lenadka
    26. júl 2019    Čítané 259x

    Prečo SURFovať?

    Väčšinou sa nezapájam o možnosť testovania produktov, ale toto ma zaujalo, lebo rada periem aj žehlím.

    Prečo? Lebo mi to vonia! A to je vážne jediný dôvod. Takže som chcela pocítiť, ako vonia nový kokosový Surf nature coconut splash.

    Balíček prišiel a hneď mi zavoňal. Kokosový Surf sa v balíčku čiastočne vylial, aj keď bol vrchnák prelepený aj páskou. Mal iný typ vrchnáka ako Surf color tropical lily. Takže pozor na to pri kúpe, ako ho uložíte do tašky. 

    Nebudem Vás napínať. Tieto pracie gély vyperú prádlo priemerne. Najhoršia skúška boli dcérine ponožky zo stajne, kde asi behala bosá. Čakala som horší výsledok. Škvrny od blata ostali takmer neviditeľné.

    S čím si však neporadil vôbec, je tráva.

    Škvrny od paradajkovej polievky ostali trochu viditeľné. Ostatné, bežne znečistenie od blata, piesku a jedla, opral spoľahlivo. 

    Vôňa!!! 

    To ma prekvapilo najviac. 🤩😍🤩 Voňajú naozaj krásne. Na prvý dojem voňal krajšie Surf nature coconut splas. No po opratí voňalo prádlo krajšie a oveľa dlhšie od Surf color tropical lily. Dlhšie ako naozaj dlho, aj viac ako týždeň. Ak by vyrábali aviváž, inú nekupujem! Ani prádlo vypraté s avivážou mi takto nevonia. 😲

    Takže keď to zhrniem. Prečo SURFovať? Aj keď prádlo vyperú priemerne - kvôli vôni sa oplatí. Posteľné prádlo, deky, svetríky, záclony, to je proste bomba. Veci s prímesou syntetiky voňajú neskutočne, výraznejšie ako bavlnené. Na odolné fľaky treba pomoc špeciálnych prostriedkov na škvrny. Používam obyčajnú soľ z dm drogérie, zatiaľ vyprala všetko. 

    Moje testovanie dopadlo tak, že som bola zvedavá, ako perie Surf prášok. Keďže mi viac voňal color tropical lily, kúpila som ho, lebo bol v akcii a vyskúšala. Perie rovnako priemerne a už tak výrazne nevonia. No pri žehlení vôňal úžasne. Takže u mňa tropical lily bude doma minimálne, kým sa neminie to veľké balenie, pomôžem mu prať s pridaním soli na fľaky a budem ňuchať... 

    #test_surf a #recenzia

    #test_surf skúšala som rôzne druhy škvŕn oprať. Trávu nezvláda vôbec, škvrny od paradajkovej polievky ostali, ale tak slabé, že po uschnutí ich takmer nevidno, neviem či na fotke niečo vidno, farbu na vlasy z uteráka vypral tiež nedostatočne.

    (3 fotky)
    zuzulke
    14. júl 2019    Čítané 291x

    SURFovanie prádla našej rodiny

    Do testovania som sa zapojila prvýkrát (vždy som totiž upozornenia ignorovala, ale toto ma akosi oslovilo). Asi preto, že periem veľa a často 🙂 O to viac ma milo prekvapilo, že ma aj vybrali. 

    Testovala som prací gél SURF TROPICAL LILY a SURF COCONUT SPLASH.

    Už pri otváraní balíka som ucítila nádhernú vôňu kokosu (ten mám ja veľmi rada), zistila som však, že temer celý prací prostriedok je vytečený aj napriek poctivému a dobrému zabaleniu. Stalo sa to vďaka vrchnáčikom, ktoré majú tieto prášky rozdielne. SURF TROPICAL LILY má vrchnák, ktorý je zároveň aj odmerka, a keď sa používa, tak zvyšok z okraja vytečie späť do flaše. SURF COCONUT SPLASH má klasický vrchnáčik, a keď sa použije ako odmerka, tak je nutné ho umyť, inak bude všetko stečené na fľaši.

    Takže celá opantaná kokosovou vôňou som sa teda pustila do prania a testovania. Prádla bolo veľa, kedže sme boli po narodeninovej oslave a krstinách, takže deti podostávali koooopec oblečka.

    Tak teda začal  Test č.1 Nové veci 

    a) SURF COCONUT SPLASH - dávkovanie ako na obale, 40 stupňov, krátky 30-minútový program: veci boli nové, čisté, po vybratí z práčky krásne voňali, avšak po uschnutí ich nebolo absolútne cítiť.

    b) SURF TROPICAL LILY - program rovnaký, prádlo voňalo po vypratí slabšie, ale jemnučko voňalo aj po usušení. Na mňa však veľmi, veľmi jemnučko.

    Test č.2 Manželove veci po kosení

    a) SURF COCONUT SPLASH - tepláky, mikina, ponožky a tenisky. Komplet celé od trávy. Program 40 stupňob, 1hod 20 min - plná dávka SURFU - tráva vypratá, veci voňavé, po vyschnutí ich ale necítiť vôňou.

    Test č.3 Posteľné prádlo

    a) SURF COCONUT SPLASH - výsledok ako pri predchádzajúcich praniach, akurát som prala na 60 stupňov a 1hod a 35 min, veci voňavé, ale keď ich zbieram z balkóna, absolútne nevoňajú.

    b) SURF TROPICAL LILY - výsledok temer identický.

    Test.č 4 - bežné prádlo (zmes kadejakého oblečenia)

    a) SURF COCONUT SPLASH - program 40 stupňov, 1 hod 20 minút, dvojita dávka pracieho gélu (toto som testovala najčastejšie). Prádlo konečne krásne kokosovo vonia aj keď ho zbieram, avšak škvrny z obeda na tričku ostávajú.

    Test č.5  - bábätkovské “kako”

    a) SURF COCONUT SPLASH - program štandardný, čo používam, 40 stupňov a 1 hod 20 min a opäť dvojitá dávka pracieho gélu. Jeden kúsok zašpineného prádla som pretrela žlčovým mydlom.Výsledok je, že prádlo síce krásne vonia, ale škvrna zostala tam, kde bola, v kombinácií s mydlom nie je ani stopa po škvrne.

    Celkovy výsledok môjho testovania?

    SURF TROPICAL LILY ma svojou vôňou neočaril. Ale na prádle sa vôňa držala dlhšie oproti kokosovému bratovi, aj pri zachovaní dávkovania podľa odporúčania.

