aylin689
    6. nov 2017    Čítané 357x

    Wok Stone legend od Delimano-špecialista na rýchle jedlá 😊

    Čaute žienky! 

    Nikdy som sa v kuchyni nejako extra neobšmietala,varenie som prenechávala skôr svojmu milému.No keď prišli deti,bola som nútená skamošiť sa so sporákom..predsa len mm si nemohol popri práci dovoliť stáť celé dni v  kuchyni.Pomaly som sa však do toho dostala.Dnes už nevarím preto,že musím,ale preto,že ma to baví.No nakoľko mám doma dve malé šidielka,varím najradšej jedlá,ktoré sú ľahké a rýchle..

    Jedného dňa som našla na Modrom koníku výzvu,že stačí napísať komentár a keď sa pošťastí,vybrané mamičky budú mať možnosť testovať výrobky od Delimano-konkrétne výrobky zo série Stone legend..Tak som pod tento príspevok napísala komentár aj ja.O tejto sade som počula už dávnejšie,dokonca sme nad ňou premýšľali s mm,nakoľko sme menili elektrickú varnú dosku za indukčnú.Len môj muž stále váhal,lebo s touto značkou nemal doposiaľ žiadne skúsenosti..A tak som tajne dúfala,že ma vyberú.A aj ma vybrali!!👏

    Týmto sa chcem ešte raz veľmi pekne poďakovať celému tímu Delimano,aj Modrému koníku,že som dostala možnosť testovať jeden z týchto skvelých výrobkov 😊

    Balík mi kuriér doručil neskutočne rýchlo 😊 Bola som veľmi zvedavá, ktorý z výrobkov mi prišiel.Moje bambulky sa postarali o to,aby som nemusela dlho čakať, a balík hneď otvorili.Asi netreba ani veľmi opisovať akú zábavu z toho mali.A najväčšiu radosť mali z tých polystyrénových šulčekov,ktoré boli naozaj že všade. (Svokra až takú radosť nemala.😂)..No k veci..Na testovanie mi prišiel obrovský wok.WOW!!A tak som začala s testovaním..

    Ako 1.jedlo som skúsila navariť vo woku hneď v ten deň rýchlu a chutnú večeru-KURA NA ČÍNSKY SPÔSOB A KUSKUS S MEDVEDÍM CESNAKOM.

      Moje deti milujú kuskus-tentokrát som ho ochutila pestom z medvedieho cesnaku.Kuskus som nasucho osmažila,podliala,sem tam premiešala,a za pár minút odstavila.Prikryla som ho provizórnou pokrievkou (k woku si určite dokúpim) a o chvíľu bol hotový.Už som len primiešala medvedí cesnak.

    Potom som sa pustila do kuracieho mäska.Mäso som narýchlo opiekla,olej som nepridávala,mäsko bolo napácované.To úplne stačilo.Potom som len primiešala zeleninu-čínsku zmes,trochu podliala a povarila.No ozaj len chvíľočku.Mäsko ostalo pekne šťavnaté a zelenina chrumkavá a pekne farebná.Celú večeru som mala hotovú za pol hodinu.Nič sa mi nelepilo, nepriháralo.😊Wok stačilo po kuskuse utrieť papierovou utierkou a mohla som ďalej pripravovať mäso..1.testovanie dopadlo na výbornú 👍

    Ako druhé som sa rozhodla vyskúšať  urobiť vo woku KURACIU CIGÁNSKU.Najskôr som si na trolinke oleja narýchlo opiekla mäso z oboch strán, a potom som hO robila už na slabšie,no nie dlho-len nejaké 2-3 minútky.Mäso som zabalila do alobalu a na výpeku z mäsa som si osmažila do zlatista na krúžky nakrájanú cibuľku.Nakoniec som vo woku opiekla na rýchlo aj žemľu.Mäsko bolo po odbalení z alobalu krásne šťavnaté a šťavou som poliala aj žemle a spodnú natrela ešte ukrajinskou horčicou .Cibuľka ostala chrumkavá a bola výborná, sladučká.Naozajstné nebíčko v papuľke.Všetci sa len tak olizovali. 😊

    A keďže všetci milujeme CESTOVINY,rozhodla som sa,že ich vyskúšam urobiť vo woku.Super sa v ňom uvarili,nakoľko je naozaj obrovský.Po uvarení som na troške olivového oleja osmahla uhorky,pridala som rajčiny a tuniaka.Premiešala som s kukuricou a primiešala k tomu uvarené celozrnné cestoviny.Vo woku sa všetko premiešalo veľmi ľahko,nič sa nevysýpalo.😊Obed sme mali hotový za 20 minút aj s naložením 😉

    CESTOVINY S VAJÍČKOM A CESNAKOM.

    Tieto cestoviny majú moje deti najradšej zo všetkých.A ich príprava je naozaj jednoduchá.Opäť som si cestoviny uvarila wo woku.Wok som vyutierala papierovou utierkou a na troške oleja som narýchlo osmahla prelisovaný cesnak.Potom som k nemu zamiešala cestoviny a na ne som vyliala 3 celé vajcia.A miešala,kým sa vajce neuvarilo.Trošku som mala obavy,že mi to vajíčko bude prihárať,ale vôbec.A zase mi na prípravu obeda stačilo necelých 20 minút 👏

    PRAŽENICA ZO 6TICH VAJEC A SEKANÁ 

    Nie,žiadne raňajky pre  celú rodinu,ale večera pre môjho mužíčka 😂 Cibuľku som na troške masla osmažila do zlatista,vyliala som na ňu celé vajcia,posolila a miešala.Praženica bola hotová za tri minúty.Potom stačilo wok vytrieť papierovou utierkou a sekanú som narýchlo opiekla z oboch strán na sucho-bez oleja-pustila si vlastný.Nič sa nepripieklo ani nelepilo.Ja som bola spokojná,že som ho mala vyriešeného za pár minút a on bol spokojný tiež.😉

     ŠPENÁT S VAJCIAMI A FIALOVÝMI ZEMIAKMI 

    Najprv som si vo woku uvarila vajcia na tvrdo.Dala som ich bokom a uvarila som v ňom tieto fialové zemiaky.Všetko som sa dnes rodhodla urobiť vo woku.Keď boli zemiaky hotové, zliala som z nich modrú vodu do misky.Wok som si vyutierala papierovou servítkou a prevarila som v ňom špenát.Listy špenátu si najskôr vždy zmixujem s trochou mlieka,vajcom a s cesnakom.ŠPENÁT som dochutila soľou.Preložila som ho do hrnca.

