Budú to dvojičky?

aerin15
21. júl 2017

Ahojte, chcela by som sa opýtať na jednu vec. V utorok som si robila test a vyšiel pozitívne. Následne, asi deň- dva na to, ma mierne pobolievala ľavá strana podbruška, ako som zvykla mávať v prvý deň menštruácie. V noci to bolo trochu intenzívnejšie a bolo mi trochu na vracanie. Trvalo to cca dva dni a hneď potom ma to chytilo s pravou stranou. Mohlo by to znamenať, že čakám dvojičky? Priateľ má na to predispozície. Jeho mamina je z dvojičiek. Keďže je to moje prvé tehotenstvo a nemám s tým vôbec žiadne skúsenosti, rada si vypočujem každý názor 🙂

fokuska
21. júl 2017

@aerin15 Nemyslim si, ze bolest na dvoch stranach by znamenala, ze cakas dvojicky 😂 Preco si to myslis?

aerin15
autor
21. júl 2017

@fokuska ja len že, či to neznamenalo, že sa uvoľnili dve vajíčka. Predtým keď som aj mala menštruáciu a bolesti, tak to bolo len na jednej strane. Fakt je to taká moja prvá skúsenosť, tak sa pýtam 🙂 Vzdelávam sa 🙂

fokuska
21. júl 2017

@aerin15 Ak sa uvolnili dve vajicka, tak v case ovulacie by si to mozno citila, ale po potvrdeni tehotenstva sa uz vajicka neuvolnuju ;) myslim ze to nema ziadny suvis 🙂

aerin15
autor
21. júl 2017

@fokuska dobre, ďakujem 🙂 nemusia byť ani dvojičky, ja sa veľmi teším aj z toho jedného krpca 🙂

miminkanase
21. júl 2017

@aerin15 ja ti zase mozem potvrdit bolest na jednom vajecniku, mala som tam 2 folikuly a dnes mam dvich krasnych chlaocov 😊

ebi88
21. júl 2017

A ked ta pichne hore aj dole, aj vpravo aj vlavo... tak 4icky!

jankalukasova
21. júl 2017

Nechcem byt zla... ale to, ze priatelova mama je z dvojiciek, sa cez neho asi dost tazko prejavi na uvolneni Tvojich dvoch vajicok... sedliacky rozum... a ak sa bavime o jednovajecnych, tak to nie je o genetike ale o zhode nahod. Prijemne tehulkovanie.

aerin15
autor
21. júl 2017

Asi som to zle napísala. Ja som myslela už oplodnené vajíčka. Že či bolesť na jednej strane nebolo jedno vajíčko, čo sa uhniezďovalo a bolesť na druhej strane druhé vajíčko, čo sa uhniezďovalo.

mrkvicka060
21. júl 2017

@jankalukasova zobrala si mi to z ust 😀 to ze ma priatel na to predispozicie nijako neovplyvni to, kolko vajicok sa tebe uvolni... jedine ze jednovajecne, ale to tiez skor nam pocit, ze je to bud nahoda, alebo zase musi mat na to predispoziciu zena a mat take pristupne vajicko, neviem.

kakatulik
21. júl 2017

@aerin15 ja si skor myslim,ze sa ti roztahuje maternica a to budes citit asi vsade. Vyckaj,mozno tie dvjicky aj budu,,,,,

deti95060810
21. júl 2017

podľa toho čo si písala tak nie....

zeytin
21. júl 2017

Vacsinou byvaju dvojicky dedicne obgeneraciu, to znamena, ze vacsiu pravdepodobnost dvojiciek maju vase deti, nie ty s partnerom.

jankalukasova
21. júl 2017

@zeytin ob generáciu je to v prípade ako je tento a len ak budú mať dcéru. Predsa nemôže autorka túto "schopnosť" dediť po svokre...

aerin15
autor
21. júl 2017

@kakatulik ďakujem 🙂 to mi hneď dáva väčší zmysel ako tie dvojičky. Čítala som o tom rozťahovaní, len som netušila, že to začína už tak skoro.

zeytin
21. júl 2017

@jankalukasova nechapem o ci ti ide...

jankalukasova
21. júl 2017

@zeytin a ja nechápem otázku... len som opísala prečo sa vraví, že je to ob generáciu...

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sono2
21. júl 2017

@aerin15 nie. Z partnerovej strany to nemá zmysel, a ob generáciu sa dedia myslím, len, ak sú dvojvajecne, a podľa bolesti podbruska už vôbec nie.

zeytin
21. júl 2017

@jankalukasova mne je jasne, ze schopnost nededi po svokre 🙂, myslim, ze to je logicke kazdemu. Moj dedko (z otcovej strany) bol z dvojiciek a moja mama mala dvojicky - moje sestry. Takze sa moze stat, ze moje deti budu mat dvojicky.

jankalukasova
21. júl 2017

@zeytin ano... aj Ty mohla (mozes... 🙂 ) mat, kedze si to mohla zdedit po maminke.. Tvoja dcerka to moze mat este znasobene tou tatinovou stranou.

evittam
22. júl 2017

@sono2 Presne ako pises. "Zdedit" sa dajú len dvojvajecne-vlastne schopnost zeny-matky a jej vajickovodov uvolnit dve a viac vajíčok. Jednovaječné dvojčatá nie sú dedicne.😉. Ostatne tu uz bolo napísané.

skajka52
22. júl 2017

Dvojičky môžeš mať aj z jedného vajicka ako mám ja. Hihi..krasne jednovajecne dvojičky.. U nás zase bola babka z dvojiciek...no jednovajecne dedičné nie sú.. Je to akoby,, chybicka prírody,, 🙂

ajush5
22. júl 2017

Ak by sa ti uvoľnili dve vajíčka tak to nema ziaden súvis s tym ze ma priateľ na to predispozície. Ja aom v porovnani s jednopocetnym tehu nepociťovala zo zaciatku cely rozdiel az tak v 6 týždni kedy mi zacalo byvat neznesiteľne zle. Az v 8 týždni u doktora som zistila ze su tam tie príšerný dve. Myslim ze je zbytocne predbiehať

ajush5
22. júl 2017

@skajka52 práveže jednovaječné su dedične a dvíha krčné su spôsobené hormonálnom nerovnováhou

ajush5
22. júl 2017

Dvojvajecne 🙂

ajush5
22. júl 2017

@skajka52 práveže jednovaječné su dedične a dvojvajecne su spôsobené hormonálnom nerovnováhou

evittam
22. júl 2017

@ajush5 Nieco si o tom naštuduj.😉 Nakolko nemas pravdu. Dedicne su dvojvajecne - ako som uz napisala.

ajush5
22. júl 2017

@evittam v utorok som mala o tom diskusiu s gynekológom pôrodníkom... my nema v rodine ani jednu jedinú dvojičku a ja cakam dvojičky. Menej citát viac diskutovať s odborníkom ;)

evittam
22. júl 2017

@ajush5 A gynekolog ti potvrdil,ze dvojvajecne dvojicky nie su dedicne a jednovaječné ano? 😀😀😀
Tak by si mal aj on doštudovať odbornu literaturu a skus aj ty. Ten link to bolo len ako priklad. Najdi si odbornejšiu literatúru 😉.
A čo keď nemáte v rodine dvojicky? Ved to neznamena,ze ty nemozes čakať dvojicky.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre