zoizoi
    11. júl 2018    Čítané 844x

    Červený multitalent

    Od detstva som rada pomáhala mamke v kuchyni. Začalo to vykrajovaním medovníčkov na Vianoce a neskôr pokračovalo bežným pečením a varením. Táto záľuba mi ostala dodnes. 🙂

    Neviem, či si viete predstaviť tú radosť, keď mi prišla správa, že budem testovať kuchynský robot Klarstein Lucia Rossa 2G. Ak vás táto dizajnová mašinka zaujala na prvý pohľad tak ako mňa a zvažujete jej kúpu, tento článok je presne pre vás.😉

    Jedná sa o  kuchynský robot do kuchyne 3-v-1, ktorý obsahuje:

    • zariadenie na miesenie, premiešavanie alebo šľahanie

    • mixér na rozdrobenie a premiešanie

    • mlynček na mäso na čerstvé mleté mäso, domáce klobásky alebo chutnú rozmanitosť cestovín

    16-dielny balíček príslušenstva obsahuje: lopatku na miesenie a miešanie, metličku na šľahanie, lievik na mlynček na mäso, 3 násadky na mäso, nôž na mäso, násadku na klobásky, šesť foriem na cestoviny ako aj praktickú nádobu na uskladnenie.

    Kuchynský robot Klarstein Lucia Rossa 2G som testovala 3 týždne. Prvý dojem po vybalení bol veľmi dobrý, páčilo sa mi, že robot prišiel bezpečne zabalený, jednotlivé časti boli v ochrannom sáčku pekne uložené v polystyréne a zabalené v krabici. Prekvapilo ma, že brožúrka nebola v slovenskom jazyku, ale manuál som si nakoniec  našla a stiahla z internetu. https://cdn2.elektronik-star.de/images/category/new_star/manuals/SK/10031674.pdf  Chýba tam však popis k mlynčeku a mixéru.

                                          MIESENIE, PREMIEŠAVANIE, ŠĽAHANIE 

    Ako prvý som vyskúšala recept na letný korpus BEZ múky, BEZ mlieka, pripravený len z troch prísad. Na miešanie a šľahanie je vhodný rýchlostný stupeň od 3 do 6. 

    Osvedčený planetárický miešací systém od spoločnosti Klarstein, pri ktorom sa 3 vymeniteľné miešacie elementy netočia len okolo svojej osi, ale permanentne aj okolo okraja misky zabezpečia aby bolo cesto tlačené vždy do stredu a vďaka tomu je cesto vždy optimálne premiešané.

    Recept na letný korpus / Ingrediencie:        • 150 g kryštálového cukru • 50 g kakaa    • 6 vajec

    Postup:
    Najskôr si oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtky si vyšľaháme do svetlej peny, pridáme cukor a šľaháme, kým hmota nezačne hustnúť. Nakoniec všľaháme kakao. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a opatrne (ručne) ho vmiešame do kakaovej hmoty. Cesto prelejeme do tortovej formy ( cca s priemerom 26cm) dobre vymastenej maslom a pečieme pri 180 ° asi 30 minút – skúsime špajdlou. Necháme vychladnúť a ochutíme obľúbeným krémom, šľahačkou, alebo ovocím. 🍓🍓🍓

    Upiekla som aj maslovú bábovku a oproti ručnému mixéru, ktorý som doteraz používala je to veľký rozdiel. V prvom rade ma zo šľahania nebolela ruka, cesto bolo super vyšľahané a ušetrila som aj čas. 🙂 

    Recept: http://www.gurmanka.cz/2009/11/maslova-babovka-jako-od-babicky 

    Skúšali ste niekedy čoko palacinky?  Stačí do vášho osvedčeného palacinkového cesta pridať kakao a upiecť na panvičke ako zvyčajne. S výkonom 1200 W a šiestimi rýchlosťami spracuje zariadenie Lucia všetky prísady ako žiadne iné zariadenie. 

    Na žiadosť jednej mamičky som vyskúšala aj hnetenie cesta na chlebík z 1kg múky. Na hnetenie sa odporúča rýchlostný stupeň od 1 do 3. Pri vyšších stupňoch 4,5,6 s robotom ,, hádže,, Miska má objem 5,2 litrov.

    Recept na domáci chlebík: 

    • 1kg hladkej múky  • 1ks droždie • 3 lyžičky soli • 2 lyžičky drvenej rasce • cca 2 šálky vody (prípadne podľa potreby + / - )  • mlieko + cukor na kvások • môžete pridať aj oškvarky, sušený cesnak, cibuľku, bylinky...

    Postup: Vymiesiť múku + soľ + rascu, pridať kvások ( pripravený z droždia, mlieka a cukru ) + pridávať postupne vodu. Cesto sa podobá kysnutému, je lepivé a husté. Po vymiesení som ho preložila do nádoby na kysnutie a nechala kysnúť viac ako hodinu. Potom som ho rozdelila na dve časti a na doske, len akokeby obalila v múke a spravila ,,bochník,, Preložila som do nádoby na pečenie a nechala ešte raz kysnúť. Potom šup do vyhriatej rúry piecť na cca 170-180stupňov pomaly. Čas nemám odsledovaný, vybrala som ho keď bola kôrka pekne hnedá. Po upečení som chlebík potrela ešte slanou vodou. 

    Miešací hák z tlakového odliatku - na rovnomerné miešanie aj väčšieho množstvo cesta
    Hnetací hák z tlakového odliatku – napr. pre ťažké cestá, ako sú kysnuté alebo chlebové cesto
    Šľahač pre vzdušné hmoty, ako sú sneh z bielkov alebo piškótové cesto

                             MIXÉR NA ROZDROBENIE A PREMIEŠANIE               

    1,5-litrová nádoba na kuchynskom robote Lucia Rossa 2G na mixovanie je kompletne vyrobená z BPA-free skla, ktoré zachová pravú chuť surovín. 

    Na vrchnej časti robota treba odstrániť horný kryt a nasadiť mixér.

     Príprava smoothie nápoja je teda skutočne jednoduchá.  Ovocie / zeleninu len nahádžete do mixéra, zriedite vodou, mliekom, alebo jogurtom a nápoj je pripravený na konzumáciu.  Ingrediencie a ich pomer si zvoľte podľa chuti. Ja som si vybrala ovocie z našej záhradky.  Jahody, maliny, čerešne + jablko a voda. Mixér všetky suroviny v priebehu jednej minúty pekne rozmixoval. 

    Pre kuchynského robota Lucia Rossa 2G nebol problém rozmixovať ani zmrazené ovocie.  Stačilo už len pridať šľahačkovú smotanu, cukor podľa chuti a malinová zmrzlina bola na svete. 🙂 Pulzačná funkcia je vhodná aj na drvenie ľadu. Oceníte to najmä v lete pri príprave mojita, alebo iných nápojoch s ľadovou drťou. 🍹

                        MLYNČEK NA MÄSO, KLOBÁSY ALEBO CESTOVINY 

    Hovorí sa, že všetko v živote je raz po prvý krát.  U mňa to boli pri testovaní domáce cestoviny. Nikdy predtým som ich nerobila. Pripravíte ich na mlynčeku a na výber máte 6 kotúčov na cestoviny pre rôzne špagety, makaróny a rezance. 🍝

    Mlynček na mäso je vyrobený z masívnej hliníkovej liatiny a medzi príslušenstvom nájdete 3 kotúče rôznej hrúbky pre jemné, stredné a hrubé mleté mäso. Tu mi chýbal návod. Mlynček som najprv zle zložila, konkrétne som nevložila nôž na rezanie mäsa. Po oprave už išlo všetko tak ako malo a mäsko bolo rýchlo zomleté. Pred mletím som mäso porezala na menšie časti, aby to šlo jednoduchšie.

    Doplňujúce fotky 📷

    PLUSY: 

    - krásny dizajn, červená farba je úžasná

    - multifunkčnosť, môžete šľahať, mixovať a mlieť naraz

    - bezpečnostný spínač proti prehriatiu: zapne sa automaticky po 10 minútach trvalej prevádzky

    - prísavné nožičky pre bezpečné, protišmykové umiestnenie

    - bohatý 16-dielny balíček príslušenstva

    - miska na miešanie a nádoba na mixovanie kompletne vyrobená z BPA-free skla

    - vyrytá stupnica na miske na miešanie ( v mililitroch a litroch ) a na nádobe na mixovanie ( v (mili)litroch, tekutých unciach, hrnčekoch )

    MÍNUSY:

    - v priloženej brožúrke chýba návod v slovenskom jazyku

    - na vyšších stupňoch 4,5,6 je robot pri práci hlučný

    - kompletné zariadenie má cca 11,5 kg, je dobre, ak má v kuchyni svoje vlastné miesto

    S kuchynským robotom Klarstein Lucia Rossa 2G som veľmi spokojná, určite ho budem využívať aj naďalej. Je to skvelý pomocník do kuchyne. Odporúčam. 👍 Ak by ste mali ešte nejaké otázky rada vám odpoviem. 😉

    Chcem sa poďakovať firme KLARSTEIN a @konik_testuje za možnosť otestovať kuchynský robot Klarstein Lucia Rossa 2G. ❤️

    miinka3333
    9. júl 2018    Čítané 201x

    Leto = grilovanie!!!

    Grilovanie k letu naozaj jednoznačne patrí. Takéto vychytávky ako grilovanie v kuchyňi určite všetci poznáte. Nejdem klamať, jeden gril sme doma už maly. Bol jednoduchý. Grilovacia platnička a tácka pod ňou. Mala som teda možnosť gril nielen testovať, ale aj porovnávať s našim starým. 

    S čistým svedomím môžem povedať, že starý gril skončil na záhrade a tento určený na testovanie sme si nechali doma ako jeden z najlepších pomocníkov v kuchyni. 

    Jednoznačne má presvedčil svojim dizajnom. Je veľmi pekný. Sklo pôsobí elegantne. Okrem toho je doslova aj funkčné. Jedlo sa nielen griluje, ale aj prepečie vďaka horúcemu vzduchu, ktorý v grilovacej časti prúdi. Skvelá vychytávka. Náš starý gril sklo nemal. Preto sa hlavne mäso pieklo dlho a zvyklo sa skôr spáliť, ako prepiecť. 

    V grile Klarstein sa mi za celé testovanie nespálilo ani mäso, ani zeleninka. Dokonca som skúšala spraviť aj grilovaný hermelín. Skúšku rovnako obstál. 

    Presvedčiť môže však aj dvojplatnička. Časť na grilovanie mäsových výrobkov a časť na zeleninku. Perfektné! Grilujte teda naraz a chute pod sklom sa veľmi chutne spájajú. Plochy sú z nelepivých materiálov. Netreba mať strach z pripečenia ani v jednej časti. Nič som negrilovala na tácke, ale priamo v grile. Nič neostalo prilepené. 

    Ovládanie grilu je veľmi jednoduché. Stačí gril nachystať, vložiť do neho elektrický kábel a navoliť si teplotný stupeň grilovania priamo na kábliku do grilu. 

    Čo sa týka čistenia grilu, aj to bolo veľmi jednoduché. Keďže nič nepripalovalo, stačila navlečená hubka s ktorou som gril zotrela. A spodnú tácku, kde odteká výpek som samozrejme umývala normálnym umývacím prostriedkom. Odmasťovače nebolo potrebné použiť. 

    Za mna teda gril Klaisrtein určite ÁNO. Pokiaľ využívate v lete jedlo hlavne na grilovanie, neváhajte si ho zaobstarať. Ja som sama nad domácimi grilmi mávala rukou, ale sklo je ten pravý prvok, ktorý vie presvedčiť. Tie prepojené chute a hlavne nelepivý materiál je famózny. 

    Ďakujem za možnosť toto vyskúšať a mať v kuchyňi pre našu rodinu naozaj funkčný a využiteľný prvok 😊 My sme spokojní a vôbec by som neváhala s čistým svedomím povedať, že tento výrobok by som bola ochotná si zo svojho vlastného presvedčenia zaobstarať aj sama domov.  Ďakujem Modrý konik a #test_klarstein za tento testovací darček 😁

    mblazekova
    9. júl 2018    Čítané 318x

    "Všetko v jednom" s pomocníkom Klarsteinom

    Dnes začnem asi tým, že sme s manželom spolu 8 rokov, a zapojiť sa do testovania s Klarsteinom bolo bezprostredným rozhodnutím oboch, dúfajúc, že si ma ako jednu žienku domácu z toľkého množstva žien predsa len vyberú. Keď sme si pred pár rokmi ako manželia zariaďovali svoje prvé, a stále aktuálne bývanie, boli sme radi sade hrncov od Tescomy 🙂 Netvrdím, že to bola zlá voľba, držia ešte aj dnes a slúžia, no napriek tomu, keď videla vyhlásenie súťaže od spoločnosti Klarstein, nedalo mi nezapojiť sa.  Veľmi často nahliadam na MK kvôli svojim známym, ale i kvôli novinkám, ktoré stránka spostredkuje, a takým istým spôsobom som zahliadla aj súťaž na výrobky spomínanej firmy.

    Klarstein ma oslovil nielen svojim jednoduchým dizajnom, ale i svojou funkcionalitou. Doteraz vlastním ako väčšina žienok, len klasický mixér, ktorý vždy doslúži, keď to najmenej čakám 🙂, ponorný mixér a nejaké misky, ktoré z nás väčšina potrebuje, nerátajúc jednu sadu hrncov. Nuž, a tak som neváhala.

    Predtým ako som sa do súťaže zapojila som si zvážila, čo asi najviac potrebujem, preštudovala som si čo sa dalo,a voľba padla na mixér, alebo multifunkčný hrniec, ktorý aj nakoniec úspešne k nám dorazil.

    Prvá ho s veľkou radosťou odbalila moja dcérka so sestrou, keďže som bola v práci.

    Radosť, ktorú som mala ja sa asi nedá ani opísať.  Bola veľká, a to nielen z pocitu zo samotnej výhry, ktorý je neopísateľný, ale aj to z možnosti testovať niečo, čo človek nepozná a sprostredkovať ľuďom svoje dojmy a postrehy sú pre mňa niečo, čo ma doslova teší a napĺňa.

