motylikova
    17. feb 2019    Čítané 285x

    Ako byť šťastný vo svojej koži

    Moje dve dcérky majú mená po kvetoch: Margarétka a Kamilka. Páčili sa mi možno aj preto, lebo aj moje meno pochádza z prostredia záhrad: „Zuzana značí ľalia v pradávnej hebrejčine...“ písal kedysi, tiež svojej milovanej dcérke, môj obľúbený slovenský básnik. Keď som tieto jemné a nežné mená pre ne vyberala, ešte som nevedela, že aj ich pokožka bude krehká a citlivá ako lupienky týchto rastliniek...

    Prečo sme testovali

    Indiánske príslovie hovorí, že byť šťastný znamená zvyknúť si na život vo vlastnej koži. Čo však v prípade, keď nám tento náš najväčší orgán, naša koža, spôsobuje diskomfort a niekedy až utrpenie? Moja Margarétka má osem rokov, Kamilka onedlho dovŕši svoj prvý. Obe majú s pokožkou problémy už odmalička. Rovnako ako ja. Všetky tri by sme o „šťastí vo vlastnej koži“ mohli trochu polemizovať: máme totiž atopickú dermatitídu, striedame sa len v tom, kto má aktuálne najvýraznejšie prejavy. Kto má popraskanú pokožku, kto šupinky, koho všetko páli a svrbí a kto sa najviac škriabe (v tom zatiaľ vyhráva Margarétka, ktorá si dokáže do krvi rozškriabať celé plochy).

    Už sme vyskúšali všeličo možné, od prírodných prípravkov cez voľnopredajné krémy rôznych značiek a cien, až po kortikoidové mastičky od kožných lekárov. Vrátane našej najmenšej kvetinky, bohužiaľ. Všetko buď pomôže na chvíľu, alebo vôbec, alebo ešte zhorší prejavy. Práve preto ma zaujalo testovanie produktov Lipikar. Kozmetiku La Roche-Posay som poznala, kedysi som skúšala ich krémy na tvár, kde sa mi (najmä v zime) ekzém tvorí najčastejšie. Tieto dva konkrétne produkty som však nepoznala a s akou-takou nádejou som sa skúsila testovania zúčastniť.

    Priznám sa, nalákala ma aj ponuka pokojného spánku detí – Kamilka má teraz obdobie, že spí iba na mne. Cez deň v nosiči, v noci na hrudi. Inak je nervózna, nepokojná – možno, keď sa uľaví jej pokožke, uľaví sa aj mojim stŕpnutým končatinám a chrbtici, pomyslela som si.

    Čo sme testovali

    Potešilo nás teda, keď nás naozaj vybrali a v balíčku sme našli Lipikar Syndet AP+, teda relipidačný čistiaci krémový gél a Lipikar Baume AP+, relipidačný balzam. Keďže lipidy sú vlastne tuky, ktoré sa prirodzene nachádzajú v pokožke, slovo „relipidačný“ som si voľne preložila ako „zvláčňujúci“. Otázkou zostávalo: bude to fungovať?

    Priebeh testovania

    Počas dvoch týždňov sme pravidelne používali čistiaci gél i krémový balzam. Pôvodne som mala v pláne písať recenziu prehľadne formou pozitív a negatív prípravkov, no v stĺpci „záporné“ by sa ocitla azda len vyššia cena. Oceňujem, že gél aj krém sú naozaj jemné, bez vône či zápachu, príjemnej konzistencie a s pohodlným dávkovačom s pumpičkou. Lipikar Syndet AP+ šetrne pokožku očistí, ale nevysuší. Skúšali sme dokonca, či vytvorí aj penu. Z výsledku mali dievčatá radosť.

    Margarétke sa páčilo, že pena nemá nijakú arómu (má citlivý nos) a že ju pri kúpaní napriek rankám nič neštípe. Takže ňou pekne poumývala aj svoju sestričku.

    Lipikar Baume AP+ je môj pomyselný víťaz. Má vynikajúcu konzistenciu a výborne sa vstrebáva.

    Margarétku prvý raz mierne štípal, keďže mala práve doškriabané ruky i chrbát. V škole totiž zjedla na obed langoš s kečupom, pani kuchárka jej nechcela veriť, že má ozaj alergiu na paradajky. Takúto nepríjemnú reakciu máme obe po niektorých orieškoch, mandarínkach, jahodách, paradajkách a Margarétke dokonca okrem týchto potravín potvrdili alergiu i na zeler (to jej vôbec neprekážalo). Mamičky detí s atopickým ekzémom iste vedia, že vyhýbať sa treba i umelým farbivám, konzervantom, sladidlám či soleným chipsom, čo je vo veku osem rokov, kedy občas piští duša práve po niečom „zakázanom“, zložitejšie, než vynechať surový zeler. A vo chvíľach, keď jedálniček dodržiavame poctivo, vyvolá zas ekzém prášok na pranie. Alebo chlad. Alebo stres. Preto som veľmi rada, že môžem prejsť k výsledkom testovania.

    Čo sme zistili

    V propagačnej rozprávkovej miniknižke, ktorú sme dostali ako darček, sa píše, že Lipikar je biely krém, ktorý upokojuje a vyhladzuje pokožku. Už po troch dňoch testovania Margarétka hlásila, že ju všetko prestalo svrbieť. Konečne sa mohla v pokoji nielen vyspať, ale aj prezliecť či čítať si, pretože sa mimovoľne škriabala v každej možnej chvíli. U Kamilky boli výsledky tiež na jednotku: začali sme natierať veľkú suchú šupinkovú plochu na stehienku a o dva dni po nej nebolo ani stopy. Pokiaľ ide o mňa, konečne sa môžem okúpať vo vani. Milujem totiž vodu a kúpele, čo mojej pokožke vôbec nerobí dobre. Práve po kúpeli väčšinou vychádzam z vane s veľkými pálivými „mapami“ na tele. Keď som sa však na skúšku po kúpaní natrela Lipikar balzamom, bolo to akoby sa konečne „napila“ aj moja pokožka. Nekonečne príjemný pocit a najmä nijaké svrbenie. Miesta síce ostali začervenané, ale pocitovo to bol obrovský rozdiel. Konečne sa mi nezdalo, že mám po kontakte s vodou pokožku napnutú ako na škripci a čo nevidieť sa roztrhne. To bude asi tá relipidizácia, povedala som si s úľavou. Kamilka mala zrejme podobný názor ako ja, každý kúpeľ a krémovanie po ňom si očividne užívala.

    Záver

    Na konci sa patrí ešte poďakovať, tejto stránke i #test_larocheposay2 a #sleepikar, že nám v rámci testovania umožnili vyskúšať tieto výrobky. Určite sa stanú súčasťou našej "výzbroje" v boji proti atopickému ekzému a svrbeniu pokožky. Nech sú moje kvietky takéto šťastné a spokojné v tej svojej koži i naďalej 🙂

    bubik91
    10. feb 2019    Čítané 368x

    Záchranca La Roche–Posay? (LIPIKAR AP+)

    Testovali sme kozmetiku od La Roche-Posay Lipikar AP +. Hovorím v množnom čísle, keďže sme ju testovali ja a aj môj ročný syn.

    Syn má vždy, keď príde chladné obdobie, problém s líčkami. Urobia sa mu červené fľaky a malinké pupáčiky. Vždy som mu ich natierala detským krémom a keď sme išli von, tak krémom proti zime, ale nikdy nič nepomohlo. Ja mám tiež veľmi citlivú pleť, v zime veľmi fľakatú a suchú. Čistá katastrofa, keďže nepoužívam ani make-up, lebo sa mi urobia šupinky. Nuž, tak sme sa veselo a s nadšením pustili do testovania.

    Pri každom kúpaní sme používali Lipikar Syndet AP+, čistiaci krémový gél. Je určený pre deti alebo aj dospelých a dokonca pre novorodeniatka s citlivou pokožkou. Čiže ako pre nás 🙂

    Gél nemá žiadnu zaujímavú a ani výraznú vôňu. Konzistencia je naozaj hustejšia - gélová. Stačilo málo na očistenie celého tela. Používali sme hlavne na líčka. Neviem povedať, či nám to nejako zabralo, keďže sme hlavne niekoľkokrát denne používali krém, teda balzam:

    Lipikar Baume AP+ balzam sme používali každé ráno, celý deň a aj večer pred spaním. Toto je produkt, z ktorého sa veľmi teším. Naozaj. Synovi sa po pár dňoch zmiernilo začervenanie a vyrážky na líčkach a mne tak isto. Keď som začala testovať, mala som veľké fľaky a veľmi ma štípala tvár. Po pár dňoch som mala tvár bez fľakov, nebola taká citlivá a aj suchosť sa zmiernila. Pri malom som skúsila krém na 2 dni vynechať a ekzém sa vrátil. Čiže my ostaneme tomuto balzamu verní, keďže sme už skúšali hocičo a toto naozaj zabralo.

    Výhodou oboch balení je pumpička na dávkovanie. Super, kupujem produkty len s takouto manipuláciou, keďže je to pri dieťati komfortnejšie.

    Tieto produkty sme testovali spolu s @pa_tka_zv a jej synom. Obe sme boli vybrané na testovanie, čo nás veľmi potešilo. Čiže aj my sme si dávali recenzie a dokonca sme jeden večer testovali spolu 🙂 Chalani sú najlepší kamoši od bruška.

    Určite sa poobzeráme aj po iných výrobkov od tejto značky. Chcem ho kúpiť aj mamine, pretože dlhé roky má problém s červenými a extrémne suchými rukami a budem veľmi zvedavá na výsledok 🙂

    dannii
    10. feb 2019    Čítané 178x

    Ako sme dostali krémik od tety sovy

    Užívateľ: Olivka

    Hlavný natierač: Olivkina maminka

    Pozorovatelia: sestry, ocko 

    Ochutnávač: pes Mia

    Jedného dňa sme sa s Oli rozhodli zapojiť do testovania #test_larocheposay2. Keďže Olivka má ekzém od narodenia, bola to príležitosť skúsiť niečo nové. Kto má ekzém, chytá sa každej slamky, ktorá mu je dopriata. Napísali sme súťažný text a dúfali, že nás vyberú, čo sa nakoniec podarilo. Netrpezlivo sme očakávali balíček. Olivke sa zhoršil ekzém, preto bol ten správny čas začať s testovaním. V pondelok ráno zazvonil kuriér (bolo to dosť skoro, ale odpustila som mu, vybehla som v pyžame a dúfala, že sa ma nezlakne 😂😂). 

    Tak a balíček je tu. Strašne rada rozbalujem balíčky, no tento som nechala Olivke, počkala som kým vstane a poteší sa so mnou😊 Hneď sme začali s testovaním, Olivka krásne spolupracovala, natierala sa a obdivovala krémik. Pritom som jej vravela, že večer napustíme vaňu a použijeme druhý krémik (gél na umývanie). Tešila sa, veľmi rada sa kúpe 😊 Skľudnil jej pokožku a krásne ju zjemnil. Kožu sme natierali ráno a večer, v prípade potreby aj viackrát za deň. Sama mi ho nosila, keď ju niečo svrbelo. Krém nám pomáhal a koža sa zjemnila, v tomto musím krém určite odporučiť. Chuťovo vynikajúci, náš pes ho miluje, každá kvapka, čo šla mimo, bola jej 😂😂❤️❤️. No, teta sova zarobila dobrý, chutný krém 😊 A prečo teta sova? Kuriér prišiel ešte raz a doniesol nám krásnu knižku o zvieratkách, čo majú ekzém a nevedia spinkať. Knižka je krátka a veľmi nám pomohla. Olivka počúvala, ako sa vyrába krémik, ako pomohol zvieratkám a tie mohli konečne pokojne spinkať. Toto je určite veľmi dobrý nápad, spísať to aj knižne pre najmenších 😊😊

    Po pár dňoch, keď bola naša koža krásna, jemná, stabilizovaná o po pár dňoch kludnejšieho spánku, spapala Oli orech a reakcia bola na svete. Doškrabaná, červená, uplakaná a nervózna. Miesta sme natreli, a to nám neurobilo dobre. Veľmi ju to štípalo, keďže krém obsahuje dezinfekčnú zložku. Tak sme ho na tie miesta nedávali a čakali na stabilizovanie, ktoré prišlo a mohli sme dokončiť testovanie.

    Záver: Maminky ekzematikov, najviac vieme, aké je ťažké pomôcť našim deťom. Koľko prebdených nocí, plaču, škrabancov, zúfalstva. Mám dve deti s ekzémom a som rada, že nám bolo umožnené vyskúšať tieto prípravky. Odporúčam na premastenie a jemný ekzém, pri silnom začervenaní a ranách vynechať, naozaj štípe (aspoň našu), treba skúšať 😊😊😊

    Ďakujeme za túto krásnu príležitosť a možnosť zapojiť sa 😊

    pa_tka_zv
    10. feb 2019    Čítané 515x

    Stal sa zázrak, volá sa LA ROCHE-POSAY LIPIKAR

    Idem sa s vami podeliť o zázrak, ktorý sa vďaka Modrému koníku dostal ku nám domov.

    Zázrak, ktorý zmenil nožičky nášho syna ♥

    Zázrak, ktorý sa volá LA ROCHE-POSAY LIPIKAR:

    ️—> produkt s bielou pumpičkou je Lipikar Baume AP+ (balzam) 
    ️—> produkt s modrou pumpičkou je Lipikar Syndet AP+ (čistiaci gél) 

    Ako som už spomínala v príspevku na mojom profile, "bojovali" sme s atopickým ekzémom. Vyskúšali sme veľa prípravkov, no žial, bez zlepšenia. Ale zrazu sa všetko zmenilo. Prvá fotka v prvý deň, keď nám prišiel balíček 🙂 Posledná fotka bude Matiaskov stav nožičiek PRED a PO. Odporúčam pozrieť až do konca 🙂

    Už po týždni používania týchto dvoch zázrakov som videla neskutočnú zmenu čo sa týka ekzému. Tieto dva produkty sľubovali aj lepší spánok... Ale po tomto testovaní môžem povedať, že na moje dieťa nefunguje nič :D U nás sa lepší spánok nedostavil (hádam sa to raz zmení.)

    Oba produkty sú určené pre veľmi suchú a citlivú pokožku u novorodencov, dojčiat, detí a dospelých so sklonom k atopickému ekzému a alergii.

    • Pomáha obnovovať a udržiavať rovnováhu mikrobiómu.
    • Pomáha obnovovať a chrániť kožnú bariéru.
    • Okamžite upokojuje.
    • Stačí len jedna aplikácia denne.

    Moje zistenie: 

    • Vôňa oboch produktov je neutrálna. To som aj čakala, kedže je to vyrobené najmä pre deti.
    • Vzhľad taktiež neutrálny. Ale najviac ma potešila praktická pumpička. Pre mňa je to kvôli môjmu šibalovi najlepšia vec na kozmetike pre deti. Je to rýchle a praktické. 
    • Nanášanie Lipikar Syndet AP+ (čistiaci gél) je jednoduché, krásne sa rozotiera a dôkladne umyje.
    • Taktiež Lipikar Baume AP+ (balzam) sa veľmi krásne roztiera. Myslím si, že Matiaskovi zabral tento balzam skôr ako čistiaci gél. Možno je to len môj výmysel, ale mám taký pocit, že balzam krásne upokojil a pokožka si oddýchla. 

    Keď vám poviem, aké sme mali šťastie a aký ďalší zázrak sa stal, neuveríte! Na toto testovanie bol vybraný aj Matiaskov najlepší kamarát Tobiasko. Tak sme ďalej produkty vyskúšali aj spoločne. Pre dvoch šibalov to bola veľká zábava... No posúďte sami!

    Veľmi sa mi páči, že Lipikar Syndet AP+ (čistiaci gél) sa veľmi jednoducho rozotiera a krásne umyje telíčko drobcov. Zábava vo vani musí byť. A takto skúšali aj sami. 

    Po dobrom kúpeli nastupoval wellness s Lipikar Baume AP+ (balzam), aby si telíčko oddýchlo a uložilo sa na "pokojný" spánok.

    Matiaskov ekzém PRED a PO ♥

    Ešte raz ďakujem celému tímu Modrého koníka a spoločnosti LA ROCHE-POSAY za túto možnosť ♥

    simonecka84
    9. feb 2019    Čítané 327x

    Ako naša rodinka testovala výrobky od LA ROCHE-POSAY LIPIKAR 🙂

    Prišiel čas, aby som sa s vami podelila o moje/naše skúsenosti po dvoch týždňoch testovania výrobkov od LA ROCHE-POSAY.

    V testovacom balíčku sme našli  čistiaci gél s názvom LA ROCHE-POSAY LIPIKAR SYNDET AP+ a balzam LA ROCHE-POSAY LIPIKAR BAUME AP+. Oba výrobky sú určené pre citlivú, suchú a svrbiacu pokožku. Sú bez parfumácie a priaznivo pôsobia na extrémne suchú pokožku so sklonom k atopickému ekzému. Vôňa oboch výrobkov je skôr neutrálna, čo som aj čakala vzhľadom na to, že sú určené pre citlivú pokožku. Výrobky majú praktickú pumpičku na dávkovanie, ktorá sa po použití dá jednoducho uzatvoriť (oceňujem najmä pri cestovaní).

    V skratke náš príbeh, ako sa do našej rodiny dostal nevítaný hosť s menom atopický ekzém ☹

    Raz som pri obliekaní stredného synčeka našla na nôžke zvláštny fľak, ktorý bol veľmi suchý, až drsný, s miernym začervenaním. Spočiatku som to pripisovala pančuškám. Žiaľ, pančuškami to nebolo. Fľakov stále pribúdalo. Nakoniec bol verdikt od lekárky - atopický ekzém. Najprv sme vyskúšali množstvo voľnopredajných prípravkov, ktoré naozaj neboli lacné. Nič nám nezabralo natoľko, aby sme sa ekzému úplne zbavili. Nakoniec nám lekárka predpísala krém s kortikoidmi. Áno, viem, ani ja som z toho nebola nadšená, ale bola to posledná možnosť, ktorá nám naozaj zabrala. Ekzému sme sa úplne zbavili. Celé leto sme mali pokoj. Prišla jeseň a ja som opäť objavila fľak. Tentokrát sa obeťou stala ruka. Hneď mi začal behať po hlave kolobeh skúšania spred roka, no vedela som, že už kotikoidy nechceme. Úplne náhodne som natrafila na výzvu Modrého koníka „konik_testuje" s možnosťou zapojiť sa do testovania. A nakoniec nás vybrali. Naozaj ma to potešilo. Už som čakala len na príchod kuriéra. Ešte v ten deň sme sa pustili do testovania. Posúdte sami, či prípravky zabrali...

    Výsledok na fotkách hovorí za všetko. Oba prípravky sme používali raz denne. Prípravky nám ale spánok nenapravili ☹ Ach škoda, haha 🙂  Ale bez srandy, naše nočné budenia našťastie nie sú od svrbiacej pokožky, je to proste len nezbednìk ;) Určite budeme prípravky používať naďalej a veriť v to, že tento rok sa náš ekzém už nevráti. A vlastne, vôbec sa už nemusí vracať 🙂

    Druhou osobou, ktorá testovala toto skvelé duo, bola naša malá Natálka, ktorá od narodenia prešla rôznymi kožnými problémami. Postupne sme sa ich zbavili, no prišlo chladnejšie počasie a jej sa začali objavovať podobné fľaky ako bračekovi, len na najhoršom mieste - a to na tváričke, presnejšie na líčkach. Samozrejme, vyskúšali sme všeličo, ale nič nezabralo úplne, až na prípravky LIPIKAR. Už na druhý deň mala tie fľaky miernejšie a menej drsné. Čo je neuveriteľné, na tretí deň mala nádhernú pokožku bez náznaku fľakov a suchej pokožky. Zázrak? U nás jednoznačne áno 🙂

    Tak, v skratke asi toľko 🙂 Prajem vám, aby toto skvelé duo zabralo rovnako vám, ako aj nám. Moc ďakujem Modrému koníku a firme LA ROCHE-POSAY za možnosť skúsiť tieto produkty a doporučujem ich naozaj každému, kto mal alebo má podobný problém ako my. 

    🙂 

    natalia_1
    7. feb 2019    Čítané 262x

    Ako sme sa zbavili suchej pokožky

    Vďaka Modrému koníku sme mali možnosť testovať dva produkty LIPIKAR AP+ od značky La Roche-Posay a pokúsiť sa tak zbaviť vysušených a svrbiacich fľakov na pokožke. V hlavnej úlohe moja takmer 5 ročná dcérka.

    Poďte sa pozrieť, ako to dopadlo 😊

    Ako prvý vám predstavujem 

    LA ROCHE-POSAY LIPIKAR SYNDET AP+

    Čistiaci krémový gél s praktickým dávkovačom, čo je veľkou výhodou hlavne pri malých detičkách - gél sa dá jednoducho "vytlačiť" jednou rukou. Má veľmi príjemnú a jemnú vôňu, ľahko sa nanáša a jemne pení. Je vhodný aj na umytie vláskov, tak sme to teda s obavami skúsili. Áno, s obavami, pretože väčšina šampónov priveľmi pení a dráždi očká. To je náš najväčší strašiak.

    Na naše veľké prekvapenie, vďaka hustému zloženiu pena z vláskov nestekala do tváre, a tak sme kúpanie zvládli bez jedinej slzičky. Navyše je bez parfumu a mydla, takže aj po zasiahnutí očí neštípe. Pokožka aj po zmytí gélu a utretí zostala pekná, vláčna.

    Teraz je na rade 

    LA ROCHE-POSAY LIPIKAR BAUME AP+

    Tento balzam, v rovnakom balení s dávkovačom ako gél, je bez parfumov, no cítiť z neho sviežosť. Napriek hustej konzistencii sa ľahko rozotiera a vstrebáva. Pokožku zanechá hydratovanú niekoľko hodín bez mastného a lepkavého filmu. Tak šup hneď do pyžamka 😊😊

    Po niekoľkodňovom testovaní a krémovaní mojej dcérky týmto prípravkom som si všimla zmeny aj na mojich rukách. Zimou vysušené a popraskané ruky, ktorým to máčanie sa vo vode s rôznymi saponátmi, čistiacimi a dezinfekčnými prostriedkami ešte viac uškodí - to pozná každá žena, boli zrazu jemnejšie, prasklinky sa zahojili, suché miesta zmizli.


