyzerá dobre-lepšie ako klasický šampón🙂)

    U dcéry ale mydlo zožalo úspech,ona má rada takéto "srandy",neznáša si umývať vlasy a pri tomto som ju mohla jemne oklamať,že šak je to iba mydlo a nie šampón 🙂,samozrejme ma potom ľahko odhalila(predsa má už 8rokov).

    U mňa to skončilo v štýle "neurazí,nenadchne".

    ...další "pán na holenie"...

    2.(pozri zoznam)

    Tak tento výrobok poznám veľmi dobre.Kupujem si ho každé leto,čo naznačuje,že "asi" budem spokojná🙂

    Opaľovacie mlieko v spreji,ktoré sa - ľahko nanáša

                                                             - super rozotiera 

                                                            - je vodoodolný

                                                             - krásne vonia (môj názor)

    Taktiež je obohatený o karotén,čo má za následok rýchlejšie a krajšie(do hneda) opálenie.

    Mne osobne SPF 15 stačí(sama si také kupujem,kedže niesom "bledokožec"),no niekomu by mohla byť "pätnástka" málo.

    ...a som spokojná?

    Určite,zamňa je toto  proste "yes"(áno).

    Kupujem si ho pravidelne a asi ešte dlho budem🙂

    ...tretí v poradí...

    3.(pozri zoznam)

    Tento krémik nepoznám - vidím ho prvykrát.

    Na prvý pohľad mňa hned potešilo malé,šikovné balenie,ktoré naozaj môže ísť s vami všade(v kabelke).

    Má vysoký faktor ochrany SPF50.

    Je vodoodolný - čo je aj vidieť,kedže zanecháva "biely film",ktorý sa ale časom zmierni a mizne.

    Zamňa sa aj ťažšie rozotiera.

    Určite ale poteší mamičky detičiek,ktoré možno až tak "neľúbia" slnko.

    Takisto je bez parfumizácie(mne osobne je jedno či krém vonia alebo nie,ale poznám ľudí,ktorí doslova vyhľadávajú takéto krémy - toto je niečo pre vaše detičky).

    ...som spokojná?...

    Ale áno,myslím,že tento krém naozaj chráni telíčko vašich detí,je to "päťdesiatka",bez parfumizácie,vodeodolný,čo viac si priať?

    Mne osobne síce vadí taký ten "biely film" po nanesení(asi mi to ale pripomína len moje detstvo ked som naozaj neznášala ked ma mama natrela presne takýmto krémom a chodila som po pláži ako "vedúca vápenky".

    Ale inak mu nemám čo vytknúť🙂

    ...a tu je štvrtý...

    4.(pozri zoznam)

    Tak toto som nazvala jednoducho "lepidlo na opaľovanie",prečo?

    Myslím,že to dôjde každému kto sa pozrie na fotku.

    Vyzerá to ako tyčinkové lepidlo,ale je to opaľovací krém v tyčinke.

    Za nápad dávam určite palec hore🙂

    Takisto ako u predchodcu (Alverde sensitive) môže ísť s vami kamkoľvek- nezaberie veľa miesta a je teda stále po ruke.

    Je tuhej konzistencie,žltej-transparentnej farby,čo je super kedže ho po natretí nevidno,mne pripomína vazelínu.

    U nás mala využitie hlavne čo sa týka tváričky(okolie nosa,pery,uši...)

    Je pravda,že na môj vkus je dosť mastná(na celú tvár by som si ju asi nenaniesla ani ja.

    No na pery je super(môj problém so suchými perami v lete či v zime je každoročný a neustupujúci) a teda túto tyčinku si nechám na pery aj v zime.

    Ešte k tomu je neparfumovaná,vodoodolná a má vysoký ochranný faktor( 50+)

    ...a som spokojná?...

    Je to naozaj šikovný pomocník v lete(do kabelky).

    Za mňa super hlavne čo sa týka pier a ked sa vaša tvár či tvár vášho dieťaťa náhodou ocitne na celodennom slnku .

    A ešte taký malý tip - ženy ho používajú aj na tzv. "opaľovacie kontúrovanie "-naneste ho na časti tváre tak aby vám po opálení vznikli kontúry,tie miesta kde ho aplikujete sa neopália-logicky🙂

    ...další dvaja adepti...

    5. a 6.(pozri zoznam)

    Šampón a balzam v jednom(obľúbené 2v1) a sprchový gél boli další na rade vo vyskúšaní.

    Podme k šampónu..

    Vlasy cez leto trpia až-až,každá vieme o tom svoje..slnko,bazén,more atd...nič z toho vlasom neprospeje.

    Tento šampón s obsahom keratínu, pantenolu, vitamínu E, kokosového, slnečnicového oleja a oleja Monoi by mal pomôcť vašim vlasom prinavrátiť pružnosť,lesk a hebkosť.

    Čo musím naozaj priznať bola som veľmi prekvapená z toho ako pení,akože naozaj pení fakt slušne(ani drahšie značky mi takto nepenia na prvýkrát-až na druhý).

    Vôňa je ozaj zvláštna,taká "dovolenková"-každý si pod tým predstavte to svoje🙂 a vydrží na vlasoch ozaj prekvapujúco dlho,vlasy sú naozaj dlhšie akokeby parfumované týmto šampónom,za toto palec hore.

    No za čo ten "palec hore" dať nemôžem je to,že moje vlasy naozaj ešte aj po tomto 2v1 potrebovali aj kondicionér,mne tieto "dva v jednom" produkty naozaj nestačia.

    Ale ako šampón ozaj milo prekvapil.

    A teraz " hor sa" vyskúšať sprcháč.

    Ten je klasicky podobný všetkým,ktoré táto drogéria(DM) ponúka.

    Je to klasický (jemnne-modro sfarbený) sprcháč,ktorý aj klasicky pení no podľa môjho názoru sa tá gélovitá zmes po nanesení a napenení zmení na skôr mliečnu-pripomínajúcu telové mlieko.

    Pokožka po ňom neostáva suchá,ale mne to nestačí ,používam aj telové mlieko.

    Plus píšu,že spoľahlivo čistí a schladí namáhanú pokožku po celodennom opaľovaní alebo soláriu-toto určite vnímam pozitívne.

    Vôňa opäť pripomínajúca dovolenku - píšu,že je kokosová🙂,môže byť kedže ja som "coconut lover" a tým pádom je to premňa niečo ako dovolenka alebo spájam si to s niečím veľmi príjemným.

    Ale zamňa "palec hore" skoro pre všetky spcháče z tejto drogérie,sú to skoro stále intenzívne ,krásne vône za pár drobných.

    ...som teda spokojná?...

    Určite kúpou jedného či druhého nič nestratíte.

    Cena je viac než prijateľná a v podstate splnia čo ponúkajú-píšu.

    Mne akurát len chýba aj osobitne kondicionér(ale to mi chýba pri každom takomto produkte v štýle 2v1.

    ...a tu je další...

    7.(pozri zoznam)

    ..toto je tiež jeden z výrobkov,ktoré poznám.

    Aloe vera netreba asi nejako zvlášť predstavovať,takisto ako aj jeho účinky.

    V tomto dotyčnom "bodygéle" je celkom 90% Aloe vera - celkom dosť🙂

    Každý z nás pozná ten pocit,ked si myslíš,že ty sa určite nespečieš🙂))

    Tak toto je presne ten výrobok ,po ktorom siahneš ked sa ti to celkom náhodou stane🙂

     - hydratuje(píšu,že až po dobu 48hod.)

     - osviežuje/chladí čo každá pokožka po povedzme si trošku prehnanom slnení sa potrebuje .

    (- tip pre vás - kľudne ho hodte do chladničky a pocit schladenia sa niekoľkokrát znásobí🙂)

     - rýchlo sa vstrebáva(čo k tomu viac dodať)po spálení sa proste nechceš mať na sebe nič mastné a ťažko pôsobiace.

    ...a som spokojná?...

    V skratke,áno.

    Nič s ním nemôžte pokaziť,skôr pomôže ako by mal ublížiť.

    V lete by toto nemalo chýbať v každej domácnosti,je to niečo v štýle starý-známy "pantenol".

    ...ôsmy v poradí...

    8.(pozri zoznam)

    Deti v lete treba obzvlášť chrániť,to je asi každému jasné.

    Takže po prvé OF +50,po druhé niečo čo je vodoodolné, bez parfumizácie a ľahko sa rozotiera... po tretie ,niečo čo neobsahuje UV filtre octinoxate a oxybenzone, bez okokrylénov -  v preklade, žiadne škodliviny na detské telíčko.

    Toto všetko má tento krém z DM-ka (Sundance Kids krém na opaľovanie)

    Plus k tomu obsahuje aj UVA a UVB filtre a vitamín E.

    Je to klasické opaľovacie mlieko pre deti za rozumnú cenu,ktorým nič nepokazíte.

    Balenie je menšie(100ml),čo nám pri jednom dieťati stačí.

    ...som spokojná?

    Ano,tento krém určite nič nepokazí.

    Tých "pár drobných" zato naozaj stojí.

    Stačí si prečítať pár slov o ňom vyššie a bude vám to jasné(ako mne).

    ...predposledný...

    9.(pozri zoznam)

    Tak toto je zamňa ozaj MEGA!

    Z tohto som bola asi najviac unesená.

    Netušila som, že už dávno čosi také existuje (asi som kúsok pozadu ).

    Opaľovací krém + deodorant?

    Ešte raz MEGA!....hneď mi ho uchmatol muž (keďže vôňa je podľa mňa unisex,čo mne sedí).

    Po nanesení ani nevidieť žiadne známky nanesenia, keďže je transparentný (preto som si na začiatku myslela, že je to iba dezodorant 🤭)

    Po čase to trošku začalo na pokožke lepiť (no nič strašné).

    Ideálne pre opaľovanie sa  a šport ,pričom sa nespáliš a nesmrdíš🙂)

    Ja osobne uprednostňujem skôr sprejovú aplikáciu pred klasickým krémom takže určite len dalšie plus.

    ...a či som spokojná?...

    No,že či🙂)zamňa TOP produkt tohto testovania.

    ...a máme tu posledného adepta...

    10.(pozri zoznam)

    Väčšinou siaham po veciach, ktoré sú určené na citlivú pokožku (čo sa týka detí), keďže podľa mňa každá pokožka dieťaťa je vlastne citlivá(tak asi preto).

    Mliečko má väčšie balenie (takže dlhšie vydrží, možno aj celé leto pri jednom dieťati).

    najvyšší ochranný faktor(+50)

    Je určený práve na citlivú pokožku,čo je plus pri deťoch,ktoré naozaj nemôžu na seba "nacapkať" hocičo.

    Nanáša sa trošku ťažšie, treba ho poriadne rozotrieť, zanecháva ten tzv. biely film na pokožke(ako to bolo pri testovanom kréme od značky Alverde)

    Je vodoodolný a naozaj ostáva na pokožke dlho,čo ocenia hlavne mamičky detí,ktoré sa radi a stále "čapkajú" vo vode.

    ...spokojnosť?...

    Za mňa áno.

    Ako sa povie, za málo peňazí - veľa muziky .

    Tak...a to by sme mali🙂

    Sme teda na konci,snažila som sa čo najviac úprimne zhrnúť moje postrehy pri testovaní.

    Myslím,že s týmto balíčkom by ste prežili kľudne akúkoľvek dovolenku🙂

    A tiež si myslím,že aj vaša peňaženka vám bude vdačná🙂

    Ja som dokonca zistila,že nepoznám až tak všetko čo existuje na trhu,takže o to som viac vdačná @konik_testuje za príležitosť otestovať tieto výrobky🙂

    jordynka
    13. aug 2022    Čítané 121x

    Ako sa balík produktov (nielen) na opaľovanie od dm drogerie markt vybral na vandrovku do Španielska

    Kde bolo, tam bolo, bol raz jeden balíček produktov (nielen) na opaľovanie, ktorého DM drogerie markt a Modrý koník vyslali na skusy do sveta. Vlastne najskôr k Múcskovcom. Odtiaľ potom do sveta, presnejšie do Španielska. Vzal si niekoľkých kamošov a hybaj zistiť, či je more ozaj také veľké, modré, slané...

    V takomto "rozprávkovom móde" by som mohla pokračovať aj ďalej, ale keďže mám písať recenzie na produkty, na ktorých testovanie som bola vybratá, prechádzam na vážnu formu písania 🙂.

    V prvom rade ozrejmím, ako som sa k súťaži dostala. Po dlhšej dobe som sa pozrela na MK, že čo nové. Keď tu zrazu vidím súťaž o testovanie kozmetiky. Ani neviem prečo, zapojila som sa, čo nerobievam často, lebo nie som "výherný" typ. Asi podvedomie blížiacej sa dovolenky pri mori a nutnosť zabezpečiť si produkty (nielen) na opaľovanie. Veľmi ma potešila správa, v ktorej mi bolo oznámené, že ma vybrali. Nie som síce mamičkou malých detí, ale aj moje dospievajúce dcéry sa balíčku veľmi potešili. Keďže sme sa chystali na dovolenku k moru, už som čo-to mala pokúpené. Dokonca rovnaké produkty, aké mi prišli v balíčku. Totiž našou obľúbenou značkou je práve Balea. Večne dopĺňam novinky z tejto rady a doma nám nesmie chýbať. Sme spokojní s kvalitou, o cene ani nehovoriac.

    Balík produktov (nielen) na opaľovanie od dm drogerie markt obsahoval:

    Balea bodygel Aloe vera - produkt nesklamal, Aloe potvrdila svoju silu liečiť aj regenerovať. Produkt sme používali niekoľkokrát denne, keďže horúce slnečné lúče priam pichali pokožku. Chladivý gél jej poskytol oddych a akoby znovuzrodenie. Konzistencia je výborná - rýchlo sa vstrebe a vôbec sa nelepí. Je jemný, s krásnou, čistou vôňou. Aj po návrate z dovolenky ho neustále používame.

    Balea sprchový gél After sun - naša srdcovka! Kupujem ho už tretie leto! A to nielen vtedy, keď cestujeme k moru. Proste nám sadol. Pripomína mi vôňu mora, morský vánok a vzduch dovolenkovej destinácie. Prenesie nás tam, kam si len prajeme byť! Jemný, s krásnou vôňou, ktorá dlho vydrží na pokožke.

    Mlieko na opaľovanie Sun dance kids 50 - veľké plus kvôli faktoru. Keďže patrím do rizikovej skupiny (som onkopacientka v sledovaní), používam len 50-tky. Veľmi dobre sa nanáša a rýchlo sa vstrebáva. Je ľahké, s jemnou vôňou. Potešila som sa mu, pretože, priznávam, nemám rada oleje ani krémy na opaľovanie, vždy si vyberám radšej mlieko na opaľovanie. Prvé dva dni sme ho používali celá rodina, na tretí deň dcéry prešli na faktor 30, keďže sa nie a nie opáliť, aj napriek tomu, že "základ" sme si priniesli už zo Slovenska 🙂.

    Tuhé mydlo a šampón v jednom Alverde kids - malé, milé mydielko. Prekvapilo tvarom - malé okrúhle, ale aj vôňou, ktorá ma preniesla do detstva, v ktorom takmer všetky detské produkty boli "jahodové". Jemná vôňa. Na môj vkus trochu málo pení, keďže ja zbožňujem penu v sprche aj vo vani. Veľa peny!  Produkt je skôr určený malému detskému spotrebiteľovi, no moje dcéry sa mu potešili a bola radosť opäť v nich vidieť "naše malé dievčatká" 🙂. 

    Balea After sun šampón - number one!!! Naozaj! Som zvyknutá na šampóny proti lupinám - len tak, preventívne, a trochu som sa obávala, či si ním neprivodím vysušenie pokožky hlavy. Obavy však vôbec neboli na mieste. Šampón, ktorý sľuboval "vymytie" soli aj piesku z vlasov po šantení v mori, svoje sľuby dodržal. Každý deň som sa tešila na sprchovanie po pobyte pri mori. Aj tento produkt na môj vkus síce málo pení, ale o to viac som si užila väčšie množstvo vo vlasoch. A ako nádherne vonia! Vlasy naozaj pekne vyčistil, zostali jemné, voňavé, ľahko rozčesateľné a ten LESK! Už sa nám minul a ja plánujem urobiť si z neho zásoby, i keď už soľ ani piesok vo vlasoch nemám...Určite však bude patriť medzi naše stálice!

    Tuhá tyčinka ba opaľovanie Babylove 50 - tiež number one!!! Jednoznačne! jednoduchá aplikácia výsuvným systémom v tyčinke. Obľúbili sme si ho všetci. Vôbec si ním "nezamastíte" ruky, aplikujete ho priamo z tyčinky na tvár. Je bez vône, čo ale vôbec nevadí. Jedinou nevýhodou je jeho veľkosť, či skôr "malosť". Jednoducho nestačí! Veľkou výhodou je, že vôbec neštípe, ak sa náhodou dostane do očí. Toto určite ocenia mamičky malých detí. Je tuhý, mastný tak akurát - veľmi dobrá konzistencia. Pripomína mi balzam na pery, tyčinku na pery, alebo kedysi "jelení loj". Jeho tuhá konzistencia dlho vydrží, nezmyje sa tak ľahko. My sme boli spokojní! Budúce leto bude určite patriť medzi naše srdcovky!

    Sprej na opaľovanie Sun dance 15 - obsahuje karotén, čo je vidieť aj na farbe - je jemne žltkastá, to ale nie je závada. Má jemnú vôňu, no pre nás nízky faktor. Aj napriek tomu sme ho používali denne, len tak - ako doplnenie ochrany k vyššiemu faktoru. Spočiatku som si podľa obalu myslela, že ide o prípravok na udržanie pekného opálenia 🙂. Tento výrobok je pre nás taká "novinka", keďže produkty s takýmto nízkym faktorom nepoužívame. Výhodou je dobrá aplikácia.

    Transparentný sprej na opaľovanie Sun dance sport 30 - výborný "opaľovák". Tento moje dcéry používali najčastejšie - aj kvôli jednoduchej aplikácii, aj kvôli jeho transparentnosti - vôbec ho nebolo vidieť na pokožke tak, ako napríklad mlieko. Príjemná vôňa, ľahká vstrebateľnosť, častejšie ho však treba aplikovať. Detskú poistku ocenia všetky mamičky. Pri aplikácii na ruky a nohy príjemne chladil, na rozhorúčený chrbát a kríže to už tak príjemné nebolo 🙂.  Štípe v očiach, no a keď sa spojí so slanou morskou vodou, je to malé "čili" 🙂.

    Balzam Alverde kids 50 - mini balenie s jemnou vôňou, ľahko aplikovateľný. Zmestí sa do kabelky na bežné prekrémovanie pri krátkom pobyte na slniečku. My sme ho väčšinou používali na tvár, keďže ide naozaj o malé balenie. Občas ho dcéry použili aj na dekolt. Chválili, že nezaťažuje pleť, namáhanú akné.

    Opaľovací krém Sun dance kids 50 - faktor výborný, ale keďže išlo o krém a nie mlieko, ja som ho používala minimálne. Zato dcéram vyhovoval, každý deň ho brávali so sebou na pláž a používali ho po každom zaplávaní si, keďže mali pocit, že ho morská voda rýchlo "vymyla". Jemne vonia, ale štípe v očiach. Ťažšie sa rozotieral a zanechával taký mierny "film" na pleti.

    Chcem sa poďakovať za to, že moja rodina mala možnosť testovať produkty tak nevyhnutné v lete. Pomohlo nám to k zisteniu, kto má čo rád a komu čo viac vyhovuje.

    Našimi TOP produktami bude jednoznačne šampón na vlasy Balea After sun, sprchový gél Balea After sun a tuhá tyčinka na opaľovanie Babylove.

    #test_dm39 #recenzia https://www.modrykonik.sk/recenzie/balik-produktov-nielen-na-opalovanie-od-dm-drogerie-markt/

    marikaheidi
    13. aug 2022    Čítané 163x

    Holiday in Croatia so Sundance z dm

    1. Sme normálna rodinka so svojím príbehom, príbehom troch detí, ktoré prežívajú tie najkrajšie chvíle detstva. Toto leto som prišla s bláznivým nápadom ísť na mesiac k moru do Chorvátska. Bolo to fakt crazy a manžel klopkal si len na čelo....až kým som to celé nezrealizovala. Nakúpiť prkotinky  na dofču a hlavne nezabudnúť si odbehnúť do DM pre množstvo opaľovacej výbavy. Lenže ako blesk z jasného neba nám do našej mega výbavy pribudla sada SUN dance na testovanie. Táaaaakže  budú nám robiť celý čas každodennú spoločnosť. 

    Základom je vybrať správny opaľovací prípravok s dostatočne vysokým ochranným faktorom. Vo všeobecnosti platí pravidlo, že čím svetlejšia je farba pokožky, tým vyšší by mal byť UV faktor opaľovacieho krému. Existujú aj spreje s wet skin technológiou, ktoré sú odolné proti vode a potu. Pri cestovaní s deťmi je potrebné myslieť na to, že detská pokožka je veľmi citlivá. Deti preto nezabudnite natrieť opaľovacím krémom s najvyšším ochranným faktorom. (SUNdance kids 50)

    https://www.modrykonik.sk/recenzie/balik-produktov-nielen-na-opalovanie-od-dm-drogerie-markt/

    SUNdance kids 50 krém na opaľovanie ☀️

    Po celodennom nič nerobení,  nekonečnom slnení a chytaní brondzu je super sa večer natrieť telovým gélom Balea ALOE VERA.

    Balea Bodygel Aloe vera je číry gel príjemnej vône, obsahuje až 90% aloe vera, perfektne chladí červenkastú pokožku, má 48 hodinovú ochranu,  nelepí sa a večerná prechádzka na pláži s morským vánkom urobí svoje. 

