dadka_bb
    8. jún 2019    Čítané 218x
    Image title

    Testovali sme Sunlight

    Ahojte,

    uplynulé týždne mi bolo veľkou cťou, vďaka Modrému koníku a Sunlightu, testovať ekologické kapsuly do umývačky riadu, a.k.a myčky. Logicky teda šetrné k životnému prostrediu (!!!). Nie je mi ľahostajné, čo zjem ja a moja rodina, a áno najradšej zjeme to čo sa vypestuje doma, alebo u známych, bez zbytočnej chémie, a lákavých umelých farieb. A nie je mi ľahostajný ani osud našej matky Zeme (aj ja som matka, tak držíme spolu), a teda okolitej prirody, či zvierat. No ale dosť bolo omáčok, pristúpme k veci. Keby ste ma stretli pred rokom s mužom v Tescu, tak by som určite kapsuly do myčky kupovala podľa kritérií známa značka vs. aktuálna akcia/nižšia cena. Potom sa mi stala taká osudová vec, a vošla som raz do drogérky, že hodím sondu, koľko stoja kapsuly do myčky tam. Reku mám nejaké body - použijem. A tam mi pani predavačka vysvetlila, že tie kapsuly sa aj nejako delia a či chcem klasik alebo all in. A ja reku, že netuším, o co go. Pre mňa od začiatku predstavovala umývačka riadu kombináciu tablety, soli, a leštidla. Ale vraj pri all in kapsulách sa leštidlo a soľ nedávaju, je to vraj v tej kapsule a netreba to k tomu pridavat. Sunlight kapsuly píšu, že su all in, tak som soľ ani leštidlo nedávala. Hádam som postupovala správne.

    Čo sa týka prvého dojmu, keď balíček dorazil domov... Prvý dojem ma zastihol v práci, keď balíček od kuriéra prebral manžel a hneď mi písal, že čo som zas objednala. Nebola tam chvalabohu dobierka, tak aspoň ze tak. Po zvyšok dňa to neriešil. Ja som sa naopak veľmi tešila, lebo nikdy predtým sme nič z koníka netestovali. Tak to bola taka prvá výzva, aj výhra zároveň. A rovno kapsuly do myčky, ktoré som veľmi chcelaaaaaa. Super! No, takže. Obal prekvapil. Krabička bola maličká, ja zvyknutá nakupovať tie giga balenia. Veľkosť balíčka ma šokovala. Čakala som väčší, viac kapsúl 🙂. Ale chápem, že je to taká vzorka len na testovanie, a nie výhra ročného prania zadarmo. Po otvorení som opäť zostala mierne v šoku, lebo však zvyknutá som bola na rôzne farebné kapsule, s guličkami a bez, ale farebnejšie. Sunlight kapsulky boli úplne biele a nič viac. Biele. Prvý dojem teda, taký "šokantný" 🙂. Ale, a to musím sa fakt priznať, strašne ma tešilo pri srdci, že sú eko! V zložení je veľmi veľké percento jedlej sódy. A ja teda sódu používam na všetko možné v domácnosti. Ostatne zloženie som veľmi neskúmala, nie som absolvent chemickej školy. Ale sóda viem čo je. Kapsula teda tou čistou bielou farbou na mňa pôsobila tak zdravo, nechemicky, a zloženie je viac-menej jedlé, takže nemusím sa báť, že keď si nabudúce vyberiem zo skrinky riad, budem z neho cítiť myčku (najčastejšie sa mi to stávalo s plastovými dózami , alebo riadom, ale ani poháre nezaostávali a celkom páchli tak nezdravo po farebných kapsuliach).

    Po použití Sunlight kapsúl som mala proste dobrý pocit. Riad nepáchne, ani myčka nepáchne. Ja 90 % času periem na detskom programe, tuším 70 stupňovom, program ma cca 2 hodiny. Takže riadik sa pekne vyvarí za horúca. Áno, mám tam aj eco program, ale ten je len na 30 stupňov, a ja teda by som zas proti tým baktériám z odstáteho jedla nemala dobrý pocit, to len tak na 30 minúť popláchať vo vlažnej vode (i keď v dobe dávnej sa umývalo v potoku a tu sme. Ja viem.). Ale skúsila som aj ten, veď sme testovali, ale v brožúre k umývačke riadu som vyčítala, že aj detský aj eco, aj všetky programy na našej myčke fungujú s tým istým objemom vody, tak nemusím mať výčitky, že míňam viac vody (možno len energie, ale tú už vedia vyrobit aj z vetra 😝).

    Musím vám úprime napísať, že čo teda ja a kapsuly Sunlight. Nám osobne sa kapsulky vždy celé rozpustili. S testovaním som bola veľmi spokojná. Nakladám myčku 1-3x denne (áno, sú dni, keď ju naložím aj 3x, hanba mi). Býva tam riad normálne zašpinený takým bežným prevádzkovým spôsobom, ale stane sa, že nejaký pekáčik je v rúre aj viac dní zabudnutý, prípadne sa niečo pripečie na hrniec (indukcia je nevyspytateľná), a aj vtedy sa s riadom kapsuly Sunlight popasovali na jedničku! Obzvlášť prekvapili kapsulky v tom, že nezanechali žiadne fľaky (spodok hrncov na indukciu sa nam zvykne zmenit v myčke pri konkurenčných kapsulách), príjemná vôňa, respektíve žiadna vôňa ktorá z riadu ostáva aj pri jedení. Necítiť tam vôbec žiadny pach kapsúl z hrnčekov, pohárov, či tanierov. Sklenené ani plastové, nič.

