bubiadany
    22. jún 2020    Čítané 125x

    MANUFAKTURA a naše testovanie

    Značku MANUFAKTURA veľmi dobre poznám,no s detskou kozmetikou som zatiaľ skúsenosť nemala a preto ma veľmi potešilo,že vďaka Modrému koníku sme  ju mohli začať spolu s mojimi láskami testovať.

    Ako prvé,určite každú z nás zaujme práve zloženie,ktoré neobsahuje parabeny,parfumy,sulfáty,či ropné oleje.

    Zloženie je obohatené o prírodné oleje,vďaka čomu je táto kozmetika vhodná aj pre najcitlivejšiu,jemnú a atopickú detskú pokožku.

    Mne veľmi "ulahodila" neskutočne príjemná vôňa a očká mojej Emily zaujal obal.

    Roztomilé obrázky na balení nám pomohli pri rozoznávaní produktov.

    Prejdime k jednotlivým produktom:

    •  ŠAMPÓN S OVSENÝM OLEJOM A PANTHENOLOM 

    Konzistencia je taká "akurát",príjemne vonia a neštípe v očiach.Nebolo potrebné naniesť veľké množstvo produktu na umytie jemnejších polodlhých vláskov mojej staršej dcérky a na hlávku mojej mladšej stačila jedna kvapôčka priehľadného,voňavého šampónu.

    • JEMNÁ DETSKÁ UMÝVACIA A KÚPEĽOVÁ EMULZIA S MANDĽOVÝM A OVSENÝM OLEJOM 

    Veľmi oceňujem balenie s pumpičkou,vďaka ktorému si moja Emily pri sekunde mojej nepozornosti nenaleje do vane polovicu balenia😅

    Tak ako ostatné produkty,príjemne vonia,nieje potrebné nanášanie veľkého množstva produktu na napenenie a umytie celého telíčka.

    • JEMNÝ DETSKÝ VÝŽIVNÝ KRÉM NA TVÁR A TELO S MANDĽOVÝM A OVSENÝM OLEJOM

    Používali sme ho ráno na tvár pred odchodom do škôlky a večer na celé telo.Nanáša sa veľmi dobre,rýchlo sa vstrebe,pokožku premastí a nezanechá ju mastnú.Ekzematické suché ložiská na koži mojej Emily sa nezhoršili,ani neštípali,ako je to u nás pri niektorých iných značkách,ktoré musíme okamžite vymeniť.

    Krém mi viac vyhovoval pre staršiu ako pre mladšiu dcérku,na nej som ho vyskúšala iba raz,pričom staršia ho používala denne.

    • OŠETRUJÚCI DETSKÝ OLEJ S MANDĽOVÝM,MARHUĽOVÝM A OVSENÝM OLEJOM

    Olejček som používala hlavne na večernú masáž mojej mladšej dcérky Karolínky.Nanášala som ho v tenkej vrstve,ktorá sa pomerne rýchlo vstrebala a nezanechávala mastný film ani fľaky na oblečení.

    Začala som ho používať aj na premastenie pokožky hlavičky,pretože sa jej začali robiť drobné šupinky.Po niekoľkých použitiach sa šupinky úplne stratili.

    Tento olejček má pre mňa najmenej praktické balenie zo všetkých testovaných produktov,je bez pumpičky.To je jeho jediné negatívum z môjho pohľadu.

    Testovanie hodnotím na výbornú👌Kozmetika nám sadla,môžem ju len odporúčať,ako pre mladšie,tak aj pre staršie detičky.

    Moja staršia ma citlivú atopickú pokožku,ktorej stav sa nezhoršil,ale zatiaľ ani nezlepšil,čomu sa nedivím,lebo je nutné dlhodobejšie používanie.Takže v používaní budeme určite pokračovať.Na náš zoznam používanej kozmetiky určite zaradím umývaciu a kúpeľovú emulziu a krém na tvár a telo.

    oliva1212
    14. jún 2020    Čítané 242x

    Kozmetika priateľská k deťom

    Firma Manufaktura vyrába kozmetiku ktorá je z prírodných ingrediencií, je šetrná k pokožke ľudského tela a ich výrobky niesu testované na zvieratách. Je to česká firma ktorá je len o rok mladšia ako ja 😊 čiže je na trhu už 29 rokov a za tú dobu si vybudovali pevné základy aj u nás na Slovensku. Vyrábajú kozmetiku všeho druhu od starostlivosti o pleť, telo, vlasy, zuby, pre ženy rôznych vekových kategórií,pre mužov ale aj pre deti a  tento článok bude venovaný práve tej detskej rade, ktorú sme mali možnosť testovať. Samozrejme testovali moje deti ale všetko čo testovali som vyskúšala aj ja. Najradšej skúšam všetko na svojej pleti,samozrejme okrem šampónu, tá je najcitlivejšia a na nej najlepšie zistím čo by nemuselo mojim deťom tak celkom sadnúť. 

    Baby Friendly je kozmetika, ktorá je vyhotovená pre jemnú detskú pokožku dokonca aj  tú najcitlivejšiu, je vhodná aj pre deti trpiace ekzémom alergiami. Má mimoriadne jemné zloženie, ktoré neobsahuje parabeny, parfumy, sulfáty a ropné oleje. Naopak zloženie je bohaté o poctivé rastlinné oleje ako je mandľový olej, marhuľový olej, ovsený olej s obsahom betaglukanu.

    Začneme mojím asi top výrobkom a to je Ošetrujúci detský olej s mandľovým, marhuľovým a ovseným olejom -  zloženie je naozaj veľmi naturálne, tento olejček je takmer bez vône, obsahuje vzácny ovsený olej,ktorý má regeneračné účinky a podráždenú detskú pokožku upokojuje,hydratuje. Tak isto aj mandľový a marhuľový olej pokožku zvláčňuje, ošetruje, zmäkčuje a pokožka dieťatka je tak jemná a hebká. Neobsahuje alergény a parfumy, konzervanty, farbivá ani minerálne oleje. 

    Jemný detský výživný krém na tvár s mandľovým olejom - obsahuje bambucké maslo, kakaové maslo, ovsený a mandľový olej s obsahom betaglukanu a s vitamínom E , pokožku zvláčňuje, vyživuje , hydratuje, regeneruje. Tak tiež neobsahuje farbivá a parfémy. Je vhodný aj na starostlivosť vysušenej pokožky ako ochrana pred chladom a vetrom. A však obsahuje konzervačnú látku, a to phenoxyetanol - konzervačné látka, antibakterialna, na báze alkoholu. Nieje to však nič čo by bolo výrazne škodlivé a mohlo by niejako ublížiť či podráždiť pokožku dieťaťa. Krém sa veľmi príjemné nanáša, nemusíte nič vytláčať z tuby, ma totiž pumpičku, vďaka ktorej je aplikácia veľmi jednoduchá.

    Jemná detská umyvacia emulzia s mandľovým a ovseným olejom má príjemnú vôňu, nie silnú, nie dráždivú, ale je ju tam cítiť. Obsahuje mandľový a ovsený olej, glycerín, pšeničný proteín a phantenol. Upokojuje pokožku, hydratuje, regeneruje, zvláčňuje a neštípe v detských očiach penivosť by som povedala že je taká mierna. Obsahuje konzervačnú látku benzoan sodný.

