alohim
    2. jún 2019    Čítané 433x

    Trendy sa menia, ale podstata ostáva

    ...365 dní, 15 náučných článkov o líčení, kopec súťaží, more fotografií líčení a produktov na mojich prepchatých pamäťovkách, a 938 nadšencov v skupinke, kde sme si radili, inšpirovali sa, obdivovali sa 🙂 (mimochodom, stále bude fungovať 😉 ).

    Takto som si zabilancovala a veru, už nadišiel ten čas, kedy mi prestane svietiť ambasádorská ikonka, táto tu. Bude to nostalgické, ale všetky konce sľubujú nové začiatky.

    Pred tým rokom, začalo to výzvou, prihláškou a následným zadaním - fotonávody na líčenia na dve príležitosti a potom veľké prekvapenie, "hurá, vybrali ma" a išlo sa do Bratislavy na školenie. Skončili sme vo firme pri barketách s produktami, ktoré by som brala všetky 😉 a cítila sa ako malé dievčatko na Vianoce. A  ocitli sme sa aj v skladoch, kde sa vaše obľúbené Essence a Catrice vychytávky nachádzajú - bola som síce po 5 hodinovom cestovaní z "ďalekého východu" a skorom vstávaní dosť zničená ale z mojej radosti to neubralo. Spoznala som Viviho, Petru, a Michala, Zuzku... bol to úžasný deň plný zážitkov :- )

    A tak začal rok s #essence_catrice - môj cieľ bol okrem nových infošiek o najnovších produktoch vás inšpirovať, a najmä maminám, ktoré nestíhajú, ukázať, že to ide a aj s lacnejšou ale tou najpredávanejšou a najobľúbenejšou trendy kozmetikou sa dá čarovať. Že môžeme mať mnoho tvárí, podľa štýlu a našej momentálnej nálady. Že vieme od sporáka šikovne odskočiť do gala - sme predsa ženy a ženy sú vynachádzavé a rafinované 😉 

    Rok prešiel a mňa čaká ešte polrok doma s mojou malou parádnicou a potom nové začiatky - ešte sa len rysujú a niekde v hmle naberajú kontúry, ale teším sa na ne. Bude to dobrodružstvo...

    Ďakujem koníku za túto skúsenosť a vám (Vivi @gradan , Petra @nugat , Dominika @dominika_c ) za pomoc a podporu ❤.  A ešte @marduch002 za to, že si v skupinke vždy vedela byť nápomocná a rýchla.
    A ďakujem najmä vám Essence a Catrice fanúšičkám, špeciálne tým, ktoré sa nebáli prispieť fotkou a tak inšpirovať iné, nebáli sa pýtať, nebáli sa skúšať nové veci. Chcem vám povedať, že ste všetky krásne 🙂 ❤❤❤

    Zakončím to mojim obľúbeným citátom: "Vo svete plnom trendov, chcem ostať klasikou".  To znamená, že sledovať trendy je fajn, ale je dobré si vedieť z nich vybrať a tak zachovať svoju jedinečnosť, svoju osobnosť.


    Budem rada ak zaspomínate so mnou v komentároch a dáte mi spätnú väzbu - čo vám moje ambasádorovanie dalo? Čo sa vám páčilo? Aké príspevky ste mali najradšej? 

    vaša Miška ( @alohim )

    alohim
    Správa bola zmenená    23. máj 2019    

    Ktorý štýl líčenia sa vám viac páči?
    AMERICKÝ - silnejšie kontúrovanie, definovanejšie obočie, výrazná linka a dymové oči, nude matné pery
    KÓREJSKÝ - svieža pleťovka, dôraz na svieže líca, jemnejšie a rovnejšie obočie, rozpité, šťavnaté pery
    V komentári nájdete tipy na produkty 😉

    #essence_catrice

    alohim
    Správa bola zmenená    17. máj 2019    

    Súhlasíte? Staráte sa o svoje obočie samé alebo chodíte ku kozmetičke?

    Na foto je moje obočie pred a po - bola to dlhšia cesta, chcelo to čas a trpezlivosť, starostlivosť kým to dorástlo.