    Pracie gély sú super na prevoňanie nezašpineného prádla, teda veci z bežného nosenia (ale zvládol aj piesok a trávu z detských vecí), super je na posteľné prádlo, uteráky a pod. Celkovo by som asi tento prací gél neodporúčala.

    tahivka
    14. júl 2019    Čítané 1451x

    Pitva ukončená... 3 dôvody, prečo SURFovať a 3 dôvody k neSURFovaniu

    SURFík a VEĽKÉ POROVNANIE S INÝMI PRACÍMI GÉLMI

    Bez dlhých rečí vás rovno stopnem. Ak ste vyznávačkou eko, bio, organic či natur, toto nie je ten správny článok pre vás. Určite by ste sa tu dozvedeli mnoho prínosných informácií, ale v konečnom dôsledku som si istá, že SURFovanie nebude pre vás vhodné.

    Ale ak ste čo len trošilinku schopné privrieť oči, vitajte v mojom záverečnom  - a veľmi prísnom – hodnotení skúšaného produktu s názvom SURF COCONUT SPLASH a jeho súrodenca SURF TROPICAL LILY

    Sme na konci testovania. Vyrátané presne – mne nezostala ani len kvapka, oba produkty som minula do dna. A čo som zisťovala?

    • zloženie výrobku – ako obalu, tak i samotného obsahu
    • pravdivosť údajov zapísaných na obale produktu
    • praciu silu a schopnosť odstrániť silnejšie znečistenia textilu
    • vôňu, konzistenciu gélu, spôsob dávkovania
    • možnosť eliminácie (úplného odstránenia) ďalších výrobkov potrebných k praniu

    3 dôvody PRE SURFOVANIE:

    1) VÝHODNÁ CENA  (ak natrafíte na správneho predajcu)

    V príspevku „DEŇ TRETÍ“ som poctivo vyrátala moje náklady na pranie. Keďže v dnešnej dobe už neplatí „rovnoprávnosť cien“, výpočet bol len približný. Len pre sumárum – dávam 6 kg prádla do jednej várky, máme tvrdú vodu a prádlo stredne znečistené. Poväčšine periem na 40tke a 45-minútovom programe na syntetike. Pre porovnanie a lepšiu orientáciu v produktoch (vybrala som pre porovnanie len pár, ktoré som "mala po ruke" ) prikladám tabuľku:

    (Do tabuľky boli vložené informácie z produktu SURF COCONUT SPLASH)

    2) PRÍJEMNÁ  A DLHOTRVAJÚCA VÔŇA

    Hoci od začiatku sa zdalo, že SURF COCONUT  má v tomto boji jasné prvenstvo, za cieľovou páskou to tak nie je. Vonia nádherne, skutočne dovolenkovo a čisto, dokonca aj po vypraní sa z prádla šíri jemná vôňa kokosu, nevydrží však tak dlho, ako jeho brat TROPICAL LILY. PRISAHÁM – AJ PO 4 DŇOCH OD PRANIA VONIA STÁLE  A NESKUTOČNE ÚŽASNE!!! Pritom som prádlo sušila aj v sušičke, po rokoch bez pridania vonných utierok a aj v porovnaní s nimi má proste TROPICAL JASNÉ PRVENSTVO.

    NIKDY MI ŽIADEN PRACÍ PROSTRIEDOK NEVOŇAL TAK DLHO A PRÍJEMNE AKO TENTO. 

    (SURF COCONUT  SPLASH je fajn na jemné prádlo, kde nie je potreba mať výraznú vôňu, ale chcete mať zmysly len jemne pošteklené.)

    3) UŠETRÍTE PENIAŽKY ZA VÔNE DO SUŠIČKY ČI DO SKRÍŇ

    A sú to nemalé peniažky. Za mesiac miniem do sušičky 2 lacnejšie balenia z DM drogérie – tj. 3 €/mesiac. Za rok 36 €. Ak použijete tie drahšie, tak za mesiac ste ľahšie o 6 € a ročne o 72 €. PRI TOMTO PRACOM PROSTRIEDKU SÚ ÚPLNE ZBYTOČNÉ a verím, že už teraz viete, ako a kam tie ušetrené prašule investujete.

    BONUSOVÝ DÔVOD pre veľké ÁNO

    • ľahko dostupný v hociktorom obchode, či už v internetovom alebo v hypermarketoch, dokonca aj v malých dedinských potravinách.  

    A POZOR!!! ŠPECIÁLNA AKCIA V TESCU na tento produkt v rôznych obmenách, len do 16.7.2019! (a v MALL.sk)

    3 dôvody PRE NESURFOVANIE:

    1) ZLOŽENIE PRODUKTU

    K tejto problematike som sa už čiastočne vyjadrila vo svojom príspevku "DEŇ ŠTVRTÝ" https://www.modrykonik.sk/blog/tahivka/message/test-surf-den-stvrty-hodina-chemie-983xtk/. Skutočne som sa až teraz, počas testovania pracích gélov SURF, pozrela aj na zloženie a prečítala si, čo gél v sebe skrýva. Ako asi väčšina z nás – pri výbere pracieho prostriedku som sa riadila len cenou a vôňou. Na základe komentov som sa to však rozhodla preskúmať detailnejšie. Nechcem SURFíku krivdiť, tak s cieľom čo najobjektívnejšieho hodnotenia prikladám svoje „objavy“. Preto sem vkladám tabuľku s údajmi tých asi najzávažnejších látok, ktoré môžu mať veľmi negatívny dôsledok na zdravie človeka alebo na životné prostredie. Účinky niektorých z nich nájdete opäť v príspevku s názvom DEŇ ŠTVRTÝ.

    Priznávam, mám trošku zmiešané pocity z tohto výsledku, lebo... „Skutočne všetci výrobcovia udali do zloženia to, čo udať mali?“ Každopádne... SURFík v tomto teste neobstál :( 

     2) NEVHODNÝ PRE MALÉ DETI A TEHOTNÉ

    Vychádzam práve z vyššie opísaného bodu – prací gél SURF obsahuje totiž aj látky, ktoré podľa súčasných výskumov majú negatívny vplyv na plod v tele matky a aj na deti po narodení. Samozrejme, neobsahuje ich v takom rozsahu, dúfam,  (aj keď – o množstve tých látok tam údaj absentuje), no naše telo si pamätá...

    3) NEVHODNÝ NA VLNU A HODBÁB  

    Okrem SURFíku mal ešte jeden prací gél stopku k týmto dvom materiálom. Ale možno som len zle hľadala. Možno na ostatných to výrobcovia zabudli napísať.  Každopádne – je to mínus, hoci z môjho pohľadu a pre moje potreby úplne malilinké.

    BONUSOVÝ DÔVOD PRE VEĽKÉ NIE 

    • nezvláda škvrny

    Nech sa akokoľvek snaží, sám ich nezlikviduje. Mám na mysli tie protivnejšie typu tráva, kečup, ovocie, mastné škvrny... To všetko zostávalo aj po opraní. Síce slabšie, ale boli tam.

