paladia
    28. feb 2017    Čítané 83x

    Ako sme testovali Allergiku

    V jeden peký deň som si tu na Modrom koníku všimla výzvu na testovanie produktov Allergika. Samozrejme, že som hneď zareagovala. A prečo? Lebo ma dlho, celé roky trápi suchá pokožka na rukách, ktorá často popraská až do krvi a svrbí. Na tento stav mi nepomáhali žiadne krémy ani maste či balzamy predpísané alergológom a kožným lekárom. Na tvári sa mi po použití make-upu akéhokoľvek druhu vyhadzovali suché šupinaté miesta. Môjho syna zase trápili kožné reakcie na rôzne podnety od niektorých druhov stravy cez pracie prášky až po reakcie na chladné počasie. Vždy mal suchú a vydráždenú pokožku. Tak som si povedala, že týmto testovaním nemáme čo stratiť a prihlásila som nás. Na moje prekvapenie si nás aj vybrali a už krátko po oznámení, nám pán kuriér priniesol balíček troch produktov značky Allergika.

    Balíček obsahoval čistiacu emulziu, detský krém a balenie Sensitive Duo. 

    Čistiaca emulzia si veľmi rýchlo našla miesto medzi mojimi odličovacími prostriedkami a po pár dňoch sa stala jediným produktom, ktorý som na tento účel začala používať. Po vyčistení ostala pleť jemná, hydratovaná a na dotyk príjemne hebká, suché lišaje však boli stále prítomné, aj keď v menšom rozsahu. Po týždni sa dostavil výsledok, v ktorý som ani nedúfala. Najväčší problém, suché fľaky z tváre zmizli. Žiadne šupinky ani make-upom vydráždená pleť. Len hebká pokožka.

    Takže túto čistiacu emulziu odporúčam všetkým, ktoré nad ňou váhate. Stojí za to.

    Detský krém sme začali okamžite používať. Najmä na oblasť tváričky a špeciálne na líčka. Často aj ako  náhradu za krém do zlého počasia. Jemné zloženie a príjemná vôňa zabezpečili môjmu synovi ochranu pred nepriaznivými vonkajšími vplyvmi či už počasia alebo iných podnetov. Dokonalá ochrana a hydratácia. Po dlhom čase a boji s kožnými problémami môžem povedať, že maličký má pleť ako bábätko aj naozaj. A čo je najlepšie, že je tento krém vhodný už od prvých dní života. Škoda, že sme ho neobjavili skôr. 

    Duo Sensitive odviedlo najväčší kus práce. Neverila som, že existuje prípravok, ktorý by dokázal zachrániť moje ruky, zahojiť všetky rany a účinne zbaviť svrbenia. K tomuto zázraku prikladám aj fotodokumentáciu pred a po testovaní a určite samé uznáte, že je vidno obrovský rozdiel. Hlavne už nemám pocit napnutej a suchej pokožky, rany sú preč a nič mi už nespôsobuje bolesť.

    Z celého testovania je tento produkt pre mňa osobne TOP výrobok. 

    Ak by som mala zhrnúť skúsenosť s produktami Allergika, jednoznačne tento rad starostlivosti odporúčam všetkým, ktorí bojujú so suchou, podráždenou či atopickou pokožkou. Konečne sme našli produkty, ktoré v starostlivosti o podráždenú pokožku aj účinne splnia to, čo sľubujú a ešte trochu naviac. Zloženie, ktoré nedráždi, príjemná vôňa a pomer kvalita cena - všetko splnené na 100%.

    Ďakujem organizátorom, že sme mohli tieto produkty otestovať. Stali sa neoddeliteľnou súčasťou našej domácej kozmetickej výbavy. 

    nicinka0
    28. feb 2017    Čítané 79x

    Testovanie Allergika

    Prvýkrát vôbec, som sa zapojila do testovania  a som veľmi rada, že mi ALLERGIKA umožnila testovať jej výrobky. Zapojila som sa hlavne kvôli našej dcérke, ktorá má atopický ekzém auž sme skúšali naozaj všetko... Teda skoro ;)


    Liečba kortikoidmi nebola cesta, ktorou sme chceli ísť, pretože u kožnej nám zväčša namiešali takúto masť, preto sme hľadali rôzne krémy, alternatívy, oleje do kúpeľa.
    Naše deti, asi ako každé deti, sa veľmi radi kúpu, čo samozrejme "problém" ešte prehĺbilo, pokožka bola vysušená i keď sme ju vždy natreli /samozrejme penu do kúpeľa sme používali naozaj výnimočne, čo bolo najmä deťom veľmi ľúto/

    Keď som rozbalila testovací balíček, bola som veľmi prekvapená, keďže obsahoval 2x veľké balenie:

    • ALLERGIKA-Lipolotio Sensitive Body Lotion preventive 200ml
    • ALLERGIKA-Hydrolotio Sensitive Body Lotion acute 200ml balenie,
    • 1x ALLERGIKA Cleansing Fluid a
    • ALLERGIKA DERMIFANT- detský krém

    Po každom kúpaní sme večer začali nateriať ALLERGIKA - Lipolotio Sensitive a musím povedať, že ma konzistencia veľmi milo prekvapila, lebo sa veľmi dobre rozotierala a zanechala pokožku takú ako keby "zvlhčenú". Pridám obrázky nižšie, ako sme s dcérkou začínali a ako sme pokročili, pri pravidelnom natieraní, keďže asi po týždni raz denne nestačilo, pridali sme natieranie aj počas dňa, v podstate ako nám napadlo, ale snažili sme sa minimálne 2x denne, tým že dcéra si to predtým škriabala a toto jej to krásne upokojilo. 

    A pridávam fotky v podstate po 3 týždňoch - a rozdiel je viditeľný, veď posúďte ;) A to sme minuli zatiaľ len jedno 200ml balenie, čo je super, pri tak častom používaní. 

    Čo sa týka detskému krému na tvár, je tiež veľmi príjemný - hlavne na to rozotieranie, čo je pre mňa teda dosť dôležité, lebo pri niektorých výrobkoch sme s tým vyslovene "zápasili", alebo boli veľmi "riedke", v tomto prípade to bolo vyvážené, pretože naše deti neposedia :D Takže takto sa to aj im páčilo, že to bolo šup šup :D 


    A posledná mi do rany prišla čistiaca emulzia na tvar /niekedy som bola rada, že som sa v pokoji odlíčila, ak som si na to spomenula :D/


    - krásne očistila pleť na vatovom tampóniku, čiže make-up a nečistoty z celého dňa sa krásne "nachytali" na tampón a namiesto xy tampónov mi niekedy postačili len cca 4.
    Toto odporúčam na pleť a okolie oči - určite nie na oči, omylom som si pretrela - ale ja mám zas veľmi citlivé + je to tam napísané, že na oči nieeeee :D  Ale v podstate to je uvedené aj v popise, čiže na čo má slúžiť, na to slúži super, nebol pocit suchej pokožky 🙂 0%parfémov


    Ak môžem celé naše testovanie zhrnúť, tak lepšie sa nám asi stať nemohlo, testovanie som si nechala až takto nakoniec aby som to mohla celé zhrnúť a hlavne riadne otestovať a popridávať aj reálne fotky, lebo niekedy je lepšie raz vidieť ako 100x počuť.

    Určite ostaneme tejto značke verní, tým že dcérke pomáha, len treba trošku trpezlivosti a hlavne pravidelne natierať, nám sa výsledky dostavili cca do tých 3 týždňov. A budeme natierať aj preventívne po každom kúpeli a už pridávame aj penu, čomu sa deti vytešujú veľmi 🙂


    Ďakujeme ešte raz ALLERGIKE a prajeme veľa spokojných mamičiek a hlavne ich detičiek 🙂 Nám už konečne maličká spinká krásne aj v noci, bez toho, aby sa škriabala a s plačom budila 🙂  

    šťastné dieťa ♥ = šťastná mama ♥

    tinka_21
    28. feb 2017    Čítané 77x

    „Náhoda“ chcela, aby ALLERGIKA pomohla aj mojej dcérke

    ALLERGIKA, pár minút po zverejnení príspevku. Ani chvíľu som neváhala, a hneď som pripojila komentár, pretože s kožnými problémami sa boríme od narodenia mojej dcérky. Následne som už len sledovala množstvo pribúdajúcich komentárov a mamičiek, ktoré mali rovnaký záujem ako ja. A preto som ani len nedúfala, že práve ...JA... by som mohla byť medzi vybratými. Ale vlastne, na náhody neverím  Malo to tak skrátka byť, a dnes už viem prečo.

    Do testovania sme sa pustili hneď v prvý deň, keď nám kuriér priniesol balíček. Milo ma prekvapila už aj samotná veľkosť balení, ktoré sme dostali na vyskúšanie.

    Balíček obsahoval: 

    1)ALLERGIKA SENSITIVE DUO, ktoré pozostávalo z:

    "ALLERGIKA Hydrolotio Sensitive Body Lotion ACUTE" 200 ml

    "ALLERGIKA Lipolotio Sensitive Body Lotion PREVENTIVE" 200 ml

    2)"ALLERGIKA Cleansing Fluid“ 200 ml

    3)„Dermifant Kindercreme“ 100 ml

    "ALLERGIKA Lipolotio Sensitive Body Lotion ACUTE" 

    Prvým produktom, na ktorý som sa s nedočkavosťou vrhla, bola emulzia "ALLERGIKA Lipolotio Sensitive Body Lotion ACUTE", a to z dôvodu, že v tom čase sme sa opäť trápili so škaredými červenými fľakmi, ktoré boli prejavom atopického ekzému, a opakovane sa dcérke vracali, a to najmä na zadočku. Nepríjemne svrbeli, pri väčšom zápale boli ložiská červené, ohraničené, a najväčší problém bol v tom, že to bolo na miestach, kde sa pokožky dotýka spodná bielizeň, a o to viac to bolo pre dcérku nepríjemné. 

    Prvý dojem by som zhodnotila asi takto:

    •Dávkovanie prostredníctvom pumpy je veľmi praktické, navyše otvor je pomerne malý, čo hodnotím ako plus, lebo človek si tak dávkuje v malých množstvách podľa potreby, a nevyleje sa mu, príp. nevystrekne von väčšie množstvo krému než potrebuje, ako sa občas môže stať

    •Je bez parfémov – ale aj takéto výrobky majú svoju špecifickú vôňu, ktorá síce nie je výrazná, ale treba si na ňu istým spôsobom zvyknúť.

    •Rozotiera sa dobre, no keďže ide o emulziu pre riešenie akútnych stavov, je hustejšia, a tak pri roztieraní ostáva chvíľu biela vrstva na pokožke a treba ju opakovane vtierať.

    Nečakala som žiadne zázraky, v prvej chvíli som sa popravde skôr bála či nenastane nejaká alergická reakcia, alebo všeobecne reakcia dcérkinej pokožky na niečo nové, hoci je to krém vhodný pre alergikov, ale človek nikdy nevie... Pred spaním som jej ponatierala celý zadoček, v noci potrebovala íst na toaletu, a prvé čo som si potme uvedomila, bolo, že krém vytvoril na zadočku jemný ochranný film. Druhé prekvapenie, veľmi príjemné, prišlo ráno, keď začervenanie, ktoré sme predtým krémovali niekoľko dní a neúspešne, a vždy trvalo nejaký čas, kým sa to aspoň trochu skľudnilo, zrazu úplne zmizlo. Zostal len nepatrný fliačik ako po dávno zahojenej rane. Veľmi som sa tomu potešila, a tak sme intenzívne krémovali ďalej, aj všetky nové miesta už pri miernom začervenaní, ktoré sa objavovali, vrátane predlaktia na oboch rukách. 

    "ALLERGIKA Lipolotio Sensitive Body Lotion PREVENTIVE" 

    Kým som dcérku natierala ACUTE emulziou, ja som testovala variant PREVENTIVE. konzistencia redšia a jemnejšia, veľmi dobre sa rozotiera a ľahko sa vpije do pokožky. Mne sa atopický ekzém objavil na nohách a na krku. Zvlášť ťažké stavy bývali večer po osprchovaní, keďže teplá voda to vždy trochu zhorší. Emulzia pokožku skľudnila, začervenanie a svrbenie sa krásne strácalo každým dňom, a konečne som tak nemusela riešiť nepekné červené fľaky na krku, kde to každý vidí a každému tam padne zrak. 