    Nikdy som sa netajila tým, že rada píšem, a je to pre mňa spôsob relaxu aj v týchto neskorých hodinách, keď tento článok publikujem a moje  dieťa sladko spí 🙂

    Ako zadefinovať tento multifunkčný výrobok? Podľa názvu z vás väčšina vie, že ide o nemecký produkt. Spočiatku ma veru zaskočil, pretože na ňom bola nastavená poistka, a myslela som si, že mi došiel chybný kus. Takže ak si ho objednáte, počkajte aj Vy do ďalšieho dňa, pretože to nebude chybným produkt, ale jednoducho ochranou zo strany predávajúceho. Na druhý deň po príchode už frčal ako mal. Od dňa kedy som testovala som sa nevedela dočkať príchodu z práce a skúšala na ňom všetky možné funkcie, ktoré som sa priznám všetky nedoskúšala ani teraz 🙂

    Ale aby ste však vedeli čo má po jeho príchode doraziť, tak tu je zoznam:

    • 1 x zariadenie
    • 1 x vnútorný hrniec
    • 1 x sieťový kábel
    • 1 x vložka pre varenie v pare
    • 1 x odmerka
    • 1 x stierka
    • 1 x naberačka
    • Manuál

    Plastové produkty priložené k samotnému výrobku sú veľmi dôležité, nakoľko zabraňujú poškriabaniu a jeho znehodnoteniu. Ak by ste náhodou stratili jeden z týchto priložených pomocníkov ani drevo rozhodne neublíži.  Celkový objem nádoby je označený po 3 litre, ale v návode sa píše, že zvládnete uvariť aj päť, čo je reálna možnosť a môžem potvrdiť, že som veru aj merala 🙂

    Produkt má 23 programov s výkonom 950 W s dotykovým panelom a digitálnym dispelom, ktorým je potrebné prísť na chuť podľa toho, čo práve v danom momente potrebujete a varíte. Mne doteraz najviac vyhovovali programy Multicook, Fast cook, Slow cook a program na udržanie teploty, ktorý je na nezaplatenie. Mužovi, ktorý chodil neskoro z práce som vždy musela večeru zohrievať, avšak v tomto prípade bola teplá stále. Každá gazdinka si v ňom nájde niečo, čo naozaj ocení. Mne hádam najviac učarovalo to, že som mala hrniec aj pokrievku v jedom a práca pre mňa, ktorá sa týkala umývania hrncov jednoducho odpadla a aj umývačka riadu si oddýchla. Ďalšie plus Klarsteinu vidím v úprave akéhokoľvek mäsa, ktorého dusenie, restovanie či varenie mi trvalo výrazne kratšie ako s hrncom s pokrievkou. Je to najmä v dôsledku pevného uzavretia celého zariadenia, čo sa odráža aj v samotnom skrátení doby pripravovaných pokromov.

    Nevýhodou pre menšie domácnosti, hoci ani ja nemám kuchyňu obrovských rozmerov a bývam v menšom domečku je možno jeho veľkosť a oválny tvar, ktorý sa nie vždy prispôsobí veľkosti kuchynskej linky a menej podrobný manuál. Čo oceňujem je však krátky súhrn receptov a pri nich uvedený program, ktorý Vás navedie ako hrniec používať. Zvyknúť si je síce trošku dlhšie, ale pre komfort, ktorý prináša to stojí rozhodne za to. 

    Uvádzam preto pre gazdinky, ktoré sa rozhodujú zakúpiť si uvedený produkt,  jeh rozmery, ktoré sú nasledovné:

    • Rozmery: cca 28 x 27 x 43 cm (ŠxVxH)
    • Rozmery vnútorného hrnca: cca 21 x 14 cm (OxV)
    • Hmotnosť zariadenia: cca 4,6 kg

    Ja osobne by som no však na dovolenku ako parťáka brala, už len kvôli hygiene, nakoľko sa ľahko a bez problémov čistí, a komfortu, pretože v ňom uvaríte pri uvedených programoch naozaj čokoľvek a v jednom hrnci. Okrem varenia, dusenia, zohrievania a iných činností zvláda aj pečenie a dokonca bez plechu 🙂 Počas testovania som uviedla niekoľko jedál spolu s programmi, ktoré som vyskúšala. 

    Ja osobne som v ňom vyskúšala a zvládla naozaj mnoho receptov, a pár nevyskúšaných funkcií ako som spomínala mi ešte chýba. Nezúfam však a určite zameškané dobehnem a veľmi sa na to teším, pretože si Klarstein skutočne našiel svoje miesto v mojej domácnosti. Slúži mi dizajnovo, funkčne aj výkonne.

    Ak preto aj vy milé gazdinky hľadáte spoľahlivého pomocníka do kuchyne značka Klarstein Vašu predstavu určite dizajnovo, technicky, ale ani finančne nesklame. Okrem multifunčného hrnca som si preklepla ďalšie produkty, a myslím si, že naozaj stoja za to. Mať dobrého a spoľahlivého pomocníka v kuchyni je pre nás ženy predsa na nezaplatenie 🙂 

    Na záver by som sa veľmi rada poďakovala spoločnosti Klarstein a Modrému koníkovi za možnosť testovať tento jedinečný produkt, a byť aspoň na chvíľu ich súčasťou 🙂

    Ď A K U J E M.

    tweety22
    9. júl 2018    Čítané 280x

    Červená raketa - mixér NutriRocket zvláda mixovanie na jednotku

    Vo všeobecnosti platí, čím lepší výkon motora, tým lepší mixér.  Ak chcete mixovať smoothie s orechmi, semiačkami, prípadne vyrábať domáce rastlinné mlieko, siahnite radšej po výkonnejších mixéroch, ktoré majú vysoké otáčky. V takomto mixéri s výkonom minimálne 700 W ľahko zmixujete aj zmrazené ovocie alebo ľad.

    Výroba smoothies sa stala za posledné roky veľkým hitom. V zahraničí som absolvovala niekoľko kurzov na ich prípravu. Je to môj každodenný rituál a celú prípravu si doslova vychutnávam. A to nehovorím o foodstylingu. Zdravý životný štýl je nie len moje hobby ale aj moja práca - dream job/práca snov. 

    Ďakujem, že som mohla testovať mixér NutriRocket od nemeckej značky Klarstein. Hneď pri rozbalení ma príjemne prekvapila krásna žiarivá červená farba. Toto kuchynské zariadenie, ktoré pripomína skôr raketu ako mixér je neuveriteľne ľahké, spratné a v kuchyni nezaberie veľa miesta. Tým, že veľa cestujem a natáčam video- recepty, môžem si ho zabaliť do kufra a nezaberie veľa miesta. Je to skvelé. 

    V balení sú dve čepele - plochá čepeľ a krížová čepeť. Plochá čepeľ je vhodná na šľahanie a mletie. S krížovou čepeľou som vyskúšala sekať aj ľad a mixér to zvládol bez problémov. Táto červená raketa zmixuje aj Chia semienka a orechy. Prikladám recept na výrobu domáceho rastlinného mlieka.

    Mandľové mlieko

    Ingrediencie:

    • - 200 g mandlí,
    • - 3 šálky studenej vody,
    • - gáza, alebo vrecúško na precedenie.

    Postup:

    Mandle namočíme deň vopred do vody, aby sa ľahšie mixovali. Do mixéra vložíme mandle a 3 šálky vody. Zmixujeme. Takto pripravené mlieko precedíme dôkladne cez gázu. Je dobre, keď zmixované mandle vo vrecúšku postláčate a precedíte úplne všetko. Nachádza sa tam totiž najviac vitamínov. 

    Kokosové mlieko

    Ingrediencie:

    • - 20 g strúhaného kokosu,
    • - 1 šálka vody,
    • - gáza, alebo vrecúško na precedenie.

    Postup:

    Strúhaný kokos si buď kúpime, alebo si ho vyrobíme z čerstvého kokosu.

    Pokiaľ neznášate krájanie cibule ako ja (stále totiž pri tom revem), stačí cibulu prekrojiť na polovicu a mixér si s tým bez problémov poradí. Mixér som využila aj na mixovanie ľahkých polievok.

    Vegánska cviklová polievka

    Ingrediencie

    - 3 menšej cvikle,

    - 1 mrkva,

    - čerstvá mladá cibuľka,

    - 500ml zeleninového vývaru,

    - kokosový tuk,

    - soľ,

    - korenie.

    Na ozdobu

    - rastlinná smotana.

    Postup

    Očistenú, umytú cviklu a mrkvu ošmahneme na kokosovom tuku. Pridáme zeleninový vývar a varíme pokým zelenina nie je mäkká. Polievku dochutíme a zmixujeme v mixéry. 

    Výkonnosť mixéra je 700W, je to úplne perfektné ak chcete mixovať napríklad aj ľad. Ja ho zvyknem pridávať do smoothies a vznikne z toho úžasná zdravá zmrzka. 

    Slniečkové ananásové smoothie - nicecream

    Ingrediencie

    - 200 ml pomarančovej šťavy,

    - 50 g trstinového cukru,

    - 1 ananás,

    - 1 marine banán.

    Postup

    Banán nakrájame na kolieska a dáme zmraziť. Všetky ingrediencie zmiešame v mixéri. Najprv vložíme ananás, potom banán, trstinový cukor a pomarančovú šťavu. Všetko mixujeme približne 1 – 2 minúty. Smoothie podávame chladené.

    Na mixovanie ponúka mixér až tri nádobky. Prvá je 1000ml, ďaľšie dve majú 600ml. Smoothie si vďaka uzatvárateľmým nástavcom viete zobrať hocikde so sebou. Balenie dokonca obsahuje aj dva držiaky na poháre pre lepšiu uchopiteľnosť.

    Mňa si tento malý super ľahko ovládateľný mixér získal na 100%. Aktuálne ho mám zo sebou aj na dovolenke a "smútička" mixujeme každé ráno. Jediná nevýhoda je, že návod som mala iba v cudzom jazyku. Pre niektorých ľudí to môže byť problém. 

    Všetkým želám krásne leto.

    lalai
    9. júl 2018    Čítané 356x

    KLARSTEIN, na zimu postarané

    Leto je tradičné aj časom „škrečkovania“  vitamínov na zimu. Od malička si pamätám, ako som v kuchyni pomáhala umývať fľaše na uhorky, marhule, jahody, čerešne, džemy a veľa iného, čo sa u nás doma zaváralo. Netvrdím, že ma to bavilo, v tom čase som chcela byť niekde vonku. Dnes viem, o čom to celé je. Vitamíny sú dôležité aj v zime a zaváranie je jednou z možnosti niečo uchovať. Dodnes si pamätám tú vôňu sušených jabĺk, plechy sme mali po celom byte. Dnes je doba ďalej a plechy vystriedali sušičky ovocia. 

    Dostala som možnosť otestovať jednu z nich od špičkovej nemeckej značky KLARSTEIN. Konkrétne to bola sušička Yoyoyofruit, 2 v 1 sušička a jogurtovač. Ako správny vyznávač zdravého životného štýlu (nie až takého, aby som nezjedla čerstvý chlieb 🙂 ) som nakúpila všetko potrebné aj nepotrebné, aby som teda skúsila výhody sušenia. Sušené ovocie v našej rodine poznáme, avšak len z obchodu. Bolo načase začať sušiť doma.

    Ako nevýhodu vidím absenciu slovenského alebo aspoň českého návodu. Predsa len, ak to smeruje aj na náš trh, očakávala by som návod aj v našom jazyku. Nie každý má schopnosti preložiť si anglický či nemecký návod. V obsahu sa okrem iného nachádza aj zoznam najčastejšie sušeného ovocia (13 druhov) a zeleniny (24 druhov) spolu so spôsobom sušenia a jeho dĺžkou. Ak však chcete sušiť niečo čo na zozname nie je, odporúčam google.

    Za mňa osobne by som uvítala zoznam rozšíriť, poprípade pridať malú brožúrku/knihu receptov  s receptami na sušenie. Doma sme skúsili sušiť viac druhov ovocia. A keďže aj pre nás to bola nová skúsenosť, nie všetko nás svojou chuťou oslovilo.

    TOP sušený produkt u nás je jednoznačne jablko, banán a jahody.

    BANÁN

    Ak poznáte chuť sušeného banánu z obchodu, tak na ňu pri sušičke zabudnite. Je neporovnateľne lepšia. Manžel sa sušeného banánu z obchodu ani nedotkol a teraz vyjedá dózu s banánmi.  Sušili sme banán nakrájaný na cca 5 mm/10 hodín/60°C.

    JAHODY

    Pri jahodách sme experimentovali (keďže chýbal návod na ich sušenie – googlili sme).  Nakoniec  to dopadlo tak, že máme nasušené tenučké plátky jahodového papiera.

    Krájali sme ich na cca 3mm čo neodporúčam. Tipujem,  že tak 5-8mm by bolo oveľa lepšie. Hlavne z dôvodu, že pôjdu ľahšie dole z mriežky. Chuťovo sú vynikajúce hlavne do vločiek či jogurtu. Jahody sme sušili 13 hodín/60°C.

    JABLKÁ

    Sušenie jabĺk pozná väčšina z nás, my sme teda skúsili niečo nové. Nakrájané jablká sme posypali škoricou, výsledok bol fantastický. Sušili sme jablká nakrájané na cca 5 mm/10 hodín/60°C (čas sušenia závisí od hrúbky nakrájaného jablka). Kontrolovala som počas sušenia, či sú jablká správne vysušené.

    Skúšali sme sušiť aj kiwi, broskyne, nektarinky a hrušku. Tu sa názory na chuť ovocia v našej rodine rozchádzajú. Sto ľudí sto chutí!

    Zo zeleniny za nás vyhráva sušená cvikla. Kto má rád cviklu, určite neoľutuje. Myslela som si, že si nasuším a budeme mať na neskôr. Neskôr sa nekonalo.

    CVIKLA

    Recept na sušenú cviklu som našla na internete. Urobili sme si variantu – čistá a ochutená. Ochutená cvikla – olivový olej a korenie (každý podľa chuti) nechať odstáť cca 20 min, odstrániť prebytočnú vodu a dať sušiť. Doma nám chutili obe varianty. Cviklu sme sušili nakrájanú na cca 8 mm/ 12 hodín/ 55°C.

    Skúšali sme sušiť aj sladké zemiaky – bataty. Tie však u nás neprešli.

    Záver testovania sme ukončili výrobou domáceho jogurtu. Opakovane v návode chýbala informácia, ako jogurt vyrobiť. Dostupný bol len fakt, že sa „suší“ na 45°C. Informácie od overeného internetového zdroja 🙂 + recept mojej mamy mi dal takýto výsledok:

    JOGURT

    Na výrobu som použila poháre od detskej výživy 8ks (súčasťou balenia nie sú nádoby na jogurt).

    1l plnotučného mlieka zohriateho na cca 40°C

    1 biely jogurt

    Jogurt som po lyžičkách rozdelila do fľaštičiek, zaliala mliekom a premiešala. Uzatvorené fľaštičky sa „sušili“ na 45°C/7 hodín.

    Výsledný jogurt bol tuhý a chuťovo lepší ako z obchodu 🙂 

    PLUSY

    • výroba vlastného sušeného ovocia
    • chuť neporovnateľne lepšia ako kupovaného ovocia
    • dizajn
    • relatívne tichý chod sušičky
    • výroba jogurtov
    • vhodná do umývačky riadu
    • BPA FREE
    • teplotný rozsah 40°C - 70°C
    • jednoduché ovládanie prostredníctvom dotykového displeja 

    MÍNUSY

    • absencia návodu v slovenčine
    • krátky zoznam a popis sušeného ovocia
    • chýba brožúra/kniha receptov na sušenie ovocia
    • ako veľké mínus pripisujem faktu, že v balení chýbajú nádoby/poháre na výrobu jogurtu. Obal je teda zavádzajúci, pretože zobrazuje sušičku aj s pohármi na jogurt.  A teda ak má výrobok v názve 2v1 sušička a jogurtovač, očakávala by som, aby súčasťou balenia boli aj poháre.

    Na záver musím povedať, že ma sušenie nie len že bavilo, ale aj chutilo. Zásoby na zimu mám pripravené, len ich musím lepšie skryť. Ďakujem za príležitosť a za možnosť skúsiť niečo nové. 

    Pridávam zoznam, ktorý som si urobila (zdroj: návod, internet) a podľa čoho som následne sušila. Niektoré som ešte nestihla skúsiť. Berte to len ako sprievodný materiál 🙂 

    ANANÁS - 8 mm / 10-18 hodín / 60°C

    BANÁN - 5mm / 10 hodín / 60°C

    BATÁT - 6mm / 11 hodín / 55°C

    MALINY, ČUČORIEDKY a iné bobuľoviny - v celku / 11-15 hodín / 60°C

    BROSKYŇA - 8mm / 10-15 hodín / 60°C

    CVIKLA - 8 mm / 12 hodín / 60°C

    HUBY - 1 cm / 5-7 hodín / 55°C

    HRUŠKA - 8 mm / 9 – 15 hodín / 60°C

    HROZNO - v celku alebo na polovicu / 23 – 33 hodín / 60°C

    JABLKO - 5 mm / 10 hodín / 60°C

    JAHODY - 8 mm / 13 hodín / 60°C

    MARHULE - na polovicu, šupkou dole - my sme mali mesiačiky / 20 – 28 hodín / 60°C

    NEKTARINKY - 1cm / 9 – 15 hodín / 60°C

    PARADAJKY - 6 mm / 5 – 9 hodín / 55°C

    SLIVKY - na polovicu, šupkou dole / 8 – 16 hodín / 60°C

    ČEREŠNE - na polovicu, šupkou dole / 13 – 21 hodín / 60°C

    katka708
    7. júl 2018    Čítané 344x

    Grilovanie po našom.....

    Alebo - na počasí fakt nezáleží, na príma grilovačku je vždy ten správny čas.

    Asi mesiac som študovala na internete recenzie na grily. Sezóna letných grilovačiek sa blížila a my sme si už druhý rok požičiavali od svokrovcov ich veľký gril. Ale hľadala som niečo skôr menšie, čo by sme ľavou zadnou hodili do kufra auta a vyrazili na chatu.

    A práve v tom čase začala výzva s Klarstein. Už dlhšiu dobu som sa do žiadnej neprihlásila, ale v tejto ma zaujali hneď dva výrobky, tak som si povedala, že skúsim opäť šťastie. A veru sa pošťastilo. Jedného dňa mi zavolala svokra do práce, že mi prišiel strašne ťažký balíček...

    Ponáhľala som sa domov a tam ma čakal ON.

    .... racklettovací gril s prírodným kameňom a 6 panvičkami, ktorý manžel medzi časom dal do kopy a nachystal na terasu. 

    Fíha a teraz čo, ako sa to používa? Návod v angličtine a v nemčine mi toho veľa nepovedal.  Dve strany so základnými upozorneniami a návodom ako sa zapína.  (To bolo jasné aj na prvý pohľad, keďže má len jedno otočné koliesko s ktorým sa zapína, vypína a zároveň aj reguluje teplota)

    No čo je to vlastne to "racklette"?  Ako použiť panvičky? Čo do nich? Hneď večer som vygúglila pár záladných postupov, na druhý deň nakúpila syry a hurá na testovanie.

    A kto náhodou (ako ja) nevie, čo je to vlastne racklette, ide o švajčiarsku syrovú pochúťku. Racklette syr sa rôznym spôsobom roztápa a polieva sa ním napríklad varený zemiak alebo kúsky pečiva a podáva sa k tomu nakladaná zelenina: cibuľka, uhorky a iné...   Na rakletovaci panvičky sa môže dať hneď aj šunka, slaninka či kúsky opečeného mäska, preložiť kvalitným syrom s vysokým obsahom tuku a pochúťka je na svete. Najlepšie na tom je, že fantázii sa medze nekladú a tak si môže každý obložiť panvičku po svojom.

    My sme ako prvé vyskúšali rýchlu a overenú klasiku. Kuracie prsia grilované na spôsob steaku a do rakletovacích panvičiek sme skúsili dať sušenú šunku, kocky chleba, chedar a racklette syr.

    No čo vám budem hovoriť, hotová mňamka, ten roztečený syr bol svetový.  Mali sme s manželom pocit, že rozpustený syr jeme prvý krát v živote. Švajčiarsky racklette syr nás moc chuťou neohúril ale veľmi sme si obľúbili rôzne druhy chedaru, hermelín, nivu...

    Syn Adamko s radosťou ukladal na panvičky kocky potravín a mi sme už len vychutnávali maškrtku hotovú za pár minút.

    Keď nás veľké teplo a muchy na terase vyhnali dovnútra, gril sme jednoducho preniesli na kuchynskú linku a grilovačka pokračovala v klimatizovanom priestore (len pozor na stenu, rozpálený kameň prská šťavu tak do 15-20cm)

    Takto sme si pripavili ďalšiu lahôdku - domácu bravčovú panenku, šalát zo záhrady s nivovým dresingom a k tomu opäť rozpustený syr rôznych druhov. (podrobný popis prípravy nájdete v mojom blogu)

    Keď nebol čas na nejaké to chystanie a bolo treba pripraviť rýchlu večeru pre manžela, napadli ma zapekačky. Doteraz som ich robievala vždy len v rúre ale snáď to pôjde aj pod grilom.

    Miesto rakletovacích panvičiek som som tam šupla bagety obložené všetkým čo máme radi a za 10 minút bola večera na stole. 

    Robievate si ich aj vy?

    My len tak jednoducho: rozpolená bageta potretá taveným syrom, plátky šunky, kukurička alebo šampióny a veľa veľa syru.

    V čase písania tejto recenzie sa balíme na chatu, kde berieme aj nášho nového kamoša, tam ho plánujeme využiť ozaj na plno - každý deň.

    Za 2 týždne kedy prebiehalo testovanie, sme gril použili asi 7x a bez väčších problémov aj keď nejaká tá chybička by sa našla. Neviem či som mala zrovna smolu na chybný výrobok z výroby alebo pri doručení sa nejako buchlo krabicou, no prírodný kameň máme prasknutý. V studenom stave je to takmer neviditeľné a aj pre to sme si to všimli až pri druhom alebo treťom použití. Teplom sa tá štrbina asi rozpína a vo vnútri kuchyne na to dopadalo tak svetlo, že to bolo ozaj viditeľné. 

    Chvíľu som nevedela čo robiť, či  pokračovať v testovaní ďalej alebo radšej nie.... No keďže sa mi nik na moje otázky neozval, pokračovali sme ďalej v grilovaní.  Našťastie sme si nevšimli, že by sa prasklina zväčšovala.

    Kedže sa jedná o prírodný kameň, je skutočne riadne ťažký a rozžeravenie trvá zhruba 15-20 minút. Na to treba určite mysliť, inak budete mäsko zo začiatku len zohrievať.

    Zároveň aj chladnutie trvá dlhšie ako pri klasických griloch. Pri letných horúčavách aj hodinu, kým môžeme kameň chytiť do rúk a vybrať z podstavca. Keďže je ešte dlho po vypnutí žeravý, veľmi ľahko sa na ňom zapečú rôzne koreniny prípadne marináda.  

