kikusik88
    4. apr 2019    Čítané 342x

    Testovanie produktov Weleda

    Ahojte maminky,

    Prinášam Vám recenziu na prírodnú kozmetiku Weleda. Zapojila som sa do súťaže o testovanie kozmetiky tejto značky a správa o tom že ma vybrali ma nesmierne potešila. Celú zimu a teda každú zimu máme problém s veľmi suchou pokožkou tela. Ja aj obe moje baby....hold asi to podedili. Keď boli menšie navštevovali sme aj kožného lekára koli atopickej pokožke. Vyskúšali sme rôzne krémy z drogérii aj na predpis od lekárky, ale žeby to bol nejaký zázrak sa povedať nedá. Tak som zháňala aj rôzne prírodné či doma vyrábane mastičky. Mám veľmi blízko k prírode ako takej a teda aj k prírodným kozmetickým prípravkom, či už pre mňa alebo pre deti.  A teda mali sme možnosť skúšať Weledu.

    Prišiel balík a začalo sa testovanie. Ja som na toto maniak, akonáhle kúpim niečo nové neviem sa dočkať až to môžem odskúšať. Takže sme testovali všetky tri.

    Ako prvé sme skúšali Dojčenský nechtíkový kúpeľ a Nechtíkový dojčenský olej.

    Jemná nepenivá prísada do kúpeľa je bielej farby, aj vodu zafarbí, mojim dievkam toto vôbec nevadí. Má neskutočne príjemnú vôňu. Takú tú bábätkovskú. Jemne čistí a ošetruje pokožku s posilňuje prirodzenú ochrannú funkciu pokožky.

    Dermatologické testy potvrdzujú dobrú znášanlivosť aj u detí s atopickým ekzémom a pri vysoko citlivej pokožke. Prísada je vhodná od prvého dňa života aj u starších detí. Priznávam sedí aj mne 😉

    Nechtíkový olej je určený pre každodenné použitie po kúpeli, jemné čistenie pod plienkami aj na masáž dojčiat. Obsahuje iba čisté rastlinné oleje príbuzné tukom ľudskej pokožky. Vôňa je taká neutrálna, olejová. Dievčatá tvrdia že smrdí ale mne je tá vôňa príjemná. Je bez parfumu. Pokožka naozaj ostáva krásne vláčna a hebká. Suché miesta sa dievčatám na tele stratili.

    Tiež sme skúšali Nechtíkový detský šampón 2v1. Tento šampónik s výťažkom nechtíka lekárskeho v BIO kvalite je vhodný na umývanie vláskov ale i celého tela. Na vlásky pôsobí pekne čistiaci a na tele tiež. Vôňa je jemná, nevtieravá, konzistencia krémová, nie gélová ako sme zvyknuté a tiež je bielej farby. V očkách deti nepáli, neštípe. Mandľový a sézamový Olej krásne hydratuje pokožku. Mne osobne sa ani nebolo po umytí treba natierať. Pokožka ostáva vláčna. Je vhodný pre deti od 6 mesiacov.

    Olej na masáž bruška a tiež Nechtíkový dojčenský krém na zapareniny sme podarovali. Sestre sa narodilo bábätko, má 4 týždne a tak testovali oni, tí najpovolanejší.

    Olej na bruško krásne bylinkovo vonia. Obsahuje prírodné silice majoránky, rímskeho harmančeka a kardamónu tradične používané na zmiernenie tráviacich ťažkostí. Preventívna masáž môže ochrániť bábätko pred nepríjemnými bolesťami. Sestra naozaj použila, keďže sa u drobca objavili koliky, masírujú denne 🙂

    Nechtíkový dojčenský krém chráni pokožku dieťatka v oblasti plienok pred zapareninami. Lanolín a oxid zinočnatý chráni pokožku pred vlhkosťou. Výťažky z nechtíka majú hojivé a upokojujúce účinky a tak pomáhajú aj pri už vzniknutých zapareninách. Chvalabohu u synovca taký problém nemáme, tak používajú preventívne a krémik si veľmi chvália. Krásne sa rozotiera. Obsahuje oleje, mandľový a sezamový, ktorý krásne ošetrujú a upokojujú podráždenú pokožku.

    Všetky produkty majú dermatologické testy ktoré preukazujú  dobrú znášanlivosť s veľmi citlivou a atopickou pokožkou. Sú bez syntetických konzervačných látok, farbív či parfumov a neobsahuje minerálne oleje (parafín, vazelínu )

    Prípravky sú nositeľmi certifikátu NATRUE.

    Kvety nechtíka sú v BIO kvalite, sú zbierané ručne a okamžite spracovávané. Nikdy netestujú výrobky na zvieratách, čo sa mne veľmi páči. Nepoužívajú žiadne minerálne oleje získavané z ropy. Základom nechtíkových produktov sú rastlinné oleje, ktoré pokožke dovoľujú dýchať a pekne ju ošetrujú. Weleda prísne kontroluje kvalitu. Takže jej ostaneme verní a za kvalitu si radi priplatíme.

    Som veľmi vďačná že sme boli vybratí na testovanie. Kozmetiky je na trhu veľmi veľa a človek nevie ktorú skôr vyskúšať. Tejto značke ostávame určite verní. Dúfam že na základe mojej recenzie sa ju odhodla vyskúšať ešte nejedna maminka 😉

    raduska458
    25. mar 2019    Čítané 262x

    Ako sme s Jakubkom testovali kozmetiku Weleda

    S Weledou som sa prvý krát stretla keď som bola tehotná. Hľadala som prírodné produkty pre seba aj pre moje nenarodené dieťatko. Vtedy mi v drogérií do oka padli prípravky od značky Weleda. Mala som šťastie!

    Naozaj mi padli do oka a neváhala som a hneď som si na skúšku dva, tri kúpila. Samozrejme som ich chcela vyskúšať čo najskôr a zostala som veľmi milo prekvapená.