    Vôňa je identická s ACUTE emulziou, dokonca dnes, keď som touto emulziou vynatierala už aj dcérku, ozvalo sa: „mmmm, ako pekne to vonia!“ 

    Emulziu som použila aj na začervenanú a zimou vysušenú pokožku rúk. Chcela som si hneď dať hrubšiu vrstvu, no veľmi rýchlo sa vpíja (zrejme to moje ruky potrebovali), tak sa mi to podarilo až na niekoľkýkrát, natiahla som si bavlnené rukavice a takto som dopriala pokožke rúk regeneráciu. Začervenanie aj napätie pokožky zmizlo. Od toho dňa som tento zábal opakovala každý druhý večer.

    „Dermifant Kindercreme“

    Tento krém je balený v tube. Využívali sme ho hlavne v mrazoch ako ochranný krém na tvár. Dcérke som ním párkrát, najmä počas veľkých mrazov, pred odchodom z domu natrela celú tvár. Výborne dcérke pomohol aj na začervenanie okolo úst, pokožku upokojil a do rána to vždy úplne zmizlo.

    Krém sa nevsiakol do pokožky, ale vytvoril na nej ochranný film, na ktorý sa však potom všetko možné prilepilo, takže krémovať sme sa museli až pred odchodom, keď už mala cez hlavu natiahnutý nákrčník. Krém je pomerne hustý, takže na malú detskú tváričku ho stačí naozaj nepatrné množstvo. Tento krém taktiež nie je parfemovaný, ale má svoju špecifickú vôňu, ktorá je dosť výrazná, pokiaľ sa krém dáva priamo na tvár. Zatiaľ čo pri emulzii vôňa dcérke nevadila, pri tomto kréme jej to už robilo problém, vrátane rozotierania. Takže na riešenie lokálnych problémov na tváričke je výborný, ale na pravidelné používanie by som zvolila niečo iné. Prekážala mi konzistencia (hustota, lepkavosť), a postupne nám obom s dcérkou aj výrazná vôňa.

    Krém sme využili dokonca aj na prsty nožičiek, z ktorých sa dcérke odlupuje pokožka. Pokyn lekárky bol len premasťovať mliekom, ktoré sme používali donedávna, ale nijak nepomáhalo, vyskúšali sme preto tento krém. Natrela som hrubú vrstvu, dala na noc ponožky. Nepomohlo na prvý raz, ale po pár razoch bola pokožka pekne zacelená aj na prstoch na nohách.

    "ALLERGIKA Cleansing Fluid“

    Na navlhčené ruky som si dala trochu čistiacej emulzie a rozotrela po tvári. Je veľmi jemná, nepení, vôňa mi takisto neprekáža. Mám problematickú pleť, a tak výrobky na čistenie pleti musím naozaj uvážene vyberať a skúšať. Milo ma prekvapil príjemný pocit hydratovanej pleti už len po umytí. Určite budem používať ďalej.

    Ďakujem Modrému Koníkovi aj obchodnej spoločnosti, že mi umožnili testovať produkty značky ALLERGIKA, o ktorých som sa dozvedela práve vďaka tomuto fóru. Svoje pozitívne skúsenosti s týmito výrobkami budem určite odovzdávať ďalej, a niekedy v budúcnosti zrejme siahnem aj po ďalších výrobkoch tejto značky. Už teraz pokukujem po šampóne, keďže dcérka má citlivú pokožku na hlavičke a takisto ju zvykne svrbieť.

    Ešte raz ďakujem!

    bandikovajana
    27. feb 2017    Čítané 77x

    Testovali sme Allergiku

    Dobrý deň, milí používatelia.

    Už niekoľko dní mám možnosť používať a testovať výrobky značky ALLERGIKA. V prvom rade sa chcem poďakovať za túto milú príležitosť a skúsenosť s testovaním, keďže ešte nikdy som takúto možnosť nemala. Veľmi ma potešilo, keď som si v prijatých e-mailoch našla gratuláciu, že ma vybrali na testovanie tejto značky kozmetiky. S počiatku mi názov bol cudzí a myslím, že som o ňom ani nikdy nepočula, no jeho účinky ma priam zarazili. Viac už k jednotlivým výrobkom.

    Výrobky značky ALLERGIKA:

    • ALLERGIKA - Detský krém Dermifant Kids Cream
    • ALLERGIKA - Hydrolotio Sensitive Body Lotion acute
    • ALLERGIKA - Lipolotio Sensitive Body Lotion preventive 
    • ALLERGIKA - Čistiaca emulzia Cleansing Fluíd

    ALLERGIKA - Detský krém Dermifant Kids Cream

    Tento produkt som mala možnosť skúsiť na mojej 6 ročnej dcére, je 2 mesiace po prekonaní kiahní, ktoré mala v dosť vážnom stave a na tele jej zostali jazvičky. Neustále sa sťažovala na svrbenie, aj keď už mala všetko dávno zahojené. Po kúpaní som jej začala telíčko natierať detským krémom Dermafant. Už po prvom aplikovaní sa jej pokožka krásne upokojila a bez škrabania zaspala. Dnes sa už vôbec nesťažuje na svrbenie a začervenanie spôsobené kiahňami.

    Krém má jemnú vláčnu konzistenciu, neutrálnu vôňu, dobre sa rozotiera, rýchlo sa vstrebáva a účinok je citeľný takmer okamžite po aplikácií.

    ALLERGIKA - Hydrolotio Sensitive Body Lotion acute

    Tento výrobok som spočiatku používala ja a moja mama, keďže obe sme mali veľmi suché až šupinaté ruky. Podľa návodu sme pochopili, že červené označenie ACUTE by malo slúžiť ako akútna pomoc pri problémoch s pokožkou. Jeho účinkom som bola priam ohromená i keď nie je určený výhradne na ruky. Skúsila som už množstvo krémov, či už telových alebo určených priamo na ruky, a výsledok bol vždy krátkodobý prípadne žiadny. Vôňu síce nemá podľa mňa žiadnu alebo možno takú nie príliž vábnu, možno by som to prirovnala ku koženým výrobkom. Zato ale jeho účinky ju ohromujúce. Ruky som mala krásne hydratované, jemne a na jeho účinky sme ani dlho nečakali. Pôsobil počas niekoľkých hodín i keď sa krém dávno vsiakol, ruky som stále cítila hydratované, no nie mastné alebo šmykľavé.

    ALLERGIKA - Lipolotio Sensitive Body Lotion preventive 

    Tento krém podobne ako Body Lotion-acute má prekvapil svojim obalom, respektíve dávkovačom. Oba majú veľmi praktický dávkovač, čo je u mňa osobne vítané. Veľmi jednoducho, jedným stlačením nadávkujete potrebné množstvo. Body Lotion-preventive používam po sprchovaní a hlavne po holení. Používam ho ako prevenciu aby moja pokožka bola zdravá. Je veľmi jemný, vláčny a citlivý k oholenej pokožke. Nohy mám po ňom hebké a príjemné na dotyk. Navyše má veľmi príjemnú a jemnú vôňu. Ďalšia z vecí, čo sa mi na tejto kozmetike páči je, že sa nielen rýchlo vstrebáva ale jej účinky pôsobia aj po jednoduchom opláchnutí rúk (nie mydlom). Ruky som cítila hydratované aj po dvoch opláchnutiach rúk.

    ALLERGIKA - Čistiaca emulzia Cleansing Fluíd

    Posledný produkt od Allergika, ktorý som testovala bola čistiaca emulzia. Pravdupovediac niekoľko dní som okolo tohto produktu iba v kúpeľni chodila a bola k nemu trošku odmeraná. Bola to pre mňa neznáma značka a keďže mám v poslednej dobe problém s pleťou, nechcela som veľmi experimentovať s ďalším výrobkom. Napriek tomu som si povedala, že na ruky má blahodárne účinky, skúsim teda aj tvár, veď nakoniec bola som vybraná na testovanie, tak som išla do toho. Najskôr som celkom nechápala ako mám tento výrobok používať, pretože také zloženie odličovadla som ešte nemala, ktoré by sa nanášalo na mokrý tampón, ale po pár aplikovaniach som si zvykla na jeho používanie. Tvár som mala po vyčistení a opláchnutí sviežu, hydratovanú a príjemné hebkú.  Vôňu by som povedala, že má takú natural - bez vône. Zloženie je redšie ako u iných prípravkov, ktoré som používala, ale dá sa zvyknúť aj na tento spôsob čistenia, pre mňa to však bolo "zdlave" čisté, keďže mám 4 deti veľký dom a času málo, večer som unavená a postup namočiť tampón naniesť emulziu vyčistiť pleť a ešte aj opláchnuť je síce jednoduché, ale keď si nanesiem odlíčovač a pretriem tvar je to pre mňa praktickejšie  Ale produkt odporúčam a hlavne na problémovú pleť. Zlepšenie na sebe som spozorovala zhruba po týždni.

    Na záver sa chcem poďakovať za príležitosť testovať tieto produkty, bolo to pre mňa niečo nové a vzhľadom na to, že som na materskej aj príjemné osvieženie dennej rutiny. Veľmi si vážim, že som mala to šťastie a mohla sa podieľať na tomto testovaní a dúfam, že som budúcim majiteľom tejto kozmetiky dostatočne pomohla pri výbere.

    Ďakujem a želám len pozitívne skúsenosti.

    andrea1010
    26. feb 2017    Čítané 56x

    Allergika forever 😉

    Allergika forever 😉


    Ahojte, moje meno je Andrea a náramne som sa potešila, keď si nás spoločnosť vybrala na test. Našu skromnú domácnosť tvorím ja, môj priateľ a náš milovaný prvorodený synček Jurko. Mňa trápia prišerne suché miesta hlavne v oblasti rúk, drahý od narodenia trpí atopickým ekzémom a čo čert nechcel, podedil to aj synček. Do testovania sme sa zapojili vsetci traja. Takže tu sú naše skúsenosti 😘

    Allergika čistiaca emulzia
    Toto bol test výlučne pre mňa, nedávala som tomu veľké šance, predsalen, takmer všetky hydratačné odličovače u mňa vždy zlyhali, ale... Prišlo obrovské prekvapenie, emulzia je krasne krémová, ale nie tuhá, skvelo očistí make-up a zjemní pokožku. Už po týždni užívania sa mi nerobili žiadne suché miesta na tvári. Na oblasť očí však z môjho pohľadu nie je vhodná, trošku ma štípali. Záver: Vrelo odporúčam.

    Allergika dermifant detsky


    Tento produkt ma spočiatku trošku sklamal, v prvý týždeň som mala pocit, že sa malému ekzém ešte zhoršil, no na moje počudovanie po týždni ekzém zmizol, ako??? Netuším, zázrak 😊 . S výsledkom som veľmi spokojná a malý tiež, konečne ho netrápi svrbivá koža, po troch týždňoch testovania môžem spokojne prehlásiť, že ekzém je nateraz preč. Je neparfémovaný, čo je u takých batoliat obrovskou výhodou, trochu mi prekáža konzistencia, osobne by som prijala jemnejšiu.

    Allergika telove mlieko acute


    Pre mňa top produkt celého balíčka, neparfémovaný, super konzistencia a zázračný. Keďže nie som v natieraní veľmi disciplinovaná, tak toto mlieko ma vždy zachránilo, chodí so mnou všade, účinok vidieť už po prvom použití, ruky som mala vláčne aj dlho po natretí, tohto sa už nikdy nevzdám. 😍


    Allergika telove mlieko prevent
    V tomto sa našiel môj mužíķ, on ma k disciplíne ďaleko bližšie, ako ja. Testoval pravidelne každý deň. Veľmi tomu neveril, ako typický chlap a navyše užíva už mnoho rokov kortikoidné masti. Ekzém mu síce úplne nezišiel, ale značne sa zmenšili ložiská, v natieraní pokračuje, nahlásil mi mierne zlepšenie a koniec pálenia a svrbenia, dokonca aj jeho ruky, ktoré roky pracuju po stavbách sú menej drsné, má veľmi dobré hydratačné účinky, opäť bez parfémov a jemná konzistencia. 😊

    Čo na záver dodať, Allergika ma milo prekvapila, určite si ju zakúpim aj bežne. Som nadmieru spokojná a odporúčam každej mame, ktorá už nevie, ako ďalej.

    Prajem Vám krásny deň a spoločnosti mnoho úspechov a spokojných zákazníkov 😘😘😘

    nikolet_89
    22. feb 2017    Čítané 252x

    ALLERGIKA - Krém, ktorý pomáha

    Úvodom by som chcela povedať, že som neverila, že existuje značka, ktorá naozaj pomáha na 100% a hlavne, nie tak rýchlo. 

