#recept

mam1na
Správa bola zmenená 5. feb 2020
Začalo to nevinne. Synček mi ráno priniesol formu na bábovku a nenápadko ma vyzval, aby sme spolu strávili doobedie v kuchyni. Tak sme čosi vyčarovali.
:heart: Mrkvovo-orechovú bábovku s mandľami. :heart:
Teraz, zmorený ťažkou prácou
kuchtíka, spí aj s malým bračekom.
Mám pre vás jedno seriózne upozornenie. :kissing_heart::hugging::wink:
V komentári sa nachádza niečo strašné, buďte opatrné. Alebo, radšej ani nenazerajte. V dobrom vás upozorňujem... :sun_with_face::heart::tea::speak_no_evil:
Zobraz celú správu
bienennest
Správa bola zmenená 1. feb 2020
Nemecký kraj Thüringen (Durínsko} je známe makovým koláčom, ktorého plnka z maku a krupice je nádherne vláčna a doslova sa rozplýva na jazyku. Na vrchu sa nachádza "Eierschecke", vrstva typická pre tento región. Prekvapivo tvorí jeho základ kysnuté cesto, ale nezaostáva za žiadnym luxusným zákuskom. Výborný koláč na špeciálne príležitosti a takisto pre všetkých milovníkov maku. #recept tu - https://recepis.sk/2020/02/01/makovy-kolac-z-me...
Zobraz celú správu
bienennest
Správa bola zmenená 30. jan 2020
Pre obdobie fašiangov sú typické dobroty pripravované z vypraženého kysnutého cesta. Či už fánky alebo šišky, nemali by chýbať v tomto čase pri stolovaní. Tento recept z kyslej smotany je mimoriadne rýchli a nenáročný a hodí sa na prípravu oboch múčnikov. #recept tu- https://recepis.sk/2020/01/30/fanky-z-kyslej-sm...
Zobraz celú správu
bienennest
27. jan 2020
Keď očakávam väčšiu návštevu obľubujem zákusky na celý plech. Tieto sa dajú pohodlne pripraviť deň vopred a zasýtia aj väčšiu skupinu ľudí. Napríklad tieto Salko rezy s malinovou penou. Sú krásne vláčne a dobre skladované chutia výborne aj po 2-3 dňoch. #recept tu- https://recepis.sk/2020/01/27/salkove-rezy-s-ma...
Zobraz celú správu
bienennest
23. jan 2020
Kukuricna kasa je vybornym pokrmom pre deti. Kukuricna muka, z ktorej sa pripravuje, bola klasickym pokrmom chudobnych, nemalo by sa vsak na nu zanevriet ani v dnesnej dobe. Kukuricna muka je nielen bez lepku ale tiez je dobrym zdrojom vlakniny a mineralov. #recept tu- https://recepis.sk/2020/01/23/kukuricna-kasa-po...
Zobraz celú správu
bienennest
21. jan 2020
Aj vám ostane pravidelne doma zvyšok pečiva, ktorý je už tvrdý a pripravený na vyhodenie? U nás doma sa pečivo nikdy do koša nevyhadzuje, existuje totiž mnoho chutných spôsobov na využitie starého pečiva, napríklad ako taketo domace bake rolls. #recept tu- https://recepis.sk/2020/01/21/domace-bake-rolls/
Zobraz celú správu
bienennest
20. jan 2020
Poznate kysnute liate cesto? Ja som nanho natrafila v kucharskej knihe mojej babky a bola som z neho prijemne prekvapena. Taketo cesto je nielen rychlo hotove ale aj pekne nadychane. Idealne na pripravu kysnutych kolacov z plechu, alebo kysnutej babovky. Kysnuta babovka je sytejsia ako jej piskotova verzia a moze byt servirovana aj ako plnohodnotny mucny pokrm. #recept tu- https://recepis.sk/2020/01/20/liate-kysnute-cesto/
Zobraz celú správu
bienennest
16. jan 2020
Kdo hlada chutny sposob vyuzitia uvarenej ryze, tomu odporucam vyskusat tento lahodny ryzovy salat s kuracim masom. Je to velka dobrota. #recept tu- https://recepis.sk/2020/01/16/lahodny-ryzovy-sa...
Zobraz celú správu
bienennest
12. jan 2020
Kdo si chce chutne doplnit zasoby vapnika v tele, tomu odporucam zaradit do jedalnicka mak, ktory je na tento mineral mimoriadne bohaty. A preco nie napriklad touto chutnou makovou tortou s makovou plnkou. Chutny a zdravy desert. Okrem toho je to recept bez vazenia. #recept tu- https://recepis.sk/2020/01/12/makova-torta-s-ma...
Zobraz celú správu
bibi_adka
10. feb 2016
Varenie 804 fotiek
bienennest
Správa bola zmenená 11. jan 2020
Ku kavicke na nas caka jablkovy cheesecake s marcipanom, rychlo hotovy a krasne stavnaty. #cheesecake #recept tu- https://recepis.sk/2020/01/11/jablkovy-cheeseca...
Zobraz celú správu
bienennest
1. jan 2020
Ked moj otec este zil, vzdy sa snazil, aby prvy den v roku bol mimoriadne prijemny naplneny peknymi zazitkami lebo veril, ze taky bude potom aj zvysok roka. Aj ked je to len povera, od malicka som sa snazila to tiez uplatnovat. A tak aj vyber jedla bol u nas vzdy zmeskou nasich oblubenych pokrmov. A kedze som milovnikom gastanov, neprekvapuje teda, ze nasa dnesna novorocna torta je gastanova. Tymto chcem tiez popriat vsetkych stastny novy rok. #recept tu- https://recepis.sk/2020/01/01/novorocna-slavnos...
Zobraz celú správu
bienennest
31. dec 2019
Domace minibagetky s cesnakovym kremom a rukolou. #recept tu- https://recepis.sk/2019/12/31/mini-bagetky-plne...
Zobraz celú správu
1mirka1
22. dec 2019
#vianoce #recept ked tento rok nepeciem ja tak aspon receptik
tip na tortu
Čert
Potrebujete:
Na cesto:
- mandarínkový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 175 g)
- 200 g zmäknutého masla alebo margarínu
- 180 g práškového cukru
- 1 vrchovatá PL kandizovanej pomarančovej kôry
- štipka soli
- 4 vajcia
- 300 g hladkej múky
- 3 kl kypriaceho prášku do pečiva
- 6 PL šťavy z mandarínkového kompótu
- 1 kl citrónovej arómy
Na náplň:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 100 g mliečnej čokolády nakrájanej na malé kúsky
- 150 g čokolády na varenie nakrájanej na malé kúsky
Na ozdobenie:
- 1/2 balíčka svetlej polevy
- niekoľko jahôd
Postup:
1. Mandarínky necháme na sitku dobre odkvapkať, šťavu zlejeme a odložíme na ďalšie použitie.
2. Na prípravu cesta ušľaháme maslo alebo margarín, práškový cukor, pomarančovú kôru, soľ a vajcia do peny. Múku zmiešame s kypriacim práškom a preosejeme do vaječnej peny. Vmiešame 6 polievkových lyžíc mandarínkovej šťavy a citrónovú arómu. Cesto naplníme do tortovej formy, vymastenej a vysypanej múkou. Navrch poukladáme mandarínky. Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 50 minút.
3. Korpus necháme na kuchynskej mriežke vychladnúť. Po vychladnutí ho raz pozdĺžne rozrežeme. Na prípravu náplne prevaríme smotanu, hrniec odstavíme zo sporáka. V horúcej smotane rozpustíme čokoládu. Za častého miešania necháme vychladnúť. Keď začne hmota hustnúť, vyšľaháme ju do tuha.
4. Tretinu krému natrieme na spodnú časť korpusu, priložíme vrchnú časť a mierne pritlačíme. Zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty. Nožom urobíme na povrchu torty vlnky – chlpy čerta. Vytvarujeme nos, vytlačíme dve nosné dierky a tiež priehlbiny pre oči a ústa. Tortu vložíme do chladničky na dve hodiny stuhnúť.
5. Svetlú polevu rozohrejeme podľa návodu na obale. Vrchnú časť torty ozdobíme po obvode svetlou polevou, z ktorej vytvoríme aj oči. Rohy čerta vytvoríme z celých jahôd, ktoré zapichneme pomocou špáradiel do krému. Oči a ústa dotvoríme z plátkov jahôd.
Zobraz celú správu
rjedl
16. dec 2019
#recept PUNČOVE REZY
Dobrý večer, prosím máte overený recept ? Ďakujem :hugging:
Zobraz celú správu
bienennest
14. dec 2019
Tieto kokosky su pripravene len z 2 surovin su u nas doma absolutny trhak medzi vianocnymi pecivami, prve miznu vzdy este horuce z plechu. Su krasne makka zvnutra a optimalne sladke. A hlavne cela priprava trva asi 10min :wink:. #recept tu- https://recepis.sk/2018/12/14/kokosky-zo-salka/
Zobraz celú správu
bienennest
Správa bola zmenená 13. dec 2019
Kdo hlada salat, ktory aj zasyti, tomu odporucam tento vyborny salat z quinoa a cvikle. Quinoa je obilnina bez glutenu, preto sa casto zaraduje do jedalnicka pri bezlepkovej strave. Okrem toho je bohata na bielkoviny a spolu s cviklou (zdroj mineralov ako zelezo ci selen), tvoria mimoriadne zdravu kombinaciu. #recept tu- https://recepis.sk/2019/12/13/quinoa-salat/
Zobraz celú správu
bienennest
12. dec 2019
Makke mascarpone gulky. Moje deti velmi plnene sladke gulky noblubuju, vadi im teple ovocie vnutri. A tak u nas vznikli tieto krehke jemne mascarpone gulky, ktore chutia vyborne aj bez plnky. Kedze sme milovnici maku, tak u nas s cerstvo pomletym makom a maslom. #recept tu- https://recepis.sk/2019/12/12/mascarpone-gulky/
Zobraz celú správu
bienennest
11. dec 2019
Toto bezlepkove vianocne pecivo je povodom zo skandinavskeho Danska a vonia aj chuti krasne po marcipane. Jeho konzistencia je skor makksia a citronova poleva mu dodava dodatocnu aromu. #recept tu- https://recepis.sk/2019/12/11/bezlepkove-vianoc...
Zobraz celú správu
bienennest
10. dec 2019
Vela ludi je neistych pri tom, ako pripravit chrumkave pecene zemiaky. Pritom je to take jednoduche, netreba ich ani predvarat, ci prikryvat alobalom. Staci marinovat a potom piect. Vysledkom su zemiaky zvonku krasne chrumkave a zvnutra makkucke. #recept- https://recepis.sk/2019/12/10/pecene-zemiaky/
Zobraz celú správu
bienennest
8. dec 2019
Kdo oblubuje mak, tomu urcite zachuti aj toto krehke vianocne makove pecivo s lemon curd. #recept tu- https://recepis.sk/2019/12/07/makove-citronove-...
Zobraz celú správu
bienennest
7. dec 2019
Mamicka @monika494 ma poprosila vyskusat jedno tradicne vianocne pecivo z malty a dnes som sa s nim popasovala. Toto pecivo ma plnku z cukrovej melasy a netypicke maslove cesto, do ktoreho sa pridava voda. Toto ma prijemne prekvapilo skvelou elasticitou. Urcite sa oplati vyskusat. Je to recept bez vazenia. #recept tu- https://recepis.sk/2019/12/07/maltske-vianocne-...
Zobraz celú správu
bienennest
5. dec 2019
Verili by ste, ze do tychto keksikov sa pridava uvarene vajicko? Jedna sa o tradicne norske vianocne pecivo a vdaka uvarenemu zltku dostanu krasnu zltu farbu. Chutne aromaticke pecivo, ktore sa oplati vyskusat. #recept tu- https://recepis.sk/2019/12/05/norske-vianocne-p...
Zobraz celú správu
bienennest
4. dec 2019
Asi tak ako europske deti oblubuju nutellu, minimálne rovnako maju americké deti radi “peanut butter”, teda Arašídové maslo. V kombinacii s chutou cokolady je to vyborna dobrota, ktora je rychlo hotova. #recept tu-https://recepis.sk/2019/12/04/arasidove-kruzky/
Zobraz celú správu
bienennest
2. dec 2019
Kdo hlada univerzalne zakladne cesto na susienky, tomu odporucam vyskusat tento #recept - https://recepis.sk/2019/12/02/3-2-1-susienky/
Zobraz celú správu
Strana
Predošlá Strana
Ďalšia