    Gril sa dá ľahko umyť až keď na ňom (samozrejme vychladnutom) chvíľku necháte mokrú bavlnenú utierku alebo inú tkaninu. 

    Kameň má okolo celého obvodu hlbšiu ryhu na odtekanie prebytočnej šťavy ale keď sa táto ryha naplní alebo nemáte gril postavený v úplnej rovine, z ryhy začne šťava vytekať alebo ju treba rýchlo odsať papierovou utierkou. 

    Okrem tejto maličkosti je to super vec,  steak som neurobila tak dobre na žiadnom inom grile. Prírodný kameň je na toto úplná TOPKA. Špirála pod kameňom sa rozhorúči veľmi rýchlo a za 5 minút máte syrovú lahôdku z panvičky na tanieri. 

    Vďaka bočným úchytom sa gril ľahko prenáša a ovládanie je tiež maličkosť.

    Je skladný ale nie malý. Pre štvorčelnnú rodinu úplne postačí.

    Najviac sa teším na jeseň kedy máme doma rôzne oslavy a posedenia pri vínku. Mám v pláne postaviť gril do stredu stola, každému dať do ruky panvičku a pri pohári vínka si budeme roztápať syr a počúvať prasaknie dreva v krbe.

    Takže ak by som to chcela v krátkosti zhrnúť:

    Plusy: 

    -jednoduché ovládanie

    - ľahké čistenie kameňa aj teflónových panvičiek

    - skladnosť

    - napriek kompaktnej veľkosti je dostatočne veľký pre 4 člennú rodinu

    - dobre drží teplotu

    - rýchla príprava racklette panvičiek

    Mínusy:

    - dlhé nahrievanie kameňa

    - dlhé chladnutie

    - zle vymyslený odtok šťavy z kameňa

    - absencia návodu v slovenskom jazyku

    - veľká váha kameňa vyžaduje veľmi opatrné narábanie

    - krátky elektrický kábel

    Ja tento výrobok aj napriek jeho mínusom hodnotím pozitívne. Som rada, že som mala tú česť ho testovať. Úprimne priznávam, že sama by som si takýto asi nekúpila lebo prírodný kameň som moc nepoznala a asi by som zvolila skôr štandardnú platňu alebo mriežku. No teraz po vyskúšaní som vďačná za túto skúsenosť. A manžel tiež, ten má radosť z rýchleho čistenia.

    #test_klarstein

    Niečo z nedele😉 Muž odchádzal včera na tri týždne do zahraničia tak som mala zavárací víkend až mi neumrie od hladu. Nestihla som síce všetko pofotiť,ale aspoň obed áno 😉 Využila som program Multicook a kočky ryžu som mala v programe Fast Cook hotovu za päťnasť minút 😉😉 Tak nech sa páči známy mexický guláš s hráškom a postrúhaným parmezánom a ako príloha ryža 😉 Nuž a dezert naša obľúbená bábovka. V priebehu týždňa sa môžte tešiť na recenziu a celkové zhrnutie môjho testovania s Klarsteinom. Krásny začiatok týždňa prajem 😉😉

    tweety22
    26. jún 2018    Čítané 182x

    Oblubena kasa mojej dcerky

    Mixer uz pouzivame denno-denne ❤️. Dnes chcela dcera na olovrant kasu tak sme spolu mixovali. Nas najoblubenejsi receptik:

    - 30g ryzovych vlociek,

    - 1 banan,

    - 1/2 litra mlieka,

    - skoricovy cukor, med,

    - vanilka.

    Vsetky ingrediencie spolu zmixujeme, kasu ozdobime (napriklad grankom) a podavame. 

    Dobru chut!

    #test_klarstein

    Krásny nedeľný večer prajem. Ani sa mi nechce veriť, že zajtra zase do práce. Prečo to vždy tak rýchlo ubehne? V prípade víkendu by som prijala aby mal deň aspoň 48 hodín 😉 Asi nie som sama však? Dnes sme si trošku dlhšie pospali a mne sa veru ani veľmi nič nechcelo, k tomu ešte aj nanič počasie, nuž ale hold doma dva hladné krky a mne preto neostávalo nič iné "iba" navariť nedeľný obed. Spolu s mojím pomocníkom Klarsteinom sme dnes ukuchtili paradajkovú omáčku s hovädzím mäskom a cestovinou. Dnes som využila program "DIY", ktorý si môžte nastaviť úplne podľa seba,čo sa týka minút aj stupňov. Netrvalo mu to dlho, mäsko bolo mäkké v pomerne krátkom čase a toto je výsledok 😉 Mojim hladošom chutilo, a to je asi ten najlepší pocit aj keď sa Vám už
    tak veľmi nechce😊 A samozrejme nedeľný koláč ku kávičke tiež nesmel chýbať.Síce rýchly ukuchtený v jednej miske,ale s riadnou dávkou lásky robený. Užite si ešte posledné okamihy dnešného večera a zajtra šup do nového týždňa tou správnou nohou 😉 Úspešný začiatok týždňa prajem.

    tweety22
    23. jún 2018    Čítané 152x

    Tento mixer je zazrak

    Cesto na kolace a palacinky mixujem vacsinou s pomocou kuchynskeho robota. Dnes som vsak otestovala moj novy mixer od Klarsteinu a cesto bolo zmixovane uplne do hladka! 

    Tu je moj recept:

    Palacinky z kokosoveho mlieka

    1/2 litra kokosoveho mlieka,

    2 vajicka,

    50g trstinoveho cukru,

    2 PL struhaneho kokosu,

    120g bezlepkovej muky.

    Vsetky ingrediencie zmiesajte, zmixujte a palacinky opecte na panvici z oboch stran. 

    Ako chutnu dekoraciu som pouzila domaci jahodovy dzem a kokosove chipsy.

    Zelam Vam krasny vikend. 

    Vďaka nelepivej strane na grile, dokáže v priebehu chvíle vzniknúť aj takato zdravá mnamka bez použitia oleja, alebo hliníkovej tácky 😊 dobrú chuť. #test_klarstein

    (2 fotky)
    mblazekova
    Správa bola zmenená    23. jún 2018    

    #test_klarstein

    Uff, konečne víkend aj keď upršaný,ale hlavne voľný. Čo viac si priať. Tento týždeň bol v práci šialený a ja som sa už nevedela dočkať kedy skončí.Ešte prežiť ten budúci a hádam aj ostatní ľudia zvoľnia tempo s prichádzajúcim letom. Aj napriek tomu,že som včera prišla polomŕtva som si navarila a urobila si svoje rýchle a obľúbené cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku posypané parmezánom a zapriahla do ich prípravy svoj Klarstein tentokrát s funkciou "PASTA". Program je predvolený na 8 minút. Keď voda zovrie systém Vás upozorní pípnutím a môžete vsypať svoje obľúbené cestoviny, zavrieť a už len čakať do konca programu. Na Klarsteine je fajn,že ušká hrnca,keď som cedila cestoviny sú chladné, a tak vás nepopália hoci je celá časť počas prípravy zatvorená. Cestoviny boli po uvarení presne akurát. Okrem spomínaného ďalšie plus pre mňa - žiadna vyskypená voda, čo sa mi pri varení, keď niečo ďalšie robím pri cestovinách ako aj pri ryži a strukovinách stáva. Takže o ďalší problém menej 🤗
    Čo sa týka dokončovacej fázy prípravy cestovín už len vymixovať medvedí cesnak,píniové oriešky trošku parmezánu, olivový olej šup k uvareným cestovinám a môžeme papať 😉 Takže kto sa pokúsi o tento výtvor prajem mu dobrú chuť a zároveň všetkým krásny a pokojný víkend 😉

    mblazekova
    Správa bola zmenená    19. jún 2018    

    #test_klarstein

    Krásny slnečný dník 🙂 Ja momentálne ešte v práci a môj muž skúša doma náš Klarstein 🙂 Stal sa našim spoločným pomocníkom. Pri tomto kuchtení je využívaný program "ROAST" tzv. pečenie, ktoré si je taktiež možné ľubovoľné nastaviť. Predvolená je hodinka. Manžel nakrájal zemiaky, pridal soľ, rascu, maslo a hotovo 🙂 Som zvedavá na výsledok, keď prídem domov. A čo k nim? No predsa grilovaný hermelín 🙂 Mne slinky tečú už teraz...Pekné popoludnie...