    Mojim problémom sú ruky, ktoré hlavne v zimných mesiacoch začerveňajú, sú suché, pália a štípu. Taktiež počas roka po umývaní prípravkami na riady. Každá mama to pozná, patrí to ku každodenej práci nás žien i mužov.

    Môj syn má ekzematickú pokožku. Vyhadzujú sa mu suché, červené, drsné škrvny po telíčku, má 2,5 roka a v čase testovania, mal vyhodené miesto na riťke. Kým sme začali s touto značkou, prešli sme mnohými krémami nevedeli, sme sa toho zbaviť cca 2 mesiace. Teraz je už dobre 🙂 

    Dcérka má problémy hlavne za uškami. Takže som natierala aj ju s pozitívnym výsledkom.

    Rada by som Vám predstavila a čoto napísala o konkrétnych výrobkoch a naších dojmoch či postrehov.

    Testovali sme tieto výrobky značky ALLERGIKA:

    • ALLERGIKA - Detský krém
    • ALLERGIKA - Hydrolotio Sensitive
    • ALLERGIKA - Lipolotio Sensitive
    • ALLERGIKA - Čistiaca emulzia

    ALLERGIKA - Detský krém + Hydrolotio Sensitive

    Natierala som si ho ja na ruky 2x denne. Vždy ráno a večer. Niekedy aj počas dňa, keď som mala pocit, že sa mi ruky vysúšajú. 

    Synovi som natierala 3x denne, tváričku vždy, keď sme šli von, keďže pôsobí aj ako ochrana proti chladu a mínusové teploty boli túto zimu stále. Ruky som mu natierala 1x denne a riťku po každom prebalení. Keďže má plienky už len na spanie, tak to vychádzalo cca 2-3x denne. Krém sa veľmi dobre vpíja. Nesmrdí! Zanecháva pokožku vláčnu a príjemnú na dotyk. 

    Moje ruky pocítili zmenu už po prvých natreniach. Prestali ma štípať a bolieť tie malé ranky akoby potrhanej kože od vysušenia zmyzli. Po pár dňoch som mala ruky jemnejšie a po 2 týždňoch úplne bez príznaku alergie či ekzému. Prikladám foto.

    ALLERGIKA - Hydrolotio Sensitive

    Tento krém som natierala synovi každé ráno, presne ako je v príbalovom letáku a potom počas dňa približne 2-3x denne spolu s Detským krémom. Nevedeli sme sa zbaviť synovho ekzému niekoľko týždňov. Táto kombinácia krémov mu pomohla už po prvom týždni mu červené flaky bledli. Po pár dňoch sa prestal skrábať na riťke. Výrazne mu pomohli z jeho ekzémom. Pokožka mu po nich ostala vláčna a jemná. Krém sa veľmi dobre rozotiera je ako telové mlieko, z jedným stlačením máte na rukách dosť na pokrytie pomerne veľkej plochy detského telíčka. Takže vydrží ozaj dlho. My ho používame pár týždňov a máme minutú necelú polovicu. Takže aj cenovo sa oplatí. Dávám Vám fotky z jeho premenou.

    Tieto krémy som aplikovala aj dcérke za ušká. Zvykne mať suchú pokožku, ktorá sa až lúpe. Nieje pravidlom, že je začervenaná. Niekedy sú to fľaky, inokedy len šupiny. Preto som jej tento krém natierala 2x denne na miesta za uškami. A výsledok je 100%-ný. 

    ALLERGIKA - Lipolotio Sensitive

    Tento krém sa má aplikovať po kúpaní, sprchovaní či holení. Takže sme ho používali vždy len po sprche či kúpeli. Natierali sme ním celé telíčka. Nesmrdí, veľmi mi pripomína vônu uhoriek. Je jemný a vláčny. 

    Bola som prekvapená, že sa smie používať aj po holení. Tak som vyskúšala. Zvyknem sa holiť spravidla každé 3-4 dni, ako čas dovolí. Ihneď ako som natrela nohy krémom po holení ostali jemné, neboli začervenané a nesvrbeli ako obvykle. Keďže sa veľmi rýchlo vpíja do pokožky, tak som bola o to radšej. Nemám rada krémy, ktorými keď sa natriete ste mastné ešte "týždeň".  Určite ho budem používať pravidelne aj po minutí tohto testovacieho. 

    ALLERGIKA - Čistiaca emulzia

    Toto bol výhradne len môj produkt. 

    Dá sa využiť ako maska na tvár ale aj ako čistiaci prostriedok od make-upu či bežného znečistenia pokožky. Za môj život som prešla rôznymi prostriedkami, ktoré čiastia. No väčšinou som mala po nich pokožku drsnú, smradľavú či začervenanú - podráždenú. Túto emulziu som vždy aplikovala na vatový tampón a zmyla tvár, potom som opláchla vodou ako je v návode. Môžem povedať, že som veľmi spokojná, každú nečistotu zmyl a navyše mi ostala jemná pokožka, vláčna a nie podráždená. Jedinú vec na ktorú si treba dávať pozor, aby sa krém nedostal do kontaktu s očami, pretože trochu štípe.

    Masku som neskúšala, kedže musíte dať o niečo viac emulzie a ja to neznesiem, aplikovala som na kamarátke. Nechali sme jej 10-15min a potom sme zmyli. Povedala, že je to dobrý prípravok, pretože väčšinou po maskách nemá takú jemnú pokožku a má pocit akoby ju mala prilepenú o tvár. No s touto čistiacou emulziou nie 🙂 

    Nakoniec by som sa rada poďakovala za možnosť testovania tejto značky, ktorej ostanem určite verná. Neverila som, že nejaká značka je ozaj účinná tak rýchlo. Hlavne som veľmi rada, že je, ako ja hovorím čistá, že neobsahuje, farbivá, parabény atď.  ALLERGIKU budem odporúčať aj ďalej ako doteraz. Nech sa Vám stále darí a pomôžete aj iným, minimálne, tak ako mojej rodine.

