slunce3
    23. jan 2020    Čítané 145x

    Grant spp 2013 a dnes

    Farebná záhradka - premena školského dvora MŠ Hnilecká 2013

    Projekt Farebná záhradka

    Ako dostáva školský dvor novú tvár.

         Pamätám si svoj prvý deň v škôlke, ako by to bolo včera, čo ma mama posadila do triedy. Sedela som chrbtom k oknu, pozerala na deti okolo seba. Mama mi dala do ruky hračku (skladacie lietadielko zo žuvačiek) a kým som sa spamätala bola fuč. Pani učiteľka Anička ma vzala na ruky a čtípancom v líci ma chcela pravdepodobne ukludniť, čo sa jej samozrejme nepodarilo.... :D   

         Volám sa Andrea Rakovská, pracujem v SPP. Som šťastne vydatá a máme s manželom krásnu 4 a pol ročnú škôlkarku.

    Školský dvor sa od mojích detských čias veľmi nezmenil.

    Držím sa hesla: ,,Kto neskúsi, nemá“

    Projekt Farebná záhradka vznikol na základe výzvy na predkladanie žiadostí  o zamestnanecký  grant z Nadácie SPP.

    ,,Jedným z programov, v rámci ktorých Nadácia SPP prerozdeľuje finančné prostriedky je Zamestnanecký grantový program. Jeho hlavným cieľom je umožniť záujemcom z radov zamestnancov spoločností hlavnej skupiny SPP sprostredkovať pomoc tam, kde si myslia, že je potrebná a kde bude najmä ich osobnou zásluhou dobre využitá.“ (Ivana Brezinská, Nadácia SPP, 2013)

      Preto som túto šancu nemohla nechať len tak plávať.

         Koncom roka 2012 sa ku mne dostala informácia o spustení zamestnaneckého grantového programu. V škôlke, ktorú dcéra navštevuje, som túto skutočnosť posunula predsedkyni - M. Čermáková Rodičovského združenia pri MŠ Hnilecká 2 v Bratislave. Spolu sme sa zhodli na tom, že školský dvor potrebuje zrenovovať.

        „Dlhodobým cieľom Rodičovského združenia je postupne revitalizovať dvor materskej školy tak, aby bol nielen pekný, ale hlavne funkčný a bezpečný pre naše deti.“ (Martina Čermáková, predseda RZ pri MŠ Hnilecká 2)

       Spoločne sme vypracovali projekt, ktorý som prihlásila do grantového programu. O pár mesiacov prišiel milý mail: ,,Žiadosť schválená“

         Gro projektu bola kúpa preliezky , na túto položku išlo najviac peňazí ako z príspevku nadácie SPP aj z peňazí RZ. Vhodného dodávateľa, zisťovanie cenových ponúk ako aj ďalšie  informácie som zbierala asi mesiac. Vhodného kandidáta sme vybrali s p. M. Čermákovou. Vyhral pomer cena : kvalita. A dokonca sme kúpili preliezky dve, čo nás veľmi teší.

    ,,Týmto by som sa chcela poďakovať p. Peter Kmeťo, www.dipal.sk za jeho (a jeho kolegom)  kvalitne odvedenú prácu“

         Ďalším dôležitým bodom bolo natretie oplotenia, kt. bolo z časti natrené minulý rok. Školka získala príspevok aj od nadáie Pontis. Dobrovolníci priniesli farby na interiér (steny) a aj na plot. Plot sa nám podarilo natrieť z 1/6 čo trvalo cca 20 ľudom 8 hodín.  Všetci sme boli zababraní od farieb. Makalo sa vo veľkom. Dostali sme občerstvenie od kucháriek a ako som zistila, rybacia nátierka chutí presne tak isto ako pred rokmi. Mňam.

    Túto aktivitu bude RZ spolu s rodičmi praktizovať ešte pár víkendov. Na čo sa ja osobne veľmi teším, lebo natieranie akéhokoľvek materiálu je pre mňa neskutočný relax. Pokupovali sa kvety, zemina, koše na dvor... No premena dvora bude stáť ešte veľa energie, času aj peňazí. Naozaj  ma teší, že som si zobrala na zodpovednosť, tento projekt. Nie je  nič krajšie, keď môžete spraviť niečo pre iných, spravte to! Hlavne keď vidíte za sebou výsledky, ktoré sú ocenené tými najúprimnejšími  ľuďmi – našimi deťmi.

    Chcem sa veľmi poďakovať všetkým, čo sa zapojili do realizácie. Hlavne Martinke Čermákovej a celému ,,škôlkárskému" personálu. A ďakujeme aj tete predavačke z teska, ktorá nám dala neskutočnú zľavu na zeminu. 🙂

         Tak isto sa chcem poďakovať ľudom z nadácie SPP za trpezlivosť ktorú s nami majú a za ich ťažkú ale krásnu prácu.

     „Tento projekt sa uskutočnil vďaka podpore Nadácie SPP.“

    www.nadaciaspp.sk

    Dnes 2020

    Už dosluhuje včelí úľ, do slúžila aj veľká drevená veža.... 

    Tieto 2 preliezky pôjdu dole cca 03/2020 

    Pretože v ďalšom článku sa dozviete že musia urobiť miesto novým 😉 

    Ale to až v ďalšom článku. 

    slunce3
    24. jún 2013    Čítané 0x

    Farebná záhradka - premena školského dvora MŠ Hnilecká

    Projekt Farebná záhradka

    Ako dostáva školský dvor novú tvár.

         Pamätám si svoj prvý deň v škôlke, ako by to bolo včera, čo ma mama posadila do triedy. Sedela som chrbtom k oknu, pozerala na deti okolo seba. Mama mi dala do ruky hračku (skladacie lietadielko zo žuvačiek) a kým som sa spamätala bola fuč. Pani učiteľka Anička ma vzala na ruky a čtípancom v líci ma chcela pravdepodobne ukludniť, čo sa jej samozrejme nepodarilo.... :D   

         Volám sa Andrea Rakovská, pracujem v SPP. Som šťastne vydatá a máme s manželom krásnu 4 a pol ročnú škôlkarku.

    Školský dvor sa od mojích detských čias veľmi nezmenil.

    Držím sa hesla: ,,Kto neskúsi, nemá“

         Projekt Farebná záhradka vznikol na základe výzvy na predkladanie žiadostí  o zamestnanecký  grant z Nadácie SPP.

    ,,Jedným z programov, v rámci ktorých Nadácia SPP prerozdeľuje finančné prostriedky je Zamestnanecký grantový program. Jeho hlavným cieľom je umožniť záujemcom z radov zamestnancov spoločností hlavnej skupiny SPP sprostredkovať pomoc tam, kde si myslia, že je potrebná a kde bude najmä ich osobnou zásluhou dobre využitá.“ (Ivana Brezinská, Nadácia SPP, 2013)

      Preto som túto šancu nemohla nechať len tak plávať.

         Koncom roka 2012 sa ku mne dostala informácia o spustení zamestnaneckého grantového programu. V škôlke, ktorú dcéra navštevuje, som túto skutočnosť posunula predsedkyni - M. Čermáková Rodičovského združenia pri MŠ Hnilecká 2 v Bratislave. Spolu sme sa zhodli na tom, že školský dvor potrebuje zrenovovať.

        „Dlhodobým cieľom Rodičovského združenia je postupne revitalizovať dvor materskej školy tak, aby bol nielen pekný, ale hlavne funkčný a bezpečný pre naše deti.“ (Martina Čermáková, predseda RZ pri MŠ Hnilecká 2)

       Spoločne sme vypracovali projekt, ktorý som prihlásila do grantového programu. O pár mesiacov prišiel milý mail: ,,Žiadosť schválená“

         Gro projektu bola kúpa preliezky , na túto položku išlo najviac peňazí ako z príspevku nadácie SPP aj z peňazí RZ. Vhodného dodávateľa, zisťovanie cenových ponúk ako aj ďalšie  informácie som zbierala asi mesiac. Vhodného kandidáta sme vybrali s p. M. Čermákovou. Vyhral pomer cena : kvalita. A dokonca sme kúpili preliezky dve, čo nás veľmi teší.

    ,,Týmto by som sa chcela poďakovať p. Peter Kmeťo, www.dipal.sk za jeho (a jeho kolegom)  kvalitne odvedenú prácu“

         Ďalším dôležitým bodom bolo natretie oplotenia, kt. bolo z časti natrené minulý rok. Školka získala príspevok aj od nadáie Pontis. Dobrovolníci priniesli farby na interiér (steny) a aj na plot. Plot sa nám podarilo natrieť z 1/6 čo trvalo cca 20 ľudom 8 hodín.  Všetci sme boli zababraní od farieb. Makalo sa vo veľkom. Dostali sme občerstvenie od kucháriek a ako som zistila, rybacia nátierka chutí presne tak isto ako pred rokmi. Mňam.

    Túto aktivitu bude RZ spolu s rodičmi praktizovať ešte pár víkendov. Na čo sa ja osobne veľmi teším, lebo natieranie akéhokoľvek materiálu je pre mňa neskutočný relax. Pokupovali sa kvety, zemina, koše na dvor... No premena dvora bude stáť ešte veľa energie, času aj peňazí. Naozaj  ma teší, že som si zobrala na zodpovednosť, tento projekt. Nie je  nič krajšie, keď môžete spraviť niečo pre iných, spravte to! Hlavne keď vidíte za sebou výsledky, ktoré sú ocenené tými najúprimnejšími  ľuďmi – našimi deťmi.

         Chcem sa veľmi poďakovať všetkým, čo sa zapojili do realizácie. Hlavne Martinke Čermákovej a celému ,,škôlkárskému" personálu. A ďakujeme aj tete predavačke z teska, ktorá nám dala neskutočnú zľavu na zeminu. 🙂

         Tak isto sa chcem poďakovať ľudom z nadácie SPP za trpezlivosť ktorú s nami majú a za ich ťažkú ale krásnu prácu.

     „Tento projekt sa uskutočnil vďaka podpore Nadácie SPP.“

    www.nadaciaspp.sk