    Veľmi sa mi páči, že všetko je vyrábané z čisto prírodných surovín bez umelých konzervačných látok. Našla som si vtedy, že až 83 % z rastlinných surovín, ktoré Weleda do svojich prípravkov používa je vypestovaných alebo získaných ekologicky.

    A je to na tých prípravkoch naozaj poznať!

    Dnes nadám dopustiť na detský zubný gél, rozmarínové vlasové tonikum,

    masážny olej sarnikou a krém Skin Food. 

    No a k týmto všetkým obľúbeným produktom nám vďaka testovaniu prišiel voňavý balíček s prípravkami Weleda produktov z nechtíkového radu.

    Jakubka od 2 mesiacov trápil exém, takže iné ako prírodné produkty som 

    používať ani nechcela. Kozmetika Weleda je rovnako vhodná pre citlivú pokožku ako aj pre pokožku so sklonom k atopickému ekzému.

    A ako sa nám páčia produkty z nechtíkovej rady sa dozviete v nasledujúcich riadkoch.

    Nechtíkový dojčenský kúpeľ a Nechtíkový šampón 2v1

    Ako som už spomínala Jakubko má exematickú suchú pokožku, ktorú musím denne premasťovať. Nechtíkový dojčenský kúpeľ je preto pre nás ideálny, keďže je vhodný aj pre citlivú pokožku a pokožku s atopickým ekzémom. Vďaka olejčeku má pokožku krásne premastenú a úžasne vonia. 

    Priznám sa, že som ho použila do vany pár krát už aj ja ;)

    Šampón je vhodný na vlasy aj telo a vôbec nedráždi očká. Veľmi sa mi páči, že ho stačí dať naozaj málinko a vystačí na umytie celého telíčka aj vláskov, takže dlho vydrží.

    Nechtíkový dojčenský olej

    Je neparfumovaný detský olejček vhodný na každodenné použitie. Okrem použitia po kúpeli ho využívame aj na masáž celého tela a Jakubkovi sa masáž veľmi páči. Po olejčeku má dlho krásnu jemnučkú a hebkú pokožku.

    Olej na masáž bruška dojčaťa

    Tak ten má Jakubko asi najradšej  a ani sa nečudujem! Základom je jemný mandľový olej a osahuje aj éterické oleje z majoránky, harmančeka a kardamónu. Toto trio tak zabezpečí podporu trávenia a pomôže pri nadúvaní. Jakubko síce problémy s bruškom nemáva, ale tento olejček je vhodný aj ako prevencia ataká jemná masáž bruška nemôže byť nikdy na škodu.

    Nechtíkový dojčenský krém na zapareniny

    Ten mám zasa najradšej ja, pretože aj vďaka nemu ešte Jakubko nemal zapareniny v oblasti plienok. A spokojné bábätko = spokojná mamička. 

    Krémik nie len že chráni detskú pokožku pred vznikom zaparenín, ale vďaka výťažkom z nechtíka lekárskeho má upokojujúce a hojivé účinky aj na už vzniknuté zapareniny. Okrem toho mi veľmi vyhovuje aj krémová konzistencia tohto krému a

    o vôni ani nehovorím. Je jednoducho super!

    Celkovo túto radu kozmetiky od Weleda hodnotíme veľmi pozitívne

    a jediné ,,mínus,, vidím v neparfumovanom detskom olejčeku, pretože mi

    proste chýba tá úžasná vôňa. :D 

    Veľmi pekne ďakujeme Modrému koníkovi za možnosť zapojiť sa a dúfam, že naša recenzia pomôže aj ostatným pri výbere vhodnej kozmetiky. ♥

    emka304
    25. mar 2019    Čítané 166x

    Naše testovanie Weledy

    Keď som zistila, že ma vybrali na testovanie tejto značky, bola som nadšená 😊 Vždy som chcela niečo takéto vyskúšať a keď už sa to podarilo o to viac, že išlo o deckú kozmetiku bola som šťastná.

    Ako prvé sme testovali a už je pomaly spotrebovany krémik na zapareniny.

    Nechtíkový dojčenský krém na zapareniny - Účinná ochrana pred vznikom zaparenín

    Účinne chráni citlivú pokožku pred vznikom zaparenín v oblasti plienok. Lanolín a oxid zinočnatý chránia jemnú pokožku spoľahlivo pred vlhkosťou. Výťažky z nechtíka lekárskeho v BIO kvalite majú upokojujúce a hojivé účinky aj na už vzniknuté zapareniny. Mandľový a sezamový olej ošetrujú a regenerujú jemnú detskú pokožku. 

    Ešte v ten den sme začali používať aj hrejivý olejček na masáž bruška, ktorý ma uvoľniť napäté bruško a podporu trávenia.

    Olej na masáž bruška dojčaťa obsahuje prírodné éterické oleje z majoránky, harmančeka rímskeho a kardamónu, ktoré sa tradične používajú na podporu zažívania a pri nadúvaní. Preventívne, veľmi jemne vykonávané masáže bruška, chránia novorodenca a dojča pred bolestivými vetrami. Jemný mandľový olej, ktorý je základom prípravku, je vhodný na citlivú detskú pokožku. 

    U nás sa tento olejček osvedčil, nakoľko sme si všimli, že málemu robí dobre, takže vždy keď vidím, že je nesvoj použijeme olejček. Jediné mínus je, že trošku púšťa na oblečení, ale inak chválim 😊

    Kúpanie detí a ich pokožka je veľmi citlivá o to viac treba pozerať na zloženie u šampónov alebo sprchových mydiel.

    Nechtíkový detský šampón - Umývanie od hlavy až po päty

    Nechtíkový detský šampón je vhodný na umývanie vlasov i sprchovanie celého tela. Prípravok je mimoriadne šetrný k očiam - bežne nespôsobuje pálenie. Cenný mandľový a sezamový olej vyživujú a jemne ošetrujú detskú pokožku. Používam ho aj pri Samkovi aj pri Emke. Dcéra si ho obľúbila, pretože je veľmi hákliva na šampóny, pri ktorých ju štípu oči.