    #test_klarstein

    Krásny pondelkový večer prajem 😉 Akosi sme sa rýchlo po víkende prehupli do nového týždňa, ktorý osobne pre mňa začal hekticky, a tak som sa už nevedela dočkať, kedy príde večer a stretneme sa všetci doma spolu pri spoločnej večeri ako inak aj dnes pri varení s Klarsteinom 😉 Máme tu opäť teplé dni,a tak som uvažovala o niečom ľahkom, ľahko stráviteľnom a napadla ma rybka 😊 Kúpila som čerstvú zeleninku a lososa a večera bola hotová do pol hodinky - zeleninový šalát s dusenou rybkou na masle pohladí Vaše chuťové bunky, zasýti a nezaťaží. V tomto prípade som využila program STEW tzv.dusenie, ktoré som si nastavila na najnižšie možné desaťminútove trvanie, roztopila maslo, vložila lososa,osolila,okorenila,pretlačila jeden strúčik cesnaku,zakryla a ostalo už len v pohodlí čakať 😉 Medzitým som si očistila zeleninku: ľadový šalát, papriku,cherry rajčiny, jarnu cibuľku, reďkovku, čerstvú šalátovú uhorku pokvapkala citrónom a olivovým olejom,posolila a zamiešala. Rybka sa medzitým dokončila, a keďže je losos jemný, pomaličky som ho vybrala a položila na vrch jarného šalátu a všetko nakoniec posypala troškou parmezánu😉 Musím sa priznať,že odvtedy ako mám doma tento multifunkčný zázrak čoraz viac ma prekvapuje. Oceňujem veľmi jeho nepriľnavý povrch a som si istá,že by bol pre mňa vynikajúcim pomocníkom na rodinnej dovolenke, ktorá nepatrí do tých All inclusive, a je potrebné si čo to navariť. Mám však pred sebou kopec ďalších nevyskúšaných programov, tak uvidíme,čím ma prekvapí zajtra a ja sa s Vami rada opäť o moju skúsenosť podelím. Bude to koláč alebo domáci jogurt? Prezradím Vám zajtra 😉 Krásny zvyšok pondelka kočky.😉😉

    Aj takato dobrota sa da v priebehu chvíle doma vykúzliť. Dokonca priamo vo vlastnej kuchyni. Postačí dobrý pomocník a výsledok je na svete ⬇️ 😇 Počiatočné testovanie gril obstál na výbornú ✅ #test_klarstein

    (3 fotky)

    #test_klarstein

    Krásnu sobotu želám 😉 Tak a tu je sľúbený výtvor.Podaril sa a chutí skvele. Piekla som do polnoci,ale výsledok stojí rozhodne za to. Ráno všade rozvoniaval domáci chlebík, a tak už len natrieť maslom posypať pažítkou, uvariť si kávičku a pustiť sa do toho.😉😉 Krásny víkend želám všetkým.

    mblazekova
    Správa bola zmenená    15. jún 2018    

    #test_klarstein

    Pomaličky ďalší konečne slnečný deň za nami a víkend pred nami, a tak som rozmýšľala, čo dnes s Klarsteinom spolu vyčarujeme. Nuž a napadlo mi, žeby sme zajtra mohli začať deň raňajkami s vôňou domáceho chlebíka. Áno,áno,aj túto funkciu táto multifunkčná "mašinka" ponúka tak prečo ju nevyskúšať. Ak sa mám priznať kvaskovať sa mi stále nedarí tak skúsime vykúzliť niečo s klasickým droždím a uvidíme 😉 Výsledok Vám ukážem čoskoro 😉 Držte palce😉 Ide sa na to.

    tweety22
    15. jún 2018    Čítané 232x

    Červená raketa

    Ahojte,


    dnes som rozbalila balík a hneď som bola očarená farbou nového mixéra Klarstein.

    Cervenaaaa. ❤️ Moja obľúbená!!! Keďže sme trochu “crazy” rodina, teda hlavne ja - som food-blogerka, neustále vymýšľam nové recepty, cestujem a beriem inšpiráciu ako aj na Slovensku tak aj v zahraničí. Moje deti mi aktívne pomáhajú s food-stylingom a s celou prípravou receptov. Zo zdravotných dôvodov dodržiavame bezlepkovú a bezlaktózovu diétu, takže takmer všetky moje recepty sú bez lepku a bez laktózy. Milujeme smoothie a dnes sme ho už mixovali v novom miláčiku.

    Ingrediencie

    - 1 banán,
    - 150g malin,
    - 2 PL javorového sirupu,
    - 1/2 litra rastlinného mlieka,
    - kokosové chipsy na výzdobu.

    Všetky ingrediencie vložíme do mixéra a zmixujeme. Ako sladidlo môžete použiť aj trstinový cukor, med, kokosový sirup... Na výzdobu som použila kokosové chipsy.

    Mixér Klarstein zmixoval zrniečka malin úplne do hladká takže maximálna spokojnosť.

    ❤️❤️❤️

    #test_klarstein

    Aj včerajší deň sme zavŕšili s Klarsteinom. Keďže obaja s manželom pracujeme a dcérka chodí do škôlky, každý si svoj obed "odjeme" cez deň kdesi inde. No každopádne niet nad domácu stravu, a tak som včera naštartovala opäť môjho pomocníka a hor sa do varenia. Včera si dcérka vymyslela cestovinky s omáčkou na spôsob perkeltu. Niekedy mám pocit, že by jedla len to 🙂 Možno aj Vaše detičky sú také "omáčkové" 🙂 Recept jednoduchý a rýchly. Začala som s programom na ošmahnutie tzv. SAUTE.
    - cibulka orestovaná na masle, pridaná červená paprika potom kuracie mäsko, strúčik cesnaku a čakáme kým mäsko pustí šťavu. Následne som mixla do základu trošku leča, zaliala vodou a prepla Klarstein na programe MULTI COOK, zavrela a nechala dusiť pri 100 stupňoch celzia ako je v programe nastavené. Čas je možné regulovať od dvoch minút do 15 hodín. Čo mi najviac vyhovuje je, že nemusím konečne hľadať pokrievky na hrnce. Takto mám všetko v jednom. Po 20 minútach som otvorila a vliala trošku smotany, ochutila soľou a zahustila zemiakovým škrobom, opäť som zakryla a nechala na programe pomalé varenie tzv. SLOW COOK prevrieť 5 minút. Hotovo 🙂 Veľmi dôležité je, aby ste do hrnca nešli ničím kovovým. K výroboku bola pribalená umelá naberačka aj lyžiča na miešanie v podobe malej varešky. Povrch by sa mohol poškodiť, čo by bola potom veľká škoda. Večeru sme podávali s cestovinkou, ktorú si vybrala dcérka. Kým manžel dokončoval ešte niečo na dvore, ja som si svojho pomocníka prepla na udržiavanie teploty, a tak bola omáčka do jeho príchodu ako práve dovarená 🙂 Pekný dník kočky, ja už sa teším aký bude ten dnešný s Klarsteinom 🙂

    mblazekova
    Správa bola zmenená    14. jún 2018    

    #test_klarstein

    Odvčera je moja kuchyňa doplnená o tento skvelý multifunkčný hrniec od nemeckej firmy Klarstein a veruže mi do interiéru mojej kuchyne aj veľmi pekne farbene sedí 🙂 Veľmi som sa potešila, keď mi napísali, že ma vybrali a môžem sa zúčastniť na jeho testovaní. V podstate môžem teraz svoju indukciu odložiť bokom, lebo tento zázrak dokáže naozaj všetko od polievok, omáčok, cez koláče, jogurty, chlieb a veľa veľa ďalšieho. Kým som bola v práci manžel vybalil, skontroloval a ja som sa po príchode z práce mohla realizovať. Spočiatku mi síce trvalo, kým som si preštudovala všetky inštrukcie, ale rozhodne to stálo za to a ja som vyskúšala rýchlu a ľahku večeru v podobe zeleninového kuskusu s parenou zeleninkou a balkánskym syrom. Rýchle, ľahké a naozaj chutné 🙂 Ako prvú funkciu som teda včera vyskúšala tú "naparovaciu" a veru zeleninka ostala jemne chrumkavá. Program trval 20 minúť a ak nestihnete hneď zareagovať hrniec má funkciu udržiavania teploty takže kým som pripravila kuskus a ostatné veci ostala zelenina teplá. K výrobku bol ako som spomínala pripravený aj návod na použitie a s ním aj množstvo receptov, ktoré je možné si skúsiť pripraviť 🙂 Tak tu je malá ukážka zo včerajška a uvidíme čo vyčarí dnešok 🙂 Pekný dník...

    (2 fotky)

    Čo potrebujete vo svojej domácnosti práve teraz? Chýba vám robotický vysávač, kuchynský robot, gril alebo mikrovlnná rúra?

    Nemusíte smútiť, všetko vám ponúka nemecká značka Klarstein.

    A ak by ste si chceli doplniť kuchyňu o šikovného pomocníka, môžete tak urobiť s novým testovaním. Prečítajte si našu výzvu a zapojte sa: https://www.modrykonik.sk/blog/konik_testuje/article/vase-skusenosti-s-kuchynskymi-spotrebic-ajq069/

    #test_klarstein

    konik_testuje
    1. jún 2018    Čítané 4321x

    Vaše skúsenosti s kuchynskými spotrebičmi Klarstein

    Aktualizácia: ako sa varí a pečie so spotrebičmi Klarstein? Recenzie na tieto nemecké mašinky si prečítate v našich diskusiách. Nájdite svojho kuchynského miláčika aj vy! 

    ---

    Ak sa rady zvŕtate v kuchyni a príprava rýchlych a chutných jedál vám prináša rovnaký pôžitok ako maškrtenie, zbystrite pozornosť!

    Tentoraz sme si pre vás pripravili testovanie dizajnových mašiniek Klarstein, ktorých pestré farby vám ihneď padnú do oka.

    Čo testujeme?

    Testujeme kuchynské spotrebiče, konkrétne multifunkčný hrniec, multifunkčný mixér, kuchynské roboty, zmrzlinovač, sušičku s jogurtovačom a tiež stolný a rakletovací gril. 

    Kuchynský robot Lucia Rossa 2G

    Skutočný multitalent! Tento 3-v-1 kuchynský robot využijete na miesenie, premiešavanie alebo šľahanie. K tomu je vám k dispozícii mixér na rozdrobenie aj premiešanie a nechýba ani mlynček na mäso.

    Multifunkčný hrniec Hotpot

    Všestranný pomocník na jednoduché a priestorovo úsporné varenie. Na výber ponúka až 23 rôznych programov, medzi ktorými nájdete napríklad rýchle varenie, varenie v pare, opekanie či fritovanie.


    Kuchynský robot GrandPrix

    Vďaka vysokému výkonu a prehľadnému displeju máte prípravu svojho pokrmu plne pod kontrolou. Či už sú to polievky, cesto, omáčky alebo dusené jedlo.


    Zmrzlinovač Bacio Azzuro

    Zmrzlinové a rôzne šťavnaté špeciality môžete teraz vyrobiť mávnutím ruky! Pripravte si doma svoju obľúbenú zmrzlinu, milkshake či krém jednoducho a pohodlne.

    Multifunkčný mixér NutriRocket

    Výkonný mixér s tvarom rakety a vysokorýchlostnými čepieľkami, ktorý ponúka rýchlu a ľahkú prípravu zdravých ovocných i zeleninových nápojov.

    Sušička & jogurtovač Yoyoyofruit, 2 v 1

    Suroviny na sušenie ukladáte bez pridania cukru a prísad, pričom všetky vitamíny a minerály ostanú zachované. Pri nízkej teplote napomáha tiež pri dozrievaní jogurtových kultúr.

    Stolný gril Showmaster

    Unikátne zariadenie s grilovacou plochou rozdelenou na dve časti. Pravá strana je ideálna na grilovanie  zeleniny, pretože udržiava šťavu a vitamíny. Ľavá strana obsahuje špeciálne drážky, ktoré umožňujú prebytočnému tuku odtekať nadol, čo oceníte pri príprave hamburgerov alebo steakov.

    Klarstein Schmelzlette Raclette

    Rakletovací gril s prírodným kameňom odolným voči škrabancom. Ľahko a rýchlo sa zahreje a potraviny na grilovanie pripraví tak nanajvýš šetrne.

    Koho hľadáme

    Hľadáme 8 žien, ktoré sa v kuchyni nezaobídu bez štýlového a výkonného pomocníka nemeckej značky Klarstein. Rady varia a pripravujú pre svojich blízkych vynikajúce dobroty.

    Výhodou je, ak si vedú foodblog, orientujú sa v modernej gastronómii, skúšajú, fotografujú svoje jedlo a odporúčajú recepty svojim kamoškám.

    Ako sa zapojiť

    Získať miláčika značky Klarstein na testovanie nie je až také náročné, ako si myslíte. Stačí, keď pod tento článok napíšete svoj komentár, v ktorom zodpoviete na otázku: Aké chody by ste pripravili na veľký rodinný obed? Tiež nezabudnite pripísať, ktorý z týchto pomocníkov by ste chceli dostať na testovanie.

    Čas na zapojenie máte do nedele 3. 6. 2018 a v pondelok 4. 6. 2018 vyberieme mamičky na testovanie. Produkt Klarstein vám už zostane.

    Držíme palce,

    Konik_testuje

    Povedzte nám, čo všetko robot na obrázku podľa vás ovláda? Za každý tip dostanete 10 srdiečok!

    #test_klarstein

    Mamičky, čo by ste chceli mať od značky Klarstein doma?

    A – domáce spotrebiče
    B – kuchynské spotrebiče
    C – techniku na chladenie a kúrenie
    D – niečo pre modernú domácnosť

    Odporučte nám svojho obľúbenca a potešíme vás 4 srdiečkami.

    A chcete si svoju zbierku miláčikov rozšíriť? Tak sledujte náš profil, pretože už o týždeň spustíme peckové testovanie dizajnových mašiniek z Nemecka.

    #test_klarstein