    Wok som si umyla,vyutierala a urobila som si v ňom zásmažku.Pridala som do nej vodu zo zliatych zemiakov (Áno,tú modrú 😊), pridala kuracie mäsko na menšie kúsky,mrkvu a kaleráb.Osolila a keď bolo mäso aj mrkva už mäkké a uvarené, pridala som predvarený karfiol a hrášok.Deti mi túto polievku milujú.Tentokrát ju mali zjedenú ešte rýchlejšie, lebo bola farebná 😊

    Niekde som sa dočítala,že vo woku sa dajú urobiť aj pukance.Dosť som sa bála,že sa zničí,ale keďže neznášam pukance robené v mikrovlnke,tak som sa rozhodla to risknúť.A super,pukance všetky perfektne vypukali a boli vyborné 👍 Wok im odolal,nezostal poškriabaný a pukance sa ani nechytali..😊 

    Ako posledné som skúsila urobiť vo woku toto chutné KURACIE SOTÉ S BAKLAŽÁNOM,ANANÁSOM A AVOKÁDOM.

    Keďže sa snažím nejesť večer prílohy,urobila som si na večeru túto mňamku.Najskôr som si na troche oleja osmažila cibuľku,a primiešala som k nej na kocky nakrájaný baklažán.Posolila som ho jemne a prikryla(tou už spomínanou provizórnou pokrievkou.)Nechala som ho dusiť.Potom som ho preložila, wok som ani neumývala a urobila som v ňom mäsko.Nakrájané na slížiky som ho opiekla na troche oleja,podliala trochou sójovej omáčky.A bolo hotové.Vo woku som ešte opiekla na sucho plátky ananásu.Na tanier som naložila podusený baklažán,plátok ananásu,plátky mäska a kopčeky z avokáda.😊 

    Moje testovanie sa už skončilo,ale určite budem vo woku varievať teraz pravidelne.Som s ním spokojná,veľa vydrží,ale som zvedavá,či bude taký odolný a nedoškriabaný i o rok..😊 

    PLUSY: 

    -super veľký,navarí sa v ňom naraz pre celú rodinu 

    -dobre sa v ňom mieša,jedlo sa pri miešaní nevysypáva 

    -jedlo sa nelepí,nepripaľuje 

    -jedlo hotové max.do 30 minút

    -mäso ostáva šťavnaté a zeleninka chrumkavá 

    -je to také 2v1 -veľká panvica aj hrniec

    -dá sa v ňom variť,opekať,dusiť(s pokrievkou)

    -ľahko sa umýva 

    -pasuje aj na indukčný sporák

    MÍNUSY

    -chýba mi k nemu pokrievka  (určite si dokúpim )

    -ťažko skladovateľný-priveľký aj s rúčkou 

    Tak to je z môjho testovania všetko.Snáď som vás aj trochu inšpirovala niektorými mojimi receptami😊

    Majte všetky pekný deň.

    Júlia 

    matka1984
    30. okt 2017    Čítané 1431x

    Tradičné recepty v modernom hrnci

    Pri testovaní hrnca Delimano som si povedala, že pôjdem nad svoje kuchárske možnosti a zručnosti. Rozhodla som sa pripraviť jedlá slovenskej kuchyne a niečo málo z talianskej a belgickej kuchyne podľa tradičných receptov. Chcela som použiť postupy našich mamičiek a babičiek. Ony dobrému jedlu vždy venovali čas, lásku a tie správne ingrediencie. Požiadala som o rady ľudí, ktorí majú už čo-to odvarené, odpečené a niečo som aj googlila. Samozrejme som neodolala a pripravila aj niečo zdravé po tých hodoch. A výsledok? 

    Do testovania Delimano riadu Stone Legend som sa prihlásila s tým, že skúsim nevyskúšané recepty. Keď ma vybrali, pár dní som žila v "očakávaní", ktorý z riadu mi pošlú. 🙂 Veľmi som sa potešila, keď prišiel univerzálny hrniec Stone Legend. Obsahoval navyše sitko na fritovanie, cedenie a rošt na restovanie a parenie.

    Takže nápadov bolo zrazu veľa. Už len dať týmto nápadom - receptom spoločnú myšlienku. A tá prišla ..... TRADIČNÉ ......

    Tradičné pre mňa tieto testovacie týždne znamenalo:

    - používať prevažne tradičné suroviny,

    - používať tradičné postupy pri príprave,

    - vytvoriť tradičné jedlá. 

    Milujem parené buchty mojej mamy. No nikdy som si na ne netrúfla. Mama ich vie pripraviť  nadýchané ako páperie. My sme sa ich ako deti so sestrami nevedeli dojesť. Teraz aj napriek tomu, že mám vlastnú rodinu, vždy som sa na ne radšej nechala s rodinou pozvať. Pri tomto testovaní som však pozvala ja mamu k nám, aby ma parené buchty naučila robiť. A podarilo sa... Dokonca ma naučila grífy, ktoré ona prevzala od svojej dobrej svokry. A možno ich raz ja naučím svoju dcéru.  Tu je recept aj pre vás.

    Cesto: 1/2kg polohrubej múky, 1 vajce, cukor (dala som od oka, možno aj 4 polievkové lyžice), trochu soli, roztopené maslo (to som tiež dávala od oka, ale cca 60-70g - viac ako polovicu 125g balenia), kvások: 1 pohár teplého mlieka, trochu cukru, viac ako polovička kocky droždia, skoro 3/4


    Postup: cesto vymiesime, necháme vykysnúť, na jemne pomúčenej doske ZĽAHKA (netlačiť na valček, aby cesto zostalo nadýchané) vyvaľkáme na cca 1 cm. Na vyvaľkané cesto si po jeho dlhšej strane nakôpkujeme plnku (lekvár, ovocie) - kôpky dávame tak od kraja, aby sme ich potom mohli PRELOŽIŤ (prikryť) cestom. Ja som mala pohárik s priemerom cca 4,5cm-5cm (šálka na espresso), chcela som ich menšie (mama robieva väčšie), takže som tie kôpky dávala cca 5cm od kraja. Kôpky teda prekryjeme cestom, pohárom vykrojíme, a tým sa nám pekne plnka uzavrie a cesto krásne spojí (toto som ja napríklad nikdy nerobila, urobila som štvorec alebo kruh, dala plnku a cesto som zatáčala). Buchty sú akoby v tvare písmena D, lebo tú preloženú časť už máme uzavretú, tam nekrájame.....Cesto si odrežeme do roviny a spravíme si ďalší pás s plnkami, a tak pokračujeme, kým cesto neminieme. Zvyšky, odrezky cesta využijeme tiež, jemne premiesime a znovu necháme podkysnúť, vyvaľkáme a urobíme buchty aj zo zvyšku. Buchty necháme podkysnúť cca 10 minút. Necháme si v hrnci prevrieť osolenú vodu pod pokrievkou. Do vriacej vody poukladáme buchty (buchty by mali mať rovnakú veľkosť), zakryjeme pokrievkou, ak je treba, stíšime plameň, aby nám to veľa nebublalo (ja mám indukciu, a stačil mi 3-4.stupeň). Stopneme si 6-7 minút. Na tie menšie priemery, ako som mala ja, to stačilo. CCa po 5minútach sme s mamou kontrolovali. Pichli sme vidličkou do jednej buchty, ako keby sme odškrabkali kúsok šupky 3mm, aby sme videli, že vnútro už vyzerá hotové. Ak ešte treba trochu času, tak znovu prikryť a pridať plameň, aby voda jemne vrela. Lebo tým, že hrniec otvoríme, uvoľníme paru, a voda zostane bez bubliniek. Keď je buchta hotová, povyberáme ich po jednej, jemne, najlepšie naberačkou s dierkami a riadne odkvapkáme od vody. Na tanieri do buchiet popicháme špajdlíkom, pekne hlbšie, akoby až k plnke, cca 2 vpichy do každej. A hneď ich potrieme roztopeným maslom. Potom už si zdobíme a dochucujeme podľa vlastnej predstavy.

    Kváskový chlebík

    Ten istý deň, ako som robila parené buchty, ma moja dobrá kolegynka a výborná kuchárka Ľubka  obdarovala domácim kváskom, receptom na chlebík a dokonca mi požičala aj ošatku. Chlebík som už párkrát piekla. Ale z domáceho kvásku, o ktorý sa treba starať s presnými postupmi, nechať cesto viackrát podkysnúť a podobne, tak takýto som ešte nerobila. A tak som sa prvýkrát pustila do kváskového chlebíka. Teda do jeho prvotnej prípravy, ktorú som zvládla večer. Ešte pred polnocou som preložila mierne vykysnuté cesto do ošatky a pokračovala som po cca 5-hodinovom spánku. Ráno som neverila vlastným očiam, ako cesto v ošatke nakyslo.

    Cesto bolo pripravené do "zázračného" hrnca a šup s ním do rúry. Hrniec som ničím nepotierala, cesto neobsahovalo olej, nič mastné, a pritom chlebík po upečení šiel z hrnca naozaj ľahúčko, v hrnci nezostali žiadne pripečené zvyšky. Keď sa chlebík dopiekol, mohla som ísť pobudiť mojich spachtošov a prekvapiť ich takýmto krásnym chlebíkom hneď zrána.

    K tradičnému kváskovému chlebíku som večer pripravila netradičnú polievku z hokaido tekvice. Tentokrát som mala možnosť otestovať mixovanie priamo v tomto hrnci, keďže sa hovorí, že sa môže doň ísť aj ostrými predmetmi. A hrniec to naozaj

    ustál, aj keď naspodu bolo vidieť jemné čmuhy, ale škrabance to neboli.

    Ďalším orieškom pre mňa aj pre hrniec boli dukátové buchtičky s vanilkovým krémom preliate javorovým sirupom a orechami. Hrniec zvládol upiecť kysnuté cesto, buchty sa ľahko vyklopili von. A potom sa tam už mohol variť vanilkový "krém". Krém pri umývaní zišiel z hrnca bez väčšej námahy.

    Keďže kysnuté cesto som mala za tieto dni ako tak v ruke, vyskúšala som aj výborné Michalovské langoše. 

    Tu som prvýkrát v hrnci fritovala. Do rozpáleného oleja som pridala aj plátky mrkvy, aby sa langoš nespálil a tiež nebol nasiaknutý olejom. Vyskúšajte, používam to aj pri vyprážaní šišiek.

    Vo fritovaní som však pokračovala a dala som hrncu ťažšiu skúšku, a to fritovanie belgických hranoliek. Aj v tejto skúške hrniec obstál a je celkom dobrou konkurenciou pre klasickú fritézu. U mňa spokojnosť.

    Keď už sme sa presunuli od slovenských jedál k belgickým, môžeme ďalej pokračovať obľúbenými tradičnými talianskymi BOLOGNESE cestovinami a nemôžu chýbať pravé talianske LASAGNE.

    Recept na lasagne som získala od kamarátky, ktorá ho má od kamarátky z Talianska 🙂 Ešte ste sa nezamotali? .... Tak pokračujem. Tento jej recept som ešte skombinovala s receptom známeho českého kuchára Pohlreicha. Keď vynechám kváskový chlebík, tak príprava lasagní mi zabrala najviac času spomedzi skúšaných receptov, a to zhruba 3 hodiny, ale výsledok stál naozaj za to. Základom je omáčka, ktorá sa varí viac ako 1,5 hodiny. Keďže omáčka varením mierne hustne a má sklon k pripaľovaniu, treba ju miešať. Tu musím upozorniť, že hrniec Delimano Stone legend je perfektný na omáčky, ktoré sa v ňom naozaj nepripaľujú vďaka jeho nepriľnavému dnu.

    Podobnú receptúru na prípravu omáčky má aj typická BOLOGNESE omáčka, ktorú som si pripravila s cestovinami a tymianom na ďalší deň.

    A nepriľnavosť som testovala aj ďalej. A to prípravou obyčajného karamelu. Chcela som dezert pre nás štyroch na večer. Zo sezónnych, dostupných surovín. A tak som si vymyslela - jablká na karamele s praženými vlašskými orechami.

    Pozrite ako sa ten karamel doslova odliepal z hrnca.

    Testovanie sa pomaly končilo a my doma sme potrebovali do tela aj niečo zdravšie, a tak som použila kamarátkin overený recept na špaldový jablkovo-orechový koláč so 74%-nou čokoládou.

    A takmer na záver druhého testovacieho týždňa som prvýkrát v živote parila zeleninku. Do hrnca som si dala zovrieť cca 2cm vody, položila nad vodu restovací rošt s poukladanou zeleninkou, hrniec som zakryla pokrievkou a jemne osolenú zeleninku som parila cca 10-15 minút. Woala. Zelenina na pare s bylinkovým maslom - mňam.

    Ako som pridávala na svoj blog príspevky, našli sa niektoré mamičky, ktoré mali aj iné ako dobré skúsenosti s Delimano riadom. Tak som sa s otázkami mamičiek (a niečo z toho zaujímalo aj mňa) obrátila priamo na spoločnosť Delimano (D), a tu je výsledok:

    JA: "V návode na používanie riadu píšete, že sa neodporúča hrniec dávať do umývačky riadu."

    D: "Áno, riady Stone Legend sa môžu umývať aj v umývačke riadu, avšak my odporúčame ručné umývanie, nakoľko mnohé prostriedky do umývačky riadu sú agresívne. Tým, že povrch riadov je nepriľnavý, tak umývanie v umývačke riadu naozaj nie je potrebné."

    JA: "Druhá vec, na ktorú sa pýtajú mamičky z Modrého koníka, prečo sa im panvice po čase používania ohýbajú v strede? Porovnávajú to s iným riadom, ktorý sa im neohýba. Prečo tomu je tak?"

    D: "Dno panvice sa môže vyduť pri nesprávnom používaní. Nakoľko ide o energeticky úsporný produkt, je potrebné používať len stredný ohrev. Uvádzame to aj v návode. Taktiež treba dávať pozor, aby sa riady zbytočne neprehrievali naprázdno."

    JA: "Podľa návodu výrobca neodporúča používať ostré predmety do riadu, pričom sa propaguje v TV, že sa v ňom môže rezať aj nožíkom. Ja osobne používam umelé varešky, ale skúšala som napríklad aj mixovať tyčovým mixérom a nič sa s hrncom nestalo, ale vidieť naspodu malinké škrábance (nie ryhy, len čiarky, ktoré vidíte pri svetle)."

    D: "Povrch hrncov Stone Legend ma odolný materiál a môžu sa používať aj ostré predmety. Po použití môžu ostať menšie škrabance, ale ak sa neodlupuje vnútorná vrstva povrchu, funkčnosť ostáva rovnaká.

    Ak však chceme, aby riady mali čo najdlhšiu životnosť, odporúčame používať plastové alebo drevené kuchynské pomôcky."

    Ja som bola s univerzálnym hrncom Stone legend spokojná a ako hlavnú výhodu vidím nepriľanavý povrch. Práve kvôli tejto vlastnosti si plánujem kúpiť minimálne panvicu alebo wok. Ďakujem týmto spoločnosti Delimano a teamu Modrého koníka za príležitosť testovať tento super hrniec.

    Keďže som človek, ktorý je na seba náročný, inak tomu nebolo ani teraz. "Naložila" som si na seba naozaj časovo-náročné recepty s postupmi, ktoré som predtým veru neskúšala. Ďakujem týmto mojej rodine za trpezlivosť. Lebo aj napriek tomu, že sa mali pri mne tieto týždne ako v raji, čo sa týka varenia, pečenia. Ale čo sa týka môjho času, veľa z neho som venovala práve kuchyni, foteniu a nie im, mojim najbližším. Ľúbim vás rodinka moja!

    hviezdickamaria
    30. okt 2017    Čítané 597x

    Kto to všetko poje?

    Tak toto bolo testovanie, ktoré ma bavilo asi najviac zo všetkých, ktoré som mala možnosť absolvovať. Týmto sa chcem opäť veľmi krásne poďakovať ❤ za túto príležitosť vyskúšať hrnce, po ktorých som túžila už dlhšiu dobu.

    Z možných piatich hrncov sa mi ušiel obrovský oválny pekáč Delimano Stone Legend.

    Na môj "pekáčik" som čakala síce dlhšie ako som bola zvyknutá, no stálo to za to 🙂 A po odchode kuriéra sa u nas píšťalo od radosti 😀 

    Presne tento pekačik som si vysnívala ❤ a dala som sa v tej chvíli na testovanie. A čo ako prvé otestovať na povrchu, kde sa nič nelepí a nič nepripáli? No predsa volské oko 🙂 doslova po povrchu plávalo. A ja som bola nadšená, pretože všetky moje panvice boli antivajíčkové :D Testovanie po tomto zážitku mohlo naplno začať.

    Počas môjho testovania som toho napiekla a navarila celkom dosť, občas som musela dokonca využiť mrazničku a zásoby budeme dojedať ešte ďalší mesiac 😀

    Moje nadšenie z hrncov Stone Legend od Delimano rástlo každým jedným vydareným jedlom či koláčom... Jednoducho som si ich zamilovala ❤❤❤ 

    Milujem kváskovanie a chleby z tohto pekáča mi nikdy krajšie nevychádzali ako teraz 

    Upiekla som v ňom asi 6-7 chlebov a uuplne odporúčam všetkým kváskovačkám. Môj najvydarenejší chlebík z môjho "repertoáru" 🙂 je spravený metódou 123, čo znamená, že 1 diel rozkvasu 2 diely vody (pivo, cmar, kefir...) a 3 diely múky ( legenda hovorí 😂 , že s múkami možeme experimentovať a miešať podľa chute) A tak som si teda spravila tento chlebíček = úplna dokonalosť.

    • 50 g ražná múka
    • 50 g voda
    • 1 pl kvások
    • 300 g múka ( ja som dala mix špaldová hladká, špald. celozrnna, pšenična chlebova)
    • 1 pl zemiaková kaša z nedeľného obeda 😀
    • 200 g voda
    • 2 čl soľ
    • 1 čl mletá rasca
    • 2 hodiny prekladanie 2 hodiny ošatka alebo chladničkové nočné kvasenie.
    • 15 minút 230°
    • 20 minút 190°

    A čo všetko som v pekáči vyskúšala?

    - omeleta, lečo, špekáčiky

    - chlieb vo vajíčku s minimom oleja

    - zeleninové hranolky s pečeným pstruhom

    - pečená zeleninová krémová polievka z jedného "hrnca" (zelenina-masl.tekvica, mrkva, zeler, petržlen, cibuľa, cesnak v šupke sa upečie v rúre, pridá sa vývar a ešte chvíľu pečieme. Potom pekač vyberieme, rozmixujeme zeleninu ponorným mixérom, dáme na šporák a dolejeme smotanu. Ochutíme podľa chuti soľou, korením pripadne zázvorom. Ozdobíme podľa fantázie)

    - zapekané cestoviny Mac&cheese

    - obráteny čokoládový koláč a karamelizovanýni banánmi (ten nevyšiel podla mojoch predstav, no zmrzka ho zachránila 😀)

    - dve pečené kačky na nedeľný obed tam sadli ako "riť na šerbeľ" 😀

    - samozrejme klasika... francúzske zemiaky, lievance, rôzne bublaninky, ktoré mi z pekačika vyskakovali samé ❤ bez akéhokoľvek vymastenia a vysypania

    - skvelá žemľovka z nepodarenej kváskovej bábovky 

    - a pre návštevu som napiekla fokaaače a fokaaače 😀 samozrejme kváskové 😉 

    Bolo toho snáď aj oveľa viac, keďže som pekáčik mala stále na šporáku kvôli jedinej nevýhode.... Do mojej kuchynskej linky sa už nevošiel 😱🤔 no rozmýšľam, že mu budem musieť to miesto spraviť a možno aj jeho súrodencom, ktorých by som si rada zaobstarala 🙂. Zatiaľ v ňom robim všetko od tých vajec, cez omáčky až ku koláčom.

    A pre mňa, keďže som doma pri 6 člennej rodine zatiaľ jediná umývačka riadu, je najlepšou výhodou všetkých týchto hrncov ich užasné umývanie ❤ 

    Počas týchto dvoch týždnov neustáleho varenia a pečenia, keď som mala pocit, že v tej kuchyni aj nocovať budem, som na nich žiadne negatívum nenašla... snáď len, že su určené do 230 stupňov.

    No už aj na to som si zvykla a tak si nižšou teplotou chránime aj svoje zdravie 😉

    MILUJEME DELIMANO! a niekoľko mojich známych si vďaka mojim odporúčaniam počas testovania hrnce aj sami kúpili 😉

    Tak hor sa do varenia a pečenia 🍞🍕🍗🍲🎂🍰🍩

    purinkaa
    28. okt 2017    Čítané 232x

    Mňa presvedčil

    Prvýkrát sme sa spolu zoznámili na detskom ihrisku. Mamičky Ťa ospevovali a ja som už vtedy dostala chrobáka do hlavy, že tento rok budeš na mojom zozname Ježiškovi. Keď prišla výzva na Modrom koníku, tajne som dúfala a moje želanie sa stalo skutočnosťou. Teraz vďaka testovaniu Ťa mám doma.... a o čom hovorím?....dám Ti hádanku.

    Už vieš? Je to môj pomocník v kuchyni, červený kucháriček, parťák, predsa môj veľký Wok Stone Legend od Delimano 😉.

    1. Ako prvé som varila rizoto z nazbieraných plodov nášho lesa.

    DUBÁKOVÉ RIZOTO

    Ryžu som orestovala na šalotke a kvapke oleja, pridala nakrájané dubáky, zaliala 2 dcl bieleho vína, za stáleho miešania nechala odpariť. Následne zaliala vývarom. Varila do stavu al dente, ryža nesmie byť rozvarená a nesmie sa lepiť. Keď bola hotová, pridala som 2 plátky masla a parmezán.

    • Bola som prekvapená, že sa cibuľka nepripálila, aj napriek tomu, že som použila minimálne množstvo oleja…. Rizoto sa mi podarilo, rozvoniavalo široko ďaleko. Zistila som, že môj wok varí takmer sám 🙂.

    2. Druhou výzvou boli bedle, hubárska sezóna vrcholí, prečo to nevyužiť ?

    VYPRÁŽANÉ BEDLE

    • Bola som zvedavá či môj červený kucháriček zvládne aj vyprážanie. Podarilo sa. Pozývam na bedličku a aj partičku domina...🙂.

    3. Moje ďalšie varenie: zeleninka, vajíčka, klobáska a prečooo?
    Lebo máme radi….

    LEČO

    • Wok asistoval na 1, navarené chutné jedlo za 30 minút s minimom oleja.

    4. Takto varíme spolu, keď nás trápia zuby...

    RESTOVANÁ PEČIENKA

    Kuracie pečienky sa rozplývali na jazyku, nezabudnúť ich posoliť až úplne na konci.

    • Prišla som na to, že na varenie s mojim wokom je jednoduchšie ako som si myslela, postačí mi vlastne len jedna ruka 😉.

    5. Ďalší deň sa prihlásila o slovo slovenská klasika...kapustové fliačky s vlastnoručne pripravenou cestovinou.

    KAPUSTOVÉ  FLIAČKY

    • Kapusta bola pekne opečená, chutná, náš Mr. Wok to zvládol na výbornú.

    6. Čo tak regionálny recept pochádzajúci z Hornej Nitry? Vyskúšala som pripraviť bravčové karé…Nebude však tvrdé?

    KOŠOVSKÁ

    Opražila som si cibuľku, pridala na pásiky nakrájané bravčové karé, opražila najprv sprudka, potom podliala trochou vody. Keď už bolo mäsko mäkké, pridala som nahrubo nastrúhané kyslé uhorky a na koniec 1 PL horčice. Môžu sa pridať aj čili papričky. Podávala som s tarhoňou.

    • Karé bolo mäkké, neverila som, že by sa to mohlo podariť vo woku. Varenie by urýchlila pokrievka.

    7. Ak už neviete, čo z cukety, robíte dozber pred mrazom, ponúkam vám overenú chutnú inšpiráciu.

    CUKEŤÁK

    Cukety (môže sa pridať aj baklažán alebo patizón) som nakrájala a orestovala na cibuľke a paprike, pridala 500 ml rajčinového pretlaku, ďalej soľ, korenie, bylinky ako tymián, bazalku. Varila som to asi 30 minút.

    Zatiaľ som si rozvaľkala lístkové cesto, pridala zeleninovú zmes a piekla v rúre pri 180 stupňov asi 20 minút. Vôňa a farba lístkového cesta nám napovie, že jedlo je už hotové.

    • Milujem chuť a vôňu tohto slaného cuketového koláča, kto raz ochutná, zostane závislý ako aj ja.

    8. Ďalší recept mi pripomína detstvo, keď nám mamina varila králika... Tak som to skúsila aj ja prvýkrát.

    KRÁLIK NA SMOTANE

    • Moja premiéra nedopadla úplne na výbornú, mäsko nebolo úplne mäkké. Neviem či som ho krátko dusila, ale určite by pomohla pokrievka, ktorá by urýchlila varenie.

    9. A čo tak si osladiť život?

    KURACIE PRSIA NA MEDE

    • Chutné jedlo hotové do pól hodiny, ktoré zasýti celú rodinu. Určite odporúčam.

    Ešte som len maličká, chcem byť ako mamička... Keďže moje 2 dcérky ma videli každý deň variť v mojom novom woku, tiež ho chceli vyskúšať pripraviť mi nejakú špecialitu vo svojej kuchynke 🙂.

    Mojou špeciálnou úlohou bolo variť vo woku slovenské jedlá za 30 minút. Vyberala som väčšinou klasické recepty vhodné na varenie vo woku obsahujúce dubáky, kapustu, med, králika, väčšinou v časovom intervale.

    Moje hodnotenie:

    Plusy:

    • minimálne množstvo oleja
    • zdravé varenie
    • jedlo sa nepripaľuje
    • je všestranný - môžem  piecť, variť, smažiť, dusiť
    • dá sa použiť na všetky typy sporákov
    • jednoduchá údržba, ľahko sa čistí
    • rýchla príprava jedál

    Mínusy:

    • chýbala mi pokrievka, urýchlila by prípravu jedál
    • wok je príliš veľký, nezmestí sa do chladničky, problém so skladovaním

    CELKOVÝ DOJEM:

    Na záver chcem veľmi pekne poďakovať firme Delimano a aj Modrému koníku za možnosť zúčastniť sa tohto zaujímavého testovania. S čistým svedomím odporúčam Wok Stone Legend aj ostatným ľuďom, ktorí by si chceli zjednodušiť prácu pri varení. Je to najlepšia zo všetkých panvíc, aké som kedy mala a už teraz píšem Ježiškovi o ďalšie 🙂. Svoju spokojnosť budem ďalej šíriť aj medzi kamarátkami a známymi a udeľujem mu takéto vysvedčenie...😉.

    janinkalc
    27. okt 2017    Čítané 484x

    Testovanie Stone Legend

    Tak a je to tu. Dva týždne prešli ako voda a my máme #test_stonelegend za sebou.