    Nechtíkovy kojenecký kúpeľ

    S týmto kúpeľom sme boli veľmi spokojný, pretože dcéra ma sklony k atopickému ekzému a táto kúpeľ nám najviac vyhovuje a to sme vyskúšali veľa produktov.

    Nechtíkovy kojenecký olej

    Vaša rodina bude priasť blahom. Malý miláčik ošetrený a chránený spokojne zaspí a veľký miláčik namasírovaný a zrelaxovaný bude priasť ako kocúr a bude vás neskonale milovať. Po dôkladnom natretí olejom bude mať bábätko skvelú náladu, pretože nechtíkový olej vyživí, upokojí a ochráni pokožku. Olej môžete bez strachu používať každý deň po kúpeli alebo prebalení, nebojte, žiadna alergia sa neobjaví. Bábätko nebude pri každodennom používaní oleja Weleda na koži nič dráždiť, svrbieť ani bolieť, a to sú najčastejšie strasti drobčekov, proti ktorým sa sami nedokážu brániť ani nám o nich povedať. Olej môžete navyše použiť už na jednodňové bábätká. Kedy a ako detský nechtíkový olej Weleda použiť Ideálne je olej použiť po kúpeli, ktorá pokožku dehydratuje. Olej tak v správnu chvíľu jemnú detskú pokožku zregeneruje a správne hydratačne pohladí a ošetrí. Tento detský olej použite aj pri výmene plienok vášho bábätka. Olej pokožku nielen citlivo ošetrí, ale aj premaže tak, že vaše bábätko nebude nič dráždiť. Detský olej nemusia používať len bábätka. Je vhodný aj pre staršie deti alebo dospelých s citlivou pokožkou. Olej je ideálny pre masáž, dobre sa rozotiera a je pre pokožku príjemný a upokojujúci. Detský prírodný olej Weleda je čisto prírodného zloženie - sezamového oleja, ktorý chráni pred vysušením a z výťažkov nechtíka lekárskeho, ktorý má upokojujúce a antibakteriálne účinky. Olej môžete používať od prvého dňa vášho bábätka.

    Tak a sme u konca, týmto by som sa chcela poďakovať firme Weleda za poskytnutie produktov a Modrému koniku, že ma vybrali na testovanie tejto značky. Bola to pre mna veľka výzva a niečo nové, nepoznané.

    Weledu budeme naďalej používať a určite dokúpime aj ostatné produkty.

    Snáď sa vám táto recenzia páčila a dočítali ste až dokonca.

    Prajem pekný deň.

    Janka, Emka a Samko.

    tatianasevcikova
    24. mar 2019    Čítané 174x

    Weleda nechtíkové radosti dieťatka

    Pokožka dieťatka je veľmi citlivá a mali by sme jej venovať obzvlášť zvláštnu pozornosť. Starostlivosť musí byť zameraná na všetky partie detského telíčka a veľký pozor si treba dávať na partie, ktoré môžu byť vystavené rôznym vplyvom či už chemickým alebo mechanickým (zapareniny, plienkové dermatitídy, oter).

    Pokožka detí je veľmi citlivá a treba si uvedomiť, že už od útleho veku treba používať kvalitnú kozmetiku. Myslím, že mi dáte za pravdu že práve na tomto šetriť netreba. Pokožka detí nemá zo začiatku ochrannú funkciu a tak cez ňu  vsiaknu do obehu toxické latky, ktoré môžu spôsobiť niekoľko vážnych problémov a preto treba vyberať kozmetiku s rozvahou.    

    Avšak Weleda sa s veľkým srdcom od roku 1921 stará o naše ratolesti. Na trh priniesli niekoľko druhov prírodnej kozmetiky, ktorá je kvalitná a má vysokú účinnosť. Zahŕňa vysoko kvalitné prípravky vyrobené len z prírodných látok, navyše z najväčšej časti z ekologického poľnohospodárstva.

    Nechtíkový rad obsahuje niekoľko produktov a my sme dostali olejček na masáž bruška, nechtíkový šampon 2v1, dojčenský olej, dojčenský kúpeľ a krém proti zapareninám. Poviem Vám je to hŕba produktov, ale už dnes môžem napísať, že každý deň ich naplno využívame a som veľmi spokojná.  

    Olej na masáž bruška dojčaťa

    Na uvoľnenie napätého bruška a podporu trávenia je skvelým pomocníkom. Obsahuje prírodné éterické oleje z majoránky, harmančeka rímskeho a kardamónu, ktoré sa tradične používajú na podporu trávenia a pri nadúvaní. 

    Olej má veľmi príjemnú jemnú vôňu a masáž bruška sa s ním robí rýchlo a ľahko. Masáž začnete jednoducho a to zohriatím olejčeka v dlaniach a potom jemne krúživými pohybmi masírujte bruško v oblasti pupka v smere hodinových ručičiek. Olejček môžete vmasírovať do bruška aj v tzv. špirále a to od pupka až k stehienkám.

    Olejček môžete používať aj preventívnena uvoľnenie napätého bruška. Mandľový olej, ktorý je základom prípravku, je vhodný na citlivú detskú pokožku takže olejček môžu používať mamičky pre všetky deti a to najmä pre dojčatá. Cena olejčeka je 12 €.

    Nechtíkový dojčenský olej

    Vyživuje a chráni obzvlášť citlivú pokožku, a je neparfumovaný. Je vhodný na každodennú starostlivosť najmä po kúpeli, ale aj očistenie pokožky pod plienkou či masáž telíčka. Je vhodný pre citlivú pokožku novorodencov, ale aj deti s extrémne citlivou a atopickou pokožkou.

    Obsahuje sezamový olej, ktorý chráni pred vysúšaním a výťažok z ekologicky pestovaného nechtíka lekárskeho má upokojujúce a antibakteriálne účinky. Olejček má na vrchu membránu takže vám ho dieťatko nevyleje.

    Olejček používame každý deň a musím napísať že Alžbetke pomohol so suchými miestami na telíčku a to najmä v oblasti ramien. Pekne sa vpije do pokožky a nezanecháva mastný film. Vyhovuje mi aj to, že je neparfumovaný keďže má už telíčko prevoňané z kúpeľa.


    Cena olejčeka je necelých 12 €.

    Nechtíkový dojčenský kúpeľ

    Jemne čistí a citlivo ošetruje pokožku dieťaťa.  Sezamový olej a mandľový olej chránia pokožku pred vysúšaním a dieťatko má po kúpeli pokožku jemnú, hydratovanú a vyživenú.

    Do kúpeľa stačí pridať 2-3 stlačenia a vytvoríte nepenivý bylinkový kúpeľ pre svoje dieťatko. Ubezpečujem Vás, že vám bude nádherné voňať celá kúpeľňa a aj pokožka dieťatka.

    My sme si kúpeľ veľmi obľúbili, nepoužívame ho každý deň, ale pokožku nevysuší a hydratuje. Ja som si veľmi obľúbila vôňu a myslím že Alžbetka pocit jemnej pokožky po kúpeli.


    Cena olejčeka do kúpeľa je tiež okolo 12 €.

    Nechtíkový detský šampón 2v1

    Detské telíčko umyje od hlavy po päty. Je veľmi šetrný k pokožke ale aj očiam, nespôsobuje pálenie očí. Mandľový a sezamový olej vyživujú pokožku a dostatočne ju hydratujú.


    Vlásky nevysušuje a dodá im lesk. Pri umývaní veľmi dobre pení a naozaj ho stačí malé množstvo.


    Šampón 2v1 má dosť veľké balenie 200ml, takže si myslím, že vydrží dlhú dobu. Má bielu krémovitu konzistenciu a prekrásne sviežo vonia. Veľmi rada ho používam na telo aj ja. Je to stopercentne náš najobľúbenejší produkt.


    Cena šampónu je 9,50 €.

    Nechtíkový dojčenský krém na zapareniny

    Chráni jemnú a citlivú detskú pokožku pred vznikom zaparenín, ale aj hojí už vzniknuté zapareniny vďaka výťažkom z nechtíka lekárskeho. Lanolín a oxid zinočnatý chránia jemnú pokožku spoľahlivo pred vlhkosťou. Mandľový a sezamový olej ošetrujú a regenerujú detskú pokožku.

    Krém má primeranú hustotu, ale je oveľa redší oproti iným krémom na zadoček. Na pokožke vytvorí jemnejší film, čiže pri prebaľovaní a umývaní sa nebudete musieť toľko trápiť s jeho odstraňovaním.Má naozaj úžasné účinky a keď nám prišiel mohli sme ho vyskúšať v plnej sile, keďže sme boli na návšteve a zabudli plienky požičali nám iný druh a po príchode domov mala malá hneď zaparenú a boľavú riťku. Za dva dni si s tým krémik poradil dokonale a pokožka bola krásna a bez ťažkosti.

    Ja som s ním veľmi spokojná a vyhovuje mi či už jemnejšia konzistencia ale aj vôňa.Cena krému je 8 €.

    Na záver by som chcela poznamenať, že aj keď sú výrobky cenovo vyššie treba si uvedomiť, že Vám stačí menej ako pri bežných produktoch a dosiahnete vysokú kvalitu tým pádom je cena primeraná.


    Produkty sú naozaj na vysokej úrovni a  môžete si byť isté, že pokožke Vášho dieťatka neuškodia ba práve naopak pomôžu a to nie len im aj aj Vám.


    Týmto by som chcela poďakovať firme Weleda za poskytnutie produktov a Modrému koníku za možnosť testovať ich. 


    Verím, že ste sa dočítali až sem a prajem krásny večer.


    Tatiana a Alžbetka ❤️❤️

    malalienka85
    24. mar 2019    Čítané 212x

    ...in love with Weleda.

    Značka, ktorú som v drogérii síce registrovala, ale roky rokúce obchádzala. 

    Sama neviem prečo ma pri nákupe v regáloch neoslovila, "na vine" budú zrejme obaly 🙂. Sú jednoduché a neprečačkané. 

    Ale poďme pekne poporiadku. 

    Na testovanie nám prišlo celkom 5 produktov v plnej veľkosti z nechtíkovej rady Weleda baby. 

    Táto rada zahŕňa vysoko kvalitné kozmetické prípravky vyrobené len z prírodných látok, navyše z najväčšej časti z ekologického poľnohospodárstva. Okrem toho neobsahujú konzervanty a dodržiavajú najvyšší štandard kvality. 

    Prejdime teda rovno k recenziám jednotlivých produktov. Ešte predtým by som však rada uviedla, že kozmetika je vysoko individuálna záležitosť. Čo sadlo nám, nemusí zasa Vám a naopak. To čo píšem sú čisto moje subjektívne pocity z tejto kozmetiky. 

    A teraz k veci.

    Jednoznačne najobľúbenejším výrobkom z nechtikovej rady Weleda baby sa u nás doma stal:

    Nechtíkový sprchový gél a šampón v jednom. 

    Používame ho celá rodina, dokonca som nám už bola zaobstarať nové balenie. Tento sprchový krém je fantastický. Má veľmi netradičnú  krémovú konzistenciu, nie je to číry gél na aký som bola zvyknutá. Naozaj vyzerá ako krém.

    Pokožka je po ňom absolútne hydratovaná a vyživená. Obsahuje mandľový a sezamový olej a skutočne nie je potrebné sa po kúpeli natrieť telovým krémom. Vhodný je pre deti od 6 mesiacov a pre dospelých s citlivou pokožkou. Vôňa nechtíku je nádherná, jemná a pritom intenzívna. Pokožka zostane prevoňaná dlhé hodiny. Keď som zverejnila fotku tohto prípravku vo svojom blogu, hneď mi prišlo niekoľko správ ako sú s ním používateľky spokojné, najmä ženy s citlivou pokožkou. 

    Všimla som si, že na internete sa dá kúpiť 20 ml miniatúra tohto zázraku, určite treba skúsiť vrele odporúčam. 

    Nechtíkový dojčenský krém proti zapareninám.