    Tak teda, odporúčam tento zázrak z prírody na 100% pribaliť do kufra na dovolenku. 

    Tip👍 super urobíte, keď gélik vložíte na chvíľu do chladničky, vtedy je pekne chladivý a na horúcej, začervenanej pokožke mate pocit znovuzrodenia😉. Predstavte si, že pomáhal aj proti svrbiacim štípancom od komárov, ktorých je tu fakt dosť.🙃

    SUN dance kids 50 senzitívne opaľovacie mliečko pre detičky. 

    Opaľovacie mliečko má vysoký faktor ochrany,  zanecháva jemný biely povlak na telíčku, ale napriek tomu sa veľmi dobre rozotiera. Neobsahuje oktokrylén, tuk a je úplne bez parfumov. Vhodné je najmä pre veľmi citlivú pokožku náchylnú na alergie. Je vodeodolný, takže pre nás úplne stvorený na šantenie v mori.

    Slnečný opaľovací sprej SUN dance 30 sport ma chladivý efekt, dobre sa nanáša na pokožku, nelepí sa,  krásne vonia a je extra vodeodolný. To je moja topka medzi opaľovacími krémami. Hneď ráno som na seba nasprejovala tento zázrak a skočila si do mora na Aquagym👍.

    Opaľovaciu tyčinku Babylove OF50+ sme používali  so synčekom na tvár, ale je dosť mastná a mne moc nevyhovovala. Starší synček bol s tyčinkou veľmi spokojný, no ja som mala pocit, že jej mám asi kilo na tváričke a pri pražení sa na poludňajšom slniečku ma po čase až svrbila tvár. 😔 Je vhodná na cesty, nezaberie veľa miesta, samozrejmosťou je,že je vodeodolná a bez parfúmov. Vhodná pre citlivú pokožku. Synčeka musíme natierať s vysokým ochranným faktorom, pretože je po transplantácii a berie imunosupresívnu liečbu s kortikoidmi. 

    Tváričku má stále krásnu s peknými pehami.♥️

    Alverde Kids 50 opaľovací balzam na telo a tvár. Jeho konzistencia je veľmi tekutá, no zároveň pripomína suchý púder, ktorý zanecháva výraznú bielu pokožku dosť dlho (takmer celý deň). Je vhodný pre veľmi citlivú pleť, je zložený z prírodných látok, neobsahuje vonné látky, má okamžitú ochranu pred slnečným žiarením a samozrejmosťou je vodeodolnosť. Vystačí na začiatok menšie balenie.

    My spolu ako japonská gejša...🤭

    ŠAMPÓN 2v1 Balea after SUN a Balea after sprchový gél po opaľovaní s chladiacim efektom a príjemnou kokosovou vôňou. Sprcháč jemne hydratuje suchú pokožku, príjemne prevonia, zbaví nečistoty a na chvíľu sa zmyslami  ocitnete v exotickej krajine 🙃 .

    ŠAMPÓN a kondicionér obsahuje vitanín E, keratín, pantenol, kokosový olej a olej Monoi,  ktorý ľahkosťou zbavuje pozostatky z chlóru, piesku a soli po pobyte pri mori a v bazéne. ☀️

    Vlasy ostanú krásne prevoňané, lesklé, hebké, dobre sa rozčesávajú a zvládnu aj  zlé poveternostné prímorské podmienky🤭.

    Opaľovací sprej  Sun dance 15 s karoténom pre krásnu brondzovo hnedú opálenú pokožku. Tento sprej som používala asi po dvoch týždňoch intenzívneho opaľovania a slnenia na horúcom slnku. Dobre a ľahko sa nanáša, je jemnej oranžovej farby s príjemnou vôňou a zabezpečuje strednú ochranu, preto je dôležité mať základ.☀️

    Alverde kids - prírodná kozmetika pre detičky🧸

    Tuhý šampón a mydlo s jahodovou vôňou🍓 2v1 je vhodný na cesty a výlety. Nezaberie veľa miesta a prečistí celé detské telíčko od hlavy až po päty. Obsahuje bambucké a kakaové maslo. Dobre pení a jemne ošetruje a hydratuje detskú jemnučkú pokožku celého tela. Vlásky dobre rozčeše a drobec po kúpeli je jednoducho jahodkovo na spapanie. 

    https://www.modrykonik.sk/recenzie/balik-produktov-nielen-na-opalovanie-od-dm-drogerie-markt/