    Na obranu však zároveň dodávam, že s týmito škvrnami si neporadil sám ani žiaden iný prací gél, ktorý sme doteraz doma používali. Iba v kombinácii s úžasným produktom z DM drogérky to zvládol aj SURF COCONUT SPLASH i SURF TROPICAL LILY.

    Ľahké znečistenie od potu, prachu, jemného piesku – to bolo pre SURFíka malinou. Rovnako neskutočne a milo šokoval SURF COCONUT SPLASH pri škvrne po zmrzline - bez použitia akéhokoľvek iného prostriedku či predpierania - aha: 

    -----------

    Stále si na vážkach a nevieš, či ho chceš skúsiť alebo nie?

    TAK SA OTESTUJ :D 

    1) Miluješ výrazné vône?     ÁNO / NIE

    2) Nechceš investovať veľa peniažkov do prania?     ÁNO / NIE

    3) Nebojíš sa chémie a jej dopadu na tvoje zdravie či životné prostredie?   ÁNO / NIE

    4) Nemáš silne znečistené prádlo škvrnami a fľakmi?   ÁNO / NIE  

    VYHODNOTENIE:

    4-3 ÁNO

    • UTEKAJ DO OBCHODU A KÚP SI TO NAJVÄČŠIE BALENIE – SURF je pre teba ten PRAVÝ!

    2    ÁNO   

    • UTEKAJ DO OBCHODU A KÚP SI MENŠIE BALENIE, ZA SKÚŠKU TO STOJÍ

    1 – 0 ÁNO 

    • TAK NIČ, ASPOŇ PRAJEM PEKNÝ DEŇ!

    Čo dodať na záver? Som úprimne vďačná za možnosť testovať – veľké ĎAKUJEM #konik_testuje. Občas to síce bola makačka, občas zábava a občas i pátračka 🙂 Mne to však dalo veľa – rozšírilo mi to pohľad na oblasť, ktorú som doteraz brala tak akosi automaticky a nikdy sa ňou dôkladnejšie nezaoberala.

    Veľké ďakujem aj všetkým z koníka, ktorí si našli čas a moje príspevky o SURFíkovi si prečítali.

    Ešte väčšie tým, ktorí si našli čas a prispeli k nim svojim komentom. Vážim si to.

    Aby to bolo fér a ĎAKUJEM bolo reálnejšie, každému, kto sa dostane až sem, posielam 3 srdiečka... až pokým sa mi neminú 🙂

    PS 1 Ak som v článku urobila niekde chybičku – gramatickú či obsahovú, ospravedlňujem sa. Určite je neúmyselná, snažila som sa byť čo najobjektívnejšia a najúprimnejšia.

    PS 2 Moja budúcnosť určite bude ešte so SURFíkom spojená – TROPICAL LILY  ma proste dostal, ale ani COCONUT SPLASH nezostane v zabudnutí...

    horalka1986
    13. júl 2019    Čítané 374x

    DoSURFované

    Moje prvé testovanie...

    Ani som neverila, že by ma mohli vybrať. Milujem pranie, milujem vôňu čerstvo vypratého prádla. Ja viem, zvláštna úchylka. 😀

    Kurier dorazil rýchlo a asi bol veľmi šikovný, lebo moje gély boli poriadne zatvorené a nevytiekla z ních ani kvapka. Uf.... Už len keď vyberal krabicu z auta ma ovalila krásna vôňa kokosu. Začala som sa tešiť ešte viac. 🙂

    V to ráno sa mi mojou nešikovnosťou podarilo rozliať kávu po celej posteli, takže som mala presne naplánované, ako začne moje testovanie.

                                                                  SURF coconut

    A už se perou... Škvrny zmizli a ostala vyvoňaná izba. Čo izba, celý byt krásne voňal kokosom.

    Potom prišla prvá záťažová skúška.

                                                                    Podbradníky

    ...no, bohužial, s tými si Surf neporadil. Ostali rovnako špinavé ako pred praním.

    Ďalšie pranie sa konalo po rybačke. Veci smradlavé, špinavé... no proste hnus. Mala som možnosť vyskúšat aj Surf color. No, so škvrnami si neporadil ani ten. Škoda, lebo vôňa bola naozaj krásna.

    Ku koncu testovania som prala už len také tie bežné veci. Hlavne veci detí. Tepláky, ponožky, tričká. Všetko toto Surf zvládol bez problémov. No tie najhoršie škvrny od jedla som už pre istotu predpierala v ruke.

    Takže to celé zhrniem...

    Myslím, že Surf coconut sa v našej domácnosti bude ešte objavovať. Ale len na posteľné prádlo a záclony, pretože tá vôňa je neskutočná, no pri troch deťoch, mužovi rybárovi a šibnutom psovi proste potrebujeme niečo oveľa silnejšie, aj keď s použitím aviváže. Čo musím podotknúť, pri Surfe žiadnu aviváž nalievať netrebalo. 

    Dávkovanie gélu sa mi zdalo úplne v poriadku. Všetko som dávkovala z vrchnáčiku, no aj keď na obale píšu, že Surf coconut je na 18 praní a Surf color na 20, spravila som z každého tak 10 5-kilových práčiek. 

    Chcela by som ešte poďakovať za možnosť testovania #konik_testuje. Bola zábava urobiť asi 20 fotiek toho, ako sa točí bubón v pračke. (bez irónie, fakt som sa bavila. 😀)

    A aj keď moja recenzia nie je zrovna chválospev, dúfam, že niekomu pomože. 

    #test_surf pripravený na testovanie 🌴

    micinka1981
    12. júl 2019    Čítané 355x

    Naše testovanie pracích gélov Surf 🥥🌺

    V prvom rade sa chcem poďakovať za možnosť testovania pracích gélov Surf.

    Je to moje 3. testovanie, takže som rada, že som dostala možnosť testovať znova 🙂

    Periem rada, milujem voňavé, čerstvo opraté prádlo a vždy ho pri vešaní musím ovoniavať 🌸 Väčinou používam pracie gély a vyberám si podľa značky, vône a vždy používam aj sviežu aviváž. 

    Prací gél Surf som zatiaľ nikdy neskúšala a aj to bol dôvod, prečo som sa prihlásila na test. V pondelok mi volal p.kuriér a priniesol mi balík. Celá natešená som bežala poň a hneď sme ho s Tomáškom aj otvorili 😃 

    Z penových výplní má vždy radosť, tak mali deti pár dní zábavku.

    V balíku boli 2 pracie gély.

    🥥Surf Coconut Splash 🥥 s esenciálnymi olejmi na biele a farebné prádlo

    🌺 Surf Tropical Lily & Ylang Ylang Color 🌺 na farebné prádlo

    Už pri otváraní bola cítiť jemná kokosová vôňa a obe balenia vyzerali na pohľad krásne a lákavo. Takže za vzhľad by som dala 10 bodov z 10tich 👍  

    Jedno mínus by si zaslúžil vrchnáčik z Coconut Splash gélu, ktorý ak použijete ako odmerku, tak ho treba umyť, aby gél nevyťekal pri zatváraní. Pri Tropical Lily stečie gél z vrchnáčika pekne do nádobky.

    🥥 Test prania 🌺

    Väčinou zvyknem prať na 40' programe, ktorý trvá 1h a 36 min. Ak sú veci špinavé len z bežného nosenia, periem na krátkom 30 min programe na 30' alebo 40'.

    Ako prvý som vyskúšala Coconut Splash. Nepoužila som aviváž, aby som zistila, ako bude prádlo voňať a ako dlho. Vôňa je príjemná a bola som zvedavá, ako bude voňať po vysušení 🥥 Dala som oprať detské veci. Neboli nejako špinavé. Len z bežného nosenia po vonku a doma. V ten deň sa Tomáško vyšantil v piesku a mal ho až v slipkoch, tak  šiel rovno do vane a slipky s ponožkami do práčky. Prala som na 40' 1h a 36min programe.

    Po uschnutí som bola príjemne prekvapená. Veci jemne voňali 🥥 a zopárkrát som si k nim musela privoňat aj neskôr 😊 Ale prišlo aj 1. sklamanie. Ponožky aj slipky Surf Coconut nevypral. Pri ďalšom praní sa špina od piesku vyprala.

    Medzitým Dianka jedla červený melón 🍉 a aj keď používa podbradník, predsa sa dostala štava aj na tričko. Nevadí, práčka operie... Skúsime Surf Tropical Lily & Ylang Xlang 🌺 A tu prišlo 2. sklamanie. Dala som tričko oprať spolu s obliečkami na 40' 1hod 36min program, ale melónová škvrna sa nevyprala. Škvrna vybledla až na slniečku ☀️

    Prádlo bolo pekne prevoňané 🌺

    Keďže špinavých a zakvackaných vecí bolo málo (inokedy máme kóóópec špinavého), rozhodla som sa, že obetujem 2 tielka a spravím z nich malé ufúľané prasiatka 🐖🐖

    Dopriala som im rozne mňamky a pošpinila som ich kadečím 😀


    Ďakujem žienkám z Modrého koníka, že mi dali skvelé tipy na škvrny a pomohli mi👍

    Nacapkala som na ne:

    1. domáci kečup
    2. čokoládové pikao
    3. banán
    4. trávu s hlinou
    5. červenú papriku
    6. jahody
    7. avokádovo-špenátovú omáčku
    8. paradajku
    9. červený melón
    10. perkelt
    11. broskyňu
    12. nektarinku 
    13. kávu s mliekom
    14. ríbezľový sirup
    15. pokreslila farbičkami
    16. permamentnou fixkou
    17. klasickou fixkou
    18. gélovým perom
    19. klasickým perom
    20. 2 trvácne rúže
    21. 2 obyčajné rúže
    22. make-up
    23. maskaru
    24. vodové farby
    25. betakar. opaľovací krém

    Špinila som ich od piatka do nedele a do práčky šli v utorok.

    Jedno tielko som oprala v Coconut Splash, druhé v Tropical Lily & Ylang Ylang.

    A prišlo ďalšie sklamanie.

    Takmer nič nezišlo a ostali fľaky. Po obyčajnej fixke neostalo nič a pekne zišla. Ríbezľový sirup tiež síce zmizol ale ostal tam biely akoby mastný fľak. Z trička opranom v Tropical Lily zišli aj farbičky a na druhom opratom v Coconut Splash ostala po farbičkách zelená bodka. Ale myslím, že to preto, že bolo trocha silnejšie pokreslené.

    Na konci testovaceho druhého týždňa sme šli na náš nový dom. Keďže pomaly zariaďujeme a nemáme zatiaľ práčku, oprala som u babky s Coconut Splash Surfom a vyskúšala aj inú práčku. Veci boli zababrané od čokoládovej zmrzliny, pera, z pieskoviska a ihriska (biele psíkové tričko som zabudla odfotiť pred praním).

    Všetky tieto škvrny sa pekne oprali na 40', ale z bieleho psíkového trička čokoládová zmrzlina nezišla. 

    Ručné pranie

    Skúsila som ručne oprať melónové škvrny + oprať ich v práčke. Prihodila som aj spodnú bielizeň od krvi. Preprala som ich a nechala namočené cca 1 hodinu, potom šli do práčky. Pri ručnom praní mi kokosová vôňa trocha prekážala.

    Z kraťasov melónová škvrna zišla, na tričku ostala jemná svetlá škvrna a krv sa tiež vyprala.

    Čo dodať na záver?

    Z testu som skôr sklamaná. Čakala som od pracích gélov Surf Coconut Splash a Tropical Lily & Ylang Xlang viac ako len pekný obal a peknú vôňu. 

    Ďakujem, že som dostala možnost vyskúšat novinku Surf Coconut splash a Tropical lily

    🥥🌺🥥🌺🥥🌺🥥🌺🥥🌺🥥🌺🥥🌺🥥🌺

    Aďa 🌞

    janamatejkova
    10. júl 2019    Čítané 418x

    Najprv voňavé prekvapenie, potom... (testovanie pracích gélov Surf)

    Skúsila som šťastie a podarilo sa... 

    Keď som na MK zbadala možnosť testovania pracích gélov, neváhala som a zapojila som sa. Veď možno sa raz aj na mňa usmeje šťastie 🤷‍♀️😁 Pri troch deťoch a dvoch dospelých ľuďoch je kôš na špinavú bielizeň stále plný. A šťastie sa usmialo. Vybrali ma. Potešila som sa veľmi.


    Tento prací gél som si raz už kúpila, ale v práškovej verzii. Voňal krásne. Tak šup šup, hneď, ako mi ho kuriér doviezol domov, som zapla práčku. Plná očakávaní som ju sledovala, kedy doperie. Vyskúšala som ako prvý novinku Coconut Splash. No, žiaľ, ostala som veľmi sklamaná. Nadávkovala som určené množstvo gélu do zásobníka, no prádlo vôbec nevoňalo 🙄 Na škvrny je tiež slabý. Pri ďalších praniach som skúsila dať dvojnásobné dávkovanie, no bielizeň len slabo prevoňalo. Mňa tento prací gél sklamal úplne. Ani spôsob dávkovania sa mi nepáčil 🙄

    Jeho spolucestovateľ, prací gél Tropical Lily, ale nesklamal 🙂 Síce vonia slabšie ako v práškovej verzii, no prádlo mi prevoňal a aj po uschnutí bolo vôňu cítiť. Aj keď slabšie.

    Takže by som to zhrnula asi tak, že zážitok z tohto testovania bol slabý, ako aj vôňa, tak aj čistota vypratého prádla 🤔🙄 

    #test_surf a #recenzia 

    simca299
    10. júl 2019    Čítané 214x

    Moje testovanie so Surfom

    Možnosť testovania pracích prostriedkov na Modrom koníkovi bola pre mňa hneď od začiatku zaujímavá. Dôvodov, prečo som sa rozhodla zapojiť, bolo hneď niekoľko, no najviac ma lákali vôňa kokosu a bezplatné pranie, pretože u nás sa perie často a prací prášok kupujem 2 razy do mesiaca. 

    Keď mi prišla správa, že som bola na testovanie vybratá, veľmi som sa potešila a hneď začala kopiť špinavú bielizeň. V pondelok ráno som nedočkavo čakala kuriéra, keď prišiel, plná očakávaní som otvorila balík a v ňom uvidela prací prostriedok Surf Coconut splash a Surf tropical lily. 

    A začalo sa testovanie. Ako prvé som dala do práčky farebnú bielizeň a použila Coconut Splash, dávkovanie podľa predpisu. Keďže bielizne bolo pomenej, po opratí bola voňavá a svieža. 

    Pri ďaľších praniach som zostala nemilo prekvapená, dokonca až sklamaná, pretože pri plnšej práčke nebolo kokosovú vôňu vôbec cítiť a taktiež niektoré škvrny nedokázal vyprať. V tomto testovaní obstal lepšie Surf Tropical, ktorý bolo nádherne cítiť a poradil si aj so škvrnami. Stále som sa však pokúšala dať Coconut šancu, a preto som pridala až dvojnásobné dávkovanie a bielizeň som pred praním aj namáčala.

    Celkovo testovanie Surf hodnotím pozitívne, keďže po upravení dávkovania bola bielizeň podľa mojich predstáv. Určite mi však balenie nevydržalo na 18 praní, ale na dávkovanie vplýva mnoho faktorov, ako napr. množstvo bielizne, tvrdosť vody. Samozrejme, rada som vyskúšala novinku Surf Coconut Splash a vôňou ulahodila čuchovým bunkám.

    Testovanie bolo milým spríjemnením prania. 

    #test_surf a #recenzia

    #test_surf včera dorazil balíček s pracími gélmy Surf. Už teraz môžem zhodnotiť, pri nákupe pozor ako je zavretý. Jeden v balíku čiastočne vytiekol ten kokosový, takže prvé som ucítila vôňu. Vonia naozaj krásne, pokiaľ tým nepolejeme zvyšok nákupu. Dokonca som si umyla ruky a stále vôňali surfom. Až po druhom umytí som vôňu neregistrovala. Dúfam že aj prádlo tak rozvonia. Všimla som si rozdielne uzávery.

    shilou
    8. júl 2019    Čítané 313x

    AKO K NÁM ZAVÍTAL SURF

    Keď mi pípla správa na MK, že práve na mňa sa usmialo šťastie, veľmi som sa potešila. Zapájam sa stále do testovačiek, a práve táto výhra nám padla vhod. V lete periem nielen sezónne veci, ale aj zimné vetrovky. Keďže nemáme balkón a sušičku, väčšinu roka suším prádlo v izbe. Samozrejme, oblečenie to tak neprevonia.  

    Skúsenosť s pracími gélmi Surf som nemala, takže som bola aj zvedavá, ako to všetko dopadne. Testovala som Surf Coconut Splash a  Surf Tropical Lily. Oba výrobky sa líšia už na pohľad.

    SURF COCONUT SPLASH

    Pre mňa praktickejšie bolo priamo si naliať gél do práčky. Vďaka uzáveru, ako mal kokosový surf, sa mi časť vyliala pri preprave do balíčka. Ani prelepenie vrchnáčikov nepomohlo. Musím sa poďakovať za ešte jeden kokosový surf. Ďakujem.

    Ako prvý prišiel na rad práve on. Vôňou môj šampión. Surf Coconut Splash.

    Vôňa neskutočná. Nemala som nejako extra zašpinené veci, iba od každodenného nosenia. Mala som pocit, že tie šaty sa množia.

    Vyskúšala som vyprať aj piesok z plaviek a podarilo sa. 

    Poradil si aj so škvrnou od čerstvej čerešnovej zmrzliny.

    Krásne sa ručne vypralo.

    Na rad prišiel kočiar. Boli na ňom škvrny od rúk, piesku, hliny, lízatka, perníka, čokolády a od oleja. Jedine s olejom prehral.

    Škvrny dosť viditeľné.

    Ale dal to. Tmavohnedá voda.

    Výsledok ale stál zato.

    Potom prišli aj dni, keď bol na špinu doslova krátky. Psí vankúš nedokázal vyprať. Ostali po ňom fľaky-mapy, a aj chlpy.

    Zistila som, že čo bolo fľakaté a ručne som neoprala, ale hneď šupla do práčky, dokonca aj čerstvé škvrny, s tým si neporadil. Bolo toho veľa.

    Fľaky od čokoládovej zmrzliny.

    Fľak od keksíka.

    Fľak od 1maliny. 

    Neporadil si ani s čerstvou krvou, ani keď som vyprala najprv ručne a potom som dala až do práčky.

    SURF TROPICAL LILY

    Krásna bohatá pena. Sivo-čierny kočiar pekne prevoňal. Je pravda, ze už po vyše 3 rokov je vyblednutý, ale piesok a špinu dokonale opral. Prala som ručne.

    Prala som čierne oblečenie a potom oblečenie zo škôlky. Veci boli len bežne ušpinené, bez fľakov. 1 odmerka gélu oblečenie neprevoňala. Neprevoňala, ani keď som dala menej oblečenia. Aj napriek tomu, že píše o 30 percent viac vône, bol slabší, ale zato oveľa dlhšie vydržal voňavý. Až 4 dni.

    Na 30 teplote parádne opralo. 1 odmerka dokonale prevoňala. Neprepĺňala som práčku a vecí len minimum, a vôňa pekne prešla cez oblečenie. Žiadne pieskové veci.

    Takže to zhrniem:

    Surf Coconut Splash

    Odstránil svieže škvrny, čo som prala ručne, ale zase nie všetky.

    Pri praní, ak sa škvrny nenamáčali, všetky zostali. Vôňa nádherná, no po 2 dňoch na oblečení už nebolo cítiť.

    SURF TROPICAL LILY

    V podstate to isté, len vôňa bola intenzívna ešte aj na štvrtý deň.

    Ďakujem MK a ostatným, ktorí mi umožnili testovať tieto 2 prípravky.

    #test_surf a #recenzia

    #test_surf

    Myslela som si, ze je to posledna davka pradla s kokosovym surfom. Presne vydrzal do dnes, ako aj testovacka 🙂

    A dnes mi prisiel druhy kokosovy surf, kedze s povodneho mi vela neostalo..vytiekol.

    Parada🙂) Musim priznat ze aj tento, aj ked uz bol v pukacke a aj prelepeny ako minule, trosicku bol na pukacke nasiaknuty. Ale nic strasne. To znamena len jedno a to, ze taky vrchnak na posielanie postou nie je vhodny.

    Najprv uteraciky s vankusikom a potom tolko co dopralo, mi kurier doniesol druhy. Tomu sa hovori dobre nacasovanie🙂)

    Surf zial flaky neodstranil..ale aspon prevonal pradlo.

    (3 fotky)

    #test_surf

    Prave doprane. Mladsia dcerka zaspala a sup-sup umyt kociarik. Rano ho bude potrebovat na hranie. Skvrny od ruk, piesku, hliny, lizatka, pernika, cokolady a od oleja.

    Voda az cierna. Skvrny nie su cerstve, ale zaschnute par mesiacov. Vypralo sa skoro vsetko. Ostali len 2skvrny od oleja.

    Ziadne extra drhnutie nebolo treba. Islo to paradne dole.

    Rano bude uz aj vyschnuty.

    Kokos je kokos. Uvidime, ci aj mala spozoruje zmenu a aj vonu.

    (13 fotiek)
    shilou
    Správa bola zmenená    5. júl 2019    

    #test_surf

    Jedna znacka...dve vone...1ma odmerku, druha ma len vrsok. Ja bezne len nalievam do pracky, nedavkujem. Teraz pri testovani je pre mna praktickejsie davkovanie.

    Kvetinkovy vonia aj po 3-4dnoch, kokosovy tak maximalne 2dni. Kedze neperiem vzdy rovnake pradlo, tazko posudit.

    (2 fotky)

    #test_surf

    Kedze bolo viac pradla, dala som az 2,5odmerky kokosoveho surfu. Kludne som mohla dat aj 3odmerky.

    Vona je neskutocna🙂

    #test_surf

    DEŇ OSMY a NENÁVIDENÁ TRÁVA

    Nie, nehovorím o mariške. Hovorím o tej hnusnej, odpornej, zelenej potvore, čo mi jednak spôsobuje neznesiteľné muky a na ktorú som alergická (doslova, mám na to dg. 😖) a jednak vždy zanechá tazkoodstranitelnu stopu na tých najsvetlejsich kúskoch oblečenia.
    🌱🌱🌱🌱🌱
    Začínam naberať istotu, že to nie je len tak.... Lebo TESTUJEM a ona to vie. Prišla kí do bytu rovno 2x. Na modrých bavlnených leginkach a na oranžových polyesterových 3/4koch.
    Po skúsenosti s praním bielych leginiek v predošlý deň som vedela, že idem do vopred prehranej bitky. Ze toto SURF nedá 🤔 ale... Každý má mať šancu. Aj druhú... Aj tretiu... Prečo by ju teda nás Surfik nedostal?
    🏄‍♂️🏄‍♀️🏄‍♂️🏄‍♀️🏄‍♂️🏄‍♀️🏄‍♂️🏄‍♀️
    Tento raz ju však dostal ten druhy, Tropical.
    ...
    A opäť klasika
    40 stupňov, 45 minút a syntetická.
    ...
    Vysledok? Snaha bola, to vidno a skutočne sa snažil. No nebolo to na 100%. Stopy badateľné zostali. O niečo výraznejšie ako na foto.
    Pre porovnanie:
    Ja trávové fľaky predpieram ručne s Denk MIT-om. Az potom klasicky periem a doteraz mi vždy celkom zmizli.
    Tento raz, keď som to urobila az po prvom opraní. so Surfom, tie fľaky sú tam stále. Už nepomohol ani ten Nemec 😒
    Priznávam však, že toto bola ale skutočne ťažká skúška....
    Lebo tráva je proste tráva.
    🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
    Za tento test u mňa získal 6 bodov.

    (9 fotiek)

    #test_surf

    DEŇ SIEDMY a HLINA

    Biele leginky. A ako vždy, po návrate zo škôlky boli viac sivo-hnedé ako biele. Doteraz sa mi vždy podarilo ich opäť dočista vyprať a rozžiariť, tak uvidíme, ako to zvládne Surf.
    🎵🎶🎵
    Opäť som sa vykaslala na tradičné a osvedčené metódy, ved testujem, tak žiadne podvody byť nesmú.
    Preto rovno šli do práčky.

    40 stupňov Celzia, 45 minút a program na syntetiku. Použitý len Surf kokos.
    Čas na ☕.
    Potom sup do sušičky a výsledok je....
    💟💟💟💟💟💟
    Hlina je preč. Čo preč nie je, je miniškvrna od trávy, ktorú som si nevšimla, keďže bola dokonale zamaskovaná tou hlinou.
    💟💟💟💟💟💟
    Aj v tomto teste teda získava 10 z možných 10 bodov. Plus bonus za to, že som nepotrebovala vonné servítky do sušičky.
    🥥🥥🥥
    Bodový stav v testovaní zatiaľ u mňa je:
    Obal: 9 bodov
    Zloženie pracieho gelu: 1 bod
    Cena: 7 bodov
    Vôňa a možnosť nepoužívať vonné servitky: 10 bodov
    Škvrna od zmrzliny: 10 bodov
    Škvrna od hliny: 10 bodov
    ......
    47/60
    CELKOM FAJN, NEMYSLITE?

    (3 fotky)

    #test_surf

    DEŇ ŠIESTY a ZMRZLINA

    A je to tu. Škvrny. Slovo, ktoré maminy nemajú moc v láske. Najma, ak sa týka oblečenia, za ktoré bud vyhodili majland alebo sú tak cool, že by boli najradšej, keby dieťa prestalo rásť.
    Ja nepatrím ani k jednej skupine. Som totiž už vo veku, kedy ma to síce zamrzí, ale nenariekam. Navyše, deti ma vycepovali 😅 Nie je totiž dňa, kedy by nejakú škvrnu nepriniesli.
    Sme skutočne skvelí kandidáti na testovanie pracích prostriedkov a všetkého okolo toho 😜
    💗💗💗
    Zaciname teda s fľakom č. 1 nazvaným
    🍦🍦🍦 ZMRZLINA🍦🍦🍦
    Pre detailnejšie info - citrónová. Z Cífera.
    Schytali to úplne nové šaty našej najmladsej z "dielne" H&M, po prvý raz venčené a predtým neprane.
    Zlozenenie materiálu šiat:
    100% bavlna
    Odporúčaná starostlivosť:
    prať na 40 st. Celzia, nesusit, nebielit, chemicky nečistit a žehliť na max. teplote 150 st. Celzia.

    Môj bežný postup by bol ten, že škvrnu najskôr prepláchnem v čistej vode a podla toho, ako pusti, sa pred praním v práčke snažím ju čo najviac ručne odstrániť. Bud žlčovym mydlom alebo odstraňovačom Denk Mit.Mam v zálohe aj iné, ale tieto dva použijem v 99 prípadoch zo 100.
    🙏🙏🙏
    Tento raz som to však nechala čisto na Surf. Kokosový. A rovno vyhodila šaty do práčky. Bez prípravy. Bez rozlúčky.
    Točili sa tam 45 min na 40 st. stupňoch.
    Následne putovali do sušičky a pod žehličku.
    Výsledok?
    A💗B💗S💗O💗L💗Ú💗T💗N💗E
    D💛O💛K💛O💛N💛A💛L💛Ý

    Po škvrne ani stopa.
    Jedinú vec som pri praní nedodržala, a to, že som prala na syntetike. Mala som totiž v práčke viacero veci a púšťať ju kvôli jedným šatám na balnu by som nikdy neurobila. Nestáli také peniaze, aby to mne za to stalo 😉
    💞
    Na záver s čistým svedomím a s úprimnou radosťou môžem povedat, že SURF v boji so zmrzlinou vyhral na celej čiare.
    ZiSKAVA 10 bodov z 10.
    Plus ďalších 10 bonusovych...
    Nedala som totiž do sušičky vonné vreckovky a napriek tomu si práci gel zanechal svoju výraznú vôňu a šaty neskutočne voňali aj po usušeni.
    💟
    SURF v teste "Zmrzlina" získava 20 bodov!

    ĎALŠÍ DEŇ BUDE O.... TRÁVE.
    Ako si Surf poradil sa dočítate dnes poobede.
    A teraz sup- sup chystat obed 😂
    PS.... Len ešte vymyslieť, že čo variť 🤣😅😭

    (5 fotiek)

    Dnes som si " prevoňala " povlečenie 😊 len tak.
    #test_surf
    Kedže škvrny na ňom nemajú byť z čoho išlo mi hlavne o vôňu a hebkosť 🐑 Povlečenie je lahké-letné - takže žiadna velká veda na údržbu -v podstate sa nemusí ani žehlit..stačí na chvílu vyvešať a rovno navliect.
    Použila som skrátený program a len prací gel Coconut .
    Za mňa nesklamal .. prádlo prevoňal a túto noc budem snívat o dovolenke na Bahamách 😉

    #test_surf

    DEŇ ŠTVRTÝ. HODINA CHÉMIE.
    A SURF (U MŇA) PREPADÁ 😈

    Tiež máte také zvláštne zimomriavky na chrbte, keď niekto povie slovo chémia?
    Mne sa pred očami vtedy okamžite zjaví učebňa v mojej základke a žalúdok mi urobí trojitý rittberger. Nemala som ju rada. Našprtala som sa Mendelejevovu tabuľku, dodnes odrecitujem "ný, natý, itý, ičitý....", ale tým to u mňa končí. Nemala som ten dar pochopiť, ako sa z tej jednej látky zmiešaním, zvýšením teploty, destiláciou a čím čo ešte vie stať čosi celkom iné. Prečo pri jednom pokuse vyšlo áno a potom nie. Prečo ten uhlík sa raz viaže takto a potom úplne inak. Proste – španielska dedina. A dodnes ňou je.
    Bežne sa však v živote s ňou stretávam(e) - v rôznych produktoch, kde je na obale napísaná kade- tade, no pokojne tie údaje môžu písať aj v arabčine - malo by to (pre mňa) rovnaký význam.
    ALE...
    Testovanie otvára mnohé nové obzory.

    Ruku na srdce – ktorá z nás si aspoň raz prečítala údaje na obale pracích práškov či gélov? Mali sme ich v rukách stovky ráz, ale mňa osobne NIKDY mi ani len nenapadlo okrem ceny a vône zisťovať niečo viac.
    Po prečítaní ďalších riadkov možno zmúdrieme. Možno pochopíme. A možno ani jedno z toho 😅
    Každopádne, ja mám zas svoj obzor o niečo širší.
    Takže zopár mojich zistení:
    Z ČOHO JE OBAL PRACIEHO GÉLU:
    1) Trojuholníček z troch šípiek, v ňom číslo 2 a pod ním nápis HDPE. WHAAAAAAT?
    Vysvetlenie:
    HDPE je skratka z angličtiny HIGH - DENSITY POLYETHELENE, čiže polyetylén s vysokou hustotou.
    Je zbytočné ho tu celkom rozoberať, ale je fajn si zapamätať, že:
    „je to plast, ktorý prakticky nevylučuje žiadne chemické látky. Odborníci odporúčajú kupovať si vodu vo fľašiach označených týmto symbolom, keďže je to pravdepodobne najzdravšia balená voda, akú vôbec v obchode nájdeme.“
    Využíva sa na výrobu krabíc od mlieka, saponátov, hračiek, fliaš na oleje a na výrobu plastových vreciek. Tento najčastejšie recyklovaný plast je považovaný za najbezpečnejšiu formu plastov, ktorý je nazývaný aj ako tzv. ˮdobrý plastˮ. Jeho recyklácia je pomerne jednoduchá a cenovo výhodná.

    PRODUKT MA TEDA TÝMTO U MŇA VEĽKÉ PLUS, keďže obal celej fľaše je z tohto materiálu.
    (Ak sa chcete dozvedieť zaujímavosti aj o iných druhoch plastových fliaš a obalov, mrknite sa na tento link:
    https://www.zdravimkuspechu.sk/clanky/oznacenie... )

    2) ZLOŽENIE PRACIEHO GÉLU:
    a) ANIÓNOVÉ POVRCHOVO AKTÍVNE LÁTKY – udávané menej ako 5%
    V prvom rade – čo je PAL? Sú látky, ktoré znižujú povrchové napätie rozpúšťadiel, čiže aj vody. Inými slovami – a úplne najlaickejšie – sú to látky, vďaka ktorým vieme čo najlepšie odstrániť špinu vo vode LENŽE – poznáme 4 druhy PAL:
    aniónové, katiónové, amfotérne a neutrálne.
    My máme na obale písané ANIÓNOVÉ. Sú z nich najdráždivejšie, hoci dobre penia a umývajú.
    Za mňa bod dolu. Dráždenie beriem, ale v tejto forme zrovna nie :/ NAVYŠE:
    MAJÚ NESKUTOČNE ZLÝ DOPAD NA ŽIVOTNÉ PROSTREDIE – sú za mnohými masívnymi úhynmi živých organizmov v riekach či jazerách.
    V zložení pracieho gélu však pokračujeme:
    b) enzýmy, neionové povrchovo aktívne látky, polykarboxyláty, parfum, mydlo, Benzyl salicylate, Coumarin, Hexyl cinnamal, Benzisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Octylisotiazonalinone
    Prvých 5 nie je bližšie špecifikovaných – aký parfum? Aké enzýmy? Aké mydlo? Aké NPAL?...Ale tie posledné beriem - NEPAL totiž zmierňujú tie katastrofálne účinky tých aniónových. Aspoň čiastočne.
    K ďalším už nejaké to info si človek vie vygoogliť, tak sa posnažím opísať ich čo najstručnejšie, hoci, od stručnosti to bude mať i tak dosť ďaleko :/
    Benzyl salicylate je chemická látka BEZ NEGATÍVNYCH ÚČINKOV NA ZDRAVIE, max. sa môže objaviť kožná reakcia, preto nie je vhodný pre ľudí s citlivou pokožkou. Zaujímavosťou je, že sa pridáva aj do niektorých medikamentov, napr. do liekov proti bolesti a na zníženie horúčky.
    Coumarin – MIERNE TOXICKÝ pre pečeň a obličky, niektoré štúdie poukazujú aj na jeho karcinogénne účinky pre pľúca a zvyšuje neurologickú dysfunkciu, najmä u detí. Jeho použitie podlieha obmedzeniam i v parfumérii.
    Hexyl cinnamal – derivát prírodných látok, jeho hlavnou funkciou je prekryť zápach iných chemických prísad vo výrobku, preto sa používa najmä v telovej a pleťovej kozmetike. POZOR!!! Patrí medzi 26 najsilnejších alergénov sveta.
    Benzisothiazolinone – je NEBEZPEČNÁ LÁTKA. Je spájaná s ekotoxikologickým efektom, je udávaná ako iritant očí, kože, dýchacích ciest, vykazuje toxickú aktivitu pre nereprodukčné orgánové systémy.
    Methylisothiazolinone – je NEBEZPEČNÁ LÁTKA. Zabraňuje síce rastu baktérii, ale zároveň patrí k najsilnejším kontaktným alergénom. Práve vďaka tejto látke je v súčasnosti tak markantne zvýšená dermatitída v ľudskej populácii. Okrem toho je táto látka m hlavne je mozgové bunky a môže byť fatálna pre vyvýjajúci sa plod. Dokonca môže spôsobovať infarkt myokardu. Do r. 2013 bola táto látka považovaná za relatívne neškodnú, ale následne sa jej dosah na zdravie človeka prehodnotil a v r. 2016 ju EU zakázala používať v prípravkoch, ktoré sú bezoplachové. V oplachovaných jej koncentrácia môže byť max. 0,0015% (pričom sa zvažuje, že hranica sa posunie ešte nižšie). V našom testovanom gély však chýba údaj o jej množstve
    Octylisotiazonalinone – veľa som toho o tejto látke nevygooglila, ale ľudský organizmus môže na túto látku reagovať precitlivene.
    ---
    Po naštudovaní a napísaní tohto príspevku mám zmätok... Také sklamanie. Rozbité ružové okuliare. Dobre, nebola som celkom bez vedomostí, vedela som, že také super to nebude, že tam bude niečo, s čím stotožnená nebudem ... ale teraz mám v sebe pohnútku obe balenia šmariť do koša.
    ---
    LEBO OKREM OBALU pracieho gélu nevidím po preštudovaní jeho obsahu jediný dôvod, prečo by som mala v budúcnosti dobrovoľne SURFOVAŤ.
    No moje rozhodnutie nie je konečné...
    Potrebujem si svoje zistenia totiž porovnať a hlavne naštudovať, čo obsahujú iné pracie gély.
    Ktohovie?
    Možno sa na konci testovania Surfu verejne ospravedlním...Že zistím, že je najmenším zlom medzi inými zlami.

    PS Zvyšné údaje na obale už študovať nebudem...Tieto mi, momentálne, úplne stačia. Chce sa mi blejt, velebnosti 👽

    (5 fotiek)

    Test s Mášou ukončený 😉
    žiadne velké zázraky som nečakala, keďže topánky boli súce do koša no ale na moje potešenie sa celkom slušne vyprali 👍
    Prala som len topánky s odmerkou Surf Coconut .Bez ničoho iného!
    Malá už ich od rána oplakala 😂 lebo som povedala, že sú už vyhodené , takže jej ich ešte dám, nech ich zoderie .Mám však pocit , že jej večer budú nohy voňať po kokose 😅
    #test_surf
    Topánky pred..v príspevku dole 👇

    #test_surf

    Skvrna od ceresnovej zmrzliny je fuc.

    (5 fotiek)

    Začiatkom sezóny sme kupili malej topánky .A ona ich takto krásne zrichtovala 😣 a to má minimálne dalších 5..čiže nosí " na striedačku" No ale Máša je Máša a tak padli na obetu a slúžia jej hlavne pred činžiakom .
    Chcela som ich vyhodit už..lebo sa ani poriadne vydrhnúť nedajú..reku došpinia sa a pojdu ..no ale srdce nepustí..ukecala ma 😂 Tak idem testovat #test_surf 😉

    Keďže sme trochu dovolenkovali na nejaké pranie nebol čas 😂
    Viete si však predstaviť čo čaká po takej jednej dovolenke na matku po príchode domov?! 😕 No jasné, plný kôš prádla ..a ktomu bonus 2 cestovky 😥
    Takže som dnes vytáčala bubon zas na plné obrátky 😅 😅 😅
    Už sa perie 4-tá várka ..a celá kúpelna rozvoňiava ako keby som piekla kokosovy koláč 😂 Keďže dnes som sa ho rozhodla " zničiť 😂
    Ale k veci .. postelné prádlo je krásne jemné a voňavé , farebné prádlo (oblečenie)nebolo nijako zvlášť špinavé takže super..u bieleho trochu sklamanie..na ponožkách dobre nevypralo ale ani ma to nijako neprekvapilo.Keďže bežne ich striekam prípravkom na škvrny takže som nebola až taká prekvapená..jednoducho na niektoré škvrny nestačí podla mňa a mojich skusenosti žiadny prací prášok ani gél.
    Tolko z mojho dnešného pracieho maratónu 😉
    #test_surf

    #test_surf

    Kokosovy surf je proste naj..ta vona je bombova. Saty ostali po nom makke, poddajne.