    Po prvých dňoch používania tohto “riťkokrému” som bola nadšená. Má veľmi príjemnú konzistenciu, je jemnučký a úžasne vonia. 

    Páči sa mi, že vôňu je cítiť i cez plienku. 

    Ja i krpec sme boli veľmi spokojní dokým sa synček celkom netradične v noci nepototo 🏼. Nakoľko sa počas noci nezobudil na papanie, prebaľovala som ho až ráno a to už so zaparenou riťkou. Takže v tvrdej skúške tento krém neobstál a vrátime sa k používaniu nami overeného krému. 

    Olej na masáž bruška dojčaťa.

    Keďže moje dojča 🙂 nemá problémové bruško, tento olej sme posunuli nášmu “čerstvému” bratrancovi. Olejček používa každý večer po kúpaní a zatiaľ bruško ani raz nebolelo. Myslím, že takýto olejček by mal byť súčasťou lekárničky každej novopečenej mamičky a my ho môžeme len odporúčať.

    Nechtíkový dojčenský olej.

    Detský olejček, to je prípravok, ktorý u nás ide na litre. Synčeka olejčekujem po každom kúpeli a rovnako aj ja rada poúživam oleje na telo aj vlasy. Tento olej je výborný, mastný tak akurát, dobre sa vsaje do pokožky. Na tele zostáva príjemný pocit hydratovanej a vyživenej pokožky.

    Skrátka a jednoducho máte pocit, že ste sebe i dieťatku dopriali niečo dobré. Jediné mínus dávam za to, že je neparfumovaný a mne veľmi chýba vôňa nechtíku na ktorú som si zvykla pri zvyšných produktoch. 

    Nechtíkový dojčenský kúpeľ. 

    Neviem celkom presne ako popísať tento dojčenský kúpeľ. Pôvodne som si myslela, že je to pena do kúpeľa, ale vôbec nepení :-/. Konzistencia je opäť krémová a vôňa nechtíku už tradične absolútne dokonalá. 

    Tento kúpeľ čistí detskú pokožku, má upokojujúce účinky. Telíčko je po ňom čisté, voňavé a vy do postieľky uložíte spokojné bábätko. Myslím, že tento kúpeľ by mohol byť zaujímavý aj pre dospelých s citlivou a podráždenou pokožkou. 

    Celkový dojem z tejto kozmetiky je dobrý, Weleda baby obsahuje produkty, ktoré určite stoja za vyskúšanie a môžu byť pre pokožku Vášho dieťatka prospešné. 

    Ďakujem Welede a Modrému koníkovi za možnosť otestovať pre mňa túto neznámu značku.

    Ja aj synček Nino sme spokojní a sme radi, že sme sa testovania zúčastnili. 

    dorota104
    22. mar 2019    Čítané 196x

    Naše testovanie kozmetiky Weleda

    Ešte pred tým, ako sa mala naša Eliška narodiť, som si ako každá mamina, chystala také základné vecičky, čo sa týka oblečenia, postieľky a samozrejme aj kozmetiky. Sama mám velký problém najsť si kozmetiku, ktorá by mi nevadila, lebo mám alergiu na parfumované kozmetické prípravky. Preto som sa snažila vyberať kozmetiku ktorá je úplne čisto prírodná bez hocijakých zbytočných prídavných chemických latok.

    Po veľmi dlhom hľadaní, som sa rozhodla práve pre Weledu , ktorá splňala všetky moje požiadavky. A za 11 mesiacov, čo ju s Elinkou používame, sa len utvrdzujem, že som sa rozhodla správne 😊

    Veľmi nás potešilo, že sme boli vybrané do testovania týchto produktov, a že sa môžme o naše skúsenosti a postrehy s touto kozmetikou podeliť aj s Vami ❤ 

    Balíček Weleda produktov ktoré sme testovali, obsahoval 5 produktov z nechtíkového radu:

    -Nechtíkový dojčenský olej

    -Nechtíkový dojčenský krém

    -Nechtikový šampon 2v1

    -Nechtíkový dojčenský kúpeľ

    -Olej na masáž bruška

    Weleda je kozmetika práve pre tie mamičky, ktoré hľadajú pre svoje detičky vyslovene prírodnú kozmetiku. Je vhodná aj pre veľmi citlivú pokožku a aj pre pokožku so sklonom k atopickému ekzému.

    Nechtík vo všetkých týchto produktoch je v BIO kvalite. Pestuje sa na BIO farmách a Weleda si na jeho kvalite dáva veľmi záležať. Preto všetky produkty tejto kozmetiky zodpovedajú certifikátu NATRUE - garancii najvyššej kvality čisto prírodnej kozmetiky a BIO kozmetiky.

    A teraz ku konkrétnym prípravkom :

    Nechtíkový dojčenský olej

    Používame ho každučký večer po kúpaní a keďže detská pokožka má sklon k vysušovaniu, tento olej úžasne pokožku premastí. Rýchlo sa vsiakne , takže pokožka nezostáva zbytočne veľmi mastná, ale veľmi jemnučká . Je úplne neparfumovaný, takže vyhovuje aj detičkám s citlivou pokožkou a nemali sme naň absolutne žiadnu reakciu ani začervenanie. Vždy večer premastíme cele telíčko a ešte ráno cítiť aká je pokožka hladučká premastená.

    Nechtíkový dojčenský krém

    Je krém, ktorý chráni detskú pokožku pred zapareninami v oblasti plienok. Výťažky z nechtíka lekárskeho v BIO kvalite majú opokojujúce a hojivé učinky aj na už vzniknuté zapareniny. Tento krémik nemá klasickú púdrovú konzistenciu ale skôr takú krémovú. Aj keď sa nám cez deň stane, že máme trošku začervenanú riťku, použijeme krémik a pokožka sa krásne upokojí. Tento krémik sme využívali aj cez leto, keď bola Eliška maličká a sem tam sa nám objavila nejaka zaparenina napríklad pod krčikom, čo je miesto kde sa vzduch až tak nedostane. Použili sme krémik a do druhého dňa sa to uplne stratilo.

    Nechtíkový šampón 2v1

    Dá sa využiť aj ako šampón a aj ako sprchový gél. Jeho veľkou výhodou je, že je obzvlášť šetrnný k očkám takže vôbec nespôsobuje pálenie. Ako ďalšiu výhodu beriem aj to, že ho stačí veľmi malinké množstvo na celé telíčko. Na pokožke necháva veľmi jemnučký ako keby olejový film, takže pokožka je veľmi jemnučká a hebunká a navyše nádherne vonia.

    Nechtíkový dojčenský kúpeľ

    S Eliškou chodíme aj na plávanie bábätiek, takže vždy máme z toho chloru trochu vysušenú pokožku. Preto sa vždy večer po plávaní tešíme na kúpeľ v tomto nechtíkovom kúpeli. Nádherné vonia a úžasne premastí pokožku.

    Olej na masáž bruška dojčaťa

    Je to jemná zmes olejov, určená na uvoľnujúcu masáž bruška dieťatka. Obsahuje prírodné silice majoránky, rímskeho harmančeka a kardamómu, ktoré sa tradične používajú pri tráviacich ťažkostiach. Tento olejček sme využívali najmä, keď bola Eliška malinká a mávali sme časté problémy s bruškom. Táto masáž jej vždy veľmi pomáhala a bruško aspoň trošku uvoľnila.

    Kozmetiku Weleda hodnotíme celkovo veľmi pozitívne, najmä preto, že su to všetko čisto prírodné produkty vhodné aj pre citlivú pokožku ❤ Velmi sme si toto testovanie užili a ďakujeme za možnosť zapojiť sa 😍❤

    borka82
    21. mar 2019    Čítané 201x

    Naše testovanie s Weledou

    Keď som sa prvýkrát stretla s výrobkami od Weledy tak som bola tehotná s mojou prvou dcérkou Biankou v roku 2012, vtedy som si kúpila Olej pre tehotné proti striám. Poctivo som natierala bruško každý večer po sprche, alebo sa tejto milej činnosti venoval môj manžel. Verím, že z veľkej časti ďakujem práve tomuto oleju, že sa mi strie nespravili. Keď sa Bianka narodila tak sme ju začali umývať tuhým mydlom od Weledy a mali sme len pozitívne skúsenosti. Potom išla u mňa Weleda na dlhsšiu dobu bohužiaľ do zabudnutia ale keď som v roku 2017 ostala opäť tehotná s mojou druhou dcérkou Grétkou tak som hned siahla opäť po oleji proti striám a po narodení opäť tuhé mydlo pre babätko. A tak náš život išiel deň za dňom, ale bohužial môj ocko veľmi važne ochorel a 2.1.2019 ho hospitalizovali a ležal v nemocnici vyše mesiaca a keď ho konečne pustili domov tak okrem jeho už aj tak veľmi vážnej diagnózy mu v nemocnici začali veľmi opúchať nohy a vďaka nie práve ideálnej starostlivosti sa mu spravili na nohách hnisavé rany, ktoré som mu po návrate umývala práve mydlom z Weledy, nohy sa začali krásne hojiť, naozaj veríme, že práve vďaka tomu, že sme použili len produkty "z prírody" tak sme krásne urýchlili hojenie. Čiže Weleda nepomáha len malým deťom ale ľuďom všetkých vekových kategórii. 🙂

    A práve v dňoch kedy som mala obrovskú radosť z úspechu pri liečbe týchto hrozne vyzerajúcich rán, som si všimla, že tu na Modrom koníku sa chystá testovanie Weleda produktov tak som nevahála a hneď som sa zapojila. Tak veľmi som sa tešila keď mi prišla správa, že som bola vybratá na testovanie. 

    Keď mi prišiel domov balíček, obe baby boli doma a všetky sme si našli v balíčku to svoje, najmenšia samozrejme penové chrumky v čom boli produkty uložené 🙂

    Hneď sme aj začali s testovaním Krému proti zapareninám. Mne osobne sa veľmi páči jeho konzistencia, ktora je krémovo olejová keďže ja nemam velmi rada tie tuhé krémy na ritku. A vyzerá to tak, že aj Grétke sa veľmi páči, lebo po zapareninách nie je ani stopy. 🙂

    Každý večer pridávame do vody vo vani Nechtíkový dojčenský kúpeľ, ktorého konzistencia je krémová a farba je biela čo spôsobuje, že voda po ňom sa zafarbí na bielo. Práve toto velmi nevyhovuje našim babám, lebo majú vždy vo vani kopec hračiek a kvôli zmene farby ich stále hľadaju. Ale toto je len taká kozmetická vada, ktorá nic nemení na tom, že tento kúpeľ robí ich pokožke veľmi dobre a nevysušuje sa im. 🙂 

    Nechtíkový detský šampón mňa osobne dostal. Má veľmi príjemnú vôňu vďaka Mandľovému oleju, Sézamovému oleju a samozrejme Nechtíku. Pokožka je po ňom jemná a hydratovaná. A keď sa počas umývania náhodou dostane do oči tak očká neštípu. 🙂

    Nechtíkový dojčenský olej s nami chodí na kurz Baby plávania, keďže trávime v slanej vode aj 45 minút tak tento olej je výborná voľba aby sa jemná detská pokožka spamätala. Predtým ako sme mali tento olejček tak zvykla mať Grétka po plávaní začervenané miesta, ako keby jej začínal ekzém, ale od kedy poctivo natierame olejom od Weledy tak sa toto už nestáva. Verím, že je to vďaka fantastickému zloženiu tohto oleja len z čistých rastlinných olejov príbuzných ľudskej pokožke. Na foto spokojná Grétka po plávaní 🙂

    A čo sa týka posledného produktu, ktorým je Olej na masáž bruška dojčaťa, tak ten som zatiaľ vyskúšala len sama na sebe keď som mala kŕče v bruchu, spravila som si príjemnú voňavú masáž a verte či neverte, naozaj mi to poľavilo, takže aj tak sa dá tento olejček využiť. 🙂 Moje deti našťastie netrpia bolesťami bruška tak tento prudukt na deťoch neotestujem. 

