Zápal maternice v tehotenstve a vypočítanie MD.

vojtasova
8. júl 2019

Som v 5tt+4
Dnes som bola na kontrole, nevládzem.. Jasne chápem tehotenstvo iný stav každá žena to znáša inak. Ja už neviem ako, dnes mi doktorka predpísala torecan supp. Aby sa mi aspoň trošku uľavilo zistila mi aj zápal maternice povedala ze zo sterz.. Povedala ze zatiaľ to necháme tak, nemôže to ublížiť aj napriek tomu ze bábätko je také malé a vo vývoji?Od dnes som na pn. Som mama mat kludovy režim som na rizikovom.. Je normálne mat zelený vytok v TT? A ako postupovať keď som na pn.. Dokedy môžem byť na pn.. Kedy si mam požiadať o materskú? Na Slovensku mam odpracované len 57 dní a ma ich byt 270 aby som mala nárok na materskú P. Na. Soc. mi povedala ze môžem požiadať o nejakú a106 s CZ kde som pracovala 2 Roky celé,len neviem co aký postup poraďte Ďakujem za normálne adekvátne odpovede.

andreal1
8. júl 2019

Ahoj, doktorka by ti nepredpisala liek v pripade ak by to malo ohrozit plod v kazdom pripade v takom nizkom tyzdni sa este moze ale NEMUSI nic stat. Myslim ze tym myslela ze uvidite ako sa to vyvinie same. Verim ze bude vsetko ok... na Pnke pokial budes mat adekvatne dovody alebo doktorka uzna za vhodne mozes byt az do konca tehotenstva. Papier na matersku ti daju v urcitom tyzdni na poslednych poradniach takze urcite to ,,nezmeskas''.. pokial neuspejes kvoli odrobenYm dnom budes dostavat len rodicovsky prispevok. So zelenym vytokom sa porad so svojou gynekologickou ked je bez zapachu a nesvrbi nepali nemal by to byt velky problem ale v tehotenstve je ,,normalny'' biely vytok..

eva_eva
8. júl 2019

@vojtasova môžeš tam požiadať, ale buď tam alebo tam. Iba v z jedného štátu môžeš poberať. Normálne pôjdeš do čr do mesta kde si bola na socialnu poisťovňu alebo si tam zavolaj a povedia ti, tieto formuláre majú aj na stránkach myslím, že to vieš aj na diaľku vybaviť.

limia7
8. júl 2019

@vojtasova Čo sa týka Torecanu, tak ten by som už nikdy viac nebrala a neodporúčam ho brať ani nikomu inému. Mne doktorka predpísala Torecan v 9 tt a na druhý deň po užití mi začal tŕpnuť jazyk, nemohla som sa nadýchnuť, nevedela som rozprávať, lebo mi ťahalo sánku doľava... skrátka dostala som ťažkú alergickú reakciu. Na tretí den som ho hneď vysadila, no v tomto týzdni moje bábo prestalo rásť a v 12+3 tt mu prestalo biť srdiečko. Ak si prečítaš niečo viac o Torecane, tak zistíš, že na tehotných ženách tento liek nemajú dostatočne otestovaný (veď ktorá nastávajúca mamička by chcela na sebe testovať nejaký liek), testovali ho hlavne na tehotných potkanoch!! Taktiež aj na príbalovom letáku sa píše, že tento liek sa nemá podávať tehotným a dojčiacim ženám. Možno tebe a tvojmu bábu by tento liek neublížil tak, ako mne, ale radšej by som bola opatrná vo všetkom počas tehotenstva. Ja som písala podnet aj na kontrolu liečiv a tiež aj prečo tento liek predpisujú gynekológovia na tehotenské nevoľnosti, keď na príbalovom letáku sa jasne píše, že tehotné a dojčiace ženy ho nemajú používať. Ja sa už nikdy nedozviem, či moja strata bola spôsobená týmto liekom, alebo to sama príroda tak zariadila, ale aspoň môžem poradiť ďalším a ja si do budúcna dám väčší pozor. Ak trpíš tehotenskými nevoľnosťami, radšej si kúp minerálku Fatru a denne si daj 2 poháre (1 ráno a 1 večer), viac nie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre