carmen238
    20. aug 2017    Čítané 341x

    Úžasné CROCCO koláčiky 🙂

    Veľmi som chcela testovať tieto koláčiky a neviem ani opísať radosť z toho, keď som prečítala IP o tom, že si ma na testovanie vybrali. Takže, Modrý koník a MINIT Slovakia, patrí vám moje veľké ĎAKUJEM. Nevedela som sa dočkať kedy k nám balíček docestuje a v deň termínu som robila veľké prípravy a preorganizovala náš mraziak, aby som mohla koláčiky udomácniť 🙂

    Pripravené pre koláčiky

    Už sú doma 

    Dočítala som sa, že firma MINIT SLOVAKIA, spol s.r.o. , ktorá tieto skvelé koláčiky vyrába, je na trhu už 17 rokov, pôvodne ako koláčiky FORNETTI. Tieto koláčiky som si vždy kupovala, keď som niekam cestovala, lebo na cestu sú skvelé. Vždy som si kúpila plné vrecko a vždy to najväčie. Dlho som hľadala nejakú náhradu, aby som si ich mohla kedykoľvek upiecť aj doma. V obchodoch ich nájdete viac druhov, ale väčšinou ich treba po vybratí z mraziaka nechať chvíľu nakysnúť a chuťovo to tiež nebolo ono.

    Tieto koláčiky CROCCO sú však úplne iné a to nielen tým, že pri ich príprave ich netreba nechávať na plechu kým nakysnú, ale hlavne chuťou. Tak ako aj samotný koláčik po upečení chutí výborne, tak aj plnky, ktoré koláčiky obsahujú. V ponuke nájdete koláčiky sladké - jahodové, marhuľové, malinové, čokoládové, nugátové a slané - škvarkové a syrové pagáčiky. Na ich prípravu nepotrebujete veľa času, ja som si to dokonca stopla a príprava koláčikov na  jeden plech (cca 16 ks) mi zabralo 2 minúty a to  ich dokonca ukladám podľa druhu, viď foto 🙂 

    Prvé sme testovali koláčiky malinové, jahodové, marhuľové a nugátové. 

    Tu je výsledok:

    Rúru som si predhriala na 180°C, vložila plech a sem tam pozrela ako sa budú piecť. Počas pečenia krásne narástli a začali naberať tú správnu farbu. Vôňa pečených koláčikov sa šírila po celom dome. Bola som veľmi zvedavá na chuť, keďže vzhľad a vôňa ma potešili. Na ochutnávanie sme boli traja - ja, synček Tobias a manžel. Dcérka má len pol roka a na takéto dobrotky si ešte chvíľu počká 🙂

    Výsledkom prvého testovania bolo, že nám koláčiky chutili a hlavne najmenšiemu ochutnávačovi, ktorý je v jedle vyberavý.  Koláčiky boli jemné, nadýchané, mäkkučké a hlavne chutné.

    3.8. sme oslávili 4 krásne roky ako manželia a pri tejto príležitosti som spojila príjemné s užitočným a upiekla som  slané pagáčiky syrové a škvarkové, ktoré sa k červenému ríbezľovému vínku výborne hodia. Škvarky ja nejem, ale koláčiky som ochutnala a chutili mi, syrové boli tiež výborné.

    Tieto koláčiky sú skvelé. Poznáte to, keď vám niekto z priateľov alebo rodiny zavolá či ste doma, že prídu na kávičku? To je ešte ten lepší prípad lebo niekedy už len zazvoniapri bráne. V prvom aj druhom prípade je veľmi dobré mať v zálohe tieto koláčiky, ktoré máte upečené raz dva alebo za 15 minút 🙂 Kým sa koláčiky piekli, ja som stihla spraviť kávu pre návštevu , chvíľu s nimi posedieť a ani som sa nenazdala a koláčiky boli hotové. Návšteve veľmi chutili a ku kávičke sa výborne hodili. Dokonca ich oslovili natoľko, že až prídeme na návštevu mi k ním tak tam vraj na revanž budú čakať na nás.

    Toto bola zase chvíľka iba pre mňa 🙂 Poznáte to, deti spia, manžel nie je doma a zrazu si v tej radosti spomeniete, že je čas na kávu a koláčiky ku káve nesmú chýbať.

    Keď sa vyberiete na výlet a čaká vás dlhšia cesta autom, na cestu sú ako stvorené a tak sme si ich spolu so synčekom napiekli. Kým sme dorazili do cieľa nášho výletu, bola dóza prázdna. 

    A ako by som zhodnotila testovanie koláčikov? Jednoznačne majú u nás doma v našom mraziaku svoje miesto a hneď ako sa tieto určené na testovanie minuli tak sme kúpili ďalšie a určite opäť kúpime ďalšie.

    Nesmú u nás chýbať keďže sú:

    - skvelé pre nečakané návštevy,

    - len tak ku káve ak máte chuť na sladké, prípadne slané,

    - výborné na cestovanie, len pozor treba ich napiecť viac keďže sa rýchlo míňajú,

    - príprava je jednoduchá,

    - upečené sú za 15 minút,

    - široký výber príchutí - my sme testovali 5 balení sladkých a 2 balenia slaných.

    Ja by som uvítala aj pizzové koláčiky, ktoré milujem.

    Ešte raz sa chcem v mene našej štvorčlennej rodinky poďakovať, ĎAKUJEME  a CROCCO milujeme 🙂 

    Ak ste ich ešte nevyskúšali, tak to treba napraviť lebo neviete o čo prichádzate...

    katarinacierna
    17. aug 2017    Čítané 200x

    CROCCO - nemusíte sa vedieť obraciať v kuchyni aby ste si napiekli čerstvé dobroty

    Dostali sa nám do rúk na testovanie koláčiky, koláčiky CROCCO od firmy MINIT Slovakia. Veľmi som sa potešila.

    Nečakaná návšteva?

    Dlhé leňošenie v posteli?

    Všetko to je v poriadku, pokiaľ máte v mraziaku schované CROCCO. S nimi vás nič neprekvapí. Ja nie som ten typ, ktorý by rád trávil v kuchyni celé dni a prplal sa s cestom a podobne. U nás maximálne štrúdľa z lístkového cesta, či nejaký hrnčekový koláč a to je všetko.

    V obchodoch preto siaham po mrazených croasantickoch, lebo s tým nie je veľa roboty. Avšak vždy keď ich chcem piecť musím ich nechávať na plechu cca 2-2,5 hodinky kysnúť. A tu sa dostávame k tej najväčšej výhode CROCCO, keďže rovno z mraziaku putujú na plech a do trúby. Keď kupujem deťom croasanty, sú naplnené tak ani nie na polovicu. Preto ďalšia výhoda CROCCO je, že tieto koláčiky sú také naplnené, že po upečení vám aj čokoláda z nich trčí.

    Na testovanie sme dostali balíček, ktorý obsahoval syrové pagáčiky, oškvarkové pagáčiky, nugátové a jahodové croissanty, marhuľové, malinové a čokoládové koláčiky.

    Výrobca uvádza  - piecť 15 minút pri 185°C. Keďže nemáme všetci rovnakú trúbu môže to byť +- 5 minút. Nám úplne stačilo 15 a mali sme ich prepečené  chrumkavé. Veľakrát som sa pozabudla že niečo pečiem, no ich výrazná vôňa mi ich vždy pripomenula.

    Malinové ma prekvapili najviac. Už počas otvorenia balíčka vás môže omámiť vôňa čerstvých malín. Cítila som sa ako v lese. Potom bol druhý šok, keďže moje deti sú viac-menej čokoladové, na prekvapenie im malinové strašne chutili. Cesto je nadýchané, mäkké a decentne sladké.

    Jahodové už síce nemali takú výraznú vôňu, no chuťovo im nič nechýbalo.

    Marhuľové sú po upečení nadýchané, krehké a chrumkavé. Každý jeden kúsok je bohato naplnený sladkou marhuľovou náplňou. Avšak aj napriek príjemnej chuti, nás ohúrili najmenej.

    Zabudla som ich žial odfotiť, keďže sa rýchlo zjedli a mne ostal jeden jediný kúsok:/

    Čokoládové  a nugátové boli a aj ostanú u nás doma top! Už keď ich dávate na plech, vidíte ako čokoládka z nich vykúka. A po upečení to je lahoda pre mlsné jazyky. Určite to je jedna z chutí, ktorej ostaneme verní.

    Syrové pagáčiky - poznáte to... Vonku je teplo a dať si vychladené pivko je najlepšie osvieženie. Myslela som, že syrové pagáčiky budú ideálna voľba k pivku v tomto teple, no myslím, že názov syrové iba prešlo okolo toho pravého významu. Keďže sme ich testovali ako posledné, boli veľkým sklamaním oproti ovocným (ktoré boli až preplnené svojimi príchuťami), pretože syr tam teda chýbal úplne.

    Oškvarkové pagáčiky nás naopak potešili. Boli nadýchané ako od babičky. Treba ich zjesť ešte teplé, lebo potom to už nie je ono. K vínku či pivku, úplne ideálne!

    Menšie zhrnutie: Netreba nič rozmrazovať, netreba nechať nič kysnúť. Stačí vám 15 minúť a máte sladké a slané dobroty čerstvé ako z pekárne rovno na stole. A čo je viac, ako potešiť deti čertvými dobrotami. U nás v rodine si isto svoje miesto našli. Nie preto že sme ich testovali, ale preto, že naozaj ich príprava je jednoduchá.

    5esicko
    16. aug 2017    Čítané 191x

    Testovanie chutných malých mňamiek, koláčikov CROCCO

    Priznám sa, že na testovanie koláčikov CROCCO od spoločnosti MINIT Slovakia som sa prihlásila z dosť sebeckých dôvodov :D Momentálne som v očakávaní druhého potomka a hádam nemusím žiadnej mamičke vysvetľovať aké pocity vo mne vyvolala výzva zapojiť sa do testovania 🙂 A tak som sa zapojila, bola vybraná a tešila sa na najkrajšie 2 týždne s koláčikmi Crocco 🙂 A ako to celé dopadlo?? Dozviete sa o chvíľu...

    Poznáte ten pocit, keď čakáte na niečo, po čom veľmi túžite, neviete sa dočkať, vyzeráte kuriéra z okna a každá minúta sa zdá byť nekonečná? Presne také pocity som mala ja, keď som očakávala kuriéra s koláčikmi CROCCO 🙂 Čakala som a čakala a dočkala som sa 🙂 Kde sa vzal, tu sa vzal, pred dverami kuriér stál.

    Skôr, než som sa stihla pokochať pohľadom na koláčiky, vrhla sa na ne moja malá pomocníčka Šarlotka,  vôbec jej neprekážalo, že balík koláčikov vážil tretinu jej váhy (7 balíčkov po 500g koláčikov) a ledva ho uniesla... Darmo, je to moje dieťa, vie, čo je dobré 😉 Testovali sme 7 druhov (príchutí) koláčikov, ktoré na svoju chvíľku slávy čakali v mrazničke, kým som sa nerozhodla ich upiecť.

    Koláčiky CROCCO som poznala už predtým, už pár krát som si ich kúpila, keď ma prepadla chuť na sladké. Zvyčajne si niečo upečiem, ale keď je vonku vyše 30 stupňov, nosím so sebou niekoľko tehotenských kíl navyše a pod nohami s mi motá jedno malé šidlo, posledné čo sa mi chce, je stáť hodiny v kuchyni a vypekať koláče 😉 (ale inak pečenie milujem, fakt vážne!) Takže som ocenila informáciu výrobcu o tom, že celý proces prípravy spočíva v príprave plechu na pečenie, následného výberu príchute koláčikov, na ktoré máte práve chuť a potom pozor, príde tá "najťažšia" časť- 15 minútové čakanie na výsledok 🙂 Z vlastných skúseností som poznala iba čokoládové a marhuľové koláčiky, neviem prečo, ale tieto mi chutili, a tak som ich kupovala stále dokola bez toho, aby som dala šancu aj iným príchutiam...

    Vďaka MINIT Slovakia ale prišiel čas na zmenu 😉

    Priznám sa, nie som ktovie aký schopný fotograf a najmä väčšinou niečo skonzumujem skôr, než to stihnem odfotiť, ale pár momentov z pobytu koláčikov v našej domácnosti sa mi predsa len podarilo zachytiť 🙂

    Ako prvé sme testovali oškvarkové pagáčiky pri príležitosti návštevy mojich rodičov. Chcela som spraviť radosť mojej mame, keďže som jej viezla aj vnučku na stráženie a potrebovala som ju "podplatiť"... No a čo, veď vieme, aké sme vďačné za babky/dedkov, treba sa im za snahu pomôcť (a neprísť o zdravý rozum pri deťoch) občas revanšovať 😉

    A veruže to babka ocenila, po náročnej vychádzke s vnučkou neprotestovala ani na minútu, keď som sa ponúkla, že niečo upečiem (myslela že sa vychytím, vytiahnem kuchársku knihu a začnem vypekať ktovieaké zložité recepty, haha 🙂 ) O to väčšie bolo jej prekvapenie keď o niekoľko minút stáli na stole oškvarkové pagáčiky.

    Musím priznať, že na prvý raz sme neupiekli všetky naraz a dobre sme urobili, lebo ďalšie pečenie dopadlo lepšie. Ide o to, že na všetkých COROCCO koláčikoch sa uvádza čas pečenia 15 minút, no tieto pagáčiky po 15 minútach podľa môjho názoru ešte neboli celkom dopečené... No netušila som, aký čas im ešte dopriať a pri behaní za mojim šidlom sa stalo, že ďalšie 4 minúty, ktoré strávili v trúbe, už boli asi na ne príliš (viď foto). Pri druhom pokuse s pagáčikmi sme sa už poučili 🙂 Ale stále trvám na tom, že týmto pagáčikom asi treba dopriať dlhší wellness v trúbe 🙂 Reakcia maminy bola ako som aj očakávala- nadmieru veľká spokojnosť. Pagáčiky boli chrumkavé, chutili po oškvarkoch a sem tam sa aj nejaký ten oškvarok ukázal v pagáčiku.

    Ďalšia časť testovania bol záťažový test počas víkendovej brigády v rodine, kedy sme napiekli viacero druhov koláčikov a odniesli ich na testovanie širšej rodine (asi 8 ľudí). Spočiatku bola misa s koláčikmi plná, ale o pár minút už po nich ostala iba vôňa 🙂 Väčšinu osadenstva tvorili chlapi a hoci som si myslela, že koláčiky nebudú pre nich to pravé orechové (radšej asi "schnitzel" než malý jahôdkový croissant), boli milo prekvapení a zlupli koláčiky na pár hryzov 🙂 Tu nastala aj moja príležitosť ochutnať iné príchute, než tie, ktoré mi už boli známe.

    Aaaach, príchuť NUGÁT je moja absolútna srdcovka.

    Ako dobre, že sme neupiekli všetky, ale iba "vzorky" a ešte mi ostali doma v mrazáku nugátové (jupiiiii!!!) Áno, jasné ako čokoládové sú fajn, ale ten nugát, ten nugát... Bez komentára 🙂

    Tiež som si pochutila na marhuľových, ale chuť ma neprekvapila, keďže som ich už poznala. Malinové sú tiež mňam mňam, hoci malinové potraviny, sladkosti atď nepatria medzi moje obľúbené 🙂 Trošku som bola sklamaná z jahodových, taký pekný rohlíček navonok, ale aj s manželom sme sa zhodli, že sme čakali viac. Aspoň tak dobrú ovocnú príchuť ako mali marhuľové a malinové, tieto jahodové sa im nevyrovnali. To však neznamená, že neboli chutné, len skrátka každý máme svoj rebríček hodnôt a v mojom jahody nehrajú prím 🙂

    Takže:

    • nugát- WOW!
    • čokoláda- bomba
    • marhuľa- z ovocných top
    • malina- veľmi dobrá
    • jahoda- mohla by byť viac "jahodová"
    • oškvarky- mňamííí

    No a ako rátam, tak rátam, chýbajú ešte syrové pagáčiky 🙂 A teraz prichádza moment,  kedy musím koláčiky CROCCO opäť právom pochváliť. Najprv množstvom koláčikov v balení. Po otvorení balíčka sa mi zdalo, že je ich tam taaakto veľa v porovnaní s inými príchuťami 🙂 Sú menšie, takže do 500g baleniaa sa ich zmestí viac (aleluja, viac sa mi ujde!). Po upečení boli krásne chrumkavé, syrové a hlavne presne také veľké, aby sa zmestili do úst ako také chutné jednohubky. Mne osobne ulahodili viac ako oškvarkové, ale ako sa vraví, sto ľudí, sto chutí.

    Keď už som mala všetky príchute otestované, nadišiel môj čas. Manžel v nedohľadne, dieťa spí, v mrazáku plno koláčikov, ktoré čakali iba na to, kedy príde ich chvíľa a mohla som si vybrať a upiecť príchuť akú chcem!!! A tak som úplne barbarsky zjedla takmer plný plech týchto malých rozkošných koláčikov... Ale keď im sa nedalo odolať...

    A vysvetlite to aj drobcovi v bruchu keď má na ne chuť, tss... Vlastne to on za to môže! Nebanujem ani jediný koláčik, ktorý som potajme v noci zlupla 🙂 (PS: urobila by som to tak znova 😉 )

    Ako spolukritik sa najlepšie uživil práve pán manžel a vždy ochotne pomáhal pri degustácii koláčikov 🙂 Aj on označil za top príchuť nugátovú a ďalej už to ani veľmi neriešil (ako každý chlap, hlavne, že sa to dá zjesť a je to dobré 🙂 )

    A nesmiem zabudnúť spomenúť ani malého degustátora Šarlotku, ktorej bolo šuma fuk, čo je vnútri koláčikov a ktorý si vyberie, šrotovala ich rad radom 😀 Ako správne dieťa do každého zahryzla a podala mi ho so slovami "hamii mamii", akože ho mám dojesť, lebo ona si chce vziať ďalší 🙂 Ale mamii to vôbec neprekážalo, opäť raz, ostalo viac pre mňa 😉

    Koláčiky CROCCO u nás mali veľký úspech, určite ich budem kupovať aj naďalej, keďže som tak robila aj pred samotným testovaním. Akurát už viem, že asi zrejme v prevažnom počte prípadov siahnem po nugátových, keďže tie sa u nás ujali najviac 🙂 Tieto malé chutné zázraky sú ideálnym riešením pre pohostenie pre rodinu, návštevu, priateľov, keď nemáte chuť/čas tráviť pol dňa v kuchyni vypekaním dobrôt. V celej našej rodine sa nenašiel nikto, kto by mohol povedať, že mu koláčiky nechutili a podľa mňa právom. Sú bombové, sú čerstvé keď si ich upečiete sami... Ale hlavne! Stačí 15 minút, žiadne zdĺhavé kysnutie, prípravy, špinavý riad... Stačí mať doma vhodný plech a papier na pečenie a môžete začať čarovať 🙂 Som vďačná za príležitosť ochutnať nové príchute Crocco, zrejme by som v ochode stále siahala po osvedčenej klasike, čo by bolaa škoda, lebo takto som získala nového favorita-nugátové crocco ♥

    Nechcem nikoho na nič nahovárať, ale... Ak ste ešte neochutnali nugátové, choďte do toho! Koláčiky sa predávajú aj v obchodných reťazcoch, ja osobne viem o Tescu a Kauflande, len aby ste tam ešte nejaké našli keď si ľudia prečítajú recenzie ako mňa, tak ostatných mamičiek na MK, určite sa dopyt po nich zvýši a určite PRÁVOM 🙂

    Tak prajem dobrú chuť a neváhajte vyskúšať Koláčiky CROCCO od spoločnosti MINIT Slovakia 😉

    beaatkaxy
    16. aug 2017    Čítané 11109x

    Nikdy nevieš kedy ho budeš potrebovať... Mrazené pečivo značky CROCCO!

    Neverím že je niekto kto by nezaregistroval, že sa v posledných týždňoch na koníkovi testovalo  mrazené pečivo značky CROCCO od firmy MINIT Slovakia. Príspevky označené #test_crocco pravidelne zaplavovali plochu a ruku na srdce, komu pri pohľade na fotky krásne do zlatista upečených nadýchaných koláčikov neškvŕkalo v bruchu a netiekla slina? 😄😋

    Mne teda určite! No musím sa priznať. U nás nakupuje potraviny väčšinou muž, čiže nebyť @konik_testuje asi by som sa o týchto mrazených pokladoch tak skoro nedozvedela. Týmto teda ďakujem za možnosť testovať a to konkrétne: 

    • Mini Croissant NUGÁTOVÝ
    • Mini Croissant JAHODOVÝ
    • Mini ČOKOLÁDOVÉ
    • Mini MARHUĽOVÉ
    • Mini MALINOVÉ
    • Mini SYROVÝ PAGÁČ
    • Mini OŠKVARKOVÝ PAGÁČ

    Sladké či slané, ovocné či čokoládové, myslím že každý si nájde tie svoje obľúbené!

    Kde ich však máte hľadať? 

    Tesco, Billa, Kaufland, Terno, Coop Jednota a Hypernova. Obchody v ktorých určite bežne nakupujete. Krásne farebné 500 gramové balíčky CROCCO hľadajte v mraziacich boxoch (Určite nie pri pečive 😄😉  To píšem pre istotu ak by ste na nákup poslali chlapa 😂 ). 

    Doma takisto skladujte v mrazničke. Príprava CROCCO je BEZ ROZMRAZOVANIA a bez kysnutia. Áno, aj toto radšej doma zopakujte ak aj vaša polovička zásadne nečíta návody (alebo ich naschvál prehliada😄 ). Bola som mimo domu keď mi prišla SMS od muža: "Vybral som z mrazničky kuracie mäso a tie malinové koláče aby sme si mohli niečo navariť keď prídeš domov". A ja mu na to: "Miláčik, daj tie koláče nazad do mrazničky oni sa pred pečením nerozmrazujú. " No čo Vám poviem, priamo na obale to je napísané a on si to nevšimne 😂

    Samotná príprava je taká rýchla a jednoduchá že skúsená gazdinka to zvládne s prstom v nose 😄  Respektíve to zvládne aj muž, ktorý vie iba uvariť čaj alebo aj menšie deti to s malou pomocou zvládnu. Potrebujete iba plech a papier na pečenie na ktorý koláčiky poukladáte. A potom šup do vopred predhriatej rúry na 185 stupňov na 15 minút! 

    Zatiaľ si môžte sadnúť a vyložiť nohy na stôl, pozrieť čo je nové na koníkovi a utierať sliny pri pomyslení na to do akej dobroty sa budete môcť už o 15 minút zahryznúť 😅  U mňa doma to je naozaj 15 minút, keďže moja rúra pečie ako bláznivá, no keď som piekla koláčiky u mamy, tak u nej to trvalo do 20 minút. Možno ak by som dala vyššiu teplotu tak by to bolo skôr. Ale nevadí, ako sa hovorí, na dobré sa čaká 😄 Nie? 

    To, ako rýchlo a jednoducho si CROCCO pečivo doma pripravíte je jeho silnou zbraňou 😄 Nikdy neviete kedy ho budete potrebovať, kedy vás zachráni pred neohlásenou návštevou (ktorú všetci milujeme 😁😡 ). Alebo určite poznáte situácie keď máte chuť na pečivo no doma nemáte ani kus suchého chleba. Aj nám sa to stalo... V chladničke výborné domáce prosciutto, paradajky zo záhradky no nemali sme si to s čím dať. Až kým mi nenapadlo upiecť syrové pagáčiky! Poviem vám, to bola kombinácia! Mňam mňam. Inak som dostala odporúčanie od žien z koníka na kombinácie syrové pagáčiky + vínko, syrové pagáčiky + pivo, chilli omáčka, bryndzová pomazánka... Fantázii sa medze nekladú no pagáčiky chutia famózne aj samé o sebe! 

    Práve syrové pagáčiky boli moje obľúbené, moja záchrana v prípade, že som šla malého kočíkovať a nestihla som raňajky. Predávajú ich hotové v stánku pri nemocnici, blízko ktorej bývam. A ďalšia moja obľúbená príchuť sú pizzové. Z vašich komentárov viem, že aj vám pizzové chutia a privítali by ste ich v mrazenej podobe, aby ste si ich vedeli pripraviť aj doma. Preto to spomínam v recenzii, ktorú si isto prečítajú aj zástupcovia firmy MINIT a verím, že čoskoro nás prekvapia a MINI pizzové budú čoskoro v mraziacich boxoch supermarketov. 

    Tak a teraz môj názor. Snažím sa žiť zdravšie, po pôrode som už na svojej pôvodnej váhe (no stále treba zapracovať na brušku) takže som sa bála či na mne toto testovanie nezanechá nejaké "stopy". No čuduj sa svete, žiadne kilečko sa na mňa nenalepilo 😅 Chvalabohu! A to som večer zjedla pol pekáča CROCCO dobrôt 🙈 Takže baby, v duchu čo vás nezabije to vás posilní si pokojne dajte, všetko s mierou a neriešte ani tie Éčka. Niekde som totiž čítala, že sa priberá len z toho čo ste zjedli s výčitkami! Čo sa týka prípravy, super, bavilo ma to, ušetrila som čas a nemusela som umývať žiadne riady. Čo sa týka chuti, všetko sa zjedlo, najviac nám chutili nugátové a jahodové croissanty a syrové pagáčiky, ktoré si určite občas kúpime domov, ale ani ďalšími príchuťami by som nepohrdla ak by ma nimi niekto ponúkol.

    A verím, že sa tak stane čoskoro na nejakej návšteve. Lebo ako som si všimla #test_crocco vyvolal na koníkovi menšiu davovú psychózu (každého zaujímalo kde sa dajú CROCCO kúpiť, videla som aj veľa príspevkov od žien ktoré nevyhrali oficiálne testovanie, no CROCCO testovali na "vlastnú päsť", samozrejme aj nejaké negatívne ohlasy že prečo tu je toľko príspevkov o pečive 😄  A veľa žien sa aj vyjadrilo že CROCCO u nich vyvolalo závislosť. Veď prečo by aj nie! Chuť super, príprava super, cena super, ušetrený čas na nezaplatenie! 

    kacenad1
    16. aug 2017    Čítané 163x

    Pečenie je radosť s CROCCO 🙂

    V prvom rade ďakujem za možnosť testovania týchto koláčikov. Priznám sa, že by som si ich asi nekúpila. Mala som v minulosti skúsenosť s niečím podobným, no tie bolo treba pred pečením vybrať na plech a nechať ich tam nakysnúť a ani chuť nebola bohviečo. Práve preto ma zaujali tie vaše, že len šupnem do rúry a za chvílku vyberiem.  

    V druhom rade ďakujem za to, že som si našla opäť novú výhovorku prečo necvičiť a nechudnúť, pretože som musela, podotýkam MUSELA testovať koláčiky. No a ako by to bolo keby som sa ja nezapojila do ochutnávania.

    Nedočkavo som čakala po oznámení výhry ďalšie inštrukcie. Volala mi milá pani z MINIT Slovakia a povedala kedy budú koláčiky dovezené. A tak aj bolo, došlo nám 7 balíčkov a už sme sa nevedeli dočkať kedy ich ochutnáme. 

    Inak prišlo v tom najvhodnejšom čase, cez prázdniny, ja na dovolenke, vonku skoro 40 stupňov, vnútri  30 a mne sa nechcelo ani dýchať, nie to ešte stáť pri rúre a piecť koláče. Lebo u nás treba sladkosi a koláče schovávať lebo inak sú hned fuč. 

    Do testovania som sa rozhodla zapojiť, okrem mojej rodiny aj môjho otca, najväčšieho kritika na jedlo zo všetkých kritikov 🙂

    Fotky ako sme pripravovali koláčiky vám žial neviem poskytnúť, kedže je čas prázdnin, decká lietajú po vonku, a ani jedno z nich nezaujíma čo robí ich mama v kuchyni. Ale  zato keď sa otvoria dvere do bytu a počujete otázku: " Mamiiiii, čo to tu tak krásne vonia?" tak to hovorí za všetko.

    Prvé sme sa rozhodli testovať jahodové croasanty. Musím povedať, že v mojej rúre im 15 min nestačilo, po 15-tich minútach vizerali takto:

    Piekla som ich teda 25 min., čo mi v konečnom dôsledku vôbec nevadilo. A toto sú už upečené, škoda, že necítite tú vôňu 🙂

    Na prvý pohlad tá plnka nevyzerala (aspoň pre mňa) veľmi vábne, ale keď som ich ochutnala, boli vynikajúce, mäkučké cesto, dosť plnky, a nepôsobila tá plnka tak umelo ale bola fakt chutná. Veľmi sme si na nich pochutnali. S malou dušičkou som brala koláčiky k našim, sadli sme si, položila som dózu na stôl, otec ochutnal a plná očakávaní som čakala čo povie. Povedal:" Sú na jednotku " 🙂 Až som neverila vlastným ušiam, že on, čo raz má niečo veľa plnky, raz málo, raz je suché cesto, potom veľa šťavy a neviem čo všetko, tak on povedal toto. A ďalšia vec, že on a polotovary velmi nejdú dokopy 🙂

    Ďalší deň sme testovali syrové pagáčiky. Na tie sa najviac tešil syn. Na moje prekvapenie ich bolo v sáčku viac ako som čakala. Bolo ich 26.

    Boli mäkké, na vrchu chrumkavé a veľmi chutné. A názor môjho otca, že som ich mohla trošku viac upiecť, ale že sú dobré. Aj tieto som piekla 25 min. 

    Ďalšími adeptmi na ochutnávku boli čokoládové. Musím povedať, že tieto nám chutili asi najmenej. Koláčiky boli mäkké, no keď vychladli tá čokoláda vo vnútri bola tvrdá a to mi tam nepasovalo.  Nasledujúce boli nugátové croasanty. Pri tých sa trošku zastavím. Pre mňa boli TOP!

    Najprv ma upútala tá vôňa. Zaujímavé je, že mi nugátové moc nemáme radi a ani nič také nekupujem a nerobím, ale keď som ich ochutnala, boli famózne. Ja som mala chuť schovať sa s nimi a všetky ich zjesť 🙂 Tieto najrýchlejšie zmizli z plechu. Keďniečo pečiem, tak to nechám na plechu vychladnúť a potom to prekladám do misky alebo na tanier. Priznám sa, že som ich zjedla najviac a hlavnému ochutnávačovi (tatkovi) sa ani neušlo. A to vždy hreším syna ako môže zjesť naraz 5 keksíkov. A odpoveď: " Neviem sa ovládať " Presne takto som sa cítila ja. Dojedla som jeden a už som išla nenápadne do kuchyne po ďalší. Už v duchu som si vravela, cica nežer 🙂 Proste som mala chuť na ne, tak sme do nich chodili kým sme ich nezjedli, trvalo to asi pol hodinu. Tieto išli na dračku.

    Ďalšie boli malinové. Tie som dala vyskúšať mamine, lebo mali mať návštevu. Samozrejme som bola prítomná aj ja. Mamina veľmi chválila jednoduchosť a rýchlosť prípravy . Chválila aj návšteva a samozrejme aj najväčší kritik 🙂 No jednu pripomienku predsa len mal, že ich nie je v sáčku viac 🙂

    Potom prišli na rad marhuľové. Na tie som sa ja osobne veľmi tešila. Nečakane prišla aj mamina na kávu, tak som samozrejme zabalila aj tatkovi a my sme si ich pochutnávali v altánku pri kávičke 

    Aj deti odbiehali od svojej činnosti aby si pochutnali lebo sa báli, že sa im neujde. Aj tieto som síce piekla 25 min. do chrumkava ako to máme radi. Boli chrumkavé, a zároveň mäkké a tá plnka mi strašne pripomínala domáci marhulový lekvár mojej maminy. 

    Tieto boli pre mňa ďalší TOP.

    Ako posledné sme si nechali oškvarkové. Čítala som, že necítiť v nich tie oškvarky. Tieto som tiež piekla 25 min. Ale oškvarky v nich teda bolo cítiť. Boli chrumkavé, tiež ich bolo v sáčku 26 ks ako syrových, čo sme uvítali a najviac si na nich pochutil môj manžel. A dokonca povedal: "Kludne by som ich urobil aj pre návštevu a vôbec by som sa za ne nehanbil."

    Čo sa týka E-čok, to som ja neriešila. Nejeme to každý deň a niekedy je lepšie keď, nevieme čo jeme.

    Ja som sa rozhodla testovať koláčiky v pohodlí domova, keď sme všetci doma, keď nejdeme nikam, lebo najlepšie sú čerstvé, o čom svedčí aj to, že za chvílu bolo po nich. Ani jeden nám nikdy nezostal na druhý deň a to sme ich väčšinou robili až tak podvečer. Moje celkové hodnotenie je, že každý z rodiny si našiel nejaké oblúbené chute, pre mňa obrovská výhoda z hľadiska večného nedostatku času je tá rýchla a jednoduchá príprava. A pre mňa je výhodou aj to, že keď príde nečakaná návšteva a moje všetky tajné skríše zo sladkosťami sú vybrakované, tak môžem siahnuť do mrazničky po koláčikoch a viem že sú tam, lebo u nás sladkosti dlho nevydržia. Jasné, že nie je nad domáce kysnuté koláče, ktoré máme tak radi, ale musím povedať, že určite sa u mňa v mrazničke ešte objavia. A čo sa týka negatíva, tak okrem tej tvrdšej čokolády v čokoládových čo nám nepasovalo nemáme žiadne pripomienky a veľmi ste nám týmto spríjemnili a osladili to naše dovolenkovo-prázdninové obdobie za čo vám ďakujeme 🙂

    S pozdravom Katka s rodinkou

    Takto by som zhrnula testovanie ❤ #test_crocco

    jajamalka
    15. aug 2017    Čítané 339x

    Keď rozhodujú minúty

    Všetko zjedené, obaly vyhodené a mraznička prázdna. Je čas napísať ako mne a mojej rodine (ne)chutili koláčiky CROCCO od MINIT Slovakia v rámci #test_crocco.

    Testovací balíček obsahoval syrové pagáčiky, oškvarkové pagáčiky, nugátové a jahodové croissanty, marhuľové, malinové a čokoládové koláčiky. Rozdiely boli nielen v príchutiach, ale aj tvaroch jednotlivých druhov. Pagáčiky vyzerali ako miniatúrne placky, croissanty vzhľadovo pripomínali známe francúzske rožteky a tie zvyšné mali rôznorodý tvar, nijak špeciálne označený, asi sa ani výrobca nevie rozhodnúť. 

    Čo ich naopak všetky spája, je spôsob prípravy. Na to, že ich chcete upiecť k rannej káve  nemusíte myslieť večer predtým. To pre mňa zvyčajne býva kameň úrazu. Koľkokrát moje obedové plány stroskotali na tom, že  som zabudla včas vytiahnuť mäso z mrazničky. A z obeda sa tak stala prinajlepšom večera alebo obed na ďalší deň. Koláčiky od MINIT Slovakia vám samozrejme obed nenahradia, ale túžbu po sladkom dezerte viete uhasiť do 15 minút od momentu ako vo vás zbĺkla. Aspoň taký časový údaj uvádza výrobca na obale. Moje skúsenosti hovoria, že pätnásť minút je jednoducho málo. Samozrejme, dajú sa zjesť aj chutia, ale ak ich chcete mať také prepečené a zlatisté ako na obale, odporúčam piecť dlhšie. Tri až päť minút naviac im len prospeje. Pri 185°C. Plus/mínus. Veď vy už viete ako vaša trúba pečie.

    Počas testovacieho týždňa boli u nás na prázdinách moje dve neterky. Spoločne s mojimi deťmi, hladným manželom a mojou mamou vytvorili ukážkovú testovaciu vzorku. Rozdielny vek, rozdielne pohlavie aj skúsenosti urobili svoje. Deťom najviac chutili čokoládové a nugátové koláčiky. Koniec koncov, im nie je ťažké sa zavďačiť. Chutí im všetko, čo aspoň vzdialene pripomína čokoládu.

    Mama nedala dopustiť na oškvarkové pagáčiky, sama od seba spomenula výraznú chuť po oškarkoch. A to je pritom odchovaná na naozajstných oškvarkoch, takže to od nej berte ako veľký kompliment. Mňa tieto dve slané verzie, ktoré som mala možnosť ochutnať, veľmi neoslovili. V syrových sa mi zdalo málo syra a voči oškvarkom som predpojatá. Ani originál oškvarkové pagáče mi nikdy nechutili.

    Jedného dňa, keď vonku bolo zase 30°C v tieni, som vbehla do obchodu  s úmyslom schladiť sa v oddelení mrazených výrobkov a objavila som ďalšie slané príchute. Dotvtedy som si totiž myslela, že existujú len tie dva testovacie druhy. Aké bolo moje prekvapenie, keď som objavila pizzových a klobásových slimákov(!). Šípim, že tie by mi mohli chutiť a určite si to, už súkromne, overím. Jaaaj, zabudla som na manžela. Jemu chutili. Všetky. Veď chlapi, čo si budeme, my ženy, nahovárať. Tomu môjmu sa za každých okolností zavďačíte niečím kávovým a kokosovým. A preto som bola milo prekvapená, keď som v mraziacom boxe objavila aj kokosovo – čokoládových slimákov. No musela som to pre vás hneď zvečniť. A dúfala som, že neprídem podozrivá nejakému SBS-károvi, pretože som sa tam obšmietala veľmi dlho. Vonku bolo tak 40°C, chápeme sa.

    Výrobky od MINIT Slovakia vám nenahradia plnohodnotný obed, aj keď tie slané verzie sa výborne hodia k niektorým polievkam. Nenahradia pomaly kysnuté buchty s domácim lekvárom, aké robievala babka. Ale oni tú ambíciu ani nemajú. Sú alternatívou. Keď sme  také unavené, že sa nám fakt nechce variť. Keď dorazí nečakaná návšteva.  Keď potrebujeme občerstvenie na cesty. Prvých sedem balení som v rámci testovania dostala zadarmo. Medzitým som bola dokúpiť ďalšie. To, myslím, hovorí za všetko.

    rischina
    14. aug 2017    Čítané 294x

    Mini CROCCO

    Začiatkom augusta som mala možnosť zapojiť sa do testovania CROCCO.  Počas pridávania svojich, a sledovania príspevkov iných mamičiek, som postrehla veľa pozitívneho, ale aj negatívne odozvy.

    Čo (myslím si) je logické. Samotné pečivo je chutné, na druhej strane je to polotovar a veľa E-čok. To, ktoré  E-čka sú prijateľné a ktoré nie, ja rozoberať nebudem, priznám sa, že ani to moc nesledujem. Áno som tá zlá matka, ktorá najskôr zožrala polovicu croissantov a až potom (keď ma na MK upozornili, akú umelinu si dávam do úst), som si otočila obal a čítala. Zobrala som do ruky aj iné výrobky a čítala, chcela som to porovnať ale... Ale, ako hovorí môj chlap, menej vedieť - lepšie spať, tak aj ja toto nechávam na svedomie  každej z nás.  Viem, že by sa tu dalo hodiny písať a tom, čo škodí a čo nie, ja sa budem riadiť mojím heslom: vo všetkom hľadaj len to pozitívne, bude sa ti ľahšie žiť. A tak som sa naspäť vrátila ku croissantom a zožrala druhú polku.