    Viac nájdete v článku: https://www.modrykonik.sk/blog/alohim/article/skola-licenia-s-essence-a-catrice-3-u-ozwggk/

    #essence_catrice

    Dnešný look s #essence_catrice a strapaté vlnky po dlhej dobe

    Rýchle riešenie pre zjednotenie pleti je tónovací krém a báza v jednom - používate alebo radšej viac krycí makeup?

    #essence_catrice

    alohim
    25. apr 2019    Čítané 1592x

    Ako na krásne riasy a výber ideálnej maskary

    Dlhé, husté a tmavé riasy sú pre každú ženu ako sen. Ale povedzme si, nie každá máme takýto dar a niekedy si povzdychneme, že takto sú "neprávom" obdarení skôr mužskí členovia našich rodín 😉 . Aj u mňa je to tak a ešte hoci som bruneta, moje riasy sú svetlé a krátke chuderky.

    Kozmetická výpomoc je vtedy nevyhnutná a tak siahame po maskare, ktorá patrí k najpredávanejším kozmetickým artiklom. U mňa je v kozmetickej taštičke hneď po korektore produktom číslo dva. Nájsť správnu maskaru je niekedy o dlhom hľadaní a skúšaní. Ale týchto pár bodov vám pomôže lepšie sa zorientovať v ponuke a vybrať si tú svoju "naj".
    Budem sa venovať maskarám od Essence a Catrice, lebo ich mám odskúšané roky a platí u nich "za málo peňazí,veľa muziky".

    Výsledný efekt na riasach je to, čo si na maskare musíme všímať a pozorne čítať obaly. Potrebujeme riasy predĺžiť? Maskary s označením "lenghtening, lenght" budú tie pravé. Ak chceme objem, siahajme po označení "volume". Vytočenie nájdeme u maskár s označením "curl" a prevažne majú zahnutú kefku.
    A čo ak potrebujeme všetko? (i ja sa do tejto skupiny hlásim) Väčšinou sú vhodné maskary označené "drama, false lash effect a pod.". Ale je to veľmi individuálne, treba to na sebe oskúšať.

    Typ štetín je taktiež dôležitý. Kým tie pevné, silikónové riasy viac prečešú a oddelia, tak tie klasické vedia na riasy viac obaliť. Ale niekedy niekomu môže sedieť viac opak. U mňa viac fungujú silikóny 😉

    Tvar a veľkosť kefky ovplyvňuje ako sa nám bude s maskarou manipulovať. Platí pravidlo, čím menšie a vpadnutejšie oči, tým je lepšia menšia a šikovnejšia kefka (majú ju napr. maskary Catrice The Little Black One Volume a Glam&Doll Boost Lash Growth na obrázku, ktoré rada používam práve pri menších očiach, spodných riasach a fungujú aj na mne). 

    Vodeodolnosť je vlastnosť, ktorú vyhľadávame v lete, alebo ak sme športovo založené a aktívne. V ponuke je toho veľa a závisí už len od typu kefky.  Mnohé sa týmto maskarám vyhýbame lebo sa ťažšie odličujú, ale nie je to pravda, stačí mastnejší odličovač a maskara je fuč.
    V poslednom období som si veľmi obľúbila Essence You Better Work! Volume&Curl (na obr.).

    Odtieň je tiež kategóriou, ktorá zužuje náš výber, okrem klasickej čiernej máme v ponuke aj ultračierne maskary, ktoré sú vhodnejšie na večerné líčenie alebo pre tmavovlásky. Blondínky a jemnejšie líčenia krásne zjemní hnedá. Fialová zasa zvýrazní zelené a orieškové oči a modrá nám dáva nádych retra či evokuje leto.

    Starostlivosť o riasy je najdôležitejší krok, aby naše riasy, hoci sú kratšie, či menej husté, nevyzerali zničene. Určite si pri odličovaní ani len tak "z nudy pri telke" oči nešúchajme a nezlupujme maskaru. Tampónik s odličovačom držme na oku dlhšie a jemne maskaru odstráňme stieravými pohybmi. Na noc si oči ošetrime ricínovým, arganovým alebo iným výživným olejčekom či sérom. (na obrázku je podkladová maskara, ktorá riasy vyživí a urobí ich objemnejšími).

    Líčenie rias má viacero krokov, niektoré môžeme vynechať ale urobí vám pekné, vytočené a objemnejšie riasy.

    2. Riasy si vytočíme klieštikmi alebo elektrickou kulmou. (ideálne pre rovné riasy)

    3. Nanesieme podkladovú maskaru. (vhodné pre málo objemné riasy)

    4. Nanesieme maskaru na horné riasy (prečesávaním, alebo cik-cak pohybom pre väčší objem) - ideálne aspoň dve vrstvy

    5. Ak sa nám mihalnice zlepia, prečešeme ich.

    6. Riasy pritlačíme prstom a trochu podržíme - tento trik ich nám nechá viac vytočené

    7. Nanesieme maskaru na spodné riasy, ideálne k ich korienkom.

    8. A hotovo, naše riasy sú krajšie a výraznejšie (viem že na tých mojich to nie je nič moc a som adpet na umelé :D ale v porovnaní s prvou fotkou je vidieť rozdiel).

    Ako sa o svoje riasy staráte vy? Aký typ maskary vám najviac vyhovuje?

    Ktoré maskary od Essence a Catrice ste si obľúbili? Podeľte sa v komentároch 🙂

    Krásny deň 🙂 ☀ 

    Miška

    Dnešný môj prerod z teplákov...alias idem si vyraziť 😉 🍷🎂🎳

    #essence_catrice

    alohim
    Správa bola zmenená    5. apr 2019    

    Piatok a dymové líčenie 💨 🍷 si myslím, že idú dokopy - občas ho prevetráte či ani nie?

    #essence_catrice

    Používate rozjasňovače? Ktorý je váš obľúbený? (na foto je moja práca, decentné elegantné líčenie)
    #essence_catrice

    Aké odtiene lakov si radšej vyberáte? Žiarivé alebo tlmené?
    #essence_catrice

    alohim
    Správa bola zmenená    22. feb 2019    

    Čím som staršia, tým je pre mňa v líčení podstatnejšia pleť. Dôležitá je prv starostlivosť, až potom líčenie. Vyčistiť, hydratovať, až potom zjednotiť makeupom.

    Tipy ako dosiahnuť dokonalú pleťovku nájdete v mojom staršom článku:
    https://www.modrykonik.sk/blog/alohim/article/skola-licenia-s-essence-a-catrice-1-xhsvj7/ #essence_catrice

    alohim
    Správa bola zmenená    11. feb 2019    

    Jemné nude odtiene alebo teplé odvážnejšie? Odpoveď odmením srdiečkom💙
    (tieto krásne paletky ukoristíte v dmke vo výpredaji)

    #essence #essence_catrice #srdiecka

    alohim
    Správa bola zmenená    7. feb 2019    

    Na dnes #essence_catrice inšpirácia v mojej obľúbenej fialovej 💜 lak + rúž
    Páči sa vám? Chcete vidieť túto kombináciu aj na mne?

    Prišla domov previazaná škatuľka... plná noviniek #essence_catrice Je sa na čo tešiť.
    Čo vás zaujalo?

    alohim
    16. jan 2019    Čítané 2806x

    Moji Essence a Catrice obľúbenci v roku 2018

    Každý má svojich "beauty obľúbencov", ktorých používa denne, na ktoré nedá dopustit a hoci je teraz internet plný článkov tohoto typu, urobila som si aj ja takýto prehľad. 

    Myslím že by to mohlo byť užitočné pre vzájomnú inšpiráciu. Veď každý má niečo 🔝, čo mu sedí a používa denne, nie? 😉 Takto som aj ja vďaka iným našla svoje nevyhnutné beauty vychytávky.

    Top Essence produkty


    Od tejto najpredávanejšej drogérkovej značky som si obľúbila toho viac a nie je pravdou, že je len pre tínedžerky (to mi potvrdzujete aj vy svojimi skúsenosťami v skupine) ;)
    Mojou stálicou sú už roky ceruzky na oči kontúrky, za ktoré sa podľa mňa neoplatí veľa utrácať, lebo sa rýchlo míňajú. Tieto navyše kvalitou konkurujú drahším, teda nie je o čom. Kontúrky na pery mám rada všetky typy, a ceruzky tieto vysúvacie Longlasting Eye Pencil - dostanete ich v rôznych odtieňoch a ozaj dobre držia. Najčastejšie používam hnedú, vínovú a fialovú.

    Ďalej už veľmi dlho používam laky, basecot a topcoat, z kolekcie theGel ktoré vo vzájomnej kombinácii vydržia na nechtoch cca 4-6 dní, čo ja na moje nechty výkon. Opäť je skvelý výber odtieňov, ja som ale favoritom klasiky - nude, ružovej a červenej.
    Medzi objavmi z noviniek som frčala na rozjasňovačovej paletke Go For The Glow The Warms a metalických očných tieňoch Melted Chrome, ktorých efekt je že wau✨. Ďalej rúže, na ktoré som v líčení zaťažená. Novinky išli kvalitou hore, a tak som si tekuté matné Colourboost Mad About Matte i krémové, veľmi príjemné Velvet Matte, z ktorých som totálne paf z odtieňa 04 Hungry Pink.

    Top Catrice produkty

    Od Catrice mám zasa veľmi rada produkty, ktoré sú takým základom - na prípravu pleti a jej líčenie - skvelá báza v tyčinke To Go Blur Stick je parádna do kabelky a prebehnem ňou čelo a miesta okolo nosa, kde mám póry. Makeup je u mňa už dlho najobľúbenejší drogérkový HD Liquid Coverage - skvele kryje, drží, ak sa nanesie hubkou, pôsobí prirodzene. Je to úplná báseň. Takisto korektor Liquid Camouflage, ktorý používam na prekrytie kruhov pod očami ale i na iné nedokonalosti. nezaostáva za ním ani ten hutný Camouflage Cream, ten mám radšej na prekrytie vyrážok a žiliek, dá sa použiť aj ako podklad pod tiene.  A púder Prime and Fine Mattifying Waterproof je môj naj, zmatní a drží mi aj v horúčavách. Nesmiem zabudnúť na novinku - lícenky Blush Box, ktoré sú veľmi príjemné, dobre sa nanášajú a majú na výber veľa odtieňov. Používala som dookola túto 050 Burgundy.

    Taktiež už veľmi dlho frčím na maskarách, Glam & Doll používam už roky a stále sa k nim vraciam. Príjemne ma prekvapila aj novinka The Little Black One Volume Mascara, ktorá ma ideálnu kefku na malé a vpadnuté oči a pekne riasy zahustí. Na obočie rada používam taktiež novinku gél Brow Colorist, ktorý má šikovnú kefku, obočie pekne vyčeše, zahustí a trochu aj zafarbí po pravidelnom používaní. Čo stojí za pozornosť je linka Catrice Liquid Liner Matt - matná, sýtočierna, úžasný štetček a výborná výdrž. 

    Zakončím to vecičkami na pery - z kabelky stále vyťahujem Dewy-ful Lips, tekutý farebný balzam, ktorý je teraz v zime ozaj pomocníkom, pery aj zafarbí a nelepí. A matné vysúvacie rúže Catrice Ultimate Matt taktiež, odtieň 010 takmer denne, hodí sa ku všetkému.


    A toto je líčenie, ktoré som najčastejšie nosila v uplynulom roku:

    Podeľte sa v komentároch o vaše najobľúbenejšie Essence a Catrice produkty 😉


    Miška

    alohim
    Správa bola zmenená    12. jan 2019    

    Sila makeupu - áno to naľavo i napravo som ja🙈 Mala som ťažké noci s deťmi, plus má trápi pod okom ekzém a včera poobede som potrebovala ísť medzi ľudí na jednu akciu robiť styling.
    Takže musela som vytiahnuť všetky zbrane... Podarilo sa mi nemožné? 😉
    #essence_catrice

    alohim
    10. jan 2019    Čítané 2099x

    Byť "sama sebe vizážistkou"

    Vedieť sa samy nalíčiť na všetky príležitosti a pekne upraviť, aby sme boli ako zo "žurnálu".  To je ako sen. Niekomu to ide ako po masle, iný potrebuje pomoc. Niekto sa rád hýčka, iný spolieha výhradne na seba. Ale i tak si myslím, že na špeciálne príležitosti je najlepšie sa zveriť do rúk odborníka. 


    Ale na bežný deň či nejaké rodinné udalosti a večerné povyrazenie si, je skvelé poznať zopár trikov a mať nejakú tú "výbavu" ako vizážistky. Také vlastné domáce beauty štúdio...


    Tri paletky na všetko - na oči, tvár i pery. Mať toto všetko a je to vyriešené. Essence takéto palety predáva v Kauflandoch v edícii Create&Transform a ja sa im pozriem pod "kapotu" - teda či obstoja a dajú sa dobre využiť. Lebo myšlienka a koncept je fajn. A ešte či sa dá s nimi tvoriť a pretvárať si ukážeme v líčení 😉

    Paleta na oči a obočie "My wonder eye palette"

    Táto paleta obsahuje 17 očných tieňov v rôznych finišoch, 2 tiene na obočie a 3 efektové tiene určené na zmenu efektu líčenia, niečo ako "topcoat", ktorý sa navrství na iný tieň. Okrem toho je v nej aplikátor a štetec. Obal paliet je taká klasika - lacný čierny lesklý plast. Paleta je však ľahká a tenká, chýba v nej ale zrkadielko, čo mi nejak nevadí. Pri cene 9,49EUR je to však ospravedlniteľné. 


    Čo ma na tejto palete zaujalo sú odtiene, prevažne studené až neutrálne. Pri aktuálnom boome teplého líčenia je nájsť decentnú studenú paletu ťažšie, teda výber odtieňov oceňujem. V prvom "riadku" paletky nájdete klasické nude odtiene, v druhom romantické ružovkasté a broskyňové. A v treťom farebné pastelové i tmavšie tiene na dymové líčenie. 

    Kvalita tieňov je rôzna, niektoré sú suchšie, kriedovejšie a menej pigmentované (najmä tie bledé), iné sú fajn a pracuje sa s nimi dobre (metalické a tmavšie). Niektoré tiene dosť prášia, ale dá sa to vyriešiť oklepaním štetca. Mne sa kvalitou najviac pozdáva prvý riadok (okrem toho bledého, ten je suchý a slabý), s ním som si vytvorila pekné denné looky dohneda a potom sú fajn tie tmavšie tiene na dymové líčenie. Hoci ten čierny je je skôr antracitový, nie čiernočierny, stmavuje sa s nim dobre a neopadáva. Na bledšie tiene je potrebná báza, pri bledých perleťových navlhčiť štetec. Vrstvia sa tiež fajn, nerobia fľaky.Výdrž je dobrá s podkladovou bázou. Bez bázy mi dobre držali len tie tmavšie tiene. 

    S tieňmi na obočie sa pracovalo dobre, nefľakatia, mne viac vyhovoval tmavý, bledší som používala ako prechodový tieň do ohybu. A efektové tiene sa mi viac páčili na prejasnenie kútikov. Ako topcoat sa mi nepozdávali, tým že sú bledšie, prebili ten spodný tieň, či sa s ním zliali. Ale na to prejasnenie či ako rozjasňovač ukázali fakt pekne - prvý má ružovkasté, druhý zlatisté a tretí modrasté prizmatické odlesky.

    Ako celok hodnotím paletu priemerne, náročnejšie užívateľky nenadchne ale ani neurazí. Podľa mňa je ideálna na jemnejšie líčenie do práce, či neutrálne dymové líčenie, taktiež pre spratnosť a ľahkosť na cesty (nalíčite si oči, obočie a máte v tom aj rozjasňovače). Prípadne pre tie, ktoré začínate s líčením a nepotrebujete extra výrazné odtiene na experimenty či večerné líčenie.

    Paleta na tvár "My wonder face palette"

    S touto paletou si kompletne nalíčite tvár a dá sa povedať, že aj oči. Mňa zaujala najviac, lebo mám rada všetko multifunkčné. Často pri líčení využívam jednu vec na viac spôsobov. S touto paletou som v pohode zvládla nalíčiť nielen tvár, ale aj obočie aj oči. 
    V prvom riadku sa nachádzajú 3 kontúrovacie púdre, jeden zosvetľujúci a dva tmavé, ktoré nie sú do oranžova a na pleti pôsobia prirodzene, pri tieňovaní nefľakatia. Ďalej je v palete 6 líceniek, 5 matných a jedna trblietavá. Lícenky sú trocha silnejšie pigmentované, najmä tie pestrejšie. Výdrž majú dobrú, ale treba s nimi opatrne a nanášať v menšom množstve, štetec oklepať. Mne sa najviac páči tá spodná, nádherný hnedoružový neutrálny odtieň. V spodnej časti palety sú 3 rozjasňovače - jeden je krémový ale ten je niečo ako priesvitný balzam. Mne nevyhovuje, je mastný, no na suchšiu pleť na "dewy look" možno bude fungovať. Zvyšné dva sú také skôr neutrálne ružovkasté rozjasňovače, nepôsobia okázalo, ale skôr robia prirodzený odlesk na pleti. 
    A vpravo sa opäť nachádzajú 3 efektové odtiene - tie som používala tiež ako rozjasňovače, od tých ružovkastých sú výraznejšie. 

    Túto paletu hodnotím dobre, avšak vadí mi na nej, že priemer tieňov je malý a ťažko sa mi manipulovalo s väčším štetcom na bronzer či líčka. Nevedela som produkt precízne nabrať, bez dotyku s inými odtieňmi, pri bronzeri to až tak nevadilo, zmiešala som ich ale pri líčkach sa mi vždy miešať odtiene nechcelo. Funkcii priloženého štetca nechápem, je úplne zbytočný a na kontúrovanie miniatúrny a nevhodný.
    Napriek menší mínusom sa s paletkou dá pekne nalíčiť a je ozaj multifunkčná, máte na výber rôzne lícenky a rozjasňovače i príjemné základné kontúrovacie púdre.

    Paleta na pery "My wonder lip palette"

    Tak toto je ozaj paletka na hranie - teda realizáciu pre umelecké duše a rúžomaniačky. Nie je to nevyhnutná súčasť výbavy na líčenie, ale tie, ktoré rady meníte rúže a experimentujete s perami si v nej nájdete to svoje.


    Obsahuje štetec, špachtličku na miešanie, výživný balzam, 3 efektové "topcoat" lesky s prismatickým efektom a 17 odtieňov rúžov a leskov od nude odtieňov, cez ružové, červené, hnedé, fialkové a zlatisté. S čiernym rúžom stmavíte akýkoľvek odtieň na tmavší, základné odtiene (modrá, purpurová a žltá) viete miešať aj s inými - tak ako na hodinách výtvarnej výchovy a dosiahnete jedinečný odtieň. A ak sa vám nechce miešať, aj samostatne sú rúže veľmi pekné. Rúže sú krémové, komfortné, nude držia slabšie, výrazné odtiene sa do pier vpijú a vydržia lepšie. Lesky sú také jemnejšie, ale majú pekné odlesky.


    S touto paletkou sa doteraz dobre bavím, je vhodná ako darček, aj pre mladé slečny a dá sa využiť aj pri líčení na karnevaly či párty. 


    A tu je finálne líčenie všetkými tromi paletkami:  obočie je nalíčené tmavším odtieňom, na viečka som použila bledofialový odtieň spolu so zemitými z prvého riadku. Do prechodu som použila bledší tieň na obočie a na stmavenie vonkajšieho kútika tmavohnedý odtieň na obočie a ešte najtmavší antracitový. Vonkajší kútik som prejasnila prvý efektovým tieňom s ružovkastými odleskami. Tvár som vykontúrovala oboma bronzermi a prvým bledším ružovkastým rozjasňovačom. Na líčka som použila spodnú hnedoružovú lícenku - všakže je krásna? 🙂 A nesmiem zabudnúť na pery - tam kraľuje samostatne fialkový odtieň (tretí zľava v predposlednom riadku).

    Ktorá z paliet viac najviac zaujala - tá na oči, tvár alebo pery?

    Máte rady paletky s viacerými odtieňmi alebo tie menšie?

    Krásny jesenný večer prajem 🍂 🍵

    Miška

    #essence #essence_catrice

    alohim
    2. jan 2019    Čítané 720x

    Ako na silvestrovské "dymové" líčenie

    Pre mňa Silvester ako čas nejakého spoločenského vyžitia a bujarej zábavy nefunguje už pekných 6 rokov. Nahradila ho papučová kultúra, pohodový domáci čas s manželom, kedy si vegetíme a súčasne tŕpneme, kedy sa ktoré dieťa na ten rachot zobudí.
    A ešte si ako milovník líčenia občas "pofňukám" že nie je príležitosť sa vyštafírovať - tak sa dnes nalíčim aspoň pre vás a prinesiem vám zopár inšpirácií 😉 

    Okrem linky a červeného rúžu je stávkou na istotu dymové líčenie - nie nebudete si oči ničím dymiť 😀. Sú to skrátka pekne vytieňované oči tmavšími farbami, čo pôsobí elegantne, výrazne a žensky, je priam ako stvorené na to, aby sme vynikli a zažiarili.

    Ako docieliť pekné dymové líčenie a nevyzerať ako "panda s monokľami"?

    - základom je upravená pleť- musí byť pekne zjednotená, prežiarená, všetky nedokonalosti prekryté, inak bude celok pôsobiť neupravene a ušmudlane

    - ideálne je začať líčením očí, aby nám napadané tiene nezničili podklad, alebo môžeme použiť ochranné papieriky, či dodatočne po nalíčení očí ich okolie odlíčiť a znova naniesť korektor a makeup (to zvyknem robiť ja)

    - menej je viac, ak si netrúfame na čiernu, zvoľme jemnejšie zemité odtiene ako hnedá, šedá, bronzová a pod.
    - nezačnime najtmavším odtieňom, ale naopak, viečko zjednoťme odtieňom v nude farbe pokožky a použime do ohybu oka matný stredne tmavý tieň. Až potom pridávajme tmavšie a tmavšie odtiene, zakončime to najtmavším odtieňom pri línií horných a dolných rias

    - ak máme malé oči, použime dovnútra oka béžovú ceruzku namiesto čiernej, nezabudnime prežiariť vnútorný kútik oka

    - decentné pery toto líčenie pekne doplnia, s príliš výraznými by sme mohli pôsobiť vulgárne a tvrdo

    Zlatisté dymové líčenie

    Toto líčenie som dosiahla pomocou tejto Essence limitky Into the Snow Glow, ktorú nájdete v strede januára v sieti predajní Kaufland.
    Limitka obsahuje túto krásnu paletku, v ktorej je 6 rozjasňovačov a 14 matných i trblietavých očných tieňov. Taktiež dva multifunkčné dizajnové štetce na oči a tvár a šikovnú holografickú taštičku.

    Prv som chcela urobiť zimné líčenie so studenými odtieňmi a použiť modrý a fialkový rozjasňovač. Ale veľmi sa mi zapáčil zelenkavo-zlatistý metalický odtieň Cloud.
    Tak som si povedala, že ostanem pri klasike - zemitom dymovom líčení. Začala som matným odtieňom Bare v ohybe, potom som pridala metalický odtieň Chocolate a na stred viečka so vklepkala metalický Cloud. Líčenie som stmavovala prv hnedým matným odtieňom Blossom a potom najtmavším Night. Zakončila som to čiernou linkou a na tvár som použila lícenku Dawn z paletky a rozjasňovač Diamond. Na pery som zvolila matný rúž Essence Colour Boost Mad About Matte v odtieni 01 dusty romance. A elegantné párty líčenie, ktoré bude svedčať väčšine je na svete.

    Tak čo na to poviete? Vyskúšate? 😉

    Prajem vám príjemný i bujarý silvestrovský večer (podľa možností 😉 ) a všetko dobré v novom roku 2019 🎆🎊

    Miška

    alohim
    20. dec 2018    Čítané 1540x

    Inšpirácia na líčenie na vianočný večierok

    Vianočné večierky už klopú na dvere a my dámy sa okrem odreagovania sa a zábavy tešíme aj na to, že sa môžeme na chvíľku zbaviť "domácej uniformy" a konečne hodiť do gala. 
    Ak sa žiadneho večierku predsa len nezúčastníme (mne tiež nič vo večerných hodinách kvôli mojej malej závisláčke nehrozí 😉 ), aspoň ten Štedrý večer či Silvester je skvelá príležitosť urobiť si slávnostnejšiu náladu aj tým, že sa trochu povenujeme aj sebe a aj doma si urobíme radosť upravenejším vzhľadom.

    Prinášam vám zopár skvelých jednoduchých tipov a inšpirácií, ako si naše líčenie ozvláštniť a urobiť ho slávnostnejším. A nemusí to byť nič prešpekulované a zložité. Čítajte ďalej...

