Odúčanie od plienok - kedy je najlepší čas?

rainbow82
1. jún 2019

Baby kedy je najlepší čas oducat dieťa od plienok?Dakujem

evittam
1. jún 2019

@rainbow82 Ked je na to pripravene dieta.

29simona29
1. jún 2019

@rainbow82 ja to idem skusit toto leto, maly ma 13 mesiacov, ale vydrzi mi sedieť na nocniku a keď ho vidí, sam sa na neho pýta, ale zatial skôr zo zábavy ako účelne, tak uvidime..

pininka1
1. jún 2019

Mám tri deti a každé inak a v iný čas. Určite je lepšie začínať niekedy teraz keď už je teplejsie. A nevzdávať to. Dcérka mala v apríli dva roky, jej bratia už boli taký čas odplienkovani komplet aj v noci. Ona krásne sedela na nočníku ale nepustila ani kvapku. Nakoniec po veľkej noci som jej prestala dávať plienku a do týždňa sme sa odplienkovani a krásne sa pýta, aj na veľkú. Osobne si myslím že je dobré už skôr ukázať dieťaťu že niečo také ako záchod a nočník aj existuje, aby to brali ako súčasť bežného života.

lucyjka6
1. jún 2019

@pininka1 my sme vedeli cikat aj kakat do nocnika od6 mesiacov ako sama zacala sedet,teraz ma 22m a posledne 2tyzdne strajkuje sedi tam sice ale malo kedy sa vycika,a kakat uz vobec nie,nejako sa to zablokovalo

evittam
1. jún 2019

@lucyjka6 Naozaj? To sa aj pytala v tych 6mesiacoch? A ty si to pamätáš kedy si zacala-tiez si sa tak skoro pytala. No niečo úžasné. Gratulujem.

lucyjka6
1. jún 2019

@evittam nie ale pravidelne som ju davala na nocnik,rano hned ako sa zobudila a potom kazdu hodinu skoro,a uz to brabala ako ritual,len potom ked sme chodili von,nocnik som nebrala a uz to bolo...

pininka1
1. jún 2019

@lucyjka6 súhlasím s tebou, môj najstarší tiež od pol roka kakal len do nocnika, žiadna nehoda, zvykol si krásne, a našťastie žiadna kríza neprisla. Ale počula som od viacerých že sa to zvykne stať. Skôr si myslím že je to nejaká prechodná fáza a treba ďalej pokračovať vo svojom. Zažila som osobne deti v škôlke ktoré boli odplienkovane dávno a zrazu nič, pokakane, popíšané. Proste iná situácia.

evittam
1. jún 2019

@lucyjka6 Si treba uvedomiť ze dieta v 6mesiacoch nevie ovplyvnit vyprázdňovanie. A to ako si ho davala na nocnik bolo len o tom. Takže tu nemôžes písať o tom,ze tvoje dieta v 6mesiacoch vedelo ist na WC ci nocnik. Robila si to ty a ucelovo. To je všetko. To dieťa by sa rovnako vycuralo do plienky.

evittam
1. jún 2019

@pininka1 Od polroka on nekakal do nocnika lebo si to uvedomil. Ale len preto lebo si ho ty dala na ten nočník v dobe kedy potreboval srat. To je cele. A to si konečne treba uvedomiť a nie tu vypisovať ako vaše deti od 6.mesiacov vedeli samé chodiť na nočník.

rainbow82
autor
1. jún 2019

@evittam od 6 mesiacov? Zaujímavé 😉

evittam
1. jún 2019

@rainbow82 No veď aj pre mna. Ale ako si sa mohla docitat dotyčná to tvrdí. Dokonca vedeli cikat obaja...😀😉

pininka1
1. jún 2019

@evittam ja som niekde napísala, že uvedomelý sám chodil od pol roka? Sú matky ktoré nemajú problém dávať takto deti na nočník a tie deti si aj zvyknú na pravidelný rytmus a urobia čo majú. Ja nehodnotím žiaden systém ktorý si určí mamička,je to čisto jej vec. Podľa môjho názoru je ukázať dieťaťu nočník prvýkrát v 3 rokoch a chcieť aby si okamžite uvedomilo že tam má chodiť somarina. Deti milujú rituály a učia sa tak aj iným veciam,nie len chodeniu na nočník. A píšem to čo som tu už xkrat predtým napísala, že každé dieťa je iné a aj tie moje sú také. Najstarší na rok a pol žiadne plienky, ani v noci, mal presne dva keď nastupoval do škôlky a bez nehôd a problémov. Niektoré moje kamarátky vtedy len začínali odplienkovavat. Stredný syn nechcel nočník a ani záchod ani vidieť, presne na dva roky, začal chodiť najprv do trávy, neskôr na nočník, do týždňa nemal už ani na spanie plienky. A dcéra posledná na dva roky a dva mesiace do týždňa odplienkovana,pýta sa, bez nehôd. Zatiaľ plienku na noc má. Nechajme tým deťom a aj mamičkám právo byť individuálne a mať svoje skúsenosti.

evittam
1. jún 2019

@pininka1 Ale presne o tom pisem-kazde dieťa je individuálne a prvýkrát si to napísala presne tak ako to vyznelo...Tie detiv 6mesiacoch by to urobili hocikde-ze do nocnika je len zásluha matky ci otca ak ho na ten nocnik posadil presne vtedy.
Syn bol bez plienok ked mal 2.5roka kompletne do týždňa-od cca roka mal nočník, vedel co je WC.
U dcérky rovnaký postup- mala nocnu plienku do 4.5 roka, na den odplienkovana uplne pred 3.rokom...
A potom nech mi niekto tvrdi že dievčatá su šikovnejšie...😀😀😀

pininka1
1. jún 2019

@evittam presne aj ja sa z toho smejem, že vraj dievčatka sú šikovnejšie. Naši chlapci nielen že plienky, ale aj rozprávali krásne čisto veľmi skoro a ta mala zazracica celý čas rozpráva ako japonska. Už sa to lepší, ale stále jej viac nerozumiem ako rozumiem.

lucyjka6
1. jún 2019

@pininka1
@evittam ano vedelo a zatym si stojim,zacalo si aspon uvedomovat ze nejaky nocnik existuje,a vypestuje si nejaky navyk a potom je to uz samozrejmost,a nie ze zacnet dieta davat na nocnik ked ma 3a chcem to hned,su viacere studia kt.hovoria o tom ako treba dieta odplienkovat cim skor,napr.taka Miriam Kalisova dieta odplienkovala uplne od zaciatku

evittam
1. jún 2019

@lucyjka6 Samozrejme. 6mesacne dieta si uvedomuje ze cika ci kaka do nocnika.
A ta štúdia-predpokladam že nejaka diplomovka nadšenej študentky...Ale comu ty veríš mi je fuk.
A akoze nejaka Kalisova je kto? Coho je akoze dôkazom? Ze polročné deti vedia co robia ked sa vyprázdnuju a dokonca vedia kam? 😀😀😀

lucyjka6
1. jún 2019

@evittam ty si jaka mudra,skoda sa s tebou o tom bavit,nech ti poradi mudr.google,

lucyjka6
1. jún 2019

@evittam asi spravy nepozeras a necitas knihy kedze si furt na MK.

evittam
1. jún 2019

@lucyjka6 Ja? Ved ty si múdra "ako radio" a nejaka Kalisova ti je vzor. Vies co-moje dieta sa uz narodilo s plienkou, v 3mesiaci uz vedelo cikat do nocnika a v 6 recitovalo...

evittam
1. jún 2019

@lucyjka6 Spravy?! Kde na Hnojke ci Trapkize? Nie mam iné záujmy, okrem mojej práce a deti.😉
V správach to davali?

lucyjka6
1. jún 2019

@evittam haha,nie na modrom konikovi,zaujmy vypisovat tu ....j......a

evittam
1. jún 2019

@lucyjka6 .. a knihy....no na bulvár a romany nemam cas. Ale citam a vzdelávam sa uz 20rokov stále-nakolko v mojej profesii musim -cize citam az-az.

evittam
1. jún 2019

@lucyjka6 Naozaj bulvár ma nezaujima.
Ešteže ty na tie....j...a mas cas a prišla si nas poucit ako to chodí medzi "celevritami"...aby sme nahodou bez bulváru sprosté neumreli. 😀😀😀 Fakt velka vdaka a pekny vecer ešte želám.

lucyjka6
1. jún 2019

@evittam...mozes si nastudovat,ked sa uz tolko vzdelavas, odborne sa to vola..Bezplienková komunikačná metóda, alebo Prirodzená hygiena dojčiat,

evittam
1. jún 2019

@lucyjka6 Ja to uz nepotrebujem. Vzdelavaj sa sama. Aj s Kalisovou. Mam iné zaujmy ako plienky.
Inak kde boli naše mamy a stare mamy ked nemali internet a Kalisovu....a dali to aj bez nich....😀😀😀

matkamirko
1. jún 2019

@rainbow82 ja osobne,som v 11-tich mesiacoch,plienky nemala( ale ja som bola jednoducho samostatna,podstatne skoro a podstatne takmer vo vsetkom- su take deti,jednoducho rozumovo uplne inde). Syn je inteligentny,vo veku 8 rokov,ma naozaj siroky zaber vedomosti, ale neriesila som skor nocnik,alebo wc, kedze pri dvoch pokusoch,reval ako o zivot,v cca 2,5 roku,bol do tyzdna odplienkovany cez den i v noci. Dcera ma 2 a tristvrte, je sikovna pohybovo, momentalne je vo faze odplienkovania,ale kedze je tvrdohlava az prilis,tak nam to este stale "trva" ,uz mesiac. Celkom sa snazi,ale obcas zabudne,do nocnika sa nevykaka,hysterci pri otazke- pod cikat(pri synovi som sa bala-dal to s prehladom,pri nej nie- a stopla ma). Kazde dieta je ine-to je fakt a pravda. Skor ako v dvoch rokoch,by som nezacinala(ale vyskusat zoznamovat s nocnikom treba skor). ;)

nika3136
1. jún 2019

@evittam 😂😂😂😂🤣🤣😂😂

nika3136
1. jún 2019

Naša má 12m, teraz jej idem kúpiť nočník, aby sa tam naučila sedieť. V lete bude chodiť holá a keď sa mi podarí niečo chytiť, bude to super vrámci šetrenia plienok.
Inak na ňu nebudem tlačiť aby sa nezablokovala a nebudem sa presviedčať, že v septembri bude bez plienok. Možno sa odnaučí v 2r, možno v 2 a pol. Nemám sa tento rok vôbec kam ponáhľať. Kým to pochopí, chce to čas.
(Ale aj ja pozerám dieťa čo kaká do nočníka v 11m, popri tom je obed a ešte sa dokáže aj hrať s hračkou v rukách. Hotový génius 😂🤣)

lucyjka6
2. jún 2019

@evittam tak naco pises ked to nepotrebujes,a ju dom uviedla iba ako jednu z mnohych,samozrejme ze ju nepoznas kedze si furt na MK,a okrem toho nasr mamy tiez ucili od pol roka na nocnik kedze boli iba latkove plienky,aby boli cim skor od toho odbremenene,uz sa dost zamotavas a protirecis si