    Tak som sa rozhodla tieto prípravky otestovať aj na sebe a poviem vám, tento krém je hotový zázrak. Už nemám suché šupiny na nohách po holení, ani zatvrdnuté päty. A aj moje bruško je spokojné, pokožka pružnejšia 😊

    A keďže je táto dvojka vhodná pre všetky vekové kategórie, od batoliat po dospelých, v používaní pokračujeme a zapojíme doň aj naše bábätko ❤

    Ďakujeme #test_larocheposay2 #sleepikar #recenzia

    bejulik31
    7. feb 2019    Čítané 332x

    Mám dôkaz, že funguje - LIPIKAR

    Niekedy vám riešenia prídu samé do cesty... A tak to bolo i v našom prípade. Mladšia dcérka Ninka má od narodenia citlivú pokožku, veľmi suchú, na dotyk drsnú a miestami až ekzematickú. K tomu sa pridružilo škriabanie, nepokojný spánok, dlhé zaspávanie. Vyskúšali sme už mnoho prípravkov, no zatiaľ žiadny nepomohol k úplnej spokojnosti. V zime sa situácia ešte zhoršila a dcérke som ráno pri prezliekaní nachádzala do krvi doškriabané bruško, chrbátik či zadoček. 

    Vtedy som objavila možnosť na MK zapojiť sa do testovania o La Roche Posay LIPIKAR prípravky. Som veľmi vďačná Modrému koníku za to, že som bola vybratá a mohla som tak získať osobnú skúsenosť a dôkazy o ich účinkoch.

    Testovacia sada obsahuje: 


    LA ROCHE-POSAY LIPIKAR SYNDET AP+

    - je to čistiaci krémový sprchový gél určený na veľmi citlivú pokožku

    LA ROCHE-POSAY LIPIKAR BAUME AP+

    - hydratačný balzam na suchú a citlivú pokožku

    A ako to testovanie u nás prebiehalo? 

    Hneď v prvý deň, keď nám kuriér doručil balík s testovacím duom, sme vyskúšali sprchový gél aj upokojujúci balzam. Pekné balenie, príjemná konzistencia a vláčna pokožka zabodovali už po prvom použití. 

    Je mi jasné, že nemôžem čakať zázraky na počkanie, no mám rada dôkazy. A preto som si na začiatku odfotila dcérku s doškriabanou a ekzematickou pokožkou. A po 4 dňoch pravidelného používania LIPIKAR dua sa dostavili výsledky. Posúďte sami, dôkaz máte na fotke. 

    A to nie je všetko. Ráno žiadne krvavé škrabance na telíčku, radosť z krémovania a o niečo lepší spánok. 

    Ráno a večer pri prezliekaní a po kúpaní si dcérka sama pýta balzam. Telíčko jej pokreslím krémom a poriadne votriem do pokožky. Stáva sa to už naším pravidelným rituálom. 

    Vravíte si, to je všetko? Mne by to aj stačilo, ale predsa len sa balzam ujal aj u staršej dcérky Hanky. V zime máva rovnako ako ja na rukách červené fľaky (akoby vyhádzané zo zimy). Ani som netušila, že by jej mohol LIPIKAR Baume AP+ pomôcť. Skúsila som jej ho natrieť asi 2-3x po sebe a fľaky zmizli. Veľmi príjemné zistenie.  

    Čo však musím podotknúť, je fakt, že postupne som prestala krémovať mladšiu dcérku každý deň a po 2 dňoch sa opäť vrátila suchá pokožka a škriabanie. Takže odvtedy si už dávam pozor a minimálne ráno alebo večer dcérku preventívne nakrémujem. Pokožku má stále miestami drsnejšiu, ale verím, že aj to sa časom zmení a postupne sa jej zjemní. 

    A ešte jeden postreh na záver - počas testovania sa u dcérky objavili vedľajšie účinky. Začala sa pýtať na nočník 👏 Či to súvisí s LIPIKAR prípravkami, to neviem, v každom prípade však tento vedľajší účinok oceňujem 👌☺️

    Ďalšie pozitívum som zistila pri balení na zimnú dovolenku 🙂 LIPIKAR Duo nahradilo všetky krémy, sprcháče a kozmetiku pre deti. 

    Veľká vďaka #konik_testuje za možnosť vyskúšať toto skvelé duo a tiež za milú knižočku o zaspávaní. Ak sa pýtate, či investovať do tejto kozmetiky, moja odpoveď znie: "Určite áno, vrelo odporúčam. Za pokus to stojí." 

    #test_larocheposay2. Aj keď naša Oli ochorela, fotiť sa nechce, Testujeme ďalej, koža je jemná bez flakov, za nás bude #sleepikar doma naďalej, je skvely❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️, knižku vieme pomaly naspamäť, inú večer ani momentálne nečítame

    dannii
    Správa bola zmenená    28. jan 2019    

    #test_larocheposay2 Testujeme ďalej, no Oli koža začala stipat, ale ako som písala ma rany, verím, že to bude lepšie a lepšie, koža je jemnejšia hladsia, v tomto smere za nás spokojnosť 😊😊😊😊, došiel malý darček v podobe knižky, z nej sa veľmi teší a všade vysvetľuje, že kremík ma od mudrej tety sovy😊😊😊😊 #sleepikar

    simonecka84
    Správa bola zmenená    28. jan 2019    

    😍 Našli sme sa v knižke 😂#test_larocheposay2 #sleepikar
    DAKUJEME

    (4 fotky)

    #test_larocheposay2 túto noc sme mali ťažkú napriek krému sa celá rozdriapala, jedlá večer orech, asi reakcia, po nanesení krému začala plakať, že ju štípe, keďže krém obsahuje zložku proti infekcií koze, je to prirodzené, musíme počkať kým sa koža zahojí, budeme natierať ďalej a vynecháme miesta, kde má rany

    bubik91
    Správa bola zmenená    26. jan 2019    

    #test_larocheposay2 #sleepikar
    Nas kazdodenny ritual 😂 Zacala som ho skusat aj ja nakolko ma strasne svrbi tvar a mam ju hrozne cervenu tak som zvedava a malemu tiez hlavne licka natieram nakolko ako nahle skonci leto urobia sa mu flaky a male bodky a to som ho vzdy natierala. Pri synovi som uz zbadala zlepsenie ❤

    dannii
    Správa bola zmenená    24. jan 2019    

    #test_larocheposay2 tak a sme po kúpeli a nachystané späť, fľaky nám začínajú ustupovať, mala je o niečo pokojnejšia, menej sa skrabe, dúfam, že nám to pomôže, zatiaľ to beriem pozitivne❤️❤️❤️😍😍😍😍😍😍😍Testujeme ďalej #sleepikar

    (4 fotky)
    dannii
    Správa bola zmenená    23. jan 2019    

    #test #larocheposay2 #sleepikar dostali sme balíček, začíname testovať, objavil sa nám zase silnejší ekzém tak #sleepikar došiel včas

    (2 fotky)
    bubik91
    Správa bola zmenená    22. jan 2019    

    #test_larocheposay2 #sleepikar
    Dnes to aj u nas zacalo 😊

    simonecka84
    Správa bola zmenená    21. jan 2019    

    ...dnes sme začali testovať dva produkty od LA ROCHE-POSAY ❤️
    👉prvý produkt je Lipikar syndet AP+ relipidačný čistiaci gél

    👉druhý produkt je Lipikar Baume AP+
    relipidačný balzam

    Môj prvý dojem
    👉krásne balenie
    👉nádherná farebná kombinácia na obale produktov
    👉 milujem produkty, ktoré majú pumpicky 👍pre mňa sú oveľa praktickejšie

    Ďakujeme MK a LA ROCHE-POSAY za krásny balíček a za možnosť vyskúšať tieto produkty ❤️

    ...❤️ #test_larocheposay2 #sleepikar ❤️

    A ide sa testovať 😉👍...čudovali by ste sa ako sa dieťa dokáže tešiť z kozmetiky...netuší síce čo to je, ale vie, že sa to bude natierať na telíčko 😁😉
    #test_larocheposay2 #sleepikar

    (2 fotky)
    konik_testuje
    12. jan 2019    Čítané 4361x

    Vaše skúsenosti s prípravkami LIPIKAR AP+ od značky La Roche-Posay

    Aktualizácia: Mamičky testovali prípravky La Roche-Posay LIPIKAR AP+ a dopriali svojim ratolestiam tú najlepšiu starostlivosť. Tu sa dozviete, ako pomohli prípravky LIPIKAR AP+ pokožke tých najmenších.

    ---

    Nie je nič jemnejšie, voňavejšie a krehkejšie ako detská pokožka. Preto si zaslúži výnimočnú starostlivosť. Ak je navyše táto pokožka citlivá, so sklonom k atopickému ekzému, zaslúži si dvojitú starostlivosť. Doprajte svojim pokladom to najlepšie. Aby boli spokojní, veselí a aby sa im dobre spinkalo. Pretože spokojné a oddýchnuté dieťatko je to najdôležitejšie.