    Takto nejak prebieha naše testovanie. My Weledu rozhodne odporúčame všetkými desiatimi. Aj keď bohužiaľ jediná vec, ktorá može od Weledy odradiť, sú vyššie ceny, ale viem, že za kvalitu sa platí. 

    Verím, že táto recenzia pomôže rozhodnúť sa tím, ktorí ešte váhajú. 

    My sa chceme poďakovať tímu tu na MK, ktorý nás vybral za to, že sa rozhodli pre nás, aby sme mohli tieto úžasné produkty vyskúšať.

    Prajeme krásny večer alebo deň 🙂

    Barbora, Bianka a Grétka

    zuzkaigorkova
    19. mar 2019    Čítané 166x

    Tak trochu ina kozmetika...

    #recenzia #test_weleda Weleda certifikovaná švajčiarska prírodná kozmetika...o tejto kozmetike som sa dozvedela od jednej mojej kamarátky.Kúpila mi jeden krém,že mám vyskúšať tak si vravím, že super ďakujem.Bola to ozaj super voľba krém bol veľmi príjemný a vôbec nezanechal mastný film ako ostatné krémy.Preto keď koník vyhlásil súťaž potešila som hlavne kôli našim deťom.Ich kozmetika nepatrí k tým najlacnejším ale za kvalitu sa oplatí investovať.Moje prianie bolo vypočuté a bola som vybraná, veľmi som sa tešila na testovanie a týmto chcem aj poďakovať že som mala túto možnosť. Hneď v pondelok ráno priniesol kuriér balícek.Balíček obsahoval:nechtikový dojčensky kúpeľ,nechtikovy dojčenský šampón 2v1,olej na masáž bruška dojčaťa, nechtikový kojenecký olej,nechtikový dojčenský krém čiže dokopy 5 produktov. 

    Nechtík lekársky ako liečivá bylina má veĺmi dlhú historiu.

    Nechtík v detských produktoch Weledy je v BIO kvalite. Weleda ho pestuje vo vlastných záhradách v podmienkach kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva, ktoré spĺňa prísne kritéria pre čistotu takto pestovaných surovín. Na hnojenie sa používa zvláštny kompost ošetrený preparátmi z liečivých bylín, aby sa rozvinuli silné a zdravé kvety.

    Kvety nechtíka sa vo Welede zbierajú ručne. Zber prebieha zavčas rána. Ráno majú kvety najvyšší možný obsah cenných látok. Nazbierané kvety sa odovzdávajú ihneď na spracovanie, aby nestratili nič cenné čo môžu ponúknuť.

    Weleda na rozdiel od iných priemyslovo vyrábaných kozmetických prípravkov nepoužíva minerálne oleje získané z ropy ani bravčovú či inú masť a zásadne nikdy netestuje svoje výrobky na zvieratách. Základom všetkých nechtíkových produktov sú čisté rastlinné oleje, ktoré nezabraňujú pokožke voľne dýchať a podporujú jej prirodzené funkcie.

    Vo Welede každá surovina použitá pri výrobe ktoréhokoľvek nechtíkového prípravku prechádza prísnou kontrolou a má tzv. liekopisnú kvalitu, tj. kvalitu predpísanú pre výrobu liečiv. Táto kozmetika neobsahuje žiadne syntetické konzervačné látky, syntetické farbivá ani parfumy.

    Prípravky nechtíkovej dojčenskej a detskej starostlivosti prechádzajú náročnými dermatologickými testami, pri ktorých sa kontroluje účinnosť a znášanlivosť. Testy preukázali, že tieto nechtíkové prípravky vyhovujú aj vysokým nárokom citlivej pokožky i pokožky postihnutej atopickým ekzémom.Je jednoducho skvelá a treba ju vyskúšať. Našej 4 ročnej dcére pri kúpeli strelka voda s penou a prvýkrát sa stalo že mi kričala maminka neštíti a to sme mali napr aj hipp kozmetiku čo by nemala tiež štípať. Malý si užíval či už masáž olejom alebo kúpeľ takisto.Okrem spomínaného nechtíka obsahujú prípravky ako napr.olej na masáž prírodné silice majoránky rímskeho harmančeka a kardamónu.Bolo veĺmi príjemné sledovať Damka ako si to užíva. Šampón obsahuje okrem nechtíka mandľový a sezamový olej,ktorý vyživuje pokožku a dodáva jej hydratáciu. Dojčenský olej bol neparfumovaný a skvele sa vstrebal žiadne mastné mapy na tele neostali -ten som využila aj ja a ozaj bol skvelý.Dojčenský kúpeľ sme asi najviac minuli lebo sme sa v ňom každý deň kúpali🙂pre jeho super vôňu a taktiež pokožka po kúpeli ostala dostatočne hydratovaná.Pre nás všetkých to bola jedna super skúsenosť s novou kozmetikou odporúčame vyskúšať.🙂

    Zuzka mamina Damka a Livky

    raduska458
    Správa bola zmenená    14. mar 2019    

    Takto má Jakubko rád olej na masáž bruška od Weledy.
    A ani sa nečudujem! Základom je jemný mandľový olej a osahuje aj éterické oleje z majoránky, harmančeka a kardamónu. Toto trio tak zabezpečí podporu trávenia a pomôže pri nadúvaní.
    .
    #test_weleda @konik_testuje #recenzia

    #test_weleda a tak testujeme dnes sme skúsili nechtikovy dojčenské olej a môžem povedať že super je neparfumovanY krasne sa vsiakol nezostal maly vôbec mastnY ako pri iných olejcekoch ja som mala popraskané ruky a keď som si ho aj ja aplikovala hneď bolo cítiť rozdiel v tom že aj po xy hodinách mám stále prijemne ruky a nie vysušené a drsne.zacinaju sa mi veru tieto produkty oveľa viac páčiť ako napr hipp čo sme mali možnosť tiež testovať🙂tak pekný večer všetkých este😘

    #test_weleda take obyčajne pondelkové ráno keď zazvoni mobil a v ňom hlas kuriéra🙂a mame ho doma balicek kozmetiky pre najmenších zn weleda a podvečer sa ide na to ho trosku viac otestovať🙂

    konik_testuje
    23. feb 2019    Čítané 10101x

    Vaše skúsenosti s prípravkami Weleda

    Jemnosť a krehkosť detskej pokožky si zaslúži tú najlepšiu starostlivosť. Pokožka novorodenca a dojčaťa nie je iba zamatovo hebká a voňavá, ale je aj približne 5-krát tenšia ako pokožka dospelého človeka. Preto treba obzvlášť dbať o jej starostlivosť o ňu.