    Metalické očné tiene

    Samy to dobre poznáme, že keď sa ponáhľame, prvé čo pri líčení oželieme, je tieňovanie očí. Jednoducho nie je na to dosť času. A práve pekne nalíčené oči dodajú líčeniu slávnostnejší ráz. Už len tým, že sa trošku odlíšime od bežných domáckych "lookov". Môj manžel si to hneď všimne a patrične skomentuje, že čo to tam na očiach iné mám :D 
    Stačí niekedy použiť len jeden metalický tieň a naniesť ho prstom, napr. takýto tekutý Catrice Liquid Metal alebo púdrový Essence Melted Chrome a už vto vyzerá inak.
    Keď chceme zložitejšie líčenie, táto paleta Jingle All the Way z ho!ho!ho! limitky je priam na to ako stvorená. Metalické i matné odtiene v zlatých, rosegold a medených tónoch a jeden zlatistý zlisovaný gliter. Mňa pigmentáciou priam šokovala, nečakala som takúto "nálož" maslových tieňov a silnej pigmentácie:

    Rozjasňovač je niečím, čo nemôžeme vynechať - dodá pleti krásny lesk a zvýrazní vypuklé miesta tváre, najmä nad lícnymi kosťami. Tento rozjasňovač Essence z limitky ho!h!ho! má krásne ružové odlesky. Nemá trblietky a tak pôsobí decentnejšie.

    Môj tip: Rozjasňovač sa perfektne nanáša týmto jemným štetcom, ktorý je taktiež z ho!ho!ho! limitky.

    Výraznejší rúž je voľbou ak predsa nechceme mať oči príliš výrazné. Ak sme menej odvážne, vyberme si klasiku - červenú alebo vínovú, ktorá evokuje vianočné farby. Krásne vyzerá takýto rúž aj s jemným metalickým tieňom na oku. 

    Veľkým hitom sú aj metalické lesky a rúže - napr. Essence Melted Chrome Liquid Lipstick má tekuté rúže vo veľmi elegantných odtieňoch. Ako vyzerá na perách uvidíte na nasledujúcom líčení.

    Sprej s trblietkami na telo a vlasy je tiež skvelá voľba, ktorá ozvláštni slávnostnú vizáž a hodí sa na párty či ples. Obsahuje jemné zlatisté trblietky a jeho efekt vyzerá veľmi pekne napr. na dekolte.

    A tu je moje líčenie na vianočný večierok - použila som tiene z paletky Jingle All The Way - v ohybe matný terakotový a slivkový a na pohyblivom viečku medený na ktorý som aplikovala aj gliter. Vnútorný kútik som rozjasnila najsvetlejším zlatistým odtieňom z paletky a celé líčenie zakončila čiernou tekutou linkou Essence Liquid Ink Waterproof.

    Lícne kosti som zvýraznila spomínaným rozjasňovačom z limitky a na pery použila metalický rúž Essence Melted Chrome v odtieni 04 iron heart.

    Samozrejme, kombinovať metalické efekty treba s citom, aby sme to neprehnali. Menej je viac 🙂 

    Chodievate na vianočné večierky?

    Aké je vaše obľúbené slávnostné líčenie?

    Pekný deň a veľa inšpirácie prajem ✨✨✨

    Miška

    alohim
    Správa bola zmenená    19. dec 2018    

    Líčite sa k štedrovečernému stolu alebo nie? 🎄 Ak áno, podeľte sa s nami, ako.
    Odpovede odmením srdiečkom 💙

    Ak vás zaujímajú vianočné makeup inšpirácie, nakuknite k nám do skupiny 😉
    #essence_catrice

    alohim
    Správa bola zmenená    17. dec 2018    

    Patríte k darčekovým oneskorencom alebo už máte nakúpené?
    Tip na rýchly darček - šikovné vychytávky a navyše spolu pekne ladia.

    #essence_catrice

    Aký podtón rozjasňovača si vyberáte? Studený alebo teplý?
    Pošlem vám za odpoveď #srdiecka 💙

    #catrice #essence_catrice

    Inšpirácia na rýchle vianočné líčenie - ktorá vecička vás zaujala a mám ju vám ukázať v najbližšom líčení?

    #catrice #essence_catrice

    alohim
    Správa bola zmenená    12. nov 2018    

    Ktorý odtieň radšej nosíte? Bordovú🍷 alebo ružovú 🌸?
    Tieto krásne rúže ešte nájdete v aktuálnej #catrice limitke Malaika Raiss, ktorá sa postupne vypredáva.

    #essence_catrice