    Naša rodina ostane Sunlightu verná a ďakujeme za možnosť skúšať tieto úžasné kapsulky!!!

    katarinahantakova
    7. nov 2017    Čítané 158x

    Sedím a testujem 🍽

    Tak skôr, než napíšem svoj názor na tablety Sunlight predstavím vám našu rodinku. Ja som mama, už pomaly 4-tým rokom. Doma mám dve princezničky a jedného vajčáka 😊A čo vám poviem... My matky dnešnej doby sme strašné opice 🐒

    Len kde by sme aký zlepšovák mali, tam umývačka, tam sušička, tam robotický vysávač, ale zas prečo nie? Veď povedzme si pravdu, koľko času nám tieto srandičky ušetria.

    Keďže si mamičkovanie škôlkou, tak denno denne vyváram a vypekám a to si viete predstaviť tých riadov. K tomu pripočítajte jabĺčka, sladkosť (áno som tá zlá zlá matka, čo dáva deťom aj sladkosti a niekedy aj chipsy!!!) Zeleninu, chlebíky a je z toho celkom pekná kopa riadov. A poviem za seba, že umývačka je moja najlepšia kamarátka a hneď za ňou sušička 😆   Takže, keď ma vybrali na testovanie, veľmi ma to potešilo.

    Hneď prvý deň som sa pustila do testovania. Keďže u nás sa dáva do umývačky naozaj všetko ...s naplnením nebol žiadny problém... Priznám sa že nie som moc na návody a tu prvú tabletu som vybalila z fólie 😊  ale aj napriek tomu to na výsledku neubralo a riady boli umyte výborne.

    Panvica z hemendexu, či taniere od vajíčka boli krásne čisté a lesklé. Aj hrnce boli umyte ukážkovo. Jediné vidličku z chlebíka vo vajíčku som musela doumývať ručne... Ale za to nestrhavam žiadny bod, lebo s týmto si zatiaľ neporadila žiadna tableta. Niektoré dámy opisovali silnú citrónovú vôňu na riadoch... Ale toto som absolútne nezaznamenala. Za mňa riady aj umývačka umyjee krásne.

    Takže záver asi taký že keď dominám toto skúšobné balenie pôjdem kúpiť ďalšie. Za mňa spokojnosť.

    tajinkaaa
    5. nov 2017    Čítané 257x

    Nečakané prekvapenie

    Veľmi som sa tešila na testovanie tabliet do umývačky, odkedy som zistila že som bola jednou z vybraných. Z testovania som bola najskôr nervózna pretože naša myčka si zvykne zmyslieť že nejde umývať a niekedy to trvá aj dva týždne. Po tomto testovaní mám z nej pocit že si to už nezmyslí a možu za to tablety Sunlight all in 1🙂

    Hneď po otvorení krabice ma prekvapila prenikavá citrusová vôňa tabliet, ktorá prechádzala cez krabicu. Vôňa bola nečakane intenzívna, ale príjemná. Hneď na druhý deň dostal priateľ za úlohu špiniť riady čo najviac, nech dáme tabletám zabrať 🙂 Doteraz som používala tablety inej značky, tak som chcela porovnať čo sa dalo a keďže u nás o špinavé riady nie je núdza, mala som kopec príležitostí.

    Takže poďme pekne poporiadku. Hneď prvým plusom u mňa bol "hydrofilm", priesvitný obal ktorý netreba pred umývaním dávať dole, mňa osobne to veľmi potešilo, príde mi to praktické, nie je z nich zbytočný odpad a nemusím s tabletou bojovať vždy keď nemám po ruke nožince. Druhým veľkým plusom je ich dvojitý účinok a to, že nemusím pridávať soľ ani leštidlo, takže naozaj mám všetko v jednom🙂 Nikde na krabici som sa nedočítala či sú určené aj na režim "ECO" ale skúsila som, pretože používam len ten, a výsledok bol naozaj nečakaný. Po otvorení myčky ma čakalo veľké prekvapenie, myčka bola zvnútra naozaj krásne čistá, išla z nej jemná citrusová vôňa a riady boli naozaj čisté a vyleštené.

    A takto to pokračovalo celé dva týždne, myčka umývala 1-2x denne, vždy som tŕpla či nezačne protestovať a vydávať zvuky akoby bola upchatá, ako má vo zvyku ale nestalo sa, pripusujem to aj obsahu soli a celkovému vyčisteniu myčky ktorá už dlho takto nežiarila.

    Naša myčka zažívala naozajstý wellness. 🙂

    Dávala som jej zabrať ako sa dalo, mastné riady, zaschnuté zapekacie misy, taniere čo ležali celý deň na drese, zaschnuté šálky z kávy, pravdupovediac som ručne neumyla ani lyžičku.

    Všetko čo sa dalo som do nej naložila a nikdy s ničím nemala problém. Po každom umytí ten istý scenár, čistá voňavá myčka a čisté, vyleštené riady ktoré nebolo citíť tabletami. Takže to všetko zhrniem na záver. Po dvoch týždňoch "namáhavého" špinenia riadu rôznymi spôsobmi, tablety zvládli všekto na výbornú. Riad vždy čistý, myčka vždy voňavá a moja jediná starosť bola naložiť a vyložiť. Za mňa prešli na výbornú, určie to nie je moja posledná krabica, urobím radikálny krok a predtým používané tablety hádžem do koša pretože na Sunlight nemajú. Jediné mínus o ktorom viem je to, že som tieto tablety nekúpila už dávno a pritom som po nich neustále pokukovala. 🙂

    andulja
    4. nov 2017    Čítané 254x

    Nachytala som ho ...

    Tešila som sa na neho od chvíle, čo mi prišla správa, že som vybraná na testovanie. Zmocnil sa ma taký ten pocit očakávania niečoho nového a príjemného, osviežujúcej zmeny. Aj keď sa to týkalo iba zmeny tabliet do umývačky.

    Tú zmenu som pocítila ešte skôr ako som otvorila krabicu. Silná citrónová vôňa sa rozhostila po celej kuchyni. Nebolo to vyslovene nepríjemné, len iné.

    Večer toho istého dňa už čakala na Sunlight plná umývačka riadov z predchádzajúceho dňa. Bežne používam program "eko", ktorý trvá 4 hodiny a tak výsledky umývania som videla až ráno. Všetky hrnce, taniere aj príbory boli bez jedinej chybičky. Super výsledok, ale nič zvláštne, lebo to zvládali aj tablety, ktoré som doteraz používala. Bola tu však jedna vec navyše - umývačka veľmi príjemne voňala, jemne, nevtieravo, citrónovo. A to sa mi zapáčilo. Doteraz, vždy keď som pustila umývanie na noc a potom bola zavretá až do rána, bol v umývačke zvláštny, technický pach. Nie nepríjemný, ale ani nič príjemné. Tým si Sunlight All in 1 získal náskok pred "mojimi" tabletami.

    Rozmýšlaľa som, ako Sunlight poriadne otestovať. Čo od neho očakávam? Čo by mal spraviť navyše, aby ma presvedčil? Akú špinu má zvládnuť?

    Prvé čo mi napadlo: už nikdy neodmáčať riady. Aby ste mi rozumeli, umývačku nepúšťam každý deň a tak sa riady kopia v dreze, vedľa drezu, kým ich nie je dosť na plnú myčku. Popritom umývam ručne synove fľašky od mlieka, misky a lyžičky od príkrmov... a popri tom sa tie čakajúce riady vždy odmočili od zvyškov jedla.

    A tak prišiel na rad ďaľší test: neodmočené riady alias "zo sporáka do umývačky". A keďže som sa nevedela dočkať prvých výsledkov, zvolila som najkratší, hodinový, program, ktorý má vyšiiu teplotu ako je odporúčaná pre Sunlight All in 1. On to všetko zvládol. Hrniec od polievky s prischnutými slížikmi, janská misa od pečeného kuraťa, hrniec od ryže aj hrnček od kávy so škoricou (ten som bežne doumývavala po umývačke ručne). Aj misky so zvyškami pudingu. Nenašla som nič, čo by som mu mohla vytknúť.

    Prekvapenie prišlo nečakane. Pri overenom eko-programe som už nečakala, že niečo na riadoch nájdem. Presvedčená o kvalitách Sunlight All in 1, som si spokojne vykladala riady z umývačky do skriniek, keď som zbadala, že pohár od domácej paštéty je špinavý. Neviem presne, čo všetko v tej paštéte bolo, zavárala ju maminka, ale zvyšky ostali v poháriku. Takže som ho nachytala... Na domácej paštéte.

    Aby som však bola objektívna, je možné, že na dokonalosť umývania vplýva aj rozmiestnenie riadov v hornom šuflíku umývačky. Aspoň ja mám ten pocit z mojej.

    Pohár ostal čistý až po ďaľšom umývaní, avšak neviem presne povedať kde bol umiestnený prvýkrát a kde druhýkrát.

    Sunlight All in 1 by som rada pripísala dobré body za vôňu v umývačke, čisté riady bez odmáčania a aj za to, že nemusím z tabliet dávať dole obal, čo považujem za malý ekologický krok. A ten jeden nedostatočne umytý pohár, je jediný zlý bod, ktorý u mňa má za celú dobu. Záver je jasný: presvedčil ma, že je lepší!

    bibi23
    4. nov 2017    Čítané 178x

    Sunlight All in 1

    Budú to pomaly dva týždne, čo sa u nás rozhostila citrónová aróma. Už ju doma skoro ani nevnímame, ale stále tu je a máme krásne prevoňaný riad, úmývačku riadu a aj kuchyňu.

    Ale poďme pekne po poriadku od začiatku!

    U nás nikdy nie je núdza o špinavý riad, lebo všetci traja /ja, muž i syn/ sa stravujeme doma. Máme rôzne potravinové obmedzenia, čo nie je jednoduché. Keď to môžem porovnať, tak ešte predtým, než mužovi zdiagnostikovali celiakiu /jemu na to prišli prvému/, tak u nás rozhodne toľko špinavých plastových dóz nebolo, lebo chodil na obedy v práci. Po ňom robili testy aj synovi a čakala ma nemilá tortúra, variť a nosiť mu každý deň jedlo do škôlky. Postupne tých plastových nádob pribúdalo stále viac a poznáte to mnohé, že na ručné umytie potrebujete poriadne horúcu vodu a dobrý čistiaci prostriedok, aby neboli stále mastné. Vtedy padlo v rodine to zásadné rozhodnutie a kúpili sme si umývačku riadu. Odvtedy je naša Boženka plnohodnotnou nezaplatiteľnou členkou našej domácnosti.

    Už dávnejšie som registrovala na Modrom koníkovi, že sa testujú nejaké výrobky, ale nič ma tak nezaujalo ako práve tabletky do umývačky riadu Sunlight All in 1.

    Pravdivo som opísala, že by som ich tiež rada otestovala a na moje prekvapenie i radosť ma vybrali. Hneď som volala mužovi do práce a on bol tiež plný očakávania, kedy konečne kuriér doručí sľúbený balíček. 

    A stalo sa. Kurier mi priniesol neveľkú krabicu. Hneď som ju chcela trhať a nedočkavo pustiť našu Boženku, no stihla som to ešte zdokumentovať. 

    Už pri otváraní balíku ma ovalila prenikavá citrónová aróma, že som ju doslova cítila aj na jazyku, čo na mňa nespravilo dobrý dojem. Rýchlo som otvorila balkónové dvere. Jednu nerozbalenú tabletku som šupla do umývačky, aby som čím skôr zistila, ako sa zapáči aj našej Boženke. Našťastie, hneď pri otváraní krabice som si všimla, že tabletky nie je potrebné odbaľovať pred použitím. Keďže bolo v ten deň veľmi vlhko, pršalo, tak som tú prehnanú vôňu pripisovala práve tomu vodourozpustnému obalu, že to cezeň viac preniká. Musím popravde napísať, že v našej domácnosti som len ja mala ten problém s prisilnou arómou, ostatní si to pochvaľovali, ale poznáte to, že  100 ľudí = 100 chutí. 

    Ako som písala vyššie, podľa mňa sa dobrá tabletka ukáže na mastných plastových nádobách /v ktorých muž nosí jedlo do práce/. Ako prvé som po doumývaní teda siahla po ten najmastnejšej dóze a testom prešla ozaj na výbornú. Aj hrnce či pokrievky, no proste ďalší riad bol OK, len ten citrón bol stále šialene cítiť.

    Na druhý deň som si pripravila zložitejší test - pekáč zo zapečených zemiakov. Aj s ním si tabletka hravo poradila. Ale ja som si zvolila pre ne ešte zákernejšiu výzvu! Máme umývačku riadu šírky 60cm, čiže sa do nej naprace toho naozaj dosť, tak som v stredu umývanie vynechala. Nie, neboli sme nikde v reštike, špinavý riad sa pekne kopil v našej Boženke a pri každom dokladaní špinavého taniera či lyžičky nám dávala jasne najavo svoj nesúhlas stupňujúcim sa smrádkom. Vo štvrtok ráno už nebolo po peknej citrónovej vôni ani slychu ani vidu. Ešte som len pootvorila malú škáričku na umývačke a vyvalil sa z nej prenikavý zápach, no ja som bola pripravená!!! Šupla som tam jednu tabletku Sunlight All in 1 a vôňa so smrádkom sa pobili. Naštastie vyhral citrón a ja som mohla bez omdletia ju doplniť špinavým riadom a skľudom pustiť. Konečne som našla výhodu tej prenikavej citrónovej vône. Neviem, či som si na ňu zvykla, alebo ma presvedčil práve tento zážitok, no už mi neprišla taká obťažujúco silná. Ani nemusím snáď písať, veď mi to príde ako samozrejmosť, že riad bol zas krásne čistučký i voňavý. Zaschnutý hrnček z kakavíčka sa krásne leskol.

    Zas zvoní telefón, no teraz to nebol kuriér, ale svokrička nás pozýva v sobotu na obed a aj so švagrinkou si dáme kávičku. Ako je zvykom, tak predsa nepôjdeme na návštevu s prázdnymi rukami. V tom mi v hlave skrsol skvelý nápad, že im ešte pribalím neobvyklé prekvapko - každej dám po 5 tabletiek, nech aj oni skúsia, aspoň bude moje testovanie objektívnejšie.

    V sobotu u nej hneď za obedom sme zapli umývačku. Všetci boli veľmi nadšení krásnou vôňou. Po skončený umývacieho cyklu si svokrička nasadila bríle, že pozrieme, či okrem vône majú tabletky aj iné kvality. Na moje veľké sklamanie nebol hrniec od mäsa s omáčkou úplne čistučký ako som ja doma zvyknutá a aj na pokrievke dookola bola usadená špina. Upozornila som ju na to, ale vraj to je u nich normálne, že hlavne tie pokrievky musí doumývať ručne.

    Nechala si zvyšné tabletky a sľúbila, že mi bude referovať, ako bude s nimi spokojná. Švagrinka si tiež zobrala z nich domov.

    Ja som našu Boženku nenechala zahálať a celý čas testovania som jej zadávala rôzne úlohy. Musím úprimne priznať, že som bola spokojná a aj počiatočná skoro averzia voči "citrónu" u mňa vymizla.

    A ako ony? Ako boli spokojné?

    Svokra sa chválila, že ešte ani nepamätá, že by im riad i umývačka tak krásne voňali a s kvalitou umývania bola tiež nadmieru spokojná.

    Švagriná tiež nešetrila slovami chvály, ale nebola nimi až tak veľmi ohúrená. Tiež priznala, že všetko krásne vonia a aj s čistotou bola celkom spokojná. Uzavrela to tak, že teda si ich ešte niekedy asi aj kúpi.

    A čo podľa mňa z toho vyplýva? Myslím si, že kvalita umývania nezávisí len od tabletiek, ale aj od programu, ktorý sa na umývačke nastaví. Jasné, že keď tam dávam mastný hrniec alebo inak veľmi znečistený riad, tak ju pustím na vyššiu teplotu a nemusím potom ručne doumývavať. A možno to bude závisieť aj od značky umývačky riadu. Svokra má inú značku umývačky než ja a švagriná a aj v komente mi jedna mamička písala, že aj to je dosť rozhodujúce, lebo ona vraj môže porovnávať, kedže ich mala obe. My máme našu Boženku už niekoľko rokov a všetci dúfame, že ešte nám bude aspoň toľko slúžiť i naďalej. Nejdem to tu rozpisovať viac, lebo to by už nebola recenzia na tabletky Sunlight ale na umývačky riadu a to nechcem, ale považovala som za potrebné napísať aj o tomto vplyve na umývaný riadu.

    Ako to teda zhrnúť na záver?

    Keď opomeniem ten nedobrý prvý dojem s prisilnou až vlezlou vôňou, tak ja som s nimi spokojná. Ešte sa tu natíska otázka, či až natoľko spokojná, že ich plánujem používať aj naďalej? S manželom sme sa zhodli, že nás aj celkom oslovili a popri inej značke, ktorú bežne používame, doprajeme aj v budúcnosti našej Boženke citrónovú aromaterapiu.

    Možno o trošičku podrobnejšie info o testovaní som priebežne pridávala do svojho blogu počas minulého týždňa, tak môžete aj tam nakuknúť, alebo porovnajte moju recenziu s ostatnými testujúcimi mamičkami. Všetky príspevky sa vám prehľadne zobrazia pod týmto hashtagom #test_sunlight

    A kto si chce overiť pravdivosť mojich informácií, šup do obchodíku a otestujte tiež 😀

    vivi68
    3. nov 2017    Čítané 182x

    Presvedčil či nepresvedčil?

    Keď som videla na Modrom koníkovi, že sa idú testovať tabletky do umývačky Sunlight len som sa pousmiala a pomyslela si, že aj tak nebudú také dobré ako tie čo používame. Lebo za tú dobu, čo máme umývačku riadu, sme vyskúšali viac značiek, ale vždy sa vrátili k tej jednej.

    Hneď keď k nám prišiel balík, chystali sme sa ich vyskúšať. Ale nebola plna umývačka, keďže u nás sa zapína raz za deň a to vždy, keď zanesiem dcéru do škôlky a ja sa vrátim domov. Tak sme museli čakať do ďalšieho rána.

    Ráno, keď som sa vrátila zo škôlky, umývačku som zapla. Boli v nej taniere, hrnce, misky, poháre. No jednoducho všetko, čo sme deň predtým zašpinili.

    A čakala som na výsledok. Keď umývačka zapípala, že dokončila svoju prácu, chvíľku som počkala a utekala sa pozrieť na výsledok. Hneď po otvorení ma prekvapila krásna citrónová vôňa ale zároveň som sa zľakla, že či nebude ňou cítiť i riad a hlavne dcérine fľašky na mliečko. Ale nestalo sa tak. Vôňa bola ale riad nebolo cítiť. Riad bol krásne čistý, lesklý. Taniere čisté, hrnce tiež.

    I pri ďalších umývaniach bol vždy riad čistý. Jedine, kde sme si všimli nedostatok bolo pri panvici. Ale to sa dá prepáčiť. Takže okrem nášho overeného prípravku do umývačky riadu sme našli aj ďalší, s ktorým sme veľmi spokojní.

    rachel36a
    2. nov 2017    Čítané 234x

    Kozmetika pre Aničku

    Už viac ako rok mi robí moja Anička spoločnosť. Denne mi pomáha a tým šetrí môj čas a ruky. Anička - moja umývačka riadu. Každý deň jej dávam poriadne zabrať. 

    Keď som uvidela výzvu na testovanie tabliet Sunlight, vedela som, že je to to pravé čo Anička potrebuje... Krátky komentár a za pár dní mi prišla správa, že ma vybrali a budem testovať. Potešila som sa. Vyskúšam niečo nové a aj ušetrím nejakú korunku, lebo najbližšiu dobu použijem tablety určené k testovaniu 🙂

    Prišiel deň D.

    Otvorím balíček a  cez obal cítim prenikavú citrónovú vôňu. Prvý bod pre Sunlight.

    Tablety sú v rozpustnom obale, takže nie je nutné tabletu odbaliť a dotýkať sa jej rukami. Ďalšie plus, ktoré mi vyhovuje. Nedočkavo nakladám kopu špinaveho riadu, ktorý som si poctivo ušetrila z predošlého dňa, aby som mohla naplno vyskúšať s čím si Sunlight poradí.

    Najčastejšie používam eco program a krátky denný program. Takže začínam eco programom, ktorý je síce náročnejší na čas, ale šetrný na spotrebu energie a vody. Podľa inštrukcií na obale bez pridania soli a leštidla.

    Ráno nedočkavo otváram umývačku a očakávam sviežu citrónovú vôňu, nič, žiadna vôňa ☹ Riad bol umytý dobre, až na pripálený hrniec od cibule, ale s tým si zatiaľ neporadila žiadna tableta a vždy som bola nutená hrniec doumývať ručne. Čisté sú aj príbory a hlavne vidličky od syrovej omáčky.

    Ďalší pokus, ďalšia šanca tabletám. Krátky denný program, stále bez pridania soli na zmäkčenie vody a leštidla. Bežný riad, plus mastná panvica a hrniec od krúpovej polievky.


    Okamžite po dokončení programu som umývačku otvorila. Bežne to nerobím, čakám kým riad ochladne. Teraz bolo cítit príjemnú jemnú, nie prenikavú vôňu citrónu. Riad je umytý dobre, aj hrniec a panvica, ale, celá kuchyňa je zaparená aj keď teraz pekne  vonia. 

    Veľkým dňom testovania bola streda - mala som v pláne veľké pečenie a varenie na kamarátovu oslavu narodenín. Tento deň bol "zaberákom" na mňa aj na umývačku Aničku. Celkovo bežala 3 krát. Prvé dva razy denný 58 minútový program, poslednýkrát večer pustený eco program.


    Už cez deň, po druhom umytí sa mi zdala voňa v umývačke zvláštna. Roboty bolo veľa tak som tomu nevenovala pozornosť, riad bol čistý, bez zbytkov, nečistôt a mastnoty.
    Posledná várka špinavého riadu sa umývala v noci. Ráno som otvorila dvierka umývačky a ucítila som dosť nepríjemný zápach. Natoľko nepríjemný, že som sa rozhodla dať riady umyť znova, ale to už som pridala soľ a leštidlo.


    Opätovné umytie, doplnené o soľ a leštidlo, aj keď na obale píšu, že ich nie je treba, dopadlo dobre, zápach sa odstránil. Dúfam, že to bolo len nedostatočným zmäkčením vody, prípadne absenciou leštidla, kedže doteraz sa mi to nikdy nestalo.

    Ďalšie dni už nič nové nepriniesli. Mastné panvice, hrnce, taniere, príbory a poháre , až na niekoľko výnimiek umyté dobre. Riad čistý, mastnota preč, len stále žiadna vôňa, skôr trošku nepríjemný zápach. Škoda, že tá pekná vôňa, ktorá  prerazí aj cez zavretý obal tabliet nie je cítiť aj po umytí riadu.

    Čo priniesol tento týždeň? 

    Musím s ľútosťou povedať, že Sunlight All in 1 moje očakávania nenaplnil. Niežeby to bol úplne zlý výrobok, ale poznám také čo sa mu s prehľadom vyrovnajú. Strávila som zaujímavý týždeň a som rada, že som mohla svojou troškou prispieť do tohto projektu 🙂

    Prajem pekny deň.

    anka2103
    1. nov 2017    Čítané 139x

    Prevoňaná čistota?

    Moje deti sa pustili hneď do otvorenia, čo sa v tom balíčku pre nich skrýva. No žiaľ, boli sklamaní... Žiadna hračka pre nich 😊. Vravím, teraz prišla hračka mamke - tablety Sunlight all in 1 na otestovanie a starší chcel umývačku hneď zapínať, keďže on mi pri nej vždy rád asistuje. Rada vám priblížim moje poznatky z testovania. Tak poďme na to.

    Potešilo ma, že si ma vybrali, pretože som po týchto tabletách pokukovala už aj v obchode. V prvom rade, balenie sľubuje dvojnásobne väčšiu čistotu. Či to je ozaj tak, tak to sa vám budem snažiť priblížiť z môjho dojmu po odskúšaní 😊.

    Ako prvý a teda podstatný detail, som si všimla, že sa kapsule nemajú rozbaľovať zo sáčku ako u konkurenčných balení. Hneď po otvorení na mňa priam "vybuchla" silná citrónová vôňa. Síce sa mi to páčilo, no po dlhšom odstátí otvoreného balenia na linke, som mala až pocit bolesti hlavy z toľkej vône. Pomyslela som si, že snáď ak budem jesť, tak nebudem cítiť z taniera ten silný extrakt. A veru nebol. Po umytí v umývačke zostala len jemná vôňa čistého riadu.

    Ako prvú som dala otestovať panvicu od praženice a drevenú varešku.

    Cyklus som nechala môj bežne používaný 40-60°C a 1:30. Výsledok?

    S malými nedostatkami, čo s inými  kapsulami sa mi to nestalo. Čo sa týka varechy, tak tú umylo nie až úplne, ale to veľa záleží asi aj od umiestnenia. Ďalší deň som si popozerala lesk. Na umývačke mi svietilo nedostatok soli a leštidla, tak super k overeniu, či platí, že obsahujú aj soľ aj lesk. Že vraj all in 1.

    Na pohári to veľmi nevidno, keďže je poškriabaný, no na hrnci pekne vidieť, že preleštilo krásne aj napriek chýbajúcemu leštidlu. Na ďalšie testovanie som mala k dispozícii misku a lyžicu od vajíčkovej pomazánky.

    Po umytí, miska krásne čistá, no lyžička neobstála.

    Pri bežne znečistených riadoch som bola veľmi spokojná-krásne,čisté,vyleštené, čiže celkovo  tablety odporúčam. Na niektoré riady možno len treba zvoliť vyšší stupeň, no chcela som to vyskúšať na bežne mnou používané programy. Čo sa týka filtra - bez výhrad. Umyje aj mastný filter. Nedá sa tu napísať všetko, no základné poznatky sú zhrnuté.

    Záver?

    Bolo fajn ich vyskúšať a určite to nebolo moje posledné balenie. Kúpim určite znovu 😉.

    Dúfam, že vám moja recenzia aspoň trocha pomohla k nahliadnutiu tohto výrobku.

    Prajem pekný, ešte voľný sviatočný večer. ☺

    #test_sunlight
    Chcete vedieť ako to dopadlo? Viac v záverečnej recenzii 😉

    #test_sunlight
    Miska od vajíčkovej pomazánky. Uvidíme, čo to dá.

    #test_sunlight
    Dnes som mu naservírovala obschnuté riady zo včerajšej večere. 😎
    Okrem iného hrniec od polievky so zvyškami slížikov a misku od pudingu.
    Dôkaz je na foto 😉
    Ale, aby to nebolo všetko také úžasné, našla som niečo, čo tablety neumyli. 😲
    Ukážem vám to v záverečnej recenzii.

    #test_sunlight výsledok pred a po.
    Neviem,či niekto uvidí rozdiel,no len ja mòžem zhodnotiť,že nános zostal,ale predsa to s tým trošilinka pohlo a myslím,že po nejakých cca 20tich umytiach b to zišlo možno aj celé. Je tam síce minimálny rozdiel,ale je a hlavne ho v počte nánosom cítim pod rukami 😉
    Nateraz pomôže len pevná ruka a drhnúť 😊

    anka2103
    Správa bola zmenená    27. okt 2017    

    #test_sunlight
    Svokra mi dala jej riad,že či si s tým umývačka poradí. Tak uvidíme a poďme na to ☺. Program som zvolila 70°
    Hrnce, traste sa 😂

    #test_sunlight dnes na 100% 😉 čisté a vyleštené

    andulja
    Správa bola zmenená    25. okt 2017    

    #test_sunlight
    Dnes som zvolila iný umývací program ako včera - quick wash 70°C, aj keď na krabici je odporúčaná teplota 50°C alebo menej. Spravila som to úmyselne, pretože pri tomto programe som nachádzala neumyté zvyšky jedla a niekedy sa stalo, že sa mi nerospustila celá tableta.
    SUNLIGHT nemal ani jeden z týchto problémov. 🙋
    Zároveň som mu naložila:
    1. zaschnutý hrnček od kávy s mliekom a škoricou ( v minulosti ručne doumývavaný), umytý na výbornú
    2: hrniec od ryže - na výbornú
    3: veľmi stará janská mysa - na výbornú ( ako nová)
    Dnes som príjemne prekvapená a Sunlight má (zatiaľ) u mňa 5 hviezdičiek 🌞

    anka2103
    Správa bola zmenená    25. okt 2017    

    #test_sunlight
    Moja 60 cm umývačka práve začala svoj program skrátený na polovicu ako obvykle
    😉
    Auto 1:30

    #test_sunlight
    Po otvorení balenia na mňa svieža citrónová vôňa priam "vybuchla".
    Ak chcete vedieť, či zostala aj po umytí riadu, tak o tom sa dočítate viac v mojej pripravovanej recenzii, na konci testovania v článku.
    Prajem krásny slnečný dník 😊

    #test_sunlight
    Riady sa poctivo plnia do umývačky a žiadna špina nemá šancu 😜

    #test_sunlight
    Ak môžem tak aj porovnám. Momentálne mám kúpené doma tablety,ktoré vraj najlepšie prešli d_testom a práve odskúšané Sunlight all in 1.
    Na ukážku je tam panvica od rána z praženice a večer umytá v umývačke.
    Až na 3 malinké nedostatky tvrdím,že fajn. Schválne som nechala svietiť kontrolky chýbajúce leštičku a soľ,či to bude vidieť aj na riade.
    Ak chcete vediet výsledok,určite si nenechajte ujsť moju záverečnú recenziu 😉.
    Pekné sny ☺

    Niekedy sa vyplatí čítať aj to,čo si myslíme,že nieje vôbec potrebné.
    No proste, že sme múdre a všetko vieme, no nie vždy je to tak,čo poviete? 😂😊
    Tak uvidíme 😉
    NEROZBAĽOVAŤ #test_sunlight

    Ako sa u nás skúmal balíček 😊 #test_sunlight

    Predstavte si, že by ste sa museli vzdať jedného kuchynského spotrebiča. A teraz si predstavte, ktorého by ste sa nikdy ani za nič nevzdali. Ktorý by to bol?

    A - mikrovlnná rúra
    B - umývačka riadu
    C - kuchynský robot
    D - digestor

    Ak u vás víťazí umývačka riadu, tak máme pre vás zaujímavé testovanie tabliet Sunlight All in 1, ktoré sa postarajú ako o váš riad, tak aj o čistotu samotnej umývačky. Zapojte sa do testovania!

    https://www.modrykonik.sk/blog/konik_testuje/article/vase-skusenosti-so-sunlight-grv5wq/

    #test_sunlight

    konik_testuje
    9. okt 2017    Čítané 2687x

    Vaše skúsenosti so Sunlight

    Aktualizácia: recenzie mamičiek na tablety Sunlight All in 1 si môžete prečítať vo fóre tu. 

    ---

    Nie je nad dobrý nedeľný obed s rodinou. Servírujete svojim blízkym chutné jedlo, siahate po ďalšom tanieri, na ktorom však zbadáte zvyšky obeda spred pár dní. A keď sa s hrôzou zahľadíte na poháre, majú na sebe nepekné šmuhy. „Tá umývačka sa na svoju prácu vykašľala, alebo čo?“, pýtate sa v duchu.

    A pritom to môže byť tak jednoduché a efektné. Stačí siahnuť po správnych tabletách do umývačky riadu. Napríklad tých od Sunlight, ktoré máte možnosť s nami otestovať.

    Čo testujeme

    Tablety Sunlight All in 1 sú ideálnym pomocníkom pre tých, ktorí hľadajú cestu

    efektívneho zužitkovania svojho času. Tablety Sunlight All in 1 obsahujú všetko,

    čo vaša umývačka a riad potrebujú. Chcete hĺbkové čistenie zaschnutej špiny či

    odolnej mastnoty? Alebo potrebujete dodať skleným pohárom, tanierom a ďalšiemu príslušenstvu do kuchyne maximálny lesk, no zároveň ich citlivé povrchy nepoškodiť? V tom prípade je odpoveďou na všetky vaše otázky Sunlight All in 1. Navyše, nevyžaduje si ďalšie výdavky na leštidlo či soľ, pretože všetky tieto zložky, ktoré mu napomáhajú k zabezpečeniu dokonalého výsledku, v sebe obsahuje. A aby toho nebolo málo, okrem bezchybnej čistoty a lesku, bude váš riad po umytí dýchať sviežou arómou.

    Vďaka citrónovému extraktu a účinnym čistiacim zložkám, ktoré prostriedky Sunlight obsahujú, zažijete doslova revolúciu vo svete „spokojného“ kuchynského riadu.

    Koho hľadáme

    Na testovanie tabliet Sunlight All in 1 hľadáme 10 žien, ktoré už nebaví z umývačky vyberať nedokonalo umytý riad a potom ho dodatočne umývať ručne. Hľadáme ženy, ktoré majú rady šikovné riešenia šetriace čas, ktorý môžu radšej venovať svojej rodinke.

    Hľadáme ženy, ktoré majú doma umývačky riadu, ktoré každodenne používajú a vedia oceniť jednoduché, ale účinné riešenia.

    Ako sa zapojiť

    Do možnosti vyskúšať tablety Sunlight All in 1 sa zapojíte len napísaním komentára. A čo v ňom napísať? Keďže hľadáme šikovné, proaktívne a kreatívne ženy, tak to necháme na vás. Myslite na to, že oceňujeme ako smelosť, tak aj originalitu a zábavu.

    Čas na zapojenie sa, máte do nedele 15.10 a hneď v pondelok 16.10 vybraným ženám na testovanie pošleme radostnú správu.

    Držíme palce a prajeme krásny deň,

    konik_testuje

    Mamičky, ktoré máte doma umývačky riadu, máme otázky pre vás. Čo považujete za najväčie „zlo“, ktoré môže umývačka na vašom riade napáchať?

    A - zanecháva nepríjemný pach na riade
    B - neumyje dôkladne a na riade zostanú zvyšky jedla
    C - zanechá na pohároch biele škvrny a stopy
    D - zanechá na čajových šálkach hnedé zafarbenie

    Ale našli sme riešenie, ktoré vás týchto hrôz zbaví. Predstavíme vám ho už o týždeň v novom testovaní.

    #test_sunlight