    Čo budeme testovať

    Každá mamička pristupuje k výberu kozmetiky zodpovedne. Ak ide o našich najmenších, treba myslieť predovšetkým na to, že látky nanesené na kožu prechádzajú bezprostredne do krvného obehu a môžu tak zaťažiť vyvíjajúci sa detský organizmus. Premyslite si preto, po akej kozmetike siahnete. Nechtíkový dojčenský a detský rad Weleda prináša vysoko kvalitné prípravky vyrobené z prírodných látok, bez použitia umelých konzervačných látok. Navyše, väčšina z rastlinných surovín je vypestovaných v ekologickom poľnohospodárstve. Weleda je stelesnením lásky, harmónie a rešpektu k prírode.

    Nechtík lekársky je priam zázračná rastlina. Nechtíkové prípravky Weleda vyhovujú aj tej najcitlivejšej pokožke, ako aj pokožke so sklonom k atopickému ekzému. Všetky produkty, ktoré budete môcť testovať, zodpovedajú certifikátu NATRUE - garancii najvyššej kvality čisto prírodnej kozmetiky a BIO kozmetiky. Neobsahujú žiadne syntetické konzervačné látky, farbivá, parfumy ani látky na báze minerálnych olejov vyrábaných z ropy.

    Nechtíkový dojčenský krém účinne chráni citlivú pokožku pred vznikom zaparenín v oblasti plienok. Lanolín a oxid zinočnatý chránia jemnú pokožku spoľahlivo pred vlhkosťou. Výťažky z nechtíka lekárskeho v BIO kvalite majú upokojujúce a hojivé účinky aj na už vzniknuté zapareniny. Mandľový a sezamový olej ošetruje a regeneruje jemnú detskú pokožku.

    Nechtíkový dojčenský olej chráni a vyživuje prirodzeným spôsobom jemnú kožu novorodencov, dojčiat i starších detí s extrémne citlivou pokožkou. Sezamový olej v BIO kvalite chráni pred vysúšaním, výťažok z ekologicky pestovaného nechtíka lekárskeho má upokojujúce a antibakteriálne účinky. Olej je vhodný na starostlivosť o pokožku celého tela po kúpeli i na šetrné čistenie v oblasti plienok. Je vhodný aj na jemnú masáž dojčiat.

    Nechtíkový detský šampón nechtíkový detský šampón je vhodný na umývanie vlasov i sprchovanie celého tela. Prípravok je mimoriadne šetrný k očiam - bežne nespôsobuje pálenie. Cenný mandľový a sezamový olej vyživujú a jemne ošetrujú detskú pokožku. Vhodný aj pre dospelých s citlivou pokožkou.

    Olej na masáž bruška dojčaťa obsahuje prírodné éterické oleje z majoránky, harmančeka rímskeho a kardamómu, ktoré sa tradične používajú na podporu zažívania a pri nadúvaní. Preventívne, veľmi jemne vykonávané masáže bruška, chránia najmenších pred bolestivými vetrami. Jemný mandľový olej, ktorý je základom prípravku, je vhodný na citlivú detskú pokožku.

    Koho hľadáme

    Hľadáme 10 mamičiek malých drobcov, ktoré si potrpia na kvalitnú kozmetiku pre svoje poklady. Mamičky, ktoré hľadáme, musia byť komunikatívne, aktívne a musia rady fotografovať. Ak sa zaujímaš o kozmetiku a si pripravená podeliť sa s ostatnými o priebeh testovania, hľadáme práve teba.

    Ako sa zapojiť

    Chceli by ste spolu so svojimi najmenšími otestovať prírodnú kozmetiku Weleda? Napíšte nám do komentára, či máte skúsenosť s prírodnou kozmetikou. Nezabudnite nám napísať niečo o sebe a tom najhlavnejšom – o svojom dieťatku.

    Čas na zapojenie máte do nedele 24.2.2019 a v pondelok 25.2.2019 vyberieme 10 mamičiek a ich drobčekov. Spolu si tak môžete dopriať tú najlepšiu starostlivosť o detskú pokožku.

    Budeme sa tešiť na vaše komentáre a držať vám palce,

    konik_testuje

    Pokožka novorodenca a dojčaťa si zaslúži špeciálnu starostlivosť. Je totiž oveľa citlivejšia a jemnejšia ako pokožka dospelého človeka. Viete však, o koľko približne je pokožka našich najmenších tenšia? Každú odpoveď či tip odmeníme 3 srdiečkami ❤

    A) 2-krát tenšia
    B) 5-krát tenšia
    C) 50-krát tenšia

    Ak ste zaregistrovali práve prebiehajúcu výzvu na testovanie detskej prírodnej kozmetiky Weleda, odpoveď vám určite neunikla: https://www.modrykonik.sk/blog/konik_testuje/article/vase-skusenosti-s-pripravkami-weleda-23mw04/

    #test_weleda

    Jemná, krehká, voňavá – presne taká je detská pokožka. Čím sa riadite pri výbere detskej kozmetiky? Podeľte sa s nami a odmena v podobe 3 srdiečok vás neminie ❤

    A) Zloženie
    B) Vôňa
    C) Cena
    D) Odporúčanie (osobné, internet...)

    Už čoskoro budeme testovať detskú kozmetiku Weleda, ktorá rozmazná každú detskú pokožku.

    #test_weleda