    Šampón s ovsenými olejom a panthenolom- neštípe v očiach má jemnú vôňu, pení tak primerane. Nevysušuje pokožku vlasov a obsahuje alantonín, glycerín, phantenol, ovsený a mandľový olej. Jemne vlásky sa nemotajú a ľahko sa rozčesávajú.  Ako konzervačnú látku obsahuje benzoan sodný.

    Manufaktura Baby Friendly je kozmetika ktorá je antialergenna, zloženie je naozaj veľmi šetrné k prírode ako aj k pokožke. Obrázkové motívy na obaloch sú veľmi milé a zaújmu detičky a tak bude kúpanie veselšie. Skúšali sme už mnoho kozmetických výrobkov pre deti a Manufaktura má naozaj zloženie veľmi šetrné, kiežby viaceré komerčné kozmetické firmy dbali viac o to čo kozmetika obsahuje,hlavne teda ak ide o tú detskú radu. 

    Ďakujeme že sme mohli byť medzi testujúcimi 💙@konik_testuje.

    karin1905
    14. jún 2020    Čítané 125x

    Testovanie Manufaktura Baby friendly

    Posledný májový a prvý júnový týždeň sa u nás niesol v duchu testovania produktov Manufaktura pre deti. Pravdupovediac, netušila som čo takáto testovačka obnáša a s patričnou dávkou rešpektu som sa na túto úlohu pripravovala. Moje obavy sa však razom rozplynuli po rozbalení balíka s produktami, ktoré sme obdržali.
    Prvé dojmy zo sady na starostlivosť o detské telíčko boli vďaka krásnemu dizajnu samotných produktov viac než pozitívne, no povedala som si, že podstatný nie je obal, ale to, či táto sada splní požiadavky náročnej detskej pokožky mojej dcérky. A tak sme my a spolu s nami ďalších 9 vybraných mamičiek začali testovať Manufakturu Baby friendly...

    Ako úplne prvý produkt na testovanie sme zvolili Jemnú umývaciu a kúpeľovú emulziu, laicky teda detský sprchovací gél. Keďže mám doma štvorročnú slečnu, tá pri samotnom rituáli večerného umývania najviac ocenila praktický dávkovač s pumpičkou, vďaka ktorému si mohla operatívne sprcháč dopĺňať aby jej to dobre bublinkovalo🙂A ja, vzhľadom k tomu, že deti majú po mne problémy so suchou pokožkou, som bola vďačná za šetrné zloženie s mandľovým a ovseným olejom a PH 5,5.


    Súčasne so sprchovacím gélom sme používali aj Jemný vlasový šampón. Keďže vlásky malej vodou umývam denne, akýkoľvek šampón na ne aplikujem každé tretie umývanie. Tento od Manufaktury bol ideálny čo sa týka konzistencie - ani hustý, ani riedky - kde jedna “pumpička” postačila na dôkladné napenenie a umytie dlhých dievčenských vláskov. Zloženie na báze ovseného oleja s prídavkom panthenolu zaručilo regeneráciu pokožky hlavy i vlasu samotného.

    Neoddeliteľnou súčasťou našich (nielen) po-kúpeľových rituálov je natieranie pokožky s cieľom jej premastenia. Nanešťastie deti po mne (okrem množstva iných superschopností😎), zdedili i nábeh na suchú až atopickú pokožku. Odmalička som preto dbala o to, aby sa ich pokožka nebezpečne nepresúšala a nepraskala. V tomto smere som sa roky spoliehala na za studena lisovaný mandľový olej z lekárne, ktorý ma vždy dostal z najhoršieho. Preto Ošetrujúci olej Manufaktura bol produktom, na ktorý som bola zvedavá najviac. Prekvapil ma svojou vstrebateľnosťou a teda tým, že po nanesení nezanechával na dlhú dobu na pokožke mastný film, ako som bola zvyknutá u iných olejov (a že ich nebolo málo, čo som na sebe a deťoch odskúšala, to mi môžete veriť😉). Páčila sa mi na ňom pre olej netypická svieža vôňa, rovnaká akú majú všetky ostatné produkty z tejto sady. S obľubou sme si teda večer po kúpaní všetci traja - dcéra, syn i ja - mastili suché hánky, ktoré nám znepríjemňujú život. Kombinácia mandľového, marhuľového a ovseného oleja sa teda javí ako veľmi podarená a Ošetrujúci olej u nás vďaka nej obstál na jednotku.

    Posledným testovaným produktom bol Jemný krém na tvár a telo, opäť s prídavkom mandľového a ovseného oleja. Tento krémik sa dcére páčil zo všetkých produktov najviac - s natieraním tváričky pred odchodom do škôlky si už poradí celkom sama. Praktický dávkovač je i v tomto prípade super vec - krém vďaka nemu zbytočne neoxiduje a nevysychá. Ľahká textúra krému má za výsledok to, že sa výborne vstrebáva a pokožka po nej ostáva vláčna a pružná.

    Na záver: 

    Po skúsenosti s kozmetikou Manufaktura, ktorú som používala a používam, som bola úprimne zvedavá, čo ešte môžu vylepšiť aby boli ich produkty ešte jemnejšie a šetrnejšie. Rada Baby friendly ma milo prekvapila a utvrdila v tom, že niekedy nie je potrebné vymýšľať nové veci, stačí staviť na osvedčenú klasiku a dať jej len up-grade. Testovanie, a rovnako aj túto kozmetiku pre deti, hodnotím veľmi pozitívne - páčilo sa deťom i mne, a som úprimne vďačná za možnosť zdieľať naše postrehy. 

    tinka349
    14. jún 2020    Čítané 188x

    Recenzia detskej kozmetiky Manufaktura

    S mojou 2-ročnou dcérkou Grétkou sme sa zapojili do testovania detskej kozmetiky MANUFAKTURA, za čo sme veľmi vďačné MODRÉMU KONÍKU, keďže jej pokožka s atopickým ekzémom si vyžaduje zvláštnu, každodennú starostlivosť a ako každá mamička, tak aj ja sa snažím dať svojej dcérke to najlepšie, pričom pri kozmetike to platí dvojnásobne. Charakteristickým rysom atopickej pokožky je zlá ochranná funkcia kože - bariéra pokožku nechráni dostatočne a tá sa stáva citlivou, čo vedie k opätovnému škriabaniu a narušeniu bariéry pokožky, preto je dôležité dbať na jej hydratáciu pomocou prípravkov vo forme krémov a telových mliek, ktoré pokožku nedráždia. Bežné mydlá, či čistá voda ekzematickú pokožku rýchlo vysušujú, preto sú na umývanie vhodné umývacie emulzie a oleje, ktoré zabraňujú strate vlhkosti a nenarušujú ochrannú vrstvu pokožky. 

    Tak sme sa pustili do testovania tejto kozmetiky, ktorá pre atopickú pokožku vyzerá veľmi sľubne.

    Začnem tým, čo nechýba v žiadnej kúpeľni:

    JEMNÁ DETSKÁ UMÝVACIA & KÚPEĽOVÁ EMULZIA S MANDĽOVÝM A OVSENÝM OLEJOM, s pH 5,5. Grétku na prvý pohľad upútal biely obal s tyrkysovou etiketou, ktorú zdobia rozkošní zajkovia. Výhodou pri dávkovaní je praktická pumpička.   

    Základom emulzie sú jemné a hypoalergénne umývacie látky z 96,6 % rastlinného pôvodu obohatené o výnimočný výživný mandľový a ovsený olej, hojivý, regeneračný a hydratačný ovsený beta-glukán, zvláčňujúci glycerín, pšeničný proteín a upokojujúci panthenol. Mandľový olej má silné upokojujúce účinky, pokožke poskytuje regeneráciu, pomáha proti svrbeniu, aj pri liečbe atopického ekzému a je účinný aj pri iných kožných ochoreniach (rôzne ekzémy, lupienka).  Ovsený olej je skutočným darom pre suchú, citlivú a ekzematickú pokožku. Obsahuje ceramidy, ktoré sú súčasťou hydrolipidového filmu našej pleti. Fosfolipid S, prítomný v oleji, udržuje prirodzenú bariéru kože, ktorá je u atopického ekzému narušená. Textúra je gélová, priesvitná, s jemnou bezalergénnou parfumáciou a ideálnou penivosťou – určite stojí za vyskúšanie.

    MOJE HODNOTENIE: 9/10

    JEMNÝ DETSKÝ VLASOVÝ ŠAMPÓN S OVSENÝM OLEJOM A PANTHENOLOM - je v takom istom dizajnovom obale s dávkovacou pumpičkou ako umývacia emulzia, akurát s ružovou etiketou a malými myškami. Receptúra obsahuje z 96,23 % hypoalergénne látky rastlinného pôvodu s pH 5,5. Medzi ingredienciami, podobne ako pri umývacej emulzii, nechýba mandľový a ovsený olej (ktorých pozitíva som popísala vyššie), panthenol, ovsený betaglukán, glycerín a veľmi príjemná, nevtieravá, bezalergénna parfumácia. Šampón dobre penil, ľahko sa vymýval a nedráždil detské očká. Za dva týždne testovania sme ho vyskúšali len dvakrát, keďže umývanie vláskov nepatrí medzi naše obľúbené aktivity, ale ostaneme mu verné aj naďalej, aby sme zistili všetky jeho plusy na jemnú pokožku detskej hlavičky a vláskov. 

    MOJE HODNOTENIE: 10/10

    JEMNÝ DETSKÝ VÝŽIVNÝ KRÉM NA TVÁR A TELO S MANDĽOVÝM A OVSENÝM OLEJOM

    Je bielej, krémovej konzistencie, s jemnou bezalergénnou parfumáciou v dizajnovom obale so psíkom na bicykli. Receptúra (z 98,5 % hypoalergénne látky rastlinného pôvodu) je obohatená o prírodnú zložku kozmetiky: bambucké maslo, ktoré obnovuje tukovú vrstvu na pokožke, výborne viaže vodu, rýchle sa vstrebáva do pokožky, a tým ju zvlhčuje, zjemňuje a vyživuje. Okrem bambuckého masla obsahuje aj beta-glukán, ovsený a mandľový olej, kakaové maslo, vitamínu E a squalan, čo je nasýtený a stabilný uhľovodík – číry, nemastný olej, ktorý sa prirodzene nachádza v ľudskej koži a je potrebný pre našu kožu, aby ju udržiaval hydratovanú. 

    Krém sme používali každý večer pred spaním, keďže Grétkina atopická pokožka musí byť stále premasťovaná. Nanášal a rozotieral sa veľmi dobre a do pokožky sa rýchlo vstrebal, pričom ju zanechal príjemne premastenú, ale nie mastnú. Pozitívum bolo to, že ekzém sa jej nezhoršil, (ale ani nezmizol, keďže liečba ekzému je beh na dlhé trate), a po aplikácii krému sa neškriabala. 

    MOJE HODNOTENIE: 9/10

    OŠETRUJÚCI DETSKÝ OLEJ S MANDĽOVÝM, MARHUĽOVÝM A OVSENÝM OLEJOM

    Na obale nesmie opäť chýbať veselé zvieratko- tentokrát kravička 🙂 Receptúra detského oleja je tvorená výnimočnými prírodnými olejmi – ovseným, mandľovým a marhuľovým olejom (ktorý je vynikajúcim pleťovým a masážnym olejom, vhodný na starostlivosť pre všetky typy pokožky, ošetruje a regeneruje suchú a popraskanú kožu a blahodárne pôsobí pri ťažkostiach s akné a ekzémami). Šetrné zloženie dopĺňa antioxidačný a ochraňujúci vitamín E a squalan.  

    V porovnaní s krémom sme ho počas dvoch týždňov používali menej – 3x týždenne. Zaujala ma jeho veľmi príjemná vôňa, olejovitá mastnejšia textúra, ktorá zanechávala pokožku riadne premastenú. V podstate mu nemám čo vytknúť... 

    MOJE HODNOTENIE: 9/10

    Tieto dva týždne v spoločnosti veľmi vydarených produktov v rozkošných obaloch sme si užili s úsmevom na tvári, keďže Grétka sa veľmi rada krémikuje a veľmi rada krémuje aj mňa, čiže krém a olej som si odskúšala aj na vlastnej koži. Naším favoritom je umývacia emulzia a krém na telo aj tvár, ktorým v podstate nemám čo vytknúť. Pevne verím, že vám mojou recenziou pomôžem pri výbere správnej kozmetiky pre vášho drobca. 

    S pozdravom Tinka a Grétka 

    ro_manka
    14. jún 2020    Čítané 163x

    V rodine minimalistov - detská kozmetika

    Naša cesta minimalizmu sa začala ešte v časoch, keď sme ešte boli len ja a môj muž a snívali sme o bábätku. Ono, keď bývate v jednoizbáku a plánujete bábo, tak minimalizmus je vlastne - či chcete, či nie - jediná cesta. A potom prišli detičky. A s nimi aj trilión vecí, ktoré potrebujú. Alebo aj nie? Keď sa narodila Debi, prijala som výzvu.

    _nekúpim nič, kým nezistím, že je to naozaj potrebné_

    Ja viem, pri bábätku si mnohé poviete, že je to šialenstvo. lenže ja som mala (aj mám) v okolí mnoho kamarátok, od ktorých som si mohla v čase krízy čokoľvek požičať. A zároveň žijeme vo väčšom meste, kde sa čokoľvek dá kúpiť takmer okamžite. Tak som si povedala, že som ideálny tester a dala som sa do toho.. o celej ceste snáď ešte napíšem článok, bola by škoda nezdieľ takúto skúsenosť. 

    Dnes chcem písať o tom, ako nám do našej minimalistickej domácnosti zapadla kozmetika od Manufaktura, ktorú sme mali možnosť otestovať. 

    Jemná detská umývacia a kúpeľová emulzia s mandľovým a ovseným olejom

    Každý z našej domácnosti má veľmi špecifickú pokožku s osobitými potrebami. Čo sadne mne, nemusí môjmu mužovi  a o deťoch už ani nehovorím. Predstava, že mám doma na umývadle štyri mydlá sa mi ale nikdy nepozdávala, takže som hľadala to jedno, ktoré by vyhovovalo nám všetkým. A našla som ho. Lenže potom moja dcérka zistila, že existujú aj mydlá obrázkové. A akokoľvek rada by som jej splnila tento malý detský sníček, vôbec som nemala chuť testovať ďalšie obrázkové mydlá s neistým výsledkom. Urobili sme kompromis. My dospeláci si nechávame naše mydlo a ona s bračekom môžu mať svoje detské, ktoré budú používať aj na kúpanie. 