    Ak odskočím od E-čok, ja nemám čo vytknúť. Chuť výborná, príprava rýchla, uskladnenie (ak máte doma mrazničku) bezproblémové.

    Ktoré nám chutili najviac?

    Ani neviem, deťom určite čokoládové, staršie ročníky skôr jahoda a malina, mne chutili syrové, aj keď  po vychladnutí mi prišli trocha suché. Čítala som, že oškvarkové nie sú až tak dobré, áno aj u mňa klesli na posledné miesto, naopak, švagriná si ich nevedela vynachváliť, tak asi platí sto ľudí sto chutí...

    Príprava? Ak viete zapnúť rúru, viete všetko. Pre tých menej zdatných: vybrať z obalu, poukladať na plech, vložiť do rúry, nastaviť 15 min, urobiť kávu, vybrať z rúry...hotovo.  A tu sa chcem pozastaviť a vytiahnuť aj to pozitívne. Sme mladá rodinka, dve školopovinné deti, my rodičia v práci od rána do večera , samozrejme deti v škole tiež celý deň. Večer treba niečo rýchle pripraviť, napísať s deťmi úlohy, upratať a oddýchnuť si, film, moje obľúbené hand-made, alebo len tak zahrať si monopoly.  Potom príde víkend a my sa snažíme tráviť čas spoločne, čo najviac.

    Prečo to píšem? Lebo je pre mňa čas vzácny. A nikto mi nemôže vyčítať, že mám v mrazničke aj polotovar. Ja varím a pečiem rada, dokonca hlavne cez víkend varíme s manželom spoločne, čo sú chvíle, ktoré si ja nesmierne vážim. Ale je pre mňa na nezaplatenie mať doma niečo, čo môžem vytiahnuť z mrazničky a o pár minút to mať hotové na stole.

    Sú prázdniny, dovolenka, viac času? Figu. Prišli k nám svokrovci , z ďaleka , dlho sme sa nevideli, treba obísť celú rodinu, navštíviť všetky miesta, kde ešte neboli, stihnúť sa okúpať, lebo u nich nie je na to počasie a pravdaže sadnúť si a spoločne sa porozprávať ako ide život. Verte neverte, stáť pri kuchynskej linke bolo to posledné, na čo som myslela. Svokrovcov som tu mala necelé dva týždne, chcela som si ich užiť. A preto, úplne nenápadne  tu vsuniem poďakovanie firme MINIT Slovakia, ktorá mi umožnila v správny čas uľahčiť si život s CROCCO. Ako sa hovorí, balenie mini CROCCO 2 -3€, spotreba energie na prípravu pár centov, ale čas strávený so svokrovcami na nezaplatenie.

    A tu je to pozitívum tejto mňamky, netreba riešiť čas, ak potrebuješ zobrať niečo so sebou na výlet, na návštevu, záhradnú opekačku alebo len tak na balkón večer pokecať so svokrou. Už teraz vidím, ako budem mať vďaka mini CROCCO rýchlu desiatu do školy. 

    Rozmýšľam, čo napísať na záver. Ak ste žena v domácnosti, máte kopu času a neviete si predstaviť život bez nekonečného státia pri varnej doske, aj naďalej sa venujte príprave domácich maškrt, určite je to to najlepšie - nie je nad babkine buchty a to teraz myslím vážne. Ale ak chcete čas využiť aj inak, nebojte sa mať v mrazničke pripravené hoc i len jedno balenie mini CROCCO :D

    Keď sa ohlási neočakávaná návšteva,vždy je dobré mať v zálohe tieto koláčiky 🙂 už sa pečú a budú hotové skôr kým návšteva príde 😝 #test_crocco

    matka1984
    11. aug 2017    Čítané 505x

    Kroasanty, ktoré vám ušetria čas a vnesú LÁSKU do domu

    Testovanie s CROCCO bolo pre mňa plné LÁSKY a zážitkov.  Svadba, rodina, priatelia, prázdniny. Ešte teraz, keď píšem túto recenziu, búši mi srdce, pretože vo mne doznievajú zážitky posledných dní. 

    Kuriér totiž doviezol 7 balení mrazených koláčikov od spoločnosti MINIT Slovakia v čase, keď v našej rodine vrcholili svadobné prípravy, vydávala sa sestra. Koláčiky tak okrem mňa, mojich dvoch detí a manžela, testovala aj naša najbližšia rodina a známi. 

    Testovali sme 7 príchutí: malinové, jahodové, marhuľové, čokoládové, nugátové kroasanty, oškvarkové a syrové pagáčiky.

    V baleniach bolo cca 16 až 24ks, pričom každé balenie malo 500g.

    CROCCO ušetrí čas, ale dajte pozor, ako tento ušetrený čas využijete.

    Celá príprava je veľmi jednoduchá, stačí zmrazené koláčiky rozložiť na plech, predhriať rúru na 185 stupňov a cca 15-20minút piecť v rúre. A žiadne prípravy, nepotrebujete plný stôl ingrediencií, žiadne váženie, nečaká vás ani miesenie, ani kysnutie a ani veľké upratovanie kuchyne. Už si len vychutnávate teplé, chrumkavé a krehké pečivko - pri sladkých koláčikoch ich bohatú náplň, pri slaných kpagáčikoch zas výborne dochutené cesto s kúskami syra či oškvarkami, a samozrejme kocháte sa tou zlatistou parádou, ktorú ste upiekli. Lebo napríklad mne musí chutiť jedlo aj pohľadom, nielen jazykom. A keď si tie oči zatvoríte, môžete si predstavovať, že ste vo Francúzsku a jete typické francúzske kroasanty. Fantázii si medze nekladú 🙂

    Hlavná myšlienka testovania spočívala v tom, ako využiť ušetrených 15 minút času, pokiaľ sa koláčiky pečú. V hlave sa mi vírili plány, nekonečné množstvo nápadov, ako využiť tento čas. Zistila som, že neušetríme len 15 minút, ale aj viac, keďže pri bežnom pečení a následnom uprataní kuchyne strávime minimálne 1-2 hodiny. My sme tento ušetrený čas trávili SPOLU s rodinou, priateľmi, rozprávali sa viac, hrali sa, chodili na kupko, stanovali sme, boli sme v múzeu, svadbovali sme, pomáhali si,... Venovali sme čas jeden druhému.

    CROCCO testovanie u nás... LÁSKA 

    RODIČOVSKÁ LÁSKA

    Deti nevedeli odolať hneď prvý večer a pieklo sa niečo po desiatej hodine. Kakavko a nugátové kroasanty rozvoniavali po celom dome. Bez môjho špeciálneho pričinenia, bez rozhádzanej kuchyne, bez kysnutia cesta, len rozložiť kroasanty na plech, rúra upiekla a my s deťmi sme sa zahrali. Už som len počúvala: "Mňáám, tie sú úžasnéééé." Deťom sa páčila bohatá náplň a krehučké cesto, ktoré sa im rozplývalo na jazyku.  

    SÚRODENECKÁ LÁSKA

    Keďže príprava bola taká jednoduchá a deti nevedeli odolať, dcéra jahodové a oškvarkové zvládla spraviť sebe aj bratovi na raňajky hneď na druhý deň.

    LÁSKA K MANŽELOVI

    Manžel sladké veľmi neobľubuje, má rád tradičné jedlá, ktoré voňajú po mäse. Ale raňajkám odo mňa v podobe čokoládových a marhuľových koláčikov neodolal. A dôkaz, že mu chutili? Keď sme s deťmi od neho pýtali posledný kroasant z jeho taniera, nechcel sa podeliť. Ale najviac mu chutili pri večernom kúpaní v bazéne so synom - oškvarkové pagáčiky s pohárom vína. Cítil tam tie oškvarky 🙂 Ale musím priznať, že tieto si zamiloval aj 7-ročný syn, ktorý má rád sladké.

    LÁSKA K RODIČOM

    Meniny mojich rodičov - ANNA a VLADIMÍR - zrovna vyšli na ten týždeň, keď sme cez deň fungovali podľa "svadobných plánovačov". Rodičov sme chceli odbremeniť od chystania pohostenia, a tak sme ich len jednoducho prekvapili po ôsmej hodine večer. Sestra predhriala rúru, po gratuláciách sa do nej šupli zmrazené syrové pagáčiky a kým sa nalialo šampanské a my sme sa rozprávali, syrová pochúťka bola hotová. Nebudem ani hovoriť, akou raketovou rýchlosťou zmizli ešte teplé z taniera. 

    LÁSKA K RODINE 

    Svadba sestry bola pre nás všetkých neuveriteľný zážitok, emócie v nás pracovali naplno a čerstvo po svadbe sme mali potrebu sa stále o zážitkoch rozprávať.

    A tak sme narýchlo zorganizovali malú grilovačku u nás doma. Prišli moji aj manželovi rodičia, obidve sestry s partnermi, a samozrejme najväčší testovači kroasantov, moje deti. Všetko bolo na stole (mäso, zelenina, pečivko, zmrzlinka, ovocie, korbáčiky), ale chýbala tomu sladká bodka. Svadobných koláčov sme boli prejedení, a tak si opäť na našom stole našli miesto malinové a jahodové CROCCO. Tip od nás: sladké náplne v koláčikoch, ktorými výrobca naozaj nešetril, výborne doplní a zvýrazní chuť ovocie či zmrzlina. A keď ich zjete čerstvo upečené, ešte teplé, tak je to príjemný kontrast studeného a teplého v ústach. Mňam!

    LÁSKA K PRIATEĽOM, ZÁBAVA, SMIECH A HRY 

    Často máme návštevy, veľakrát nečakané a CROCCO budem určite kupovať do zásoby pre tieto prípady. Počas testovania sme mali jednu milú návštevu, 5-ročného kamaráta našich detí. Keď už deti nevedeli, ako sa hrať, vymyslela som im, nech si urobia kuchárske čiapky, trošku som im pomohla a oni za odmenu pomohli v kuchyni a pripravili kroasanty. Bola zábava... Iný testovací deň sa k nám prišla kúpať neterka, deti sa bláznili na trampolíne a po zábave ich čakala večera na terase a sladká bodka... Presne týždeň po svadbe sme boli na stanovačke na jednu noc. Samozrejme, patrí sa doniesť aj niečo sladké. Snaha bola, ale upečené kroasanty zjedli ešte deti doma, a tie posledné, čo ostali, tam predsa pre 11 ľudí nezoberiem, tak šup s nimi do úst mne a manželovi 🙂 Na stanovačku žiaľ nedošli :(

    Zloženie kroasantov a Éčka

    Keďže kroasanty okrem toho, že po upečení sú krásne nadýchané, chutné, náplne spolu s krehkým cestom sa vám rozplývajú na jazyku... Sú jednoducho polotovarom.

    Automaticky v nás všetkých vyvolávajú pocit, že nie sú úplne domácke, že je v nich niečo umelé, a že obsahujú É-čka. Vŕtalo mi to hlavou a nedalo mi to, tak som začala jednotlivé éčka, ktoré boli uvedené na obale, googliť na internete. Niektoré sa mi nepodarilo vygoogliť, a tak som rovno otázku nasmerovala na firmu MINIT. Odpoveď ma potešila a celkom ukľudnila.  

    Tu je odpoveď aj pre Vás:

    "Veľa zložiek vo výrobkoch má označenie písmenom E, a pritom ani nemusí ísť o nič škodlivé, písmená E s kódmi sa používajú namiesto vypisovania ich dlhých potravinárskych názvov. Napríklad E 300 je kyselina askorbová, teda vitamín C, ktorý radi konzumujeme aj ako výživový doplnok. Tieto zložky sa v pekárenských výrobkoch bežne používajú, a nielen pri polotvaroch, ale aj pri čerstvo pečených výrobkoch. Len tam si spotrebitelia nemajú možnosť prečítať zloženie, nakoľko výrobky nemajú „obal“. 

    Tie éčka sa tam dostávajú aj pri domácej výrobe, už keď máte lekvár z obchodu alebo margarín, tie éčka tam sú. Aj do našich výrobkov sa dostávajú cez suroviny, napríklad plnky, múku a pod.. Samotná múka obsahuje prísady, aby nehrudkovatela.

    Bohužiaľ čím prísnejšia legislatíva a značenie, tým sú spotrebitelia zmätenejší. Žiadna z prísad ktoré používame, nie je zdravotne škodlivá a nemá žiadne vedľajšie účinky na zdravie spotrebiteľa."

    Viem, že niektoré z vás, neuspokojí ani takáto odpoveď, ale ja si myslím, že raz za čas nám tieto koláčiky z mrazničky neublížia, ani keď budú na raňajky, večeru, na oslavu ako dezert, alebo na výlet ako svačinka. Práve NAOPAK, umožnia nám prežiť krásne chvíle s našimi blížnymi, zjednodušiť si život, ušetriť nás stresu, tešiť sa z chvíľ pohody.

    ČO JE VIAC?

    Tip od detí: najlepšie sú nugátové a malinové

    Tip od dospelých: oškvarkové pagáčiky s vínkom 🙂

    Na záver sa chcem poďakovať spoločnosti MINIT a tímu Modrého koníka, že ma vybrali na toto testovanie a dali možnosť vyskúšať si, ako CROCCO dokáže uľahčiť život.

    Vyrážame na výlet a na cestu rýchlo upečené koláčiky, ktoré sa aj rýchlo zjedia 😍 #test_crocco

    Každý deň sa niečo končí a niečo pekné začína, tak nejak sa to hovorí. No a mne končí dovolenka, zajtra nástup do práce 😜 Svokrovcov sme včas ráno vyprevadili a je pred nimi dlhá cesta domov, snáď dorazia v poriadku. Ja som mala v pláne upratať byt, ale na prísny príkaz svokry nesmiem: vraj upratať po návšteve, kým tá ešte nie je doma, prináša nešťastie alebo čo. Oki, priznám sa, že tieto "povery" nemusím, ale táto mi dnes celkom vyhovuje 😜😂 A tak si sedím, pijem kávu, dojedam posledné pagàčiky, čo ešte ostali z mňam-testovačky. Keďže aj táto časť môjho života sa pomaly blíži ku koncu, pripravujem si pár bodov pre posledný príspevok s #test_crocco - recenziu 😉👌

    miinka3333
    9. aug 2017    Čítané 210x

    Ako sme CROCCO koláčiky doma testovali. Na výletoch, na hubách, ale aj doma v pyžame.

    Jedného dňa, mi prišla správa, že som bola vybratá na testovanie pečiva. Veľmi ma to potešilo, pretože tieto maškrtky si kupujeme vedľa nemocnice pri každej jej návšteve. Bolo zaujímavé poskúšať aj iné chute okrem tých "overených".

    A tak teda, som čakala, kedy dobrôtky dorazia. Kde sa vzali, tu sa vzali, jedného pekného dňa, v bielej dodávke v kufri stáli. Muž, ktorý mi koláčiky odovzdal sa záhadne usmieval a skonštatoval, že ich mám uchovať v mrazničke. Asi som vyzerala hladne, ale naozaj som nebola a naozaj som ich do tej chladničky aj vložila 😊 (Nepožrala som ich nerozmrazené, ak si to nahodou ten pán myslel, prisahám!)

    Prvý deň prežili v mrazničke bez útoku, ale už na druhý deň ráno manžel poškuľoval po chladničke. Vedela som koľká bije. Nebolo mi teda treba dvakrát hovoriť i keď sme boli v časovej tiesni, pretože sme sa už obliekali na cestu na huby. A tak som si povedala, že je tu prvý záťažový test, či to naozaj tie malé potvorky za tých 15 minút stihnú. 

    Kým som nabalila veci, trúba sa rozohriala. Koláčiky som poukladala na plech a podľa návodu na 185 stupňov piekla 15 minút. Mne sa páči, keď jedlo lahodí aj očiam, preto som ich tam nechala ešte 3 minútky dopiecť navyše, aby boli krásne zlatisté. 

    Tu je fotka croissantov po 15 minútach pečenia. 

    Teda moje koláčiky sa už vždy všetky piekli na 18 minút. Upečené po 15 naozaj sú, ale mne by chýbala tá zlatistá farba na nich, ako keď ich také krásne kúpite v tom stánočku, čo vyvoniava široko ďaleko. 

    Konkrétne tieto boli nugátove. Bože, tie boli famózne. Viete si predstaviť, keď zahryznute do mäkkého teplého lístkového cesta a máte v ňom nutelu. Viete? Tak presne máte tu chuť. Netreba nič viac opisovať. 😍

    Čokoládové mi však tak nešmakovali. Ale je to môj subjektívny postoj. Ani ako decko som nemala rada koláče, kde boli tabličky čokolády také tvrdšie. Myslím, že tie sú skôr pre milovníkov čokoládových tabuliek. Hlavne tých menej sladkých, lebo neboli ani príliš presladené. Toto zas na opačnej strane beriem ako plus. 

    (Tie na fotke napravo sú spomínané čokoládové.)

    Keď sme sa pustili do testovania ovocných prichúti, vôbec som nemala veľké oči. Čakala som klasicky roztavený džem. Chyba. Vnútri je naozaj hustá marmeláda, ktorá má výraznú chuť po danom ovocí. 

    Začnem malinovou príchuťou. Tá sa mi páčila najviac. Len zádrheľ je v tom, že obsahuje aj jadierka. Takže pre fajnotky, ako je môj syn, to určené nie je. (Asi ani pre protézovo-zubných ľudí, tak ak príde seniorská návšteva, voľte iný druh, lebo vám to budú pľuť po dlážke ako tá moja fajnotka doma.)

    Jahodové sa tiež spapali veľmi rýchlo. Tie sme si upiekli na výlet a dokonca sme nimi ponúkli aj zvieratká. Chutilo. (Nebojte sa, žijú do dnes.) 

    Marhuľové boli tiež super, take svieže prichute mám rada, ale tieto mi skoro všetky spucoval syn. Takže testovač Lubko jednoznačne radí práve túto ovocnú príchuť. 😊

    Veľkou výhodou je skutočne iba ich výber z mrazničky bez akejkoľvek prípravy, kysnutia. Položiť na plech a šup, upečú sa samé. (Pre pohotovostnú jednotku, prosím preto náplnte ten spodný šuflík v mraziaku. Neviete, kedy to budete potrebovať. Vážne!)

    A teraz niečo aj na tému mojej slanej závislosti. Už som pár príspevkov #test_crocco od mamičiek o nich prečítala. Asi aj preto mi ostali ako úplne posledné. Je pravda, že tie oškvarky nie sú v ceste výrazne, ale mne toto vôbec nevadí. Práveže ja pagáče preslaninované nemusím, takže mne sa v skutku tieto batôžteky zdali veľmi fajn. Cesto je tiež perfektne dochutené. 

    A je s nimi aj prča. 😁

    Boli s nami aj na výlete a 4 zo 4 ľudí ich ohodnotilo pozitívne rovnako ako ja.

    Veľmi má to mrzí, ale zo syrových sa fotka nezachovala. Tie som zjedla úplne sama. Všetky. V tichu a sama! Vážne, aj víno som k ním mala! 😁 Moc mi chutili. Na večernú balkónovú siestu ako uliate. 

    Musím zhodnotiť po tomto testovaní, že bol super nápad koláčiky predávať aj pre lenivé gazdinky, ktoré chcú byť sem tam za hrdinky raňajok, alebo výletov. Samozrejme, že nenahradia pocit, ako keď s dieťaťom miesite ráno na koláč a sladko čakáte, ako vám rozvonia byt práve spoločne upečenou bublaninou. Toho sa človek len tak nevzdá. No však, v situáciách pohotovosti, záchrany návštevy, alebo nečakaného výletu, dlhšej cesty autom, alebo len tak ku káve, ich naozaj človek dokáže oceniť. 

    Ja nimi svoj mraziak naplnim opäť, už som seriózne vážne po nich poškuľovala v Tescu. 

    Je tu koniec mojej literárnej chvíľky a ostáva mi už len poďakovať firme MINIT Slovakia, že si vybrala pre testovanie práve to moje ružové srdiečko v komentári. Vidrovci ďakujú za všetky úžasne dobrôtky. Po ďalšie vám, milé modré mamičky, že ste ma dočítali až sem a že mnohé z vás si toto CROCCO testovanie užili s nami, pretože ste sa v hojnom počte pridávali a s nami objavovali príchute.

    Toto testovanie prebehlo hladko, bez nejakých zlých komentárov (aspoň teda u mňa) a preto si myslím, že tieto dobrotky chutili v x rodinách. To hovorí samé za seba. 

    A poviem vám veľké tajomstvo, ak vám manžel povie, že nevie piecť, kúpte mu balíček COCCO, veľmi rýchlo sa to naučí. 🙊☺️

    Mia

    ataner81
    9. aug 2017    Čítané 369x

    CROCCO - žiadne bruško neostane prázdne

    Nestíhate variť? Muž má svoje dni? Prepadne vás nečakaná návšteva? Potrebujete deťom na chvíľu zavrieť pusu a zároveň im dopriať maškrtu? Alebo si chcete skrátka len tak na chvíľu a v kľude posedieť, zatiaľ čo sa raňajky či večera pripravujú samé?

    CROCCO  je riešenie.

    Mrazené koláčiky 7 príchutí - jahoda, malina, marhuľa, čokoláda, nugát, oškvarkový pagáč a syrový pagáč v 500g balení. Stačí vybrať z mrazničky, hodiť na plech bez akéhokoľvek rozmrazovania a za 15 až 20 minút(záleží asi od rúry) pri teplote 185 stupňov sú hotové. Sú to malé jednohubky akurát do ruky. Zoženiete ich v predajniach Tesco, Kaufland či Terno za 2,99€.

    Keď som vyhrala testovanie produktov, okamžite mi prebehlo hlavou kedy čo ochutnám a ako čo a komu naservírujem.

    Malinové na raňajky s dobrým kakaom. Čokoládové a nugátové mužovi na večeru. Jahodové a marhuľové vezmem na výlet. No a pagáčiky a syrové si dáme s kamoškou pri dobrom pivku. Toto naservírujem na takom tanieriku, toto v košíku, tu bude fotka v prírode, tu na balkóne, tam pridám ovocie, hentam lyžičku s džemom... Proste nech je to šmrncovné, štýlové a tip -top ako od profesionála a vám tečú sliny už len pri pozeraní fotografií. Také boli plány.

    Testovanie č. 1 (mix)

    „Mami, maaaamiiii, mamiiiiiiiiiiii......“ Dnes už po 15 398x. Hurikán, tsunami a tornádo predvádzajú svoju silu od skorého rána, devastujú domácnosť a moje nervy (ide im to fantasticky). Dieťa číslo č. 1 tróni. Dieťa č. 2 ho buchne, dieťa č.1 mu to vracia a prevráti nočník s celým obsahom. Dieťa č. 3 sa okamžite vrhá do rozliateho obsahu. Dieťa č. 2 ho odtiaľ ťahá čím po všetkom pošliape a roznáša to ďalej po dome. Minúta čo som odbehla k sporáku. Letím po handry, zbieram a utieram obsah, umývam a prezliekam dieťa č. 1. č. 2 a č. 3. Zmývam podlahu, čistím podložku, dezinfikujem nočník, periem oblečenie Dieťa č. 3 okamžite po prezlečení testuje kvalitu plienok a tak proces s očistou a prebaľovaním začína odznova. Zabúdam na čas a môj bio, eko, raw obed vykypel a zhorel takže je komplet celý v pr...., skrátka skončil v koši. „Mamiiii, ja som hladná.“ Mamííííí aj ja“ „Maaaamiiii chceme papaaať.“ Kašlem na zásady zdravého stravovania, trhám balíčky CROCCO, naberám čo príde. Tresnem to na plech a polomŕtva padám na gauč. Decká dostali bojovú úlohu strážiť koláčiky aby neutiekli z rúry a ja som tých 15 minút (vlastne boli tam až 20minút) ani nepohla.

    V tom zhone a strese som úprimne povedané nemala vôbec žiadnu chuť niečo testovať, no deti zjedli úplne všetko a očividne im aj chutilo. Výrobcovia sľubujú, že „bez práce budú koláče“ a presne tak to aj bolo. Žiadne rozmrazovanie, žiadne kysnutie, len vybrať z mrazničky, dať na plech a strčiť do rúry. Prvé testovanie teda dopadlo na 1*

    Testovanie č. 2 (čokoládové a nugátové)

    Prvé testovanie mi nevyšlo. Nádej vkladám teda do toho druhého. Ako som v úvode spomínala: Predstava - nastajlované koláčiky na krásnom tanieriku, preliate čokoládou, poprášené cukrom a vedľa šálka horúceho kakaa. Proste aby ste slintali už len pri pohľade na tú fotku.

    Realita - kúpala som deti a nepočula som, keď prišiel muž domov. On mi prosím pekne zožral celú misku a mne na odfotenie ostali len omrvinky. Mamičkám mám odkázať, že čokoládové a nugátové koláčiky sú božské a firme CROCCO, nech láskovo vyrába aj balenia pre mužov a nie len jednohubkové ženské mini balíčky. Fakt ma toto testovanie prestáva baviť. Človek sa s tým babre asi 1 minútu a ani neochutná.

    Na mužovu obranu, čo sa týka jeho pažravosti, musím napísať, že z nugátových a čokoládových som upiekla „len“ po pol balíčku. Ten zvyšok som upiekla deťom, keď nebol tata doma. No čo si budeme hovoriť. Deti a čokoláda sa skrátka zbožňujú. Náplne je tam požehnane, takže je čo maškrtiť.

    Niet nad domáce koláče ale toto je perfektná náhrada keď nemáte čas či chuť piecť. Už mám kúpené ďalšie a odporúčam všetkými desiatimi.

    O tom, že do zdravej kuchyne tieto koláčiky nepatria, písať hádam nemusím. Raz za čas však nikomu neublížia. Pre lepšiu predstavu čo obsahujú, tu je zloženie.

    Testovanie č. 3 (tu som si už niečo ukradla a konečne ochutnala, trošku s jahodových, trošku s malinových, trošku so syrových)

    U nás vládne zákon džungle. Boj o potravu je na dennom poriadku. Silnejší, rýchlejší a prešibanejší vyhráva. Eli svoj prídel koláčikov nedostala (predsa len je na niečo také ešte malá) ale aj tak sa jej podarilo ukoristiť jeden syrový Kto si nestráži tanier, má smolu. Zmizol v nej rýchlosťou blesku. Inak musím povedať, že tie syrové pagáčiky sú neskutočné. Nadýchané, mäkkučké, chrumkavé a ten syr tam jasne cítiť. K pivku či vínku, ale pokojne aj k nejakej polievke namiesto chleba ako stvorené. Je to mňamka. Určite aj tie kúpim do zásoby. Tu som žiadne silené a nastajlované fotky ani nerobila. Spokojný výraz Elinky hádam hovorí za všetko.

    Testovanie č. 4 (oškvarkové pagáčiky)

    Keďže som fanušik extrémnych výziev ako napríklad jazda v MHD s tromi malými deťmi, tak ma ani "krásnych" letných 35 stupňov neodradilo od varenia kapustnice.  U nás je zvykom jesť k nej pagáčiky, a tak som využila tie od firmy CROCCO. Tak ako som bola nadšená z tých syrových pagáčikov, tak tak som sklamaná z tých škvarkových. Sú chrumkavé a nadýchané, hotové za cca 18 minút bez akejkoľvek práce ale po škvarkách ani stopy. Ja ich tam teda osobne necítim. Veľká škoda. Bol to môj horúci kandidát na favorita.

    Kto ale oškvarky nemá veľmi rád, určite si príde na svoje. Syrové a tieto pagáčiky môžete podávať nielen k pivku či vínku ale sú aj skvelá príloha k polievkam na obed či večeru.

    Testovanie č. 5 (malinové, jahodové a marhuľové)

    Človek si uvedomí čo má, až keď to stratí (alebo sa od toho odlúči na dlhý čas). Veľmi múdra a bohužiaľ pravdivá myšlienka. Hanba mi lebo sa správam rovnako. Moja mama je úžasný a výnimočný človek. Vždy keď mi treba pomôcť, pomôže. Nikdy mi neodmietla postrážiť deti, priniesť nákup, vybaviť niečo na úrade či odniesť balíky na poštu. Keď mi je smutno, zavolám a príde. Keď niečo potrebujem, zavolám a vybaví. Keď sa chcem porozprávať, odloží svoje veci a rozprávame sa. Postíska, pohladí, pomôže. Začala som to brať ako samozrejmosť. Však je to mama a ja jej dcéra. Teraz bola 5 týždňov preč. Volali sme si, skypovali, mailovali ale nie je to ono a ja som si uvedomila ako veľmi mi chýba.  Nachystala som jej teda malé pohostenie na privítanie. Koláčiky, kávička a pokec na tráve. Super deň.

    Testovanie č. 6 a celkové zhrnutie


    Z každého balíčka som si odložila po jednom koláčiku, že si ich upečiem keď budem doma sama. V kľude si ich rad za radom otestujem a vychutnám. Koláčiky sa piekli, ja som si spravila kávu, popozerala čo nové na koníku a začala som testovať. Vôňu koláčikov bolo cítiť po celom dome. Za tých necelých 20 minút bolo hotovo.

    Hustý malinový džem s jadierkami. Výrazná chuť a výrazná vôňa. Rozhodne spoznáte o akú príchuť ide. Chutilo mne a aj deťom, takže do zásoby si ich kúpim.

    Džem bol hustý a netiekol čo je super keď vyrazíte na výlet a spravíte to deťom ako desiatu, takže sa nezamažú, no chuť mi už veľmi nesadla. Koláčiky sú prisladké. Tiež som si všimla, že aj deti si ich nechávajú až na koniec. Za našu rodinu jahodová príchuť dostáva červenú.

    Syrové pagáče sú pre mňa ako stvorené. Mäkkučké, nadýchané, cítiť tam ten syr. K pivku či vínku to bude dokonalá kombinácia. Zvyšok rodiny je sladkomilný, takže síce ochutnali, ale ďalší záujem o ne nebol. Chvalabohu, viac ostane pre mňa. Skutočne odporúčam všetkým, ktorí uprednostňujú slanú chuť pred sladkou.

    Škvarkové pagáčiky ma úprimne povedané sklamali. Tú chuť som tam necítila. No a neoslovili ani zvyšok rodiny.

    Marhuľové sú výborné. Z ovocných ma oslovili asi najviac aj keď sa o prvenstvo veľmi bijú s malinovými. Z taniera mizli veľmi rýchlo.

    A čo dodať na záver?

    VAROVANIE!!!!!!!!!

    Prudko jedlé!

    Konzumácia na vlastné riziko!

    Vysoká pravdepodobnosť vzniku závislosti!

    carmen238
    Správa bola zmenená    8. aug 2017    

    Poznáte to,keď poobedie strávite vybavovaním rôznych vecí a vrátite sa domov hladný? My ženy rozmýšľame čo skôr uvariť a zahnať hlad. Mňa zachránili 👏 pred hladom koláčiky Crocco,ktoré rozvoniavajú po celom dome 🏡 a najdôležitejšie je,že boli hotové za 15 minút 😍 momentálne iba pre mňa s kávičkou☕ #test_crocco

    epilynn
    7. aug 2017    Čítané 451x

    Koláčiky ľahké ako obláčik

    Vedeli ste? Pečenie nemusí byť zložité... Stačí na to iba kuchyňa, správne prísady a mlsný jazyk. Potom už byt rozvoniava dobrotami a vaši blízky vás budú zbožňovať. Aspoň na chvíľu...

    Čo vám poviem - testovali sme CROCCO od MINIT Slovakia. Mrazené koláčiky, úhľadne zabalené, chutné, chrumkavé, s množstvom plnky, vždy po ruke a rýchlo hotové.

    Kuriér nám doručil 7 polkilových balíčkov, 5 sladkých a 2 slané príchute - malinové, marhuľové, jahodové, čokoládové, nugátové, syrové a oškvarkové.

    Musím pochváliť ich tvar a veľkosť - do ruky a na jeden hryz 🙂

    Počas dvojtýždňového testovania ma koláčiky, na moje počudovanie, veľakrát vytiahli z bryndy. Zistila som, že okrem toho, že sú mňam, môžem ich brať aj ako:

    • záchranu (pre nečakanú návštevu),
    • raňajky (od manžela),
    • obed (ukusovátko s polievkou),
    • darček (pre milovanú osobu),
    • stredobod záujmu (našich psov),
    • maškrtu (len tak pre mňa),
    • úplatok (pre trucujúce dieťa),
    • ...

    Široké spektrum možností hotových za 15 minút. Stačí trošku fantázie a môžete čarovať. Však ktorá žena by nechcela mať obed z krku za chvíľku, raňajky od manžela na tácke alebo prepadu-chtivých svokrovcov pohostených? A navyše chutili každému a ja som bola hviezda 😉 Určite si nájdu čestné miesto v našom mrazáku. A čo u vás?

    Dôležité info: Zvládnu upiecť aj chlapi!

    papalinka7
    7. aug 2017    Čítané 230x

    Testujeme croccáče

    Slnko svieti, voda volá,

    vtom sa ozve kuriér:

    „mladá pani, buďte doma

    vezieme vám croccáče."

    Idem k bráne, kuriér zdraví,

    vyfasujem balíčky.

    Čo len s vami budem robiť?

    Vložím vás do mrazničky.

    Na druhý deň stretko máme,  

    mamičky aj detičky.

    Žhavím trúbu, chystám plechy,

    štvrťhodinka pečenia

    a ani sa nenazdáme,  

    pochúťka je hotová.

    Malinkové, jahodové,

    čoko, nugát, pagáčiky,

    pre každého dačo iné,

    ukladám ich na tácky.

    Decká sa nám pekne hrajú,

    nechajú nás testovať,

    brušká plné kávy, čaju,

    máme nad čím premýšľať.

    Ten je lepší ku kávičke

    a tento zas k čajíku,

    radšej slaný a či sladký?

    Čo poviete mamičky?

    Zhodli sme sa:

    mrazené a nekysnuté,

    sú to super rýchlovky,

    pokrop vodou – jednoduché,

    stačí šupnúť do trúby.

    Najviac času zaberie mi,

    ktorá príchuť je dnes naj,

    je to ľahké, pomôžu mi,

    čokoláda vyhrávaj.

    Na druhy deň horúčavy,

    pagáčky som chcela piecť,

    manžel ma však rýchlo zrušil,

    bazén vodou napustil.

    Upečiem vás teda ráno,

    Luky si dá s kakavkom,

    Adel spravím jogurt s mussli,

    sebe crocco s čajíkom.

    Keď ich zbadá, rozplače sa,

    „mama aj ja také cem“.

    A tu zrazu  mobil  zvoní:

    „Čau, ste doma? Stavíme sa,

    do polhoďky, môže byť?“.

    Pre mňa to už nie je problém,

    crocco máme v mrazničke,

    kým k nám prídu návštevníci

    croccáčky sú hotové.

    Ideme dnes na návštevu,

    synovcovi volám hneď,

    akú príchuť spravím? Jahodu či marhuľu?

    Všetky padnú za obeť.

    Aj babke do nemocnice,

    poslala som ochutnať,

    i keď s cukrom opatrne,

    pomôže mi testovať.

    Ďakujem vám firma Minit,

    za možnosť si pochutiť,

    ķoláčiky budú stále,

    v našom pravidelnom repertoáre.

    Nie, mne sa vážne dnes nechcelo ísť do obchodu na raňajky. Áno, mne sa vlastne v tomto teple nechce nič. Hm, aj preto som ráno hodinu a pol žehlila 🙄. Ale jedlo nám pripravila trúba, upne sama a bez kecov o teple! Ona je totiž teplomilna! Ale je kamoska, toto zvládne za 15minut. Mnam, konečne slané raňajky. Celé toto #test_crocco je super. Najmä v týchto horúčavách sú koláčiky neoceniteľným pomocníkom. Asi hlavne, keď si nevieš vybrať či je lepšie sa potiť za sporákom, či za žehličkou. Crocco dáva priestor iba jednému poteniu doobedne miesto dvoch 😁. A plne bruško dobrotky ☺️ Dobrú chuť, zienky ☺️

    Dnes #test_crocco v štýle "take away" -svokrin nápad. Už aj ona sa chytila na túto mňamku. Popoludní jej však nedalo a rozhodla sa nás prekvapiť neskorým obedom. Svokra je super kuchárka a v kuchyni to naozaj vie. Milujem jej recepty z ruskej kuchyne👌. To len tak naokraj, aby ste si nemysleli, že jeme iba mini-croccy, u nás sa aj normálne varí 😉🍝🍛🍜

    Večerná pohodička na balkóne pri ☕☕ a mini-pohosteniu od #test_crocco 🍩🍰🍪 So svokrou poohovárame naše polovičky. Vždy sa zaujíma, či je všetko v poriadku, či jej syn počúva a čo je hlavné -vždy stojí na mojej strane ❤ Aj my ženy vieme držať spolu 😘 👭
    Inak, urobiť kávu a upiecť mini-crocco netrvá o nič dlhšie ako čas,kým svokra vylezie spod sprchy 😜

    Program na dnešný večer 😍 spoločnosť nám budú robiť aj mini koláčiky, tentokrát syrové a škvarkové k vínku 👏 #test_crocco

    #test_crocco
    - Nemáš chuť na niečo sladké? - pýtam sa muža.
    - Kto? JA?! Blázniš? STRÁŽIM SI LÍNIU.... Čo máš?? NAVAĽ ! ! ! 🙂
    A už sa vychutnávalo. K tomu dobrá kávička a príjemné čítanie s malou princeznou. Koláčiky len tak pre radosť. Dnes posledné - malinové a nugátové. Mňam - mňam

    (2 fotky)

    #test_crocco Dalsie kolaciky ochutnane 🙂 Po tychto sa len tak zaprasilo 🙂

    (2 fotky)

    #test_crocco
    Kedže nám počasie láme teplotné rekordy, vyskytujem sa v kuchyni asi tak často ako vzácny prvok v prírode... Rozumej MINIMÁLNE!
    Ale jesť treba a aj nakŕmiť rodinné osadenstvo. Ako si to zjednodušiť?
    Dnes som sa vrátila do detstva a oprášila kulinársku špecialitu mojej mamky - letnú plnenú papriku. K tomu sa výborne hodia oškvarkové pagáčiky.
    Vyberiem z rúry, naservírujem, na chvíľu sa nedívam a tretina je fuč!
    Okruh testovačov sa podozrivo rýchlo rozšíril a pagáčiky sa stali stredobodom záujmu. Zase raz...

    (2 fotky)

    Hocijaká situácia nastane, toto pečivo je vždy super mat poruke. Minule návšteva, teraz spontánny vylet. Vždy keď niekde ideme, zvyknem zapiect toasty, alebo bežať do obchodu a kúpiť croisanty. V tomto teple by som na tie toasty odvahu nemala a načo bežať do obchodu, keď si viem pečivo vybrať z mraznicky. Za "5min 12" ho rýchlo hodiť do trúby bez nejakého kysnutia, alebo rozmrazovania 👌. Take malé využiteľné dobrotky. ☺️ #test_crocco