    Ďakuje mama Nikoleta, syn Lukáško a dcérka Natali 

    lavazzake
    22. feb 2017    Čítané 121x

    Sušienky testovali Allergiku

    Už dlhšie som na koníkovi sledovala možnosť testovania rozličných výrobkov. Nezapájala som sa, pretože mi pri troch malých deťoch neostáva veľa času. ALE... Keď som zahliadla možnosť testovania výrobkov na suchú, ekzematóznu, atopickú pokožku, nezaváhala som a veľmi som dúfala.

    Nečakala som to, lebo mne sa takéto veci často nestávajú, ale koník mi po pár dňoch poslal správu, že som bola vybraná na testovanie. Nesmierne ma to potešilo. Môj manžel už niekoľko rokov zápasí s ekzémom na ruke, moje tri deti (6 rokov, 3 roky a 16 mesiacov) majú od narodenia problémy so suchými červenými fľakmi na rôznych častiach telíčka, v zime aj na líčkach. U prostrednej dcéry sa nanešťastie po očkovaní prejavili možné nežiadúce účinky a dostala reumu. V akútnej fáze má v podkolení, v lakťových jamkách, na stehienkach, rúčkach, krku obrovské suché červené mapy. Už som vyskúšala asi všetko na kúpanie/natieranie, čo je u nás dostupné. Jediné, čo zaberá, aj to len do času, sú kortikoidové maste a tie, z pochopiteľných dôvodov nemám veľmi "v láske".

    Na internete som si našla informácie o značke Allergika a vložila som do nej veľké nádeje.


    Dočítala som sa, že ide o nemeckú značku s 25 ročnou tradíciou. Ponúka množstvo výrobkov na citlivú a atopickú pleť, suchú pokožku a pokožku detí. Výrobky Allergika neobsahujú alergény, ktoré obsahuje bežná kozmetika a ktoré pokožke môžu škodiť, ako napríklad parfémy, farbivá, konzervanty či parabény. 


    Naopak, prostredníctvom svojich účinných zložiek ako pupalkový olej, alantoín, vitamín E, pantenol, sľubuje zmiernenie svrbenia, hydratáciu, ukľudnenie pokožky, hojenie rán, protizápalový účinok. Tieto informácie mi boli veľmi sympatické.

    Keď balíček došiel, obsahoval:


    1. Allergika Dermifant Detský krém
    2. Allergika Sensitive Duo
    3. Allergika Čistiaca emulzia


    Dermifant: 

    Moje tri malé supy sa zleteli a hneď chceli skúmať, skúšať. Tak som im otvorila detský krém Dermifant. Balený v kovovej tube a prepichovacím uzáverom. Je skutočne bez vône, ktorá by deťom mohla vadiť. Dá sa použiť na tváričku, telíčko aj na zadoček. Konzistencia je na prvý pohľad dosť tuhá, ale napodiv sa veľmi jednoducho roztiera, s prehľadom ho stolerovala aj prostredná, náš rodinný vrešťúň. Najhoršie boli líčka, všetky tri mali drsné, suché líčka, bežné krémy napomáhali, a tak sme skúsili Allergiku a deti mali do troch dní krásne, hladké, hebké líčka. Sama som tomu neverila, ale ako zázrak, nedá sa porovnať stav pred a po Allergike. Už som vyše polovicu krému "odčapovala" kamarátkam, lebo tie líčka videli pred/po a fakt neuveriteľné zlepšenie. Asi pred tromi dňami sa malinkej vyhodil na spánku ezkémik, netušíme z čoho, ale už je preč. Dermifant bez debaty ostáva súčasťou našej výbavy.


    Čistiaca emluzia:


    Toto je len môj výrobok. Deti sú na čistiacu emulziu ešte malé a manžel má veľmi mastnú pleť. Huraaa, pretože túto emulziu už nedám z ruky, je úžasná. Neobsahuje mydlo, takže pleť nevysúša, neobsahuje farbivá, parfémy ani konzervanty, zato perfektne hydratuje. Mám zmiešanú pleť, na jednej strane časť potrebujem odmastiť a na druhej sa mi, napr. medzi obočím lúpe suchá koža, takže bez krému to po sprche nedám. Táto čistiaca emulzia má konzistenciu pletového mlieka, nepení, takže ju netreba krvopotne vymývať z očí. Po opláchnutí mám pleť jemnú, hebkú, netreba mi krém, necítim pnutie, dokonca aj šúpanie zmizlo, na druhej strane mám ale vyčistenú aj T-zónu, neleskne sa. Z testovaných výrobkov je zatiaľ toto môj top.


    Sensitive Duo:


    Už som spomínala, že moje malé supy majú na niektorých miestach veľmi suchú pokožku, takže ich krémujeme po každom sprchovaní. Nemôžem povedať, že by z toho boli práve vo vytržení, občas sa nebránia, ak môžu pri krémovaní pomáhať, no keďže obyčajne používame mastný krém z tuby alebo riedke pleťové mlieko, natreté je kadečo, občas aj deti. V tomto sú mlieka skvelé. Sú balené s pumpičkou, čo veľmi oceňujem, jednak preto, že je to hygienické a jednak preto, že deti si môžu bezpečne dávkovať malé množstvá a nemám natreté všetko naokolo. 


    Konzistencia je výborná, ani riedka, ani prihustá, ľahučko sa natiera a výborne pomáha. Nepomohli nám na tie suché miesta ako Dermifant na líčka, ale pomohli určite viac ako bežné maste a krémy, ktoré bežne používame. 

    Ak to zhrniem, pred týmto testovaním som o značke Allergika nepočula, možno preto, že v lekárňach v okolí ju nemali a lekárka ju nespomínala. Po tomto testovaní sa stáva trvalou súčasťou našej domácnosti a odporúčam ju ďalej. Na to, že značka je cenovo dostupná, urobila omnoho lepšiu službu ako iné, omnoho drahšie značky. Ako nevýhodu vnímam, že sa nedá bežne kúpiť (aspoň nie v našom okolí). Mojím favoritom je jednoznačne Dermifant, ale skúsime objednať ďalšie výrobky a uvidíme, či ho niektorý prekoná. 

    Ďakujem Allergike a Modrému koníkovi, za možnosť testovania, bolo pre moju rodinu prínosné.

    Zuzka

    lalai
    20. feb 2017    Čítané 231x

    Allergika útočí 🙂

    Nečakala som zázrak na počkanie ani nevídane zlepšenie, viem s čím bojujeme (a nie len my). Ale dúfala som, verila, že možno zaberie, pomôže, zlepší.  Ak nie každému členovi rodiny, tak aspoň tým najmenším.