    Prvé, ktoré sme skúsili bolo teda toto manufakturácke a ja vravím hurá, hurá, lebo iné už skúšať nemusím. Napriek tomu, že si umývame doma ruky pomerne často, dcérka nemá ani náznak vysušených rúk. Pumpička sa stláča jednoducho, takže pri umývaní vie byť dieťa úplne samostatné, čo je pre mňa tiež veľmi dôležité. Pri preprave sa dá pumpička klasicky zablokovať, aby mydlo nevytieklo. Vôňa je príjemná, jemná, kvetinová.

    Jemný vlasový šampón s ovseným olejom a panthenolom

    Dlhšiu dobu som vlásky svojim deťom umývala len čistou vodou. Ale moje deti sú bádatelia, rozumej často špinavé od blata až za ušami. Skáču a lozia celé dni ako opice, až kým nemajú mokré vlasy od potu. Piesok vo vlasoch nie je výnimkou, skôr štandardom. Zozačiatku som si myslela, že dcérke umyjem vlasy svojím šampónom, ktorý bol zhodou okolností tiež od manufaktury. Lenže detské vlásky sú úplne iné. Nepotrebujú taký ťažký šampón ako ja. Tento detský má o čosi vodnatejšiu konzistenciu od toho dospeláckeho. Dokáže ale tiež vytvoriť peknú penu a na detské vlásky úplne postačuje. Vôňa je taktiež veľmi jemná, viac ovocná. Taká príjemná, že som neodolala a raz si s týmto šampónom umyla vlasy aj sebe. Ale potvrdilo sa, že je to šampónik veľmi jemný a vyhovuje viac detským vláskom. Nevadí. Mne zatiaľ postačí, keď môžem v noci čuchať tú voňavú hlavu odvedľa 🙂

    Jemný detský výživný krém na tvár a telo s mandľovým a ovseným olejom

    S deťmi trávime väčšinu času vonku. Aj keď prší. Aj keď veľmi fučí. Zamladi som strávila niekoľko liet v Severnom Írsku a tam som sa naučila, že neexistuje nič také ako zlé počasie. Nedostatočné je len oblečenie, ktoré máš na sebe. Ja by som to rozšírila ešte na impregnáciu na obuv a oblečenie a krémy na telo. Opaľovací je štandard, o ktorom každý rodič vie, že je potrebný. Po prvom kliešťovi som k nemu dokúpila aj detský repelentný krém. A po prvom mraze aj krém na tvár a telo. Tento od Manufaktura som si obľúbila práve pre to, že je univerzálny. Po slnečnom dni pokožku regeneruje a vyživuje. V čase mrazov a vetrov ochraňuje. Rozotiera sa veľmi ľahko, takže to vpohode zvláda aj naša trojročná princezná, ktorá si ho nesmierne obľúbila, lebo konečne má svoj vlastný večerný krémik ako mamka. 

    Ošetrujúci detský olej s mandľovým, marhuľovým a ovseným olejom

    Keďže detičky kúpeme každý deň, medzi detskú kozmetiku som zaradila aj ošetrujúci olej. Doteraz sme používali len kvalitný olivový olej, ktorý nám odporučila naša výborná pediatrička. Synček má atopickú pokožku, takže som si donedávna ani iný netrúfla skúšať. Tento manufakturácky však znáša výborne. Od nášho olivového je o niečo lepšie vstrebateľný a aj tá vôňa sa mi zapáčila, takže zmenu som uvítala. 

    Nazáver by som len povedala, že všetky produkty ostávajú v našej mini kúpelni. Prírodné zloženie nebýva vždy zárukou toho, že danú kozmetiku príjme aj pokožka atopika. U nás však vyhoveli všetky testované produkty a ja môžem len a len odporúčať. Vkusný dizajn je už len čerešničkou na torte, ktorá poteší nie len detské oko, ale aj to mamičkovské. A to ja patrím k mamičkám, ktoré sa obrázkom na produktoch zväčša vyhýbajú. Tieto ilustrácie sú však veľmi vkusné a poľahly zapadnú do akéhokoľvek interiéru.

    Možno niekoho zastaví mierne vyššia suma. Nuž mamičky atopikov sú zvyknuté, že takéto sumy sú pri kvalitnej detskej kozmetike štandardom. Dokonca by som povedala, že Manufaktura patrí k tým cenovo dostupnejším. 

    Ak máte nejaké otázky, milé mamičky, smelo ich napíšte do komentárov a veľmi rada vám odpoviem. 

    Manufakture a tímu MK ďakujem za možnosť otestovať produkty, ktoré boli darčekom ako ušitým nám na mieru. Testovanie som si užila nie len ja, ale aj detičky.

    m2mysha
    13. jún 2020    Čítané 124x

    MANUFAKTURA - nie len BABY, ale aj USER FRIENDLY

    Ahojte,

    samotnú značku Manufaktura asi nie je potrebné predstavovať. Sama som jej fanúšikom už dlhú dobu, hlavne všetkých tých alko-nealko vôní 🙂 Keď už nemôžem v tekutom stave, tak sa aspoň ponatieram 😀 Preto ma veľmi potešilo, že som dostala možnosť otestovať aj sadu detských produktov. Jednalo sa konrétne o:

    • Jemná detská umývacia & kúpeľová emulzia s mandľovým a ovseným olejom
    • Jemný detský vlasový šampón s ovseným olejom a panthenolom
    • Ošetrujúci detský olej s mandľovým, marhuľovým a ovseným olejom
    • Jemný detský krém na tvár s mandľovým a ovseným olejom

    Všetky prípravky som testovala na oboch mojich nezbedníkoch - 4 ročnej dcérke, ktorá si už povie svoje a väčšinu prípravkov dokázala otestovať sama, a 3,5 mesačnom synovi, ktorý ešte veľmi nemá svoj názor a musí strpieť všetky moje výmysli 🙂 

    Tak poďme na to ...

    Jemná detská umývacia & kúpeľová emulzia s mandľovým a ovseným olejom

    Drobca som až do tejto testovačky umývala vždy len čistou vodou, teda s výnimkou záhybov na šunčičkách, ktoré bolo potrebné od krému na zapareniny umyť vždy mydielkom. Teraz či som chcela alebo nie, poumývaný bol od hlavy po päty sprcháčom a to hlavne vďaka Sárkinej asistencie, ktorej sa veľmi páčil pumpičkový systém a vôňa. Keďže mi vždy pri kúpaní pomáha, a umýva bračekovi nožičky a bruško, teraz som sa ani nenazdala a už bol napenený až za ušami 🙂 Naozaj stačí troška na umytie celého telíčka. 

    Sprcháč začali súrodenci sharovať. Na drobcovi som nespozorovala žiadne nežiadúce účinky. Telíčko mal krásne jemne - bábätkovsky voňavé, bez alergických a pod príznakov. Sárka od pol roka trpí ekzémom, preto musíme veľmi dbať na vhodný výber kozmetiky. Nakoľko nám bol vždy odporúčaný aj ovsený kúpeľ a rôzne emulzie na olejovej báze, nebála som sa použiť tento prípravok na jej pokožku. 

    Zloženie ( ovsený a mandľový olej, alantoín, panthenol, pšeničný proteín, ovsený betaglukán, bezalergénny parfum, šetrné rastlinné umývacie tenzidy) nám maximálne vyhovuje. Po umytí má, vďaka olejovému zloženiu, vláčnu a hydratovanú pokožku, takže nie je potrebné používať prípravky na následné premastenie pokožky. 