    Čo budeme testovať

    Majú vaši drobci občas problémy s nepokojným spánkom? Skúsili ste už všetko od uspávaniek až po oslavné rituálne tance spánku? No napriek tomu vaše dieťatko nespí pokojne? Čo ak je príčinou suchá, svrbivá pokožka alebo atopický ekzém? Rad prípravkov La Roche-Posay LIPIKAR AP+ môže byť vašou záchranou. Upokojí pokožku a vnesie do vašich domovov sladký a spokojný spánok.

    Klinická štúdia dokázala, že používanie týchto prípravkov vedie k upokojeniu svrbenia ekzému počas noci. Dieťatko sa nebudí tak často, menej sa škrabe a spí pokojnejšie. Zabezpečte lepšiu kvalitu života nielen vášmu potomkovi, ale aj sebe a celej rodinke. Pretože všetci dobre vieme, že ak nespí dobre dieťa, nespia ani ostatní v jeho blízkosti ;)

    Preto je tu dvojica prípravkov, ktoré sa navzájom dopĺňajú a postarajú sa tak o dôslednú starostlivosť suchej a citlivej pokožky.

    LA ROCHE-POSAY LIPIKAR SYNDET AP+

    Čistiaci krémový gél je určený pre veľmi citlivú pokožku novorodencov, dojčiat, detí a dospelých so sklonom k atopickému ekzému. V jednom prípravku nájde využitie celá rodinka. Zmiernite prejavy atopického ekzému vďaka ultrajemným čistiacim látkam obohateným o maslo z karité a niacínamidu v spojení s Aqua Posae Filiformis, exkluzívnou patentovanou aktívnou látkou, už počas sprchovania.

    LA ROCHE-POSAY LIPIKAR BAUME AP+

    Po dobrom kúpeli alebo sprche je nutné pokožke dopriať potrebnú starostlivosť. Obzvlášť tej suchej so sklonom k atopickému ekzému. Tento balzam pomáha obnovovať a udržiavať rovnováhu mikrobiómu a obnovovať a chrániť kožnú bariéru.

    Koho hľadáme

    Na testovanie hľadáme 10 mamičiek, ktorých detičky majú problémy so suchou, atopickou pokožkou. Mamičky, ktoré by rady zaviedli nový rituál a otestovali dvojicu týchto prípravkov, ktoré pomôžu s problematickou pokožkou a postarajú sa o pokojný spánok dieťatka. Mali by rady fotografovať a s nadšením sa s nami podeliť o svoje postrehy a skúsenosti.

    Ako sa zapojiť

    Ak ste sa v predošlých vetách našli, stačí, ak sa v komentári pod týmto článkom zmienite o tom, ako zaspávajú vaše ratolesti. Či to ide hladko, rýchlo a pokojne alebo je to občas boj o prežitie. Napíšte, či detičky zaspávajú samy alebo im robíte spoločnosť. Ak máte nejaký rituál, zvyk alebo zaspávajú zásadne s nejakou obľúbenou hračkou, spomeňte aj to. Priblížte nám skrátka to, ako vyzerá zaspávanie u vás.

    Zapojiť sa môžete do 13.1. a my v pondelok 14.1. vyberieme 10 mamičiek a ich ratolestí, ktoré jemnej a citlivej pokožke doprajú tú najlepšiu starostlivosť.

    Držíme palce a tešíme sa na vaše komentáre.

    Váš konik_testuje

    Ak sa chcete dozvedieť viac o tom, ako sa správne starať o suchú a atopickú pokožku vášho dieťatka, nájdete všetky potrebné informácie v La Roche-Posay rodičovskom kútiku.

    Zimné mesiace a chlad vedia s pokožkou vašich drobcov narobiť veľkú neplechu. Ako ste na tom so starostlivosťou o ich pokožku tela?

    A) Natieram ich pravidelne.
    B) Občas siahnem po telovom kréme.
    C) Nenatieram ich takmer vôbec.

    Doprajte pokožke, obzvlášť tej suchej a atopickej, potrebnú starostlivosť a zapojte sa do testovania prípravkov La Roche-Posay: https://www.modrykonik.sk/blog/konik_testuje/article/vase-skusenosti-s-pripravkami-lipikar-ap-ftm71d/

    #test_larocheposay2 #sleepikar

    Niekedy netrpezlivo čakáme na ten moment, keď svojho drobca uspíme. Aby sme si mohli konečne oddýchnuť. Upratať. Alebo zaspať s ním ;) Nie vždy to však ide ľahko a rýchlo. Ako prebieha uspávanie u vás?

    A) Dieťatko uložím a zaspí samo.
    B) Počas zaspávania musí byť niekto s ním.
    C) Uspávanie zvykne byť beh cez prekážky.

    Za vaše odpovede alebo tipy na spánkové rituály vás odmeníme 3 srdiečkami ❤️

    #test_larocheposay2 #sleepikar