#recept ❤️❤️❤️❤️❤️Slaný cuketový koláč Oľgy Belešovej
    Aj s mäsom 😉🥳
    https://www.cas.sk/clanok/2698905/na-slany-cuke...

    Keď nemám práve nápady, čo navariť a hlavne keď to má ísť rýchlo tak rada siahnem k receptu na zemiakové placky. Tieto pripravujem ako v Nemecku, teda bez múky. Zatial čo sa pečú, nám vyrobím ešte tvarohový dip a ako si všetci pochutnajú na mojom menu pre lenivé dni😊.

    Krémovitá polievka z jarnej cibuľky

    Bazový sirup luhovaný za studena

    bienennest
    Správa bola zmenená    2. jún 2022    

    Nevyhadzujte staršie pečivo, spravte si z neho chlebový puding. Chlebový puding sa tradične pripravuje vo Veľkej Británii a je výborným a nenáročným spôsobom na spracovanie staršieho pečiva.

    Výborná príloha na grilovanie- Antipasti z pečeného baklažánu.

    bienennest
    Správa bola zmenená    27. máj 2022    

    Určite to poznáte, ked má človek doma remeselníkov alebo kŕdel kamarátov detí a treba vymyslieť na jedenie niečo také, čo každému chutí a hlavne sa dá ľahko jesť a to bez riadu. Jedným z mnohých takýchto jedál sú aj tieto zapečené chleby pita s kuracím mäskom, syrom a šalátom.

    Bezlepkové brownies s malinami- maliny ešte zosilnia tú super čokoládovú arómu typickú pre brownies. Krásne šťavnaté a plné aróm.

    bienennest
    Správa bola zmenená    25. máj 2022    

    Už som vyskúšala mnohé recepty na wafle ale najnovšie sa u nás doma veľmi uchytil tento jednoduchý recept na wafle bez váženia. Na asi 15 kusov waflí vám postačí hrnček s objemom 250ml a samozrejme waflovač 😉.

    Nepečený čučoriedkový cheesecake.
    Nepečené cheesecake majú veľmi rýchlu prípravu, ich jediná nevýhoda je, že si na ne treba trochu počkať 😉, nakoľko musia aspoň 2 hodiny tuhnúť v chlade. Inak je to výborný a osviežujúci desert hľavne pri teplom počasí.

    Verili by ste, že v týchto lievancoch sa skrývajú 4 banány a 1 veľké jablko? Super jednoduché na prípravu a plné ovocnej chuti. Taktiež vhodné na prepašovanie ovocia do stravy deťom, ktoré ovocie moc jesť nechcú 😊.

    bienennest
    Správa bola zmenená    19. máj 2022    

    Grenadírsky pochod pripravujem len z času na čas ale keď, tak s domácimi fliačkami ako ich robila moja mama. Ich príprava je otázka pár minút a chutia proste skvelo. Pri príprave grenadíru nechám potom fliačky krátko v panvici popražiť aby aj oni dostali trochu chrumkavosti. Až potom zmiešam so zemiakmi.

    bienennest
    Správa bola zmenená    18. máj 2022    

    Zdravá večera z jednej panvice- bulgur s kuracím gyrosom.

    Aj vy máte slabosť pre grilovanú či pečenú zeleninu? Ja sa jej neviem dojesť, tá intenzívna chuť, ktorá sa v zelenine aktivuje pri pomalom pečení a jemná grilovacia aróma je proste neskutočná. Dnes bola u nás zeleninka zapečená s chlebíkom do chrumkava.

    Boli sme pozvaný na záhradnú oslavu, tak som opäť vyrobila tieto chutné karbonátky z červenej šošovice, k tomu šalát a reďkvičky zo záhrady. Toto ide vždy na oslavách na dračku, super finger food.

    Keď sa vonku začne oteplovať, preferujem najmä svieže rezy. Medzi takéto patria aj tieto výborné ananásové rezy. Je to hrnčekový recept, takže opäť netreba nič vážiť. Pripravujem ich z 1 čerstvého ananásu, ale možno tiež použiť zaváraný ananás.

    Zelené fazuľky má prekvapivo veľa ľudí v mojom okolí problém spracovať. Keď som ale dala naším známym ochutnať ich takto upravené, všetci boli fazuľkami uchvátení, takže možno inšpirujem aj vás. Je to jeden z mojích obľúbených pokrmov do teplých dní.

    bienennest
    Správa bola zmenená    11. máj 2022    

    Ak ste už boli na dovolenke v Turecku, tak možno poznáte tieto chutné karbonátky z červenej šošovice. Ako príloha sa k tomu podáva chrumkavý šalát. Toto jedlo patrí medzi moje obľúbené predkrmy, počas leta je to tiež výborný hlavný pokrm.

    Aj vy máte radi recepty, pri ktorých len niečo zmiešate v miske (najlepšie bez váženia) a už len vylejete na plech a zvyšok prevezme trúba? Presne takým je tento recept. Táto hrnčková bublanina je rýchlo hotová a všetko čo potrebujete je mimo mixéru jedna miska a hrnček alebo šálka s objemom 250ml.

    Aj vy máte radi kuracie mäso obalené v chrumkavej kôrke? Tak vyskúšajte tieto chrumkavé kuracie ķúsky z trúby. Pri tomto recepte sa zaobídete bez praženia či trojobalu.

    bienennest
    Správa bola zmenená    5. máj 2022    

    Vyskúšali ste už niekedy lievance z kysnutého cesta? Ja len pred nedávnom a naozaj ma mrzelo, že som tento postup nepoznala už skôr. Tie lievance sú proste fantastické, nadýchané ako perinka a super jednoduché na prípravu.

    Okrem toho, zasýtila som nimi doslova armádu ľudí 😄 boli u nás na návšteve kamaráti mojich detí a každému sa ušlo dostatok. Takže ak sa na mňa opäť raz bude chystať invázia detí, tak už viem čo pripravím 😊

    Aj vy často riešite dilemu čo s prezretým banánom? Okrem dobrôt ako banana bread, banánových muffinov či lievancov som si obľúbila tiež tento recept na banánový puding. Rýchlo hotový a deťom veľmi chutí.

    Tento klasický dezert pripravovala moja svokra keď k nej mala prísť návšteva. Priznám sa, že som si tú roládu vždy veľmi vychutnala. Odkedy viem, ako rýchlo sa dá vyrobiť doma a to skutočne len to z pár surovín, našla si cestu aj medzi moju zbierku receptov.

    Tieto super rýchle uzlíky z lístkového cesta sú vyrobené len z 2 surovín- lístkové cesto a nutella nič iného nepotrebujete. Celá príprava vám nezaberie viac ako 3 minúty.

    Táto pochúťka z kysnutého cesta- Pide- má svôj pôvod v krajínách orientu kde ju možno nájsť v mnohých variantách – s mäsovou plnkou, syrovou, špenátovou, atď. U nás sa osvedčila plnka z hovädzieho mletého mäsa a zeleniny.