    VÝHODY:

    • zloženie
    • vôňa
    • hydratovaná pokožka
    • praktický pumpičkový systém
    • pekný detský motív, v tomto prípade zajko na obale

    NEVÝHODY:

    • nespozorovala som žiadne

    Jemný detský vlasový šampón s ovseným olejom a panthenolom

    Rovnako krásne voňavý šampón testovali obaja - aj Rapunzel ( pre neznalých - hlavná hrdinka z rozprávky Na vlásku - alebo proste tá bloncka čo zhadzuje vlasy z veže 😀) a tak isto aj plešúnik. 

    Sára bola hlavný testovač tohto produktu, keďže u nej je naozaj aj na čom testovať 🙂 Po umytí boli vlásky krásne voňavé, ľahko rozčesateľné. Jej sa samozrejme opäť páčil pumpičkový systém, no ja, ako hlavný umývač, som ho v jej prípade veľmi neocenila. Nepríde mi to veľmi praktické, hlavne keď jej chcem dať šampón rovno na vlasy. Takto musím použiť obe ruky aby som jej rovnomerne "šprtla" z aplikátora šampón po celej dĺžke vláskov.  V jej prípade som skôr za klasiku - otočíš a naleješ na hlavu 🙂 

    To sa však nedá povedať pri drobcovi. Keďže jeho vo vaničke jednou rukou držím a umývam tou druhou, tak práve pumpička bola veľký pomocník. Tú trošičku šampónu, čo som chcela otestovať na tej jeho plešatej hlavičke, som si dokázala ľahko jednou rukou vytlačiť na dlaň a rovno použiť na hlavičku.

    VÝHODY:

    • zloženie (mandľový a ovsený olej, panthenol, ovsený beta-glukán, glycerín, bezalergénna parfumácia)
    • príjemná vôňa, rovnaká ako sprcháč, takže dieťa po kúpeli nie je ako chodiaca drogéria , ale vonia rovnako od hlavy po päty
    • pumpičkový systém ( teda len na krátke vlásky prípadne pri používaní len jednej ruky)
    • pekný detský motív na obale

    NEVÝHODY:

    • na dlhé vlásky mi príde praktickejšie klasické balenie ako pumpičkový systém

    Ošetrujúci detský olej s mandľovým, marhuľovým a ovseným olejom

    Detský olej som testovala len na bábätku. Olej, inej značky, som používala aj pred týmto testovaním ako jediný kozmetický prípravok. Nieže by som drobca olejovala hlava nehlava, ale využívala som ho hlavne po kúpeli na masírovanie chrbátika. Inak tomu nebolo ani počas tohto testovania. Ako som už vyššie spomínala, po použití umývacej emulzie z tejto rady Baby friendly, v podstate ani nie je potrebné dieťatko nejak špeciálne natierať / olejovať, keďže samotný sprcháč obsahuje olej. Nakoľko však olejček bol súčasťou balíka, tak sme ho používali a používať určite budeme naďalej.

     Naozaj veľmi oceňujem, že všetky prípravky voňajú rovnako. Čiže keď použijem všetky naraz, tak sa nič nedeje, vône sa nebijú, ale pekne to spolu ladí. 

    VÝHODY:

    • zloženie (mandľový, marhuľový a ovsený olej, squalane, vitamín E, bezalergénna parfumácia)
    • stačí malé množstvo na pomasírovanie chrbátika
    • príjemná vôňa, rovnaká ako ostatné produkty
    • milý, vtipný dizajn obalu

    NEVÝHODY:

    • nespozorovala som žiadne

    A to najlepšie na záver ... našim favoritom sa stáva ...

    Jemný detský krém na tvár s mandľovým a ovseným olejom

    Sárka ma už dlhšiu dobu pozoruje pri maľovaní a celkovo bežných babských procedúrach v kúpeľni. Vždy sa ma pýta: 

    " maminkáááá a keď budem veľká, tak mi požičiaš tvoj krém? Bude náš spoločný, dobre?"

    Zlatíčko moje vie, že kvôli jej ekzémom na ňu nepatlem hocičo. Dokonca od minulého leta jej nedovoľujem ani si dávať hocijaký balzam na pery, nakoľko ma často červené fľaky okolo pusinky, ktorých sa nevieme úplne zbaviť a stále sa jej vracajú. 

    Keď sme spoločne otvorili balík, ktorý sme dostali na testovanie, veľmi sa potešila, že súčasťou je aj krém na tvár. A ešte k tomu v takom perfektnom balení so psíkom a super dávkovačom. Proste len JEJ krém a ešte frajerskejší ako hociktorý môj 🙂 

    Po vzhliadnutí zloženia (kakaové a bambucké maslo, ovsený a mandľový olej, squalane, vitamín E, ovsený betaglukán, alantoín, panthenol, bezalergénna parfumácia) som nemala žiadny dôvod zakázať jej to. Takže už 2 týždne sa poctivo každý deň krémuje. A sem tam svoju radosť z krému aplikuje aj na brata 😀 

    VÝHODY:

    • zloženie
    • praktické balenie
    • vôňa, rovnaká ako ostatné produkty
    • veselý detský dizajn obalu
    • stačí malá kvapka krému na jedno natretie malej tváričky

    NEVÝHODY:

    • často ho potajomky používam aj ja, takže budeme musieť čoskoro kúpiť nový 😀

    Dúfam, že vám bude naša recenzia prospešná. 

    M. & S. & S.

    Ďakujeme @konik_testuje za možnosť byť súčasťou testovania.

    yvanielka
    13. jún 2020    Čítané 849x

    Baby friendly Manufaktura – jemná, voňavá starostlivosť pre najmenších

    Priaznivcom prírodnej kozmetiky nie je treba túto českú značku dvakrát predstavovať. Vyrábajú vlastnú originálnu a poctivú kozmetiku inšpirovanú prírodou. 

    Ja mám rada ich kamenné obchody, človek sa tam cíti veľmi príjemne medzi všetkými tými vôňami, soľami do kúpeľa, bylinkami a najrôznejšími doplnkami. Ale pohodlne nakúpite aj cez ich eshop. 

    A keďže mysleli aj na tie najcitlivejšie pokožky, zaradili do svojej bohatej ponuky aj radu určenú pre detičky. Detská rada obsahuje 4 produkty, ktoré sme s trojmesačným Jurkom a takmer 5-ročnou Hankou spoločne testovali. Môjho osobného víťaza testu spomeniem hneď na začiatku. Ide vlastne rovno o dva produkty, takže si prvenstvo delia Jemná detská umývacia a kúpeľová emulzia s mandľovým a ovseným olejom a Jemný detský vlasový šampón s ovseným olejom a panthenolom. 

    • oba produkty spája úžasná jemná vôňa (mne pripomína mandľový sprchový olej od L’Occitane),
    • praktické dávkovanie pumpičkou, to oceňujem hlavne pri kúpaní menších detí 
    • umývacia emulzia krásne zjemnila a prevoňala pokožku,
    • šampón je vhodný, podľa mňa, hlavne na kratšie a jemné vlásky, na hustých u nás až tak nezabodoval, aj keď prevoňal,
    • stačí jedna dávka na kúpeľ, takže balenie (obe majú po 320 ml) vydrží dlho a bábätkám ani veľa netreba.

    Keby si mám však kúpiť ale iba jedinú vec z celej rady, tak by to bola umývacia emulzia. Tú jednoducho musíte skúsiť, ak máte radi prírodnú (edit: inšpirovanú prírodou keďže obsahuje 96,6% zložiek prírodného pôvodu), jemnú a babyfriendly kozmetiku. Už len kvôli tej vôni 🙂

    Čo okrem vône spája všetky 4 produkty, sú milé, veselé detské ilustrácie. Dcérke sa páčili a sú, okrem mnohých ďalších, aj súčasťou pexesa, ktoré bolo pribalené v balíčku a je možné si ho v Manufaktúre taktiež kúpiť. Mne osobne sa páči najviac tento zajac, úplná ja, keď idem k vode.

    Ďalším produktom s dokonalou vôňou a zvláčňujúcim účinkom je olej. Ošetrujúci detský olej s mandľovým, marhuľovým a ovseným olejom. Jurkovi sa veľmi páčila večerná masáž a mne zase tá relaxačná vôňa. Natieram si ním často ruky. Nezanecháva mastný film a rýchlo sa vstrebe. Zo začiatku pri natieraní vonia naozaj krásne, to keď som ho prvýkrát ovoňala, myslela som, že to bude víťaz testu, ale jeho nevýhoda je, že má trošku taký mydlový „dojazd“ - základ vône. To som cítila až ráno na pyžamku a pokožke. Olej ale neobsahuje žiadne farbivá, konzervanty, ani minerálne oleje. Čiže palec hore za prírodné zložky. Hor sa do natierania.

    Posledný produkt si získal najmä Hanku. Už ho má privlastnený v izbe, je spokojná, že má vlastný krém so psom na bicykli 🙂 Balenie je detsky elegantné. Skvelo hydratuje. Detský krém obsahuje cenný beta-glukán, ovsený a mandľový olej, kakaové maslo, squalane a vitamín E. Keďže som netušila, čo je squalane, tak som si zistila, že to je lipid prirodzene sa vyskytujúci v rastlinách a živočíšnych bunkách. Ehm, ok, to mi stále nič nehovorilo. Takže v ľudskej reči – jeho najdôležitejšou funkciou je to, že udržiava pokožku hydratovanú, v bunkách funguje ako prirodzená bariéra. Uzatvára póry, uzamyká v pleti vlhkosť, dodáva jej hydratáciu a napomáha k zlepšeniu jej prirodzeného vzhľadu. (Obsahuje ho aj detský olej od Manufaktury).

    Testovanie sme si užili a veľmi pekne ďakujeme @konik_testuje

    Ktorý zo štyroch produktov zaujal vás? 

    veron_dorusincova
    11. jún 2020    Čítané 130x

    Testovanie Manufaktura detskej kozmetiky

    Ahojte!

    Nedávno sme mali na Koníku príležitosť prihlásiť sa do súťaže o detskú kozmetiku Manufaktura. Manufakturu mám veľmi rada, tak som hneď skúsila šťastie a vyšlo to. Domov mi prišiel voňavý balíček so štyrmi produktami - šampónom, olejom na telo, krémom na tvár a telo a kúpeľovou emulziou (gélom). Už na prvý pohľad ma upútal hravý dizajn obalov s postavičkami zvieratiek, ktorý si deti ihneď zamilujú. Testovala som spolu s mojím 4-ročným Oliverom a skoro 2-mesačnou Natašou. Tak sa poďme pozrieť, ako v našej rodine detská kozmetika Manufaktura obstála 🙂

    Jemný vlasový šampón s ovseným olejom a panthenolom

    Tento šampón som testovala hlavne na staršom synovi, keďže on má už hrubší vlas a vďaka tomu viem lepšie zhodnotiť vlasový produkt než na jemnom bábätkovskom. Šampón ako taký je veľmi príjemný, jemne vonia a vlasy sú po ňom ľahšie rozčesateľné. Avšak určite sa dá zohnať aj lacnejší produkt na vlasy s rovnakými vlastnosťami. Na druhej strane, má dobré zloženie, označenie vegan a je dermatologicky testovaný, takže si myslím, že cena bude asi adekvátna. 320 ml zoženiete za 9,20 eur.

    Jemná detská umývacia a kúpeľová emulzia s mandľovým a ovseným olejom

    Túto emulziu som si ale zamilovala pri oboch deťoch a je to produkt, ku ktorému sa ešte vrátim. Dcére som kvapla do vody a vytvorila jej jemnú penu a syn ju používal klasicky - či pri kúpaní, alebo sprchovaní. A nehanbím sa priznať, že raz som si ju dovolila skúsiť aj ja. Tým, že je olejová (ale nie je to sprchový olej!), je aj hydratačná, pokožku zjemní a nevysušuje. Veľké plus u mňa má aj vôňa tohto produktu, ale to musím pochváliť všetky produkty - naozaj jemná, nevtieravá vôňa, nič výrazné. 320 ml zoženiete za 8,80 eur.

    Ošetrujúci detský olej s mandľovým, marhuľovým a ovseným olejom

    Čo k oleju? Napíšem úprimne, že nejaké navyše (extra) vlastnosti od ostatných olejov som nespozorovala. Vôňa bez debaty krásna, poteší aj zloženie a označenie vegan. 155 ml zoženiete za 9,95 eur.

    Jemný detský výživný krém na tvár a telo s mandľovým a ovseným olejom

    A víťazom balíčku Manufaktura sa stáva? Áno, presne tak! Ak ste tipli tento krém, tak ste tipli správne 🙂 Ešte skôr, než mi došiel balíček s touto kozmetikou, som po kúpaní natierala dcéru olejčekom jednej nemenovanej značky a stále mala suché miesta na pokožke. Až keď som začala používať tento krém, tak sme sa so suchými miestami rozlúčili. Dávam ho malej len na telo po kúpaní a na zimu si ho kúpime na tvár. Nie je ani riedky, ani príliš hutný. Dobre sa rozotiera, vstrebe sa pomerne rýchlo (obliekam ju hneď do pyžamka a pyžamo nezamastí). 100 ml zoženiete za 8,80 eur. My už máme do zásoby kúpené druhé balenie.

    A to by bolo všetko. Zaujal vás niektorý produkt? My zatiaľ ostávame verní krému a emulzii. A týmto sa chcem poďakovať Modrému Koníku za príležitosť testovať Manufaktura detskú kozmetiku. 🙂 Veľmi sme si to s deťmi užili!
    #test_manufaktura4
    #recenzia

    princessawsm
    11. jún 2020    Čítané 151x

    Kúpeľňové sado-maso, alebo recenzia produktov Manufaktura Baby Friendly

    Ostatné dva týždne sme mali možnosť vyskúšať detskú prírodnú kozmetiku Manufaktura - Baby friendly. Vždy som si predstavovala, že čas kúpania je magická chvíľa počas večera, kedy sa svet začína spomaľovať a detičky (aj rodičia) sa pomaly pripravujú na pokojnú noc. A tak bolo aj u nás, kým detvákom neodbilo nejakých 18 mesiacov a odvtedy si s mužom hádžeme mincu, kto sa podujme na kúpacích aktivitách. 