    Ako dopadol? Prečítajte si 🙂

    Do testovania som sa ešte nikdy nezapojila, no keď som videla, že sa bude testovať Stone Legend od Delimano, neváhala som ani minútu, napísala som komentár a čakala. Mala som šťastie, keď mi prišla správa, že ma vybrali a mám čakať kuriéra.

    A radosť z balíčka mal aj môj malý huncút 🙂

    V balíčku na mňa čakala táto univerzálna rajnica. Priznám sa, že som bola trošku sklamaná, čakala som panvicu, ale ako sa hovorí "darovanému koňovi na zuby nehľad", nejako sa skamarátime 🙂

    Kedže som nevydržala do druhého dňa, hneď som sa pustila do testovania. Ako prvé som vyskúšala banánové lievance. Rajnicu som len veľmi jemne potrela kokosovým olejom a začala. A tu nastalo sklamanie č.2.  Lievance boli v strede zhorené a po bokoch surové. Robila som ich na plynovom sporáku na najnižšom plameni. Chcelo by to asi rozptyľovač na plameň, ten však nemám. Myslím si, že rajnica je vhodnejšia na elektrický sporák alebo indukciu, kde je teplo rovnomerne rozložené. Alebo som len proste nemala dobrý deň a lievance by sa nevydarili ani v inej panvici, ktovie... Fotku zhorených nemám, kedže putovali rovno do koša...

    Nevadí, veď máme pred sebou ešte dosť času, uvidíme ako si poradí s inými receptami.

    Keďže mám doma rybára, ktorý bol na love úspešný, prvý obed v univerzálnej rajnici bol

    Pečený zubáč s tekvicou a zemiakmi na rozmaríne

    Na tento obed som sa fakt tešila, zbožňujem ryby. Rajnicu som jemne vymastila kvapkou oleja, poukladala nakrajané zemiaky, tekvicu a ochutila soľou, sladkou červenou paprikou a rozmarínom. Prikryla alobalom, dala do rúry a čakala. Po pol hodine som rajnicu vybrala a dala dole alobal. Už vtedy som vedela, že tento obed si fakt vychutnám 🙂 Poukladala som na prílohu zubáča, dala na vrch maslo a dala dopiecť. Mňam! Na včerajšie sklamanie som zabudla, obed hotový, zjedený.

    Na ďalší deň som chcela upiecť niečo dobré ku káve, tak som sa rozhodla pre môj obľubený:

    Mrkvovo ananásový koláč

    Kedže v reklame hovoria, že všetko v jednej rajnici, od miešania až po pečenie, pustila som sa do toho. Hrnček sem, hrnček tam, všetky suroviny som dávala rovno do rajnice, zmiešala cesto a dala piecť. Prvýkrát bez vymastenia. Koláčik hotový a nezhorel! Super, som spokojná 🙂

    Ďalšie dni sa u nás hlavne pieklo. Kedže muž je aj poľovník, vyskúšala som:

    Pečené stehno z diviaka so sušenými slivkami

    ... Na obed sme mali aj 

    Pečenú lopatku z diviaka špikovanú cesnakom

    aj obrátené rezne z diviaka, ktoré boli tak mäkkučké, že sa po nich len tak zaprášilo, nestihla som ani odfotiť 🙂 Keďže máme radi aj kuracie mäso, vyskúšali sme aj:

    Medové kuracie stehná so šalátom a cesnakovým dipom

    ale aj bezmäsité jedlá ako:

    Zapekané cestoviny s brokolicou

    Camembert so šalátom

    Samozrejme sme museli vyskúšať aj pár koláčov ako:

    Mäkké plnené rožteky

    Pizza slimáky z lístkového cesta

    Čokoládový koláč s broskyňami a posýpkou

    Tento koláč som robila na želanie môjho drahého dva dni po sebe, lebo je fakt rýchly a chutný, len som do posýpky pridala trochu škorice, nech má trošku zmenu 🙂

    Týmto koláčom som skončila moje testovanie. Ako ho hodnotím? 

    Univerzálna rajnica je fakt univerzálna. U nás mala najväčšie využitie pri pečení v rúre. Za to jej dávam 10/10 bodov. Je fakt super, netreba ju vôbec vymasťovať a múčiť. Cesto môžete rovno vyliať do rajnice a dať piecť, určite sa neprilepí ani nezhorí.

    Za varenie na sporáku jej však musím dať 7/10.  Robila som aj kuracie stehná, prsia, camembert, tie nešťastné lievance a robilo sa mi horšie. Možno je to len chyba sporáku a na elektrickom by to bolo fajn, to však posúdiť neviem. Alebo veľkosťou rajnice, je dosť veľká na jeden horák.

    Tiež musím spomenúť, to, čo tak reklamujú v TV.  Fakt sa rajnica nepoškriabe?

    Nôž som použila v rajnici iba dvakrát. Pri rezaní mrkvového koláča a krájaní stehna z diviaka so sušenými slivkami. Rajnica má škrabance, niektoré iba jemné, no niektoré hlbšie, tak buď môj muž veľmi brúsy nože alebo...  🙂

    Celkovo hodnotím testovanie pozitívne, bola som rada, že som sa mohla zučastniť a rada by som si ešte dokúpila pekáč s pokrievkou, tá mi dosť pri tejto rajnici chýbala, ale alobal to zachránil. Škrabance nabudúce odpustím, veď bežne nožom nekrájam v pekáči, no bola som zvedavá...

    Toľko moje skúsenosti so Stone Legend .

    Dnes talianske farebné cestoviny z Lidl so šunkovo-smotanovou omáčkou s pórikom 🙈❤ Deti sa len tak zalizovali 😝 Neviem, či to bolo tým, že boli hladní z futbalu a tanečnej, alebo boli naozaj také dobré ako 👦👧 hovorili #test_stonelegend

    pibza
    25. okt 2017    Čítané 494x

    Ako som padla na zadok 🙂

    Už veľmi dávno som nebola na MK. Prišlo ale jedno jesenné popoludnie, malinká dcérka mi zaspinkala, spravila som si kávičku a išla trošku prečítať čo je nové. Ani vo sne by mi nenapadlo, že toto popoludnie mi zmení kuchyňu.

    Keď som otvorila MK, ako prvé mi buchla do očí nová výzva.

    Milé dámy, vyskúšajte #test_stonelegend. Čože??? Veď po tom túžim už celú večnosť, to musím skúsiť. Aj keď, vyhrať to, snívajte s nami, ale čo, za pokus nič nedám. A tak som napísala krátky komentík a odoslala ho. Prešlo pár dní a ja som aj zabudla, že som sa prihlásila do nejakej súťaže. Keď tu zrazu mi prišla správa. GRATULUJEME. V tej chvíli som padla na zadok po prvýkrát za tento mesiac 

    To je ako možné? Neveríííím. Hneď som zdvihla telefón a volala manželovi. Strašne som sa tešila. Veľmi dlho som túžila po zapekacej mise. Úplne najviac. Nasledujúce dni som už len nedočkavo čakala, kedy príde kuriér. 

    Kuriér, to je ďalšia kapitola sama o sebe :D Nevedeli sme sa ani za svet stretnúť. Ja nervy, že to nestihnem napísať a on nervy, že čo to je za ženskú, že nesedí doma na zadku. Ale nie, on bol veľmi veľmi zlatý. Pán humorista. Telefonáty s ním boli ako so starým kamošom. Po 4 dňoch ma konečne odchytil a konečne sme sa stretli. Odovzdal mi obrovskú krabicu. Pekáč, pekáč, pekáč... Plesalo mi srdce. Hor sa do otvárania krabice. Áno áno, túto činnosť som prenechala malej. To bolo radosti. 

    Áno, vidíte správne, žiaden pekáč, panvica mi prišla. Fúuuuha, tak to je fakt že výzva. Na tú som sa nepripravila, recepty vyhodiť z hlavy, budeme panvicovať. Ale vzhľadom na to, že panvicu máme len jednu a aj tú musím večne drhnúť, super, zjavne boli v mojej kuchyni a rozhodli, že toto mi chýba 

    Tak a nastal večer a s manželom sme sa pustili do varenia. Keďže doma toho moc nebolo, povedali sme si, že spravíme test na manželovom obľubenom vajíčkovom chlebe. Recept písať nebudem, to snáď vie každý, ale podstatné je že ani jeden chlebík sa nepripiekol a...to hlavné...oleja bola použitá asi kvapka. Panvicu stačilo skutočne len potrieť a už to šlo ako po masle. Takže vlastne to vôbec nebolo nedietné jedlo, takže som si dala aj ja, takže som padla na zadok po druhýkrát.

    Ako ďalšie jedlo sme sa rozhodli spraviť španielsku zemiakovú placku Tortilla de patatas. Pokaždýkrát sa nám na starej panvici pripiekla a roztrhala. Nidky sa mi nepodarilo ju pekne vyklopiť. Až dodnes. Použila som novú panvicu a aha, veď tá placka z nej zliezla úplne sama. Ani náznak pripálenia, ani jeden kúsok sa neprilepil. Ona sa z nej priam skĺzla. A panvica ostala čistá ako nová.

    Keďže sme cestovali na pár dní k rodičom a testovanie malo svoje časové limity, vzali sme panvicu so sebou. Pár dní ju teda skúšala moja mama. Z kuchyne sa neustále ozývali komentáre ako, "vôbec sa to nepriliepa", "je vynikajúca", "aj ja takú chcem".  No tak možno Ježiško prinesie. Nech sa páči pár foto z kuchtenia mojej maminky.

    Panvica mala u nás horúce dni. Stále sa na nej niečo varilo. Chilli con carne, zelenina, čína... Všetko na jednotku s hviezdičkou. Ako posledný recept vrámci výzvy a testovania som sa rozhodla spraviť rybu. Tá sa mi večne roztrháva na kúsky a nikdy ju nedokážem udržať pekne pokope. Keď toto panvica dokáže, budem ju vychvaľovať kade tade. No a ona to dala. Pstruh na trolililililinke masla chutil božsky. A tie zemiakové švajčiarske rosti k tomu, manžel si rovno dal aj duplu, čo som mala mať na druhý deň na obed a nič mi neostalo :D Proste nemám slov. Na zadok som padla opäť a už ho mám asi celý modrý.

    Ja vám všetkým prajem dobrú chuť, veľa receptíkov na týchto geniálnych riadoch a ľudia, toto je ono, toto sme hľadali. Ja už žiadne iné riady nechcem. Len tieto. Idem dokúpiť celú súpravu a máme Ježiška. 

    wanilla147
    23. okt 2017    Čítané 214x

    Môj život s legendou

    Čo čert nechcel, alebo náhoda je blbec, či ako, a usmialo sa na mňa šťastie a bola som vybratá na #test_stonelegend od spoločnosti Delimano. Potešila som sa tomu. Veď ani si nepamätám, kedy som naposledy niečo vyhrala. Ok, druhá vec je, že málokedy sa zapájam do súťaží, či zdieľačiek, ci iných foriem moderného marketingu. Keď ma vybrali, začala som ako správna mamka googliť. Zo všetkých strán samé dobré recenzie. Sesternice si tieto hrnce nevedia vynachválit. Bola som zvedavá 🙂

    V pondelok doniesol kuriér balíček. Bol mi pridelený Oválny pekáč. Páni, ten je veľký. To bolo veru prvé, čo mi napadlo 😀 Pochopte ma, nie sme nejakí veľkí jedáci (teda čo sa množstva týka), dcérky sú skôr anti-jedáci, tak som ani netušila, čo v takom mega hrnci budem robiť.

    Nanešťastie si nás našla i viróza a 75% rodiny bolo v testovací týždeň usoplených a ukašľaných, vrátane mňa, hlavného a jediného kuchára v našej domácnosti. C´est la vie… Najmä ten skôlkársky, veď to poznáte.

    Neznášam plytvanie jedlom, keď polovica sveta hladuje, a tak pondelky bývajú u nás väčšinou o dojedaní z vikendového menu. Neodolala som však a vyskúšala som na základe receptu z www.delimano.sk pripraviť teplú večeru. Recept som prispôsobila obsahu našej chladnicky. Zemiaky v šupke som umyla a dala ich variť do pekáča Stone Legend. Keďže som bola oboznámená s tým, že hrnce sa možu používať len na stredných teplotách, vzala som to easy-peasy, sklokeramicka doska, stupen 3, trvalo to večnosť a zemiaky surové, tak som pridala na 5-ku. Zemiaky som poprekrajovala, dochutila slaninkou, bryndzou a jarnou cibuľkou a dala zapiecť do rúry. Výsledok však nebol ani taký chutný a veru ani taký rýchly, ako som očakávala.

    Zatiaľ však plusom je, že sa nič nepripalilo a aj sa povrch dobre umýva.

    Utorok – nový deň – nová výzva! Keďže viróza úraduje, stavila som na klasiku. Domáci vývar a pečené kura s ryžou. S Pánom Pekáčom sa veru ešte iba zoznamujeme a asi to chce este vychytať nejaké muchy. Kuracie stehná boli viac suché. Za mňa dávam teda bod v tejto kategórii asi skôr sáčku na pečenie, tu to chcelo asi viac podliať. Vývar bol ale TOP!!! A čo je dôležité, hrniec šiel umyť šup-šup, čo sa pri nerezovom nedá povedať.

    Robiť všetko v jednom hrnci je niečo, na čo si zvykám. Vyskúšala som zapekané cestoviny. Na plechu s použitím len toho množstva oleja, v ktorom som kuracie prsia marinovala, som kuracinku orestovala, pridala zeleninu, surové cestoviny, zaliala smotanou s trochou mlieka a šup do rúry. Nakoniec kúsok zapiect so syrom a hotovo 🙂

    Nedeľnú kačku zvládol Delimano hrniec upiecť ľavou zadnou (ak by ju mal). Pečené pstruhy tiež.

    Zatiaľ ako najväčšiu nevýhodu červeného zázraku vnímam jeho veľkosť. Nezvykneme variť až také množstvá jedla, radšej varím častejsie a čerstvé.

    V ďalšom týždni testovania som skúšala slovenskú klasiku Francúzske zemiaky. Tentokrát som pre istotu poučená z minula, zemiaky poriadne predvarila a až tak dala zapekať. Boli výborné a nič sa nepripalilo. Posledným testovacím jedlom boli morčacie rezne na dijon horčici s kôprovou omáčkou. Opať na výbornú.

    Zhrnutie: u mňa hrniec prešiel na 1. Počiatočné muchy vychytané – hrniec musí byť dobre rozohriaty, ale bacha na prehriatie!!! Fakt sa nič nepripáli, vybore sa umýva. Zapekané jedlá budem asi kvôli množstvu robiť radšej asi naďalej v menšej zapekacej mise. Už teraz sa teším ako budem robiť obrátené rezne z bravčového karé či lasagne 🙂

    matka1984
    Správa bola zmenená    22. okt 2017    

    Včerajší nočný 😴😴😴 zemiakový kváskový chlebík #test_stonelegend

    Tak dnes u nas takto..
    Morcacie prsia na dijon horcici s koprovou omackou. Ako priloha zemiaky s mrkvou a brokolicou.. Mnam!

    #test_stonelegend

    Dnes zeleninka na pare s tymianovým maslom a ryžou 🥕🥗 a leeeen pre mňa 😝 zvyšok rodiny som nepresvedčila 😅 pre nich pečienka s ryžou😍 #test_stonelegend

    Fotka z dnešného pečenia zdravého jesenného koláča 😂😂 Keď si fotku teraz pozerám, tak si vravím, že s tým zdravým pečením to veľmi spoločného nemá 🙊🙊 Ale na moju obranu, čokoláda bola 74%-ná horká 😂😂#test_stonelegend

    matka1984
    Správa bola zmenená    20. okt 2017    

    Jesenný špaldový jablkovo-orechový koláč so 74%-nou čokoládou 🍏🍏🍂🍂 Na konci týždňa konečne na zdravšiu nôtu.😝 #pecenievhrncistonelegend #test_stonelegend

    matka1984
    Správa bola zmenená    19. okt 2017    

    Dnes pokračujem v talianskej kuchyni 🍕🍕🍕 ..... špagety BOLOGNESE .... bolo treba minúť zvyšok mletého mäsa, vínka, pasírované paradajky🍹😅 po včerajších lasagnach ... 🏖🏖🏖 #test_stonelegend

    matka1984
    Správa bola zmenená    19. okt 2017    

    Po včerajšom asi trojhodinovom varení 😨🙊 🙊 😅 uolalala .... TALIANSKE LASAGNE ..... Chutili famózne 👍👍 ... ale chúdence, moje deti a manžel 👶👦💃 sa už nevedeli dočkať ... Nehovoriac o tom, že kamoška s malou si k nám "museli" doniesť jablkový koláč, aby sme si počas toho varenia nejakú mlsku dali 😂😍😘 Ja som zmohla len na čaj ☕ .... a o kamarátkinom zdravom jablkovom koláči nabudúce, ten musím upiecť, bol vynikajúci 🍏🍏🍏 #test_stonelegend

    Dnes cakame navstevu.
    Uhadnite, co dobreho im v stonelegend pripravujem?

    #test_stonelegend

    Langoš s cesnakom, smotanou a syrom #test_stonelegend Pri tomto testovaní zaručene priberiem 😅🙊🙊 včera dukátové buchtičky, dnes langoš, zajtra sa chystám na pravé talianske lasagne ... 🙉😂 Ešteže do štvrtej som v práci a varím len po večeroch 😨😨😝😝

    matka1984
    Správa bola zmenená    16. okt 2017    

    Dukátové buchtičky preliate vanilkovým krémom, javorovým sirupom s orieškami 🥕🥕🥕😘 Dnešná večera - buchty pečené v hrnci delimano stone legend a krém - puding 😉 tiež v tom istom hrnci #test_stonelegend

    Dnes sme boli na výlete a jedli sme vonku, takže žiadne extra varenie nebolo, len rýchla cesnačka s krutónmi. A to v jednom hrnci. Kuk, čo mi stačilo na umytie hrnca po polievke, aby som v ňom mohla na sucho opražiť krutóny. #test_stonelegend

    (3 fotky)

    Pecena kacka?
    V pekaci Delimano brnkacka!

    #test_stonelegend

    (2 fotky)

    Môj dnešný pokus o belgické hranolky a fritovanie v hrnci delimano #test_stonelegend

    (2 fotky)

    Takze #test_stonelegend pokracuje 😊
    Vcera zapekane cestoviny, dnes kacaci vyvar (prvykrat! Tak dufam, ze bude dobry)
    Cestoviny som robila vsetko v jednom hrnci. Napacovane masko oprazit, olej len ten, co sa v nom marinovalo, sup tam zeleninku, cestoviny, zaliat mliekom s 1 vajickom a sup do rury!

    (2 fotky)

    Dnes delimano hrniec piekol čokoládovo-kokosové a škoricové osie hniezda bez papiera na pečenie, bez tuku #test_stonelegend

    Dnes deň osláv🎂 .... s kolegynkami sme oslávili 30tku a 40tku. Parádne sme sa zabavili 💃💃🍹 ... A podvečer sme doma oslávili meniny nášho milovaného Maximka ❤❤❤ Mini oslava len my štyria 👦👧❤❤ Pripravila som nám falošné carbonara cestovinky, rýchle, ale chutné...👍 Na viac som sa v tomto náročnom dni nezmohla 🙊😴😴 #test_stonelegend

    A co uvarime dnes? Stale fungujeme v nudzovom - virozovom rezime, takze opat nieco jednoduche. Vsetko z jedneho hrnca! Zemiaky najprv uvarit, zcedit, v pokrievke plechu pstruha a rybie prsty upiect. Sup sup a hotovo!

    #test_stonelegend