    Na čo daný krém slúži som sa dozvedela z obalu, ale bola som trošku v rozpakoch s čím začať, a tak som si najskôr preštudovala stránku Allergiky nech teda mám jasno.

    Naozaj som poctivo krémovala od prvého dňa a čakala na výsledky.

    Najmladší člen rodiny našťastie netrpí AE. No bojovali sme niekoľko týždňov s extrémne suchou a drsnou pokožkou v oblasti lakťa, predlaktia a tricepsu. Natierala som to pravidelne  kadejakými overenými prostriedkami od čistej modrej indulóny po kokosový olej, ale stále sa to nezlepšovalo. Allergiku som začala testovať hneď v ten deň ako nám ju doniesol kuriér.

    Kombinované balenie ALLERGIKA - HYDROLOTIO SENSITIVE a ALLERGIKA - LIPOLOTIO SENSITIVE

    S malou dušičkou som večer natrela dcére ruky s ALLERGIKA - SENSITIVE  DUO  Body lotions a to konkrétne s krémom s nápisom Preventive. 

    Vôňa neutrálna, bol jemný, vláčny, pekne sa rozotieral a vpil do pokožky. Ráno som neočakávala žiadnu zmenu, predsa len jedno použitie. Na moje prekvapenie zmena prišla. Dovolím si povedať, že maličká mala 70% - né zlepšenie oproti večeru. Keďže tie suché a drsné miesta neboli extrémne viditeľné, skôr na dotyk nepríjemné a suché, chytala som ruky z každej strany a neverila, že to predsa len zabralo. Takže som to teda začala natierať ráno a večer pravidelne každý deň. Do 3 dní ani stopa po suchej a drsnej pokožke. Hurá 🙂 Natierať som zatiaľ neprestala, pokračujem a vždy po sprchovaní jej rúčky natriem 🙂 Pomohol aj na líčkach, na ktorých mala, netuším aký, problém, netušil to ani lekár na kožnom... Predtým ako sme začali testovať, sme s tým bojovali asi 3 týždne a nemali sme veľké zlepšenie (pred a po aplikácii krému od Allergika - rozdiel 2 týždne). Po tejto skúsenosti môžem povedať, že u nás na suchú a drsnú pokožku 100% úspech.

    Syn je horší prípad máva AE + kožné ochorenie tzv. Folikulárna keratóza - keratosis pilaris - sú to také malé vyrážky zvyčajne na stehnách vpredu a tricepse, môj syn to má aj na líčkach. V zime horšie, v lete lepšie, máva to veľké percento populácie. Spolu s AE je to však dosť nepríjemná záležitosť. Na toto kožné ochorenie mu krém nepomohol, ale to som ani nečakala. No aj napriek tomu som mu tvár, ruky a nohy natierala každý deň, pretože máva pokožku suchú a takú šupinatú a takto bola aspoň jemnejšia a hydratovaná. Avšak, na miesta kde mal momentálne ložiská AE zabral vcelku slušne. Pekne ich stiahol a po pár dňoch ustúpili. Striedala som krém Preventive a Acute podľa toho v akom stave mal momentálne ekzém (pred a po - rozdiel 3 dni)

    Krém používal aj manžel na ruky pretože máva alergiu na chlad a pri nižších teplotách ma okamžite ruky suché a popraskané, hlavne medzi prstami, začervenané, niekedy má kožu až prasknutú. Tento stav to nezlepšilo na 100% ale zbavilo ho to pocitu svrbenia a kožu nemal takú tvrdú a napnutú.

    http://allergika.sk/allergika-sensitive-duo-200-ml.html

    Dermifant - DETSKÝ KRÉM

    Tento krém som skúsila raz na tvár, keď sme šli von a bolo pod nulou. Urobí pekný film na pokožke, čím ju ochráni pred chladom. V tomto smere super 🙂 Aj napriek tomu, že je bez parfémov, ma mierne odrádzala jeho vôňa (mne osobne nevoňal), a preto som ho používala potom už len pod plienku 🙂 A musím povedať, že tu splnil čo mal🙂

    http://allergika.sk/allergika-dermifant-detsky-krem-100-ml.html

    ALLERGIKA - ČISTIACA EMULZIA

    Táto záležitosť bola čisto moja 🙂 Problém suchej pokožky na tvári mám už, ani neviem ako, dlho. Chcela som rýchly efekt, a tak som to zobrala raz dva, používala som to ako čistiacu vodu aj ako hydratačnú masku 🙂 Neodporúčam odličovať oči lebo mňa veľmi štípali. Na zvyšok tváre super pozbieralo celodennú špinu a potom pekne hydratovalo. Osobne vidím také 80% zlepšenie, takže pokračujem v používaní a pevne verím, že to bude časom aj 100% .

    http://allergika.sk/allergika-cistiaca-emulzia-200-ml.html

    Musím poďakovať spoločnosti Allergika a Modrému koníku za možnosť testovať niečo nové a hlavne za to, že to pomohlo. Nemuselo na všetko, ani som to nečakala a aj keby to pomohlo len dcérke na ruky, už to by som brala ako veľký úspech. Za nás môžem odporučiť hlavne kombinované balenie ALLERGIKA - HYDROLOTIO SENSITIVE a ALLERGIKA - LIPOLOTIO SENSITIVE úplne na všetko od suchého, drsného, popraskaného až po AE 🙂

    Ženy, vy alebo vaše detičky, ktoré trápi suchá, citlivá alebo atopická pokožka, prezraďte nám, ako s týmto problémom bojujete? Každej, ktorá odpovie, pošleme 3 srdiečka. 🙂

    Ak hľadáte niečo nové, čo je vyrobené bez kompromisov, čo obsahuje štúdiami dokázané účinné látky a drží niekoľko certifikátov, vyskúšajte zavítať sem: http://www.allergika.sk/

    #test_allergika

    konik_testuje
    22. jan 2017    Čítané 7403x

    Vaše skúsenosti s ALLERGIKA

    Ako sme spomenuli minulý týždeň, spúšťame pre vás možnosť testovať kvalitnú nemeckú medicínsku kozmetiku ALLERGIKA, ktorá je stále zdokonaľovaná farmaceutmi, dermatológmi a alergickými pacientmi.

    Jedinečnosť tejto kozmetiky je postavená na piatich pilieroch, ktoré tvoria filozofiu samotnej spoločnosti. Sú to - Výrobná receptúra bez kompromisov, použitie overených účinných látok, galenické formulácie prispôsobené pokožke, porfólio produktov “od hlavy po päty”, certifikovaná kvalita výroby a surovín.

    Ak vás trápi suchá, citlivá, atopická pokožka alebo ekzém,  čítajte ďalej, toto je presne pre vás.

    Čo testujeme:

    ALLERGIKA - SENSITIVE DUO - telové mlieka poskytujú dvojitú ochranu pre svrbiacu a podráždenú atopickú kožu, ktorá je vyrábaná vo farmaceutickej kvalite a je dermatologicky testovaná na atopickej koži. V balení sa nachádzajú dva produkty. Prvým je ALLERGIKA- Hydrolotio Sensitive, ktorá je obzvlášť vhodná na základnú liečbu akútne svrbiacej, podráždenej pokožky. Obsahuje 10% glycerínu (intenzívne hydratuje) 2% polidokanolu (výborne potláča svrbenie) a 18% lipidov. Má schopnosť upokojiť pokožku a zmierniť jej svrbenie. Druhým prípravkom je ALLERGIKA - Lipolotio Sensitive, ktorá je vhodná na preventívnu dlhodobú starostlivosť a predchádzanie svrbeniu. Obsahuje 10% glycerínu, ktorý intenzívne hydratuje, bisabolol (pôsobí protizápalovo), vitamín E a 26% podiel lipidov.

    Pri akútne podráždenej a svrbiacej pokožke sa odporúča nanášať na pokožku ALLERGIKA - Hydrolotio Sensitive viackát denne. Po ústupe akútneho zápalu a svrbenia sa odporúča používať ALLERGIKA- Hydrolotio Sensitive ráno a ALLERGIKA - Lipolotio Sensitive večer. Na dlhodobé ošetrenie atopickej pokožky v kľudovom štádiu na prevenciu svrbenia používajte ALLERGIKA - Lipolotio Sensitive ráno a večer.

    Obe telové mlieka sú vhodné aj pre deti od prvého dňa života. ALLERGIKA - Sensitive Duo neobsahuje minerálne oleje, dráždivé látky ako parfémy, alkohol, farbivá, konzervačné látky, parabény, prírodné alergény, konzervanty a ani 328 najčastejšie sa vyskytujúcich alergénov.

    ALLERGIKA - DETSKÝ KRÉM - tvorí základnú starostlivosť o pokožku na prevenciu svrbenia a zápalu od prvého dňa života. Prírodný 20% pupalkový olej posilňuje kožnú bariéru, zjemňuje kožu a predchádza svrbeniu a zápalu. Bráni vzniku plienkovej dermatitídy a chráni pokožku tváre pred chladom. Obsahuje tiež 5% glycerínu, ktorý  intenzívne hydratuje a regeneruje pokožku. Je vytvorený na lipofilnej báze, to znamená, že ho tvorí emulzia vody v oleji a podiel lipidov je až 41%. Neobsahuje parfémy, farbivá, konzervanty, parabény a prírodné alergény.

    ALLERGIKA - ČISTIACA EMULZIA – pravidelné čistenie pleti je veľmi dôležité, najmä ak máte suchú, citlivú, atopickú alebo pokožku tváre, ktorá sa ľahko podráždi. Aby čistenie pleti bolo naozaj dôkladné a pleti prospešné, musíte dodržiavať pravidelnosť a očistiť ju nie len večer, ale aj ráno po zobudení. Ultra jemná a nevysušujúca čistiaca emulzia ALLERGIKA odstraňuje nečistoty, make-up, krémy a šupinky bez podráždenia pokožky vďaka svojmu výnimočnému zloženiu. Má vyvážené pH a neobsahuje povrchovo aktívne látky ani mydlá, minerálne oleje, alkohol, parfémy, farbivá, konzervačné látky, parabény, prírodné alergény a ani 328 najčastejšie sa vyskytujúcich kontaktných alergénov. Je vhodná na pravidelné používanie. Navyše obsahuje glycerín, ktorý pri čistení tváre a okolia očí pokožku optimálne hydratuje a preto ju môžete použiť aj ako hydratačnú masku – nechajte pôsobiť 10 minút a potom dôkladne opláchnite.

    Koho hľadáme:

    Pre toto testovanie hľadáme 10 žien, ktoré majú suchú, atopickú alebo citlivú pokožku, a ktorého dieťa alebo deti trpia atopickým ekzémom.

    No predovšetkým hľadáme mamičky kreatívne, také, ktoré majú dobré nápady a chcú si týmto testom uľaviť od problémov, ktoré ich denno-denne trápia.

    Ako sa zapojiť:

    Zapojíte sa komentárom pod týmto článkom. V ňom okrem dôvodu, prečo by ste mali byť vybraté, aj uvediete, ktorý problém vás trápi. Máte atopickú pokožku vy aj vaše dieťatko? Alebo máte suchú a citlivú pokožku a doma malého atopika?

    Čas na napísanie komentára máte do nedele 22. 1. 2017. Pamätajte, že pútavejší komentár zaujme viac. 🙂

    Ak sa chcete dozvedieť viac, prečítajte si článok o projekte Vaše skúsenosti so značkou. Ak nám chcete povedať, čo by ste rady testovali, pozývame vás do oficiálnej skupiny o testovaní na koníku.

    Krásny deň vám praje konik_testuje!

    Svrbenie, suchá pokožka, šupinky, ekzém… Je naozaj veľa toho, čo dokáže trápiť pokožku alergikov.

    Ak patríte medzi nich vy alebo vaše deti, vieme, že ste vyskúšali už všetko možné aj nemožné, aby ste si dopriali aspoň trochu úľavy.

    Už budúci týždeň vám predstavíme produkty nemeckej značky ALLERGIKA, ktoré boli vyvinuté a sú neustále zdokonaľované v úzkej spolupráci farmaceutov, dermatológov a samotných alergických pacientov.

    Pýtame sa vás, za 5 srdiečok, čo znamená výrobná procedúra BEZ KOMPROMISOV, ktorá sa používa vo výrobkoch ALLERGIKA?

    Pomôcku nájdete na: http://www.allergika.sk/

    #test_allergika