    Aby som vám načrtla situáciu: zvykla som zaveliť “spliš spluš!” a decká nabehli do kúpeľne. Teraz len spomeniem, že sa ide do vane, a jeden dupne nohou a razantne odmietne, druhá sa teatrálne hodí o zem a spustí rev. Neviem, odkiaľ majú takú traumu, veď vodu majú vždy teplú… Umývanie vlasov? Mučenci z Guantanáma kričali menej. Veci nepomáha fakt, že najmä syn trpí atopickým exémom a tým pádom ho potrebujem namočiť do ovseného kúpeľa a potom pomastiť “hydratákom” ako morku na plechu (inak fun story: raz na poradni, keď mal syn asi 9 mesiacov sa ma doktorka pýta, že ako ošetrujem ten atopický exém? Aký exém? No tuto, čo má tie šupinky na nohách… Jáááj, ja že to má zaschnutú kašu :D - áno, prvomatka, čo vám poviem.)  

    A tak keď som videla, že sa hľadajú testerky pre výrobky Manufaktura, ozvala sa moja masochistická stránka, že toto by bolo celkom fajn vyskúšať. Veru aj onedlho prišiel rozkošný balíček kozmetiky v ktorom sa skrývali nasledovné poklady:

    Jemný detský vlasový šampón s ovseným olejom a panthenolom - v ružovej fľaštičke s pumpou, v objeme 320 ml. No, ak mám pravdu povedať, testovať šampón na tých našich Lex-Luthorčatách mi prišlo trošku bezpredmetné, aj keď pravdupovediac, mrňa už má na zátylku jednu kučierku. Možno do druhých narodenín už budem mať na čo uchytiť sponku. Ale aj napriek nepriaznivým vlasovým podmienkam sme šampón otestovali, a musím priznať, že je naozaj jemný, nádherne vonia a čo je pre mňa najdôležitejšie: veľmi ľahko sa zmýva. A teda sa doba hysterického škriekania (aj detí, aj môjho - zo zúfalstva) zredukovala o minimálne 60 percent. Odporúčam. 

    Jemná detská umývacia & kúpeľová emulzia s mandľovým a ovseným olejom - podľa zloženia (ovsený a mandľový olej, pšeničný proteín, ovsený betaglukán atď..) som si nebola istá či je tento umývač vhodný LEN na vonkajšie použitie. Ako… mala som nutkanie ho ochutnať, najmä preto, že tak pekne vonia. Ale po vyskúšaní môžem len potvrdiť, že je to naozaj jemná emulzia, nevysušuje ako bežné mydlá a takisto sa ľahko zmýva. Opäť prichádza v 320 ml balení s pumpičkou (takže ju môžem pokojne nechať na vani s vedomím, že ju syn nevyleje celú do vane). Plusové body za zajaca v plavkách na obale. Ten sa stal mojim novým idolom.

    Jemný detský výživný krém na tvár a telo s mandľovým a ovseným olejom - asi vám už je z riadkov vyššie jasné, že akákoľvek starostlivosť o pokožku našich detí je skôr boj, takže krém na tvár je u nás čosi nepredstaviteľné. Aj keď! Pár posledných dní po mne mrňa opakuje a začala si prštekom sama dávať krém na tvár, keď videla, že to robím ja, takže nádej tu je. Čo sa však týka tohto krému, v našej domácnosti veľmi nezabodoval. Je to krém, nie mlieko a tak sa na tele ťažšie rozotiera a následne vstrebáva. Takže snažiť sa natrieť dve metajúce sa žížaly bolo prakticky nemožné. Ako krém na tvár mi tiež príde príliš hutný. Viem si ho však predstaviť ako premasťujúcu kúru v zime na von. Viete, ako keď nám babičky mazali líca na bielo indulonou. Balenie je 100 ml s pumpou, manipulácia s fľaškou je teda jednoduchá a zvládnete to aj jednou rukou (keď druhou držíte žížalu). 

    Ošetrujúci detský olej s mandľovým, marhuľovým a ovseným olejom - to najlepšie som si nechala na koniec. Nikdy som oleje na deti nepoužívala, potom, čo som jeden skúsila raz a decko mi skoro vyletelo z rúk… A tak som bola trošku skeptická skúsiť tento. Ale teda… omg… Toto je najlepší hydratačný prostriedok, ktorý som kedy vyskúšala (áno aj na sebe). Po dlhej dobe som sa po kúpeli nemusela škriabať (nejak mi je sucho posledné mesiace…). Decká som namarinovala ako krkovičky, olej sa hneď vstrebal a oni zostali hebučké dva dni na to. Žiadne atopické šupiny. Žiadne driapanie sa. A tým, že sa tak ľahko rozotiera, ani žiaden hysterický rev. Mohla som ich hneď obliecť do pyžám a neostali na nich žiadne mastné fľaky. A opäť - tá vôňa. Kombinácia marhuľového a ovseného oleja mi pripomína niečo z detstva - z prázdnin u babky… Neviem vám povedať čo presne, ale večery po kúpaní teraz trávim tak, že ovoniavam svoje deti, keď zaspávajú. A ja spolu s nimi. 

    Som veľmi rada, že si nás @konik_testuje vybral na testovačku a mohli sme tak skúsit túto radu prírodnej kozmetiky a naše kúpeľňové sado-maso bolo o čosi príjemnejšie. Mala som možnosť vyskúšať produkty, ktoré by som asi sama od seba nekúpila (olej - aj keď už len tá samotná krava skákajúca cez švihadlo by ma upútala - no celá ja) a už teraz s určitosťou poviem, že ho kúpim znovu. Dúfam tiež, že vám moja recenzia priniesla trochu svetla do nekonečného sveta kozmetiky. 

    #test_manufaktura4
    Našej bábike sa začali robiť na hlávke šupinky,začali sme teda umývať vlásky so šampónom manufaktura s ovseným olejom a pantenolom a po kúpeli premastíme olejčekom manufaktura s mandlovým,marhuľovým a ovseným olejom

    Dnes nam koncia dva testovacie tyzdne s detskou kozmetikou Manufaktura 🔜 recenzia coskoro.

    Aku kozmetiku pouzivate vy na atopicky ekzem u deti?

    #test_manufaktura4

    Radost z vecernej hygieny v podani celej sady Manufaktura baby friendly, ktoru sme testovali uplynulych 14dni. Nielen ze uspela na jednicku, rozhodne si vybojovala svoje miesto u nas i do buducna❤️

    #test_manufaktura4

    (4 fotky)

    Mandľovovoňavú štvoricu detskej Manufaktúra rady uzatvára tento jemný šampón, na detské bábätkovské páperká a kratšie jemnejšie vlasy ideálny. Dokonca zaúčinkoval aj na mliečnu chrastu, viem že sú šampóny priamo určené na to a šlo by to zrejme aj iným, ale nechala som dlhšie pôsobiť a potom ľahko vyčesala. Na Hankine dlhšie ťažko rozčesateľné vlasy treba ale ťažšie kalibre 🙂

    #test_manufaktura4

    (2 fotky)

    Zoja pred a po natreti detskym olejcekom z Manufaktury!

    Ok asi nikoho neo**bem, su to dve rozne fotky z dvoch roznych dni, ALE! Je pravda, ze bejbova pokozka bola oooovela spokojnejsia. Doteraz som na nich oleje nepouzivala, lebo som mala pocit ze ani jeden co som vyskusala sa poriadne nevstrebal a potom ostavali pyzama mastne. Tym dnom je koniec!

    Dve veci: velmi lahko sa rozotiera a velmi rychlo sa vstrebava. Navyse, co je asi najdolezitejsie: naozaj nechava pokozku hydratovanu a hodvabne jemnu. Najma syn sa stale skriabe a nieco ho svrbi (anooo, umyvame ich, ved uz o tom tyzden pisem), a po tomto olejceku sa nedriape skoro vobec. A ani ja nie. Vyskusala som tiez 🙂

    #test_manufaktura4

    (3 fotky)

    Môj starší si z Manufaktura balíčku obľúbil tento jemný šampón s ovseným olejom a panthenolom 🙂 Na jemných bábätkovských vláskoch ten rozdiel nie je tak poznať, ale na vlasoch 4 ročného je to paráda 👌🏼 Oliver odporúča ;) #test_manufaktura4

    m2mysha
    Správa bola zmenená    6. jún 2020    

    Tak ako Sárku, tak aj Samka od narodenia kupem len v cistej vode. Jedina kozmetika, ktoru pouzivam je olejcek. Nieze by som ho mazala od hlavy po paty, ale vyuzivam ho na masaz chrbatika, ktoru si neskutocne uziva 😊
    Takze pri olejceku ostavame, menime len znacku 👍🏻
    Viac o tejto kozmetike sa dozviete uz coskoro v kompletnej recenzii 😉
    #test_manufaktura4

    V pondelok sme mali ťažké ráno.Po takmer 3 mesiacoch doma sa slečne za nič na svete nechcelo do škôlky a ako vymyslela by aj najnemožnejšiu výhovorku,len aby nemusela ísť.
    Keď videla,že nepovolím,skúsila ešte:
    "Dobre,pôjdem,ale musíš mi dovoliť ten psíkoví krémik pre štaštie".
    Mne hlavou prebehlo iba jedno "netuším aký,ale ok,len prestaň cirkusovať"🤭
    Zrazu pribehla z kúpelne "tu je,ten z tej sady čo sme vyhrali"😂😂😂
    Vtedy mi konečne zaplo o čom hovorí a každé ráno sme pred odchodom použili tento čarovný "krémik pre šťastie"
    #test_manufaktura4

    máte svoje spánkové rituály?

    teda nepýtam sa na vás, milé mamičky. predpokladám, že vás do spánku nik tlačiť nemusí 😅

    ide mi skôr o detičky. keď sa narodila Debi, mala som v tom jasno. okúpať sa, naolejčekovať a pri kojení zaspinkať. potvrdené doktormi aj psychológmi, podporené manželom. jediný, kto v tom nemal jasno bola naša malá princeznička. rituály nezaberali. možno neboli dostatočne rituálne, možno nebol správny čas.. spätne to už povedať neviem. časom som to vzdala a zmierila sa s tým, že chodí spať, kedy sa je zachce 🙄 po dvoch rokoch som skúsila čítať rozprávky pred spaním. a to bol gól. teraz bude mať 3 roky a čítame Pipi dlhú pančuchu. už druhý krát.

    táto skúsenosť ma povzbudila k tomu, aby som nezatracovala pravidelnosť pred ukladaním na spánok a skúsila to aj s druhým dieťatkom. a čuduj sa svete, náš malý dubák je muž rituálov. okúpať naolejčekovať a spinkať. hurá! od 9tich mesiacov má ustálený jeden spánok denne. každé doobedie potrebuje prechádzku v kočíku, inak je mrzutý. tento chlapček to proste potrebuje. pravidelnosť. dodáva mu pokoj. dodáva mu to pokoj natoľko, že kompletnú večernú starostlivosť o naše bábätíčko, vrátane uspávania prebral môj skvelý manžel.

    tento týždeň sme rituál mierne pozmenili. prišiel nám balíček detskej kozmetiky Manufaktura. ja som mierne tŕpla, lebo viem, že niektoré bábätká sú háklivé na vône. ale táto kozmetika je taká jemná a príjemná, že náš pampúch vôbec neprotestoval a ja si naďalej môžem užívať svoj večerný čas. Dokonca aj môjmu mužovi (kvôli ktorému som prestala používať voňavky, lebo mu z každej silnejšej vône slzia oči) sa tá vôňa páči. Prechádza sa po izbe s nosom zaboreným do tých malých hebučkých vláskov, až kým dubáčik nezaspinká. tomu sa hovorí výhra

    #test_manufaktura4 #ritualy #prosimspinkaj

    Cas na kazdovecerne skraslovacie procedury s olejcekom, aby sme mali jemnucku pokozku 👌

    #test_manufaktura4

    karin1905
    Správa bola zmenená    5. jún 2020    

    <>

    Myslim, ze najoblubenejsi produkt z testovacky Manufaktura uz Petka vybrala, a ja sa s nou stotoznujem. Kremik v praktickom baleni s davkovacom vo forme pumpicky, vdaka ktorej si dieta natlaci idealne mnozstvo a neplytva vytieranim do uterakov a vreckoviek ako to bolo castokrat u nas. Odkedy pouzivame tento krem, nemam problem rano prinutit aj sedemrocneho, aby si pred odchodom do skoly natrel tvar. Navyse dizajn je detsky minimalisticky a oku lahodiaci. Co viac?☺️❤️

    #test_manufaktura4

    POD-VODNÍČKY
    Ja ich neviem obe ani odfotiť 😂 čistá divočina 🙈
    #test_manufaktura4

    yvanielka
    Správa bola zmenená    4. jún 2020    

    Balenie pred prechádzkou

    Keď v marci nastal strašný boom vykupovania dezinfekčných gélov ktoré som mala vždy po ruke v kabelke, záchranila ma Manufaktúra. Mám ho vždy v kočíku, alebo prebaľovacej taške. A tento jemný krém na tvár a telo s mandľovým olejom? Líčka som pred prechádzkou nikdy nezvykla krémovať bábätku , ani v zime, pre Jurka sa mi zdá trochu výraznejšie parfémovaný. Dcérka tá je z neho ale nadšená ako vonia, z môjho pohľadu má zase praktické dávkovanie, takže pre ňu ideálny, pokračujeme v testovaní 🙂

    #test_manufaktura4

    Tento krém na telo a tvár sa stal oficiálne naším najobľúbenejším produktom z Manufaktura balíčku. Je hutnejší, jemne “bábätkovsky” vonia. A odfotila som vám aj zloženie. Ideálny na suchú pokožku a s praktickou pumpičkou 👍🏼 #test_manufaktura4

    (4 fotky)

    Uz 10.den je kazdodennou rutinou u nas kremikovanie tvare. Doteraz ked som Sare chcela natriet tvar kremom proti mrazu, alebo opalovak tak to bola ceremonia na pol hodinu 😂
    Od kedy vsak mame tuto vonavu pumpickovu paradu, tak s radostou natiera nie len seba ale aj maleho brata 😊
    A priznavam bez mucenia, ze sem tam si z neho trochu čorknem 🙈😂
    #test_manufaktura4

    karin1905
    Správa bola zmenená    3. jún 2020    

    Aby suche rucky po celom dni hrania sa netrpeli, olejcek poskytne okamzitu ulavu. Nie je zbytocne husty, v priebehu chvile vsiakne do pokozky a nezanecha tak mastny film. Pridanou hodnotou je nadherna vona😍

    #test_manufaktura4